Dodaj do ulubionych

Warsztaty samochodowe w TG

IP: 195.136.60.* 23.10.01, 09:36
To był pomysł Loggy'ego, a ja wcielam go w życie - który dobry, który zły,
tani, drogi? Moje typy to:
1. Elektryka - Pan Koziołek, Bobrowniki Sl, ul.Radzionkowska - solidny
rzemieślnik o czym świadczą dyplomy i nagrody z Cechu Rzemiósł Różnych w TG - w
sprawach z "prądem" nie ma sobie równych (bardzo rozsądne ceny)
2. Mechanika ogólna - Pan Lisek, Tg-Strzybnica, ul.Zagórska przy stacji Arti -
solidny gość, ceny niewygórowane,
3. Mechanika "precyzyjna" - Bracia Szwiec, Oś.Sójcze Bytom - Stroszek - jak kto
ma Mercedesa, szczególnie starszy model to tylko tam go naprawiać, choć można
każde auto - cenią się, ale gwarancja 100% na jakość wykonania.
Obserwuj wątek
    • Gość: loggy Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.wbp.zabrze.pl 23.10.01, 10:12
      Blacharka - TG ul. Skrzypczyka, szybko, solidnie,
      bezgotowkowo dla PZU.
      L.
      PS. gdzie dobrze zrobia uklad wydechowy i regulacje
      silnika?

• tom1 Re: Warsztaty samochodowe w TG 23.10.01, 10:56
        Uklady wydechowe-TG ul Fabryczna Karol Spalek

pozdr
      • Gość: dr scott Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 23:04
        Gość portalu: loggy napisał(a):

> Blacharka - TG ul. Skrzypczyka, szybko, solidnie,
        > bezgotowkowo dla PZU.
        > L.
        > PS. gdzie dobrze zrobia uklad wydechowy i regulacje
        > silnika?
        >

Blachara i lakiernictwo - Skrzypczyka 13 dokladnie, Wojcik Grzegorz. Spoko
        warsztat.
        Wydechy odradzam robic przy Mechaniku w takim warsztacie. Gosc mial wymienic mi
        caly wydech na nowy, a wsadzil stare gumy i wogole spapral sprawe.
        Wydechy robia w Starych Tarnowicach na Pyskowickiej. Nie bylem tam ale wyglada na
        spoko warsztat.
        Regulacja silnika tylko i wylacznie na ul. Fabrycznej u P. Huberta Gorzoli.
        Reguluje wszystkie silniki tanio i dokladnie. Odradzam regulacje na Osadzie Jana -
        drozyzna, choc gosc jako jedyny chyba zajmuje sie silnikami do motorowek (taka
        ciekawostka).
        • Gość: cobra4 Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 22:02
          CHCIALBYM WYREGULOWAC SILNIK Z GAZNIKIEM 6CIO-GARDZIELOWYM, ZWIAZKU Z CZYM
          ZAPYTAUJE KTORY WARSZTAT MA NA WYPOSARZENIU SONDE LAMBDA BO JAK NARAZIE KAZDY
          MECHANIK JEST CHORY NA WIDOK TEGO GAZNIKA
    • Gość: dr scott Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 23:06
      Gość portalu: adaś napisał(a):

> To był pomysł Loggy'ego, a ja wcielam go w życie - który dobry, który zły,
      > tani, drogi? Moje typy to:
      > 1. Elektryka - Pan Koziołek, Bobrowniki Sl, ul.Radzionkowska - solidny
      > rzemieślnik o czym świadczą dyplomy i nagrody z Cechu Rzemiósł Różnych w TG - w
      >
      > sprawach z "prądem" nie ma sobie równych (bardzo rozsądne ceny)
      > 2. Mechanika ogólna - Pan Lisek, Tg-Strzybnica, ul.Zagórska przy stacji Arti -
      >
      > solidny gość, ceny niewygórowane,
      > 3. Mechanika "precyzyjna" - Bracia Szwiec, Oś.Sójcze Bytom - Stroszek - jak kto
      >
      > ma Mercedesa, szczególnie starszy model to tylko tam go naprawiać, choć można
      > każde auto - cenią się, ale gwarancja 100% na jakość wykonania.

Spoko warsztat, choc nie wiem czy juz czynny (byla przerwa), jest w Bobrownikach
      przy ul. Glownej, za komenda policji (nie wiem czy ta komenda jeszcze istnieje -
      to tam gdzie sluzyl Pepek!).
    • Gość: dr scott Przeglady rejestracyjne! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 23:09
      Nie jezdzijcie na przeglad do Kolumny (Pyskowicka naprzeciwko szpitala 3).
      Polecam PZM przy Gliwickiej - nawet z usterkami zarejestruja tylko powiedza co
      naprawic, albo nowa stacje na Towarowej - kumpel mowi, ze spoko.
    • Gość: dr scott Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 13:56
      ostatnio zawozilem auto do warsztatu na ul Skosnej. troche zadupia, ale nic to.
      gosciu nazywa sie Grzegorz Banas i wydal mi sie spoko. troche z nim gadalem,
      jest normalny i na pewno nie robi na odpierdziel. ma niezly warsztat. jeszcze
      bryki nie odebralem. jak odbiore to napisze wiecej...
      • Gość: dr scott Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 13:07
        Gość portalu: dr scott napisał(a):

> ostatnio zawozilem auto do warsztatu na ul Skosnej. troche zadupia, ale nic to.
        >
        > gosciu nazywa sie Grzegorz Banas i wydal mi sie spoko. troche z nim gadalem,
        > jest normalny i na pewno nie robi na odpierdziel. ma niezly warsztat. jeszcze
        > bryki nie odebralem. jak odbiore to napisze wiecej...

odebralem bryke z warsztatu. mialem robione sprzeglo.
        musze powiedziec, ze gosciu zna sie na rzeczy, jest bardzo dobry w swoim fachu.
        robote wykonal profesjonalnie, bez zadnej sciemy. powiedzial mi co powinienem w
        dalszej kolejnosci zrobic, pogadalem sobie z nim. bardzo kulturalny facet.
        polecam wszystkim jego warsztat. gosciu zadnej roboty sie nie boi. walczy tak
        dlugo, az wszystko nie zostanie zrobione jak nalezy.
        zareklamuje go tu, bo warto:
        Mechanika Pojazdowa AGB
        Grzegorz Banas
        42 600 TG
        ul. Skośna 7 (za PZMotem)
        tel 2853142
        kom 0604183812
        mail AGB_banas@poczta.onet.pl
        • Gość: loggy Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.wbp.zabrze.pl 07.12.01, 14:32
          Jak bede potrzebowac to skorzystam!
          Bo jak na razie raz sie nadzialem i zetak powiem nie
          mam ochoty na powtorke.
          Skoro masz to juz sprawdzone to czemu mam nie
          skorzystac?

Pozdrawiam
          L.
          • Gość: dr scott Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 11:35

> Jak bede potrzebowac to skorzystam!
            > Bo jak na razie raz sie nadzialem i zetak powiem nie
            > mam ochoty na powtorke.
            > Skoro masz to juz sprawdzone to czemu mam nie
            > skorzystac?
            >
            > Pozdrawiam
            > L.

zapraszam. polecam wszystkim.
        • Gość: Forman Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: proxy / 192.168.3.* 07.08.03, 12:03
          Obserwuję że warszaty powstają blisko Stacji Kontroli Pojazdów czyżby
          przypadek ?
    • Gość: loggy Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.wbp.zabrze.pl 17.12.01, 11:57
      Ostatnio udalo mi sie zahamowac z poslizgiem tzn.
      doprowadzic do zablokowania kol podczas hamowania.
      Dlatego uwazam ze musze koniecznie poddac auto
      remontowi hamulcow.
      Sztuka zablokowania hamulcow miala miejsce na sniegu i
      bynajmniej nie mam ABSu. Po prostu mam tak slaba sile
      hamowania, ze na zwyklym asfalcie nie zablokuje kol.
      Gdzie mi to zrobia w miare solidnie - czyli ktory
      warsztat profesjonalnie zajmuje sie hamulcami?
      L.

I chyba apropos tuningu... kumpel radzil mi oststnio
      zebym zamontowal sobie hydrauliczny hamulec reczny...
      co wy na to?
      • Gość: adaś Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: 195.136.60.* 17.12.01, 13:06
        a co to takiego?! jak się znam na mechanice, to występuje to raczej w dużych
        cięzarówkach. No chyba Loggy że jesteś kierowcą tira ;)
        • Gość: loggy Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.wbp.zabrze.pl 17.12.01, 14:07
          Hudrauliczny reczny polega na tym ze standardowa linke
          uruchamiajaca hamulce tylnych kol zastepuje sie przez
          pompke ktora po prostu uruchmia mechanizm hydrauliczny
          dla tylnych kol.
          Nie wiem jak w TIRach, bo nimi nie jezdze ;) ale w
          osobowych stosowane sa podobno w tuningowanych
          samochodach i w samochodach rajdowych.
          No i przede wszystkim sa podobno o niebo
          skuteczniejsze od tradycyjnych.
          L.
          • Gość: adaś Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: 195.136.60.* 20.12.01, 15:02
            no chyba że tak. Wydaje mi się że robi się to w celu lepszego pokonywania
            zakrętów poślizgiem kontrolowanym w autach przednionapędowych. Tak jak Pan
            Hołek w telewizji (no nie, on ma 4X4...). Może to i fajne, ale drogi publiczne
            i "cywline" samochody służą do innych celów. A może nie????

• Gość: dr scott Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 22:21
          Gość portalu: adaś napisał(a):

> a co to takiego?! jak się znam na mechanice, to występuje to raczej w dużych
          > cięzarówkach. No chyba Loggy że jesteś kierowcą tira ;)

hydrauliczny reczny jest powszechnie stosowany w samochodach rajdowych. jego
          instalacja ma sens szczegolnie w przypadku samochodow z napedem na tylna os.
          wtedy hamulec zatrzymac musi nie tylko kola i tarcze hamulcowe, ale rowniez
          polosie i wal napedowy. zastosowanie polecane do polonezow i duzych fiatow
          (kanciorow) gdyz tam reczny fabryczny nie dziala wogole!!!
      • Gość: Johny Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: 2.4.STABLE* 06.05.02, 11:57
        Zgadzam sie z kolegą który polaca warsztat Pana Grzegorza Banasia !!!!!
        Jestem jego klientem od kliku lat i z czystym sumieniem polecam !!!!

Fachowosc to delikatnie powiedziane !!!
        Do tego konkurencyjne ceny !!!!!

Rzeczy niemożliwe na miejscu - cuda dwa dni !!!!!
        A jeżeli czegoś Pan Grzegorz nie potrafi naprawić to znaczy że nie jest
        zepsute !!!!!

pzdr
        Johny
        • Gość: dr scott Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 10:33
          Gość portalu: Johny napisał(a):

> Zgadzam sie z kolegą który polaca warsztat Pana Grzegorza Banasia !!!!!
          > Jestem jego klientem od kliku lat i z czystym sumieniem polecam !!!!
          >
          > Fachowosc to delikatnie powiedziane !!!
          > Do tego konkurencyjne ceny !!!!!
          >
          > Rzeczy niemożliwe na miejscu - cuda dwa dni !!!!!
          > A jeżeli czegoś Pan Grzegorz nie potrafi naprawić to znaczy że nie jest
          > zepsute !!!!!
          >
          > pzdr
          > Johny

true... true...
    • Gość: dr scott Wymiana oleju u Musialika IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 14:07
      bardzo mila obsluga - szczegolnie ta kobieta co tym wszystkim zarzadza. jest
      cool, szybko i w miare solidnie. od dawna tam jezdze zmieniac olej. polecam.
      ulica repecka ilestam w starych tarnowicach.
      • Gość: loggy Re: Wymiana oleju u Musialika IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 22.04.02, 09:00
        Taaaaa...
        Szefowa rzeczywiscie jest fajna. Full kulturka, kawke
        dostaniesz, pogada z toba i w ogole. A ponadto widac
        ze rzadzi tam twarda reka ;)

L.
        • Gość: dr scott Re: Wymiana oleju u Musialika IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 09:29

> Taaaaa...
          > Szefowa rzeczywiscie jest fajna. Full kulturka, kawke
          > dostaniesz, pogada z toba i w ogole. A ponadto widac
          > ze rzadzi tam twarda reka ;)
          >
          > L.

chciala nawet ze mna po angielsku i niemiecku konwersacje prowadzic!
        • Gość: Forman Re: Wymiana oleju w Nakle IP: proxy / 192.168.3.* 07.08.03, 12:09
          Byłem ze 2 lata temu przemarować zwrotnice w kaszlaku.Czekałem ok pół godziny
          i czekałbym dalej gdyby nie żółwie tempo chyba ucznia poruszającego się po
          placu wymieniającego olej.Jak się kopnę w d..ę to nabierzesz obrotów--
          pomyślałem i wyjechałem z tamtąd .
    • Gość: adaś Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.akk.net.pl 05.09.02, 20:40
      tak się zastanawiałem, podać go - nie podać, ale co tam! Unikajcie ludziska jak
      ognia firmy Omnibus Bosch Service na Towarowej. Wymieniali mi tam tulejki
      gumowe przy wachaczu przednim. Po przejechaniu ok 1000 km, przy parkowaniu
      zrobiło się chrup! i tulejki, podkładki oraz nakrętka zostały na ulicy, a
      przednie koło zmieniło diametralnie swoje położenie. Na szczęście działo się to
      przy prędkości ok.2km/h a nie np. 140 na autostradzie, bo pewnie tej historii
      byście już nie poznali. Poskładalismy to dziadostwo z ojcem na poboczu i
      pojechalem z reklamacją. Uznano, ale niestety usterki nie usuneli, przekładając
      termin codziennie więc ich olałem z góry i pojechałem tam gdzie zwykle. W ogóle
      są fajansiarze, np. wymienili silniczek od spryskiwacza szyby, ale już nie
      sprawdzili czy woda leci. I nie leciało, bo się zapchało, ale nikomu nie wpadło
      do głowy sprawdzić. Co tam jeszcze, a - w aucie z elektronicznym napedem
      prędkościomierza facet szukał linki. Nie ma co, drodzy są jak diabli, a
      partaczą tak że głowa mała. No i na dodatek mają recepcjonistę takiego kalibru,
      że chyba osobny post musialbym napisać o jego głupocie. Pozdrawiam
      • Gość: loggy Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 06.09.02, 08:15
        No coz... grunt to sobie wyrobic wyrazista marke.
        Negatywna albo pozytywna.

Tu poszli na ten pierwszy typ.
        W kazdym razie dzieki za info.
        Mysle ze negatywne opinie konsumenckie tez sa potrzebne
        i sa jak najbardziej uprawnione do wystapienia w miejscu
        publicznym jakim jest forum.

Pozdro.
        L.
    • Gość: Forman Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: 2.3.STABLE* 15.09.02, 14:44
      P..Miło mi włączyć się oto moje opinie,-hamulec ręczny hydrauliczny tylko na
      osobnej pompie hamulcowej, w razie usterki tracimy wszystko(teoretycznie dwa
      pozostałe koła powinny hamować wiemy że jest decha)-gażnik6 gardzielowy nie ma
      nigdy pewności czy nie jest wewnątrz zatkany,przy tylu gardzielach o fałszywe
      powietrze nie trudno.A czasami gażnik jest tak zużyty (luzy)że nie da się nic
      zrobić.-Słabe hamulce na asfalcie-jak każda rzecz potrzeba profilaktyki,sam
      zacisk powinien pracowac w miarę zużycia klocków(jeden klocek znacznie grubszy
      na tym samym kole),tłoczek zakończony szczelną osłoną zwilżoną
      sp.smarem,tłoczek powinien byc bez wżerów rdzy,obserwować ruch tłoczka
      pompując nogą pedal.Gdy tłok ;ciężko wychodzi (nie ma zjawiska Jojo),nie można
      go wcisnąć ,wypompować go,wymienić uszczelki,wszystko dokładnie oczyścić i
      odpowietrzyć.Osobnym tematem jest stan tarcz i współpracujących klocków.--
      Hamulce125p poldek.Dokładnie tosamo co wyżej,ale co roku(b.złej jakości
      materiał zacisków)Ręczny!!-zacząć trzeba od dżwigni przy ręce-zapieka się na
      tulejce przy mocowaniu z podwoziem, dalej linka musi być przesmarowana,w samym
      zacisku to samo z tą różnicą że, wkręca się.Wewnątrz sprężyny telerzowe bez
      rdzy,wypukłe,posmarowane!-gwarancją na przegląd w PZMot.Przy dobrych tarczach
      i klockach można pokusiś się o przegląd w Kolumnie lub Tritexie w Piekarach
      (większych świrów nie widziałem).--PS.Mam swój zakład ale na terenie
      powiatu,robię podwozia z geometrią kół.
    • Gość: Forman Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: proxy / 192.168.3.* 02.08.03, 09:24
      A w powiecie ?
      • Gość: Forman Re: Warsztaty samochodowe w TG IP: proxy / 192.168.3.* 07.08.03, 12:14
        Mimo tylu znakomitych fachowców w mieście niektórzy tarnogórzanie wolą robic
        auto na wsi szczególnie zbieżność oraz starymi autami wolą jechac na ubocze.
        Dotyczy to też starych skód.
    • drcarlos dyplomy?? 07.08.03, 20:46
      jak to ktos kiedys powiedzial: "kiedys dyplomy to za gęsi dawali!"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka