Dodaj do ulubionych

Życie w TG

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 16:04
Witajcie! Jestem nową mieszkanką TG. Czytałam przed chwilką wątek, w którym polecaliście TG jako miasto do życia.
Możecie polecić jakieś dobre knajpki, kawiarenki, restauracje? Gdzie zorganizować najlepiej rodzinną imprezkę? Byłabym wdzięczna za informacje. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hellyspring Re: Życie w TG 05.06.07, 17:06
      Jeszcze przed rokiem łatwiej byłoby odpowiedzieć na pytanie o knajpki, albowiem w ciągu ostatnich miesięcy sporo ich zniknęło:((
      Ale jeśli cenisz sobie ładny wystrój to polecam Ci Pizzerię u Wronów na ul. Karola Miarki (w centrum). Nieźle zjeść można także w Taco (na Stalmacha, obok Rynku), a na rodzinne spotkanie świetnie nadaje się Wiśniowy Sad (ul.Odrodzenia)- kawiarnia artystyczna. Nieco dalej od centrum znajdziesz Leśniczówkę (przy wjeździe do repeckiego parku, Stare Tarnowice)- to dość charakterystyczny lokal, świetnie nadaje się np. na letniego grilla, ale ceny niestety dość wygórowane.
      Najstrasza restauracja w Tarnowskich Górach, jak zapewne już wiesz, mieści się na rynku. "Sedlaczek" to restauracja-winiarnia, dość ładny lokal, w samym centrum i, o dziwo, z normalnymi cenami i całkiem niezłym (typowo polskim) jedzonkiem. Minusem jest brak ogródka.
      Jeśli lubisz się bawić to możesz zajrzeć do Yazz Clubu gdzie organizowane są od czasu do czasu imprezy tematyczne, mamy też Onyx, lecz o nim może opowiedzieć ktoś inny, ja bowiem, mimo popularności jaką cieszy się ten klub, nigdy tam nie byłam.
      Na wieczorną kawę warto wybrać się do Galerii Inny Śląsk. Natomiast Galerię PodNad polecam z mieszanymi uczuciami: niegdyś był to mój ulubiony lokal, jednak klimat tworzą ludzie, a odkąd ci własnie ludzie, którzy ten klimat tworzyli, zmienili miejsce pracy, to miejsce już tak nie urzeka.
      Cóż zatem, witamy w Tarnowskich Górach i życzymy miłej zabawy:))
      • Gość: tarnog Re: Życie w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 00:41
        a szwejkowa :) no no też maklimat
    • Gość: gość Re: Życie w TG IP: *.strong-pc.com 13.06.07, 10:37
      kocham TG a wy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka