Gość: Gwarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 13:11 Witam. Wiadomo już coś o Gwarkach 2009? Czy była/jest/będzie przeprowadzona ankieta taka jak rok temu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborca Re: Gwarki 2009 IP: *.eranet.pl 15.11.08, 15:07 a po co komu ankieta? była, i co ? kiepsko ! Dlaczego ? Kto ma rozum, niechaj myśli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzik0 Re: Gwarki 2009 15.11.08, 18:37 Nie macie innych,ciekawszych tematów? Gwarki dopiero za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jop Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 18:54 Niby racja, ale zegar tyka. Ja jestem za ankietą w sprawie Gwarków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidz Re: Gwarki 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 13:41 Ankieta?- tak , ale tylko czy mają je robić amatorzy czy profesjonaliści bo ostatnie to totalna klapa za olbrzymie pieniadze ciekawe kiedy wkroczy prokurator ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Gwarki 2009 IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.08, 15:21 A niby po co te Gwarki robic to daremne wyrzucone pieniadze ,lepiej dziury w chodniku polatac,wiecej korzysci z tego bedzie ,nigdy nie byly udane te gwarki kicz nie samowity . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Gwarki 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 19:42 podobno lady punk ma byc i kombi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwaldi Re: Gwarki 2009 IP: *.domainunused.net 19.11.08, 20:13 Podobno Gwarki 2009 ma robić TCK. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Gwarki 2009 19.11.08, 22:02 Kiedy ja będę burmistrzem takiej dyskusji nie będzie. Ten festyn zostanie zlikwidowany. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: escargot Re: Gwarki 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 20:58 Dzięki Bogu nie jesteś burmistrzem i obyś nigdy nim nie był... Odpowiedz Link Zgłoś
cwani-arka Re: Gwarki 2009 16.04.09, 22:39 A może by tak zaprosic jakąś młodszą kapelke ciałem i duchem np. happysad ( trzeba w koncu promować młode talenty )jestem pewna ze pod tym pomysłem podpisała by sie nie jedna osoba Odpowiedz Link Zgłoś
immortalp Re: Gwarki 2009 23.04.09, 15:07 O tak tak, ja zdecydowanie sie pod tym podpisuje ;) Happysad to świetna kapela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 21:07 lady pank super byleby flaszkami nie rzucli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocca Re: Gwarki 2009 IP: *.stk.vectranet.pl 02.12.08, 10:12 to impreza dla wiesniakow za publiczne pieniadze; to nie ma nic wspolnego z kultura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0 Re: Gwarki 2009 IP: *.ticom.pl 02.12.08, 10:19 onego czasu pamiętam, był 4 grudnia, nikt ani słowem nie wspomniał że barbórka, że górnicy, że ich święto... ciekawe jak w tym roku... jeno gwarki, piwsko i duperele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAT Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 11:20 oj mocca... a nazywanie ludzi, którym się chce po prostu troszkę rozerwać "wieśniakami" to jest kultura i szczyt "miastowości"... owszem Gwarki nie są imprezą wysokich lotów, ale tego typu mass-festy też są potrzebne, jak się miasto gwarkami rozreklamuje to i imprezy w Pałacu w Rybnej będą bardziej popularne :) uważam, że powinno rzucić się Hey, Myslovitz albo coś w tym stylu, tyle, że te zespoły mają kilka koncertów wiosną na Śląsku i w Krakowie, więc może SDM, Coma itp?? Odpowiedz Link Zgłoś
immortalp Re: Gwarki 2009 23.04.09, 15:10 O no. tutaj sie calkowicie zgadzam tak samo z początkiem postu jak i z propozycją kapel. Jeśli nie udało by się Hey czy Myslovitz. to ja jestem za comą ;) Ale mam tez inne propozycje..co byscie powiedzieli na np. Habakuk, Vavamuffin, Maleo Reggae Rockers (wiem, byli już tu :P) albo jakąś kapele metalową ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 17:58 Jeśli zagra myslovitz - będzie najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tukan Re: Gwarki 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 15:07 Kiedy ostatnio byłeś na imprezie "kulturalnej" dla nie-wieśniaków i jaka to konkretnie była impreza? Odpowiedz Link Zgłoś
immortalp Re: Gwarki 2009 23.04.09, 15:07 Gość portalu: fred napisał(a): > lady pank super byleby flaszkami nie rzucli Osobiście nie bardzo byłabym za lady pank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: Gwarki 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 13:06 big cyca znowu chcemy! Odpowiedz Link Zgłoś
abelitka Re: Gwarki 2009 12.12.08, 13:08 Załatw sobie osobiste, prywatne, w rozmiarze BIG ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_juz_wiem Re: Gwarki 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:47 Tak, to prawda, że Gwarki w tym roku ma organizować TCK. Ankiety w sprawie programu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocca Re: Gwarki 2009 IP: *.stk.vectranet.pl 07.02.09, 01:07 organizowac? to znaczy miasto chce sie pozbyc tej rzeczy i zrzuca te robote instytucji kultury (przeciez gwarki z kultura nie maja wiele wspolnego) pytanie: kto układa program? a swoja droga to wiesniacki festyn z kielbaskami, piwem i tyle, lepiej zajac sie rzeczywistym i stalym wspomaganiem kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 11:13 Nie masz pojęcia to po co się odzywasz? TCK jest finansowane przez miasto,więc miasto na nikogo nic nie"zrzuca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocca Re: Gwarki 2009 IP: *.stk.vectranet.pl 07.02.09, 11:21 tak, tylko orgaanizacja festynów nie jest w statucie instytucji kultury poza również publiczne instytucje posiadaja swoją niezależność programową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniurka Re: Gwarki 2009 IP: *.strong-pc.com 07.02.09, 11:27 co rok to samo, co rok narzekania i lamenty ze gwarki beznadziejne, a ja co rok chodze i co rok coraz wiecej ludzi! fenomen :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: Gwarki 2009 IP: 77.243.235.* 07.02.09, 11:33 > lepiej zajac sie rzeczywistym i stalym wspomaganiem kultury nie żartuj mam wrażenie orócz "wydarzeń" kulturalnych nic się innego nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remiol Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 09:55 Witam, tylu ludzi z całego Śląska pryjedża na Gwarki i się podoba a baranom z Gór coś nie pasuje - kpina ! co to byłoby za miasto bez Gwarków które stały się już tradycją, a co do Gwarków 2008 no to Dżem i Perfect to za mało? najlepsze polskie kapele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: Gwarki 2009 IP: *.strong-pc.com 17.04.09, 08:12 ale najpierw PROKURATOR za gwarki 2008 za 500 000 pl Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Gwarki 2009 18.04.09, 12:45 A na kogo masz zamiar nasłać prokuratora? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Gwarki 2009 IP: *.stk.vectranet.pl 20.04.09, 14:03 najpierw za co za 500 000zl Odpowiedz Link Zgłoś
immortalp Re: Gwarki 2009 23.04.09, 15:13 Dżem był świetny... najlepsza kapela ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atom Re: Gwarki 2009 IP: *.stk.vectranet.pl 23.04.09, 21:19 Stare dziady śpiewajace od dziesięcioleci ciągle to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
immortalp Re: Gwarki 2009 24.04.09, 09:01 Yyy wiesz coś Ci powiem... dla jednych to 'stare dziady śpiewające od dziesięcioleci ciągle to samo!' a dla drugich najlepsza kapela w Polsce, która odniosła takie sukcesy... patrząc na liczbę fanów np, na koncertach na które wciąż jeździ tyle ludzi od razu widać, że to jednak chyba nie jest to co powiedziałeś..;] Odpowiedz Link Zgłoś
kuby77 Re: Gwarki 2009 24.04.09, 09:28 Dużo masz do powiedzenia jak widzę. Intelekt aż kipi, podobnie jak wiedza na temat muzyki. Tylko dziwne jest, że cały czas ktoś ich słucha, kupuje płyty i chodzi na koncerty. Parę pokoleń ludzi się wychowało na tej muzyce i tekstach, więc nawet twoje puste szczekanie niewiele tu zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tukan Re: Gwarki 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 10:00 Lepsze stare dziady śpiewające to samo, niż nowe gwiazdeczki śpiewające ch.. wie co. Odpowiedz Link Zgłoś
tck-alicja Program Gwarków 24.04.09, 16:14 W ostatnim numerze "Gwarka" jest zapowiedż tego, co nas czeka na tegorocznych "Gwarkach". Zachęcam do lektury artykułu "Co na Gwarkach" i do wymiany opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Program Gwarków 24.04.09, 21:06 A to co? Kryptoreklama naszego Gwarka? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walus Re: Gwarki 2009 IP: 212.59.246.* 25.04.09, 12:14 FELL, IRA ,WILKI, VIDEO, PATRYCJA MARKOWSKA ,STACHURSKY ,COMA ,KABARET NEONÓWKA Odpowiedz Link Zgłoś
bigankieta Re: Gwarki 2009 26.04.09, 00:51 Fell? Nie znam. Zespół IRA był niedawno. A co do reszty propozycji... hmmm... no mnie tam się podoba!;) Tylko, że zamiast Neonówki, wolałabym Paranienormalnych albo Ani Mru Mru... ale to tylko pobożne życzenia!;) Odpowiedz Link Zgłoś
tck-alicja Re: Gwarki 2009 27.04.09, 08:43 To, co napisał Waluś, nie ma nic wspólnego z programem tegorocznych "Gwarków". Projekt programu, jeśli chodzi o scenę główną na Rynku, jest następujący: Piątkowy wieczór, 11 września, tradycyjnie będzie historyczno- regionalny. Rozpocznie się koncertem "Trzystu chórzystów" - czyli półgodzinnym koncertem w wykonaniu połączonych tarnogórskich chórów. Następnym punkitem programu będzie inscenizacja teatralna, przygotowywana przez młodzieżową grupę teatralną, działającą w TCK pod kierunkiem Barbary Kwas. Po spektaklu odbędzie się uroczysta inauguracja „Gwarków” z udziałem władz miasta. Po inauguracji planujemy występ zespołu pieśni i tańca. Na sobotę, 12 września, przygotowujemy blok muzyczny „Żywe srebro”. Ma on nawiązywać do historycznej osi całej imprezy – bo podobnie jak Tarnowskie Góry wyrosły na szlachetnym kruszcu – tak muzyka, którą chcemy zaprezentować w sobotę, wyrasta z etnicznych korzeni, ale jest to muzyka uwspółcześniona, a przy tym szlachetna, dynamiczna, żywiołowa. Cały ten blok muzyczny zainaugurować ma koncert tarnogórskiego zespołu O`oreggano, grającego reggae i ska, z elementami bluesa i rocka. Po nim zaprezentuje się prawdopodobnie zespół Czaczi Vorba (Szczera Mowa), który wykonuje wzorowaną na cygańskich muzykantach, ale wzbogaconą elementami jazzu, muzykę wywodzącą się z obszaru Karpat i Bałkanów. Zaprosiliśmy także zespół Trebunie Tutki, który zaprezentuje m.in. utwory z płyty „Pieśni chwały” nagranej wspólnie z Jamajczykami z zespołu Twinkle Brothers. Po Trebuniach Tutkach na scenie zaprezentują się rdzenni Afrykańczycy – grupa czarnoskórych muzyków i tancerzy, pod nazwą Motema Africa (Serce Afryki). Urodzeni i wychowani w Afryce, dziś wszyscy mieszkają i tworzą w Polsce. Wykonują muzykę Czarnego Lądu, grając na congach, bębnach djembe, maracasach, balafonie. Ich widowisko taneczno-muzyczne utrzymane będzie w klimatach afrykańskiej rumby, reggae i latino. Nie zabraknie w nim tradycyjnych plemiennych tańców i pieśni wojowników. Gwiazdą sobotniego wieczoru będzie zespół ZAKOPOWER – prezentujacy niezwykłe, wyjątkowe na polskiej scenie muzycznej połączenie tradycyjnej góralskiej kultury z nowoczesnością. Z kolei niedzielny popołudniowy blok imprez na Rynku odbędzie się pod hasłem „Dobre, bo nasze”. Zaprosiliśmy wyłącznie wykonawców blisko związanych z naszym miastem i regionem, zaczynając od tych, którzy są dopiero na początku swojej artystycznej drogi - aż do tych, którzy są już na topie. Zaprezentują swoje umiejętności wokalne laureaci festiwalu piosenki dla dzieci i młodzieży, organizowanego w czerwcu w TCK. Zatańczą dziewczęta z zespołu tańca nowoczesnego TESS działającego w TCK. Możliwość zaprezentowania się na scenie damy również laureatowi Powiatowego Przeglądu Zespołów Młodzieżowych, którego organizatorem jest tarnogórskie starostwo. Przegląd odbędzie się w TCK w czerwcu. W niedzielnym programie zaplanowaliśmy także bardzo zabawny spektakl „KRUCYTRYK” – czyli śląskie baśnie i legendy oparte na motywach opowiadań Gustawa Morcinka, w wykonaniu Teatru Nowego z Zabrza. Nasze zaproszenie do występu w niedzielę na „Gwarkach” przyjął znany aktor i piosenkarz Piotr Polk, pochodzący z pobliskich Kalet. A jako gwiazdę niedzielnego wieczoru zaprosiliśmy zespół MYSLOWITZ. Rolę konferansjera całej imprezy zamierzamy powierzyć Dariuszowi Niebudkowi. Ten program, oczywiście, może jeszcze ulec modyfikacjom, ponieważ do „Gwarków” zostały prawie cztery miesiące. Stan przygotowań na dziś jest taki, że zaczynamy podpisywać umowy z poszczególnymi wykonawcami, a z większością jesteśmy „po słowie”. Ponadto, podobnie jak w zeszłym roku, odbędą się imprezy towarzyszące. I podobnie jak w ubiegłym roku w ich organizację angażują się organizacje pozarządowe działające w naszym mieście. Jesli chodzi o pochód - to jego koordynację powierzyliśmy Andrzejowi Książkowi, który zajmował się tym zadaniem przez kilkanaście lat - z wyjątkiem roku ubiegłego. Postaramy się, aby w tym roku w pochodzie nie zabrakło króla Sobieskiego na czele oddziału husarii. Pozdrawiam serdecznie. W razie pytań i wątpliwości jestem do dyspozycji. Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_b Re: Gwarki 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.09, 13:32 COMA powinna być, 3.05 byli na dniach Czeladzi które dzięki temu odniosły 100% sukces, była świetna zabawa i atmosfera no i przede wszystkim nikt nie narzekał, wręcz przeciwnie wszyscy chwalili że miasto wreszcie się postarało. COMA i tyle !! Odpowiedz Link Zgłoś
kasik25-dwa Re: Gwarki 2009 28.04.09, 14:14 podobno w sobote ma grac Zakopower a w niedziele Myslowitz....czyli nic ciekawego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Gwarki 2009 IP: *.stk.vectranet.pl 08.05.09, 00:52 Znowu zaszczane ulice i pijane małolaty.Po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
m.99 Re: Gwarki 2009 09.05.09, 18:36 Oo. no to ponudzimy sie w tegoroczne Gwarki.. Superrr ! ; / Ja również jestem za COMĄ !!!!! Albo B.E.T.H bądź Totentanz. W tamtymroku był Dżem, nie bylo źle ale Gwarki również nie odniosły jakies sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 15:55 Jeżeli w tym roku na gwarkach będzie Myslovitz i Zakopower (czy jak to sie tam zwie) to my raczej nie zawitamy... szkoda, że Gwarki tak "schodzą na psy"... no a odnośnie COMY... to jestesmy ZA!!!! no ale cóż... chyba zostanie pomarzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielonek Re: Gwarki 2009 IP: *.stk.vectranet.pl 14.05.09, 21:24 Nie możesz napić się w domu?Potrzebne ci do tego jakieś gwarki? Nieudacznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Gwarki 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:50 nareszcie coś fajnego na Gwarkach :) ludzie chyba się czepiacie. A COMA jest beznadziejna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.C. Re: Gwarki 2009 IP: *.strong-pc.com 28.05.09, 20:18 OMG, Zakopałer i Myslowic ;x (błędy celowe) Już bym wolała Ras Lutę, Jamala, Vavamuffina, COMĘ, SDM albo Natural Dread Killaz ;x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shera Re: Gwarki 2009 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.05.09, 12:50 Tak, tak wszyscy narzekajcie! "Muzyka nie pasuje.." No cóż, gdyby organizatorzy mieli dogodzić każdemu z osobna to Gwarki musiałyby trwać ze 3 miesiące i codziennie musiałby królować inny rodzaj muzyki... "Pijane małolaty.." No cóż, należałoby się zastanowić, gdzie są ich rodzice i dlaczego na to pozwalają, a nie zwalać winę na okoliczności, bo chyba każdy ma swój rozum i wie co robi.. Swego czasu, gdybym choć raz wróciła wstawiona z jakiejkolwiek imprezy przed ukończeniem 18 lat, to pewnie przez rok nie wyszłabym za karę z domu, bo moim rodzicom zależało na wychowaniu normalnego człowieka z zasadami moralnymi a nie przyszłego bandyty za co mam dla nich ogromny szacunek i czuję wdzięczność.. "Nawalić się możesz w domu, czy potrzebujesz do tego Gwarków..." No cóż, nikt nikomu nie każe się "nawalić", ani kupować tych smażonych kiełbasek, czy piwa w plastiku.. Ja nic w tych budkach na Gwarkach nie kupuję, a jeśli mam ochotę się napić piwa to idę i robię to w jakiś kulturalny sposób, a nie siedząc na krawężniku w towarzystwie innych pijanych, którzy z jakiegoś powodu innym imponują.. "Śmieci po imprezie.." No cóż, zastanówmy się kto śmieci??? Organizatorzy??? Nie... Większość imprezowiczów, a to tylko świadczy o ich kulturze, bo tacy głównie przychodzą się nawalić, naśmiecić, zarzygać ulice, porozwalać kosze na śmieci, a potem narzekać na takim forum jak to, jakie to Gwarki są wieśniackie i w ogóle beznadziejne... Wnioski? NIE POTRAFICIE SIĘ BAWIĆ!!! Nie doceniacie, że miasto organizuje coś za darmo i nie jest specjalnie ważne jaka gra kapela, czy wystrój sceny.. Słucham muzyki hardrockowej i punka, i choć nie zawsze na Gwarkach była muzyka w moim klimacie to jakoś nigdy nie miałam o to do nikogo pretensji, bo potrafię się bawić, byłam nawet kiedyś na zwykłej dyskotece, chodzę na wesela, biesiady itp, bo nie ważna jest dla mnie wtedy muzyka, tylko okazja do spędzenia mile czasu z przyjaciółmi, rodziną, znajomymi, żeby mieć kiedyś piękne wspomnienia-TO SIĘ LICZY!!! A jeśli chcę koniecznie posłuchać ulubionej muzyki to idę sobie na jakiś koncert, albo w ostateczności wrzucam w i-poda to co lubię i już. Pozdrawiam wszystkich wiernych "gwarkowiczów", choć mieszkam teraz na Warmii to tęsknię za Tarnowskimi Górami niesamowicie i w tym roku mam zamiar być na Gwarkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAT Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 22:54 Shera popieram :) niezwykle cieszę się z Myslovitz to zespół na poziomie i z przyjemnością zawitam na ich koncercie :):):) Zakopawer... rewelacją to oni nie są ale przyjść pokuśtykać do (pop)górolskiej muzycki nie zaszkodzi. Ale ze względu na wielkie zainteresowanie Comą myślę, że organizatorzy powinni się zastanowić czy zamiast górali nie wyjść na przeciw bardzo często pojawiającemu się głosowi, bo jakby nie patrzeć Coma była jedną z gwiazd Maj music w Katowicach, do wszystkich miast ściąga tłumy ludzi... A na koniec pragnę powiedzieć (już tak na 2010 rok) że HEY może w końcu zakończyć karierę i co wtedy, będziemy świecić oczami że w TG nie zagrali nigdy?? przedstawiony tu plan jest naprawdę niezły, a na przyszły rok proszę uprzejmie by ktoś ruszył głową i zaprosił HEY i COMĘ :)a skoro ma być nieco reggae to nie zapominajcie o Maleo, Tabu czy Vavamuffin :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania b Re: Gwarki 2009 IP: *.stk.vectranet.pl 31.05.09, 11:28 Zakopawer jest świetny.Doskonała muzyka,i w większości(pomijam tematy góralskie)doskonałe teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk Re: Gwarki 2009 IP: 95.171.199.* 20.06.09, 15:49 Było by idealnie jakby zaprosili Video, które wykonałoby swój hit "Weź nie ******" ! I żeby na Gwarkach nigdy nie grały Ryśki Peje, Gurale i inni bo jak podpita już tarnogórska młodzież wyjdzie posłuchac swoich ulubieńców to nie będzie już tak kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Gwarki 2009 IP: *.godula.net 22.06.09, 13:03 Otóż nie zgodzę się, że Zakopower 'tylko daje radę'. Jest to świetny zespół łączący doskonałą góralską muzykę z nowoczesnymi brzmieniami. Ich koncerty są doskonałe pod każdym względem, od wizualizacji poprzez świetne muzyczne solówki aż po olbrzymią dawkę energii, która płynie ze sceny i udziela się publiczności. Tym, którzy Ich nie znają radzę się nie wypowiadać, bo swoimi uwagami ubliżacie zespołowi i zniechęcacie potencjalnych odbiorców. Poza tym o gustach muzycznych się nie dyskutuje. Jednym podoba się rockowe brzmienie Comy, innym trącące alternatywą i jazzem Myslowitz czy Zakopower właśnie. Nigdy nie dogodzi się wszystkim. A ja uważam, że zaproszone w tym roku zespoły dadzą szansę na zabawę nie tyko pijanym nastolatkom, ale również starszym mieszkańcom Tarnowskich Gór. A przecież o to chodzi, żeby bawili się wszyscy mieszkańcy!! Odpowiedz Link Zgłoś
ann-tg Re: Gwarki 2009 26.06.09, 21:03 Shera to poprostu wyśmienicie napisała :)) Ludzie którzy umią się bawić potrafią dopasować się do każdego rodzaju muzyki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agma0 Re: Gwarki 2009 23.06.09, 14:12 W tym roku jest u nas Myslovitz i Zakopower ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Gwarki 2009 IP: *.strong-pc.com 26.06.09, 22:13 co Ty nie powiesz? Shera, jesteś wielka ;D takiego postu tutaj brakowało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek ulicy Re: Gwarki 2009 IP: *.static.akk.net.pl 26.06.09, 22:25 peja jest spoko i powinni go zaprosic jak kazdy rodzja muzyki to kazdy a nie kurde tepedalskie nuty beda. a prawdziwi ludzie a nie komercyjne gownqa maja wystapic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisaż Re: Gwarki 2009 IP: *.domainunused.net 27.06.09, 09:23 Ludzie nie piszcie już późnymi wieczorami, nie dość że głupoty to jeszcze nie da sie tego czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:04 A moze by tak Hip Hop?? moze wie ktos do kogo sie zgłosic? znajomi od paru lat sobie grają hip hop są z tarnowskich gór duzo ludzi by przyszło i w koncu cos dla młodzierzy..... wie ktos do kogo sie kierowac z taką opcją?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: Gwarki 2009 IP: *.domainunused.net 07.07.09, 21:46 Adasiu, z taką opcją możesz się skierować tylko do Psychologa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: style Re: Gwarki 2009 IP: 95.171.196.* 09.07.09, 00:43 żal mi cie tg. Ja też popieram pomysł, aby wystąpił raper, a gdyby to był Peja to byłoby idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 16:48 Zaproście se Dohtora Mioda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windykacja Re: Gwarki 2009 IP: *.sti.net.pl 09.07.09, 19:40 Proponuję Mezo, Verba w końcu ci którzy lubią hip-hop też coś sie należy. Może by tak zaproponować sobotę - gwiazda hip-hop, niedziela - gwiazda programu, a piatek -hmm coś też można wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Gwarki 2009 09.07.09, 20:04 Ja chętnie posłuchałbym T.Love, Kult i Myslovitz. Może być też Coma. Ideałem byłby Therion, Nightwish lub Within Temptation ale jestem realistą;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslofanka Re: Gwarki 2009 IP: 83.16.105.* 22.07.09, 14:53 Nie wiem, czy Gwarki wypadają 13 września, ale jeśli tak to zagra MYSLOVITZ! :) więc szykuje się mega koncert :)tak więc bulczanka mówisz i masz :) Odpowiedz Link Zgłoś
korpaczek Re: Gwarki 2009 22.07.09, 16:17 Proponuję zlikwidować wszystkie imprezy towarzyszące i ograniczyć "GWARKI" do 2 godzinnego koncertu AC/DC,ale cóż na mikrofonie uwiesi sie Rojek albo Feel zaśpiewa coś o domach. Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Gwarki 2009 22.07.09, 18:31 Na Myslovitz udam się z kolegami (i koleżankami:P) na pewno. Grają przyzwoicie choć to nie mój gatunek. Oby nie zawiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKAI Re: Gwarki 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:12 tg.net.pl/gwarki/index.htm tam masz aktualny program i osoby odpowiadajce za program więc do którejś z nich się zgłoś Odpowiedz Link Zgłoś
adaa3 Re: Gwarki 2010 02.01.10, 14:04 czy wiadomo już coś o gwarakach2010 była już jakaś ankieta? Odpowiedz Link Zgłoś
feliks225 Re: Gwarki 2010 03.01.10, 11:04 No wiadomo że będą ! i to na pewno droższe niż poprzednie czy lepsze tego nie wiadomo. Trzeba będzie utopić koszty kampani wyborczej a to wspaniała okazja. Ostanie kosztowały ponad 500 000 zł i nie były nic lepsze od tych z lat 90 gdzie z kasy miejskiej wykładano ok. 30 000 zł. Ciekawe jak to można w majestacie prawa zrobić !!!!!a przy tym przy poparciu radnych chyba bezradnych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adaa3 Re: Gwarki 2010 23.01.10, 20:44 jakieś nowości? ja już nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
malarztg Re: Gwarki 2010 23.01.10, 21:39 Pewnie że będą nowości: 1. Przypadną w najpięknijeszym miesiącu-czyli wrześniu, 2. Będą trwały aż 3 dni, 3. Zakończą się w niedzielę, pokazem sztucznych ogni, Reszta programu w terminie pozniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
agata198126 Re: Gwarki 2009 31.01.10, 21:06 nasza-klasa.pl/card/30431966/bd5eafa470 Odpowiedz Link Zgłoś