kat-kur04 01.08.09, 21:41 Proszę o opinię Panów :) Planuję narzeczonemu kupić na urodziny porządny, męski zegarek, na wskazówki. Max do 500 PLN. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bulczanka Re: męski... 01.08.09, 21:53 Lepiej zapytaj w sklepie kogoś kto się faktycznie zna. Zegarki nie są już tak modne jak kiedyś. Wielu ludzi wolo zerkać na telefon:P Ja kupiłbym np. porządny scyzoryk Victorinox. To prezent na całe życie. No i praktyczny. Jeżeli jeździcie na wycieczki, obozy, rajdy lub zwyczajne rodzinne wczasy to tym bardziej. Zastanów się jeszcze. Ty zdecydujesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: męski... 01.08.09, 22:06 Kolego Bulczanka! Istnieje taki przesąd,że osobie której sympatii nie chcemy utracić, nigdy, przenigdy nie robimy prezentów z ostrych rzeczy. Wyjątek - Śliwowica sądecka. Niestety. Tak dystyngowanej damie nie wypada kupować śliwowicy za całą wymienioną kwotę. Bo i cóż miałaby potem z narzeczonego.Z powodu owych wycieczek , które są wspaniałym sposobem na spedzenie czasu we dwoje, troje itd liczy się dokąd się może i chce, doradziłbym kompas. Ale i to nie jest dobry pomysł, bo przecież drogę do szczęścia potencjalnemu obdarowanemu już wyznaczyło jego serce. Dalszą wytyczał mu będzie z pewnością kto inny. Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: męski... 01.08.09, 22:20 Więc jaki prezent byłby idealny? Co nie będzie ingerowało w życie (i związek) tych młodych, zakochanych? Niech doradzą inni. Babka oczekuje porady - konkretnej, a nie kwiecistej refleksji:P Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: męski... 01.08.09, 22:57 Gdyby jakiś mój kwiatuszek sprawił mi prezent nawet ze starego Wostoka, byłbym i tak wniebowzięty. Liczy się najpierw to,że "dajesz" potem dopiero "co." Byle nie byle co. Każdy prezent zobowiązuje.Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: męski... 01.08.09, 21:55 Przemiła Panno Narzeczona! Z całym szacunkiem dla pomysłu i z uśmiechem na przyszłość, sugerowałbym oszczędzić sobie zbędnego wydatku. Szczęśliwi nie liczą godzin, a poza tym wierzę gorąco, że już po ślubie Pani wybrańcowi wystarczą wyłacznie Pani wskazówki. Życzę wielu chwil szczęścia, a do jego odmierzania co najmniej stu kalendarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: męski... 01.08.09, 22:22 Odpowiedzi jak to na forum...3 wpisy, 0 konkretów:( Moja rada- kup któryś z tych modeli np. timex- www.allegro.pl/item699277313_elegancki_geometryczny_meski_zegarek_timex_t27601.html bądź casio www.allegro.pl/item693378709_nowosc_casio_edifice_ef_324l_1av_sklep_gwar.html Mam zegarek timex- 8 lat na jednej baterii- zegarmistrz nie chciał uwierzyć, w końcu musialem ją wymienić:) A także casio oraz lorus- marka ekonomiczna casio. Wszystkie te fimy są naprawdę godne polecenia. Aha, na dobry zegarek wydasz 250-300 zł,nie ma sensu na siłę wydawać pięciu stów. Twój narzeczony będzie z pewnościa zadowolony z prezentu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tukantg Re: męski... 01.08.09, 22:41 Sprawdź jaki ma gust, niektórym takie kwadratowe tarcze mogą się nie podobać. Mnie osobiście bardziej podobają się okrągłe. Druga sprawa to wodoszczelność, dobrze, jak jest do 50M lub 100M, wtedy można spokojnie w takim zegarku pływać, iść do sauny, nie mówiąc już o ulewnym deszczu. Nie wiem, jak jest z innymi firmami, ale casio daje standardowo 3 lata gwarancji (na mechanizm), a za dopłatą 20 złotych możesz przedłużyć gwarancję do 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: męski... 01.08.09, 22:43 Ta konkretność mi sie podoba i może mi sie nawet przyda, ale chciałbym zapytać Kolegę, czy na pewno ten dobry zegarek to jest " na wskazówki". Nie znam takiego typu, więc sobie lekko zażartowałem z tej niewątpliwie sympatycznej i szczodrej forumowiczki.Czyli proszę o precyzyjną dla niej odpowiedź - Czy to, co Kolega poleca to na pewno " zegarek na wskazówki." Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: męski... 01.08.09, 23:01 Oczywiście,że lepszy bedzie zegarek na rękę od zegarka na wskazówki. Polecam Atlantic,dobra,sprawdzona szwajcarska marka. Przypadkiem nie kupuj na targowisku. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: męski... 01.08.09, 23:11 Nie kupuję zegarków na targowisku,by nie kupić Twojego, choć on jest dobrej marki. Mam swój. Naręczny, elektroniczny,ze wskazówkami firmy Casio. Trzy lata już ze mną chodzi. I to bez nakręcania:-) Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: męski... 01.08.09, 23:14 To coś nazywasz męskim zegarkiem? Jaki mężczyzna taki zegarek. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: męski... 01.08.09, 23:34 Nie cwaniakuj. To prezent od ukochanej. Póki jej nie zmienię, nie moge go podmienić na kradzionego Atlantisa. Odpowiedz Link Zgłoś
tukantg Re: męski... 04.08.09, 15:09 Hmm... a co według Ciebie jest nie tak z męskimi zegarkami casio? Dlaczego Ty nie nazwałbyś tego zegarkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
molar Re: męski... 02.08.09, 23:12 to może binarny - www.2future.pl/Produkt/74/zegarek_binarny Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_30 Re: męski... 03.08.09, 08:02 Ja z kolei słyszałam, że zegarka nie powinno się kupować w prezencie, ale to pewnie jakiś zabobon. Kupiłabym mojemu ukochanemu coś na czym możnaby było wygrawerować np. moje imię, albo inicjały, o np. na zegarku też przecież można.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
messalina_only Re: męski... 03.08.09, 10:40 Solidni męzczyźni mają solidne zegarki. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-merci Re: męski... 03.08.09, 11:30 Solidne zegarki i solidni mężczyźni nigdy się nie spieszą. Odpowiedz Link Zgłoś