wodnik74 25.11.03, 21:11 "Przejdziem Wisłę, przejdziem Wartę ... złączym się z narodem" tam ta ram tam a potem kupim sobie piwo i zasiądziem, żeby pograć w skrable mam nadzieję, że podparłam sie tekstem źródłowym o wystarczającym autorytecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tripis Re: uwaga: 25.11.03, 23:29 taaaaa...?!? wystarczy, ze maz wylezie z domu i to nie po to aby pic czy cos, ale do roboty uczciwej i proszszszsz... zona pijana, i spiewa na internecie! swiat sie konczy! ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: uwaga: 25.11.03, 23:34 ale za to co śpiewa :))) rozchodzi się o słowo "kupim", które zostało zakwestionowane w skrablach a w ogóle, to Ty niby miałeś pracować, tam gdzieś gdzie poszedłeś? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead no ładne cacko, nt. 25.11.03, 23:32 "Prezes to nasz ojciec najlepszy i nieprawda ze cieklo z dachu tym bardziej ze wcale nie padalo" Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: uwaga: 26.11.03, 00:25 olala o tej porze i juz piwko, i to dwa dni pod rzad:))) I jeszcze sie wykloca z mezem online:)) Bedzie ciag dalszy? Ja chetnie poslucham:))) MIlego wieczoru:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: uwaga: 26.11.03, 08:07 Jakie piwko, nie było żadnego piwka, do nocy nad praca siedziałam, mąż do nocy też nad pracą (ja twierdzi) :)) no i rozerwać się chciał chyba Przywracam wszystkich do porządku: wątek jest poświęcony słowu kupim Mam jeszce jeden literacki argument w rękawie Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: uwaga: 26.11.03, 09:14 dziendoberek ranny ptaszku:))) a co bys powiedziala na mieso KURCZACZE bo sie tu ze mnie smieja jak tak mowie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: uwaga: 26.11.03, 09:17 to na pewno lepiej niż mięso z kurcza bladego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead kupim... 26.11.03, 09:34 sprawdze w Oficjalnym Słowniku Poskiego Scrabblisty jak wroce do domu po przezyciu dzisiejszego dnia, ale juz teraz wydaje mnie sie iz "kupim" jest jak najbardziej. A co ze słowem "dłutowryki" albo "dopas"? Odpowiedz Link Zgłoś
sabba na obczyznie... 26.11.03, 10:10 ..kolezanka sie zastanawiala jak brzmi czasownik od slowa "Pekl" (e z ogonkiem) w zdaniu np "pekl z hukiem jak bania". I wymyslila ze..."pec":)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gph gdyby tam było... 26.11.03, 10:13 kupim Wisłę, kupim Wartę będziem Baksikami. to byś się mogła podpierać... poza tym w takich tekstach jest coś co się licencja poetica nazywa.. a w skrablach ni. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: gdyby tam było... 26.11.03, 10:18 gph napisał: > kupim Wisłę, kupim Wartę > będziem Baksikami. > > to byś się mogła podpierać... > poza tym w takich tekstach jest coś co się licencja poetica nazywa.. > a w skrablach ni. to nie jest licencja poetica (tonący brzytwy się chwyta) :)) to jest forma gramatyczna - może archaiczna, ale używana nie rzucim ziemi skąd nasz ród... Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: gdyby tam było... 26.11.03, 10:21 wodnik74 napisała: > to nie jest licencja poetica (tonący brzytwy się chwyta) :)) > to jest forma gramatyczna - może archaiczna, ale używana > > nie rzucim ziemi skąd nasz ród... Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata, Przed ciosem niechaj tyran drży! Ruszamy z posad bryłę świata, Dziś niczym, jutro wszystkim my i żaden wodnik, zapluty karzeł reakcji i wstecznictwa tego nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: gdyby tam było... 26.11.03, 10:27 gph napisał: > Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata, Przed ciosem niechaj tyran drży! > Ruszamy z posad bryłę świata, Dziś niczym, jutro wszystkim my > > i żaden wodnik, zapluty karzeł reakcji i wstecznictwa tego nie zmieni! tylko mi bez zapluwania :))) poza tym za wiele im z tego ruszania nie wyszło a słyszałeś o spuściznie przodków, dziedzictwie narodowym, tożsamości języka? będę walczyc :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: gdyby tam było... 26.11.03, 10:30 wodnik74 napisała: > tylko mi bez zapluwania :))) > poza tym za wiele im z tego ruszania nie wyszło > a słyszałeś o spuściznie przodków, dziedzictwie narodowym, tożsamości języka? > będę walczyc :))) w takim razie spotkamy się w sądzie Droga Pani... Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: gdyby tam było... 26.11.03, 10:41 wodnik74 napisała: > Czy to jest jakaś nowa knajpa? albo lepiej wyślę sekundantów do małżónka... Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: gdyby tam było... 26.11.03, 10:45 gph napisał: > albo lepiej wyślę sekundantów do małżónka... ja sie kłóce na własną odpowiedzialność! dawaj tych sekundantów Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: gdyby tam było... 26.11.03, 11:42 wodnik74 napisała: > gph napisał: > > albo lepiej wyślę sekundantów do małżónka... > > ja sie kłóce na własną odpowiedzialność! dawaj tych sekundantów chciałabyś... bo i przystojne chłopaki w czerni.. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: gdyby tam było... 26.11.03, 12:36 wodnik74 napisała: > ale czy i w cylindrach? w bejsbolówkach... Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: gdyby tam było... 26.11.03, 12:42 co Ty, dresy na mnie nasyłasz za jedno kupim??? Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: gdyby tam było... 26.11.03, 12:45 wodnik74 napisała: > co Ty, dresy na mnie nasyłasz za jedno kupim??? kupim, nie kupim, wodnikowi skórę złupim... Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: gdyby tam było... 26.11.03, 12:48 To niby też jest licencja poetica? Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: gdyby tam było... 26.11.03, 13:32 wodnik74 napisała: > To niby też jest licencja poetica? to jest licencja dresaica yo. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: gdyby tam było... 26.11.03, 14:04 szczerze mówiąc nie jest dobrze. Czyli następnym razem Cię widzę w dresie? Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: gdyby tam było... 26.11.03, 14:32 wodnik74 napisała: > szczerze mówiąc nie jest dobrze. Czyli następnym razem Cię widzę w dresie? jeżeli założysz dres. to zobaczysz mnie w dresie.. ja będę jak zazwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś