marafioti
10.03.12, 11:32
WITAJCIE
Sporobuje poszukac tu informacji.wczensiej watek zalaczylam na forum-turystyka,ale moze znajde kogos kto mieszka w toskanii albo byl.
Zamierzamy sie wybrac w polowie czerwca na 2 tygodnie nad morze w Toskanii. Celem maily byc biale plaze.szukalismy zatem noclegu w Rosignano Solvay. Ale wyczytalam iz biale plaze nie powstaly w sposob naturalny, wszystko to wynik fabryki.Na forach odradzano mi pobyt tam (jade z dwojka dzieci jesdno ma 1.5 roku). Poszukiwania przesunelam troche nizej do Vada, ale tam plaza wydaje sie malo atrakcyjna,waska,mala. wiecej walorow estetycznych znalezlismy pobleskiej Mazzanta-plaze moze nei sa az tak biale,ale na satelicie widac ,ze piasek jest bialutki. Ktos mi zaporoponowal tez Tirrenie w poblizu Pisy, ale wydaje mi sie ,ze nie jest to miejsce zbyt czyste. Nie wiem dlaczego ale na sateliceie piasek byl w kolorze ceglastym.Moze ktos sie orientuje w jakim stanie jest plaza. wydaje mi sie, ze zbyt duzo jest przemsylu w okolicy.
Szukamy miejsca w miare spokojnego, maksymalnie miedzy Pisa a cecina. Nie interesuja nas wielkie miasta turystyczne (choc nie wiem jaka jest Cecina latem).Bedziemy samochodem,a le tez nie chcemy jeszdzic zbyt duzo do plazy.szukamy noclegu jak najblizej plazy.
Co mozecie polecic?doradzic? za wszelkie wskazowki bede wdzieczna.
pozdrawiam
marta