eeddkkaa 14.02.05, 00:06 Nie macie ochoty na Wieczór Włoski??? Teatr Buffo, 18, 19 lub 20 lutego. Jak ktoś się wybierze na premierę, to proszę o relację! PS. Ja będę w sobotę :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ennka Re: propozycja dla Warszawiaków 14.02.05, 11:31 Czy możesz przybliżyć temat?Co to za spektakl -sztuka,wiersze,piosenki? Po polsku czy po włosku ?Z góry dziekuje za informację. Pozdrawiam Bożena Odpowiedz Link
eeddkkaa Re: propozycja dla Warszawiaków 14.02.05, 20:48 Hm, na stronie Buffo nie ma nawet opisu :o( Zadzwoniłam i dowiedziałam się, że to taki przekrój przez kulturę, znając Buffo to będą znane piosenki w nowych aranżacjach , pewnie przetłumaczone, ze świetną choreografią! :) Odpowiedz Link
ennka Re: propozycja dla Warszawiaków 14.02.05, 21:02 Dziękuję za informację , może skorzystam. Odpowiedz Link
boccadirosa WIECZÓR WŁOSKI W BUFFO!!!! 19.02.05, 11:05 Ja byłam wczoraj! Na premierze! A więc: piosenki włoskie, te najbardziej znane, choć nie przez wszystkich lubiane... Ale fajnie wykonywane, naprawdę! Volare, Felicita', Marina, Mambo Italiano, Arrivederci Roma, Non ho l'eta, Ragazzo da/di Napoli, Nie płacz, kiedy odjadę... Więcej nie pamiętam... Oprócz tego też arie operowe, skecze, gesty, tańce, fajna choreografia, no i wino czerwone!!! Krótko mówiąc duuuuuuużo dobrej zabawy dla wszystkich fanów kultury włoskiej! Ludzie naprawdę świetnie się bawili!!! Ne vale la pena!!! Ciao!!! Odpowiedz Link
eeddkkaa Re: WIECZÓR WŁOSKI W BUFFO!!!! 19.02.05, 14:22 Che bello...! Świetnie, teraz jestem jeszcze bardziej zdecydowana!!! Chociaż pewnie wino to tylko na premierze..? ;) Odpowiedz Link
eeddkkaa Re: WIECZÓR WŁOSKI W BUFFO!!!! 20.02.05, 12:22 A jednak było wino! :-D I świetna zabawa!!! Strasznie mi się podobała taka mieszanka- piosenki pop plus "bel canto", arie operowe, udział publiczności... Oprócz w. wym. utworów było m.in. "Mamma, son tanto felice ", "Vado via" (chyba moja ulubiona! :), "Quando quando..." piosenka z "Metra" przetłumaczona na italiano i sporo jeszcze innych. Dam sobie rękę uciąć, że wchodząc do teatru słyszałam "Tornero'", którego na przedstawieniu nie było. Może przygotowywali na bis? Naprawdę polecam!!! :-) Odpowiedz Link