lubiewlochy 11.08.05, 00:58 Witam wszystkich. Mam takie pytanie: czy podobają wam się Włoszki ? Jak dla mnie Włoszki są najładniejsze na świecie. Mają klasę, urodę i w ogóle. A wy jak uważacie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartys3 Re: Włoszki 11.08.05, 09:10 uwaga uwaga ..bede generalizowac..;) skoro sa takie rewelacyjne ... to z jakiego powodu tylu Wlochow zeni sie z ... Polkami, Austriaczkami, Rosjankami...etc.. etc..etc... Odpowiedz Link
testardo Re: Włoszki 12.08.05, 00:35 Bo sa wszystkie na jedno kopyto,ale rozne od polskiego,zatem podobaja sie polakom, a znudzeni wlosi szukaja swoich pieknosci poza granicami italii:) Odpowiedz Link
kubissimo Re: Włoszki 12.08.05, 08:20 ja bym tu polemizowal kobieta wychodzac za Wlocha przede wszystkim wychodzi za jego matke, wiec nie dziwmy sie, ze Wloszki sa tym srednio zainteresowane a ze kobiety z polnocy Europy wezma wezma pierwszego lepszego Wlocha, byle tylko byl Wloch, to inna para kaloszy :) Odpowiedz Link
bartys3 Re: Włoszki 12.08.05, 08:40 no tak... a jak nasz pierino nie ma juz mamusi ... to zawsze pozostaje jeszcze rodzenstwo...;) Odpowiedz Link
bartys3 Re: jako Kobieta z polnocy Europy 12.08.05, 08:42 no wlasnie... chcialam stanowczo zaprotestowac przeciwko szerzeniu przez KOL. Kubu tego typu rewelacji rodem z...:-) Odpowiedz Link
tylko-my Re: Włoszki 12.08.05, 10:43 wiesz zaskoczyles mnie tym stwierdzeniem...do tej pory Twoje wypowiedzi byly wywazone i studzily niektore tematy, o ktore my-kobiety zabijalysmy sie na tym forum, ale takie stwiedzenie??? mam nadzieje, ze to miala byc tylko z Twojej strony prowokacja i dobra zabawa....w kazdym razie chcialam Cie zapewnic, ze KAZDA kobieta z KAZDEJ czesci swiata, jesli ma tylko troche oleju w glowie wychodzi za maz za CZLOWIEKA, a nie za Wlocha, Polaka, Rosjanina czy Chinczyka. Wyjscie za maz za obcokrajowca nie jest sielanka, bo kimkolwiek by nie byl pociaga to za soba utrudnienia w zyciu. Poczawszy od najmniejszych drobnostek typu problemy jezkowe, na powazniejszych typu problemy w prawodastwie. A poza tym, z kimkolwiek bys sie nie ozenil to i tak bierzesz ta druga osobe z calym dobrodziejstwem inwentarza - mamusia, tatusiem, rodzenstwem i szalonymi ciotkami. No, chyba, ze trafi ci sie sierota, to w pewnym sensie jestes szczesciarzem;-) Odpowiedz Link
bartys3 Re: malzenstwo to.. 12.08.05, 11:54 no bo niedlugo mnie to czeka..wiec wolalabym wiedziec..;-) Odpowiedz Link
kubissimo Re: Włoszki 12.08.05, 11:52 no halo czy ja po kazdym poscie musze pisac, ze nie nalezy tego traktowac powaznie? ustalmy to raz na zawsze i juz :) Odpowiedz Link
tylko-my Re: Włoszki 12.08.05, 11:59 no, wlasnie tak mi sie wydawalo;-) ale zdarzaly sie tu ostatnio "fajne" posty nt Polek i obcokrajowcow....z koniem sie kopac nie zamierzam ale czasem zagotuje.... Odpowiedz Link
bartys3 Re: Włoszki 12.08.05, 12:10 skoro powialo taaakim puryzmem /nie ode mnie sic!!!/ to wynuzenia na temat wypowiedzi Kubu rowniez nie mieszcza sie w szeeeroookim SPECTRUM zainteresowan tego forum.. Odpowiedz Link
oskar_7 Bo Polki czty Rosjanki sa tansze 14.08.05, 21:08 Jak chcesz wyrwac Wloszke to musisz miec sporo kasy,zabierac taka na wakacje ,kolacje w drogich restauracjach i inne takie. Wlosi ostatnio robia sie coraz bardziej oszczedni ,a taka Polka jest po prostu tansza,wystarczy postawic dwa piwa ,powiedziec ,ze ma ladne oczy ,jest piekna i to wystarczy. bartys3 napisała: > uwaga uwaga ..bede generalizowac..;) > > skoro sa takie rewelacyjne ... to z jakiego powodu tylu Wlochow zeni sie z ... > Polkami, Austriaczkami, Rosjankami...etc.. etc..etc... Odpowiedz Link
linn_linn Re: Bo Polki czty Rosjanki sa tansze 14.08.05, 21:27 O to jak tanie sa Rosjanki moglbys zapytac wielu businessmanow z Montecatini Terme, dzisiaj juz ex-businessmanow / jako ze przedsiebiorstwa upadly /. Zasieg zjawiska nabral rozmiarow problemu spolecznego... Oj te stereotypy, nie mowiac juz o kompleksach... Tanie Rosjanki chwala sobie handlowcy co najmniej kilku miejscowosci wloskich / chodzi oczywiscie o luksusowe butiki /... Odpowiedz Link
tylko-my Re: Włoszki 12.08.05, 11:54 kilka dni temu na tym forum byla zazarta dyskusja nt tego jakie tematy mozna na mim poruszac. Ktos kogos odsylal do czytania opisu tematyki tego forum. Zdaje sie, ze nie ma wsrod nich "malzenstwa". Jesli wiec chcesz pogadac na ten temat to chyba musimy zmienic forum.... Odpowiedz Link
bartys3 Re: Włoszki 12.08.05, 11:57 no coz... nie bede pokazywac paluszkiem kto zaczal na ten temat...;) Odpowiedz Link
tylko-my Re: Włoszki 12.08.05, 12:01 no wlasnie bartys, moze troche samokrytyki by sie przydalo? Odpowiedz Link
bartys3 Re: Włoszki 12.08.05, 12:03 tylko-my napisała: > no wlasnie bartys, moze troche samokrytyki by sie przydalo? mea kulpa!! juz nie bede !! Odpowiedz Link
kubissimo Re: Włoszki 12.08.05, 13:18 Wy i te Wasze kulpy! (czy to podchodzi pod tematyke?) Odpowiedz Link
bartys3 Re: Włoszki 12.08.05, 13:51 kubissimo napisał: > Wy i te Wasze kulpy! (czy to podchodzi pod tematyke?) Odpowiedz Link
tylko-my Re: prosilam.. 12.08.05, 12:05 rusz neuronami. nie mozna miec wszystkiego podanego na talerzu Odpowiedz Link
tylko-my Re: prosilam.. 12.08.05, 12:12 life is brutal;-) troche treningu im nie zaszkodzi;-))) Odpowiedz Link
nie_mowie KUBISSIMO-PLEASE 12.08.05, 13:53 Kubissimo, blagam umow sie z Bartys3. Smali kobieta do Ciebie cholewki az nudno czytac a Ty nic. Badz mezczyzna! No. to moze calkiem fajna babka byc! Pzdr Odpowiedz Link
tylko-my Re: KUBISSIMO-PLEASE 12.08.05, 13:59 No! umowcie sie na kawke lub piwko...ona naprawde wyglada na spragniona....;-))) Odpowiedz Link
nie_mowie Re: KUBISSIMO-PLEASE 12.08.05, 14:07 tylko-my Krakow, za jakies dwa tygodnie gdzies na miescie? albo Ty przyjedziesz gdzies w Polske? albo zapros mnie do tesciow - wygrzeje reumatyzm? ok? Odpowiedz Link
tylko-my Re: KUBISSIMO-PLEASE 12.08.05, 14:14 alez mnie dwa razy nie trzeba powtarzac! baaaaardzo chetnie;-) co do tesciow, to obecnie jest tam jakies 40 stopni, wiec pogadaj z Twoim szanownym reumatyzmem co on na to?;-) Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Włoszki 12.08.05, 12:28 oj wloszki tak, ale tylko miedzy 16 a 25-tym rokiem zycia; po tej dacie, to jesli chodzi o moje preferencje to wracam z checia do Polski i do Polek, a oddzial geriatryczny pozostwiam lekarzom... A tak na powaznie to przecietna Polka - tzw. Kowalska, dysponujaca o wiele mniejszym budzetem na pielegnacje urody, gorszym powietrzem, woda i czym tam jeszcze chcecie, pod wzgledem urody bije na glowe swoja konkurentke z Wloch. Owszem, Wloszki wydaja sie zadbane bo do przesady dbaja o swoja urode, i wydaja na to mase euraków. gdyby tak Wloszki pozbawic kasy i tych tych upiekszajacych dodatkow i postawic je obok polek, to przewaga naszych dziewczyn bylaby piorunujaca. A ponad to Wloszkom brak ciepla Polek, mimo iz to one wywodza sie goracego kraju... Odpowiedz Link
nie_mowie Re: Włoszki 12.08.05, 13:57 Oj, Maciek zmieniles poglady? Co czas robi z ludzmi... ;))) Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Włoszki 12.08.05, 14:14 poglady sie zmieniaja nie tyle z biegiem czasu, co na bazie doswiadczen; jakby to ladnie ujac; po prostu ochlonalem, przywyklem do pewnych zjawisk, juz nie robia na mnie takiego wrazenia Wloszki. Pamietam jeszcze z liceum nasz pierwsza wymiane z Wlochami - za przeproszenem Polski wygladaly smutno, blado, za to Wloszki robily wrazenie bo byly niesamowicie zadbane, dobrze ubrane i krzykliwe, takie hej do przodu. teraz czasy sie zmienily i to Polki wg mnie sa gora, a poza wszystkim Polki, to nie ujma, a raczej komplement, to Kobiety z Jajami, w pozytywnym tego slowa znaczeniu - czesto prowadza swoje firmy, zajmuja kierownicze stanowiska, biora na siebie bardzo odpowiedzialne i wymagajace zadania. sa zaangazowane. W slonecznej Italii nie widac tak kobiet w zyciu publicznym jak u nas. To tez pewnie o czyms swiadczy. czesto Wlosi ktorzy do nas przyjezdzaja, dziwia sie temu stanowi rzeczy, nie moga tego pojac. Jak to, kobieta szefem firmy? jak to dziewczyny ida same do knajpy na piwo? We wloszech nawet jesli kobiety naleza do znanych rodzin przemyslowych to praktycznie nie zajmuja sie praca - biora tylko procent od udzialow i to wszystko. Przyklady? Rodzina Agnellich, Piaggio... Odpowiedz Link
tylko-my Re: Włoszki 12.08.05, 14:18 chcialam zauwazyc, ze w liceum wszyscy wygladalismy (delikatnie rzecz ujmujac) blado....;-))) przynajmniej z dzisiejszej perspektywy tak to wyglada.....ale to tak out off topic;-P Odpowiedz Link
linn_linn Re: Włoszki 14.08.05, 11:46 Wsrod 100 najbardziej wplywowych kobiet swiata na Polke jeszcze musimy poczekac. Wloszka juz jest. Co prawda nosi nazwisko Berlusconi, ale zdolna i pracowita... A tak w ogole to o Wloszkach widac, ze wiesz malo... Tych pracujacych i nie... Ja obserwuje je od 14 lat i naprawde nie sa ani takie swiete, ani takie glupie, ani takie kury domowe... Po prostu moze powinienes zmienic znajomych Wlochow... Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Włoszki 12.08.05, 14:19 dziwi mnie tez fakt, ze ktos mnie tu zna, czy tez pamieta? Kim jestesm, moim znajomym - nieznajomym? pozdrawiam maciek Odpowiedz Link
nie_mowie Re: Włoszki 12.08.05, 14:41 He he znamy sie chyba z widzenia? Taki wysoki jestes nie? A ja nie. ;))) Odpowiedz Link
nie_mowie Re: Włoszki 12.08.05, 14:51 Nieeeee.Nie bede robila podchodow. Oficjalnie i publicznie oswiadczam, ze sprobuje sie z Toba spotkac za ...3 lata? Rozumiesz? Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Włoszki 12.08.05, 14:52 za 3 lata mowisz? to troche dlugo, nie wiem czy starczy mi cierpliwosci na takie czekanie;) Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Włoszki 12.08.05, 14:57 nie, mam taka propozycje; skrocmy nieco czas oczekiwania na spotkanie i spotkajmy sie juz dzisiaj wieczorem; mam ze soba fajna grupę z Milano, wiec bedzie okazja zeby troche po parlać. bedziemy lazic gdzies miedzy kazimierzem a rynkiem. zapraszam:) Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Włoszki 12.08.05, 14:51 tak wysoki jestem, ale z wiekiem coraz nizszy, hehe Odpowiedz Link
kubissimo ahem 12.08.05, 15:00 przypominam, ze to nie jest rozmowa NA TEMAT ;))) zobaczycie, zaraz Was ktos wymoderuje Odpowiedz Link
maciek_dm Re: ahem 12.08.05, 15:02 okok, juz jestem przywrócony do porządku, nie wiem tylko jak druga strona;) Odpowiedz Link
tylko-my Re: ahem 12.08.05, 15:05 druga strona chyba sie przerazila ta grupa z milano bo nic sie nie odzywa;-)))) Odpowiedz Link
tylko-my Re: ahem 12.08.05, 15:03 wlasnie sie dziwie, ze jeszcze sie to nie stalo.....kubissimo, myslisz, ze spi? no, pora w sam raz.... Odpowiedz Link
nie_mowie nareszcie konkrety 12.08.05, 15:26 Maciej, co Ty? Grupa z milano mnie nie przeraza. Chetnie poparlam, probuje ciagle namowic jednych znajomych na zamieszkanie u mnie przez dluzszy czas ale oni jacys tacy bojacy sa czy co? i pogadac trudno. Kubissimo, nie badz zazdrosny - tez masz swoje 5 minut, tylko nie mozna sie bac ;))))) Maciek chetnie z Toba sie powlocze i poparlam, i z Twoimi znajomymi tez. Niestety w tym tygodniu nie dam jednak rady przyjechac do Krakowa a w przyszlym mam Gdansk. Bede jednak sledzic co porabiasz i .. no odezwe sie jak nie chcesz czekac 3 lata. Mezczyzni tacy jacys cholewa niecierpliwi sa... ;))) Mam nadzieje, ze to doczytasz zanim mnie wytna ;) Odpowiedz Link
nie_mowie no i Maciej 12.08.05, 15:28 wiesz moze to i lepiej by sie spotkac teraz bo za 3 lata to moge sie nadawac tylko na geriatryczny, no i stanowsko kierowniczego moge nie utrzymac.... ;))))) Odpowiedz Link
maciek_dm Re: no i Maciej 12.08.05, 15:35 ja tez nie przepadam za odwiedzinami na tym oddziale, wiec moze warto sprobowac. a poza tym zycie jest krotkie, wiec szkoda czasu na czekanie;) Odpowiedz Link
maciek_dm Re: nareszcie konkrety 12.08.05, 15:32 wiem wiem, ze odwazna jestes, dla Ciebie specjalnie :)zalozylem nowy watek gdzie znajdziesz nr do mnie; moze sie przydac gdybys jednak jakims cudem dala rade skorzystac z dzisiejszej propozycji na uczestnictwo w zlocie z grupa from Milan! cordiali saluti Odpowiedz Link
nie_mowie Re: nareszcie konkrety 12.08.05, 15:37 dzieki, Maciek dzieki Tobie dziewczyna, tfu kobieta, moze odkryc jeszcze jakis swiat i ludzi. a nie "robic" cale zycie w udinese. ;))))) Odpowiedz Link
maciek_dm Re: nareszcie konkrety 12.08.05, 15:41 dzieki, jednak na cos sie jeszcze przydaję;) Odpowiedz Link
as795 Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 13.08.05, 22:18 Wystarczy wlaczac polska i wloska TV i poparzyc na prezenterki ,kto mowi ,ze Polki sa ladniejsze jest chyba slepy:-) Odpowiedz Link
kubissimo Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 14.08.05, 00:53 to chociaz raz posluchaj tego, co mowia wloskie prezenterki... ja wiem, ze faceci sa wzrokowcami, ale sa pewne granice ;) Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 14.08.05, 02:01 jasne, wierzysz w to co pokazuja w TV? Gartulacje - wyobraz sobie ze tam wala dziewczyny z calych Wloch i pewnie jest w czym przebierac (a do tego jest cala masa dziewczyn z innych krajow), ale na milosc boska my nie mowimy o supercastingu tylko o zwyczajnych dziewczynach widzianych na codzien na ulicy. Ja od jakiegos czasu jezdze po roznych miejscach we Wloszech i naprawde nie ma za bardzo na kim zawiesic oka (nie mowie o imprezach targowych, bo to inna bajka). No bo kto niby jest taki super w TV wloskiej - za przeproszeniem Flavia Vento? A slyszalas kiedys co i jak ona wogole mowi? Przeciez jej powinni zabronic wystepowac w ogole w TV bo to jeden wielki obaciach dla Wlochow! Odpowiedz Link
as795 Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 14.08.05, 11:34 maciek_dm napisał: > jasne, wierzysz w to co pokazuja w TV? Gartulacje - wyobraz sobie ze tam wala > dziewczyny z calych Wloch i pewnie jest w czym przebierac (a do tego jest cala > masa dziewczyn z innych krajow), ale na milosc boska my nie mowimy o > supercastingu tylko o zwyczajnych dziewczynach widzianych na codzien na ulicy. > Ja od jakiegos czasu jezdze po roznych miejscach we Wloszech i naprawde nie ma > za bardzo na kim zawiesic oka (nie mowie o imprezach targowych, bo to inna > bajka). No bo kto niby jest taki super w TV wloskiej - za przeproszeniem Flavia > > Vento? A slyszalas kiedys co i jak ona wogole mowi? Przeciez jej powinni > zabronic wystepowac w ogole w TV bo to jeden wielki obaciach dla Wlochow! Tak znam te tekst ,bo we wloskiej TV wystepuja same laski z super castingow ,a w polskiej to przecietne ,wziete z ulicy dziewczyny z malych miasteczek ,bo wiadomo Polki i tak najpiekniejsze,Polacy najmadrzejsi i do tego najlepiej graja w pilke,a przegrywaja tylko dlatego ,ze sedziowie sie na nich uwzieli.Oczywiscie w polskiej TV nie ma lasek niepolskiego pochodzenia ,tylko ze w samym TVNie kojarze przynajmniej dwie ciemnoskore panny,a telewizje ogladam rzadko.W USA jest mnostwo gwiazd filmowch pochodzacych z rodzin wloskich imigrantow ,gdybym chcial wymienic wszystkie z tydzien by mi to zajelo ,ale o pieknych Polkach robiacych kariere w Hollywood nikt nie slyszal. Co do wypowiedzi prezenterow to wiekszego buractwa jak wystep Kuby Wojewodzkiego w finale miedzynarodowego Idola w zyciu nie widzialem ,malo ze nie zna zadnego jezyka to jeszcze osmieszyl wszystkcih Polakow. A tutaj typowa Polka:-) www.naterki.pl/albumy/album13/babcia_bez_ramki.jpg Odpowiedz Link
marco_van_basten Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 14.08.05, 12:01 W TVN sa trzy ciemnoskore prezenterki, latynoska Klaudia Carlos i dwie mulatki Olimpia i Omeena,co ciekawe uroda bija wszystkie Polki z tej stacji:-)))) Odpowiedz Link
endereco Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 15.08.05, 09:02 Klaudia Carlos nie jest Latynoską, lecz pół-Polką, pół-Portugalką (od strony ojca) Odpowiedz Link
kubissimo Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 14.08.05, 12:32 no tak kolejny zakompleksiony frustrat, dla ktorego wszystko co zagraniczne jest lepsze tylko dlatego, ze zagraniczne :/ nie oczekuje, ze poswiecisz tydzien, ale poswiec chwile i wypisz mi 5, w porywach do 10 wloskich aktorek, ktore w ostatnich latach dorobily sie w Hollywood statusu gwiazdy bo ja mi przychodzi do glowy jedynie Monica Bellucci i ewentualnie Asia Argento, ale to jeszcze nie ten poziom popularnosci, co Monica Odpowiedz Link
as795 Mowilem o Amerykanach wloskiego pochodzenia 14.08.05, 12:42 kubissimo napisał: > no tak > kolejny zakompleksiony frustrat, dla ktorego wszystko co zagraniczne jest > lepsze tylko dlatego, ze zagraniczne :/ > > nie oczekuje, ze poswiecisz tydzien, ale poswiec chwile i wypisz mi 5, w > porywach do 10 wloskich aktorek, ktore w ostatnich latach dorobily sie w > Hollywood statusu gwiazdy > bo ja mi przychodzi do glowy jedynie Monica Bellucci i ewentualnie Asia > Argento, ale to jeszcze nie ten poziom popularnosci, co Monica www.nndb.com/ancestry/956/000052800/ www.nndb.com/ancestry/347/000043218/ en.wikipedia.org/wiki/List_of_Italian_Americans Odpowiedz Link
kubissimo Re: Mowilem o Amerykanach wloskiego pochodzenia 14.08.05, 12:47 nie nie, mi nie chodzi o pol ksiazki telefonicznej z ostatniego wieku skoro mowisz, ze jest ich tyle, to rzuc nazwiskami z glowy powtorze - wloskie aktorki (lub o wloskim pochodzeniu), ktore zrobily w Stanach oszalamiajaca kariere na przestrzeni ostatnich lat Odpowiedz Link
as795 Re: Mowilem o Amerykanach wloskiego pochodzenia 14.08.05, 12:52 kubissimo napisał: > nie nie, mi nie chodzi o pol ksiazki telefonicznej z ostatniego wieku > skoro mowisz, ze jest ich tyle, to rzuc nazwiskami z glowy > powtorze - wloskie aktorki (lub o wloskim pochodzeniu), ktore zrobily w Stanach > > oszalamiajaca kariere na przestrzeni ostatnich lat www.nndb.com/people/405/000041282/ Odpowiedz Link
indianajones1 A gdzie Polki? 14.08.05, 15:37 Wystarczy wpisac w wyszukiwarce famous italian-american i odrazu wyskakuja setki nazwisk znanych amerykanow wloskiego pochodzenia. Shakira www.nndb.com/people/485/000023416/ Liv Tyler www.nndb.com/people/062/000022993/ Natalie Imbruglia www.nndb.com/people/854/000025779/ Christina Ricci www.nndb.com/people/752/000025677/ Jennifer Love Hewitt www.nndb.com/people/505/000023436/ Traci Bingham www.nndb.com/people/457/000031364/ Linda Evangelista www.nndb.com/people/057/000025979/ Rebecca Gayheart hwww.nndb.com/people/759/000025684/ Alyssa Milano www.nndb.com/people/504/000023435/ Annabella Sciorra www.nndb.com/people/972/000025897/ Brooke Shields www.nndb.com/people/197/000023128/ Mira Sorvino www.nndb.com/people/890/000025815/ Gwen Stefani www.nndb.com/people/490/000023421/ Marisa Tomei www.nndb.com/people/985/000025910/ Alexa Vega www.nndb.com/people/723/000067522/ kubissimo napisał: > nie nie, mi nie chodzi o pol ksiazki telefonicznej z ostatniego wieku > skoro mowisz, ze jest ich tyle, to rzuc nazwiskami z glowy > powtorze - wloskie aktorki (lub o wloskim pochodzeniu), ktore zrobily w Stanach > > oszalamiajaca kariere na przestrzeni ostatnich lat Odpowiedz Link
justyna158 Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 16:49 moze sie myle, ale chyba chodzilo o Wloszki, ktore zaczely kariere we Wloszech, i robia ja tez w Ameryce, a nie o Amerykanki, ktore po dziadku maja wloskie nazwisko... indianajones1 napisał: > Wystarczy wpisac w wyszukiwarce famous italian-american i odrazu wyskakuja > setki nazwisk znanych amerykanow wloskiego pochodzenia. > > Shakira > www.nndb.com/people/485/000023416/ > Liv Tyler > > www.nndb.com/people/062/000022993/ > > Natalie Imbruglia > > www.nndb.com/people/854/000025779/ > > > > Christina Ricci > > www.nndb.com/people/752/000025677/ > Jennifer Love Hewitt > www.nndb.com/people/505/000023436/ > Traci Bingham > www.nndb.com/people/457/000031364/ > Linda Evangelista > www.nndb.com/people/057/000025979/ > Rebecca Gayheart > hwww.nndb.com/people/759/000025684/ > Alyssa Milano > > www.nndb.com/people/504/000023435/ > Annabella Sciorra > www.nndb.com/people/972/000025897/ > Brooke Shields > www.nndb.com/people/197/000023128/ > Mira Sorvino > > www.nndb.com/people/890/000025815/ > Gwen Stefani > www.nndb.com/people/490/000023421/ > Marisa Tomei > www.nndb.com/people/985/000025910/ > Alexa Vega > www.nndb.com/people/723/000067522/ > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > kubissimo napisał: > > > nie nie, mi nie chodzi o pol ksiazki telefonicznej z ostatniego wieku > > skoro mowisz, ze jest ich tyle, to rzuc nazwiskami z glowy > > powtorze - wloskie aktorki (lub o wloskim pochodzeniu), ktore zrobily w > Stanach > > > > oszalamiajaca kariere na przestrzeni ostatnich lat Odpowiedz Link
indianajones1 Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 18:24 Wymienilem te ,ktore o sobie mowia italian-american i kariere zaczynaly stosunkowo niedawno,tych gwiazd co maja wloskiego dziadka czy babcie, a nasza anglosaskie nazwiska jest duzooooooooooo wiecej. justyna158 napisała: > moze sie myle, ale chyba chodzilo o Wloszki, ktore zaczely kariere we Wloszech, > > i robia ja tez w Ameryce, a nie o Amerykanki, ktore po dziadku maja wloskie > nazwisko... > > indianajones1 napisał: > > > Wystarczy wpisac w wyszukiwarce famous italian-american i odrazu wyskakuj > a > > setki nazwisk znanych amerykanow wloskiego pochodzenia. > > > > Shakira > > www.nndb.com/people/485/000023416/ > > Liv Tyler > > > > www.nndb.com/people/062/000022993/ > > > > Natalie Imbruglia > > > > www.nndb.com/people/854/000025779/ > > > > > > > > Christina Ricci > > > > www.nndb.com/people/752/000025677/ > > Jennifer Love Hewitt > > www.nndb.com/people/505/000023436/ > > Traci Bingham > > www.nndb.com/people/457/000031364/ > > Linda Evangelista > > www.nndb.com/people/057/000025979/ > > Rebecca Gayheart > > hwww.nndb.com/people/759/000025684/ > > Alyssa Milano > > > > www.nndb.com/people/504/000023435/ > > Annabella Sciorra > > www.nndb.com/people/972/000025897/ > > Brooke Shields > > www.nndb.com/people/197/000023128/ > > Mira Sorvino > > > > www.nndb.com/people/890/000025815/ > > Gwen Stefani > > www.nndb.com/people/490/000023421/ > > Marisa Tomei > > www.nndb.com/people/985/000025910/ > > Alexa Vega > > www.nndb.com/people/723/000067522/ > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > kubissimo napisał: > > > > > nie nie, mi nie chodzi o pol ksiazki telefonicznej z ostatniego wie > ku > > > skoro mowisz, ze jest ich tyle, to rzuc nazwiskami z glowy > > > powtorze - wloskie aktorki (lub o wloskim pochodzeniu), ktore zrobi > ly w > > Stanach > > > > > > oszalamiajaca kariere na przestrzeni ostatnich lat Odpowiedz Link
indianajones1 Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 19:02 Valeria Golino www.imdb.com/name/nm0000420/ Jennifer Esposito www.imdb.com/name/nm0261170/ Edie Falco www.imdb.com/name/nm0004908/ Maria Grazia Cucinotta www.imdb.com/name/nm0002029/ Bridget Fonda www.imdb.com/name/nm0000403/ Janeane Garofalo www.imdb.com/name/nm0000413/ Téa Leoni www.imdb.com/name/nm0000495/ Connie Sellecca www.imdb.com/name/nm0783314/ Lorraine Bracco www.imdb.com/name/nm0000966/ Greta Scacchi www.imdb.com/name/nm0000627/ Sofia Coppola www.imdb.com/name/nm0001068/ Asia Argento www.imdb.com/name/nm0000782/ Carla Gugino www.imdb.com/name/nm0001303/ Isabella Rossellini www.imdb.com/name/nm0000618/ Rene Russo www.imdb.com/name/nm0000623/ Mia Sara www.imdb.com/name/nm0000214/ Odpowiedz Link
indianajones1 Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 20:22 Anne Bancroft www.imdb.com/name/nm0000843/ Ariana Jollee en.wikipedia.org/wiki/Ariana_Jollee Alicia Coppola www.imdb.com/name/nm0178870/ Talia Shire www.imdb.com/name/nm0001735/ Maria Bello www.imdb.com/name/nm0004742/ Jasmin St. Claire www.imdb.com/name/nm0820580/ Sophia Loren www.imdb.com/name/nm0000047/ Cyndi Lauper www.imdb.com/name/nm0490980/ Susan Lucci www.imdb.com/name/nm0005166/ Liza Minnelli www.imdb.com/name/nm0591485/ Ornella Muti www.imdb.com/name/nm0001560/ Claudia Cardinale www.imdb.com/name/nm0001012/ Leah Remini www.imdb.com/name/nm0718957/ Lisa Rinna www.imdb.com/name/nm0005362/ Kelly Ripa www.imdb.com/name/nm0727961/ Laura San Giacomo www.imdb.com/name/nm0000624/ Susan Sarandon www.imdb.com/name/nm0000215/ Gina Lollobrigida www.imdb.com/name/nm0518178/ Cameron Diaz www.imdb.com/name/nm0000139/ Odpowiedz Link
kubissimo Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 21:22 ehhh chlopcy jestescie zalosni mowilem o podaniu kilku nazwisk z glowy. nie o przetrzepaniu googla w kazda mozliwa strone a widac nie jestescie w stanie samodzielnie podac nawet 5 nazwisk poza tym w 90% przypadkow chodzi o osoby majace np. wloskiego dziadka ze strony ojca, ale i rodzice i one same urodzily sie w Stanach, a o Wloszech wiedza, ze pizza i Versace (czyt. wersejs). w Stanach ciezko jest znalezc kogos, kto nie ma domieszki europejskiej krwi. rownie dobrze mozna powiedziec, ze wielkim wziecie cieszy sie irlandzki typ urody (rude wlosy, blada cera z piegami i brzydkie zęby), bo 3/4 Hollywoodu ma irlandzkie korzenie. drugie 3/4 ma pochodzenie wloskie, a trzecie 3/4 pochodzenie zydowskie ;))) doceniam, ze chcialo sie Wam tak dzielnie wklejac linki, ale absolutnie nic z tego nie wynika :) Odpowiedz Link
justyna158 re: a gdzie Polki? 14.08.05, 21:31 Ornella Muti cto hyba jedna z niewielu oryginalnych Wloszek... ale glowy nie dam Kubu, tak na marginesie czy pamietasz "czytanke" o cudownej diecie Ornelli Muti? To jeszcze za czasow pani R.CH.T - z naciskiem na T. Odpowiedz Link
kubissimo Re: re: a gdzie Polki? 14.08.05, 21:47 ja pamietam wszystkie czytanki u pani Ch.T. tego sie po prostu nie zapomina ;) Odpowiedz Link
indianajones1 Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 22:08 kubissimo napisał: > ehhh > chlopcy jestescie zalosni > mowilem o podaniu kilku nazwisk z glowy. nie o przetrzepaniu googla w kazda > mozliwa strone > a widac nie jestescie w stanie samodzielnie podac nawet 5 nazwisk Wiekszosc tych nazwiska zna srednio rozgarniety 13 latek w Polsce ,w goole sprawdzalem tylko dlatego ,ze meic pewnosc ,czy dana aktorka przyznaje sie do wloskiego wloskich korzeni ,tak samo zreszta jest z aktorami wloskiego pochodzenia,wiekszosc ludzi w Polsce wie ,ze Pacino ,de Niro,Assante,Pesci,de Vito,Gandolfini,Ray Liotta ,Cage ,czy Stallone to makaroniarze .Bo kto nie ogladal przynajmnie raz wszystkich czescci filmu Rocky? > > poza tym w 90% przypadkow chodzi o osoby majace np. wloskiego dziadka ze strony > > ojca, ale i rodzice i one same urodzily sie w Stanach, a o Wloszech wiedza, ze > pizza i Versace (czyt. wersejs). Jakos amerykanskich gwiazd filmowych o polskich nazwiskach nie widac ,a Polonia w USA jest niewielu mniejsza od wloskiej diaspory.Czy kkto s slyszal o amerykanskich aktorach o nazwiskach Kowalski ,Wisniewski czy Zielinski? w Stanach ciezko jest znalezc kogos, kto nie > ma domieszki europejskiej krwi. rownie dobrze mozna powiedziec, ze wielkim > wziecie cieszy sie irlandzki typ urody (rude wlosy, blada cera z piegami i > brzydkie zęby), bo 3/4 Hollywoodu ma irlandzkie korzenie. drugie 3/4 ma > pochodzenie wloskie, a trzecie 3/4 pochodzenie zydowskie ;))) Akurat Amerykanie irlandzkiego pochodzenia dominuja w amerykanskiej polityce ,policji itp .Hollyweood to z kolei Zydzi i Wlosi ,ale tak bylo od poczatku, po prostu Zydzi rozkrecili ten interes przy duzej pomocy wloskich gangsterow .Wystarczy obejrzec Ojca Chrzestnego ,jak swoja zyciowa role dostaje niejaki Johnny ( wszyscy wiedzieli ,ze chodzi o Frankiego Sinatre),zreszta chyba Marlon Braono powiedzial kiedys ,ze to zydowski sklep i oni tu graja pierwsze skrzypce:-) > doceniam, ze chcialo sie Wam tak dzielnie wklejac linki, ale absolutnie nic z > tego nie wynika :) Wynika z tego tyle ,ze kilkadziesiat ,a moze nawet kilkaset aktorek o wloskich korzeniach jest znanych przecitemu mieszkancowi ziemi.Wielu ludzi myslac o Wlochach automatycznie ma skojarzenie z Alem Pacino w roli Michaela Corleone czy tez Jamesa Gandolfiniego w roli Tonego Soprano:-) Odpowiedz Link
kubissimo Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 22:12 nie ogladalem ani jednej czesci Rocky'ego :) kolejna bledna teoria Odpowiedz Link
indianajones1 Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 22:15 kubissimo napisał: > nie ogladalem ani jednej czesci Rocky'ego :) > kolejna bledna teoria Akurat to byl jeden z moich pierwszych filmow na Video ,wszyscy moi koledzy podniecali sie kolejnumi czesciami Rockyego:-) Odpowiedz Link
kubissimo Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 22:21 ja chyba zaczynalem pozniej od KRWAWEGO SPORTU i OVER THE TOP :D Odpowiedz Link
indianajones1 Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 22:25 kubissimo napisał: > ja chyba zaczynalem pozniej od KRWAWEGO SPORTU i OVER THE TOP :D No filmy z van Dammem i stallone to bylo cos :-) Starzy kupili magnetowid gdzies kolo roku 90 ,maly wtedy bylem:-) Odpowiedz Link
funghettino Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 22:28 chyba dalej nie rozumiesz roznicy- kubu mowil o wloszkach a nie o amerykankach wloskiego pochodzenia. pewna roznica jednak istnieje. na twojej liscie sa dwie wloszki- zoska loren i gina lollobrigida, reszta to amerykanki wiec sie nie licza. Odpowiedz Link
indianajones1 Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 22:31 funghettino napisała: > chyba dalej nie rozumiesz roznicy- kubu mowil o wloszkach a nie o amerykankach > wloskiego pochodzenia. pewna roznica jednak istnieje. na twojej liscie sa dwie > wloszki- zoska loren i gina lollobrigida, reszta to amerykanki wiec sie nie > licza. A czy Zydzi mieszkajacy w USA przestaja byc Zydami? TO jakas dyskryminacja jezeli Sofia Coppola czy inna gwiazda mowi o sobie italian american to chyba poczuwa sie od jakichs zwiazkow z Italia. Odpowiedz Link
indianajones1 Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 22:39 kubissimo napisał: > nie myl religii z narodowoscia Zydzi z duzej litery to narod ,a zydzi z malej litery to religia.Narod i religia zarazem:-) Odpowiedz Link
kubissimo Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 22:45 sęk w tym, ze po angielsku w obu przypadkach uzywa sie duzej litery :P Odpowiedz Link
funghettino Re: A gdzie Polki? 14.08.05, 22:44 to sa zupelnie dwie inne rzeczy, chodzi o religie a nie o narodowosc. z amerykanami natomiast jest tak ze, rdzennych jest ich niewielu i prawie kazdy ma jakichs tam przodkow pochodzacych z europy ew. z afryki. co nie zmienia faktu ze sa amerykanami. Odpowiedz Link
reigninblood W Hollywood chyba nie ma Polek lub aktorek 18.08.05, 19:49 polskiego pochodzenia:-)No moze z wyjatkiem Poli Negri ,ale ona podobnie jak Edyta Gorniak byla polska Cyganka ,a sukcesy odnosila prawie sto lat temu Gosc wymienil okolo setki Wloszek lub aktorek wloskiego pochodzenia ,ktore zrobily miedzynarodowa kariere,a wy nie daliscie rady napisac o zadnej Polce w Hollywood .Kilka by sie znalazlo ,ale wyznania mojzeszowego :-)))Wstyd Odpowiedz Link
kubissimo Re: W Hollywood chyba nie ma Polek lub aktorek 18.08.05, 22:13 Scarlett Johansson ma polskie korzenie i o czym to swiadczy? o niczym i poprawka: nie gosciu wymienil, tylko wikipedia wspomagana przez przegladarki :P Odpowiedz Link
reigninblood A nie mowilem! 18.08.05, 22:25 Scarlett jest Zydowka:-) Scarlett Johansson Born: 22-Nov-1984 Birthplace: New York City Gender: Female Religion: Jewish Ethnicity: White Occupation: Actor www.nndb.com/people/904/000025829/ kubissimo napisał: > Scarlett Johansson ma polskie korzenie > i o czym to swiadczy? o niczym > > i poprawka: > nie gosciu wymienil, tylko wikipedia wspomagana przez przegladarki :P Odpowiedz Link
kubissimo Mówiłeś. I co? 19.08.05, 09:47 nie wiem, co chcesz udowodnic sobie i nam, wiem tylko, ze 1. do niczego mnie nie przekonales, bo chyba nawet sam nie wiesz, do czego dazysz 2. mozesz stworzyc jeszcze kilka nowych tozsamosci forumowych, ktore beda podzielaly Twoje tajemnicze teorie spisku, ale mnie Twoja multiplikacja bardziej smieszy niz przekonuje 3. cala dyskusja mnie nudzi, wiec jezeli to jedyny sposob, zeby zamknac Ci usta, to: TAK, OCZYWISCIE MASZ RACJE do widzenia Odpowiedz Link
as795 Re: Mowilem o Amerykanach wloskiego pochodzenia 14.08.05, 12:47 www.ffiac.com/famous_a-c.htm Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 16.08.05, 10:50 as795 napisał: > Tak znam te tekst ,bo we wloskiej TV wystepuja same laski z super castingow ,a > w polskiej to przecietne ,wziete z ulicy dziewczyny z malych miasteczek ,bo > wiadomo Polki i tak najpiekniejsze,Polacy najmadrzejsi i do tego najlepiej > graja w pilke,a przegrywaja tylko dlatego ,ze sedziowie sie na nich > uwzieli.Oczywiscie w polskiej TV nie ma lasek niepolskiego pochodzenia ,tylko > ze w samym TVNie kojarze przynajmniej dwie ciemnoskore panny,a telewizje > ogladam rzadko.W USA jest mnostwo gwiazd filmowch pochodzacych z rodzin > wloskich imigrantow ,gdybym chcial wymienic wszystkie z tydzien by mi to > zajelo ,ale o pieknych Polkach robiacych kariere w Hollywood nikt nie slyszal. > > Co do wypowiedzi prezenterow to wiekszego buractwa jak wystep Kuby > Wojewodzkiego w finale miedzynarodowego Idola w zyciu nie widzialem ,malo ze > nie zna zadnego jezyka to jeszcze osmieszyl wszystkcih Polakow. > > A tutaj typowa Polka:-) > > www.naterki.pl/albumy/album13/babcia_bez_ramki.jpg > > > nie, no sorry, masz pelna racje, polki sa najbrzydsze na swiecie a polska to najgorszy narod, calkowicie do dupy, bardzo przepraszam ze jestem polakiem. powinnismy chyba wszyscy w tej sytuacji popelnic zbiorowe samobojstwo, ale wczesniej wystosowac list z przeprosinami do wszystkich narodow. Nie ma jak zagranica!!!!!! Odpowiedz Link
franco_italiano Ehhhhhh ten Polonocentryzm:-)))))))) 16.08.05, 20:00 Matka Boska wedlug wielu Polakow tez byla Polka ,a Polacy to Chrystus narodow:-) Polki oczywiscie sa najcudowniejsze ,tylko czemu zadna polska modelka nie zrobila miedzynarodowej kariery ,czeskich ,slowackich,rosyjskich i niemieckich modelek pelno ,ale zadnych znanych Polek na wybiegach nie widac.Chyba nie wystarczy krzyczec ,ze Polki sa super,trzeba jeszcze pracowac,a Polacy i Polki chyba nie potrafia:-))) A pozniej wielkie zdzwienie ,ze tyle Wloszek,Hiszpanek,Latynosek,Szwedek i inynch robi kariere w showbiznesie,bo przeciez caly swiat wie ,ze Polki sa najpiekniejsze:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) maciek_dm napisał: > as795 napisał: > > > > Tak znam te tekst ,bo we wloskiej TV wystepuja same laski z super > castingow ,a > > w polskiej to przecietne ,wziete z ulicy dziewczyny z malych miasteczek > ,bo > > wiadomo Polki i tak najpiekniejsze,Polacy najmadrzejsi i do tego najlepie > j > > graja w pilke,a przegrywaja tylko dlatego ,ze sedziowie sie na nich > > uwzieli.Oczywiscie w polskiej TV nie ma lasek niepolskiego pochodzenia ,t > ylko > > ze w samym TVNie kojarze przynajmniej dwie ciemnoskore panny,a telewizje > > ogladam rzadko.W USA jest mnostwo gwiazd filmowch pochodzacych z rodzin > > wloskich imigrantow ,gdybym chcial wymienic wszystkie z tydzien by mi to > > zajelo ,ale o pieknych Polkach robiacych kariere w Hollywood nikt nie sly > szal. > > > > Co do wypowiedzi prezenterow to wiekszego buractwa jak wystep Kuby > > Wojewodzkiego w finale miedzynarodowego Idola w zyciu nie widzialem ,mal > o ze > > nie zna zadnego jezyka to jeszcze osmieszyl wszystkcih Polakow. > > > > A tutaj typowa Polka:-) > > > > www.naterki.pl/albumy/album13/babcia_bez_ramki.jpg > > > > > > > > nie, no sorry, masz pelna racje, polki sa najbrzydsze na swiecie a polska to > najgorszy narod, calkowicie do dupy, bardzo przepraszam ze jestem polakiem. > powinnismy chyba wszyscy w tej sytuacji popelnic zbiorowe samobojstwo, ale > wczesniej wystosowac list z przeprosinami do wszystkich narodow. Nie ma jak > zagranica!!!!!! > Odpowiedz Link
funghettino Re: Ehhhhhh ten Polonocentryzm:-)))))))) 16.08.05, 20:04 oj cos nieuwaznie te pokazy mody sledzisz jednak... Odpowiedz Link
franco_italiano Re: Ehhhhhh ten Polonocentryzm:-)))))))) 16.08.05, 20:09 funghettino napisała: > oj cos nieuwaznie te pokazy mody sledzisz jednak... Ile znasz polskich top modelek ??? Czesi maja Sklenarikova,Herzigova,Kurkova i kilka innych:-) Niemcy Klaudie , Schifer,Heidi Klum,Nadje Auermann.A Polki? Odpowiedz Link
kubissimo Re: Ehhhhhh ten Polonocentryzm:-)))))))) 16.08.05, 20:41 wez pod uwage, ze Herzigova, Schiffer i Auermann to 'stara' gwardia z lat 90- tych, kiedy swiat oszalal na punkcie kilku modelek (do powyzszych dodaj Evangeliste, Campbell) niestety po nich zadna inna dziewczyna nie zrobila takiej kariery w modellingu. sa znane twarze, ale nie ma takiej goraczki, byc moze dlatego, ze kreatorzy odeszli od klasycznej urody, na rzecz twarzy charakterystycznych, a te wiadomo nie kazdemu sie podobaja natomiast co do naszych modelek, to maja bardzo duze wziecie Wlosi na przyklad uwielbiaja naszą Kasię Smutniak Odpowiedz Link
funghettino Re: Ehhhhhh ten Polonocentryzm:-)))))))) 16.08.05, 21:20 oprocz niej malgosia bela, karolina malinowska, kasia pysiak oto stronka troche ich jestjednak:) supermodels.nl/ Odpowiedz Link
franco_italiano Re: Ehhhhhh ten Polonocentryzm:-)))))))) 16.08.05, 21:58 funghettino napisała: > oprocz niej malgosia bela, karolina malinowska, kasia pysiak > oto stronka troche ich jestjednak:) > supermodels.nl/ Z calym szacunkiem dla tych dziewczyn ,ale zadna z nich nie jest nawet w czesci tak popularna jak wymienione wczesniej top modelki Herzigova,Sklenarikova,Porizkova ,Kurkova,Schiffer,Campbell czy Crowford.Jeszcze kilka lat temu taka Herzigova byla niemal tak znana, jak Michael Jackson czy Modonna,a przez tydzien zarabiala tyle co Kasia i Malgosia przez rok.To tak jakby mowic ,ze polscy pilkarze czy hokeisci sa tak dobrzy jak Czesi albo lepiej ,ze Zurawski to pilkarz na poziomie Ronaldo lub Raula, to dobry pilkarz,gra w niezlym szkockim klubie ,ale od tych dwoch dziela go lata swietlne. Odpowiedz Link
funghettino Re: Ehhhhhh ten Polonocentryzm:-)))))))) 16.08.05, 22:51 przesadzasz i to zdrowo. po pierwsze postaci typu crowford czy schiffer w tej chwili w swiecie mody nie ma wogole. to byl fenomen lat 90 i sie skonczyl. jak pisal kubu (kurcze, jakos sie zgadzamy kubu zbytnio, czyzby to nieodkryty do tej pory dlugodystansowy wplyw oboznej :)???) teraz dziewczyny nie sa gwiazdami. a nasze modelki zapewniam cie wystepuja (i zarabiaja w zwiazku z tym) tak czesto jak i ich kolezanki z innych krajow... Odpowiedz Link
kubissimo dobre bo polskie :P 17.08.05, 00:02 a teraz taka Crawford zarabia tyle, ze z desperacji kreci reklamowki polskiej wody mylisz epoki, takie porownania nie maja sensu a juz porownywanie Evy z Michaelem to raczej swietny dowcip, niz konstruktywny argument :))) Odpowiedz Link
franco_italiano Re: dobre bo polskie :P 17.08.05, 11:49 kubissimo napisał: > a teraz taka Crawford zarabia tyle, ze z desperacji kreci reklamowki polskiej > wody > mylisz epoki, takie porownania nie maja sensu > > a juz porownywanie Evy z Michaelem to raczej swietny dowcip, niz konstruktywny > argument :))) Teraz to chyba nikt nie chce byc porownywany z Michaelem:-)Ok przesadzilem z tym porownaniem ,ale to nie zmienia faktu ,ze te czeskie top modelki bardzo duzo zrobily dla promocji swojego kraju www.wprost.pl/ar/?O=37588 Czego możemy się nauczyć od naszych południowych sąsiadów? Być może polska gospodarka nie radzi sobie najlepiej, nie mamy wielkich osiągnięć naukowych, ale za to nasza kultura jest światową potęgą - powtarzają polscy twórcy i krytycy, wspierani przez polityków i część dziennikarzy. Niestety, nie jest to prawda. Jeśli polskie osiągnięcia kulturalne porównać z czeskimi, okazuje się, że to dziesięciomilionowe Czechy są prawdziwą potęgą kulturalną, natomiast Polska - ubogim krewnym. Jaki polski reżyser może się równać z Milos?em Formanem, jedną z najważniejszych i najbardziej wpływowych postaci w Hollywood? Jaki polski pisarz współczesny jest czytany na całym świecie tak jak Milan Kundera? Który polski fotografik ma taką pozycję jak Jan Saudek? To skromny czeski "Kola" Jana Sveraka otrzymał Oscara za najlepszy film zagraniczny, co nie udało się żadnemu z polskich reżyserów, z Wajdą włącznie. Żaden polski pisarz nie ma w Czechach tylu wielbicieli, ilu u nas ma Bohumil Hrabal. Żadna postać naszej kultury masowej nie dorównuje popularnością Józefowi Szwejkowi, stworzonemu ponad 80 lat temu przez Jaroslava Has?ka. Wizerunek Czech jako kraju kulturalnego buduje Praga, uważana za jedno z najładniejszych miast w Europie. Pozycję naszych południowych sąsiadów wzmacniają znane na całym świecie modelki znad Wełtawy, na przykład Eva Herzigova, Paulina Porizkova, Daniela Pestova czy Veronika Varekova. Także czescy sportowcy stali się światowymi idolami - jak byłe gwiazdy tenisa Martina Navratilova i Ivan Lendl, hokeista Jaromir Jagr, od lat najlepszy napastnik ligi NHL, czy zaliczani do europejskich gwiazd piłkarze Pavel Nedved (Juventus Turyn), Tomas Rosicky (Borussia Dortmund) czy Milan Baros (Liverpool). www.wprost.pl/ar/?O=44177 Odpowiedz Link
kubissimo Re: dobre bo polskie :P 17.08.05, 12:47 a co konkretnie zrobily te modelki? czy ludzie jezdza tam czesciej, bo chca zobaczyc modelke na ulicy? a skoro wymieniasz osiagniecia Czechow, to nie zapominaj, ze Praga to takze europejska stolica przemyslu pornograficznego. jak widac Czesi zrobia wszystko dla promocji swojego kraju ;) Odpowiedz Link
manini POLKI WREDNE ale najpiękniejsze 31.08.05, 15:03 ludzie!!!popatrzcie na ulice polki są najpiękniejsze,i koniec,niedobre ale ...szkoda gadać gdzie indziej faktycznie są piękne panny ale to rodzynki ,a w Polsce głowe urywa ,basta. Odpowiedz Link
linn_linn Re: POLKI WREDNE ale najpiękniejsze 31.08.05, 15:43 Ozen sie z Wloszka, to zobaczysz co znaczy byc wredna / szczegolnie jak jak zazada separacji... /... Nie grzesz, bo los bywa zlosliwy... Odpowiedz Link
linn_linn Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 14.08.05, 11:50 Wytlumacz mi jedno: dlaczego ze wszystkich kobiet we wloskiej tv facet zwraca uwage na Flavie Vento / nie tylko Ty zreszta /? Ja pewna teorie na ten temat mam, ale z szacunku dla meskiej czesci tego forum jej nie przedstawie... Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 16.08.05, 10:44 linn_linn napisała: > Wytlumacz mi jedno: dlaczego ze wszystkich kobiet we wloskiej tv facet zwraca > uwage na Flavie Vento / nie tylko Ty zreszta /? Ja pewna teorie na ten temat > mam, ale z szacunku dla meskiej czesci tego forum jej nie przedstawie... to proste; z ostatnich czasow kiedy ogladalem tv wloska ona byla najbardziej charakterystycznym blaznem ktorym sie bawil teo mammucchari... smialem sie z niej przez lzy. Odpowiedz Link
kubissimo Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 16.08.05, 12:12 ja jej nie kojarze, ale chyba jej odpowiednikiem jest Jessica Simpson, ktora mozna ogladac w naszym MTV naprawde nie wiadomo, czy smiac sie czy plakac, czy moze jedno i drugie ;) Odpowiedz Link
linn_linn Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 16.08.05, 12:27 No to zaluj, ze niewidziales jej ostatnio: ktos wrzucil jej do pustej glowy pomysk, aby wlaczyc sie do polityki. Fragmenty jej "przemowien" weszly juz do klasyki tv. Na przyszlosc radze wybierac inne programy: np. z Ilaria D'Amico... Odpowiedz Link
linn_linn Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 16.08.05, 12:59 "Nie widziales" oczywiscie osobno... Jessica Simpson przynajmniej spiewa; jesli jej nie myle z kims innym, gdyz takich klonow w tv widac sporo. Flavia... no wlasnie... jedno co mi przychodzi do glowy to fakt, ze ma dobrego agenta. Pelno jej wszedzie... Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 14.08.05, 02:05 as795 napisał: > Wystarczy wlaczac polska i wloska TV i poparzyc na prezenterki ,kto mowi ,ze > Polki sa ladniejsze jest chyba slepy:-) i jeszcze jedno; nie trzeba wcale wlaczac TV - wystarczy wyjsc na miasto. nie wiem skad jestes, ale W Krakowie od pieknych polek miasto sie roi i jeden Kazimierz u nas ma cala wloska TV z tymi ich babsztylami na silikonach w malym paluszku;) Odpowiedz Link
justyna158 Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 14.08.05, 06:53 tyle ze w wiekszosci przypadkow to nie naturalna uroda prezenterek wloskich, ale pomoc chirurga plastycznego... Odpowiedz Link
linn_linn Re: Polki nie maja zadnych szans przy Wloszkach 14.08.05, 11:51 W Polsce tez do tego dojdzie... juz chyba byly przypadki / nieudane, ale to juz inna sprawa /. Odpowiedz Link
marco_van_basten A polskie gwiazdy to niby takie naturalne? 14.08.05, 12:03 Doda Elektroda ,Martyna Wojciechowska i kilka innych to maja naturalne cycki? justyna158 napisała: > tyle ze w wiekszosci przypadkow to nie naturalna uroda prezenterek wloskich, > ale pomoc chirurga plastycznego... Odpowiedz Link
oskar_7 Weronika Rosati jest piekna!!!!!!!! 14.08.05, 21:04 Prawie kazdemu facetowi w Polsce podoba sie Weronika Rosati,ona jest czesciowo wloskiego pochodzenia ,odrazu widac ,ze ma niepolska urode ,odroznia sie od tych wszystkich pucolowatych polskich blondynek w typie Kasi Figury,Maryli Rodowicz etc Odpowiedz Link
maciek_dm Re: Weronika Rosati jest piekna!!!!!!!! 16.08.05, 10:42 oskar_7 napisał: > Prawie kazdemu facetowi w Polsce podoba sie Weronika Rosati,ona jest czesciowo > wloskiego pochodzenia ,odrazu widac ,ze ma niepolska urode ,odroznia sie od > tych wszystkich pucolowatych polskich blondynek w typie Kasi Figury,Maryli > Rodowicz etc - ta wloskiego pochodzenia, 5woda po kisielu... Odpowiedz Link
kubissimo Re: Weronika Rosati jest piekna!!!!!!!! 16.08.05, 12:13 > - ta wloskiego pochodzenia, 5woda po kisielu... tak samo jak polowa wymienionych powyzej amerykanskich aktorek, tzn. wlosko- amerykanskich ;))) Odpowiedz Link
oskar_7 Re: Weronika Rosati jest piekna!!!!!!!! 16.08.05, 19:13 Daughter of professor Dariusz Rosati, politician and diplomatist and of Teresa Rosati, fashion designer. Is of Italian (from her father) and Polish (from her mother) heritage. Has one brother called Marcin, who is 12 years older. www.imdb.com/name/nm1617964/bio Weronika Rosati u twórcy "Nagiego instynktu"? (Super Express, NN/15 czerwca 2005 07:47) Weronika Rosati dopiero od kilku miesięcy uczy się w szkole The Actors Studio na Manhattanie, a już otrzymała propozycję od twórcy "Nagiego instynktu" - Paula Verhoevena. Weronika Rosati Aktorka należy podobno do najlepszych słuchaczek w tym semestrze, pilnie studiując pod okiem fachowców. Nic wiec dziwnego, że zwrócił na nią uwagę znany holenderski reżyser, który od ponad 20 lat kręci filmy w Hollywood. Na swoim koncie oprócz "Nagiego instynktu" ma m.in. takie produkcje, jak "Pamięć absolutna", "Żołnierze kosmosu" czy "Człowiek - widmo". Verhoeven w najbliższym czasie zamierza nakręcić aż dwa filmy "Beast of Bataan" i "Zwartboek". Scenariusz "Beast of Bataan" oparty jest na procesie japońskiego generała Masaharu Homma, odpowiedzialnego za Marsz Śmierci na Bataan w 1942 roku. Wówczas około 70 tysięcy amerykańskich i filipińskich jeńców wojennych zostało zmuszonych do zabójczej przeprawy przez półwysep Bataan na Filipinach. Natomiast bohaterką "Zwartboek" jest żydowska dziewczyna, która pod koniec II Wojny Światowej próbuje rozpracować powiązania nazistów. Nie wiadomo jeszcze, w którym z projektów zobaczymy Weronikę Rosati. Aktorka nie chciała bowiem zdradzić dziennikarzom żadnych szczegółów. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Weronika Rosati jest piekna!!!!!!!! 16.08.05, 19:18 Z ta propozycja "Nagiegu instynktu II" to lepiej jest uwazac. Juz jedna Wloszka z planu musiala uciekac... Jakby to powiedziec, moze chodzi i o aktorke, ale roli "bardzo specjalnej" / ce ze scenariusza nie wynikalo /... Odpowiedz Link
bartys3 Re: Weronika Rosati jest piekna!!!!!!!! 17.08.05, 13:16 eee..poradzi sobie..jak w pitbullu..;) Odpowiedz Link
samsone2 Melissa Panarello 18.08.05, 15:09 Melissa Panarello, autorka najgłośniejszego włoskiego debiutu ostatnich lat, zyskała miano "sycylijskiej Lolity". Książka ukazała się pod pseudonimem Melissa P., ale autorka dość szybko odsłoniła swą twarz i stała się postacią publiczną. Jej pamiętnik to historia nieokiełznanego seksu uprawianego z kolegami, korepetytorem, znajomymi z Internetu i przypadkowymi nieznajomymi. To historia nimfomanii, która urasta do gigantycznych rozmiarów, historia poznawania miłości cielesnej we wszystkich możliwych odmianach i konfiguracjach, zatracenia się w seksie bez miłości i bez przyjemności, w oczekiwaniu na głębokie uczucie, na mężczyznę, który potrafiłby dostrzec w kobiecie coś więcej niż samo ciało. www.merlin.com.pl/frontend/towar/412717 www.riesforlag.dk/images/hi-res/MelissaP1.jpg www.riesforlag.dk/images/hi-res/100tagomslag_stor.jpg Odpowiedz Link
kubissimo Re: Melissa Panarello 18.08.05, 16:43 zapomniales dodac, ze to po prostu slaba ksiazka ;) Odpowiedz Link
viki2lav Re: Melissa Panarello 18.08.05, 16:54 ciezko mi uwierzyc ze to napisala ta malolata Odpowiedz Link
ankh814 Re: Melissa Panarello 18.08.05, 17:18 Poczytaj sobie co wypisuja polskie nastolatki wychowane na "Bravie" i innych czasopismach mlodziezowych.Listy w takim stylu nikogo juz wlasciwie nie szokuja. Droga redakcjo mam 12 lat,moj facet ma 14 ,a od pol roku uprawiamy sex.Nasz problem polega na tym ,ze Jasiu ma problemy z przedwczesnym wytryskiem :-) Odpowiedz Link
linn_linn Re: Melissa Panarello 18.08.05, 17:41 Najwazniejsze to miec dobrego agenta. Ksiazka moze byc slaba... Odpowiedz Link
kubissimo Re: Melissa Panarello 18.08.05, 22:14 moim faworytem w kategorii listow do Bravo jest widziany na wlasne oczy list o tym, ze dwie dziewczynki ogoliły sobie macice :D Odpowiedz Link
bartys3 Re: Melissa Panarello 19.08.05, 09:29 z jednym "ale".. 3/4 tych bzdur wypisuje sama redakcja byle tylko sie sprzedawalo i te malolaty czytaly z wypiekami na twarzy, o tym co wyczyniaja ich coetanei... Odpowiedz Link