Dodaj do ulubionych

Pojutrze przywitam Italię :)

27.06.03, 11:47
Najpierw nord - okolice Ravenny, a na drugi dzień wyruszę na podbój
Sycylii :))))))) Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć tam dostęp do sieci,
aby do Was napisać. Już się cieszę na sole d'Italia, na amcia i na starych
amici :)
Aha - 3majcie za mnie kciuki 2 i 4 lipca!!!
Obserwuj wątek
    • bella_ragazza Re: Pojutrze przywitam Italię :) 27.06.03, 13:43
      Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszcze... Ja moglabym byc w Italii zawsze i
      wszedzie, pare dni temu wrocilam z Rzymu (wczesniej zalozylam watek "do osob,
      ktore dobrze znaja Rzym") i zakochalam sie w tym miescie. Powodzenia i dobrej
      zabawy!
    • aani A ja dopiero za jakieś 2 tygodnie! 27.06.03, 16:21
      Pozdrów Italię! Ja z tym musze jeszcze poczekać, a ledwo tu mogę wysiedzieć!
      BUON VIAGGIO!
      • gacus2 Re: A ja dopiero za jakieś 2 tygodnie! 28.06.03, 17:02
        Hmmm jedni jada inni wracaja. Ja jade na wakacje i ...na zawsze do Polski...
        • isis! gacus 28.06.03, 22:32
          gacus2 napisał:

> Hmmm jedni jada inni wracaja. Ja jade na wakacje i ...na zawsze do Polski...

Wiem, wiem, gacuś. Ale na Palio jeszcze jesteś w Sienie? Opisz która contarda
          wygrała. Ja odwiedzę Sienę w drodze powrotnej z Sycylii, około 7 lipca. No,
          jestem już spakowana, rano wyruszam. Papa :)
          • aani Re: gacus 28.06.03, 23:03
            A ja może się załapię na Palio :)))))
            Tylko te tłumy...
            • gacus2 Palio 29.06.03, 16:39
              e tam tlumy... chyba wygra DRAGO W TYM ROKU CHOCIAZ JA ROBIE Z zaklady na
              Chiocciole... Drago ma dobrego konia. teraz caly czas trwaja festy, losuje sie
              konie, ale kto wygra nie wie nikt... A jutro zeby chwile odpoczac jade doi
              Grosseto nad morze.
              pozdrawima z jak zawsze slonecznej Italii...
              • dorrit Umieram z upalu 30.06.03, 11:56
                A ja juz ledwie tu wytrzymuje (w Rzymie) - od poczatku czerwca trzymaja
                wsciekle upaly, czasami w nocy temperatura jest ok. 25 stopni albo wiecej i
                mieszkanie nie daje sie wychlodzic! Ile to moze jeszcze trwac?!! W zeszlym roku
                tez byly ogromne upaly wlasnie w czerwcu, ale tylko w drugiej polowie, nie caly
                miesiac! I jeszcze caly lipiec przede mna w miescie, zanim pojde na urlop 9
                sierpnia!
                Na zewnatrz w dzien jest nie do wytrzymania. Znowu powykupywano mase
                klimatyzatorow, raptem wiec w calym kraju zabraklo energii elektrycznej,
                wskutek czego w ubiegly czwartek i piatek odcinali prad na ok. dwie godziny po
                kolei w roznych dzielnicach. Przypominaja mi sie czasy ciemnego komunizmu.
                Bleee!
                • makda Re: Umieram z upalu 30.06.03, 12:06
                  Dorrit,
                  Lacze sie z toba w bolu. W Mediolanie tez wsciekle goraco (dzisiaj na szczescie
                  troche mniej, jest 'tylko' 29'C), w metrze prawie mdleje w drodze do i z pracy
                  (w metrze nie ma klimatyzacji, oczywiscie), w samym miescie nie uswiadczysz
                  zlamanego drzewka (oprocz 1 parku chyba ), wiec cieplo bije jeszcze z budynkow,
                  fuj! Za to jak wracam do domu, za miastem, i siadam w ogrodku, to jest suuuper!!
                  A za tydzien jade na weekend do Ligurii!!
                  Ps. A do urlopu jeszcze miesiac, jak u ciebie, bo- jak wszedzie- w
                  firmie 'zachecaja cie' 8to eufemistycznie powiedziane) do wyjazdu na urlop w
                  sierpniu...
                • gacus2 Re: Umieram z upalu 30.06.03, 15:46
                  dorrit napisała:

> Na zewnatrz w dzien jest nie do wytrzymania. Znowu powykupywano mase
                  > klimatyzatorow, raptem wiec w calym kraju zabraklo energii elektrycznej,
                  > wskutek czego w ubiegly czwartek i piatek odcinali prad na ok. dwie godziny
                  po
                  > kolei w roznych dzielnicach. Przypominaja mi sie czasy ciemnego komunizmu.
                  > Bleee!
                  Przypomina mi sie z opowiadan 20sty stopien zasilania...
                • aani Re: Umieram z upalu 30.06.03, 16:15
                  Może 2 połowa lipca będzie taka jak w zeszłym roku? Szczerze mówiąc, mam
                  wielką nadzieję. Pocieszam się tym, że tam gdzie ja jadę, upały są do
                  zniesienia - ponad 650 mnp, zawsze odrobina wiaterku a w nocy ciut świeżego
                  powietrza. No, ale żeby się gdziekolwiek ruszyć, trzeba już zjechać niżej :(
    • nadia_m Re: Pojutrze przywitam Italię :) 30.06.03, 12:21
      a ja pożegnam Polskę w środę a czwartek Italia...o jeju jak bardzo obawiam się
      tych zmian w życiu im bliżej wyjazdu :-)
      pozdrawiam
    • melinek Re: Pojutrze przywitam Italię :) 01.07.03, 22:52
      isis! napisała:

> Aha - 3majcie za mnie kciuki 2 i 4 lipca!!!

Chetnie potrzymam, tylko bym chciala wiedziec z jakiej okazji. :))

P.S.
      Pozdrow ode mnie Italie. :))
      • isis! Re: Pojutrze przywitam Italię :) 02.07.03, 12:03
        > Chetnie potrzymam, tylko bym chciala wiedziec z jakiej okazji. :))

Okazja pierwsza juz dzis - okolo 22.00 koncercik w Teatro Borselino :)
        Druga - pojutrze, konkursik :(

> Pozdrow ode mnie Italie. :))

Wlasnie to robie :))))
        Ludzie, umieram! Wczoraj byl rekord temperatury - 45 stopni. Dzis lepiej, ale i
        tak topie sie i przeskakuje z jednej strony ulicy na druga w celu poszukiwania
        kawalka cienia. A jeszcze nie bylam na plazy, buuu :( Dopiero po obowiazkach.
        I ta wilgotnosc powietrza - wsio sie lepi, bueeee
        A tak za tym tesknilam!
        Pozdrowienia z Ragusy dla wszystkich italofilow
        • melinek Re: Pojutrze przywitam Italię :) 06.07.03, 23:33
          isis! napisała:
          Gratuluje koncertu i udzilalu w konkursie.
          Moze bedzie z tego jakies stypendium?

U nas tez sie wszystko lepi, ale od wody
          padajacej z nieba. Wreszcie koniec suszy.
          Jesli chodzi o temperature to tez bijemy
          rekordy, lecz na skali termometra w dol.
          Poza tym mija nam lato w oczekiwaniu na
          ladniejsza pogode. :))
    • issis Re: Pojutrze przywitam Italię :) 16.07.03, 00:44
      Jestem już w Polsce. A to mój nowy nick - tamten był niezgodny z czymś tam.
      Musiałam więc dodać jedną literkę i syczeć :(
      Italia - wiele wrażeń, a najlepsze - że jest ze mną wywiad w Giornale di
      Sicilia!!! Cdn.............
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka