29.01.26, 16:42
‼️👇🏼Dyrektor Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu dr Piotr M.A. Cywiński na uroczystości 81 rocznicy wyzwolenia niemieckiego obozu Auschwitz-Birkenau nie tylko nie poprosił o głos, obecnego tam, Prezydenta Karol Nawrocki ale nawet go nie przywitał.
Obserwuj wątek
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: To chamek 29.01.26, 16:44
      Dr Piotr M.A. Cywiński nie jest kibicem Lechii, może dlatego.
      • boggy_dance Re: To chamek 29.01.26, 16:59
        to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> Dr Piotr M.A. Cywiński nie jest kibicem Lechii, może dlatego.

..i nie ma kumpli nazioli
        W takim miejscu stracił zdolność honorową.
      • boggi_dan Re: To chamek 29.01.26, 17:02
        to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> Dr Piotr M.A. Cywiński nie jest kibicem Lechii, może dlatego.
        Nic, tylko siąść i płakać. Ale lepiej jest zacząć "sprzątać pod nogami".
    • m.c.hrabia Re: To chamek 29.01.26, 17:00
      a ćpun to pensjonariusz Auschwitz-Birkenau
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: To chamek 29.01.26, 17:06
      Adam Mazguła
      @amazgula
      Współczesny faszysta chciał przemawiać nad popiołami ofiar ich ludobójstwa.
      Co za podłość tego, co organizuje, najpierw w IPN, a teraz w całej Polsce i w międzynarodowej przestrzeni publicznej, skrajnie prawicowy, nacjonalistyczny ruch polityczny?

Kancelaria Nawrockiego jest oburzona, bo jak można było nie dopuścić Karola do głosu, aby dać mu okazję do kolejnych ataków, podziałów i wojny ideologicznej? Zwierzchnik kiboli i chuliganów stadionowych, promocji uzależnień i wojny z demokracją oraz utrzymywania bandytów PiS w strefie bezkarności, putinowskiego chaosu w Polsce i wojny z rządem RP, buduje nowe Auschwitz, które, jak przestrzegał Marian Turski, kiedyś znowu spadnie nam z nieba.

Całość tu: x.com/amazgula/status/2016849542717608010?s=20

https://pbs.twimg.com/media/G_1J9U_XwAEPDNG?format=jpg&name=small

• boggi_dan Re: To chamek 29.01.26, 17:20
      Trzymając się tematu notki - na początek należy poprzeć petycję o pożegnanie bez żalu pana dr Cywińskiego, który będąc urzędnikiem Państwowego (polskiego jeszcze) Muzeum KL Auschwitz Birkenau - na wiele sposobów okazuje najwyższą pogardę zarówno Więźniom Polakom jak i Pamięci o Polskim Podziemiu - w obozie. Jeśli ma jakieś inne lojalności, to ma do nich prawo. Ale niech je realizuje na swój rachunek a nie za pieniądze polskiego podatnika.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: To chamek 29.01.26, 17:23
      Prawicowa swołocz jak zwykle łże i manipuluje faktami.

wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32564239,awantura-o-wizyte-nawrockiego-w-auschwitz-prezydent-zle-potraktowany.html#s=amtpc_FB_Gazeta
      Jednocześnie dyrekcja Muzeum zwróciła uwagę na fakt, że "przedstawiciele Kancelarii Prezydenta byli obecni na próbie generalnej wydarzenia i nie zgłaszali żadnych uwag, a współpraca z Muzeum przy organizacji była bardzo dobra".
      • boggi_dan Re: To chamek 29.01.26, 17:34
        Weź sobie tego linka z gazety pl i wsadź sobie. Tego jeszcze nie grali na tych uroczystościach. Oprócz wystąpień gdzie indziej Nowackiej. Coś niebywałego.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: To chamek 29.01.26, 17:38
          Neofaszol ma przemawiać w Auschwitz? Chyba cię pogięło.
    • stasi1 Re: To chamek 29.01.26, 17:41
      ,,Z nazwiska nie wymieniono nikogo, zarówno Ocalałych, obecnej na obchodach minister kultury i dziedzictwa narodowego czy reprezentujących swoje państwa ambasadorów. Taką formę uszanowano i zrozumiano także podczas poprzedniej rocznicy wyzwolenia" - napisano w oficjalnym komunikacie opublikowanym na stronie Muzeum Auschwitz. "
      Znaczy w ubiegłym roku tak potraktowano Dudę i nikt tym sie nie przejmował?
      • boggi_dan Re: To chamek 29.01.26, 17:50
        stasi1 napisał:

> ,,Z nazwiska nie wymieniono nikogo, zarówno Ocalałych, obecnej na obchodach min
        > ister kultury i dziedzictwa narodowego czy reprezentujących swoje państwa ambas
        > adorów. Taką formę uszanowano i zrozumiano także podczas poprzedniej rocznicy w
        > yzwolenia" - napisano w oficjalnym komunikacie opublikowanym na stronie Muzeum
        > Auschwitz. "
        > Znaczy w ubiegłym roku tak potraktowano Dudę i nikt tym sie nie przejmował?
        No widzisz jest różnica. Cywińskiemu już bije siajba. Bo myśli, że go nikt nie odwoła.

• stasi1 Re: To chamek 31.01.26, 10:40
          Nie widzę różnicy i to był prezydent i to. Przy czym Duda miał teoretycznie większe prawa bo jego żona Żydówką jest z pochodzenia. I to z ojca nielubianego przez jego wyborców
          Czepiali się Turskiego że miał przemowę na temat 11 przykazania. Nie bądź obojętny. Bo taka treść a musiał się tego przysłuchiwać Duda
    • adam.eu Re: To chamek 30.01.26, 11:12
      boggi_dan napisał:

> ‼️👇🏼Dyrektor Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu dr Piotr M.A.
      > Cywiński na uroczystości 81 rocznicy wyzwolenia niemieckiego obozu Auschwitz-B
      > irkenau nie tylko nie poprosił o głos, obecnego tam, Prezydenta Karol Nawrocki
      > ale nawet go nie przywitał.

Dzięki za informacje. Dobrze, że kliknąłem.
      • boggi_dan Re: To chamek 30.01.26, 11:21
        adam.eu napisał:

> boggi_dan napisał:
        >
        > > ‼️👇🏼Dyrektor Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu dr Piot
        > r M.A.
        > > Cywiński na uroczystości 81 rocznicy wyzwolenia niemieckiego obozu Ausch
        > witz-B
        > > irkenau nie tylko nie poprosił o głos, obecnego tam, Prezydenta Karol Naw
        > rocki
        > > ale nawet go nie przywitał.
        >
        > Dzięki za informacje. Dobrze, że kliknąłem.
        >
        Dzięki ci dobry człowieku. Kancelaria prezydenta też nie wie o tym. Podczas obchodów 81. rocznicy wyzwolenia Auschwitz obecny na miejscu prezydent Karol Nawrocki nie został wymieniony podczas oficjalnego powitania — skarżył się w rozmowie z Radiem Wnet sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta Wojciech Kolarski. wiadomosci.onet.pl/kraj/prezydent-pominiety-podczas-uroczystosci-w-auschwitz-kolarski-to-rzecz-niegodna/k2204rg.
        • adam.eu Re: To chamek 30.01.26, 11:40
          "Dzięki ci dobry człowieku."
          ............

Jeżeli to nie ironia to muszę Cię wyprowadzić z błędu. Nie daję głowy, bo nie znam dokładnie sprawy, ale zapewne jeżeli faktycznie tak było, to prawdopodobnie bliżej by mi było do postępowania dyrektora muzeum, liczę na to, że miał jakieś powody.
          • boggi_dan Re: To chamek 30.01.26, 11:51
            adam.eu napisał:

> "Dzięki ci dobry człowieku."
            > ............
            >
            > Jeżeli to nie ironia to muszę Cię wyprowadzić z błędu. Nie daję głowy, bo nie
            > znam dokładnie sprawy, ale zapewne jeżeli faktycznie tak było, to prawdopodobni
            > e bliżej by mi było do postępowania dyrektora muzeum, liczę na to, że miał jaki
            > eś powody.
            >
            U mnie to (sarkazm). Rozumiem, że się inspirujesz słowami Nowackiej i jej polskimi nazistami.
            • adam.eu Re: To chamek 30.01.26, 12:03
              To co rozumiesz świadczy o Tobie.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: To chamek 30.01.26, 11:24
        adam.eu napisał:

> boggi_dan napisał:
        >
        > > ‼️👇🏼Dyrektor Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu dr Piot
        > r M.A.
        > > Cywiński na uroczystości 81 rocznicy wyzwolenia niemieckiego obozu Ausch
        > witz-B
        > > irkenau nie tylko nie poprosił o głos, obecnego tam, Prezydenta Karol Naw
        > rocki
        > > ale nawet go nie przywitał.
        >
        > Dzięki za informacje. Dobrze, że kliknąłem.
        >

Kliknij w ten link: wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32564239,awantura-o-wizyte-nawrockiego-w-auschwitz-prezydent-zle-potraktowany.html#s=amtpc_FB_Gazeta
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: To chamek 30.01.26, 12:32
      Gdy się bratasz z nazistami to w Auschwitz owacji nie będzie.

https://pbs.twimg.com/media/G_2LI-RXwAA0KCo?format=png&name=small
      https://pbs.twimg.com/media/G_2K08jXAAAdZMD?format=png&name=small
    • mazala2 Re: To chamek 30.01.26, 12:58
      Demos to nie arystokracja
    • m.c.hrabia Re: To chamek 30.01.26, 13:04
      wolę chamka niż bandytę ćpuna
    • j-k Bo Karol zapomnial zalozyc Jarmulki :) 30.01.26, 14:23
      Gdyby ją byl zalozyl - toby dyrektor z honorami bylby go przywital :)
      .
      wiadomosci.onet.pl/krakow/piotr-cywinski-w-auschwitz-nie-ma-miejsca-dla-ludzi-ktorzy-zarzucaja-ukrainie-nazizm/21c7fbh
      • j-k Bo Karol zapomnial zalozyc Jarmulki :) cd. 30.01.26, 14:26
        o tak, jak ten:
        .
        wyborcza.pl/7,75968,22971753,zawsze-bede-pamietala-prezydenta-lecha-kaczynskiego-w-jarmulce.html
      • bobislaw.borboje Re: Bo Karol zapomnial zalozyc Jarmulki :) 02.02.26, 10:48
        Gdyby założył, to może Tom Rose nie wykrzywiałby się z obrzydzeniem na widok Batyra.

• to.ja.pies.na.czarnych Re: To chamek 02.02.26, 10:55
      Chamek powiadasz? Batyr to jest cham i prostak i tyle w temacie.
      • m.c.hrabia Re: To chamek 02.02.26, 10:57
        oszust,ćpun,bandyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka