Dodaj do ulubionych

iPlus VS. Neostrada

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 13:27
Witam

co w tej chwili jest lepsze, neostrada czy iPlus? z tego co się
orientuję to neostrada jest i tansza i szybsza, sam obecnie używam
neo, ale planuję zmienić na coś innego, bo muszę płacić i za
internet i dodatkowo abonament
Obserwuj wątek
    • michal.iplus Re: iPlus VS. Neostrada 10.02.08, 19:22
      Witam,
      należałoby zdefiniować słowo "lepsze", to znaczy, jakie kryteria wyboru Internetu są dla Ciebie najważniejsze ...
      Także powinniśmy doprecyzować "tańszy" i "szybszy".
      Porównujemy tu Internet "mobilny" (!!!) z Internetem przywiązanym na stałe do jednego miejsca ...
      W neostradzie masz stały abonament przypisany do określonej opcji usługi (256, 512, 1024, ...), i teoretycznie zagwarantowany dla każdej z tych opcji, stały transfer danych (np.: dla opcji "512" transfer ten będzie się kształtował na poziomie ~ 60 kB/s [download]).
      W iPlusie "szybkość" zależy od zasięgu i może się kształtować od
      3,6 (nowe modemy 7,2) Mb/s - HSDPA do 53,6 kb/s - GPRS.
      W zależności od położenia iPlus może być szybszy, albo wolniejszy od opcji "512" neostrady (zasugerowałem neostradę "512", bo abonament za tę opcję jest zbliżony do iPlus'owego "prywatnie 60").
      Także "tańszy" generuje wiele "??????"
      Sam zauważyłeś, ze do ceny neostrady należy doliczyć opłaty "za utrzymanie łącza w odpowiednim stanie technicznym [sic!]" w postaci abonamentu telefonicznego, albo dodatkowej pozycji na fakturze, jeśli z abonamentu telefonicznego zrezygnujesz ...
      iPlus może nie spełnić Twoich oczekiwań, jeśli ściągasz duże ilości danych z Internetu (np.: sieci p2p), albo mało podróżujesz, a Twoje miejsce zamieszkania znajduje się się na mapce zasięgu iPlus'a na obszarze oznaczonym kolorem żółtym.

Wybór należy do Ciebie ..

Pozdrawiam,
    • Gość: goos Re: iPlus VS. Neostrada IP: *.aster.pl 11.02.08, 14:00
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1031&w=75003938
      przejżyj sobie mój watek.Ja co prawda mam aster (do konca lutego)
      ale zdecydowałem sie na iPlusa.mam nadzieje ze to bedzie lepsze
      rozwiaznie niz net od aster.
    • Gość: Gość Re: iPlus VS. Neostrada IP: *.crowley.pl 11.02.08, 17:14
      Ja mieszkam w Warszawie i powiem szczerze, że już od początku trwania tej
      promocji zastanawiam się na zakupem - teraz płacę za szerokopasmowy 1 mega
      niecałe 100 pln. Problem w tym, że trochę trudno zrezygnować mi z p2p, a patrząc
      na limity przesyłanych danych szybko bym się wypsztykał. Nie wiem, ciągle się
      zastanawiam. Dlaczego iPlus daje takie limity? Z czego to się bierze? Żeby się
      sieć nie zapchała?
      • Gość: goos Re: iPlus VS. Neostrada IP: *.aster.pl 12.02.08, 13:29
        ja wyczytałem gdzies ze dzieje sie tak dlatego ze ma to na celu
        zabezpieczyć przeciążanie łącz przez pobieraniem dużych plików i dać
        większą swobodę tym którzy tego nie robią.
        • Gość: mati Re: iPlus VS. Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 16:38
          yyy...no to ma sens. Ja iplusa juz mam, bez zarzutu. Na temat tepsy szkoda słow.
          O ile nawet posiada mobilny/bezprzewodowy intenret, to nikomu go nie życzę,
          jesli z przewodowym są problemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka