stephen_s 07.10.15, 17:55 Właśnie widziałem w TV fragmenty jego przemówienia w Chicago. Porównał Komorowskiego do Bieruta i zasugerował, że Tusk mógł być agentem STASI... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Macierewiczowi wydaje się 07.10.15, 19:13 być może, że jest takim pisowskim enfant terrible i rodzaj zidiocenia które prezentuje nie podlega kwalifikacji prawnej, jedynie medycznej. I chyba ma rację. Tylko określenie enfant terrlible nie bardzo pasuje do łysego oszołoma. Szkoda, że nie znam francuskiego. Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 07.10.15, 19:17 stephen_s napisał: > Właśnie widziałem w TV fragmenty jego przemówienia w Chicago. Porównał Komorows > kiego do Bieruta i zasugerował, że Tusk mógł być agentem STASI... Poważnie?????A czarny płaszcz miał ubrany? Odpowiedz Link
stephen_s Re: Macierewicz 07.10.15, 19:24 Rozumiem, że teraz będziesz udowadniać, że nic takiego nie powiedział? Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 07.10.15, 19:26 stephen_s napisał: > Rozumiem, że teraz będziesz udowadniać, że nic takiego nie powiedział? Ja tylko zapytałam o płaszcz. To teraz zapytam o źródło - wybacz ale nie oglądam wiadomości, podpięta jestem do konkursu chopinowskiego i nie chce tracić "ciągu":)Choć jednym okiem łypię na forum:) Odpowiedz Link
stephen_s Re: Macierewicz 07.10.15, 19:53 Źródło jest takie, że w TVN pokazali nagranie z Chicago, gdzie Macierewicz mówi te rzeczy. Na własne oczy widziałem. Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 07.10.15, 19:55 stephen_s napisał: > Źródło jest takie, że w TVN pokazali nagranie z Chicago, gdzie Macierewicz mówi > te rzeczy. Na własne oczy widziałem. A jak sugerował? Odpowiedz Link
stephen_s Re: Macierewicz 07.10.15, 20:06 Dostał pytanie z sali "Czy Donald Tusk był agentem STASI". W odpowiedzi na to powiedział gawędziarskim tonem odpowiedział mniej więcej, że proponuje się przyjrzeć czynom Tuska i wyciągnąć wnioski. Sorry, co to jest, jak nie sugerowanie? Stwierdził też, że z kancelarii prezydenta przy zmianie ekipy jakoby zniknęło 100 przedmiotów (czemu kancelaria zaprzecza) i że to jest poziom Bieruta i Bermana. Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 07.10.15, 20:16 stephen_s napisał: > Dostał pytanie z sali "Czy Donald Tusk był agentem STASI". W odpowiedzi na to p > owiedział gawędziarskim tonem odpowiedział mniej więcej, że proponuje się przyj > rzeć czynom Tuska i wyciągnąć wnioski. Sorry, co to jest, jak nie sugerowanie? niezalezna.pl/71651-klamstwo-i-manipulacje-tvn-i-po-sakiewicz-tym-razem-im-sie-nie-oplaci Czy to zgadza ię z przekazem z TVN? Pytam bo nie oglądałam wiadomości tej stacji. > > Stwierdził też, że z kancelarii prezydenta przy zmianie ekipy jakoby zniknęło 1 > 00 przedmiotów (czemu kancelaria zaprzecza) i że to jest poziom Bieruta i Berma > na. Z tego co wiem od paru tygodni zaginęły obrazy, i ponoć prokuratura się za to wzięła. Co do użyczenia: niezalezna.pl/71660-cale-klamstwo-cala-dobe-jak-tvn-manipulowal-slowami-rzecznik-prezydenta-dudy No i jak żyć?:) A na marginesie - sąd po raz kolejny oddalił powództwo Waltera w stosunku do AM. Fakt, że dymi bo wraca sprawa aneksu. Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 07.10.15, 20:26 astra18 napisała: > niezalezna.pl/71651-klamstwo-i-manipulacje-tvn-i-po-sakiewicz-tym-razem-im-sie-nie-oplaci Fajne rzeczy pod tym linkiem można przeczytać. Np. takie marzenia "niezależnych": "Panie Tomaszu ich osadzimy i wyślemy na egzekucje do arabów albo Rumuni." Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 07.10.15, 20:29 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > niezalezna.pl/71651-klamstwo-i-manipulacje-tvn-i-po-sakiewicz-tym-razem-im-sie-nie-oplaci > > Fajne rzeczy pod tym linkiem można przeczytać. Np. takie marzenia "niezależnych > ": > "Panie Tomaszu ich osadzimy i wyślemy na egzekucje do arabów albo Rumuni." W każdej prasie są bywają różne, różniaste komentarze - poczytaj sobie pod artykułami w GW. Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 07.10.15, 20:32 astra18 napisała: > W każdej prasie są bywają różne, różniaste komentarze - poczytaj sobie pod arty > kułami w GW. No właśnie. W GW komentarze są różnie i różniaste, a u "niezależnych" mocno jednostronne. Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 06:00 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > W każdej prasie są bywają różne, różniaste komentarze - poczytaj sobie po > d arty > > kułami w GW. > > No właśnie. W GW komentarze są różnie i różniaste, a u "niezależnych" mocno jed > nostronne. GW czasem nawet wyłącza możliwość komentarzy, tak jak np było w przypadku tematu o uchodźcach - i to jest wg Ciebie "różniaste"?:) Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 09:44 astra18 napisała: > > No właśnie. W GW komentarze są różnie i różniaste, a u "niezależnych" moc > no jed > > nostronne. > > GW czasem nawet wyłącza możliwość komentarzy, tak jak np było w przypadku temat > u o uchodźcach - i to jest wg Ciebie "różniaste"?:) Aha, wyłączenie na portalu Agory możliwości komentowania niektórych tematów ma być dowodem na to, że komentarze u "niezależnych" nie są jednostronne. Trzeba przyznać, że w dialektycznym myśleniu nieźle Cię wyszkolili ;) Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 09:49 jureek napisał: > > Aha, wyłączenie na portalu Agory możliwości komentowania niektórych tematów ma > być dowodem na to, że komentarze u "niezależnych" nie są jednostronne. Bo nie są:) Trzeba p > rzyznać, że w dialektycznym myśleniu nieźle Cię wyszkolili ;) A skąd wiesz o moim wykształceniu i gdzie?Podałam coś w necie? Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 09:55 astra18 napisała: > > być dowodem na to, że komentarze u "niezależnych" nie są jednostronne. > > Bo nie są:) Rzucisz jakimś przykładem komentarzy potępiających tego, który do arabów czy Rumunii na egzekucje chciał wysyłać? > A skąd wiesz o moim wykształceniu i gdzie?Podałam coś w necie? Po owocach Cię poznałem. Dialektykę masz opanowaną w stopniu mistrzowskim. Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:06 jureek napisał: > > Rzucisz jakimś przykładem komentarzy potępiających tego, który do arabów czy Ru > munii na egzekucje chciał wysyłać? Mam dla Twojego wygodnictwa i widzimisię przelatywać po guglach?:) > > > A skąd wiesz o moim wykształceniu i gdzie?Podałam coś w necie? > > Po owocach Cię poznałem. Czyli tzw domniemaniu. Dialektykę masz opanowaną w stopniu mistrzowskim. No ale gdzie ten cytacik z moich wypowiedzi o moim wykształceniu? Postaraj się zanim ze wstydu nakryjesz się nogami. Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 10:33 astra18 napisała: > Mam dla Twojego wygodnictwa i widzimisię przelatywać po guglach?:) Po co po googlach. Przecież wystarczy zajrzeć pod link do "niezależnych", który sama podałaś, żeby zobaczyć, że nikt nie wyraził dezaprobaty dla tego osobnika, który chciał wysyłać na egzekucje do arabów czy Rumunii. > > > A skąd wiesz o moim wykształceniu i gdzie?Podałam coś w necie? Pisałem coś, jakie masz wykształcenie? > > Po owocach Cię poznałem. > > Czyli tzw domniemaniu. > > Dialektykę masz opanowaną w stopniu mistrzowskim. > > No ale gdzie ten cytacik z moich wypowiedzi o moim wykształceniu? Postaraj się > zanim ze wstydu nakryjesz się nogami. Te Twoje wizje, jak to nakrywam się nogami, to po grzybkach, czy po ziołach? Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:47 jureek napisał: > > Po co po googlach. Przecież wystarczy zajrzeć pod link do "niezależnych", który > sama podałaś, żeby zobaczyć, że nikt nie wyraził dezaprobaty dla tego osobnika > , który chciał wysyłać na egzekucje do arabów czy Rumunii. Bo w "różniastych" komentarzach w Agorze od razu by wyłączyli:) Mogłeś się dopisać, próbowałeś? > > > > > A skąd wiesz o moim wykształceniu i gdzie?Podałam coś w necie > ? > > Pisałem coś, jakie masz wykształcenie? Pisałeś o szkoleniu. > > > > Po owocach Cię poznałem. > > > > Czyli tzw domniemaniu. > > > > Dialektykę masz opanowaną w stopniu mistrzowskim. > > > > No ale gdzie ten cytacik z moich wypowiedzi o moim wykształceniu? Postara > j się > > zanim ze wstydu nakryjesz się nogami. > > Te Twoje wizje, jak to nakrywam się nogami, to po grzybkach, czy po ziołach? A gdzie cytacik? Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 10:55 astra18 napisała: > Bo w "różniastych" komentarzach w Agorze od razu by wyłączyli:) Gdybanie mnie nie bawi. Wolę rozmawiać o tym, co jest, a nie o tym, co by było. A fakty są takie, że komentarze pod zalinkowanym przez Ciebie tekstem, są mocno jednostronne i Twoje zaklęcia, że tak nie jest, tego nie zmienią. > > Pisałem coś, jakie masz wykształcenie? > > Pisałeś o szkoleniu. Szkolenie to jeszcze nie wykształcenie. No dobra, jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i tak masz ją opanowaną mistrzowsko. > > Te Twoje wizje, jak to nakrywam się nogami, to po grzybkach, czy po zioła > ch? > > A gdzie cytacik? Jaki cytacik? Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 11:03 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Bo w "różniastych" komentarzach w Agorze od razu by wyłączyli:) > > Gdybanie mnie nie bawi. To nie gdybanie tylko fakt - nie wyłączyli komentarzy w sprawie uchodźców? Wolę rozmawiać o tym, co jest, a nie o tym, co by było. Bo tak Ci wygonie do Twojej z góry założonej tezy. > A fakty są takie, że komentarze pod zalinkowanym przez Ciebie tekstem, są mocno > jednostronne i Twoje zaklęcia, że tak nie jest, tego nie zmienią. Jak Myszka Miki napisze komentarz to też będzie to bardziej miarodajne niż to co w tekście? > > > > Pisałem coś, jakie masz wykształcenie? > > > > Pisałeś o szkoleniu. > > Szkolenie to jeszcze nie wykształcenie. No dobra, jeśli w dialektyce nie byłaś > szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i tak masz ją opanowaną mistrzowsko. A podobno gdybanie Cię nie interesuje.Chyba że wykrztusisz w końcu kto i na jaki temat mnie szkolił. > Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 11:25 astra18 napisała: > jureek napisał: > > > astra18 napisała: > > > > > Bo w "różniastych" komentarzach w Agorze od razu by wyłączyli:) > > > > Gdybanie mnie nie bawi. > > To nie gdybanie tylko fakt - nie wyłączyli komentarzy w sprawie uchodźców? A w Ameryce murzynów biją. Linkowałaś "niezależnych" i do tego się odniosłem, a teraz ciągle skręcasz na agorę. Ot, dialektyka w mistrzowskim wydaniu ;) > Jak Myszka Miki napisze komentarz to też będzie to bardziej miarodajne niż to c > o w tekście? Te wszystkie podobne do siebie komentarze u "niezależnych" pisze Myszka Miki? > A podobno gdybanie Cię nie interesuje.Chyba że wykrztusisz w końcu kto i na jak > i temat mnie szkolił. Przecież dopiero co napisałem, że możliwe, że nikt Cię nie szkolił, a dialektykę opanowałaś w drodze samokształcenia, a Ty jakbyś tego nie widziała dalej domagasz się jakichś szczegółów o szkoleniach. Czyżbym przypadkiem trafił na jakiś czuły punkt? Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 17:27 jureek napisał: > > > Jak Myszka Miki napisze komentarz to też będzie to bardziej miarodajne ni > ż to c > > o w tekście? > > Te wszystkie podobne do siebie komentarze u "niezależnych" pisze Myszka Miki? Może Kaczor Donald, widzieli go ponoć ostatnio na mieście:) > > > Przecież dopiero co napisałem, że możliwe, że nikt Cię nie szkolił, a dialektyk > ę opanowałaś w drodze samokształcenia, a Ty jakbyś tego nie widziała dalej doma > gasz się jakichś szczegółów o szkoleniach Gdzie tak napisałeś?:) . Czyżbym przypadkiem trafił na jakiś > czuły punkt? Przecież gdybanie Cię nie interesuje:)Tylko z ciekawości pociągnęłam wątek "szkolenia" z którego nieudolnie raczkiem się wycofujesz, udając się w stronę która Cię nie interesuje:) Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 17:48 astra18 napisała: > > Przecież dopiero co napisałem, że możliwe, że nikt Cię nie szkolił, a dia > lektyk > > ę opanowałaś w drodze samokształcenia, a Ty jakbyś tego nie widziała dale > j doma > > gasz się jakichś szczegółów o szkoleniach > > Gdzie tak napisałeś?:) Tutaj: "jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i tak masz ją opanowaną mistrzowsko" Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 17:53 jureek napisał: > > Gdzie tak napisałeś?:) > > Tutaj: > "jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i tak masz > ją opanowaną mistrzowsko" Ale gdzie - w przedszkolu, szkole....? Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 17:56 astra18 napisała: > > > Gdzie tak napisałeś?:) > > > > Tutaj: > > "jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i ta > k masz > > ją opanowaną mistrzowsko" > > Ale gdzie - w przedszkolu, szkole....? Gdzie? W tym wątku tak napisałem, a nie w żadnym przedszkolu, czy szkole? Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 18:04 jureek napisał: > > > Tutaj: > > > "jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, t > o i ta > > k masz > > > ją opanowaną mistrzowsko" > > > > Ale gdzie - w przedszkolu, szkole....? > > Gdzie? W tym wątku tak napisałem, a nie w żadnym przedszkolu, czy szkole? Skoro napisałeś "szkolona" to chyba nie sama przez się. Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 18:10 astra18 napisała: > Skoro napisałeś "szkolona" to chyba nie sama przez się. Nie no, ręce opadają. Szkolenia wymieniłem jako jedną z możliwości, druga możliwość była taka, że sama tę dialektykę opanowałaś. Mam pisać jeszcze wolniej, żebyś zrozumiała? Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 18:18 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Skoro napisałeś "szkolona" to chyba nie sama przez się. > > Nie no, ręce opadają. Szkolenia wymieniłem jako jedną z możliwości, druga możli > wość była taka, że sama tę dialektykę opanowałaś. Mam pisać jeszcze wolniej, że > byś zrozumiała? Gonisz własny ogon Jureek. Zapytałam o Twoją sugestię w sprawie "szkolenia" jako czynności wykonywanej przez kogoś. Czego jeszcze nie zrozumiałeś? Spocznij i odpocznij, nie męcz się. Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 18:39 astra18 napisała: > Gonisz własny ogon Jureek. Zapytałam o Twoją sugestię w sprawie "szkolenia" jak > o czynności wykonywanej przez kogoś. Czego jeszcze nie zrozumiałeś? > Spocznij i odpocznij, nie męcz się. Ja już od dawna nie upieram się przy tym, że byłaś szkolona, bo dopuszczam też taką możliwość, że nauczyłaś się sama, a Ty ciągle pytasz o to szkolenie. Czyżby coś było na rzeczy, że tak się tego przyczepiłaś? Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 18:47 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Gonisz własny ogon Jureek. Zapytałam o Twoją sugestię w sprawie "szkoleni > a" jak > > o czynności wykonywanej przez kogoś. Czego jeszcze nie zrozumiałeś? > > Spocznij i odpocznij, nie męcz się. > > Ja już od dawna nie upieram się przy tym, że byłaś szkolona, bo dopuszczam też > taką możliwość, że nauczyłaś się sama, Królu Złoty, eureka!!!:) a Ty ciągle pytasz o to szkolenie. Czyżb > y coś było na rzeczy, że tak się tego przyczepiłaś? Nie, nabijam się:) Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 19:23 astra18 napisała: > > Ja już od dawna nie upieram się przy tym, że byłaś szkolona, bo dopuszcza > m też > > taką możliwość, że nauczyłaś się sama, > > Królu Złoty, eureka!!!:) Przecież napisałem to już przed godziną jedenastą: "jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i tak masz ją opanowaną mistrzowsko". Cieszę się, że po kilku godzinach dotarło i to jeszcze z efektem eureki :) Na tym kończę udział w tej pogaduszce, obojętne, co byś mi nie odpisała, to zobowiązuję się, że na to nie odpowiem. Muszę to zrobić, bo inaczej nigdy nie skończymy tego wątku "szkoleniowego". A więc proszę bardzo - masz ostatnie słowo. Odpowiedz Link
stephen_s Re: Macierewicz 07.10.15, 20:57 > Czy to zgadza ię z przekazem z TVN? Pytam bo nie oglądałam wiadomości tej stacj > i. Nie zgadza się, bo Sakiewicz owszem mówi, że pytanie o agenturalność Tuska było z sali - ale już nie wspomina, że Macierewicz odpowiedział na to w sposób ewidentnie sugerujący, że tak, Tusk mógł wg niego być agentem. Sakiewicz oskarża TVN o manipulację, a sam manipuluje totalnie. Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 05:58 stephen_s napisał: > > Czy to zgadza ię z przekazem z TVN? Pytam bo nie oglądałam wiadomości tej > stacj > > i. > > Nie zgadza się, bo Sakiewicz owszem mówi, że pytanie o agenturalność Tuska było > z sali - ale już nie wspomina, że Macierewicz odpowiedział na to w sposób ewid > entnie sugerujący, że tak, Tusk mógł wg niego być agentem. Ja Cie pytałam o nagranie a nie komentarz. Z nagrania z GPC wyciągasz takie wnioski? Obejrzałeś linki? > > Sakiewicz oskarża TVN o manipulację, a sam manipuluje totalnie. Odpowiedz Link
stephen_s Re: Macierewicz 08.10.15, 06:17 > Ja Cie pytałam o nagranie a nie komentarz. Z nagrania z GPC wyciągasz takie wni > oski? Całego nagrania na GPC nie oglądałem. W TVN pokazali jednak wystarczająco długi fragment, by takie wnioski wyciągnąć. Mam nadzieję, że nie będziesz sugerować, że nagraniu pokazanemu w TVN nie można wierzyć, bo PO podłożyło Macierewiczowi głos mówiący coś innego, niż w rzeczywistości? Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Macierewicz 08.10.15, 09:48 stephen_s napisał: W TVN pokazali jednak wystarczająco długi > fragment, by takie wnioski wyciągnąć. Człowiek, któremu wystarczy przekaz TVN-u, aby wyrobić sobie opinię o JAKIEJKOLWIEK sprawie (włącznie z prognozą pogody), jest sam sobie winny. Przypomina figurkę sterowaną pilotem. Jednak w odróżnieniu od takiej, NIC sterowniczych nie kosztuje, a i malować go nie potrzeba. Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 09:53 jurasberlinczyk49 napisał: > Człowiek, któremu wystarczy przekaz TVN-u, aby wyrobić sobie opinię o JAKIEJKOL > WIEK sprawie (włącznie z prognozą pogody), jest sam sobie winny. Przypomina fig > urkę sterowaną pilotem. Jednak w odróżnieniu od tak > iej, NIC sterowniczych nie kosztuje, a i malować go nie potrzeba. Argumentujesz (jeśli to w ogóle można nazwać argumentacją) poniżej pasa. No ale przecież "cel uświęca środki", prawda panie katoliku? Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:21 jureek napisał: > Argumentujesz (jeśli to w ogóle można nazwać argumentacją) poniżej pasa. No ale > przecież "cel uświęca środki", prawda panie katoliku? Drogi "Bracie" w wierze, argumentuję tak, jak mi się podoba i jesteś ostatnim z forumowiczów, z którego „wrażliwością“ miałbym ochotę się liczyć. Najnowsza “afera“ zupełnie sensownej i wysoce wyważonej wypowiedzi Macierewicza w USA jest tak absurdalna i idiotyczna, że już nawet przekroczyła poziom groteskowego, rozpaczliwego „czepiania się brzytwy“ przez peowskich palantów i ich zdychających medialnych cyngli, więc ktoś, kto jej ulega i się nią podnieca, jest w/g mnie zwykłym malowanym ..., no dobra,... jest sam sobie winien... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:25 "Drogi "Bracie" w wierze,..." Zaloze sie, ze dla Jureeki modlisz sie za glosno! Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Macierewicz 08.10.15, 12:21 lepian4 napisał: > Zaloze sie, ze dla Jureeki modlisz sie za glosno! No cóż, nich się chłopak przyzwyczaja! Muezin zawodzący pięć razy dziennie przez z megafon z przyszłego minaretu w Opolu będzie jeszcze głośniejszy! :-)))))) Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 17:28 jurasberlinczyk49 napisał: > lepian4 napisał: > > > Zaloze sie, ze dla Jureeki modlisz sie za glosno! > > No cóż, nich się chłopak przyzwyczaja! Muezin zawodzący pięć razy dziennie prz > ez z megafon z przyszłego minaretu w Opolu będzie jeszcze głośniejszy! > > :-)))))) Wystarczy że Mustafa mu zza biurka za głośno zamuczy:) > Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 17:55 astra18 napisała: > Wystarczy że Mustafa mu zza biurka za głośno zamuczy:) Mustafa akurat zachowuje się dużo ciszej niż drący z niego łacha enerdowcy po "jugendweihe". Muszę jednak przyznać, że razem z Jurasem macie naprawdę odjazdowe wizje. Najpierw Ty z wizją, jak to nakrywam się nogami, teraz Juras z wizją muezina ryczącego z minaretu w Opolu. Zapytam jeszcze raz, bo poprzednio nie odpowiedziałaś - grzybki to, czy zioła? Czy może bohater wątku działa na Was jak narkotyk, po którym takich wizji dostajecie? Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 18:03 jureek napisał: > Muszę jednak przyznać, że razem z Jurasem macie naprawdę odjazdowe wizje. > Najpierw Ty z wizją, jak to nakrywam się nogami, Metafora, przenośnia - nie odróżniasz tego od słowa "wizja"? teraz Juras z wizją muezina ry > czącego z minaretu w Opolu. Zapytam jeszcze raz, bo poprzednio nie odpowiedział > aś - grzybki to, czy zioła? Nic z tych rzeczy, mnie ideologia Zielonych nie przypada do gustu. Czy może bohater wątku działa na Was jak narkotyk, > po którym takich wizji dostajecie? Byłabym bardziej ostrożna na Twoim miejscu z zaliczaniem do wizji obecności muezinów w Opolu. Traktowałabym to jako obietnicę tego co może nastąpić, bo świat nie kończy się po drugiej stronie Twojego biurka. Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 18:08 astra18 napisała: > > czącego z minaretu w Opolu. Zapytam jeszcze raz, bo poprzednio nie odpowi > edział > > aś - grzybki to, czy zioła? > > Nic z tych rzeczy, mnie ideologia Zielonych nie przypada do gustu. Co grzybki czy zioła mają wspólnego z ideologią Zielonych? Równie dobrze mógłbym napisać, że ponieważ PiS nie występuje z postulatem ograniczenia sprzedaży alkoholu, to ideologią tej partii jest chlanie wódy. Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 18:20 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > > czącego z minaretu w Opolu. Zapytam jeszcze raz, bo poprzednio nie > odpowi > > edział > > > aś - grzybki to, czy zioła? > > > > Nic z tych rzeczy, mnie ideologia Zielonych nie przypada do gustu. > > Co grzybki czy zioła mają wspólnego z ideologią Zielonych? A to, że nie jestem amatorem tych specyfików, których entuzjastami są wyżej wymienieni. > Równie dobrze mógłbym napisać, że ponieważ PiS nie występuje z postulatem ogran > iczenia sprzedaży alkoholu, to ideologią tej partii jest chlanie wódy. Ach, już się tak nie wysilaj. Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 19:06 astra18 napisała: > > Co grzybki czy zioła mają wspólnego z ideologią Zielonych? > > A to, że nie jestem amatorem tych specyfików, których entuzjastami są wyżej wym > ienieni. Coś Ci się chyba pomieszało z tymi entuzjastami. Byłem członkiem Zielonych, a nigdy nie byłem entuzjastą ani grzybków, ani zioła. Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 19:17 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > > Co grzybki czy zioła mają wspólnego z ideologią Zielonych? > > > > A to, że nie jestem amatorem tych specyfików, których entuzjastami są wyż > ej wym > > ienieni. > > Coś Ci się chyba pomieszało z tymi entuzjastami. Byłem członkiem Zielonych, a n > igdy nie byłem entuzjastą ani grzybków, ani zioła. Może Ty nie ale partia tak. Czyż nie jest za legalizacją "miękkich" narkotyków? Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 19:30 astra18 napisała: > Może Ty nie ale partia tak. Czyż nie jest za legalizacją "miękkich" narkotyków > ? Tak rozumiesz entuzjazm? No cóż, polecam słownik. Na tej samej zasadzie można napisać, że każda partia, która dopuszcza legalną sprzedaż alkoholu, jest entuzjastą chlania wódy. Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 19:46 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Może Ty nie ale partia tak. Czyż nie jest za legalizacją "miękkich" nark > otyków > > ? > > Tak rozumiesz entuzjazm? No cóż, polecam słownik. Jeśli napiszę "zwolennicy" będziesz usatysfakcjonowany, czy będziesz wertować słownik aby odwrócić uwagę od postulatów Zielonych? > Na tej samej zasadzie można napisać, że każda partia, która dopuszcza legalną s > przedaż alkoholu, jest entuzjastą chlania wódy. Przecież można PIĆ a nie od razu chlać, alkohol to nie tylko wóda, także smaczne winko:) Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 19:59 astra18 napisała: > Jeśli napiszę "zwolennicy" będziesz usatysfakcjonowany, czy będziesz wertować s > łownik aby odwrócić uwagę od postulatów Zielonych? Zwolennik legalizacji jakiejś substancji niekoniecznie musi być zwolennikiem samej tej substancji. Ja np. nie mam nic przeciwko legalnej sprzedaży alkoholu, ale wyciąganie z tego wniosku, że jestem zwolennikiem alkoholu, byłoby błędne. > Przecież można PIĆ a nie od razu chlać, alkohol to nie tylko wóda, także smaczn > e winko:) Mam rozumieć, że jesteś za legalną sprzedażą wina (czy jak wolisz czule "winka"), ale przeciw legalnej sprzedaży wódy? Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 20:18 jureek napisał: > Zwolennik legalizacji jakiejś substancji niekoniecznie musi być zwolennikiem sa > mej tej substancji. Ja np. nie mam nic przeciwko legalnej sprzedaży alkoholu, a > le wyciąganie z tego wniosku, że jestem zwolennikiem alkoholu, byłoby błędne. Hapenningi zwolenników legalizacji używek o których mowa powyżej zawsze łączą się z prezentacją używania przez nich samych. > > > Przecież można PIĆ a nie od razu chlać, alkohol to nie tylko wóda, także > smaczn > > e winko:) > > Mam rozumieć, że jesteś za legalną sprzedażą wina (czy jak wolisz czule "winka" > ), ale przeciw legalnej sprzedaży wódy? Źle rozumiesz. Jestem przeciwna nazywaniu przez Ciebie czyynności jaką jest picie - chlaniem:)Widzisz różnicę? Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 20:51 astra18 napisała: > Źle rozumiesz. Jestem przeciwna nazywaniu przez Ciebie czyynności jaką jest pic > ie - chlaniem:)Widzisz różnicę? A dlaczegóż to słowo "chlanie" tak rani Twoją duszę? Chciałabyś chlanie zamieść pod dywan i udawać, że nie ma takiego zjawiska? Picie i chlanie to dwa różne pojęcia. Dlaczego więc miałbym używać tylko jednego? Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 21:00 jureek napisał: > > A dlaczegóż to słowo "chlanie" tak rani Twoją duszę? Taki wyciągasz z tego wniosek gdybając?Nie idź tą drogą. Chciałabyś chlanie zamieść > pod dywan i udawać, że nie ma takiego zjawiska? A co Cię naprowadziło w mojej wypowiedzi do takiego idiotycznego wniosku? Picie i chlanie to dwa różne p > ojęcia. Dlaczego więc miałbym używać tylko jednego? A dlaczego nie dwóch? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Macierewicz 29.10.15, 09:33 Z duma prezentujesz w internecie twoje zdjecia z pijackich balang, zwanych dla niepoznaki spotkaniami towarzyskmi rzekomych ludzi podziemia, namietnie propagujesz narkotyki... a pozniej bezczelnie prowadzisz takowe dyskuje!? W kalim celu? Wspominiales wiedze slownikowa. Zerknij prosze, co oznacza honor i wstyd. Obu wartosci najzwyczajniej nie posiadasz. Odpowiedz Link
maria421 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:56 jurasberlinczyk49 napisał: > Drogi "Bracie" w wierze, > > argumentuję tak, jak mi się podoba i jesteś ostatnim z forumowiczów, z którego > „wrażliwością“ miałbym ochotę się liczyć. Skoro nie masz ochoty liczyc sie z wrazliwoscia innych, to bedziesz musial sie liczyc z tym, ze i inni nie beda sie z Twoja wrazliwoscia liczyc. > Najnowsza “afera“ zupełnie sensownej i wysoce wyważonej wypowiedzi > Macierewicza w USA jest tak absurdalna i idiotyczna, że już nawet przekroczyła > poziom groteskowego, rozpaczliwego „czepiania się brzytwy“ przez pe > owskich palantów i ich zdychających medialnych cyngli, więc ktoś, kto jej ulega > i się nią podnieca, jest w/g mnie zwykłym malowanym ..., no dobra,... jest sa > m sobie winien... Jasne.... znow winne sa media, Macierewicz nigdy nie jest winny... Odpowiedz Link
jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 11:19 jurasberlinczyk49 napisał: > jureek napisał: > > > Argumentujesz (jeśli to w ogóle można nazwać argumentacją) poniżej pasa. > No ale > > przecież "cel uświęca środki", prawda panie katoliku? > > Drogi "Bracie" w wierze, > > argumentuję tak, jak mi się podoba i jesteś ostatnim z forumowiczów, z którego > „wrażliwością“ miałbym ochotę się liczyć. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości, że nie jestem Twoim "targetem", do którego Twoją propagandę adresujesz, więc też nie musisz się liczyć z tym, jak odbiorę Twoje produkcje. > Najnowsza “afera“ zupełnie sensownej i wysoce wyważonej wypowiedzi > Macierewicza w USA "A tu mam takie miłe pytanie..." - bardzo wyważone zdanie. Wyjaśnisz, co może być miłego w pytaniu o rzekomą współpracę ze STASI byłego premiera Polski? Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Macierewicz 08.10.15, 11:41 jureek napisał: > "A tu mam takie miłe pytanie..." - bardzo wyważone zdanie. Wyjaśnisz, co może > być miłego w pytaniu o rzekomą współpracę ze STASI byłego premiera Polski? A skąd wiesz, że określenie pytania jako “miłe” nie miało podtekstu ironicznego? Siedzisz wraz z TVN-em w głowie Macierewicza? Sądzisz, że ucieszył się z zadania tego pytania? To dlaczego nie „kuł żelaza póki gorące“ i nie odniósł się ochoczo i pozytywnie do tych posądzeń? Dla mnie ważna była odpowiedź, której żaden rozsądny człowiek NICZEGO zarzucić nie może, oczywiście poza tonącą PO i jej medialnymi cynglami, także z TVN-u. Odpowiedz Link
stephen_s Re: Macierewicz 08.10.15, 16:53 > A skąd wiesz, że określenie pytania jako “miłe” nie miało podtekstu > ironicznego? Ja wiem, bo słyszałem ton głosu Macierewicza w tej wypowiedzi. To nie był ton ironiczny, a raczej ton "Ja tego powiedzieć wprost nie mogę, ale tak, zgadzam się z tezą postawioną w pytaniu". > Dla mnie ważna była odpowiedź, której żaden rozsądny człowiek NICZEGO zarzucić > nie może, oczywiście poza tonącą PO i jej medialnymi cynglami, także z TVN-u. Tej wypowiedzi nie można zarzucić "nic" w ten sam sposób, co wypowiedziom ś.p. Leppera, który często "też tylko pytał"... Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Macierewicz 09.10.15, 09:54 stephen_s napisał: > > A skąd wiesz, że określenie pytania jako “miłe” nie miało pod > tekstu > > ironicznego? > > Ja wiem, bo słyszałem ton głosu Macierewicza w tej wypowiedzi. To nie był ton i > roniczny, a raczej ton "Ja tego powiedzieć wprost nie mogę, ale tak, zgadzam si > ę z tezą postawioną w pytaniu". Naprawdę wysłuchałeś CAŁEJ wypowiedzi AM z wszystkimi kontekstami i niuansami, czy tylko przykrojoną na TWOJE skromne potrzeby medialną papkę? To może posłuchajmy co na ten temat ma do powiedzenia główny „oskarżony“, czy raczej główny opluty i zgnojony przez posranych ze strachu o własne posadki peowców i ich medialnych cyngli. Pytanie: „W tym wczorajszym przekazie były dwa zarzuty. Pierwszy, że pan uprzedza Kancelarię Prezydenta zapowiadając publikację aneksu do raportu WSI i drugi, że nie dość stanowczo zareagował na pytanie czy Donald Tusk był agentem STASI. A mówiąc odpowiedzcie sobie państwo sami pozostawia tu jakieś niedopowiedzenie. Tyle mogliśmy usłyszeć wczoraj z mediów…“ Antoni, “psychol o strasznych oczach”: “To jest bardzo przychylna interpretacja. Przedwczoraj wielokrotnie powiedziano, że to ja stwierdziłem, że Donald Tusk był agentem STASI. Jeden z dziennikarzy wprost zapytał mnie: „Dlaczego nazwał pan Donalda Tuska agentem Stasi?” Powiedziano też, że to ja podczas wystąpienia zadawałem publicznie pytanie: „Czy Donald Tusk był agentem Stasi?”. To był przekaz pierwotny. Dzień później go zmiękczono. Ale pierwszy, sfałszowany kształt mojej wypowiedzi, który uformował stanowisko powtarzane przez niektórych posłów, ministrów i dziennikarzy, nie miał nic wspólnego z rzeczywistością. Jeśli chodzi o Donalda Tuska zadano ewidentnie prowokacyjne pytanie, a ja nie chcąc się w takiej sytuacji wdawać w jakąkolwiek dyskusję, odpowiedziałem z przekąsem: „ładne pytanie” ! Niech więc pytający sami sobie na nie odpowiedzą. Podobnie rzecz się ma, jeśli chodzi o inne moje wypowiedzi. Wypowiedź, którą Pani wzięła za dotyczącą raportu WSI w istocie była odpowiedzią na pytanie o aferę ‘Pro Cywili’. Z całego akapitu wyjęto kilka słów i przedstawiono jako moje stanowisko wobec publikacji aneksu do Raportu z weryfikacji WSI. Podobnie było w innych wypadkach. Prawdziwa sztuka oszustwa. Ale, jak się okazało, oszuści oszukali przede wszystkim sami siebie. Zamiast spadku notowań Prawa i Sprawiedliwości i wzrostu popularności PO uzyskali efekt odwrotny; badania wykonane w okresie największego nasilenia tej kampanii nienawiści (7-8 październik) pokazały 3% wzrost notowań Prawa i Sprawiedliwości i 5 % spadek PO.” Pytanie: “Zamierza podjąć pan jakieś kroki prawne przeciwko stacjom telewizyjnym? Publicystom? Politykom?” Antoni, “postrach polskich dzieci i główny winowajca globalnego ocieplenia”: “Niedługo się to okaże, na razie wygrałem dzisiaj proces z funkcjonariuszami WSI, którzy od 8 lat próbowali mnie ścigać za pracę Komisji Weryfikacyjnej. Oni także okazali się nieskuteczni.” Całość wywiadu tutaj. Jak sądzisz, czy po tym wywiadzie, w którym mowa o “prowokacyjnym pytaniu”, o odpowiedzi “z przekąsem” i o zmanipulowaniu szerszej wypowiedzi na temat “Pro Cywili” (a nie ansksu do raportu o WSI) Twoje “źródło wszelakiej wiedzy i najświętszej prawdy”, czyli resortowy TVN uderzy się w piersi i sprostuje? Odpowiedz Link
maria421 Re: Macierewicz 09.10.15, 10:07 Juras, w pewnym wieku takie akrobacje sa niezdrowe :) AM zapytany czy Tusk byl agentem STASI mogl odpowiedziec : "Nie wiem" "Nie ma na to wystarczajacych dowodow" "W tej chwili nie moge dac zadnej konkretnej odpowiedzi" itp. Nie byloby sprawy! Ale AM wolal poflirtowac u publiczka.... A teraz znow zale wylewa ze to jemu sie krzywda dzieje... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Macierewicz 09.10.15, 10:20 maria421 napisała: > AM zapytany czy Tusk byl agentem STASI mogl odpowiedziec : > > "Nie wiem" > "Nie ma na to wystarczajacych dowodow" > "W tej chwili nie moge dac zadnej konkretnej odpowiedzi" Nie Mario, Macierewicz nie był na prywatnej imprezce u kolegi, i na takie pytanie powinien odpowiedzieć, że to zbyt poważne oskarżenie, żeby na jego temat publicznie spekulować. Tym bardziej, że w sprawie nie toczy się żadne postępowanie prawne. Koniec, kropka. Odpowiedz Link
maria421 Re: Macierewicz 09.10.15, 10:22 zbyfauch napisał: > Nie Mario, Macierewicz nie był na prywatnej imprezce u kolegi, i na takie pytan > ie powinien odpowiedzieć, że to zbyt poważne oskarżenie, żeby na jego temat pub > licznie spekulować. > Tym bardziej, że w sprawie nie toczy się żadne postępowanie prawne. Koniec, kro > pka. Tak by bylo jeszcze lepiej. Ale az tyle od osobnika "specjalnej troski" nie wymagam. Odpowiedz Link
maria421 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:53 jurasberlinczyk49 napisał: > Człowiek, któremu wystarczy przekaz TVN-u, aby wyrobić sobie opinię o JAKIEJKOL > WIEK sprawie (włącznie z prognozą pogody), jest sam sobie winny. Przypomina fig > urkę sterowaną pilotem. Jednak w odróżnieniu od tak > iej, NIC sterowniczych nie kosztuje, a i malować go nie potrzeba. I to pisze ktos, komu wystarczy MatkaKurka lub jakisz inny paszkwil w "WPolityce" zeby sobie wyrobic opinie o JAKIEJKOLWIEK sprawie... Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 06:22 stephen_s napisał: > > Nie zgadza się, bo Sakiewicz owszem mówi, że pytanie o agenturalność Tuska było > z sali - ale już nie wspomina, że Macierewicz odpowiedział na to w sposób ewid > entnie sugerujący, że tak, Tusk mógł wg niego być agentem. W takim razie należy odtajnić dokumenty STASI, w których opisana jest sytuacja przekazania przez Tuska materiałów "Henrykowi", dot.spotkania Guntera Grassa z aktywistami Solidarności z czerwca 1983r, i sprawe wyjaśnić. > > Sakiewicz oskarża TVN o manipulację, a sam manipuluje totalnie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Macierewicz 07.10.15, 19:26 Macierewicz powinien byc w psychiatryku nie w polityce. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Macierewicz 08.10.15, 09:04 tych wariatow nie brakuje tez w Niemczech: W ksiazce Ralfa Georga Reutha i Günthera Lachmanna „Pierwsze zycie Angeli M.” pojawia sie tajemniczy szpieg Stasi Oskar-nasz najukochanszy Donald Franciszek Odpowiedz Link
zbyfauch Ze "strefy wolnego słowa" 08.10.15, 20:06 "nikoś | 08.10.2015 [12:40] Sprawa jest prosta: 1. Bazy amerykańskie w Polsce, a pod ich osłoną: a. Stan Wyjątkowy b. Surowa ale sprawiedliwa prawicowa dyktatura wojskowo-cywilna na okres 20-30 lat dla sanacji, odbudowy Kraju i wychowania jednego czysto polskiego, patriotycznego pokolenia 2. Po sanacji stopniowe poluzowywanie cugli dla demokracji Inaczej to nic z tego nie będzie i nigdy nie wydobędziemy się z tego bagna. odpowiedz jw.23 | 08.10.2015 [14:06] Dokładnie tak zrobił Augusto Pinochet w Chile i obecnie Chile jest liderem polityczno-gospodarczym regionu. odpowiedz conieco | 08.10.2015 [13:10] świetny pomysł, w końcu ktoś myśli poważnie" Powyższe komentarze można przeczytać tutaj. Można się z tego śmiać (nawet powinno się) ale retoryka, która jescze ze dwa lata temu wzbudzała podobny uśmiech politowania obecnie weszła do oficjalnego języka "Prawych i Sprawiedliwych". Niedługo usłyszymy podobne rewelacje najpierw ze złotych ust Macierewicza a krótko potem, Prezesa. Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 28.10.15, 09:11 niezalezna.pl/72357-macierewicz-wygrywa-z-oficerem-wsi Next...? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Macierewicz 30.10.15, 10:14 Są kompetentni naukowcy, którzy gdy przestanie działać presja, która w ostatnich latach uniemożliwiała im zajęcie się tą sprawą, będą mogli twórczo i właściwie odnieść się do tej kwestii - mówił. :) Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19111321,macierewicz-juz-nie-wybucha.html#ixzz3q2ayLtMI Odpowiedz Link
astra18 Re: Macierewicz 30.10.15, 10:31 zbyfauch napisał: > Są kompetentni naukowcy, którzy gdy przestanie działać presja, która w ost > atnich latach uniemożliwiała im zajęcie się tą sprawą, będą mogli twórczo > i właściwie odnieść się do tej kwestii - mówił. :) > > > Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19111321,macierewicz-juz-nie-wybucha.html#ixzz3q2ayLtMI Otworzyłam i zamknęłąm - rzeczywiście mieszanka wybuchowa pod mariażem GW z Czuchnowskim. Odpowiedz Link