Dodaj do ulubionych

Macierewicz

07.10.15, 17:55
Właśnie widziałem w TV fragmenty jego przemówienia w Chicago. Porównał Komorowskiego do Bieruta i zasugerował, że Tusk mógł być agentem STASI...
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Macierewiczowi wydaje się 07.10.15, 19:13
      być może, że jest takim pisowskim enfant terrible i rodzaj zidiocenia które prezentuje nie podlega kwalifikacji prawnej, jedynie medycznej. I chyba ma rację. Tylko określenie enfant terrlible nie bardzo pasuje do łysego oszołoma. Szkoda, że nie znam francuskiego.
    • astra18 Re: Macierewicz 07.10.15, 19:17
      stephen_s napisał:

> Właśnie widziałem w TV fragmenty jego przemówienia w Chicago. Porównał Komorows
      > kiego do Bieruta i zasugerował, że Tusk mógł być agentem STASI...

Poważnie?????A czarny płaszcz miał ubrany?
      • stephen_s Re: Macierewicz 07.10.15, 19:24
        Rozumiem, że teraz będziesz udowadniać, że nic takiego nie powiedział?
        • astra18 Re: Macierewicz 07.10.15, 19:26
          stephen_s napisał:

> Rozumiem, że teraz będziesz udowadniać, że nic takiego nie powiedział?

Ja tylko zapytałam o płaszcz.
          To teraz zapytam o źródło - wybacz ale nie oglądam wiadomości, podpięta jestem do konkursu chopinowskiego i nie chce tracić "ciągu":)Choć jednym okiem łypię na forum:)
          • stephen_s Re: Macierewicz 07.10.15, 19:53
            Źródło jest takie, że w TVN pokazali nagranie z Chicago, gdzie Macierewicz mówi te rzeczy. Na własne oczy widziałem.
            • astra18 Re: Macierewicz 07.10.15, 19:55
              stephen_s napisał:

> Źródło jest takie, że w TVN pokazali nagranie z Chicago, gdzie Macierewicz mówi
              > te rzeczy. Na własne oczy widziałem.

A jak sugerował?
              • stephen_s Re: Macierewicz 07.10.15, 20:06
                Dostał pytanie z sali "Czy Donald Tusk był agentem STASI". W odpowiedzi na to powiedział gawędziarskim tonem odpowiedział mniej więcej, że proponuje się przyjrzeć czynom Tuska i wyciągnąć wnioski. Sorry, co to jest, jak nie sugerowanie?

Stwierdził też, że z kancelarii prezydenta przy zmianie ekipy jakoby zniknęło 100 przedmiotów (czemu kancelaria zaprzecza) i że to jest poziom Bieruta i Bermana.
                • astra18 Re: Macierewicz 07.10.15, 20:16
                  stephen_s napisał:

> Dostał pytanie z sali "Czy Donald Tusk był agentem STASI". W odpowiedzi na to p
                  > owiedział gawędziarskim tonem odpowiedział mniej więcej, że proponuje się przyj
                  > rzeć czynom Tuska i wyciągnąć wnioski. Sorry, co to jest, jak nie sugerowanie?

niezalezna.pl/71651-klamstwo-i-manipulacje-tvn-i-po-sakiewicz-tym-razem-im-sie-nie-oplaci
                  Czy to zgadza ię z przekazem z TVN? Pytam bo nie oglądałam wiadomości tej stacji.
                  >
                  > Stwierdził też, że z kancelarii prezydenta przy zmianie ekipy jakoby zniknęło 1
                  > 00 przedmiotów (czemu kancelaria zaprzecza) i że to jest poziom Bieruta i Berma
                  > na.

Z tego co wiem od paru tygodni zaginęły obrazy, i ponoć prokuratura się za to wzięła.
                  Co do użyczenia:

niezalezna.pl/71660-cale-klamstwo-cala-dobe-jak-tvn-manipulowal-slowami-rzecznik-prezydenta-dudy
                  No i jak żyć?:)
                  A na marginesie - sąd po raz kolejny oddalił powództwo Waltera w stosunku do AM.

Fakt, że dymi bo wraca sprawa aneksu.

• jureek Re: Macierewicz 07.10.15, 20:26
                    astra18 napisała:

> niezalezna.pl/71651-klamstwo-i-manipulacje-tvn-i-po-sakiewicz-tym-razem-im-sie-nie-oplaci

Fajne rzeczy pod tym linkiem można przeczytać. Np. takie marzenia "niezależnych":
                    "Panie Tomaszu ich osadzimy i wyślemy na egzekucje do arabów albo Rumuni."
                    • astra18 Re: Macierewicz 07.10.15, 20:29
                      jureek napisał:

> astra18 napisała:
                      >
                      > > niezalezna.pl/71651-klamstwo-i-manipulacje-tvn-i-po-sakiewicz-tym-razem-im-sie-nie-oplaci
                      >
                      > Fajne rzeczy pod tym linkiem można przeczytać. Np. takie marzenia "niezależnych
                      > ":
                      > "Panie Tomaszu ich osadzimy i wyślemy na egzekucje do arabów albo Rumuni."

W każdej prasie są bywają różne, różniaste komentarze - poczytaj sobie pod artykułami w GW.
                      • jureek Re: Macierewicz 07.10.15, 20:32
                        astra18 napisała:

> W każdej prasie są bywają różne, różniaste komentarze - poczytaj sobie pod arty
                        > kułami w GW.

No właśnie. W GW komentarze są różnie i różniaste, a u "niezależnych" mocno jednostronne.
                        • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 06:00
                          jureek napisał:

> astra18 napisała:
                          >
                          > > W każdej prasie są bywają różne, różniaste komentarze - poczytaj sobie po
                          > d arty
                          > > kułami w GW.
                          >
                          > No właśnie. W GW komentarze są różnie i różniaste, a u "niezależnych" mocno jed
                          > nostronne.

GW czasem nawet wyłącza możliwość komentarzy, tak jak np było w przypadku tematu o uchodźcach - i to jest wg Ciebie "różniaste"?:)
                          • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 09:44
                            astra18 napisała:

> > No właśnie. W GW komentarze są różnie i różniaste, a u "niezależnych" moc
                            > no jed
                            > > nostronne.
                            >
                            > GW czasem nawet wyłącza możliwość komentarzy, tak jak np było w przypadku temat
                            > u o uchodźcach - i to jest wg Ciebie "różniaste"?:)

Aha, wyłączenie na portalu Agory możliwości komentowania niektórych tematów ma być dowodem na to, że komentarze u "niezależnych" nie są jednostronne. Trzeba przyznać, że w dialektycznym myśleniu nieźle Cię wyszkolili ;)
                            • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 09:49
                              jureek napisał:

>
                              > Aha, wyłączenie na portalu Agory możliwości komentowania niektórych tematów ma
                              > być dowodem na to, że komentarze u "niezależnych" nie są jednostronne.

Bo nie są:)

Trzeba p
                              > rzyznać, że w dialektycznym myśleniu nieźle Cię wyszkolili ;)

A skąd wiesz o moim wykształceniu i gdzie?Podałam coś w necie?
                              • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 09:55
                                astra18 napisała:

> > być dowodem na to, że komentarze u "niezależnych" nie są jednostronne.
                                >
                                > Bo nie są:)

Rzucisz jakimś przykładem komentarzy potępiających tego, który do arabów czy Rumunii na egzekucje chciał wysyłać?

> A skąd wiesz o moim wykształceniu i gdzie?Podałam coś w necie?

Po owocach Cię poznałem. Dialektykę masz opanowaną w stopniu mistrzowskim.
                                • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:06
                                  jureek napisał:

>
                                  > Rzucisz jakimś przykładem komentarzy potępiających tego, który do arabów czy Ru
                                  > munii na egzekucje chciał wysyłać?

Mam dla Twojego wygodnictwa i widzimisię przelatywać po guglach?:)
                                  >
                                  > > A skąd wiesz o moim wykształceniu i gdzie?Podałam coś w necie?
                                  >
                                  > Po owocach Cię poznałem.

Czyli tzw domniemaniu.

Dialektykę masz opanowaną w stopniu mistrzowskim.

No ale gdzie ten cytacik z moich wypowiedzi o moim wykształceniu? Postaraj się zanim ze wstydu nakryjesz się nogami.
                                  • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 10:33
                                    astra18 napisała:

> Mam dla Twojego wygodnictwa i widzimisię przelatywać po guglach?:)

Po co po googlach. Przecież wystarczy zajrzeć pod link do "niezależnych", który sama podałaś, żeby zobaczyć, że nikt nie wyraził dezaprobaty dla tego osobnika, który chciał wysyłać na egzekucje do arabów czy Rumunii.

> > > A skąd wiesz o moim wykształceniu i gdzie?Podałam coś w necie?

Pisałem coś, jakie masz wykształcenie?

> > Po owocach Cię poznałem.
                                    >
                                    > Czyli tzw domniemaniu.
                                    >
                                    > Dialektykę masz opanowaną w stopniu mistrzowskim.
                                    >
                                    > No ale gdzie ten cytacik z moich wypowiedzi o moim wykształceniu? Postaraj się
                                    > zanim ze wstydu nakryjesz się nogami.

Te Twoje wizje, jak to nakrywam się nogami, to po grzybkach, czy po ziołach?
                                    • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:47
                                      jureek napisał:

>
                                      > Po co po googlach. Przecież wystarczy zajrzeć pod link do "niezależnych", który
                                      > sama podałaś, żeby zobaczyć, że nikt nie wyraził dezaprobaty dla tego osobnika
                                      > , który chciał wysyłać na egzekucje do arabów czy Rumunii.

Bo w "różniastych" komentarzach w Agorze od razu by wyłączyli:)
                                      Mogłeś się dopisać, próbowałeś?
                                      >
                                      > > > > A skąd wiesz o moim wykształceniu i gdzie?Podałam coś w necie
                                      > ?
                                      >
                                      > Pisałem coś, jakie masz wykształcenie?

Pisałeś o szkoleniu.
                                      >
                                      > > > Po owocach Cię poznałem.
                                      > >
                                      > > Czyli tzw domniemaniu.
                                      > >
                                      > > Dialektykę masz opanowaną w stopniu mistrzowskim.
                                      > >
                                      > > No ale gdzie ten cytacik z moich wypowiedzi o moim wykształceniu? Postara
                                      > j się
                                      > > zanim ze wstydu nakryjesz się nogami.
                                      >
                                      > Te Twoje wizje, jak to nakrywam się nogami, to po grzybkach, czy po ziołach?

A gdzie cytacik?
                                      • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 10:55
                                        astra18 napisała:

> Bo w "różniastych" komentarzach w Agorze od razu by wyłączyli:)

Gdybanie mnie nie bawi. Wolę rozmawiać o tym, co jest, a nie o tym, co by było.
                                        A fakty są takie, że komentarze pod zalinkowanym przez Ciebie tekstem, są mocno jednostronne i Twoje zaklęcia, że tak nie jest, tego nie zmienią.

> > Pisałem coś, jakie masz wykształcenie?
                                        >
                                        > Pisałeś o szkoleniu.

Szkolenie to jeszcze nie wykształcenie. No dobra, jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i tak masz ją opanowaną mistrzowsko.

> > Te Twoje wizje, jak to nakrywam się nogami, to po grzybkach, czy po zioła
                                        > ch?
                                        >
                                        > A gdzie cytacik?

Jaki cytacik?
                                        • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 11:03
                                          jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                          >
                                          > > Bo w "różniastych" komentarzach w Agorze od razu by wyłączyli:)
                                          >
                                          > Gdybanie mnie nie bawi.

To nie gdybanie tylko fakt - nie wyłączyli komentarzy w sprawie uchodźców?

Wolę rozmawiać o tym, co jest, a nie o tym, co by było.

Bo tak Ci wygonie do Twojej z góry założonej tezy.

> A fakty są takie, że komentarze pod zalinkowanym przez Ciebie tekstem, są mocno
                                          > jednostronne i Twoje zaklęcia, że tak nie jest, tego nie zmienią.

Jak Myszka Miki napisze komentarz to też będzie to bardziej miarodajne niż to co w tekście?
                                          >
                                          > > > Pisałem coś, jakie masz wykształcenie?
                                          > >
                                          > > Pisałeś o szkoleniu.
                                          >
                                          > Szkolenie to jeszcze nie wykształcenie. No dobra, jeśli w dialektyce nie byłaś
                                          > szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i tak masz ją opanowaną mistrzowsko.

A podobno gdybanie Cię nie interesuje.Chyba że wykrztusisz w końcu kto i na jaki temat mnie szkolił.
                                          >

• jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 11:25
                                            astra18 napisała:

> jureek napisał:
                                            >
                                            > > astra18 napisała:
                                            > >
                                            > > > Bo w "różniastych" komentarzach w Agorze od razu by wyłączyli:)
                                            > >
                                            > > Gdybanie mnie nie bawi.
                                            >
                                            > To nie gdybanie tylko fakt - nie wyłączyli komentarzy w sprawie uchodźców?

A w Ameryce murzynów biją. Linkowałaś "niezależnych" i do tego się odniosłem, a teraz ciągle skręcasz na agorę. Ot, dialektyka w mistrzowskim wydaniu ;)

> Jak Myszka Miki napisze komentarz to też będzie to bardziej miarodajne niż to c
                                            > o w tekście?

Te wszystkie podobne do siebie komentarze u "niezależnych" pisze Myszka Miki?

> A podobno gdybanie Cię nie interesuje.Chyba że wykrztusisz w końcu kto i na jak
                                            > i temat mnie szkolił.

Przecież dopiero co napisałem, że możliwe, że nikt Cię nie szkolił, a dialektykę opanowałaś w drodze samokształcenia, a Ty jakbyś tego nie widziała dalej domagasz się jakichś szczegółów o szkoleniach. Czyżbym przypadkiem trafił na jakiś czuły punkt?
                                            • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 17:27
                                              jureek napisał:

>
                                              > > Jak Myszka Miki napisze komentarz to też będzie to bardziej miarodajne ni
                                              > ż to c
                                              > > o w tekście?
                                              >
                                              > Te wszystkie podobne do siebie komentarze u "niezależnych" pisze Myszka Miki?

Może Kaczor Donald, widzieli go ponoć ostatnio na mieście:)
                                              >

>
                                              > Przecież dopiero co napisałem, że możliwe, że nikt Cię nie szkolił, a dialektyk
                                              > ę opanowałaś w drodze samokształcenia, a Ty jakbyś tego nie widziała dalej doma
                                              > gasz się jakichś szczegółów o szkoleniach

Gdzie tak napisałeś?:)

. Czyżbym przypadkiem trafił na jakiś
                                              > czuły punkt?

Przecież gdybanie Cię nie interesuje:)Tylko z ciekawości pociągnęłam wątek "szkolenia" z którego nieudolnie raczkiem się wycofujesz, udając się w stronę która Cię nie interesuje:)

• jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 17:48
                                                astra18 napisała:

> > Przecież dopiero co napisałem, że możliwe, że nikt Cię nie szkolił, a dia
                                                > lektyk
                                                > > ę opanowałaś w drodze samokształcenia, a Ty jakbyś tego nie widziała dale
                                                > j doma
                                                > > gasz się jakichś szczegółów o szkoleniach
                                                >
                                                > Gdzie tak napisałeś?:)

Tutaj:
                                                "jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i tak masz ją opanowaną mistrzowsko"
                                                • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 17:53
                                                  jureek napisał:

> > Gdzie tak napisałeś?:)
                                                  >
                                                  > Tutaj:
                                                  > "jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i tak masz
                                                  > ją opanowaną mistrzowsko"

Ale gdzie - w przedszkolu, szkole....?
                                                  • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 17:56
                                                    astra18 napisała:

> > > Gdzie tak napisałeś?:)
                                                    > >
                                                    > > Tutaj:
                                                    > > "jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i ta
                                                    > k masz
                                                    > > ją opanowaną mistrzowsko"
                                                    >
                                                    > Ale gdzie - w przedszkolu, szkole....?

Gdzie? W tym wątku tak napisałem, a nie w żadnym przedszkolu, czy szkole?
                                                  • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 18:04
                                                    jureek napisał:

> > > Tutaj:
                                                    > > > "jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, t
                                                    > o i ta
                                                    > > k masz
                                                    > > > ją opanowaną mistrzowsko"
                                                    > >
                                                    > > Ale gdzie - w przedszkolu, szkole....?
                                                    >
                                                    > Gdzie? W tym wątku tak napisałem, a nie w żadnym przedszkolu, czy szkole?

Skoro napisałeś "szkolona" to chyba nie sama przez się.
                                                  • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 18:10
                                                    astra18 napisała:

> Skoro napisałeś "szkolona" to chyba nie sama przez się.

Nie no, ręce opadają. Szkolenia wymieniłem jako jedną z możliwości, druga możliwość była taka, że sama tę dialektykę opanowałaś. Mam pisać jeszcze wolniej, żebyś zrozumiała?
                                                  • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 18:18
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > Skoro napisałeś "szkolona" to chyba nie sama przez się.
                                                    >
                                                    > Nie no, ręce opadają. Szkolenia wymieniłem jako jedną z możliwości, druga możli
                                                    > wość była taka, że sama tę dialektykę opanowałaś. Mam pisać jeszcze wolniej, że
                                                    > byś zrozumiała?

Gonisz własny ogon Jureek. Zapytałam o Twoją sugestię w sprawie "szkolenia" jako czynności wykonywanej przez kogoś. Czego jeszcze nie zrozumiałeś?
                                                    Spocznij i odpocznij, nie męcz się.
                                                  • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 18:39
                                                    astra18 napisała:

> Gonisz własny ogon Jureek. Zapytałam o Twoją sugestię w sprawie "szkolenia" jak
                                                    > o czynności wykonywanej przez kogoś. Czego jeszcze nie zrozumiałeś?
                                                    > Spocznij i odpocznij, nie męcz się.

Ja już od dawna nie upieram się przy tym, że byłaś szkolona, bo dopuszczam też taką możliwość, że nauczyłaś się sama, a Ty ciągle pytasz o to szkolenie. Czyżby coś było na rzeczy, że tak się tego przyczepiłaś?
                                                  • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 18:47
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > Gonisz własny ogon Jureek. Zapytałam o Twoją sugestię w sprawie "szkoleni
                                                    > a" jak
                                                    > > o czynności wykonywanej przez kogoś. Czego jeszcze nie zrozumiałeś?
                                                    > > Spocznij i odpocznij, nie męcz się.
                                                    >
                                                    > Ja już od dawna nie upieram się przy tym, że byłaś szkolona, bo dopuszczam też
                                                    > taką możliwość, że nauczyłaś się sama,

Królu Złoty, eureka!!!:)

a Ty ciągle pytasz o to szkolenie. Czyżb
                                                    > y coś było na rzeczy, że tak się tego przyczepiłaś?

Nie, nabijam się:)

• jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 19:23
                                                    astra18 napisała:

> > Ja już od dawna nie upieram się przy tym, że byłaś szkolona, bo dopuszcza
                                                    > m też
                                                    > > taką możliwość, że nauczyłaś się sama,
                                                    >
                                                    > Królu Złoty, eureka!!!:)

Przecież napisałem to już przed godziną jedenastą: "jeśli w dialektyce nie byłaś szkolona, tylko sama ją opanowałaś, to i tak masz ją opanowaną mistrzowsko".
                                                    Cieszę się, że po kilku godzinach dotarło i to jeszcze z efektem eureki :)
                                                    Na tym kończę udział w tej pogaduszce, obojętne, co byś mi nie odpisała, to zobowiązuję się, że na to nie odpowiem. Muszę to zrobić, bo inaczej nigdy nie skończymy tego wątku "szkoleniowego". A więc proszę bardzo - masz ostatnie słowo.
                  • stephen_s Re: Macierewicz 07.10.15, 20:57
                    > Czy to zgadza ię z przekazem z TVN? Pytam bo nie oglądałam wiadomości tej stacj
                    > i.

Nie zgadza się, bo Sakiewicz owszem mówi, że pytanie o agenturalność Tuska było z sali - ale już nie wspomina, że Macierewicz odpowiedział na to w sposób ewidentnie sugerujący, że tak, Tusk mógł wg niego być agentem.

Sakiewicz oskarża TVN o manipulację, a sam manipuluje totalnie.
                    • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 05:58
                      stephen_s napisał:

> > Czy to zgadza ię z przekazem z TVN? Pytam bo nie oglądałam wiadomości tej
                      > stacj
                      > > i.
                      >
                      > Nie zgadza się, bo Sakiewicz owszem mówi, że pytanie o agenturalność Tuska było
                      > z sali - ale już nie wspomina, że Macierewicz odpowiedział na to w sposób ewid
                      > entnie sugerujący, że tak, Tusk mógł wg niego być agentem.

Ja Cie pytałam o nagranie a nie komentarz. Z nagrania z GPC wyciągasz takie wnioski?
                      Obejrzałeś linki?
                      >
                      > Sakiewicz oskarża TVN o manipulację, a sam manipuluje totalnie.
                      • stephen_s Re: Macierewicz 08.10.15, 06:17
                        > Ja Cie pytałam o nagranie a nie komentarz. Z nagrania z GPC wyciągasz takie wni
                        > oski?

Całego nagrania na GPC nie oglądałem. W TVN pokazali jednak wystarczająco długi fragment, by takie wnioski wyciągnąć.

Mam nadzieję, że nie będziesz sugerować, że nagraniu pokazanemu w TVN nie można wierzyć, bo PO podłożyło Macierewiczowi głos mówiący coś innego, niż w rzeczywistości?
                        • jurasberlinczyk49 Re: Macierewicz 08.10.15, 09:48
                          stephen_s napisał:

W TVN pokazali jednak wystarczająco długi
                          > fragment, by takie wnioski wyciągnąć.

Człowiek, któremu wystarczy przekaz TVN-u, aby wyrobić sobie opinię o JAKIEJKOLWIEK sprawie (włącznie z prognozą pogody), jest sam sobie winny. Przypomina figurkę sterowaną pilotem. Jednak w odróżnieniu od takiej, NIC sterowniczych nie kosztuje, a i malować go nie potrzeba.
                          • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 09:53
                            jurasberlinczyk49 napisał:

> Człowiek, któremu wystarczy przekaz TVN-u, aby wyrobić sobie opinię o JAKIEJKOL
                            > WIEK sprawie (włącznie z prognozą pogody), jest sam sobie winny. Przypomina fig
                            > urkę sterowaną pilotem. Jednak w odróżnieniu od tak
                            > iej
                            , NIC sterowniczych nie kosztuje, a i malować go nie potrzeba.

Argumentujesz (jeśli to w ogóle można nazwać argumentacją) poniżej pasa. No ale przecież "cel uświęca środki", prawda panie katoliku?
                            • jurasberlinczyk49 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:21
                              jureek napisał:

> Argumentujesz (jeśli to w ogóle można nazwać argumentacją) poniżej pasa. No ale
                              > przecież "cel uświęca środki", prawda panie katoliku?

Drogi "Bracie" w wierze,

argumentuję tak, jak mi się podoba i jesteś ostatnim z forumowiczów, z którego „wrażliwością“ miałbym ochotę się liczyć.

Najnowsza “afera“ zupełnie sensownej i wysoce wyważonej wypowiedzi Macierewicza w USA jest tak absurdalna i idiotyczna, że już nawet przekroczyła poziom groteskowego, rozpaczliwego „czepiania się brzytwy“ przez peowskich palantów i ich zdychających medialnych cyngli, więc ktoś, kto jej ulega i się nią podnieca, jest w/g mnie zwykłym malowanym ..., no dobra,... jest sam sobie winien...

• lepian4 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:25
                                "Drogi "Bracie" w wierze,..."

Zaloze sie, ze dla Jureeki modlisz sie za glosno!
                                • jurasberlinczyk49 Re: Macierewicz 08.10.15, 12:21
                                  lepian4 napisał:

> Zaloze sie, ze dla Jureeki modlisz sie za glosno!

No cóż, nich się chłopak przyzwyczaja! Muezin zawodzący pięć razy dziennie przez z megafon z przyszłego minaretu w Opolu będzie jeszcze głośniejszy!

:-))))))

• astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 17:28

> lepian4 napisał:
                                    >
                                    > > Zaloze sie, ze dla Jureeki modlisz sie za glosno!
                                    >
                                    > No cóż, nich się chłopak przyzwyczaja! Muezin zawodzący pięć razy dziennie prz
                                    > ez z megafon z przyszłego minaretu w Opolu będzie jeszcze głośniejszy!
                                    >
                                    > :-))))))

Wystarczy że Mustafa mu zza biurka za głośno zamuczy:)
                                    >
                                    • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 17:55
                                      astra18 napisała:

> Wystarczy że Mustafa mu zza biurka za głośno zamuczy:)

Mustafa akurat zachowuje się dużo ciszej niż drący z niego łacha enerdowcy po "jugendweihe".
                                      Muszę jednak przyznać, że razem z Jurasem macie naprawdę odjazdowe wizje.
                                      Najpierw Ty z wizją, jak to nakrywam się nogami, teraz Juras z wizją muezina ryczącego z minaretu w Opolu. Zapytam jeszcze raz, bo poprzednio nie odpowiedziałaś - grzybki to, czy zioła? Czy może bohater wątku działa na Was jak narkotyk, po którym takich wizji dostajecie?
                                      • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 18:03
                                        jureek napisał:

> Muszę jednak przyznać, że razem z Jurasem macie naprawdę odjazdowe wizje.
                                        > Najpierw Ty z wizją, jak to nakrywam się nogami,

Metafora, przenośnia - nie odróżniasz tego od słowa "wizja"?

teraz Juras z wizją muezina ry
                                        > czącego z minaretu w Opolu. Zapytam jeszcze raz, bo poprzednio nie odpowiedział
                                        > aś - grzybki to, czy zioła?

Nic z tych rzeczy, mnie ideologia Zielonych nie przypada do gustu.

Czy może bohater wątku działa na Was jak narkotyk,
                                        > po którym takich wizji dostajecie?

Byłabym bardziej ostrożna na Twoim miejscu z zaliczaniem do wizji obecności muezinów w Opolu. Traktowałabym to jako obietnicę tego co może nastąpić, bo świat nie kończy się po drugiej stronie Twojego biurka.
                                        • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 18:08
                                          astra18 napisała:

> > czącego z minaretu w Opolu. Zapytam jeszcze raz, bo poprzednio nie odpowi
                                          > edział
                                          > > aś - grzybki to, czy zioła?
                                          >
                                          > Nic z tych rzeczy, mnie ideologia Zielonych nie przypada do gustu.

Co grzybki czy zioła mają wspólnego z ideologią Zielonych?
                                          Równie dobrze mógłbym napisać, że ponieważ PiS nie występuje z postulatem ograniczenia sprzedaży alkoholu, to ideologią tej partii jest chlanie wódy.
                                          • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 18:20
                                            jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                            >
                                            > > > czącego z minaretu w Opolu. Zapytam jeszcze raz, bo poprzednio nie
                                            > odpowi
                                            > > edział
                                            > > > aś - grzybki to, czy zioła?
                                            > >
                                            > > Nic z tych rzeczy, mnie ideologia Zielonych nie przypada do gustu.
                                            >
                                            > Co grzybki czy zioła mają wspólnego z ideologią Zielonych?

A to, że nie jestem amatorem tych specyfików, których entuzjastami są wyżej wymienieni.

> Równie dobrze mógłbym napisać, że ponieważ PiS nie występuje z postulatem ogran
                                            > iczenia sprzedaży alkoholu, to ideologią tej partii jest chlanie wódy.

Ach, już się tak nie wysilaj.
                                            • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 19:06
                                              astra18 napisała:

> > Co grzybki czy zioła mają wspólnego z ideologią Zielonych?
                                              >
                                              > A to, że nie jestem amatorem tych specyfików, których entuzjastami są wyżej wym
                                              > ienieni.

Coś Ci się chyba pomieszało z tymi entuzjastami. Byłem członkiem Zielonych, a nigdy nie byłem entuzjastą ani grzybków, ani zioła.
                                              • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 19:17
                                                jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                                >
                                                > > > Co grzybki czy zioła mają wspólnego z ideologią Zielonych?
                                                > >
                                                > > A to, że nie jestem amatorem tych specyfików, których entuzjastami są wyż
                                                > ej wym
                                                > > ienieni.
                                                >
                                                > Coś Ci się chyba pomieszało z tymi entuzjastami. Byłem członkiem Zielonych, a n
                                                > igdy nie byłem entuzjastą ani grzybków, ani zioła.

Może Ty nie ale partia tak. Czyż nie jest za legalizacją "miękkich" narkotyków?
                                                • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 19:30
                                                  astra18 napisała:

> Może Ty nie ale partia tak. Czyż nie jest za legalizacją "miękkich" narkotyków
                                                  > ?

Tak rozumiesz entuzjazm? No cóż, polecam słownik.
                                                  Na tej samej zasadzie można napisać, że każda partia, która dopuszcza legalną sprzedaż alkoholu, jest entuzjastą chlania wódy.
                                                  • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 19:46
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > Może Ty nie ale partia tak. Czyż nie jest za legalizacją "miękkich" nark
                                                    > otyków
                                                    > > ?
                                                    >
                                                    > Tak rozumiesz entuzjazm? No cóż, polecam słownik.

Jeśli napiszę "zwolennicy" będziesz usatysfakcjonowany, czy będziesz wertować słownik aby odwrócić uwagę od postulatów Zielonych?

> Na tej samej zasadzie można napisać, że każda partia, która dopuszcza legalną s
                                                    > przedaż alkoholu, jest entuzjastą chlania wódy.

Przecież można PIĆ a nie od razu chlać, alkohol to nie tylko wóda, także smaczne winko:)
                                                  • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 19:59
                                                    astra18 napisała:

> Jeśli napiszę "zwolennicy" będziesz usatysfakcjonowany, czy będziesz wertować s
                                                    > łownik aby odwrócić uwagę od postulatów Zielonych?

Zwolennik legalizacji jakiejś substancji niekoniecznie musi być zwolennikiem samej tej substancji. Ja np. nie mam nic przeciwko legalnej sprzedaży alkoholu, ale wyciąganie z tego wniosku, że jestem zwolennikiem alkoholu, byłoby błędne.

> Przecież można PIĆ a nie od razu chlać, alkohol to nie tylko wóda, także smaczn
                                                    > e winko:)

Mam rozumieć, że jesteś za legalną sprzedażą wina (czy jak wolisz czule "winka"), ale przeciw legalnej sprzedaży wódy?
                                                  • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 20:18
                                                    jureek napisał:

> Zwolennik legalizacji jakiejś substancji niekoniecznie musi być zwolennikiem sa
                                                    > mej tej substancji. Ja np. nie mam nic przeciwko legalnej sprzedaży alkoholu, a
                                                    > le wyciąganie z tego wniosku, że jestem zwolennikiem alkoholu, byłoby błędne.

Hapenningi zwolenników legalizacji używek o których mowa powyżej zawsze łączą się z prezentacją używania przez nich samych.

>
                                                    > > Przecież można PIĆ a nie od razu chlać, alkohol to nie tylko wóda, także
                                                    > smaczn
                                                    > > e winko:)
                                                    >
                                                    > Mam rozumieć, że jesteś za legalną sprzedażą wina (czy jak wolisz czule "winka"
                                                    > ), ale przeciw legalnej sprzedaży wódy?

Źle rozumiesz. Jestem przeciwna nazywaniu przez Ciebie czyynności jaką jest picie - chlaniem:)Widzisz różnicę?
                                                  • jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 20:51
                                                    astra18 napisała:

> Źle rozumiesz. Jestem przeciwna nazywaniu przez Ciebie czyynności jaką jest pic
                                                    > ie - chlaniem:)Widzisz różnicę?

A dlaczegóż to słowo "chlanie" tak rani Twoją duszę? Chciałabyś chlanie zamieść pod dywan i udawać, że nie ma takiego zjawiska? Picie i chlanie to dwa różne pojęcia. Dlaczego więc miałbym używać tylko jednego?
                                                  • astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 21:00
                                                    jureek napisał:

>
                                                    > A dlaczegóż to słowo "chlanie" tak rani Twoją duszę?

Taki wyciągasz z tego wniosek gdybając?Nie idź tą drogą.

Chciałabyś chlanie zamieść
                                                    > pod dywan i udawać, że nie ma takiego zjawiska?

A co Cię naprowadziło w mojej wypowiedzi do takiego idiotycznego wniosku?

Picie i chlanie to dwa różne p
                                                    > ojęcia. Dlaczego więc miałbym używać tylko jednego?

A dlaczego nie dwóch?
                                                  • lepian4 Re: Macierewicz 29.10.15, 09:33
                                                    Z duma prezentujesz w internecie twoje zdjecia z pijackich balang, zwanych dla niepoznaki spotkaniami towarzyskmi rzekomych ludzi podziemia, namietnie propagujesz narkotyki... a pozniej bezczelnie prowadzisz takowe dyskuje!? W kalim celu?

Wspominiales wiedze slownikowa. Zerknij prosze, co oznacza honor i wstyd. Obu wartosci najzwyczajniej nie posiadasz.
                              • maria421 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:56

> Drogi "Bracie" w wierze,
                                >
                                > argumentuję tak, jak mi się podoba i jesteś ostatnim z forumowiczów, z którego
                                > „wrażliwością“ miałbym ochotę się liczyć.

Skoro nie masz ochoty liczyc sie z wrazliwoscia innych, to bedziesz musial sie liczyc z tym, ze i inni nie beda sie z Twoja wrazliwoscia liczyc.

> Najnowsza “afera“ zupełnie sensownej i wysoce wyważonej wypowiedzi
                                > Macierewicza w USA jest tak absurdalna i idiotyczna, że już nawet przekroczyła
                                > poziom groteskowego, rozpaczliwego „czepiania się brzytwy“ przez pe
                                > owskich palantów i ich zdychających medialnych cyngli, więc ktoś, kto jej ulega
                                > i się nią podnieca, jest w/g mnie zwykłym malowanym ..., no dobra,... jest sa
                                > m sobie winien...

Jasne.... znow winne sa media, Macierewicz nigdy nie jest winny...

• jureek Re: Macierewicz 08.10.15, 11:19

> jureek napisał:
                                >
                                > > Argumentujesz (jeśli to w ogóle można nazwać argumentacją) poniżej pasa.
                                > No ale
                                > > przecież "cel uświęca środki", prawda panie katoliku?
                                >
                                > Drogi "Bracie" w wierze,
                                >
                                > argumentuję tak, jak mi się podoba i jesteś ostatnim z forumowiczów, z którego
                                > „wrażliwością“ miałbym ochotę się liczyć.

Nie mam co do tego żadnych wątpliwości, że nie jestem Twoim "targetem", do którego Twoją propagandę adresujesz, więc też nie musisz się liczyć z tym, jak odbiorę Twoje produkcje.

> Najnowsza “afera“ zupełnie sensownej i wysoce wyważonej wypowiedzi
                                > Macierewicza w USA

"A tu mam takie miłe pytanie..." - bardzo wyważone zdanie. Wyjaśnisz, co może być miłego w pytaniu o rzekomą współpracę ze STASI byłego premiera Polski?
                                • jurasberlinczyk49 Re: Macierewicz 08.10.15, 11:41
                                  jureek napisał:

> "A tu mam takie miłe pytanie..." - bardzo wyważone zdanie. Wyjaśnisz, co może
                                  > być miłego w pytaniu o rzekomą współpracę ze STASI byłego premiera Polski?

A skąd wiesz, że określenie pytania jako “miłe” nie miało podtekstu ironicznego? Siedzisz wraz z TVN-em w głowie Macierewicza? Sądzisz, że ucieszył się z zadania tego pytania? To dlaczego nie „kuł żelaza póki gorące“ i nie odniósł się ochoczo i pozytywnie do tych posądzeń?

Dla mnie ważna była odpowiedź, której żaden rozsądny człowiek NICZEGO zarzucić nie może, oczywiście poza tonącą PO i jej medialnymi cynglami, także z TVN-u.
                                  • stephen_s Re: Macierewicz 08.10.15, 16:53
                                    > A skąd wiesz, że określenie pytania jako “miłe” nie miało podtekstu
                                    > ironicznego?

Ja wiem, bo słyszałem ton głosu Macierewicza w tej wypowiedzi. To nie był ton ironiczny, a raczej ton "Ja tego powiedzieć wprost nie mogę, ale tak, zgadzam się z tezą postawioną w pytaniu".

> Dla mnie ważna była odpowiedź, której żaden rozsądny człowiek NICZEGO zarzucić
                                    > nie może, oczywiście poza tonącą PO i jej medialnymi cynglami, także z TVN-u.

Tej wypowiedzi nie można zarzucić "nic" w ten sam sposób, co wypowiedziom ś.p. Leppera, który często "też tylko pytał"...
                                    • jurasberlinczyk49 Re: Macierewicz 09.10.15, 09:54
                                      stephen_s napisał:

> > A skąd wiesz, że określenie pytania jako “miłe” nie miało pod
                                      > tekstu
                                      > > ironicznego?
                                      >
                                      > Ja wiem, bo słyszałem ton głosu Macierewicza w tej wypowiedzi. To nie był ton i
                                      > roniczny, a raczej ton "Ja tego powiedzieć wprost nie mogę, ale tak, zgadzam si
                                      > ę z tezą postawioną w pytaniu".

Naprawdę wysłuchałeś CAŁEJ wypowiedzi AM z wszystkimi kontekstami i niuansami, czy tylko przykrojoną na TWOJE skromne potrzeby medialną papkę?

To może posłuchajmy co na ten temat ma do powiedzenia główny „oskarżony“, czy raczej główny opluty i zgnojony przez posranych ze strachu o własne posadki peowców i ich medialnych cyngli.

Pytanie:

„W tym wczorajszym przekazie były dwa zarzuty. Pierwszy, że pan uprzedza Kancelarię Prezydenta zapowiadając publikację aneksu do raportu WSI i drugi, że nie dość stanowczo zareagował na pytanie czy Donald Tusk był agentem STASI. A mówiąc odpowiedzcie sobie państwo sami pozostawia tu jakieś niedopowiedzenie. Tyle mogliśmy usłyszeć wczoraj z mediów…“

Antoni, “psychol o strasznych oczach”:

“To jest bardzo przychylna interpretacja. Przedwczoraj wielokrotnie powiedziano, że to ja stwierdziłem, że Donald Tusk był agentem STASI. Jeden z dziennikarzy wprost zapytał mnie: „Dlaczego nazwał pan Donalda Tuska agentem Stasi?” Powiedziano też, że to ja podczas wystąpienia zadawałem publicznie pytanie: „Czy Donald Tusk był agentem Stasi?”. To był przekaz pierwotny. Dzień później go zmiękczono. Ale pierwszy, sfałszowany kształt mojej wypowiedzi, który uformował stanowisko powtarzane przez niektórych posłów, ministrów i dziennikarzy, nie miał nic wspólnego z rzeczywistością. Jeśli chodzi o Donalda Tuska zadano ewidentnie prowokacyjne pytanie, a ja nie chcąc się w takiej sytuacji wdawać w jakąkolwiek dyskusję, odpowiedziałem z przekąsem: „ładne pytanie” ! Niech więc pytający sami sobie na nie odpowiedzą. Podobnie rzecz się ma, jeśli chodzi o inne moje wypowiedzi. Wypowiedź, którą Pani wzięła za dotyczącą raportu WSI w istocie była odpowiedzią na pytanie o aferę ‘Pro Cywili’. Z całego akapitu wyjęto kilka słów i przedstawiono jako moje stanowisko wobec publikacji aneksu do Raportu z weryfikacji WSI. Podobnie było w innych wypadkach. Prawdziwa sztuka oszustwa. Ale, jak się okazało, oszuści oszukali przede wszystkim sami siebie. Zamiast spadku notowań Prawa i Sprawiedliwości i wzrostu popularności PO uzyskali efekt odwrotny; badania wykonane w okresie największego nasilenia tej kampanii nienawiści (7-8 październik) pokazały 3% wzrost notowań Prawa i Sprawiedliwości i 5 % spadek PO.”

Pytanie:

“Zamierza podjąć pan jakieś kroki prawne przeciwko stacjom telewizyjnym? Publicystom? Politykom?”

Antoni, “postrach polskich dzieci i główny winowajca globalnego ocieplenia”:

“Niedługo się to okaże, na razie wygrałem dzisiaj proces z funkcjonariuszami WSI, którzy od 8 lat próbowali mnie ścigać za pracę Komisji Weryfikacyjnej. Oni także okazali się nieskuteczni.”

Całość wywiadu tutaj.

Jak sądzisz, czy po tym wywiadzie, w którym mowa o “prowokacyjnym pytaniu”, o odpowiedzi “z przekąsem” i o zmanipulowaniu szerszej wypowiedzi na temat “Pro Cywili” (a nie ansksu do raportu o WSI) Twoje “źródło wszelakiej wiedzy i najświętszej prawdy”, czyli resortowy TVN uderzy się w piersi i sprostuje?
                                      • maria421 Re: Macierewicz 09.10.15, 10:07
                                        Juras, w pewnym wieku takie akrobacje sa niezdrowe :)

AM zapytany czy Tusk byl agentem STASI mogl odpowiedziec :

"Nie wiem"
                                        "Nie ma na to wystarczajacych dowodow"
                                        "W tej chwili nie moge dac zadnej konkretnej odpowiedzi"

itp.

Nie byloby sprawy!

Ale AM wolal poflirtowac u publiczka.... A teraz znow zale wylewa ze to jemu sie krzywda dzieje...
                                        • zbyfauch Re: Macierewicz 09.10.15, 10:20
                                          maria421 napisała:
                                          > AM zapytany czy Tusk byl agentem STASI mogl odpowiedziec :
                                          >
                                          > "Nie wiem"
                                          > "Nie ma na to wystarczajacych dowodow"
                                          > "W tej chwili nie moge dac zadnej konkretnej odpowiedzi"

Nie Mario, Macierewicz nie był na prywatnej imprezce u kolegi, i na takie pytanie powinien odpowiedzieć, że to zbyt poważne oskarżenie, żeby na jego temat publicznie spekulować.
                                          Tym bardziej, że w sprawie nie toczy się żadne postępowanie prawne. Koniec, kropka.
                                          • maria421 Re: Macierewicz 09.10.15, 10:22
                                            zbyfauch napisał:

> Nie Mario, Macierewicz nie był na prywatnej imprezce u kolegi, i na takie pytan
                                            > ie powinien odpowiedzieć, że to zbyt poważne oskarżenie, żeby na jego temat pub
                                            > licznie spekulować.
                                            > Tym bardziej, że w sprawie nie toczy się żadne postępowanie prawne. Koniec, kro
                                            > pka.

Tak by bylo jeszcze lepiej.
                                            Ale az tyle od osobnika "specjalnej troski" nie wymagam.
                          • maria421 Re: Macierewicz 08.10.15, 10:53

> Człowiek, któremu wystarczy przekaz TVN-u, aby wyrobić sobie opinię o JAKIEJKOL
                            > WIEK sprawie (włącznie z prognozą pogody), jest sam sobie winny. Przypomina fig
                            > urkę sterowaną pilotem. Jednak w odróżnieniu od tak
                            > iej
                            , NIC sterowniczych nie kosztuje, a i malować go nie potrzeba.

I to pisze ktos, komu wystarczy MatkaKurka lub jakisz inny paszkwil w "WPolityce" zeby sobie wyrobic opinie o JAKIEJKOLWIEK sprawie...

• astra18 Re: Macierewicz 08.10.15, 06:22
                      stephen_s napisał:

>
                      > Nie zgadza się, bo Sakiewicz owszem mówi, że pytanie o agenturalność Tuska było
                      > z sali - ale już nie wspomina, że Macierewicz odpowiedział na to w sposób ewid
                      > entnie sugerujący, że tak, Tusk mógł wg niego być agentem.

W takim razie należy odtajnić dokumenty STASI, w których opisana jest sytuacja przekazania przez Tuska materiałów "Henrykowi", dot.spotkania Guntera Grassa z aktywistami Solidarności z czerwca 1983r, i sprawe wyjaśnić.
                      >
                      > Sakiewicz oskarża TVN o manipulację, a sam manipuluje totalnie.
    • maria421 Re: Macierewicz 07.10.15, 19:26
      Macierewicz powinien byc w psychiatryku nie w polityce.
      • lepian4 Re: Macierewicz 08.10.15, 09:04
        tych wariatow nie brakuje tez w Niemczech: W ksiazce Ralfa Georga Reutha i Günthera Lachmanna „Pierwsze zycie Angeli M.” pojawia sie tajemniczy szpieg Stasi Oskar-nasz najukochanszy Donald Franciszek
        https://racjapolskiejlewicy.pl/wp-content/uploads/2013/10/książkia-Ralfa-Georga-Reutha.jpg
    • zbyfauch Ze "strefy wolnego słowa" 08.10.15, 20:06
      "nikoś | 08.10.2015 [12:40]

Sprawa jest prosta:
      1. Bazy amerykańskie w Polsce, a pod ich osłoną:
      a. Stan Wyjątkowy
      b. Surowa ale sprawiedliwa prawicowa dyktatura wojskowo-cywilna na okres 20-30 lat dla sanacji, odbudowy Kraju i wychowania jednego czysto polskiego, patriotycznego pokolenia
      2. Po sanacji stopniowe poluzowywanie cugli dla demokracji

Inaczej to nic z tego nie będzie i nigdy nie wydobędziemy się z tego bagna.

odpowiedz

jw.23 | 08.10.2015 [14:06]

Dokładnie tak zrobił Augusto Pinochet w Chile i obecnie Chile jest liderem polityczno-gospodarczym regionu.

odpowiedz

conieco | 08.10.2015 [13:10]

świetny pomysł, w końcu ktoś myśli poważnie"

Powyższe komentarze można przeczytać tutaj.

Można się z tego śmiać (nawet powinno się) ale retoryka, która jescze ze dwa lata temu wzbudzała podobny uśmiech politowania obecnie weszła do oficjalnego języka "Prawych i Sprawiedliwych". Niedługo usłyszymy podobne rewelacje najpierw ze złotych ust Macierewicza a krótko potem, Prezesa.
    • astra18 Re: Macierewicz 28.10.15, 09:11
      niezalezna.pl/72357-macierewicz-wygrywa-z-oficerem-wsi
      Next...?
    • zbyfauch Re: Macierewicz 30.10.15, 10:14
      Są kompetentni naukowcy, którzy gdy przestanie działać presja, która w ostatnich latach uniemożliwiała im zajęcie się tą sprawą, będą mogli twórczo i właściwie odnieść się do tej kwestii - mówił. :)

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19111321,macierewicz-juz-nie-wybucha.html#ixzz3q2ayLtMI
      • astra18 Re: Macierewicz 30.10.15, 10:31
        zbyfauch napisał:

> Są kompetentni naukowcy, którzy gdy przestanie działać presja, która w ost
        > atnich latach uniemożliwiała im zajęcie się tą sprawą, będą mogli twórczo
        >
        i właściwie odnieść się do tej kwestii - mówił.
        :)
        >
        >
        > Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19111321,macierewicz-juz-nie-wybucha.html#ixzz3q2ayLtMI

Otworzyłam i zamknęłąm - rzeczywiście mieszanka wybuchowa pod mariażem GW z Czuchnowskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka