jureek 10.03.23, 10:20 Które kraje w Europie mają najgęściejszą sieć kolejową? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jureek Re: zagadka 10.03.23, 18:24 maria421 napisała: > Niemcy? > Niemcy dopiero czwarte. Podium wygląda tak: 1. Szwajcaria 2. Czechy 3. Belgia Odpowiedz Link
zbyfauch Re: zagadka 11.03.23, 09:08 Nie chciało mi się guglać, niemiej skoro Ty zadałeś pytanie, podejrzewałem, że wygrywają Czechy. :) Odpowiedz Link
jureek Re: zagadka 12.03.23, 12:25 zbyfauch napisał: > Nie chciało mi się guglać, niemiej skoro Ty zadałeś pytanie, podejrzewałem, że > wygrywają Czechy. :) A tu niespodzianka, bo Czechy dopiero drugie :) Odpowiedz Link
jureek Re: zagadka 17.03.23, 16:23 zbyfauch napisał: > Nie chciało mi się guglać, niemiej skoro Ty zadałeś pytanie, podejrzewałem, że > wygrywają Czechy. :) O tym, że Czechy drugie, dowiedziałem się z audycji w DLF. Tak w ogóle, to słucham dość regularnie tej serii reportaży w DLF w soboty o 11. To czas przygotowania obiadu, więc jest czas na słuchanie radia, ale jak się nie zdąży, to można odsłuchać podcast: www.deutschlandfunk.de/auf-schienen-in-die-zukunft-tschechien-und-die-eisenbahn-dlf-85a7c66c-100.html Odpowiedz Link