Dodaj do ulubionych

Rozłam w Ordo Luris

29.01.22, 19:14
Z powodów obyczajowych

m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1338070469985533&id=100013477777304
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 29.01.22, 20:36
      wkkr napisał:

> Z powodów obyczajowych

a co to jest Ordo Luris?
      • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 08:45
        a000000 napisała:

> a co to jest Ordo Luris?

Ordo Iuris.

Instytut na rzecz kultury prawnej, a w rzeczywistosci samozwanczy straznik moralnosci w Polsce.
        • a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 09:50
          maria421 napisała:

> a000000 napisała:
          >
          > > a co to jest Ordo Luris?
          >
          > Ordo Iuris.
          >
          > Instytut na rzecz kultury prawnej, a w rzeczywistosci samozwanczy straznik mora
          > lnosci w Polsce.

co to Ordo Iuris to ja wiem. Hipek pisze o Ordo Luris, przez eL.
          • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 09:58
            a000000 napisała:

> co to Ordo Iuris to ja wiem. Hipek pisze o Ordo Luris, przez eL.

Zwykla literowka, latwo bylo zrozumiec o co chodzi.
            • a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 10:37
              maria421 napisała:

> Zwykla literowka, latwo bylo zrozumiec o co chodzi

w dzisiejszych czasach fejków i innych świństw, może chodzi o kogoś kto się podszywa. Licząc na to, że każdy pomyśli, że to zwykła literówka.... Niech Hipek wyjaśni o kim pisze.

Czytałam, że ten "skandal obyczajowy" polega na tym, że mąż jednej romansował z żoną drugiego, z powodu czego dostał w pysk.
              Nie wiem, czy w dzisiejszych czasach takie "wyrównanie rachunków" można skandalem nazwać.... W końcu ci ludzie nie ślubowali bezgrzeszności.
              No, może skandalik... ale żeby od razu firma się rozpadła?????
              • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 10:49
                a000000 napisała:

> Czytałam, że ten "skandal obyczajowy" polega na tym, że mąż jednej romansował z
                > żoną drugiego, z powodu czego dostał w pysk.
                > Nie wiem, czy w dzisiejszych czasach takie "wyrównanie rachunków" można skandal
                > em nazwać.... W końcu ci ludzie nie ślubowali bezgrzeszności.
                > No, może skandalik... ale żeby od razu firma się rozpadła?????

Chodzi o oblude tej organizacji. Sami uznaja sie za straznikow moralnosci, chca pouczac innych w kwestiach moralnych a robia to co robia...
                • a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 11:06
                  maria421 napisała:

> Chodzi o oblude tej organizacji.

łaaaaa... no to wszystkie organizacje powinny się rozpaść..... platfusy jako pierwsze....

Sami uznaja sie za straznikow moralnosci, chca
                  > pouczac innych w kwestiach moralnych a robia to co robia...

nie wydaje mi się, aby się przedstawiali jako strażnicy moralności. Spotkałam ich wypowiedzi dotyczące braku zgody na zabijanie nienarodzonych (bez oceny moralności tych którzy to robią), a także wypowiedzi potępiające hipokryzję tych, którzy głoszą równość i wolność poglądów, a w realizacji ta wolność przysługuje tylko tym, którzy podzielają ICH poglądy...... ci którzy mają inne poglądy są wywalani z pracy... i wyszydzani.

• maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 11:18
                    Azerka, Ordo Iuris oficjalnie popiera ograniczenie rozwodow poprzez zmiane prawa utrudniajaca rozwod a smi rozbijaja rodziny:

ordoiuris.pl/rodzina-i-malzenstwo/rzadowy-projekt-ustawy-ograniczajacej-skale-rozwodow-czesciowo-zwiekszy
                    • a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 13:18
                      maria421 napisała:

> Azerka, Ordo Iuris oficjalnie popiera ograniczenie rozwodow poprzez zmiane praw
                      > a utrudniajaca rozwod a smi rozbijaja rodziny:

Informuję Cię po raz setny, tym razem głosem wielkim: u mnie się linki nie otwierają. Po którejś aktualizacji, jakiś czas temu.

Ja też popieram ograniczenie rozwodów, ale tylko wówczas, gdy są dzieci. Rozwód to rozdarcie dziecka....
                      Gdy dzieci nie ma - niech się rozwodzą, zwodzą i co tam jeszcze. Ale gdy są dzieci - powinny być utrudnienia i terapie psychologiczne. Dla wszystkich. Rodziców - aby się pogodzili. Dzieci - aby zrozumiały sytuację.

• maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 13:22
                        Azerko, mozne miec rozne opinie na temat rozwodow, ale jezeli jest sie w organizacji ktora sobie obrala za cel moralizowanie spoleczenstwa i i postuluje utrudnienie rozwodow, to nelezy samemu dawac przyklad.

• a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 13:28
                          maria421 napisała:

> Azerko, mozne miec rozne opinie na temat rozwodow, ale jezeli jest sie w organi
                          > zacji ktora sobie obrala za cel moralizowanie spoleczenstwa i i postuluje utrud
                          > nienie rozwodow, to nelezy samemu dawac przyklad.
                          >

Kiedyś, gdy była awantura o panią profesor, która ośmieliła się stwierdzić, że mama , tato i dzieci to najlepsza forma rodziny... za co ją z uczelni wyrzucono, nieopatrznie podpisałam protest... od tej pory Ordo Iuris automatycznie przysyła mi jakieś artykuły. I doprawdy - nie ma tam fundamentalizmu. Jest zdrowe spojrzenie na społeczeństwo.

• a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 13:29
                          maria421 napisała:

> Azerko, mozne miec rozne opinie na temat rozwodow, ale jezeli jest sie w organi
                          > zacji ktora sobie obrala za cel moralizowanie spoleczenstwa i i postuluje utrud
                          > nienie rozwodow, to nelezy samemu dawac przyklad.

no i podobno rozłam nastąpił... czyli grzesznicy zostali wyrzuceni.
                  • stephen_s Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 12:43
                    > nie wydaje mi się, aby się przedstawiali jako strażnicy moralności. Spotkałam ich
                    > wypowiedzi dotyczące braku zgody na zabijanie nienarodzonych (bez oceny moralności
                    > tych którzy to robią), a także wypowiedzi potępiające hipokryzję tych, którzy głoszą
                    > równość i wolność poglądów, a w realizacji ta wolność przysługuje tylko tym, którzy
                    > podzielają ICH poglądy...... ci którzy mają inne poglądy są wywalani z pracy... i
                    > wyszydzani.

Azerko, weź się kurde doinformuj. Ordo Iuris to religijni fundamentaliści i tyle. Mamy zresztą na forum wątek na ich temat.
                    • a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 13:22
                      stephen_s napisał:

> Ordo Iuris to religijni fundamentaliści i tyle.

najwyraźniej nie wiesz kim jest fundamentalista.

Istnienie wątku na tym forum jest dowodem????
                      • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 13:32
                        a000000 napisała:

>
                        > najwyraźniej nie wiesz kim jest fundamentalista.

No tak, bo przecież fundamentalista to ten, który uważa że aborcja nie jest prawem człowieka , małżeństwo, w sensie prawnym to kobieta i mężczyzna .

>
                        >
                        • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 13:41
                          astra18 napisał:

> No tak, bo przecież fundamentalista to ten, który uważa że aborcja nie jest pra
                          > wem człowieka , małżeństwo, w sensie prawnym to kobieta i mężczyzna .

Ja uwazam ze malzenstwo to zwiazek kobiety z mezczyzna i ze prawo do aborcji w konkretnych przypadkach jest prawem kobiet.
                          Jestem fundamentalistka?
                          • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 13:53
                            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                            >
                            >
                            > > No tak, bo przecież fundamentalista to ten, który uważa że aborcja nie je
                            > st pra
                            > > wem człowieka , małżeństwo, w sensie prawnym to kobieta i mężczyzna .
                            >
                            > Ja uwazam ze malzenstwo to zwiazek kobiety z mezczyzna i ze prawo do aborcji w
                            > konkretnych przypadkach jest prawem kobiet.
                            > Jestem fundamentalistka?

Kluczowym słowem jest " konkretny".
                            "Postępowcy" uważają że prawem człowieka jest nieograniczona żadnymi przepisami aborcja.
                            W ich rozumieniu jesteś fundamentalistka.
                      • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.01.22, 13:38
                        a000000 napisała:

> najwyraźniej nie wiesz kim jest fundamentalista.
                        >
                        > Istnienie wątku na tym forum jest dowodem????

Azerko, Kaja Godek oswiadczyla publicznie ze Irlandia nie moze byc nazwana krajem katolickim bo tam premierem jest homoseksualista, wiec zboczeniec.

Napisalam ze jest w tym "bardziej katolicka niz papiez".

Jezeli to nie jest fundamentalizm, to co to jest?
    • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 09:51
      porządek dnia katolickiego konserwatysty z organizacji, o której nie wolno pisać, że jest finansowana przez kreml
      • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 11:54
        jureek napisał:

> porządek dnia katolickiego konserwatysty z organizacji, o której nie wolno pisa
        > ć, że jest finansowana przez kreml

Przez Kreml powiadasz?
        A waszym towarzyszom oczywiście nie przeszkadzała koalicja z SLD, w skład której wchodził człowiek "od słynnej pożyczki z Moskwy". I to nie z banku pożyczki...
        Hipokryci.
        • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 12:09
          astra18 napisał:

> Przez Kreml powiadasz?

No. Podobnie jak partia Marii Le Pen, niemiecka AfD itp. Putin już dobrze wie, w kogo inwestować.

> A waszym towarzyszom oczywiście nie przeszkadzała koalicja z SLD, w skład które
          > j wchodził człowiek "od słynnej pożyczki z Moskwy". I to nie z banku pożyczki..

A Tobie nie przeszkadza Piotrowicz i inni byli pezetperowcy w PiSie?
          Nasze hasło nie zmieniło się: "Znajdzie się cela dla Leszka Millera!"
          Dopóki Miller rozdawał karty w SLD nie było mowy o koalicji z tą partią. Gdy robiliśmy przedwyborczą koalicję z SLD i Wiosną, Miller było już europosłem z listy KE, a teraz łazi po mediach i pluje na lewicę (więc media go chętnie zapraszają).
          • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 12:33
            jureek napisał:

> astra18 napisał:
            >
            > > Przez Kreml powiadasz?
            >
            > No. Podobnie jak partia Marii Le Pen,

niemiecka AfD itp. Putin już dobrze wie,
            > w kogo inwestować.

A on im dał pożyczkę?
            I geszeft Niemiec z Putinem oczywiście też nie przeszkadza. Ależ skąd.
            >
            > > A waszym towarzyszom oczywiście nie przeszkadzała koalicja z SLD, w skład
            > które
            > > j wchodził człowiek "od słynnej pożyczki z Moskwy". I to nie z banku poży
            > czki..
            >
            > A Tobie nie przeszkadza Piotrowicz i inni byli pezetperowcy w PiSie?

> Nasze hasło nie zmieniło się: "Znajdzie się cela dla Leszka Millera!"

Jakoś wasz towarzysz Konieczny tego nie mówił w studio w niedzielę.
            Raczej się głupio uśmiechał.

> Dopóki Miller rozdawał karty w SLD nie było mowy o koalicji z tą partią. Gdy ro
            > biliśmy przedwyborczą koalicję z SLD i Wiosną, Miller było już europosłem z lis
            > ty KE, a teraz łazi po mediach i pluje na lewicę (więc media go chętnie zaprasz
            > ają).

Jureek, robiąc koalicje do PE, już od dawna było wiadomo - prawda? - że towarzysz Miller wziął kasę z KGB.
            I mieliście oczy szeroko zamknięte.
            • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 13:27
              Watpie, zeby Kreml chcial wszystkich finansowac a bardzo nie lubie rzucac niepotwierdzonymi oskarzeniami.

• jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 14:08
                maria421 napisała:

> Watpie, zeby Kreml chcial wszystkich finansowac a bardzo nie lubie rzucac niepo
                > twierdzonymi oskarzeniami.

Tutaj możesz poczytać o ruskiej pożyczce dla Front Nationale:
                www.nzz.ch/international/ein-dubioser-russischer-kredit-wird-zu-le-pens-albtraum-ld.1447908
                Neue Zürcher Zeitung to chyba wiarygodne źródło?
                • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 14:51
                  jureek napisał:

> maria421 napisała:
                  >
                  > > Watpie, zeby Kreml chcial wszystkich finansowac a bardzo nie lubie rzucac
                  > niepo
                  > > twierdzonymi oskarzeniami.
                  >
                  > Tutaj możesz poczytać o ruskiej pożyczce dla Front Nationale:
                  > www.nzz.ch/international/ein-dubioser-russischer-kredit-wird-zu-le-pens-albtraum-ld.1447908
                  > Neue Zürcher Zeitung to chyba wiarygodne źródło?

First Czech Russian Bank (FCBR).

To KGB?
                • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 15:00
                  O pozyczce dla Front National wiadomo, ale to nie znaczy ze Kreml wszystkich wkolo finansuje.
                  • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 15:08
                    maria421 napisała:

> O pozyczce dla Front National wiadomo, ale to nie znaczy ze Kreml wszystkich wk
                    > olo finansuje.

Wszystkich to nie, tylko tych, którzy robią mu dobrze.
                    • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 10:03
                      jureek napisał:

> maria421 napisała:
                      >
                      > > O pozyczce dla Front National wiadomo, ale to nie znaczy ze Kreml wszystk
                      > ich wk
                      > > olo finansuje.
                      >
                      > Wszystkich to nie, tylko tych, którzy robią mu dobrze.

Odwieczny sentyment na linii Berlin-Moskwa.
                      • a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 12:19
                        astra18 napisał:

> Odwieczny sentyment na linii Berlin-Moskwa.

i nawet trudno się dziwić... kilka Niemek nosiło koronę carów.... vide Katarzyna Wielka, która nawet carem była.
                        • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 14:04
                          a000000 napisała:

> i nawet trudno się dziwić... kilka Niemek nosiło koronę carów.... vide Katarzyn
                          > a Wielka, która nawet carem była.

Ale ona ze Szczecina pochodzila, z polskiego miasta ;-)

Blizszych powiazan mozesz sie doszukac miedzy Niemcami i Anglia.
                          • a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 14:48
                            maria421 napisała:

> Ale ona ze Szczecina pochodzila, z polskiego miasta ;-)

Szczecin jest łupem wojennym który Niemcy stracili na rzecz Polski. A tak po prawdzie, zgodnie z traktatem granicznym, wszystko co po lewej stronie Odry powinno być po niemieckiej stronie. A więc i Szczecin. Jest inaczej... nie wiem, może z woli Stalina? To on wówczas rządził światem od Sprewy po krańce Azji. A pozostała część świata panicznie się go bała (i słusznie).

> Blizszych powiazan mozesz sie doszukac miedzy Niemcami i Anglia.

wiem, dynastia Hanowerska rządzi do dziś.... zmieniając z początkiem XX w. nazwisko na Windsor ( z powodu antyniemieckich nastrojów w I WŚ). No, z tym, że słowo "rządzi" nie jest adekwatne. Raczej panuje. A rządzi rząd Jej Królewskiej Mości.
            • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 13:36
              astra18 napisał:

> Jureek, robiąc koalicje do PE, już od dawna było wiadomo - prawda? - że towarzy
              > sz Miller wziął kasę z KGB.
              > I mieliście oczy szeroko zamknięte.

Doucz się. Nie szliśmy z Millerem w koalicji do PE. Miller poszedł z libkami, a my szliśmy w koalicji z Ikonowiczem i Unią Pracy.
              • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 14:47
                jureek napisał:

>
                > Doucz się.

Nie ma czego się douczać, bez nerw.
                Doczytałam, zwracam honor.
                Czarzastei inne Ordynackie to są te same mordy z pożyczką moskiewską.
                Blisko więc blisko...

• jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 14:49
                  astra18 napisał:

> Czarzastei inne Ordynackie to są te same mordy z pożyczką moskiewską.

Czarzasty to prawdziwy chrześcijanin :) Libki plują na niego, a on drugi policzek nadstawia.

• astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 14:51
                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                    >
                    > > Czarzastei inne Ordynackie to są te same mordy z pożyczką moskiewską.
                    >
                    > Czarzasty to prawdziwy chrześcijanin :) Libki plują na niego, a on drugi policz
                    > ek nadstawia.
                    >

No ale Merkel to żadnych geszeftów nie robi z Putinem, prawda?
                    • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 15:02
                      astra18 napisał:

> No ale Merkel to żadnych geszeftów nie robi z Putinem, prawda?

Przypominam ze od jesieni Niemcy maja nowy rzad i nowego kanclerza.

• astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 15:04
                        maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > No ale Merkel to żadnych geszeftów nie robi z Putinem, prawda?
                        >
                        > Przypominam ze od jesieni Niemcy maja nowy rzad i nowego kanclerza.

Mario, przypominam że projekt NORDSTREAM 2 nie powstał ubiegłej jesieni.
                        >
                        • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 15:32
                          astra18 napisał:

> Mario, przypominam że projekt NORDSTREAM 2 nie powstał ubiegłej jesieni.

Merkel robila interesy z Putinem, ale juz ich nie robi. Teraz robi to partia Schrödera, ktory po przegranych w 2005 roku wyborach zatrudnil sie w Gazpromie.

• jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 15:39
                            maria421 napisała:

> Merkel robila interesy z Putinem, ale juz ich nie robi. Teraz robi to partia Sc
                            > hrödera, ktory po przegranych w 2005 roku wyborach zatrudnil sie w Gazpromie.

To właśnie o nim pisałem jako o tym, o którym nie wolno pisać, że farbuje włosy :)
                          • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 16:14
                            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > Mario, przypominam że projekt NORDSTREAM 2 nie powstał ubiegłej jesieni.
                            >
                            > Merkel robila interesy z Putinem, ale juz ich nie robi.

Cały projekt NordStream jest jej udziałem i Putina.

>
                            >
                            >
                            • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 16:20
                              astra18 napisał:
                              >
                              > Cały projekt NordStream jest jej udziałem i Putina.

Caly projekt jest o wiele starszy, a jego formalizacja miedzy Rosja i Niemcami pochodzi jeszcze z czasow Schrödera.

• jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 15:20
                      astra18 napisał:

> No ale Merkel to żadnych geszeftów nie robi z Putinem, prawda?

Najlepsze geszefty to robił ten, o którym nie wolno pisać, że włosy farbuje. Co nie znaczy, że Merkel też nie robiła, gdy uległa antyatomowej histerii i musi teraz atom ruskim gazem zastępować. Więc zgadza się - Merkel robiła geszefty z Rosją, Polska też kupuje ruski węgiel w dużych ilościach (i to nawet z Donbasu), wielu robi z Rosją geszefty, ale nie to jest tematem tego wątku.

No to wracajmy do tematu. Wiedziałaś, że ta pani z wierchuszki ordojurnych handlowała w internecie zdjęciami własnych dzieci?
                      www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2896223750668141&id=100008416321785

• jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 15:27
                        jureek napisał:

> No to wracajmy do tematu. Wiedziałaś, że ta pani z wierchuszki ordojurnych hand
                        > lowała w internecie zdjęciami własnych dzieci?

Powinienem był to napisać w czasie teraźniejszym, nie że handlowała, tylko że nadal handluje.
                        Wszedłem na stronę, wrzuciłem w wyszukiwarkę nazwisko i nadal wyskakują zdjęcia, które możesz kupić, żeby zilustrować na przykład jakiś materiał o świętości rodziny:

foto.gosc.pl/wyszukaj?query=paw%C5%82owska
                        • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 15:29
                          jureek napisał:

> Wszedłem na stronę, wrzuciłem w wyszukiwarkę nazwisko i nadal wyskakują zdjęcia
                          > , które możesz kupić

Tutaj cennik:
                          foto.gosc.pl/cennik
                        • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 15:36
                          jureek napisał:

> Powinienem był to napisać w czasie teraźniejszym, nie że handlowała, tylko że n
                          > adal handluje.
                          > Wszedłem na stronę, wrzuciłem w wyszukiwarkę nazwisko i nadal wyskakują zdjęcia
                          > , które możesz kupić, żeby zilustrować na przykład jakiś materiał o świętości r
                          > odziny:
                          >
                          > foto.gosc.pl/wyszukaj?query=paw%C5%82owska

Moja corka ma pretensje jak posylam moim kolezankom zdjecia moich wnukow :-)
                      • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 16:17
                        jureek napisał:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > No ale Merkel to żadnych geszeftów nie robi z Putinem, prawda?
                        >
                        > Najlepsze geszefty to robił ten, o którym nie wolno pisać, że włosy farbuje. Co
                        > nie znaczy, że Merkel też nie robiła, gdy uległa antyatomowej histerii i musi
                        > teraz atom ruskim gazem zastępować. Więc zgadza się - Merkel robiła geszefty z
                        > Rosją, Polska też kupuje ruski węgiel w dużych ilościach (i to nawet z Donbasu)
                        > , wielu robi z Rosją geszefty, ale nie to jest tematem tego wątku.
                        >
                        > No to wracajmy do tematu. Wiedziałaś, że ta pani z wierchuszki ordojurnych hand
                        > lowała w internecie zdjęciami własnych dzieci?
                        > www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2896223750668141&id=100008416321785
                        >
                        >
                        Nie mam konta na FB, więc bądź łaskaw mi streścić co tam jest napisane: sprzedaje fotki własnych dzieci na Zalando , czy Allegro?
                        • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 16:24
                          astra18 napisał:

> Nie mam konta na FB, więc bądź łaskaw mi streścić co tam jest napisane: sprzeda
                          > je fotki własnych dzieci na Zalando , czy Allegro?

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/s600x600/272616430_2896222940668222_631174257736613975_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=yjCOvoNXN2wAX_C7u7g&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=00_AT-2hcv12mo6grjg3srVN3_oBGiUu-CxTPIdT2X2STmzYA&oe=61FECB4E
                        • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 16:32
                          astra18 napisał:

> Nie mam konta na FB, więc bądź łaskaw mi streścić co tam jest napisane: sprzeda
                          > je fotki własnych dzieci na Zalando , czy Allegro?

Nie musisz mieć konta na fejsbuku, żeby otworzyć pozostałe linki, które zamieściłem.
                          Zdjęcia jej dzieci można kupić na stronie Gościa Niedzielnego. Zalinkowałem też cennik. Więc nie jest to ani Zalando, ani Allegro, lecz agencja Foto Gość
                          • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 10:04
                            jureek napisał:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > Nie mam konta na FB, więc bądź łaskaw mi streścić co tam jest napisane: s
                            > przeda
                            > > je fotki własnych dzieci na Zalando , czy Allegro?
                            >
                            > Nie musisz mieć konta na fejsbuku, żeby otworzyć pozostałe linki, które zamieśc
                            > iłem.
                            > Zdjęcia jej dzieci można kupić na stronie Gościa Niedzielnego. Zalinkowałem też
                            > cennik. Więc nie jest to ani Zalando, ani Allegro, lecz agencja Foto Gość

Tzn. pani SPRZEDAJE konkretne zdjęcia ze swoimi dziećmi, czy wstawione zdjęcia stanowią materiał porównawczy.?
                            • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 10:21
                              astra18 napisał:

> Tzn. pani SPRZEDAJE konkretne zdjęcia ze swoimi dziećmi, czy wstawione zdjęcia
                              > stanowią materiał porównawczy.?

Już dzisiaj zdjęła. Ale internet nie zapomina. To były konkretne zdjęcia, na których jest ona z dziećmi lub same dzieci, które to zdjęcia mogłaś sobie wynająć np. do wrzucenia na swoją stronę, gdzie miałyby ilustrować szczęśliwą rodzinę.
                              • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 10:33
                                jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                >
                                > > Tzn. pani SPRZEDAJE konkretne zdjęcia ze swoimi dziećmi, czy wstawione zd
                                > jęcia
                                > > stanowią materiał porównawczy.?
                                >
                                > Już dzisiaj zdjęła. Ale internet nie zapomina. To były konkretne zdjęcia, na kt
                                > órych jest ona z dziećmi lub same dzieci, które to zdjęcia mogłaś sobie wynająć
                                > np. do wrzucenia na swoją stronę, gdzie miałyby ilustrować szczęśliwą rodzinę.

Wynająć zdjęcie... pierwsze słyszę.
                                Czyli ta pani SPRZEDAŁA prawa do tych zdjęć?
                                • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 10:59
                                  astra18 napisał:

> Wynająć zdjęcie... pierwsze słyszę.
                                  > Czyli ta pani SPRZEDAŁA prawa do tych zdjęć?

Gdybyś kliknęła w podany przeze mnie link, nie musiałabyś zadawać tych pytań. Tam w cenniku jest konkretnie napisane, za co się płaci:
                                  "Cennik brutto jednokrotnej publikacji prasowej zdjęć Agencji Foto Gość bez prawa wyłączności, na terenie Polski."
                                  • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 11:33
                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                    >
                                    > > Wynająć zdjęcie... pierwsze słyszę.
                                    > > Czyli ta pani SPRZEDAŁA prawa do tych zdjęć?
                                    >
                                    > Gdybyś kliknęła w podany przeze mnie link, nie musiałabyś zadawać tych pytań.

Specjalnie je zadaję aby się upewnić, że chodzi o SPRZEDAŻ zdjęć dzieci tej pani, tak jak napisałeś.

T
                                    > am w cenniku jest konkretnie napisane, za co się płaci:
                                    > "Cennik brutto jednokrotnej publikacji prasowej zdjęć Agencji Foto Gość bez pra
                                    > wa wyłączności, na terenie Polski."
                                    • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 11:40
                                      astra18 napisał:

> Specjalnie je zadaję aby się upewnić, że chodzi o SPRZEDAŻ zdjęć dzieci tej pan
                                      > i, tak jak napisałeś.

Tak napisałem i zalinkowałem do cennika, żebyś nie musiała się upewniać, o co chodzi. Ale widzę, że znowu chcesz sprowadzić dyskusję na jakieś semantyczne manowce, więc pasuję.
                                      • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 11:57
                                        jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                        >
                                        > > Specjalnie je zadaję aby się upewnić, że chodzi o SPRZEDAŻ zdjęć dzieci t
                                        > ej pan
                                        > > i, tak jak napisałeś.
                                        >
                                        > Tak napisałem i zalinkowałem do cennika, żebyś nie musiała się upewniać, o co c
                                        > hodzi. Ale widzę, że znowu chcesz sprowadzić dyskusję na jakieś semantyczne man
                                        > owce, więc pasuję.

Źle widzisz. Skoro napisałeś, że sprzedaje te zdjęcia, czyli chce ZAROBIĆ na ich publikacji, to stawiam te pytania.
                                        Ciekawe tylko w jakim celu? Pytanie jest kluczowe, nie sądzisz?
                                        Skoro pasujesz to coś mi się widzi, że zbyt pochopnie opisałeś sytuację.
                                        • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 12:12
                                          astra18 napisał:

> Źle widzisz. Skoro napisałeś, że sprzedaje te zdjęcia, czyli chce ZAROBIĆ na ic
                                          > h publikacji, to stawiam te pytania.
                                          > Ciekawe tylko w jakim celu?

W jakim celu zarabia się pieniądze?
                                        • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 14:05
                                          Kluczowe jest to, ze ktos handluje zdjeciami dzieci.

• a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 14:50
                                            maria421 napisała:

> Kluczowe jest to, ze ktos handluje zdjeciami dzieci.

czy matka ma prawo sprzedawać zdjęcia swoich nieletnich dzieci? czy to legalne?
                                            • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 15:37
                                              a000000 napisała:

> czy matka ma prawo sprzedawać zdjęcia swoich nieletnich dzieci? czy to legalne
                                              > ?

Pomijajac czy to legalne czy nie, jest to bardzo watpliwe moralnie.

Jak juz pisalam- moja corka nie chce zebym posylala zdjecia wnukow moim kolezankom. Sama zdjecia dzieci nigdzie nie publikuje.

• a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 16:02
                                                maria421 napisała:

> Pomijajac czy to legalne czy nie, jest to bardzo watpliwe moralnie.

że moralnie nie teges, to wiem... ale czy to LEGALNE.
                                                • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 16:05
                                                  a000000 napisała:

> że moralnie nie teges, to wiem... ale czy to LEGALNE.

Mysle ze tak.
                                            • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 16:01
                                              a000000 napisała:

> czy matka ma prawo sprzedawać zdjęcia swoich nieletnich dzieci? czy to legalne?

Pewnie legalne, ordojurni są w końcu prawnikami, więc chyba wiedzą, co robią.
                                              Ale nawet jeśli legalne, to tak jak pisała Maria, jest to moralnie bardzo wątpliwe.
                              • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 11:03
                                jureek napisał:

> Już dzisiaj zdjęła. Ale internet nie zapomina. To były konkretne zdjęcia, na kt
                                > órych jest ona z dziećmi lub same dzieci, które to zdjęcia mogłaś sobie wynająć
                                > np. do wrzucenia na swoją stronę, gdzie miałyby ilustrować szczęśliwą rodzinę.

Za zgoda wlascicieli zdjec?
                                • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 11:09
                                  maria421 napisała:

> Za zgoda wlascicieli zdjec?

Jeżeli właściciel zdjęcia wystawia je do wynajęcia, to automatycznie daje zgodę temu, kto zapłaci. Tak działają te serwisy medialne, że płacisz serwisowi, a serwis rozlicza się z właścicielem zdjęcia.
    • jureek Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 12:10
      Uczcie się, jak panować nad żądzami:

www.wykop.pl/link/6482927/tymoteusz-zych-i-karolina-pawlowska-rozmawiaja-o-panowaniu-nad-zadzami
      • stephen_s Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 17:25
        Przyznam się: pani Pawłowska mi się podoba :)
        • wkkr Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 07:32
          No warta jest obitego ryja :)
          • a000000 Re: Rozłam w Ordo Luris 02.02.22, 09:27
            wkkr napisał:

> No warta jest obitego ryja :)
            >

witaj liberalny kolego w patriarchalnym świecie!!
    • wkkr Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 13:55
      Dzień ż życia konserwatysty.
      • astra18 Re: Rozłam w Ordo Luris 01.02.22, 14:48
        wkkr napisał:

> Dzień ż życia konserwatysty.
        >

Ja pierdzielę, ten to ma refleks..:)))
    • maria421 Re: Rozłam w Ordo Luris 30.03.22, 11:47
      Moze ten rozlam sie jeszcze poglebi :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28280505,oligarcha-putina-dzialal-w-polsce-dokad-poplynely-jego-pieniadze.html#s=BoxMMtCzol2

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka