maria421 10.04.16, 09:48 katastrofy smolenskiej. Moja krotka refleksja- przed 10 kwietna 210 Polska byla lepsza. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: Szosta rocznica 10.04.16, 10:10 maria421 napisała: > Moja krotka refleksja- przed 10 kwietna 210 Polska byla lepsza. 2010.....jaka była w 210 nie wiemy, jako państwo nie istniała, a na naszych obecnych ziemiach bytowali niejacy Wandalowie! Ci od Wandy co nie chciała Niemca - jak legenda powiada. Lepsza Polska? zależy dla kogo. Odpowiedz Link
maria421 Re: Szosta rocznica 10.04.16, 10:13 a000000 napisała: > 2010.....jaka była w 210 nie wiemy, jako państwo nie istniała, a na naszych obe > cnych ziemiach bytowali niejacy Wandalowie! Ci od Wandy co nie chciała Niemca - > jak legenda powiada. :-))) > Lepsza Polska? zależy dla kogo. Nie byla tak podzielona. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Szosta rocznica 10.04.16, 23:54 Rzymianie mogli capnąć na niewolnika. W ogóle nie było wtedy chyba zbyt bezpiecznie. Odpowiedz Link
zbyfauch Myliłem się 10.04.16, 10:32 sądząc, że hucpa smoleńska była jedynie instrumentem do zdobycia władzy. Okazuje się, że to także machina zemsty. A rytualne smolęcznice pełnią rolę satanistycznych mszy skupiających sektę wokół guru. Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 10.04.16, 20:33 zbyfauch napisał: > sądząc, że hucpa smoleńska była jedynie instrumentem do zdobycia władzy. Okazuj > e się, że to także machina zemsty. A rytualne smolęcznice pełnią rolę satanisty > cznych mszy skupiających sektę wokół guru. Ja tez sie zastanawiam jak dlugo ta paranoja bedzie jeszcze trwala : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19897512,w-tvp-jasny-komunikat-byl-zamach-na-antenie-mowa-o-karze-smierci.html#Czolka3Img Taraz widze ze Tusk popelnil wielki blad nie reagujac na wczesniejsze oskarzenia PiSowskiego MOTLOCHU ze ma krew na rekach i podobne pomowienia. Prawdopodobnie nie reagowal dlatego, ze jego reakcja zostalaby odwrocona przez PiS przeciwko niemu. PiS sie zywi ta tragedia od 6 lat! Czerpie z niej energie. Jak wampir ktory musi sie krwia zywic. Kazde wystapienie publiczne podobnych idiotow ( w tym przypadku idiotki) ma byc jak ukaszenie wampira, moze zakazi nowa ofiare. Antydotum na to szelenstwo to nie jest czosnek ale zdrowy rozsadek. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Myliłem się 10.04.16, 21:18 W Warszawie odbywa się amok, jakiego Polska jeszcze nie widziała. Boję się włączać telewizor, żeby nie zwymiotować na ekran - podobno zaraz ma zabrać głos Król Jarosław I. Świrnięty. Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 10.04.16, 21:35 ja.nusz napisał: > W Warszawie odbywa się amok, jakiego Polska jeszcze nie widziała. > Boję się włączać telewizor, żeby nie zwymiotować na ekran - podobno zaraz ma za > brać głos Król Jarosław I. Świrnięty. Niech sie zwolennicy PiSu w koncu zastanowia KTO najbardziej zyskal na katastrofie smolenskiej. Z pewnoscia nie PO. Gdyby ta katastrofa sie nie wydarzyla, to najprawdopodobniej Lech Kaczynski nie wygralby wyborow w 2010 , PiS by nie zrobil z niego meczennika, nie mialby pozywki dla saczenia nienawisci nazywajac to "dochodzeniem do prawdy". Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 10.04.16, 21:41 maria421 napisała: > Gdyby ta katastrofa sie nie wydarzyla, ale się wydarzyła, i mamy już inną rzeczywistość. Pytasz, kto zyskał??? Czy można zyskać na śmierci brata? w zamian za co zgodzisz się na śmierć SWOJEGO brata? zgodzisz się dla władzy? dla poklasku? Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 10.04.16, 21:45 a000000 napisała: ść. > > Pytasz, kto zyskał??? Czy można zyskać na śmierci brata? w zamian za co zgodz > isz się na śmierć SWOJEGO brata? zgodzisz się dla władzy? dla poklasku? Owszem ze mozna zyskac, np. majatek w spadku. Azerko, ja wcale nie insynuuje ze J. Kaczynski "zgodzil sie" na smierc brata. On po prostu ja WYKORZYSTAL dla swoich politycznych celow. Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 10.04.16, 22:10 Prezes w amoku... jego czlowiek jest prezydentem, jego partia rzadzi a ten ciagle gledzi "musimy wygrac!" No coz, wiece wyborcze Kaczynskiego w kazda rocznice katastrofy smolenskiej to tez juz tradycja. Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 10.04.16, 22:26 maria421 napisała: jego czlowiek jest prezydentem, jego partia rzadzi a ten ciag > le gledzi "musimy wygrac!" wygrać PRAWDĘ o Smoleńsku.... dziś rocznica, nie wiec wyborczy. Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 11.04.16, 09:25 a000000 napisała: > wygrać PRAWDĘ o Smoleńsku.... dziś rocznica, nie wiec wyborczy. W kazda rocznice Kaczynski urzadza wiec wyborczy. "Wygrac prawde" ? Azerko, co to ma znaczyc? Prawda to nie jest fant na loterii, tego sie nie wygrywa. Ma teraz pelna wladze, ma Macierewicza wiec niech dochodzi tej "prawdziwej prawdy". Czego ten czlowiek jeszcze chce????? Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 11.04.16, 11:59 maria421 napisała: > W kazda rocznice Kaczynski urzadza wiec wyborczy. czyli Twoim zdaniem powinien zapomnieć o polityce i opłakiwać, lub zapomnieć o bracie i politykować???? KAŻDY polityk stając przed tłumem z mikrofonem będzie mówił jak politykowi przystało. Bo słucha go JEGO elektorat. Który nie rozdziela sztucznie ludzi na część polityczną i część prywatną. Nawet polityk jest człowiekiem, całym. I skoro widzi ZAPOTRZEBOWANIE ludzi na żałobę - to ją okazuje, nie chowa w kąt a publicznie rżnie głupa. Widzę, że jesteś przesiąknięta polityczną poprawnością, która każe politykom mieć dwie twarze. > > "Wygrac prawde" ? Azerko, co to ma znaczyc? nie wiem, co to znaczy. Politycy często w wypowiedziach używają słowa "ugrać", "wygrać".... razi to mnie, bo życie to nie hazard w którym cwaniacy wygrywają kosztem tych, którzy nie cwaniaczą. > Czego ten czlowiek jeszcze chce????? może dokończyć dzieła realizacji marzeń o Polsce silnej, mądrej.... takiej, którą budował Piłsudski, a bronił Anders??? Piłsudski nie zbudował ale marzył..... Anders nie obronił ale marzył... Kaczyński pewnie też nie zbuduje, ale ja mu marzeń odbierać nie zamierzam. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Myliłem się 11.04.16, 12:35 a000000 napisała: > wygrać PRAWDĘ o Smoleńsku.... dziś rocznica, nie wiec wyborczy. Azerio, "prawdy", w którą wierzy skromna część polskiego oszołomstwa spiskowego, nie wygrają chorzy z nienawiści pisowscy hipokryci nigdy. Musieliby tę "prawdę" udowodnić sfabrykowanymi dowodami. Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 11.04.16, 20:10 zbyfauch napisał: > Azerio, "prawdy", w którą wierzy skromna część polskiego oszołomstwa spiskowego > , nie wygrają chorzy z nienawiści pisowscy hipokryci nigdy. nie wiadomo. Nawet nie wiemy jaka jest ta PRAWDA. >chorzy z nienawiści pisowscy hipokryci hipokryci? czyli co? co innego mówią do kamery, a co innego przy ośmiorniczkach? Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 11.04.16, 20:29 a000000 napisała: > nie wiadomo. Nawet nie wiemy jaka jest ta PRAWDA. Akurat ta prawda jest juz znana, pomimo tego co PiS opowiada. > hipokryci? czyli co? co innego mówią do kamery, a co innego przy ośmiorniczkach > ? Prawdopodobnie mowia co innego do kamery a co innego poza nia, a czy przy osmiorniczkach czy przy schabowym, to juz zalezy od upodoban. He he... przypomniala mi sie "ta mapla w czerwonym". Odpowiedz Link
astra18 Re: Myliłem się 11.04.16, 20:55 maria421 napisała: > He he... przypomniala mi sie "ta mapla w czerwonym". A przypomniały Ci się przeprosiny Lecha Kaczyńskiego, z kwiatami? Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 11.04.16, 20:58 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > > He he... przypomniala mi sie "ta mapla w czerwonym". > > A przypomniały Ci się przeprosiny Lecha Kaczyńskiego, z kwiatami? A przypomnialo Ci sie ze Sikorsi za osmiorniczki zaplacil? Co to ma do faktu ze politycy wszystkich partii mowia co innego do mikrofonu a co innego poza nim? Dziwilabym sie gdyby bylo inaczej. Odpowiedz Link
astra18 Re: Myliłem się 11.04.16, 21:01 maria421 napisała: > A przypomnialo Ci sie ze Sikorsi za osmiorniczki zaplacil? Z własnej woli czy pod naciskiem mediów a w końcu własnej partii?Za wino nie zapłacił:) Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 11.04.16, 22:17 astra18 napisał: Za wino nie za > płacił odwrotnie. Za wino zapłacił post factum z własnej kieszeni , za ośmiorniczki - nie. Tak podawała prasa. Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 12.04.16, 09:20 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > > A przypomnialo Ci sie ze Sikorsi za osmiorniczki zaplacil? > > Z własnej woli czy pod naciskiem mediów a w końcu własnej partii?Za wino nie za > płacił:) Astra, Sikorski zaplacil bo sie wydalo. Kaczynski "malpe w czerwonym" przeprosil bo sie wydalo. Jak by sie nie wydalo, to ani Sikorski by nie zaplacil, ani Kaczynski nie przeprosil. Odpowiedz Link
astra18 Re: Myliłem się 12.04.16, 18:56 maria421 napisała: > Astra, Sikorski zaplacil bo sie wydalo. > Kaczynski "malpe w czerwonym" przeprosil bo sie wydalo. Ale Kaczyński PRZEPROSIŁ, Sikorski z wielką łaską oddał i nie przeprosił. Róznica jest? Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 12.04.16, 18:59 astra18 napisał: > Ale Kaczyński PRZEPROSIŁ, Sikorski z wielką łaską oddał i nie przeprosił. Rózni > ca jest? Roznica jest bo Kaczynski OBRAZIL konkretna osobe. Nie wiem skad masz wiadomosci ze Sikorski "z wielka laska oddal", Wy PiSowcy pewnie macie wszystkich na okraglo na podsluchu :) Odpowiedz Link
astra18 Re: Myliłem się 12.04.16, 19:05 maria421 napisała: > Nie wiem skad masz wiadomosci ze Sikorski "z wielka laska oddal", Wy PiSowcy pe > wnie macie wszystkich na okraglo na podsluchu :) Pytasz:skąd? A no stąd:)Kilka tygodni trwała batalia o oddanie tych pieniedzy i z każdą wypowiedzią Sikorski sie pogrążął aż w końcu postanowił oddać. Wbrew pozorom Mario, nie wszystko "widać" z internetu:) > Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Myliłem się 12.04.16, 07:17 a000000 napisała: > nie wiadomo. Nawet nie wiemy jaka jest ta PRAWDA. Ty się tu na mnie nie drzyj tą prawdą. :) Tu nie chodzi o prawdę w jakimś ostatecznym rozumieniu a o przyczyny katastrofy samolotowej, które zostały wyjaśnione. > hipokryci? czyli co? co innego mówią do kamery, a co innego przy ośmiorniczkach > ? Nie udawaj, że nie rozumiesz, że hipokryzją jest lanie łez nad ofiarami, kiedy pamięć o nich gwałci się wykorzystując ich śmierć do uzyskania władzy i osobistej zemsty. Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 12.04.16, 09:18 zbyfauch napisał: > Tu nie chodzi o prawdę w jakimś ostatecznym rozumieniu a o przyczyny katastrofy > samolotowej, które zostały wyjaśnione. Dokladnie. Przyczyny zostaly wyjasnione fachowo przez fachowcow, ale najwyrazniej nie zaspokajaja ludowemu oczekiwaniu , wiec nie moga byc prawda. > Nie udawaj, że nie rozumiesz, że hipokryzją jest lanie łez nad ofiarami, kiedy > pamięć o nich gwałci się wykorzystując ich śmierć do uzyskania władzy i osobist > ej zemsty. No wlasnie... Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 12.04.16, 12:46 zbyfauch napisał: > Tu nie chodzi o prawdę w jakimś ostatecznym rozumieniu a o przyczyny katastrofy > samolotowej, które zostały wyjaśnione. nie rozumiem. Przecież przyczyny katastrofy powinny być elementem Prawdy, tej ostatecznej. kiedy > pamięć o nich gwałci się wykorzystując ich śmierć do uzyskania władzy i osobist > ej zemsty. uważasz, że tylko o zemstę chodzi? Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 12.04.16, 13:01 a000000 napisała: > nie rozumiem. Przecież przyczyny katastrofy powinny być elementem Prawdy, tej > ostatecznej. Przyczyny sa juz wyjasnione. > uważasz, że tylko o zemstę chodzi? Jezeli ktos przypuszczal ze nie chodzi tylko o zemste, to chyba po minionej niedzieli zmienil zdanie... Odpowiedz Link
maria421 @Azerka 12.04.16, 13:12 tu masz prawde : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19903699,piloci-czuli-olbrzymia-presje-zwiazana-z-ladowaniem-w-smolensku.html#Czolka3Img Odpowiedz Link
a000000 Re: @Azerka 12.04.16, 13:53 maria421 napisała: > tu masz prawde : przecież to od początku było oczywiste, że piloci byli pod presją. 1. rozkaz lotu dostali znienacka. 2. nie mieli czasu na przygotowanie się do lotu. 3. doskonale wiedzieli, że nie mają prawa pilotować TEN właśnie statek. (nie wiemy, w jakich warunkach ten rozkaz do nich dopadł - może próbowali się bronić ale usłyszeli: wykonać!) 4. Na pokładzie mieli osoby Head. 5. Lecieli do Smoleńska, na Siewiernyj - który był ZAMKNIĘTY i zrujnowany. Ta wiadomość musiała pośród pilotów być znana. 6. Prognoza pogody okazała się o wiele gorsza, niż otrzymali w prognozie. 7. Generał Błasik wisiał im nad głowami. To tyle, ile piloci WIEDZIELI. Co wystarczy, aby ich stan psychiczny był nadwyrężony. Ale w dalszym ciągu nie widzę podstaw do obarczania winą pilotów. Wykonywali rozkaz. Odpowiedz Link
maria421 Re: @Azerka 12.04.16, 13:58 a000000 napisała: > > Ale w dalszym ciągu nie widzę podstaw do obarczania winą pilotów. Wykonywali ro > zkaz. Czy ktos obarcza wina pilotow?????????????? Chodzi o jedno PRAWDA jest taka, ze to nie byl zamach. Innej prawdy nie bedzie. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Myliłem się 12.04.16, 13:02 a000000 napisała: > uważasz, że tylko o zemstę chodzi? Tak, władzę PiS już ma, i korzysta z niej, jak może. Została rządza zemsty. Na pewno są jeszcze pomniejsze motywy. Nie jestem jednak psychiatrą, żeby kusić się o analizę. Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 10.04.16, 22:25 maria421 napisała: > On po prostu ja WYKORZYSTAL dla swoich politycznych celow. w jaki sposób? czy to on wkurzył ludzi nieudolnym śledztwem i kłamstwami? Czy to on wkurzył ludzi oddając dochodzenie Rosji? Czy to on przymykał oko na chuligańskie wybryki na Krakowskim Przedmieściu? Facet zaszył się w kąt i biadał nad śmiercią matki i brata. Czy w takiej sytuacji gdy "kończy się jego normalne życie" jak mówił dziś w Polsacie w wywiadzie ma się głowę do kombinowania nad ewentualnymi korzyściami? Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 11.04.16, 09:21 a000000 napisała: > w jaki sposób? czy to on wkurzył ludzi nieudolnym śledztwem i kłamstwami? Nie, to byl Macierewicz ktory wkurzal ludzi pseudosledztwem prowadzonym przez pseudoekspertow, z ktorych jeden nawet sie przyznal ze blefowal. Czy t > o on wkurzył ludzi oddając dochodzenie Rosji? Nikt Rosji sledztwa nie "oddawal" , bo wydarzylo sie ono na jej terytorium. > Czy to on przymykał oko na chuligańskie wybryki na Krakowskim Przedmieściu? Jasne, Tusk z Komorowskim tam byli i zamiast interweniowac oczy przymykali. > Facet zaszył się w kąt i biadał nad śmiercią matki i brata. W katastrofie nie stracil matki. Czy w takiej sytuacji gdy "kończy się jego normalne ży > cie" jak mówił dziś w Polsacie w wywiadzie ma się głowę do kombinowania nad ew > entualnymi korzyściami? Tylko jeden Kaczynski stracil kogos bliskiego w tej katastrofie. Jego bol oczywiscie musi byc wiekszy od bolu rodzicow stewardess, pilotow, BORowcow. Gdzie tam ich bol do bolu Kaczynskiego. Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 11.04.16, 11:48 maria421 napisała: > > Nie, to byl Macierewicz mnie wkurzało śledztwo OFICJALNE, bo tylko takie ma wartość prawną. Co stwierdził czy nawet udowodnił w swojej komisji Macierewicz znaczenia nie ma, gdyż za tym nie stoją prawne konsekwencje. > Nikt Rosji sledztwa nie "oddawal" , bo wydarzylo sie ono na jej terytorium. ale samolot był wojskowy, lot miał status military - i taki podlega innym konwencjom. Tusk, oddając śledztwo, winien był o tym wiedzieć. Wiesz, że Rosjanie zabrali tajny telefon prezydenta z tajnymi danymi? Prawdopodobnie poznali natowskie kody.... > > Tylko jeden Kaczynski stracil kogos bliskiego w tej katastrofie. oczywiście, że niejeden.... tyle, że tak się ułożyło, że tylko jemu media dają mikrofon do ręki, innych nie bardzo chcą słuchać.... gdyby ktoś inny z rodzin miał szansę - usłyszałabyś pewnie to samo - PRAWDA ponad wszystko. Każdy człowiek zadaje pytanie DLACZEGO bo chce poznać przyczynę swej opresji. Dlatego zmarłym robi się sekcję, aby poznać przyczyny - gdy te są nieoczywiste, lub prokurator stoi u bram. > > W katastrofie nie stracil matki. o jeju o mój jeju!!! czy ja rozmawiam z dzieckiem? Wyobrażasz sobie, że jak to jest, gdy dwie żałoby się zazębiają? W dnie parzyste opłakujesz brata a w nieparzyste matkę?????? Do kąta się zaszył opłakiwać brata..... a opłakiwanie matki odłożył na potem????? Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 11.04.16, 12:06 a000000 napisała: > mnie wkurzało śledztwo OFICJALNE, bo tylko takie ma wartość prawną. Co stwierdz > ił czy nawet udowodnił w swojej komisji Macierewicz znaczenia nie ma, gdyż za t > ym nie stoją prawne konsekwencje. Otoz to! Macierewicz mogl macic ludziom w glowach pseudosledztwem z pseudoekspertami nie ponoszac za to zadnych konsekwencji prawnych! > ale samolot był wojskowy, lot miał status military - i taki podlega innym konwe > ncjom. Tusk, oddając śledztwo, winien był o tym wiedzieć. Lot mial status HEAD, nadawany lotom z najwyzszymi przedstywicielami panstwa na pokladzie. > Wiesz, że Rosjanie zabrali tajny telefon prezydenta z tajnymi danymi? Prawdopod > obnie poznali natowskie kody.... Skad wiadomo co prezydent ma w komorce jezeli jest ona tajna? > oczywiście, że niejeden.... tyle, że tak się ułożyło, że tylko jemu media dają > mikrofon do ręki, innych nie bardzo chcą słuchać.... gdyby ktoś inny z rodzin > miał szansę - usłyszałabyś pewnie to samo - PRAWDA ponad wszystko. Każdy człowi > ek zadaje pytanie DLACZEGO bo chce poznać przyczynę swej opresji. Dlatego zmarł > ym robi się sekcję, aby poznać przyczyny - gdy te są nieoczywiste, lub prokurat > or stoi u bram. Azerko, pani Barbara Nowacka stracila w katastrofie matke, czesto media dawaly jej mikrofon, ale ona NIGDY nie starala sie wykorzystac jej osobistej tragedii do jej celow politycznych tak jak J. Kaczynski. > o jeju o mój jeju!!! czy ja rozmawiam z dzieckiem? Wyobrażasz sobie, że jak to > jest, gdy dwie żałoby się zazębiają? W dnie parzyste opłakujesz brata a w ni > eparzyste matkę?????? > Do kąta się zaszył opłakiwać brata..... a opłakiwanie matki odłożył na potem??? > ?? Azerko.... Miedzy smiercia Lecha Kaczynskiego a smiercia Jadwigi Kaczynskiej leza prawie 3 lata... Miedzy smiercia mojego meza i mojej matki poltora roku. Wiec prosze Cie, nie opowiadaj mi wiecej o nadzwyczajnym cierpieniu Jaroslawa Kaczynskiego. Odpowiedz Link
astra18 Re: Myliłem się 11.04.16, 19:44 maria421 napisała: > > Azerko, pani Barbara Nowacka stracila w katastrofie matke, czesto media dawaly > jej mikrofon, ale ona NIGDY nie starala sie wykorzystac jej osobistej tragedii > do jej celow politycznych tak jak J. Kaczynski. Ale wiele razy w wywiadach wypowiedziała się o tym że rząd nie stanął po stronie woich obywateli. Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 11.04.16, 20:03 maria421 napisała: >nie ponoszac za to zadnych konsekwencji prawnych! tak jak i KOD i jego przywódcy. Też mieszają w głowach, a sami nie wiedzą o co chodzi. Powtarzają to, co politycy im do wierzenia podali. > Lot mial status HEAD, nadawany lotom z najwyzszymi przedstywicielami panstwa na > pokladzie. lot miał status MILITARY. Widziałam kartę pokładową, a facet który ją pokazał, w dziwnych okolicznościach stracił życie. > > Skad wiadomo co prezydent ma w komorce jezeli jest ona tajna? tak mówili politycy i dziennikarze. > Azerko, pani Barbara Nowacka stracila w katastrofie matke, bo to jest palikociara która popiera PO. Ale czasem mówiła że państwo polskie egzaminu nie zdało. > Wiec prosze Cie, nie opowiadaj mi wiecej o nadzwyczajnym cierpieniu każdy INACZEJ cierpi. Znam matkę, która już 20 lat chodzi co tydzień na grób syna. Miał 6 lat. Kaczyński był emocjonalnie bardzo związany ze zmarłymi. Byli jego alter ego. Przyznał się, że każdego miesiąca jest w Krakowie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 11.04.16, 20:43 a000000 napisała: > tak jak i KOD i jego przywódcy. Też mieszają w głowach, a sami nie wiedzą o co > chodzi. Powtarzają to, co politycy im do wierzenia podali. Jasne. To sa przeciez tylko lemingi, w przeciwienstwie do oswieconych PiSowcow. > lot miał status MILITARY. Widziałam kartę pokładową, a facet który ją pokazał, > w dziwnych okolicznościach stracił życie. Lot mial status HEAD. > bo to jest palikociara która popiera PO. Ale czasem mówiła że państwo polskie e > gzaminu nie zdało. No, jak to jest "palikociarnia", to z pewnoscia nie ma zadnych uczuc. > każdy INACZEJ cierpi. Znam matkę, która już 20 lat chodzi co tydzień na grób sy > na. Miał 6 lat. > Kaczyński był emocjonalnie bardzo związany ze zmarłymi. Byli jego alter ego. > Przyznał się, że każdego miesiąca jest w Krakowie. Azerko, niech Ci bedzie. Kaczynski cierpi najbardziej ze wszystkich bo najbardziej byl z nimi zwiazany. Po cholere ja sie w ogole przyznalam ze miedzy smiercia mojego meza a smiercia mojej matki minela polowa tego czasu jaka minela miedzy smiercia Lecha Kaczynskiego ja smiercia Jadwigi Kaczynskiej? Przeciez ja nie moglam byc az tak z moimi bliskimi zwiazana jak ze swoimi bliskimi byl zwiazany Jaroslaw Kaczynski. Nigdy w zyciu! Co tam cwierc wieku dobrego malzenstwa.... Co tam wspanialy, codzienny kontakt telefoniczny z matka, czeste jej , wielotygodniowe wizyty u mnie, moje krotkie, ale czeste wizyty u niej, nagle wyjazdy gdy tylko cos sie z nia dzialo. Kaczynski cierpi bardziej... Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 11.04.16, 22:15 maria421 napisała: > Azerko, niech Ci bedzie. Kaczynski cierpi najbardziej ze wszystkich bo najbardz > iej byl z nimi zwiazany. Mario, toż zejdź wreszcie z tego cierpienia Kaczyńskiego. Masz do niego pretensje nawet o to, ze był emocjonalnie związany z bratem bliźniakiem????? Po co się licytujesz, kto cierpi bardziej? Każdy cierpi w samotności i każdy inaczej. Jeden nikomu nie pokazuje, inny popełnia samobójstwo.... a jeszcze inny organizuje uroczyste wspomnienia.... A lot miał status MILITARY. To słowo widniało wpisane w rubrykę. Z punktu widzenia prawa polskiego - lot był wojskowy. Status head mówi tylko o tym, że samolot korzysta w przestrzeni międzynarodowej ze specjalnych procedur przeznaczonych dla VIP-ów. Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 12.04.16, 09:12 a000000 napisała: > Mario, toż zejdź wreszcie z tego cierpienia Kaczyńskiego. Masz do niego pretens > je nawet o to, ze był emocjonalnie związany z bratem bliźniakiem????? Po co si > ę licytujesz, kto cierpi bardziej? Każdy cierpi w samotności i każdy inaczej. J > eden nikomu nie pokazuje, inny popełnia samobójstwo.... a jeszcze inny organiz > uje uroczyste wspomnienia.... Azerko, przeciez to Ty co jakis czas wyskakujesz z zaloba Kaczynskiego jako jakas wyjatkowa, a to bo stracil brata blizniaka jednojajowego, a to bo jedna zaloba nalozyla mu sie na druga (po prawie 3 latach) . Zadne moje argumenty typu ze Marta Kaczynska stracila razem ojca i matke , ze rodzice stracili dzieci , ze dzieci stracily rodzicow, mezowie zony i zony mezow w tej samej katastrofie do Ciebie nie docieraja. > A lot miał status MILITARY. To słowo widniało wpisane w rubrykę. > Z punktu widzenia prawa polskiego - lot był wojskowy. Status head mówi tylko o > tym, że samolot korzysta w przestrzeni międzynarodowej ze specjalnych procedur > przeznaczonych dla VIP-ów. Azerko, w lotach miedzynarodowych nie liczy sie punkt widzenia tylko jednego panstwa. Ale, pomijajac juz to, czy gdyby Polska przejela sledztwo jego wyniki bylyby inne? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Myliłem się 11.04.16, 12:04 Chcialbym przypomniec, ze Lech Kaczynski dzieki katastrofie smolenskiej nie mogl zostac prezydentem!!. On tam zginal!! Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 11.04.16, 12:52 lepian4 napisał: > Chcialbym przypomniec, ze Lech Kaczynski dzieki katastrofie smolenskiej nie mog > l zostac prezydentem!!. On tam zginal!! Nie mogl startowac w wyborach ktorych prawdopodobnie i tak by nie wygral. Odpowiedz Link
astra18 Re: Myliłem się 11.04.16, 19:24 maria421 napisała: > > Gdyby ta katastrofa sie nie wydarzyla, to najprawdopodobniej Lech Kaczynski nie > wygralby wyborow w 2010 Przypomnij Ty sobie ostatnie wybory prezydenckie i jakie notowania miał Komorowski na pół roku przed wyborami, i kto wygrał. Wzyscy szukają zakonnicy w ciąży, przejechanej na pasach. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Myliłem się 10.04.16, 23:56 ja.nusz napisał: > Boję się włączać telewizor, żeby nie zwymiotować na ekran Ulżyj sobie! To zdrowo! Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Myliłem się 11.04.16, 07:58 zbyfauch napisał: > (...) sądząc, że hucpa smoleńska była jedynie instrumentem do zdobycia władzy. Okazuj > e się, że to także machina zemsty. (...) Stankiewicz przestała nawet owijać w bawełnę. To jest nowa jakość, Dobra Zmiana. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Myliłem się 11.04.16, 12:15 To jest bardzo dobra zmiana, skoro winni poniewsc maja wine Odpowiedz Link
maria421 Re: Myliłem się 11.04.16, 12:39 lepian4 napisał: > To jest bardzo dobra zmiana, skoro winni poniewsc maja wine Najpierw trzeba ustalic KTO jest winnym. W calym cywilizowanym swiecie panuje zasada ze o winie orzeka sad, a nie motloch. Od tej zasady odstapil Ziobro, kiedy w spoim pierwszym wcieleniu ministra sprawiedliwosci orzekl o winie dr. G. ZANIM ten jeszcze zostal postawiony przed sadem. Ot, caly PiS.... Odpowiedz Link
a000000 Re: Myliłem się 11.04.16, 20:06 maria421 napisała: > Ot, caly PiS.... na pewno cały? A Cyba.... to całe PO? Odpowiedz Link
maria421 Re: Szosta rocznica 10.04.16, 20:20 Pan prezydent apelowal dzisiaj o jednosc. Spoko, panie prezydencie, w szczegolnych sytuacjach narod potrafi sie zjednoczyc ponad podzialami, co juz wieloktrotnie udowodnil, ostatnim razem dokladnie 6 lat temu. Jezeli natomiast dla pana jednosc narodu to powszechna akceptacja polityki PiSu, to obawiam sie ze narod moze sie zjednoczyc raczej po przeciwnej stronie. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Kocham ten naród 11.04.16, 12:18 Nie Marycha, ty kochasz tych po drugiej stronie barykady Odpowiedz Link
maria421 Re: Kocham ten naród 11.04.16, 12:35 lepian4 napisał: > Nie Marycha, ty kochasz tych po drugiej stronie barykady A to nie jest Narod? Lepian, zachowujesz sie jak niemieckie lewactwo ktore nie uwaza Pegidy za Volk. Odpowiedz Link
swiatlo Oto Polska! 12.04.16, 02:10 Ale nie wasza! Wy już do tej Polski nie należycie. Sami się wypisaliście. Odpowiedz Link
maria421 Re: Oto Polska! 12.04.16, 08:53 Swiatlo, nie zlosc mnie! Ty z dalekiego Oregonu chcesz decydowac o tym czyja jest Polska? Wypraszam sobie! Odpowiedz Link
swiatlo Re: Oto Polska! 12.04.16, 16:05 maria421 napisała: > Swiatlo, nie zlosc mnie! Ty z dalekiego Oregonu chcesz decydowac o tym czyja je > st Polska? > Wypraszam sobie! Mario, Z Oregonu czy z Niemczech, mamy takie same prawa... :) Mamy Polskę w sercu i to nas łączy. A mnie tylko naprawdę bulwersuje fakt który zauważyłem i który jest absolutnie obiektywny: jak tylko ktoś się nauczy tego niemieckiego szwargotu, to od razu dostaje poczucia wyższości wobec Polski. To przychodzi automatycznie ze szwargotem. Dlaczego tak jest? Odpowiedz Link
maria421 Re: Oto Polska! 12.04.16, 16:15 swiatlo napisał: > Mario, Z Oregonu czy z Niemczech, mamy takie same prawa... :) > Mamy Polskę w sercu i to nas łączy. A mnie tylko naprawdę bulwersuje fakt który > zauważyłem i który jest absolutnie obiektywny: jak tylko ktoś się nauczy tego > niemieckiego szwargotu, to od razu dostaje poczucia wyższości wobec Polski. To > przychodzi automatycznie ze szwargotem. > Dlaczego tak jest? Na tym forum "niemieckiego szwargotu" poduczyli sie: -Jurasberlinczyk -Jureek -Zbyfauch -Alpepe -FanClub -Janusz -Lepian i moja skromna osoba. Kogo konkretnie masz na mysli? Odpowiedz Link
swiatlo Re: Oto Polska! 12.04.16, 16:55 maria421 napisała: > Na tym forum "niemieckiego szwargotu" poduczyli sie: > > -Jurasberlinczyk > -Jureek > -Zbyfauch > -Alpepe > -FanClub > -Janusz > -Lepian > i moja skromna osoba. > > Kogo konkretnie masz na mysli? Nie dokonywałem dokładnej analizy postów ww wymienionych, ale na pewno mogę powiedzieć że szczytem poczucia wyższości są wpisy Janusza. Także Zbych i Jurek raz po raz pouczają nasz kraj. Podobnie i Ty sama. Macie jakieś uprawnienia aby oceniać Polskę z pozycji Niemców, którzy poczucie wyższości wobec Polski mają we krwi, niezależnie czy to jest z nazistowskiej pozycji Eichmana i Franka, czy też lewackiej Schulza. Zawsze ta sama buta i ten sam pouczający ton. Czy nie mam racji? Odpowiedz Link
swiatlo Re: Oto Polska! 12.04.16, 16:59 czy Stephen to też "Niemiec". Jego wpisy są niczym tylko samą pogardą do Polski. Odpowiedz Link
maria421 Re: Oto Polska! 12.04.16, 17:11 swiatlo napisał: > czy Stephen to też "Niemiec". Jego wpisy są niczym tylko samą pogardą do Polski > . Warszawiak. I czym na przyklad objawia sie "pogarda dla Polski" u Stefana? Tym ze pisze o apelu biskupow o zaostrzenie juz ostrej ustawy aborcyjnej? To jest ta "pogarda dla Polski" Swiatlo, takiego Cie nie znalam. Odpowiedz Link
maria421 Re: Oto Polska! 12.04.16, 17:08 swiatlo napisał: > Nie dokonywałem dokładnej analizy postów ww wymienionych, ale na pewno mogę pow > iedzieć że szczytem poczucia wyższości są wpisy Janusza. Także Zbych i Jurek ra > z po raz pouczają nasz kraj. Podobnie i Ty sama. Macie jakieś uprawnienia aby o > ceniać Polskę z pozycji Niemców, którzy poczucie wyższości wobec Polski mają we > krwi, niezależnie czy to jest z nazistowskiej pozycji Eichmana i Franka, czy t > eż lewackiej Schulza. Zawsze ta sama buta i ten sam pouczający ton. > Czy nie mam racji? Swiatlo, popelniasz wyjsciowy blad- polski rzad to nie jest Polska, tak jak obecna amerykanska administracja to nie jest USA. Tak wiec ja, krytykujac rzad PiSu nie pouczam Polski, tak jak Ty krytykujac Obame nie pouczasz USA. Mamy takie same uprawnienia do krytykowania kogo chcemy jak i Ty. I nie robie tego z pozycji Niemcow, tylko z mojej wlasnej pozycji. Cos mi sie wydaje, Swiatlo, ze Ci brakuje argumentow i dlatego wyciagnales te "niemiecka amunicje" U Jurasaberlinczyka poczucia wyzszosci nie widzisz, bo on popiera i to baaaardzo mocno PiS :-) Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Oto Polska! 12.04.16, 17:58 maria421 napisała: > Swiatlo (...) > U Jurasaberlinczyka poczucia wyzszosci nie widzisz, bo on popiera i to baaaardz > o mocno PiS :-) No bo też Jurasowi z Berlina przez myśl nawet by nie przeszło demonstrowanie wyższości wobec POLSKI (bez względu na to, KTO aktualnie dzierży władzę, to ważne!) z pozycji ekspansywnej, dążącej do dominacji nad resztą Unii Europejskiej, a zwlaszcza nad nowymi jej członkami, polityki niemieckiej. Juras nie cierpiał tego protekcjonalnego poklepywania po pleckach der polnischen Freunde, jak i tych służalczych umizgów poprzedniej ekipy, tych "hołdów berlińskich", tych przyjmowanych z pocałowaniem w rączki "paciorków", czyli licznych nagród, odznaczeń i grantów poprzedniej ekipy, tak samo, jak nie cierpi, ba, wkurza go ta obłędna nagonka na nowe, demokratycznie wybrane polskie władze przez niemieckie ośrodki opiniotwórcze. Niemieccy politycy są, póki co oficjalnie wstrzemięźliwsi; okazuje się, że w tym naszym cudownym europejskim demokratycznym "raju demokracji" mają oni inne "metody sterowania" politpoprawnymi, "wolnymi" niemieckimi mediami, pouczając je na tajnych spotkaniach, jak należy o Polsce pisać. A że metody te przypominają słynne "Instrukcje na temat Polski" Ministerstwa Propagandy i Oświecenia Poblicznego kuternogi Goebellsa? Na und? Odpowiedz Link
swiatlo Re: Oto Polska! 12.04.16, 19:18 jurasberlinczyk49 napisał: > Juras nie cierpiał tego protekcjonalnego poklepywania po pleckach der polnische > n Freunde, jak i tych służalczych umizgów poprzedniej ekipy, tych "hołdów berli > ńskich", tych przyjmowanych z pocałowaniem w rączki "paciorków", czyli licznych > nagród, odznaczeń i grantów poprzedniej ekipy, tak samo, jak nie cierpi, ba, w > kurza go ta obłędna nagonka na nowe, demokratycznie wybrane polskie władze prze > z niemieckie ośrodki opiniotwórcze. Niemieccy politycy są, póki co oficjalnie w > strzemięźliwsi; okazuje się, że w tym naszym cudownym europejskim demokratyczny > m "raju demokracji" mają oni inne "metody sterowania" politpoprawnymi, "wolnymi > " niemieckimi mediami, pouczając je na tajnych spotkaniach, jak należy o Polsce > pisać. A że metody te przypominają słynne "Instrukcje na temat Polski" Ministe > rstwa Propagandy i Oświecenia Poblicznego kuternogi Goebellsa? Na und? > Piękne. Żądam aby to wkleić jako motto grupy! :) Odpowiedz Link
maria421 Re: Oto Polska! 12.04.16, 19:22 swiatlo napisał: > > z niemieckie ośrodki opiniotwórcze. Niemieccy politycy są, póki co oficja > lnie w > > strzemięźliwsi; okazuje się, że w tym naszym cudownym europejskim demokra > tyczny > > m "raju demokracji" mają oni inne "metody sterowania" politpoprawnymi, "w > olnymi > > " niemieckimi mediami, pouczając je na tajnych spotkaniach, jak należy o > Polsce > > pisać. A że metody te przypominają słynne "Instrukcje na temat Polski" M > iniste > > rstwa Propagandy i Oświecenia Poblicznego kuternogi Goebellsa? Na und? > > > > > Piękne. Żądam aby to wkleić jako motto grupy! :) > Jakiej grupy? Tworzysz z Jurasem jakas grupe? BTW, ja sie dziwie dlaczego Juras jeszcze sie w tych Niemczech tak meczy. Dzieci ma juz odchowane, w Polsce wreszcie rzadzi partia jego marzen, a on ciagle u tych paskudnych Szkopow siedzi;-) Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Oto Polska! 13.04.16, 10:43 maria421 napisała: > BTW, ja sie dziwie dlaczego Juras jeszcze sie w tych Niemczech tak meczy. > Dzieci ma juz odchowane, w Polsce wreszcie rzadzi partia jego marzen, a on ciag > le u tych paskudnych Szkopow siedzi;-) No proszę! Zaraz założę wątek pod tytulem: "Zwolennicy PO w Niemczech nawołują do podłej, ohydnej, nieludzkiej, wstrętnej, haniebnej ekstradycji pisowców z tego kraju." Coprawda tytuł przydługi i w linijce tytułu zmieściłoby się tylko chwytliwe: "Zwolennicy PO w Niemczech", ale nie szkodzi! Resztę umiesiłbym w treści. :-)))))) Czemu tu jeszcze siedzę? Po pierwsze primo, siedzę tu, bo w Niemczech mieszkam już dłużej niz w Polsce, a jak odliczyć pierwsze nieświadome latka wczesnego dzieciństwa, to nawet znacznie dłużej. W naszej dawnej miejscowości pod Gdańskiem pamiętają nas jedynie nieliczni, starsi mieszkańcy. To w Niemczech przeżyliśmy większość najważniejszych momentów naszego życia, tu wychowały się nasze dzieci, tu pracowaliśmy zawodowo, to tu mamy połowę rodziny - o licznym gronie wspaniałych przyjaciół i dobrych znajomych nie wspominając. Takie rzeczy wiążą jednak człowieka dość mocno. Jeśli dodać do tego, że mieszkamy w pięknej, zielonej, niezwykle spokojnej dzielnicy Berlina, niedaleko wielkiego jeziora Tegel, która w niczym nie przypomina wielkiego miasta, że nasze mieszkanie ma 107 m2 i pięć pokoi, jeśli powiem, że tu jest moja ukochana parafia, moje kościółki, moi ukochani współparafianie, to rozstanie się z tym wszystkim na zwasze byłoby jednak dość trudne. Po drugie primo, jednakże pomimo tych wszystkich rodzinno-przyjacielsko-środowiskowych koligacji nie jesteśmy z żoną pewni, czy tu umrzemy; w ostatnim czasie całkiem poważnie rozważamy wynajęcie mieszkania gdzieś blisko granicy z Niemcami (Szczecin, Gorzów Wkp.) i przeprowadzkę. Żona przechodzi w sierpniu na emeryturę, więc będzie sporo czasu, aby się zastanowić i ewentualnie nieco rozejrzeć. Po trzecie primo, to nie jest tak, że ja nienawidzę Niemców, że się tu fatalnie czuję. Wręcz przeciwnie, jest wiele rzeczy, które tutaj podobają mi się o wiele bardziej niż w Polsce, ale akurat jeśli chodzi o tą niemiecką pychę, arogancję i protekcjonalizm w stosunku do innych narodów, to zwalczam tą przywarę gdzie się tylko da. Zresztą w ten sposób zachowywałem się przez całe te 35 lat naszego tutaj pobytu; bardzo szybko zorientowałem się, że integracja, lojalność wobec władz i porządku w tym kraju panującym, robienie kariery zawodowej itd. wcale nie muszą być związane z jakimś "prowincjonalnym" poczuciem niższości, serwilizmem czy przyzwoleniem na ciosanie kołków na głowie. Moje motto brzmiało: "Szanuj się sam, a inni też będą cię szanować". Bardzo ważne jest jak najlepsze opanowanie języka i - nie chwaląc się - nam się to z małżonką świetnie udało, o czym świadczyła chociażby nasza praca zawodowa w instytucji, w której nienaganna znajomość języka niemieckiego, była jednym z kryteriów zatrudnienia. * * * Niestety, to co się tutaj obecnie wyrabia, przeraża nie tylko nas z żoną, ale i nasze dzieci, naszych przyjaciół, znajomych i sąsiadów, niezależnie od tego czy pochodzą z Polski, czy są rodowitymi Niemcami, więc, droga Mario naprawdę nie wykluczamy spędzenia jesieni naszego życia w Polsce. Odpowiedz Link
maria421 Re: Oto Polska! 13.04.16, 11:27 Wiem ze zwolennicy PiSu maja talent manipulowania, ale zeby z "dziwie sie" zrobic "nawolywanie do ekstradycji" to tylko Juras potrafi. :-) Juras, jak doskonale rozumiem dlaczego jak czlowiek gdzies juz zapuscil korzonki, to mu trudno sie przeniesc, szczegolnie na starosc, wiem jakie sa zalety mieszkania w Niemczech. Nie mniej jednak nie rozumiem jak mozna ciagle, po tylu latach widziec wszystko tylko z polskiej perspektywy. Jezeli Ty po tylu latach ciagle mowisz o niemieckiej pysze, arogancji i protekcjonalizmie to znaczy ze ciagle nie wyzbyles sie kompleksow. I prawdopodobnie dlatego tez ten pisowsko-radiomaryjny antygermanizm jest Ci balsamem :) Odpowiedz Link
maria421 Re: Oto Polska! 12.04.16, 18:06 Juras, a komu tu kiedykolwiek przyszlo do glowy demonstrowanie wyzszosci wobec Polski? Wobec POLSKI, nie wobec tego czy poprzedniego rzadu. To jest bowiem sprawa kluczowa. Przestancie uwazac PiS za Polske! Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Prosba do Marii 12.04.16, 18:33 Mario, wymaz powyzszy wpis, przez pomylke wyslalem go dwa razy. Dzieki. Odpowiedz Link