maria421 18.08.16, 14:14 popiera TK : www.rp.pl/Kraj/308179904-Sondaz-Polacy-uwazaja-ze-racje-ma-Trybunal-Konstytucyjny.html#ap-1 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lepian4 Re: Suweren 18.08.16, 14:37 Ciekawe, kto z ankietowanych tak naprawde wiedzial, jakie kometencje ma TK, kto go wybiera, na jakich zasadach? Sondaze juz od dawna zastapily samodzielne myslenie. Wedlug jednych poparcie PiSu nieustannie rosnie, wedlug innych PiS nieustannie bladzi. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 18.08.16, 15:04 Prawdopodobnie jednak o wiele wiecej osob niz PiS by to chcial , wie jakie kompetencje ma rzad i ze do tych kompetencji nie nalezy osadzanie wyrokow sadowych. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Suweren 18.08.16, 15:28 Zmieniasz niepotrzebnie temat. TK od lat sie lajdaczy. Bez znaczenia dla Polakow jest, czy beda to trolle z PO, czy taz z PiS Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 18.08.16, 15:33 lepian4 napisał: > Zmieniasz niepotrzebnie temat. TK od lat sie lajdaczy. Bez znaczenia dla Polako > w jest, czy beda to trolle z PO, czy taz z PiS Temat dotyczy reakcji Polakow na niepublikowanie orzeczen TK przez rzad PiS, wiec ty go nie zmieniaj na to czy sie TK "lajdaczy" czy nie. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Suweren 18.08.16, 15:55 No widzisz Marycha, bez znaczenia jest kwestiach, czy TK wywiazuje sie ze swoich obowiazkow, czy nie. TK stal sie ostatnia deska ratunku, dla nieudacznikow, ktorzy broniac demokracji, lamia elementarne zasady demokracji. Broniac praworzadnosci, lamia wszelkie zasady prawne. Nieprzypadkowo glosza te nawiedzone nowinki w cieniu ubeckich donosicieli i szpicli. By dowiesc swych racji urzadza watpliwej jakosci sondaze, beda glosic brednie do upadlego. Po drugiej stronie barykady napotkali na uradowanego przeciwnika, ktora ta blazenada retuszuje swoja nieudolnosc. W sumie nic nowego w kraju nad Wisla. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 18.08.16, 20:01 lepian4 napisał: > No widzisz Marycha, bez znaczenia jest kwestiach, czy TK wywiazuje sie ze swoic > h obowiazkow, czy nie. TK stal sie ostatnia deska ratunku, dla nieudacznikow, > ktorzy broniac demokracji, lamia elementarne zasady demokracji. Broniac praworz > adnosci, lamia wszelkie zasady prawne. Nieprzypadkowo glosza te nawiedzone nowi > nki w cieniu ubeckich donosicieli i szpicli. By dowiesc swych racji urzadza wat > pliwej jakosci sondaze, beda glosic brednie do upadlego. Co Ty Lepian wygadujesz? TK "deska ratunku" dla "nieudacznikow"? Sam jestes lepszy? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Suweren 19.08.16, 08:19 Nie jestem zawodowym politykiem, wiec nie moge powiedziec, czy jestem lepszy od okreslonych lemingow, ktorym po przegranych wyborach odbilo do reszty Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 18.08.16, 18:34 W Turcji w czasie ostatniego miesiaca aresztowano ok 3 tys. sedziow. W Polsce tylko jednego chce scigac prokurator wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20564695,prokuratura-wszczela-sledztwo-ws-prezesa-tk-chodzi-o-zawiadomienie.html?t=1471537630639#opform20564695 Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 18.08.16, 19:49 maria421 napisała: > W Turcji w czasie ostatniego miesiaca aresztowano ok 3 tys. sedziow. > > W Polsce tylko jednego chce scigac prokurator Nie "chce" tylko musi wszcząć " w sprawie" a nie "przeciwko" tak jak każde inne zgłoszenie. I o co ten raban z porównaniem do Turcji? > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20564695,prokuratura-wszczela-sledztwo-ws-prezesa-tk-chodzi-o-zawiadomienie.html?t=1471537630639#opform20564695 > Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 18.08.16, 20:06 astra18 napisał: > Nie "chce" tylko musi wszcząć " w sprawie" a nie "przeciwko" tak jak każde inne > zgłoszenie. " W sprawie czego", Astro? W sprawie wykonywania obowiazkow sluzbowych? Przeciez Rzeplinski w tej kwestii jest poddany tylko TK. > I o co ten raban z porównaniem do Turcji? Raban? Ja sie ciesze ze w Polsce jeszcze nie jest jak w Turcji. W Polsce narazie tylko obraza sie slownie sedziow nazywajac ich "grupka kolesi" i skarzy sie prezesa TK do prokuratury za niewywiazywanie sie z obowiazkow sluzbowych. Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 18.08.16, 20:13 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Nie "chce" tylko musi wszcząć " w sprawie" a nie "przeciwko" tak jak każd > e inne > > zgłoszenie. > > " W sprawie czego", Astro? W sprawie wykonywania obowiazkow sluzbowych? O tym zdecyduje prokuratura, czy jest "w sprawie czego" nie uważasz? Każde zgłoszenie jest obligatoryjne do wszczecia postępowania "w sprawie" przez prokuraturę, nie uważasz? Jeśli stwierdzi że nie ma "o co" to umorzy. > Przeciez Rzeplinski w tej kwestii jest poddany tylko TK. Nie wiem czy dotyczy to również jako pracodawcy.Nie wiem.Wiesz? > > > I o co ten raban z porównaniem do Turcji? > > Raban? Ja sie ciesze ze w Polsce jeszcze nie jest jak w Turcji. W Polsce narazi > e tylko obraza sie slownie sedziow nazywajac ich "grupka kolesi" i skarzy sie p > rezesa TK do prokuratury za niewywiazywanie sie z obowiazkow sluzbowych. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 18.08.16, 21:23 astra18 napisał: > O tym zdecyduje prokuratura, czy jest "w sprawie czego" nie uważasz? > Każde zgłoszenie jest obligatoryjne do wszczecia postępowania "w sprawie" przez > prokuraturę, nie uważasz? Jeśli stwierdzi że nie ma "o co" to umorzy. Moze nie wszczynac postepowanie jezeli sprawa nie lezy w kompetencji prokuratury. > > Przeciez Rzeplinski w tej kwestii jest poddany tylko TK. > > Nie wiem czy dotyczy to również jako pracodawcy.Nie wiem.Wiesz? Pracodawca sedziow TK jest panstwo polskie, nie Rzeplinski. Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 18.08.16, 22:59 maria421 napisała > > > Pracodawca sedziow TK jest panstwo polskie, nie Rzeplinski. Prof.zw.na Wydziale Prawa i Aministracji UW Malgorzata Mokrzycka uwaza ze pracodawca jest prezes Rzeplinski, no ale skoro Ty uwazasz inaczej to chyba podepne to pod kategorie "opinia wlasna Marii":) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Suweren 18.08.16, 23:28 astra18 napisał: > maria421 napisała > > > > > > > Pracodawca sedziow TK jest panstwo polskie, nie Rzeplinski. > > Prof.zw.na Wydziale Prawa i Aministracji UW Malgorzata Mokrzycka uwaza ze prac > odawca jest prezes Rzeplinski, no ale skoro Ty uwazasz inaczej to chyba podepne > to pod kategorie "opinia wlasna Marii":) Jak urzędnik państwowy może być pracodawcą swoich podwładnych? Pogięło cię do końca ciotka. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 19.08.16, 09:05 astra18 napisał: > Prof.zw.na Wydziale Prawa i Aministracji UW Malgorzata Mokrzycka uwaza ze prac > odawca jest prezes Rzeplinski, no ale skoro Ty uwazasz inaczej to chyba podepne > to pod kategorie "opinia wlasna Marii":) Ciekawa jestem jak to ma sie do kodeksu pracy ktory mowi : Art. 3. Pojęcie pracodawcy Dz.U.2014.0.1502 t.j. - Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy Pracodawcą jest jednostka organizacyjna, choćby nie posiadała osobowości prawnej, a także osoba fizyczna, jeżeli zatrudniają one pracowników. www.arslege.pl/pojecie-pracodawcy/k10/a1148/ Wiec moze pomysl i powiedz w jaki sposob Rzeplinski , sam bedacy pracownikiem TK, "zatrudnil" jakiegokolwiek z sedziow TK. Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 19.08.16, 18:32 maria421 napisała: > Ciekawa jestem jak to ma sie do kodeksu pracy ktory mowi : > > Art. 3. Pojęcie pracodawcy > Dz.U.2014.0.1502 t.j. - Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy > Pracodawcą jest jednostka organizacyjna, choćby nie posiadała osobowości prawne > j, a także osoba fizyczna, jeżeli zatrudniają one pracowników. > > www.arslege.pl/pojecie-pracodawcy/k10/a1148/ > Wiec moze pomysl i powiedz w jaki sposob Rzeplinski , sam bedacy pracownikiem T > K, "zatrudnil" jakiegokolwiek z sedziow TK. No przecież pisałam że powołałam się na słowa prof. KORZYCKIEJ - nie Mokrzyckiej - mój błąd: wpolityce.pl/polityka/293923-o-liscie-22-profesorow-prawa-w-sprawie-kamila-zaradkiewicza Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 19.08.16, 19:21 Astra, Ty z tego jednego zdania : Ocena, czy nastąpiła powyższa sprzeczność należy do pracodawcy, w tym przypadku Prezesa TK. wyciagnelas wniosek ze to Rzeplinski, a nie panstwo polskie, jest "pracodawca" TK? TK jest instytucja panstwowa, wiec pracodawca wszystkich tam zatrudnionych jest panstwo polskie. Szef instytucji panstwowej moze co najwyzej reprezentowac pracodawce , czyli panstwo polskie. Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 19.08.16, 19:48 maria421 napisała: > Astra, Ty z tego jednego zdania : > > Ocena, czy nastąpiła powyższa sprzeczność należy do pracodawcy, w tym przypa > dku Prezesa TK. > > wyciagnelas wniosek ze to Rzeplinski, a nie panstwo polskie, jest "pracodawca" > TK? Wyciągnęłam wniosek kto jest administratorem stanowiska za które jest odpowiedzialny prezes. > > TK jest instytucja panstwowa, wiec pracodawca wszystkich tam zatrudnionych jest > panstwo polskie. ale ktoś odpowiada za organizację pracy tej instytucji. > Szef instytucji panstwowej moze co najwyzej reprezentowac pracodawce , czyli pa > nstwo polskie. Czy to jest polemika ze słowami pani profesor? > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 19.08.16, 19:52 Astro, to nie jest polemika ze slowami pani profesor tylko z Twoim rozumieniem jej slow. To ze Rzeplinski jest "administratorem" TK, nie znaczy ze jest dla pracownikow TK pracodawca. Pracownicy dostaja pensje od pracodawcy, czyli od panstwa polskiego przeciez, a nie od "administratora" Rzeplinskiego. Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 19.08.16, 20:20 maria421 napisała: > Astro, to nie jest polemika ze slowami pani profesor tylko z Twoim rozumieniem > jej slow. > > To ze Rzeplinski jest "administratorem" TK, nie znaczy ze jest dla pracownikow > TK pracodawca. Wobec tego nie zgadzasz się z: "Ocena, czy nastąpiła powyższa sprzeczność należy do pracodawcy, w tym przypadku Prezesa TK" Nie wiem jak można inaczej zinterpretować ten prosty przekaz. > Pracownicy dostaja pensje od pracodawcy, czyli od panstwa polskiego przeciez, a > nie od "administratora" Rzeplinskiego. Spółki Skarbu Państwa też należą do państwa polskiego i mają swoich prezesów którzy są pracodawcami, ktorzy są odpowiedzialni za politykę kadrową. Odpowiedz Link
a000000 Re: Suweren 19.08.16, 20:59 Moim zdaniem, Rzepliński jest pracodawcą na lat 9. Ze wszelkimi tego konsekwencjami i obowiązkami. Gdyby był tylko "administratorem", rząd miałby prawo go ze stanowiska prezesa odwołać w momencie, gdy tylko wyraża niezadowolenie z jego pracy. Rzepiński jednoosobowo odpowiada za zgodność z ustawą organizacji pracy TK. I tu może nadziać się na konsekwencje swojego upolitycznienia. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Suweren 19.08.16, 21:13 Rzepliński jest pracobiorcą jak każdy inny pracownik TK - ich pracodawcą nie jest jednak bezpośrednio Państwo Polskie, tylko sąd, w którym pracują - koniec dyskusji. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 19.08.16, 22:11 a000000 napisała: > Moim zdaniem, Rzepliński jest pracodawcą na lat 9. Ze wszelkimi tego konsekwenc > jami i obowiązkami. > Gdyby był tylko "administratorem", rząd miałby prawo go ze stanowiska prezesa o > dwołać w momencie, gdy tylko wyraża niezadowolenie z jego pracy. > Rzepiński jednoosobowo odpowiada za zgodność z ustawą organizacji pracy TK. I t > u może nadziać się na konsekwencje swojego upolitycznienia. Azerko, z jakich pieniedzy oplacani sa wszyscy pracownicy TK? Rzeplinskiego czy panstwowych? Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 19.08.16, 22:21 maria421 napisała: > a000000 napisała: > > > Moim zdaniem, Rzepliński jest pracodawcą na lat 9. Ze wszelkimi tego kons > ekwenc > > jami i obowiązkami. > > Gdyby był tylko "administratorem", rząd miałby prawo go ze stanowiska pre > zesa o > > dwołać w momencie, gdy tylko wyraża niezadowolenie z jego pracy. > > Rzepiński jednoosobowo odpowiada za zgodność z ustawą organizacji pracy T > K. I t > > u może nadziać się na konsekwencje swojego upolitycznienia. > > Azerko, z jakich pieniedzy oplacani sa wszyscy pracownicy TK? Tak jak np nauczyciele w szkolach publicznych - budzetowych. > Rzeplinskiego czy panstwowych? Rzeplinski dostaje pieniadze z budzetu i jak dyrektor szkoly publicznej, jako zarzadca placowka, odpowiada za jej dzialanie. Nauczyciel wyrzucony ze szkoly skarzy w Sadzie Pracy panstwo polskie czy dyrektora szkoly? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Suweren 19.08.16, 22:32 astra18 napisał: > Rzeplinski dostaje pieniadze z budzetu i jak dyrektor szkoly publicznej, jako z > arzadca placowka, odpowiada za jej dzialanie. Nauczyciel wyrzucony ze szkoly sk > arzy w Sadzie Pracy panstwo polskie czy dyrektora szkoly? Kobito, ty jesteś taka tępa, czy tylko rżniesz głupa? Odowiedz proszę innym, bo ja doskonale znam odpowiedź na to pytanie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 19.08.16, 22:35 astra18 napisał: > Rzeplinski dostaje pieniadze z budzetu i jak dyrektor szkoly publicznej, jako z > arzadca placowka, odpowiada za jej dzialanie. Nauczyciel wyrzucony ze szkoly sk > arzy w Sadzie Pracy panstwo polskie czy dyrektora szkoly? A pieniadze na odszkodowanie dla nauczyciela placi dyrektor z wlasnej kieszeni, czy placi podatnik? Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 19.08.16, 22:55 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Rzeplinski dostaje pieniadze z budzetu i jak dyrektor szkoly publicznej, > jako z > > arzadca placowka, odpowiada za jej dzialanie. Nauczyciel wyrzucony ze szk > oly sk > > arzy w Sadzie Pracy panstwo polskie czy dyrektora szkoly? > > A pieniadze na odszkodowanie dla nauczyciela placi dyrektor z wlasnej kieszeni, > czy placi podatnik? A odpowiedzialnosc za bezprawne dzialanie wobec pracownika ponosi panstwo polskie czy dyrektor? Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 19.08.16, 23:00 astra18 napisał: > A odpowiedzialnosc za bezprawne dzialanie wobec pracownika ponosi panstwo polsk > ie czy dyrektor? Chcesz powiedziec ze jezeli dyrektor bezprawnie zwolni nauczyciela, to ponosi za to jakies konsekwencje prawne? Jakie? Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 19.08.16, 23:10 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > A odpowiedzialnosc za bezprawne dzialanie wobec pracownika ponosi panstwo > polsk > > ie czy dyrektor? > > Chcesz powiedziec ze jezeli dyrektor bezprawnie zwolni nauczyciela, to ponosi z > a to jakies konsekwencje prawne? Jakie? Moze tu wkroczyc organ powierzajacy stanowisko, gmina, na podstawie ustawy o systemie oswiaty. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Suweren 19.08.16, 23:26 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > astra18 napisał: > > > > > A odpowiedzialnosc za bezprawne dzialanie wobec pracownika ponosi p > anstwo > > polsk > > > ie czy dyrektor? > > > > Chcesz powiedziec ze jezeli dyrektor bezprawnie zwolni nauczyciela, to po > nosi z > > a to jakies konsekwencje prawne? Jakie? > > Moze tu wkroczyc organ powierzajacy stanowisko, gmina, na podstawie ustawy o sy > stemie oswiaty, z którą miałam tylko przypakowy kontakt, co widać w każdym moim słowie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 19.08.16, 22:19 astra18 napisał: > Wobec tego nie zgadzasz się z: > > "Ocena, czy nastąpiła powyższa sprzeczność należy do pracodawcy, w tym przypadk > u Prezesa TK" Alez ja sie z tym zgadzam, tylko Ty to zdanie bierzesz doslownie, tak jakby to Rzeplinski placil pracownikom ze swoich pieniedzy jak pracodawca. On jest tylko szefem instytucji panstwowej jaka jest TK i z pozycji jej szefa reprezentuje panstwo, czyli pracodawce. > Spółki Skarbu Państwa też należą do państwa polskiego i mają swoich prezesów kt > órzy są pracodawcami, ktorzy są odpowiedzialni za politykę kadrową. TK nie jest spolka skarbu panstwa! Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 19.08.16, 23:02 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Alez ja sie z tym zgadzam, tylko Ty to zdanie bierzesz doslownie, tak jakby to > Rzeplinski placil pracownikom ze swoich pieniedzy jak pracodawca. > On jest tylko szefem instytucji panstwowej jaka jest TK i z pozycji jej szefa r > eprezentuje panstwo, czyli pracodawce. > Pomijajac sprawe pochodzenia pieniedzy ktore nie sa tu sprawa kluczowa, za co wobec tego odpowiada Rzeplinski jako szef TK? > > Spółki Skarbu Państwa też należą do państwa polskiego i mają swoich preze > sów kt > > órzy są pracodawcami, ktorzy są odpowiedzialni za politykę kadrową. > > TK nie jest spolka skarbu panstwa! SSP nie sa podmiotem panstwowym? Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 19.08.16, 23:06 astra18 napisał: > Pomijajac sprawe pochodzenia pieniedzy ktore nie sa tu sprawa kluczowa, za co w > obec tego odpowiada Rzeplinski jako szef TK? Pogoogluj to sie dowiesz. > > TK nie jest spolka skarbu panstwa! > > SSP nie sa podmiotem panstwowym? Zapytaj google, nie zanudzaj mnie. Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 19.08.16, 23:12 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Pomijajac sprawe pochodzenia pieniedzy ktore nie sa tu sprawa kluczowa, z > a co w > > obec tego odpowiada Rzeplinski jako szef TK? > > Pogoogluj to sie dowiesz. > > > > TK nie jest spolka skarbu panstwa! > > > > SSP nie sa podmiotem panstwowym? > > Zapytaj google, nie zanudzaj mnie. Ja tez Ci mowie dobranoc. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 19.08.16, 09:16 astra18 napisał: > Prof.zw.na Wydziale Prawa i Aministracji UW Malgorzata Mokrzycka uwaza ze prac > odawca jest prezes Rzeplinski, no ale skoro Ty uwazasz inaczej to chyba podepne > to pod kategorie "opinia wlasna Marii":) Nie pomylilas nazwiska? www2.wpia.uw.edu.pl/167,Sklad.html Odpowiedz Link
jureek Re: Suweren 19.08.16, 09:50 maria421 napisała: > Nie pomylilas nazwiska? > > www2.wpia.uw.edu.pl/167,Sklad.html Brawo!!! Powinnaś pracować jako dziennikarka śledcza. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 19.08.16, 10:09 jureek napisał: > Brawo!!! Powinnaś pracować jako dziennikarka śledcza. To akurat trudne nie bylo:) Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 19.08.16, 18:29 maria421 napisała: > Nie pomylilas nazwiska? > > www2.wpia.uw.edu.pl/167,Sklad.html Tak, pomyliłam, Małgorzata Korzycka. Odpowiedz Link
jureek Re: Suweren 18.08.16, 20:10 astra18 napisał: > Nie "chce" tylko musi wszcząć " w sprawie" a nie "przeciwko" tak jak każde inne > zgłoszenie. Prokurator musi przyjąć zgłoszenie, ale postępowania wszczynać nie musi. Chyba, że zgłaszający odwoła się od odmowy wszczęcia postępowania do sądu i sąd nakaże wszczęcie postępowania. Wtedy prokurator musi. Tak było w tym przypadku, że piszesz, że prokurator musi wszcząć? Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 18.08.16, 20:15 jureek napisał: > > Prokurator musi przyjąć zgłoszenie, ale postępowania wszczynać nie musi. A jak inaczej sprawdzi że zgłoszenie nie jest warte wszczęcia postepowania? Chyba, > że zgłaszający odwoła się od odmowy wszczęcia postępowania do sądu i sąd nakaż > e wszczęcie postępowania. Wtedy prokurator musi. Tak było w tym przypadku, że p > iszesz, że prokurator musi wszcząć? Odpowiedz Link
jureek Re: Suweren 18.08.16, 20:38 astra18 napisał: > > Prokurator musi przyjąć zgłoszenie, ale postępowania wszczynać nie musi. > > A jak inaczej sprawdzi że zgłoszenie nie jest warte wszczęcia postepowania? Czytając zgłoszenie. Prokurator ma prawo odmówić wszczęcia postępowania, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd, że postępowanie wszcząć musiał. Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 18.08.16, 20:43 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > > Prokurator musi przyjąć zgłoszenie, ale postępowania wszczynać nie > musi. > > > > A jak inaczej sprawdzi że zgłoszenie nie jest warte wszczęcia postepowani > a? > > Czytając zgłoszenie. Prokurator ma prawo odmówić wszczęcia postępowania, więc n > ie wprowadzaj ludzi w błąd, że postępowanie wszcząć musiał. OK. Jeśli uznał że sprawa warta jest wszczęcia "w sprawie" nadal nie widzę powodu do rabanu porównując sprawe do przypadku sędziów w Turcji. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 18.08.16, 21:26 astra18 napisał: > OK. > Jeśli uznał że sprawa warta jest wszczęcia "w sprawie" nadal nie widzę powodu d > o rabanu porównując sprawe do przypadku sędziów w Turcji. No przeciez mowilam ze nie mozna porownywac 3 tys aresztowanych sedziow w Turcji do skargi do prokuratury na jednego sedziego w Polsce. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 18.08.16, 21:21 astra18 napisał: > A jak inaczej sprawdzi że zgłoszenie nie jest warte wszczęcia postepowania? Zwyczajnie po przeczytaniu skargi i stwierdzeniu ze nie podlega ona kompetencji prokuratury. Odpowiedz Link
maria421 Re: Suweren 18.08.16, 21:46 Astro, a co Ty na to ze zgodnie z wynikami sondazu ogloszonego w Rzepie Ty jestes w mniejszosci bo wiekszosc popiera TK a nie Szydlo? Odpowiedz Link
astra18 Re: Suweren 18.08.16, 21:52 maria421 napisała: > Astro, a co Ty na to ze zgodnie z wynikami sondazu ogloszonego w Rzepie Ty jest > es w mniejszosci bo wiekszosc popiera TK a nie Szydlo? Wiekszosc z jakiej liczby?tych z ciagle utrzymujacego sie wysokiego poparcia dla PiS czy ciagle dolujacej opozycji, nie mowiac juz o Twojej ulubionej partii PO?:) > Odpowiedz Link
jureek Re: Suweren 18.08.16, 22:28 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > Astro, a co Ty na to ze zgodnie z wynikami sondazu ogloszonego w Rzepie T > y jest > > es w mniejszosci bo wiekszosc popiera TK a nie Szydlo? > > Wiekszosc z jakiej liczby? Większość ankietowanych. Odpowiedz Link