19.12.16, 14:05
rozpowszechnianie falszywych wiadomosci ma byc w Niemczech karalne.

Co zrobic jezeli sa puszczane w obieg przez samych politykow lub media publiczne?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21141373,tysiac-kanapek-dla-opozycji-wczesniej-zgloszona-demonstracja.html#MT
Na te falszywe newsy Astra sie zalapala i juz uzyla ich jako "dowodow" na to ze awantura w Sejmie byla zaplanowana przez opozycje...
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Fake news 19.12.16, 16:48
      maria421 napisała:

> Na te falszywe newsy Astra sie zalapala

na te fałszywe newsy nie tylko Astra się załapała, ale i tysiące ludzi nie mających możliwości weryfikacji niusa.

może i powinno się takich kłamców karać?
      Z wielką przyjemności obserwuję powrót do Dekalogu.
    • astra18 Re: Fake news 19.12.16, 17:48
      maria421 napisała:

> rozpowszechnianie falszywych wiadomosci ma byc w Niemczech karalne.
      >
      > Co zrobic jezeli sa puszczane w obieg przez samych politykow lub media publiczn
      > e?
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21141373,tysiac-kanapek-dla-opozycji-wczesniej-zgloszona-demonstracja.html#MT
      > Na te falszywe newsy Astra sie zalapala i juz uzyla ich jako "dowodow" na to ze
      > awantura w Sejmie byla zaplanowana przez opozycje...

Co do rejestracji manifestcji na 16 grudnia to nie widze powodów aby uznać news za fałszywy , skoro została zarejestrowana, bo musiała, wcześniej. Opozycja o tym nie wiedziała?
      Śmiech.
      Co do kanapek, o których wspomniał Liroy -może ale nie musi, Kłopotek "sypnał" choć wczoraj w Kawie na Ławie dosyć pokrętnie się tłumaczył.Widziałaś??
      A fałszywe newsy podają nawet sami dziennikarze GW o czym sama się przekonałaś - sprawa Manna - ale nawet się nie zająknęłaś, a poleciałaś na to jak na lato.
      >
      • maria421 Re: Fake news 19.12.16, 18:13
        Astra, ja juz Cie pytalam czy 1000 kanapek na caly dzien dla wszystkich poslow to duzo.
        Wystarczylo pomyslec ze to po jakies 2 kanapki na posla i nie powtarzac tego newsa jako "dowodu" na przygotowany zamach opozycji na Sejm.

Co do rejestracji manifestacji na 16 grudnia to kto ja wlasciwie zglaszal?
        • astra18 Re: Fake news 19.12.16, 18:19
          maria421 napisała:

> Astra, ja juz Cie pytalam czy 1000 kanapek na caly dzien dla wszystkich poslow
          > to duzo.
          > Wystarczylo pomyslec ze to po jakies 2 kanapki na posla i nie powtarzac tego ne
          > wsa jako "dowodu" na przygotowany zamach opozycji na Sejm.

Ile razy powtórzyłam?
          >
          > Co do rejestracji manifestacji na 16 grudnia to kto ja wlasciwie zglaszal?

No własnie, jakiś tajemniczy anonim.O ile się nie myle, z linku GW.
          • maria421 Re: Fake news 19.12.16, 18:25
            astra18 napisał:

> Ile razy powtórzyłam?

Raz. Z duza radoscia ze masz dowod na spisek opozycji.

> No własnie, jakiś tajemniczy anonim.O ile się nie myle, z linku GW.

Jezeli wiec nie wiadomo KTO, to dlaczego od razu mowilas ze to opozycja?
            • astra18 Re: Fake news 19.12.16, 18:58
              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
              >
              > > Ile razy powtórzyłam?
              >
              > Raz. Z duza radoscia ze masz dowod na spisek opozycji.

Ty również powtórzyłaś raz fałszywa informację na temat Manna.
              Lusterko masz?
              >
              > > No własnie, jakiś tajemniczy anonim.O ile się nie myle, z linku GW.
              >
              > Jezeli wiec nie wiadomo KTO, to dlaczego od razu mowilas ze to opozycja?

Bo tak dziwnie się składa i nie wierzę w żaden przypadek, A słowa Kłopotka w porannym wywiadzie umocniły mnie w tym przekonaniu.
        • jureek Re: Fake news 19.12.16, 18:22
          maria421 napisała:

> Co do rejestracji manifestacji na 16 grudnia to kto ja wlasciwie zglaszal?

Kolejny fake rozpowszechniany nawet przez publiczną telewizję, to rewelacje o tym, jakoby jeden z demonstrujących kładł się na ziemi, żeby udawać pobitego przez policję. Owszem, demonstranci kładli się na ziemię, ale w innym celu - żeby uniemożliwić przejazd samochodów.
          • astra18 Re: Fake news 19.12.16, 19:04
            jureek napisał:

> maria421 napisała:
            >
            > > Co do rejestracji manifestacji na 16 grudnia to kto ja wlasciwie zglaszal
            > ?
            >
            > Kolejny fake rozpowszechniany nawet przez publiczną telewizję, to rewelacje o t
            > ym, jakoby jeden z demonstrujących kładł się na ziemi, żeby udawać pobitego prz
            > ez policję.

I ten "fake" się jezcze urzeczywistnił w spocie PO jakoby został pobity.

Owszem, demonstranci kładli się na ziemię, ale w innym celu - żeby
            > uniemożliwić przejazd samochodów.

A dlaczego chcieli uniemożliwić? To nie jest zamach na wolność? To nie jest utrudnienie komunikacyjne i stwarzanie zagrożenie życia nie tylko kładącego się jak i inych uczestników ruchu?Też byś chciał mieć taką przeszkodę na drodze? Nie dość że uszkodziłbyś człowieka, sobie mógłyś zrobić krzywdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka