Dodaj do ulubionych

transport Warszawa-Bruksela

01.02.09, 18:43
Czym najlepiej, najsensowniej, w miarę tanio (ale nie cena jest priorytetem)
dotrzeć z Warszawy do Brukseli? Jakie linie polecacie? Jak wcześnie trzeba
kupić/zamówić bilety? Da się (jeśli tak, to jak?) dojechać tam pociągiem?
Planuję kilkutygodniowy wyjazd i będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.

Nie chcę dłużej smażyć tłuczonego szkła...
Obserwuj wątek
    • szuszu-1 Re: transport Warszawa-Bruksela 02.02.09, 12:45
      gloria_harla napisała:

> Czym najlepiej, najsensowniej, w miarę tanio (ale nie cena jest priorytetem)
      > dotrzeć z Warszawy do Brukseli? Jakie linie polecacie? Jak wcześnie trzeba
      > kupić/zamówić bilety? Da się (jeśli tak, to jak?) dojechać tam pociągiem?

Jesli chodzi o transport Warszawa - Bruksela to z tego co mi sie wydaje sa dwie opcje.
      1. www.lot.com - odlot z Warszawy na lotnisko do Brukseli. Pozniej autobus z lotniska do Brukseli ( czas jakies 20 min, koszt 4euro ( kupujac bilet u kierowcy)- wiecej informacji na temat lini z lotniska w tym linku: www.stib.be/airport-line.html?l=en

2.www.Wizzair.com - na pewno tansza od pierwszej ale samolot laduje na lotnisku w Charleroi ( pod Bruksela) istnieje mozliwosc dojazdu do Brukseli autokarem, ktory zatrzymuje sie przy dworcu Gare du Midi - koszt w jedna strone 13euro - informacje w ponizszym linku:
      www.charleroi-airport.com/doc.php?nd=1101&tid=101&site=1&lg=2
      3. Co do polaczenia pociagiem nie jestem zorientowany.

4. Dodatkowo istnieja firmy przewozowe (autokar) typu Eurobus, Euroline, Sindbad - sadze ze ta pierwsza jest warta polecenia gdyz z Wroclawia jedzie najszybcie i nie ma duzo przystankow. Kolejne dwie firmy maja wiecej przystankow przez co czas podrozy sie wydluza ( z Wroclawia do Brukseli Eurobus jedzie w ok 13godz).
      Pozdrawiam
      szuszu

• gloria_harla Re: transport Warszawa-Bruksela 05.02.09, 13:22
        Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź.
        Sprawdzałam co prawda wcześniej informacje na lot.com (oraz w innych liniach lotniczych), ale nie mogę nadziwić się cenom - czemu są aż tak zróżnicowane? Zaczynały się od 750 zł, a dochodziły aż do 3500-4000 zł (wszystkie konomiczne, w podobnym czasie). Jak to wszystko działa? Nigdy nie latałam i nie mogę się w tym połapać...

Nie chcę dłużej smażyć tłuczonego szkła...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka