roman_j 31.03.07, 15:01 Okna umyte, firany poprane i zrobiło się w pokoju jakoś tak jasno, biało, dziewiczo... :-)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciek.zwany.jajem Re: Przedświąteczne porządki 01.04.07, 19:52 roman_j napisał: > Okna umyte, firany poprane i zrobiło się w pokoju jakoś tak jasno, biało, > dziewiczo... :-)) Zdolniacha. Odpowiedz Link
gazelka74 Re: Przedświąteczne porządki 04.04.07, 12:57 Dziewiczo? Khm.... Nawet ja tego nie potrafię. A moze masz ochotę świadczyć usługi w szerszym gronie? Chętnie bym Cię zaprosiła. Oczywiście do mycia okien. ;) Odpowiedz Link
roman_j Re: Przedświąteczne porządki 04.04.07, 13:02 gazelka74 napisała: > A moze masz ochotę świadczyć usługi w szerszym gronie? Nie. :-)) > Chętnie bym Cię zaprosiła. Oczywiście do mycia okien. Widzę niezagospodarowaną niszę rynkową. Gdybym nie miał pracy to poważnie rozważyłbym założenie firmy świadczącej takie usługi dla ludności. ;-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: Przedświąteczne porządki 04.04.07, 18:51 Szkoda tylko ze z "outsourcingu" nici ;) A mi "siem" przypomnialo ni z tego ni z owego, ze kiedys bedac uczniem szkoly sredniej bylem u kuzyna w Poznaniu w akademiku. Po "somsiedzku" mieszkal taki "macho", do ktorego przychodzila jakas babka i za kase mu sprzatala pokoj. Gralismy w "cóś" i kolo sie pysznil ile to keszu nie zarabia i ze nie musi sprzatac. "phi...-wzruszyl ramionami szyderczo Ernest- gdyby to ona ze wzgledu na twoj urok osobisty robila..." "nie madrz sie, malolacie" - odpowiedzial kanapowy leniuch ;) Odpowiedz Link
gazelka74 Re: Przedświąteczne porządki 04.04.07, 23:20 Jak to było w jednej z polskich komedii... "jestem za piękny i za młody zeby za to płacić" :) Odpowiedz Link
podly.krzys Re: Przedświąteczne porządki 04.04.07, 23:33 A co ma uroda do mycia okien? ;-) Że niby przed cudownej urody dziewczem brud ucieknie z okna! ;-) Odpowiedz Link
mortuus Re: Przedświąteczne porządki 05.04.07, 07:16 A u mnie w mieszkaniu coraz ciemniej przez niezbyt czyste okna :( Prawdopodobnie sprzątanie odbędzie się PO świętach ze względu na "niezdanżanie". Odpowiedz Link
roman_j Re: Przedświąteczne porządki 05.04.07, 07:44 Mnie się też zdarzało sprzątać po świętach. Z tego samego powodu. O ile nie przewidujesz jakichś gości na święta w domu podejmować, to nic się nie stanie, jak sprzątanie poczeka. :-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: sprzatanie na swieta 05.04.07, 09:25 To ja jeszcze dorzuce jedna historie. Przed Swietami pewna zona pewnego profesora powiedziala do pewnej gosposi (nie wiem, jak sie teraz takowe nazywa: pomoc domowa?), a wiec rzekla: "w tym roku nie bedziemy myli okien na swieta bo sa czyste". Gosposia popatrzyla ze zgroza i rzekla: "pani profesorowa to chyba w Boga nie wierzy?!". Odpowiedz Link
roman_j Re: sprzatanie na swieta 05.04.07, 16:12 ernest_pinch napisał: > Gosposia popatrzyla ze zgroza i rzekla: "pani profesorowa to chyba w Boga nie > wierzy?!". Co można na język ulicy przetłumaczyć jako: "chyba panią po...". ;-)) Odpowiedz Link
gazelka74 Re: Przedświąteczne porządki 05.04.07, 10:27 Dziewczem? Chodziło mi o Romana... ;) Odpowiedz Link
naka Re: ERNESCIE !!! 07.04.07, 19:22 Ernest napisal: " To ja jeszcze dorzuce jedna historie. Przed Swietami pewna zona pewnego profesora powiedziala do pewnej gosposi (nie wiem, jak sie teraz takowe nazywa: pomoc domowa?), a wiec rzekla: "w tym roku nie bedziemy myli okien na swieta bo sa czyste". Gosposia popatrzyla ze zgroza i rzekla: "pani profesorowa to chyba w Boga nie wierzy?!". Ernescie jestem taka przerobiona..... porzadkami ale dzieki tobie - znowu sie zesmialam - i.... wracam do garow pozytywnie nastawiona ! Jak ty to robisz ??? Ha, ha, ha Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: ERNESCIE !!! 07.04.07, 20:51 Sztuka przekazu miedzyludzkiego polega na tym, ze trzeba lubic (a co najmniej akceptowac) poziom humoru danego osobnika. Na przykladzie moich najblizszych wspolpracownikow wiem, ze np. A,B,C lapia klimat mego nadawania, a D jest wrecz zbulwersowany. I dlatego nigdy nic na sile, a przekorny moj charakter wielu bawi a wielu prowokuje, a jeszcze inni powiedza: "kiedy spowazniejesz?" :) A ja po prostu jestem sobą, co wyzwala mnie z wiezow "bo tak nie wypada". I gdy u innych gosci usmiech - to o to chodzi :))) Odpowiedz Link
naka Re: ERNESCIE !!! 10.04.07, 20:08 Z mojego zakreconego zycia wylapie tylko pare osob, ktore posiadaja taki "dar" przekazu ! Moge nawet dodac, ze zdaza sie jedna na pokolenie ! Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: ERNESCIE !!! 10.04.07, 20:48 Milo mi to czytac, skromnemu ludkowi lesnemu z rownin mazowieckich :)) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link