Dodaj do ulubionych

Programsita C/C++ w Krakowie

18.05.10, 20:08
Dzień dobry,

Chciałbym poznać opinie na temat perspektyw zatrudnienia programisty C/C++ (do 2 lat doświadczenia zawodowego) w Krakowie. W ostatnich miesiącach na rynku widać pewne poruszenie z zastoju :) Czy jest w Grodzie Kraka popyt na C/C++? Jakie znacie firmy zajmujące się oprogramowaniem wbudowanym?

Macie jakieś opinie na temat poszczególnych krakowskich firm? Jakie płace, jaka atmosfera, stabilność firmy, wymagania, możliwość rozwoju?

Z ogłoszeń i nie tylko znam:
Motorola - Słyszałem, że przyzwoite zarobki :) Praca nie koniecznie rozwojowa ale jest też w branży embedded... Raczej wysokie wymagania.
Ericpol - Wiem tylko, że pracują w branży telekomunikacyjnej...
Comarch - We wsi gadają, że to informatyczna biedronka ;)
Atsi - Wiem tylko, że robią coś w branży gier/rozrywkowej.
Delphi - Kiedyś robili embedded, teraz nie wiem.
Fideltronik - Chyba tylko embedded. Słyszałem, że firma taka sobie.
Woodward - Jak wyżej.
Sabre - Tutaj chyba tylko Java. Biorą chyba tylko najlepszych :)
Energocontrol - Znam tylko ze słyszenia.
Metrosoft - Jak wyżej.

Wiecie coś więcej, może jakieś inne firmy?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • allerune Re: Programsita C/C++ w Krakowie 18.05.10, 20:22
      > Sabre - Tutaj chyba tylko Java. Biorą chyba tylko najlepszych :)

bzdura, jest dużo C++, nie wiem kogo biorą teraz, kiedyś podkupowali ludzi z
      wszystkich sąsiednich firm (m.in. motoroli)
    • Gość: lllll Re: Programsita C/C++ w Krakowie IP: 89.174.215.* 29.09.10, 11:12
      motorola - to glownie programowanie dokumentow w wordzie:)

woodward governor- beznadziejne traktowanie pracownika (glownie inzynierow), brak podwyzek, wiec polowa pracownikow odeszla. duzo wymagaja a kase oferuja niska. opinie o firmie sa beznadziejne

Sabre - biora jak leci:) jesli chodzi o najlepszych to google juz sie na tym przejechal, najpierw najlepszym dziekowali bo nie byli dosc najlepsi, potem brali gorszych najlepszych, bo tych lepszych najlepszych nie mogli znalezc.

ericpol - chce ponoc zatrudnic pare setek programistow, ciekawe skad ich wezmie? może wyłowi ich z wisły??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka