28.12.05, 22:47
Kto jest odpowiedzialny za odśnieżanie na naszym osiedlu??
dopiero po ok 2 godz ktos (pan w niewidocznym na drodze kaftanie) wyruszyl z maszynka na odsniezanie.
Widzę ze dziala jak sluzby miejskie -> "lekko spóźnione".
na zakręcie mozna było nieźle kręcic oberki przy prędkości 20 km/h
nie mówiąc o skrzyżowaniu przy wyjeździe z ZZ

Asterix
Obserwuj wątek
    • wiedzyen Re: Syberia 29.12.05, 13:28
      Oj Asterix, lekko przesadziłeś, rzeczywiście nie było odśnieżone, ale o ile się
      orientuję, to gdy pada to odśnieżanie nic nie da, to jak sprzątanie liści w
      wichurę. A oponki zimowe gdzie ??? Na nich nie powinieneś tańczyc na śniegu smile
      Poza tym, mimo, że mieszkamy na nowym osiedlu to jest Polska, widziałeś kiedyś
      w Polsce żeby zima kogoś nie zaskoczyła smile
      • grzegorz_zz Re: Syberia 29.12.05, 16:14
        Zgadzam się z przedmówcą. Na dobrych oponach zimowych po błocie pośniegowym i
        sypkim śniegu całkiem przyzwoicie się jeździ. Problemem jest tylko lód.
        • asterix2001 Re: Syberia 29.12.05, 18:06
          Dziś mimo ze nie pada śnieg ulica na ZZ nadal nieodśnieżona.
          i co Wy na to??
          odśnieźenie wjazdów do garaży nie wystarczy.
          Asterix
          Wiedzyen - ja nie ślizgalem sie na sniegu tylko na zamarźnietym blocie
          • robert28 Re: Bez przesady 29.12.05, 18:42
            przypomnij sobie/jeśli mieszkałeś/poprzednią zimę i od razu będziesz wiedział
            że na razie nie jest źle.
          • wiedzyen Re: Syberia 29.12.05, 19:36
            Jechałem około 17 przez ZZ i bez przesady, gdzie ten śnieg i zamarzniete błoto,
            Nawet przyzwoicie można było zachamować smile Bez urazy, ale oponki chyba
            kiepskie smile o ile zimowe ??? no bo na uniwersalnych to jak na łyżwach smile
            • asterix2001 Re: Syberia 29.12.05, 19:58
              ja jechałem ok 19 i byla syberia.
              a oponki zimowe i na sniegu zachowuja sie ok ale nie na sliskim blocie
              pozdrawiam
              Asterix
              • robert28 Re: Syberia 31.12.05, 10:43
                Dziś to prawdziwa Syberia szczególnie dla kierowców.Boziu daj odwilż.
                • robert225 Re: Syberia 31.12.05, 11:40
                  Oby nie za szybko, wreszcie jest zima.
    • zzdorka Re: Syberia 02.01.06, 20:38
      Odwilż nas dopadła a parkowanie na naszym osiedlu dalej przypomina - "uda się
      czy sie nie uda" smile Na szczęście bardzo dużo jeżdże i sobie wyjeździłam koleiny.
      Muszę niestety przyznać, że o miejsca postojowe nie zadbano w ogóle. Wręcz śnieg
      z jezdni i chodników został zrzucony na samochody. Bardzo mi sie to nie podoba.

Natomiast pochwalić muszę chodniki i jezdnię. Całkiem sprawna i szybka reakcja.
      Na żadnym osiedlu nie widziałam tak skutecznego odnieżania. Plus dla nowego
      zarządcy.
      • devor Re: Syberia 03.01.06, 22:24
        Z tego co wiem to pewnej pani z bloku B przeszkadzało poranne odśnieżanie o 4 i
        dzwoniła do ochrony i do p. Kazińskiego, i ochrona przekazała im żeby nie
        odśnieżali przed 6.
        • zzdorka Re: Syberia 06.01.06, 22:55
          No! Jeśli robili to młotami pneumatycznymi, to tez bym się zbuntowała wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka