Dodaj do ulubionych

Tokio 2011 | Suzuki Regina

IP: *.versanet.de 09.11.11, 19:17
wyglada jak przez okno .
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.net.pulawy.pl 09.11.11, 19:23
      może nie jest piękny, ale za to charakterystyczny
    • Gość: asd Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.11, 20:05
      Fajnie sympatyczny
    • Gość: arturx2 Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 20:19
      Buhahaha! Auto miejskie, czyli takie do jazdy głównie ok. 50 km/h, ale walczą zawzięcie z oporem powietrza. Albo coś z lekcjami fizyki u nich nie bardzo albo promieniowanie już im wali w mózgi. Tak czy owak początek końca japońców, zeszli na manowce.
    • xtr_krk Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina 09.11.11, 21:28
      ja to raczej - zwłaszcza przód - łączył bym z Renault 8 ;)
    • kosmiczny_swir Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina 09.11.11, 22:57
      Ten Panhard wyglada calkiem fajnie. Duzo fajniej niz to nowe Suzuki. Jakby zrobic nowoczesna wersje z wlokna weglowego (wytrzymale i lekkie) i z odpowiednim silnikiem, to by byla calkiem ciekawa propozycja. Osobiscie mam juz dosc ciezkich aut. Prawie nie da sie znalezc normalnego auta o masie ponizej 1 tony.
    • Gość: Wombat Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.aster.pl 10.11.11, 01:03
      Wg mnie super.
    • Gość: feliar Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 01:11
      "Buhahaha! Auto miejskie, czyli takie do jazdy głównie ok. 50 km/h, ale walczą zawzięcie z oporem powietrza. Albo coś z lekcjami fizyki u nich nie bardzo albo promieniowanie już im wali w mózgi. Tak czy owak początek końca japońców, zeszli na manowce."

Żal mi ciebie, przygłupi gimbusie.
      Nikt nie mówił o 50 km/h.
      Swoją drogą, kei cary z silnikami 0.6L z lat 80/90 potrafiły jechać ponad 130 km/h, co jak na miejskie auto i miejskie warunki, jest lepiej niż dobrze (oczywiście nie dla gimbusów zajaranych 20letnimi beemkami od turasa hehe).
      No i co w tym takiego dziwnego, że walczą z oporem powietrza?? Mniejszy opór powietrza - mniejsze spalanie itd.
      Ogarnij podstawowe rzeczy i nie ośmieszaj się.
    • Gość: jacek Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 01:41
      @ feliar: dobra aerodynamika nigdy nie zaszkodzi na spalanie, ale ten samochód raczej takiej nie będzie miał, bo styliści mieli za dużo do powiedzenia. Może i dobrze, bo samochód jest rzeczywiście charakterystyczny. Co do inspiracji, to dolna linia drzwi i tylnego błotnika trochę nawiązuje do innego Francuza - Citroena DS, chociaż w nim ta linia szła w górę "nieco" subtelniej. Kierownica zresztą też przypomina starsze Citroeny, tylko po jaką cholerę resztę wnętrza zrobili z malowanego na zielono sprasowanego ryżu?
    • Gość: Cruze Driver Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: 193.179.215.* 10.11.11, 06:32
      Wygląda genialnie, szkoda tylko, że jak większość świetnie wyglądających concept car'ów nie trafi do produkcji.
    • Gość: e_g... Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.11, 08:47
      Śliczny! W końcu jakiś sensowny protoyp a nie takie bohomazy jak inni pokazują. Faktycznie Dynę to on średnio przypomina. Tył trochę za to z DS-a, przód wypisz,wymaluj - renault 8.

Pomimo, że jestem motoryzacyjnym konserwatystą to podoba mi się projekt wnętrza. Jest ciekawy, oryginalny i sprawia wrażenie użytecznego.
    • Gość: gostek_gostek Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.11, 09:15
      Nie ma co się kłócić czy ładny czy brzydki - rzecz gustu. Na pewno oryginalny i ciekawy!
      Kierunek też dobry - w końcu samochody zaczęły zrzucać kilogramy. Do tej pory bezwstydnie tyły! Nowa 308 straciła ponad 100 kilo! Co jest wynikiem naprawdę niezłym jak na tak małe auto. Oczywiście zapewne te kilogramy to to też kwestia nielichych oszczędności. Ale nie łudźmy się - już od dawna większość aut to jednorazówki na 6 lat.
      Myślę, że to zapowiedź nowego trendu w motoryzacji i na tym będzie skupiona uwaga inżynierów.
    • Gość: Gość Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 09:21
      Nowy RENAULT 8! Świetny!
    • marrcel Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina 10.11.11, 10:33
      Jak na niego patrzę, to mam wrażenie, że (gdyby historia się inaczej nie potoczyła) dzisiaj Fiat 126p po wszystkich liftingach tak własnie by wyglądał.
    • Gość: olo Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.uwm.edu.pl 10.11.11, 13:33
      marrcel! "Jak na niego patrzę, to mam wrażenie, że (gdyby historia się inaczej nie potoczyła) dzisiaj Fiat 126p po wszystkich liftingach tak własnie by wyglądał."

Fiat 126 już sam w sobie był liftingiem starszego Fiata 500. A jeśli przyjmiemy że jednak to była seria liftingów 126 p -> 126p BIS -> Cinquocento -> Secicento -> Panda -> Panda II to dobrze wiemy jak Fiata 126p po tych wszystkich liftingach wygląda. A wiem co piszę, bo miałem 3 z wymienionych przeze mnie samochodów.

Jeżdżę Fiatem 600 (rocznik 2008) o masie 735 kg i po mieście spala 6-7 litrów. i rozpędza się bardzo fajnie, prowadzi się bardzo fajnie, choć zaledwie 55KM pod maską. Tak więc Suzuki o zbliżonej masie zapowiada się fajnie.
    • Gość: olo Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.uwm.edu.pl 10.11.11, 13:35
      Moje skojarzenia były raczej z Citroenem DS. Generalnie bardzo mi się podoba, zwłaszcza wnętrze i tył. Przód tak sobie.
    • Gość: Gość Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 15:34
      @olo Dla mnie Panda jest kontynuacją Uno, które było kontynuacją kanciastej Pandy.
      A łańcuch modyfikacji 126p zakończył bym na Seicento.
    • Gość: musoliini Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.11, 16:23
      Papier kur*a rumiankowy Regina
    • Gość: stanczyk Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.11, 18:00
      ... dobry kierunek działań: obniżanie masy , aerodynamika , i co najważniejsze:) extrawagancki futurystyczny design (jakby neo-retro interpretacja starych francuzów:wspomniane Reno8 czy 2CV, a może "quirky" Saab?:
      blog.autoshopper.com/photos/514_saab92.jpg
      www.autowp.ru/pictures/saab/92/autowp.ru_saab_92_prototype_%28ursaab%29_5.jpg
      ...
      Oby na drogach więcej takich wynalazków sie pojawiało (niedrogich, ekonomicznych , ... ładnych ) , np:
      www.widelec.org/stuff/honda_ev-n/honda_ev-n_01.jpg

Mamy XXI wiek , ile jeszcze mamy czekać.. ?!? :)
    • Gość: JB Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 15:32
      konsola po środku?!!!!! i zasłonięte tylne koło?!!!!!tragedia a do tego ma dziwny wyraz mordki...pomysł ciekawy ale do poprawy!
    • robgordon Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina 12.11.11, 19:11
      Sympatico.
    • Gość: Tom Re: Tokio 2011 | Suzuki Regina IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 00:36
      Naściągane z Citroena. Karoseria to Ds. Kierownica z jednym ramieniem to już w ogóle zerżnięte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka