Gość: QDWQ Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.56.220-216.q9.net 03.04.09, 20:34 KUPA KOREANSKIEGO GOOVNA Link Zgłoś
Gość: morpheus Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 21:14 QDWQ weź człowieku sie nie wypowiadaj, bo zal najpierw przejrzyj rozne fora poczytaj gazety testy recenzje. I zobaczycz pierd*olony ciołku ,że obecnie koreanskie auta dorownuja juz europejskim konkurentom. ALe czego sie spodziewac po wiesniaku w bmw e36 Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.asm.bellsouth.net 03.04.09, 21:53 Moze auta i technike potrafia juz ladnie skopiowac, ale Hyundai (i zalezna od nich Kia) to ohydna i skrajnie wykorzystujaca korporacja, ktorej po prostu nie warto popierac. Link Zgłoś
Gość: ML Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.eranet.pl 04.04.09, 00:30 morpheus, może i dorównują w niektórych aspektach, ale generalnie i tak odstają. Zawsze o krok do tyłu. Taka Kia Ceed: złazi z niej lakier, tapicerka się przeciera, a układ kierowniczy to parodia - precyzja jak z play station. Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 08:32 Kretyn piszący artykuł w którym narzeka, że zbyt mała moc wyciśnięto z V6 - po Wacka ci ciołku więcej niż 165 koni? Tak lubisz suszarki? Najlepiej jakby wrzucili stary silnik z mercedesa W124 3L bez turbodoładowania - miał 140 koni, za to po 20 latach jak nowy;) Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.chello.pl 04.04.09, 11:04 słuchajcie, to niewiarygodne, chyba rzeczywiście jest kryzys jak ludzie tak się ślinią do koreańskich samochodów... Osobiście od 3-4 lat sam się przymierzam do różnych koreańczyków i muszę przyznać że śmiech mnie ogarnia kiedy czytam różne posty od pseudotwardzieli typu MORPHEUS. Dziecko, idź do piaskownicy a nie pisz głupot. Samochody koreańskie za dużo palą, posiadają kiepską moc, tandetne wykończenie i mają okropne wzornictwo. Przykładowo - KIA chwali się że ma silnik 115KM turbo diesel. Według mne ten silnik ma najwyżej 95 KM. Po prostu - kilkanaście koni zdechło jeszcze na linii montażowej. Kupujcie sobie nowe GOOVNA - my, normalni ludzie wolimy normalne samochody. A samochody które sa normalne - pochodza z Europy, Japonii i USA a nie z Indii czy Korei. Taka prawda, takie fakty, ale co tam dyskutować z różnymi maniakami azjatyckiej tandety!!! Link Zgłoś
Gość: crx Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.wshifm.edu.pl 04.04.09, 11:34 ladnie wyglada ... jezeli z reszta tak jak z wygladem to nice... Link Zgłoś
Gość: EuroDriver Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.24.245.114.adsl.dynamic.totbb.net 04.04.09, 14:27 Jako Europejczycy powinniśmy wspierać europejskie firmy motoryzacyjne(czyt. kupować ich produkty). My od nich, a oni od nas i tak to się powinno kręcić - po sąsiedzku. A czego i ile kupują od nas Koreańczycy?? Link Zgłoś
Gość: lolomi Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 15:34 chiny, korea, indie - przyszłość motoryzacji Link Zgłoś
kkprofi21 Re: Do Sorento w siedem osób 07.04.09, 23:50 Gdzie autom koreańskim do europejski czy nawet japońskich marek, proszę nie porównujmy samochodu Kia Sorento do np. Toyoty RAV4 czy Mazdy CX7, bądź VW Tiguana. Kia to złom, koreańska tandeta, słabe wykończenie, fatalne plastiki i inne mat. wykończeniowe. Patrząc na wygląd np. Tiguana to jest on piękny w porównaniu do Sorento. Zresztą gdzie porównywać silniki VW do Kia? Tym bardziej że Tiguan sprzedaje się bardzo dobrze, a Sorento już w poprzednim wcieleniu nie była szałem na rynku SUV. Co jeszcze, Koreańczycy pewnie będą chcieli podobnych pieniędzy do VW, więc sprawa jest prosta, tylko VW, super wykonany i na dodatek dobrze się prezentuje :-) się rozpisałem... Link Zgłoś
Gość: kaxtus Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 18:12 kkprofi21 - jak ty uwazasz Tiguana za pieknego to nie chciałbym widzieć Twoeje kobiety :)))) przeciez to szkaradztwo! Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do Sorento w siedem osób IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 10:04 no coz, ciekawy jestem kto z Was czyli piszacych powyzej jest włascicielem np sorento? bo ja jestem od 2004.Kupujac to auto za blisko 180000 byłem pełen obaw ,lecz ktos powiedział "jak chcesz jezdzic bez problemow to kup koreanca" i wiecie ze miał racje! -do dnia dzisiejszego zadnych usterek.Moze nie jest to ideał,pare zeczy bym poprawil ale zrobił bym to w wiekszosci samochodow ktore miałem poprzednio,a były to znane marki i flagowe modele.Aha błagam nie mylcie aut uterenowionych z suvami bo Sorento do tej pory suvem nigdy nie był-reduktor,.rama, itd.NO i jeszcze jedno, jak na swoje 130 koni predkosc pod 180 km na godzine to naprawde wystarczy,a i dzewko z lasu sciagnie, tak ze spokojnie z tymi opiniami .Nie wiem jak jest z nizszymi modelami kia -nie miałem ,nie bede sie wypowiadał.Zdecydowanie polecam. Link Zgłoś
ciemas0 Re: Do Sorento w siedem osób 24.05.09, 13:32 rownierz jestem wlascicielem sorento od 2007 roku i nie mam nic do zarzucenia silnik posiadam 2,5 cdri 176 koni a tak wogole jest to silnik mercedesa jelopy i nie ma tam lipnego wykonczenia tak ja co nie ktorzy pisza lecz co sie dziwic nigdy nie jezdzili kia nowej generacj tylko bmw e 36 lub innemi padlami Tiguana co w nim pieknego wielka lipa audi q7 to mozna powiedziec piekne jest lecz cena tez Link Zgłoś