Gość: M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 18:41 haha świetny pomysł :D trzeba walczyć o swoje Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: witek Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.09, 18:48 switetny pomysl, jutro jade po poludniu do 3city nowiutka a1 od grudziadza. specjalnie sobie przyszykuje te pieprzone 17 zlotych po 10 i 5 groszy, trodno ze bede sam ale zrobie to bo to co wyprawiaja tez mnie irytuje...popieram akcje w 100%, zanim sie porozbieram i policze to monetki to napewno potrwa pare minut :) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: mzyo Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 19:51 hmm a czy na razie nie płacimy czasami za zwrot kosztów inwestycji a nie za amortyzacje i remonty autostrad? poza tym płacić powinni wszyscy w zależności od masy czy jakiegoś innego parametru bądź kategorii pojazdu. Zgadzam się że motocykliści powinni płacić mniej ale jak wszyscy użytkownicy ruchu płacić powinni. Link Zgłoś
Gość: Jełop Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 21:22 Nikt, ale absolutnie nikt by nie połajał, że opłaty są takie czy inne gdyby droga była przyzwoita. Proste jak metr drutu. Link Zgłoś
Gość: G Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: *.aster.pl 30.07.09, 21:41 jestem za. należy zlikwidować opłaty dla motocyklistów za przejazdy autostradami. w zamian za to wprowadzić opłaty za przejazdy przez teren zabudowany. Link Zgłoś
Gość: ź Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 23:06 Argument, że motocykl nie szkodzi autostradzie jest trochę z dupy bo płaci się za możliwość przejazdu / usługę, a nie za zużycie nawierzchni. Zgadzam się, że wysokość opłat jest za duża, szczególnie jeśli trwają prace remontowe, ale nie rozumiem dlaczego motocyklista miałby nie płacić wcale Link Zgłoś
Gość: tom Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: *.chello.pl 31.07.09, 01:49 To ja myślę że osobówki też powinny mniej albo wogóle nie płacić. Przeciez w porównaniu z taką 30 tonową ciężarówką nie niszczą drogi. Trzeba się umówić i zobaczymy bo w osobówce to jest tak: odpiąć pas poszukać portfela znaleźć drobne otworzyć szybę zapłacić wziąść kwitek schować zamknąć szybę zapiąć pas. Też trochę trwa :) Link Zgłoś
Gość: ian Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 07:51 Tom nie zapominaj o ekologicznej jeździe, jeszcze trzeba wyłączyć silnik i światła, a jak ktoś nosi portfel w kieszeni spodni to nieuniknionym jest opuszczenie pojazdu ;) Może być fajna zabawa. Pamiętajcie moi drodzy grosz do grosza.... Link Zgłoś
Gość: bucefal Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: 88.220.76.* 31.07.09, 09:22 Bzdura zupełna. Większość umów pomiędzy Rządem RP a koncesjonariuszami jest tak skonstruowana, że jak nie ma ruchu to płaci Rząd, czyli MY z naszych podatków. Ta metoda protestu nic nie szkodzi firmą tylko bliźnim czekającym w kolejce na wjazd, co jest przykładem skończonego chamstwa i draństwa gorszego nawet od postawy koncesjonariuszy. Dziwie się, że takie bzdury pisze naczelny, nie chce uogólniać niesprawiedliwie ale nie najlepiej to świadczy o właścicielach jednośladów... Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: *.devesoft.pl 31.07.09, 09:43 w takim razie zniesmy ograniczenia predkosci dla motocykli, ubezpieczenie... w ogole niech kazdy bez prawa jazdy ma możliwość jazdy motocyklem po drodze... i niech panstwo jeszcze im benzyne sponsoruje, bo przeciez tak mało palą.... A czy ten idiota ktory dzis mnie wyprzedzil na skrzyzowaniu z prawej strony pedzac ze 180 też tam będzie?? pewne sie spieszyl zeby zdazyc na prostest... Link Zgłoś
Gość: Apok Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: *.pgd.pl 31.07.09, 13:29 Ja bym tych brodaczy w chopperach w ogóle wywiózł do skandynawi... z tych na scigaczach przynajmiej jakies narządy są czasmi.... popiera przedmówce, motory mało palą to powinny mieć darmową benzyne... na coś tak głupiego jak bezpłatny przejazd autostradą dla motorów bo jej nie szkodzą mógł wpaść tylko naród który ma królową, mile zamiast kilometrów i na dodatek jeździ po złej strony jezdni... żal.pl Link Zgłoś
Gość: misza Re: Motocykliści zablokują autostradę IP: *.subscribers.sferia.net 01.08.09, 02:01 lubię dane interpretowane w zależności od potrzeby. motocykle mają bardzo mały kontakt z podłożem a nawet 1200 kg auto ma znacznie mniejszy nacisk na 1 cm2. to kto bardziej niszczy nawierzchnię? tiry i brudne i śmierdzące, obleśne autobusy. Link Zgłoś