Dodaj do ulubionych

Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplayerze

14.10.09, 19:05
Nie chcę multi, chcę doskonałego singla i dobrą (Tom Clancy), choć typową fabułę, jak w pierwszych trzech częściach.

Dawno temu, specjalnie dla pierwszego SC, kupiłem pierwsze XPudło. Tak zajebista była ta seria.

Niestety, SC skończył się na Chaos Theory. Double Agent to już pomyje robione pod niewymagającą tłuszczę prymitywów generacji MTV.

Z doskonale zrobionej skradanki, która spokojnie MOGŁA konkurować z MGS, zrobiono pustą strzelankę z elementami "podchodu", albo raczej interaktywny film, typu "teraz wciśnij ten wielki pulsujący guzik". Żenada. Jeśli Conviction ma zamiar pójść tą drogą, to Sam Fisher już się skończył.

Konsole, a raczej durni casualowi "gracze" a la Łiiii, niszczą rynek ambitnych gier.
Obserwuj wątek
    • psychol324 Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplayerze 14.10.09, 19:09
      Chyba sobie kupię bo jeszcze nigdy nie grałem w Splinter Cella crying a gdy miałem szansę bo kupiłem z cd action to okazało się, że płyta jest zepsuta i przynajmniej bym przetestował jak wygląda emulacja starszej konsoli.
    • psychol324 Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 19:11
      @odlpeter
      Nie zwalaj na ludzi którzy nie chcą po prostu rozwalić pada o ścianę tak jak hardcorowi gracze tylko na głupich developerów którzy wywęszyli łatwą kasę.
    • graczz11233 Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 19:11
      powstała jedna słabsza część serii, bo była zrobiona na szybko i tyle, a ty skreślasz SCC.
      Po gameplayach mogę powiedzieć tylko tyle: jestem pozytywnie zaskoczony i czekam z niecierpliwością na ten tytuł.
    • gunardan Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 19:19
      @oldpeter

Podpisuję się pod Twoimi słowami wszystkimi kończynami. Dawać konkretnego Splintera, z chowaniem się w cieniu, wielkimi lokacjami, gadżetami itp!
    • fuudimitzu Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 19:24
      No cóż oldpeter na twoim ukochanym pc od dawien dawna nie było ambitnej gry. A na konsolę ostatnia naprawdę ambitna gra którą pamiętam to Shadow of the Collossus z 2005 roku. Następny będzie The Last Guardian który mam nadzieję pojawi się w przyszłym roku.
    • allmarkpl Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 19:28
      Jeżeli będzie to wyglądało tak jak myślę (a raczej tak jak chciałbym żeby to wyglądało), czyli bez tagów gracza i bez możliwości odróżnienia go od zwykłego NPC to szykuje się świetna zabawa: wyobraźcie sobie, że dostajecie misje X, a 4 kolesi ma was powstrzymać mając jedynie lakoniczne informacje o waszym celu i wyglądzie ale mogą porozumiewać się między sobą niczym "tajni" agenci w filmach - zabawy z "podchodami", śledzeniem, obserwowaniem z daleka i akcje w stylu: "Czy ta osoba mnie śledzi czy to tylko przypadkowy bot?" - z chęcią bym takie coś zobaczył.
    • fuudimitzu Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 19:31
      gunardan: Sam nie jestem zachwycony kierunkiem w jakim poszła seria, zrobienie z klasycznej skradanki niemalże gry akcji sad Ale mam ogromną nadzieję że na najwyższych poziomach trudności gra bardziej będzie przypominać poprzednie odsłony.
    • star120 Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 19:33
      @oldpeter
      Chcesz powiedzieć że Wii ma same słabe, nic nie znaczące każualowe gierki? Bo moim zdaniem nie.
      Co do gry zapowiada się wyśmienicie, mam nadzieje że pogram jeszcze na tym swoim durnym gruchocie tongue_out Ogólnie to straszna posucha na PC ostatnio.
    • lethaldoze Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 19:36
      Dla tej gry kupię 360 smile
    • kriegaffe Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 19:45
      Jedni by chcieli nonstop odgrzewanego kotleta (każda kolejna część z tą samą konwencją, tylko misje trochę inne), drudzy chcą "świeżej krwi" w grze.

Ja się zaliczam do tej drugiej grupy. I nie, nie jestem "pokoleniem MTV", 31 lat mi stuknęło, gram od czasów VGA a Splinter Cell to wg. mnie ścisła czołówka rankingu gier w ogóle.

Czy nowy SC będzie dobry, to się okaże. Ja natomiast już brawa i pokłony biję zespołowi Ubi za odwagę i chęć dmuchnięcia świeżym oddechem w skostniałą już nieco serię.
    • powercontrols Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 19:56
      Po Alanie W. druga gram, ktorej z niecierpliwoscia wygladam na Xa.
    • tomi1988pl Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 20:56
      czyli, ze multi bedzie jak w The Ship? kazdy z graczy dostawal podstawowe dane osoby do ubicia i mial zabic drugiego gracza bedacego ta postacia po cichu bez powiadamiania ochrony i wzniecania alarmu jednoczesnie bedac celem innego gracza, o ktorym nie wiedzielismy. jesli tak ma to wygladac to bedzie ekstra.
    • hellghan Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 21:33
      jak pójdzie w stronę Chaos Theory czy Pandora Tomorrow będzie dobrze, się zobaczy...
    • he-man-pl Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 14.10.09, 22:11
      Chaos Theory i Pandora's Tommarow bylo mega! A jeszcze bardziej mega sie zapowiada odswiezenie serii!big_grin Wole cos nowego niz kolejna czesc z lepsza grafika. Cos czuje, ze ta gra nas nie zawiedzie i bedzie szpil na "conajmniej" 8,5/10 w mojej oceniesmile (a tyle mi starczy do zakupu tej gierki)
    • die_hard_trilogy Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 15.10.09, 01:51
      @kriegaffe - ano widzisz, jeden jest wytrawnym graczem, gra dużo i w tym graniu się rozsmakowuje. Drugi, nie potrafi na niczym dłużej się skupić i co chwilę potrzebuje czegoś nowego (tzw. "innowacji"). Nie twierdzę, że seria SC nie potrzebuje żadnego odświeżenia, ale to, co tutaj obserwujemy ma z tym niewiele wspólnego. To po prostu zamiana ze skradanki, na kolejny interaktywny film akcji, pełen QTE czy podobnych wynalazków, zamiana fabuły opartej na polityce na fabułę skoncentrowaną na przygodach jednego bohatera. To nie jest innowacja.
      @oldpeter - w dużym stopniu muszę się zgodzić. Nie jest jednak tak, że konsole = casual, sam uważam się za konsolowca i muszę powiedzieć - nie zawsze było tak jak teraz smile. Jeśli chodzi o Wii - na tej konsoli też są ambitne gry (fakt, że często są to produkcje wpisujące się pewien charakterystyczny schemat gier na tą konsolę). Rozumiem jednak co miałeś na myśli - Wii jako symbol. I tu zgoda, że jest to symbol najgorszego syfu. Nintendo szkodzi branży. Nigdy nie mogłem zgodzić się na 100% ze stwierdzeniem, że "gry to tylko i wyłącznie zabawa". Gry to także wyzwanie (zręcznościowe, logiczne, strategiczne itd), zachwyt nad designem graficznym i dźwiękowym (i do tego czasem przydaje się porządny hardware, drodzy fanboje Wii), to przykładowo przyjemność ze zwiedzania miast w sandbox'ach, to także, w pewnym zakresie, spełnianie marzeń (dzięki symulatorom możesz pokierować samolotami czy drogimi samochodami), czy wreszcie doznania, jakich dostarcza klimat zawarty w grze. Gry nie mogą być tylko i wyłącznie zabawą, bo bawić się można też rzucając kamieniami czy przewracając strony w książce telefonicznej. Gry są czymś więcej, tak jak oglądanie filmów czy słuchanie muzyki to nie zawsze tylko zabawa, tak jak czytanie książek to też nie zawsze tylko sama zabawa.
    • cienki_bolek_2 Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 15.10.09, 08:28
      Gry tzw Tom Clancy's to jedna wielka porażka
    • tomi1988pl Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 15.10.09, 08:50
      wii nie jest niczemu winne, to developerzy robioacy na nie kiepskie gry sa winni - takie same teksty mogliscie rowniez robic za czasow ps2 i psx, bo to one zapoczatkowaly crapy i gdyby nie to, ze obie te konsole byly jedynymi na rynku tak naprawde sytuacja tych konsol bylaby taka jak w przypadku wii.
    • die_hard_trilogy Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 15.10.09, 19:49
      @tomi1988pl - Za czasów Atari 2600, NESa i SNESa nie było crapów?
    • oldpeter Re: Splinter Cell: Conviction - tłumy w multiplay 15.10.09, 22:26
      Nie chodzi o to, że są crapy. One były zawsze.

Chodzi o to, że seria Splinter Cell świetnie się rozwijała. Przed premierą Double Agenta wierzyłem, że będzie jeszcze więcej SWOBODY, możliwości, zagadek, że gra będzie jeszcze bardziej ambitna od CT. A tu się pogorszyło i to bardzo znacznie. Jedyne co ulepszono, to grafikę. Reszta została uproszczona pod dyktando jakiś debili z marketingu, którzy uznali, że "teraz będzie się lepiej sprzedawać". Wśród motłchu. Skutek odwrotny - fani na UbiSoft się obrazili, a pokolenie MTV dalej nie kuma o co biega. Dla nich takie gry jak Gears of War - strzelać i chować się. Wszystkie konsolowe gry akcji zmierzają w tym kierunku: cover system, duży celownik i dwa guziki do obsługi bohatera: FORWARD, FIRE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka