Dodaj do ulubionych

Dolcan - Szwoleżerów - domki

IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 19.01.04, 12:21
Szukam jakichkolwiek informacji o firmie dolcan, ich inwestycjach, jakości
wykończeń (słyszałam, że beznadziejna), itp
Szukam tez osób, które juz zainwestowały w taki domek. Co sądzicie o tej
inwestycji. Wyrobią się do końca roku?

Ja jestem na etapie przymierzania sie i wciąż jeszcze sie waham.
Obserwuj wątek
    • Gość: john Re: Dolcan - Szwoleżerów - domki IP: 213.17.166.* 19.01.04, 12:28
      Jeżeli masz silne nerwy i dużo dużo pieniędzy żeby wykańczać samemu to co
      sper..... ludzie z Dolcana to życzę powodzenia. Jeżli chcesz znać zdanie na
      temat tej firmy to zobacz ten "porządek" jaki panuje na tej budowie. Spytaj
      mieszkańców pobliskich bloków - jakie jest ichg zdanie - gwarantuję,że
      będziesz miała dość. Dolcan to paratacze i beznadziejna firma. Sam kupiłem
      mieszanie na jednym z osiedli wybudowanych przez tę beznadziejną firmę.
      • Gość: eileen Re: Dolcan - Szwoleżerów - domki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 14:08
        jestem właścicielką mieszkania w bloku przy ul.Szwoleżerów. Mogę potwierdzić
        że Dolcan to beznadzieja. Nie dotrzymują terminów umownych,opóźnienia trwają
        około roku albo i dłużej.Kadra kierownicza na budowie nie kompetentna, ma się
        wrażenie że nie mają pojęcia o budownictwie, a przoduje temu pan J.R. Pajac,
        który czaruje swym fałszywym usmiechem, dużo obiecuje i nigdy nie zdaża mu się
        dotrzymać słowa.Jakość robót jest fatalna : krzywe ściany,wilgoć w mieszkaniu,
        grzyb, nieszczelne okna, woda w stropach itp. (długa lista).Jeśli chodzi o
        prezesa firmy to przed podpisaniem umowy bardzo miły, na poziomie facet,ale z
        chwilą podpisania umowy przy pierwszym problemie wychodzi z niego
        chamstwo.Więc zostajesz zdana sama na siebie z własnymi problemami i
        usterkami.Każda zgłoszona usterka zosaje tak zinterpretowana, że wychodzi na
        to że ty sama jesteś winna że usterka powstała. I nie licz absolutnie że
        zostanie usunięta. Wszelkie pisma do prezesa zostają zawsze bez
        odpowiedzi.Nigdy nie miał ochoty spotkać się z mieszkańcami na zebraniach
        które organizujemy.A na dodatek ciekawostka!!!Plan zagospodarowania który jest
        załącznikiem do pozwolenia na budowę został przerobiony i planowany plac zabaw
        zniknął.Nie radzę o to pytać prezesa, bo piana zaczyna mu wtedy kapać z buzi.I
        tak łamie się prawo budowlane.Więc jak nie chcesz mieć kłopotów i zmartwień
        oraz wyrzuconych pieniędzy w błoto to radzę zainteresować się budową innej
        firmy.
        • Gość: ela Re: Dolcan - Szwoleżerów - domki IP: 213.17.175.* 28.01.04, 15:01
          Ja też NIESTETY mieszkam przy cudnym osiedlu na Szwoleżerów i również bardzo
          tego żałuję. Kompetentni wydają się tam być jedynie dozorcy. Znają wszystkich
          mieszkańców, mało tego ostatnio jeden z Panów wyrecytował numer rejestracyjny
          mojego samochodu. Do tego jest bardzo miły, a jak miał zmianę (biedak) w
          wigilię, to do późnego wieczora zamiatał podwórka, odgarniał śnieg i palił
          śmieci. A właśnie, jak odbywa się utylizacja odpadów na naszym osiedlu??? Każą
          tym biednym dozorcom grzebać w śmietnikach, dokonać segregacji a później palić
          odpady parę metrów dalej.
          No cóż, jednym słowem NIE radzę pakować się w problemy z ta firmą, bo są
          naprawdę niezłe. Zapamiętaj tez nazwisko JACYNA i od razu uciekaj jak widzisz
          tego człowieka. Eileen dobrze go określiła!!!
          Domkami był zainteresowany mój kolega i juz nawet je oglądał, ale jak
          zaprosiłam go do siebie, to natychmiast zrezygnował. Namówił do tego innych
          znajomych, aby też uciekali, byle dalej od Dolcanu.
          Jeżeli chcesz cieszyć się ze swojego mieszkania, i nie słyszeć od Prezesa, że
          zrobił łaskę w ogóle budując nam osiedle to WYCOFAJ SIĘ i poradź to samo innym!
    • Gość: sąsiadka Re: Dolcan - Szwoleżerów - domki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 15:09
      Ja równiez mam wątpliwą przyjemność być klientem firmy Dolcan. Na dzień
      dzisiejszy Dolcan ma 7 miesięcy opóźnienia w stosunku do umowy. Im wydaje się,
      że budynki przy Szwoleżerów już są wykończone, ale jak sama zobaczysz (jeżeli
      odwiedzisz nasze osiedle) do wykończenia jeszcze daleko.
      Pan Prezes oraz ludzie z jego otoczenia to grupa niekompetentych i aroganckich
      cwaniaków. Można np. usłyszeć, że opóźnienia na budowie są winą lokatorów
      (!!!). Ja osobiście uważam, że domki będą się nadawały do zmieszkania
      najwcześniej w przyszłym roku latem.
      • Gość: cezaxxx Re: Dolcan - Szwoleżerów - domki IP: 80.72.36.* 21.03.04, 20:46
        hej proponuje przyjrzec sie stropom w tych domkach---faktem jest ze sa
        spartolone totalnie.Niektórzy przyszli własciciele co sie znaja na robotach
        kazali je sobie powymieniac, ale DOLCAN nie wymienia oczywiscie wszystkich
        stropów,tylko jesli ktos im to wytknie. Czyli nabijanie w butelke ludzi ciag
        dalszy....
      • subti Re: Dolcan - Szwoleżerów - domki 17.05.04, 14:02
        To juz hyba przesada z przyszlym rokiem !
        az tak zle to raczej nie jest bez przesady !
        Subti
    • kam81 Re: Dolcan - Szwoleżerów - domki 30.01.04, 17:29

• Gość: orkan Re: Dolcan - Szwoleżerów - domki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 21:08
        mam nadzieje iz napierdzielanie na zle wykonana prace to standard w naszym
        spoleczenstwie osobiscie jestem na etapie zwierania umowy na zakup swojego d w
        rzedzie x jestem osoba skrupulatna wiekszosc osob i to jest zastanawiajace i to
        osob ktore sa najbardziej sfrustrowane to bardzo mlodzi chodzacy w beretkach na
        swoich malych glowkach zamieszkujacy tylko jeden blok przy ul szwolezerow co
        wiecej nawet jedna klatke biedni mlodzi frustraci zamiast wyjsc ze swoimi
        malymi dzicmi do zoo spedzaja cale wieczory na pieprzeniu o niczym w jakims
        polciemnym garazu co wiecej po delikatnych rozmowach z niektorymi lokatorami na
        tym osiedlu stwierdzilem iz wiekszosc osob ktore nazekaja na firme dolcan
        mieszka w jednym bloku a nastepna grupa osob juz chyba bardziej wywazona w
        drugim chwla deweloperowi ktory juz przy zawieraniu umow potrafil posortowac
        artysow to sa moje spostrzezenia byc moze to jakas rozgrywka teraz do rzeczy
        osobiscie przejrzalem prace budowlane na osiedlu domkow moim skromnym zdaniem
        jakosc domkow ktore sa godne mojej uwagi to rzad domko D z pozdrowieniami orkan
        • Gość: ???? Re: Dolcan - Szwoleżerów - domki IP: 217.79.145.* 08.07.04, 09:11
          Goniu.
          Pewnie się nazywasz Wiśniewski, skoro masz taką wiedzę...
          Owszem w bloku B jest grupa ludzi, która interesuje się tym co wyprawia Dolcan,
          reszta nie ma już siły się z tymi pajacami mocować.
          O niedoróbkach nie będę pisał, bo zapewne o wszystkim wiesz.
          P.I.N.B na pewno zajmie się nimi, wtedy pogadamy.
          Kup sobie segmencik, powodzenia starszy człowieku z dużą główką
          (wodogłowie???)...
    • sloggi Re: Dolcan - Szwoleżerów - domki 08.07.04, 09:18
      Mam jedno pytanie - skoro jest tak beznadziejnie, to czym umotywujesz swoje
      zainteresowanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka