Dodaj do ulubionych

Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu?

IP: *.waw.cdp.pl 11.02.02, 15:44
Czy komuś zdarzyło się spotkać z odmowną decyzją BOŚ na wniosek kredytowy o
sfinansowanie inwestycji realizowanej przez Dom Development?
Obserwuj wątek
    • nailz Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? 11.02.02, 15:47
      Jezeli starasz sie o kredyt, dostajesz odpowiedni druczek na ktorym sa ich wymogi, jezeli nie spelnisz tych
      wymogow, nie dostaniesz kredytu, juz na miejscu w DD poinformuja Cie o tym, swoja droga to nie wiem jak oni
      obliczyli ze czlowiekowi potzrbne jest do zycia ok.400 pln.
      Pozdrawiam
      • Gość: Karla Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.waw.cdp.pl 11.02.02, 15:54
        Ja już wypełniłam te wszystkie druki i teraz właśnie czekam na decyzję
        kredytową. Z rozmów i obliczeń w DD wynika, że spełniam wszystkie ich
        wymagania, ale cień niepewności pozostał. Stąd właśnie było moje pytanie.

Pozdrawiam
        Karla
        • nailz Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? 11.02.02, 15:59
          Podejrzeam ze bedzie OK, chociazby z tego wzgledu ze gwarantem Twojej pozyczki jest DD, w momencie
          odbioru mieszkania, ustanawiasz hipoteke na BOS, czyli sa kryci i chyba nie boja sie udzielac kredytu, w razie
          pozaru maja do kogo miec pretensje.
          Na jaka inwestycje sie zdecydowalas?
          • Gość: Karla Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.waw.cdp.pl 12.02.02, 09:18
            Wybrałam inwestycję przy Bogusławskiego. Niestety na forum nie ma wielu
            przyszłych sąsiadów. Z konieczności czytam więc opinie osób, które zamieszkają
            na Derbach i Akacjach. A może jednak zajrzy tu ktoś z przyszłych mieszkańców
            Bielan?
            • nailz Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? 14.02.02, 15:29
              Dlatego wlasnie pytalem, w takim razie witam sasiadke, ja tez tam zakupilem mieszkanie, ale to
              prawda iz na forum jest nas malo, mam nadzieje ze nas przybedzie.
              Pozdrawiam
            • Gość: Miszel Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.cavern.pl 15.02.02, 15:49
              Witam Sąsiadów!
              Ostatnio na forum pojawił się post nt. przebiegu prac na Bogusławskiego. Sądzę
              jednak, że jest nas trochę.

Pozdrawiam
        • Gość: Pio Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 21:14
          Gość portalu: Karla napisał(a):

> ale cień niepewności pozostał. Stąd właśnie było moje pytanie.

Raczej nie powinnaś mieć problemu z udzieleniem kredytu. Więcej klientów DD
          znajdziesz na grupie dyskusyjnej przyszłych mieszkańców Osiedla Derby. Napisz
          list na adres derby@hydepark.pl (może ktoś odpowie na Twoje pytanie?)
        • Gość: carius Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.bresa.com.pl 14.02.02, 15:22
          Moim zdaniem przed podpisaniem umowy z DD warto odebrać z BOŚu promesę. Nic to
          nie kosztuje a oszczędza trochę niepewności.

Pozdrawiam,
          carius
          • fuzel_fuzel Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? 14.02.02, 16:07
            Co to jest ta promesa ?
            • Gość: carius Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 21:03
              > Co to jest ta promesa ?

Jest to przyrzeczenie udzielenia kredytu wystawiane przez Bank. Jest to dokument,
              na podstawie którego w przypadku późniejszej decyzji odmownej Banku będziesz mógł
              dochodzić ewnetualnego odszkodowania, jeśli poniosłeś jakieś straty (np.
              przepadła zaliczka).

Pozdrawiam,
              carius
              • Gość: beata Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.astercity.net / 10.131.128.* 28.03.02, 15:47
                Cześć! Znowu jest nas więcej - też weszłam w inwestycję na Bogusławskiego i
                cieszę się, że już widać (co prawda wirtualnie) przyszłych sąsiadów. Z
                doświadczenia wiem, że czym prędzej się poznamy, tym sprawniej pójdzie nam
                wyłonienie Zarządu Wspólnoty, który będzie reprezentował nasze interesy oraz
                rozliczał się z poprzednim zarządcą. Przede wszystkim trzeba będzie unikać
                oszołomów wszelkiej maści. A takich nigdy nie brakuje.... A poza
                tym "parapetówki" są zawsze milsze, gdy uczestniczą w nich mili sąsiedzi.
                Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka