Gość: Karla IP: *.waw.cdp.pl 11.02.02, 15:44 Czy komuś zdarzyło się spotkać z odmowną decyzją BOŚ na wniosek kredytowy o sfinansowanie inwestycji realizowanej przez Dom Development? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nailz Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? 11.02.02, 15:47 Jezeli starasz sie o kredyt, dostajesz odpowiedni druczek na ktorym sa ich wymogi, jezeli nie spelnisz tych wymogow, nie dostaniesz kredytu, juz na miejscu w DD poinformuja Cie o tym, swoja droga to nie wiem jak oni obliczyli ze czlowiekowi potzrbne jest do zycia ok.400 pln. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.waw.cdp.pl 11.02.02, 15:54 Ja już wypełniłam te wszystkie druki i teraz właśnie czekam na decyzję kredytową. Z rozmów i obliczeń w DD wynika, że spełniam wszystkie ich wymagania, ale cień niepewności pozostał. Stąd właśnie było moje pytanie. Pozdrawiam Karla Odpowiedz Link Zgłoś
nailz Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? 11.02.02, 15:59 Podejrzeam ze bedzie OK, chociazby z tego wzgledu ze gwarantem Twojej pozyczki jest DD, w momencie odbioru mieszkania, ustanawiasz hipoteke na BOS, czyli sa kryci i chyba nie boja sie udzielac kredytu, w razie pozaru maja do kogo miec pretensje. Na jaka inwestycje sie zdecydowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.waw.cdp.pl 12.02.02, 09:18 Wybrałam inwestycję przy Bogusławskiego. Niestety na forum nie ma wielu przyszłych sąsiadów. Z konieczności czytam więc opinie osób, które zamieszkają na Derbach i Akacjach. A może jednak zajrzy tu ktoś z przyszłych mieszkańców Bielan? Odpowiedz Link Zgłoś
nailz Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? 14.02.02, 15:29 Dlatego wlasnie pytalem, w takim razie witam sasiadke, ja tez tam zakupilem mieszkanie, ale to prawda iz na forum jest nas malo, mam nadzieje ze nas przybedzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszel Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.cavern.pl 15.02.02, 15:49 Witam Sąsiadów! Ostatnio na forum pojawił się post nt. przebiegu prac na Bogusławskiego. Sądzę jednak, że jest nas trochę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 21:14 Gość portalu: Karla napisał(a): > ale cień niepewności pozostał. Stąd właśnie było moje pytanie. Raczej nie powinnaś mieć problemu z udzieleniem kredytu. Więcej klientów DD znajdziesz na grupie dyskusyjnej przyszłych mieszkańców Osiedla Derby. Napisz list na adres derby@hydepark.pl (może ktoś odpowie na Twoje pytanie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carius Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.bresa.com.pl 14.02.02, 15:22 Moim zdaniem przed podpisaniem umowy z DD warto odebrać z BOŚu promesę. Nic to nie kosztuje a oszczędza trochę niepewności. Pozdrawiam, carius Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? 14.02.02, 16:07 Co to jest ta promesa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carius Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 21:03 > Co to jest ta promesa ? Jest to przyrzeczenie udzielenia kredytu wystawiane przez Bank. Jest to dokument, na podstawie którego w przypadku późniejszej decyzji odmownej Banku będziesz mógł dochodzić ewnetualnego odszkodowania, jeśli poniosłeś jakieś straty (np. przepadła zaliczka). Pozdrawiam, carius Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Czy komuś BOŚ /Dom Development/ odmówił kredytu? IP: *.astercity.net / 10.131.128.* 28.03.02, 15:47 Cześć! Znowu jest nas więcej - też weszłam w inwestycję na Bogusławskiego i cieszę się, że już widać (co prawda wirtualnie) przyszłych sąsiadów. Z doświadczenia wiem, że czym prędzej się poznamy, tym sprawniej pójdzie nam wyłonienie Zarządu Wspólnoty, który będzie reprezentował nasze interesy oraz rozliczał się z poprzednim zarządcą. Przede wszystkim trzeba będzie unikać oszołomów wszelkiej maści. A takich nigdy nie brakuje.... A poza tym "parapetówki" są zawsze milsze, gdy uczestniczą w nich mili sąsiedzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś