Dodaj do ulubionych

JW CONSTRUCTION

IP: 212.244.61.* 10.02.04, 09:50
Co się dzieje z firmą JWC? Czy macie takie same wrażenie, że źle sie
porobiło? Ja wycofuję swoje pieniądze z inwestycji na Bukowińskiej, póki
jeszcze można (nie wywiązali się z umowy). Coś źle im z oczu patrzy... a
szczególnie tym ich handlowcom. Odezwijcie się koledzy i koleżanki...
Obserwuj wątek
    • Gość: martan Re: JW CONSTRUCTION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 14:40
      Ja mam podpisaną umowę na DP II pozwolenie miało być do 31.12.2003 a teraz
      mówią, że możeeeeeee na wiosnę. Z tego co mówi JW to już sprzedali dużą część
      mieszkań a jakoś nikt się nie odzywa !!!!!!!!
      • Gość: PG Re: JW CONSTRUCTION IP: 195.164.60.* 11.02.04, 08:38
        Witam,
        ja również kupiłem mieszkanie na DP2. Dokładnie śledzę inwestycję. Pozwolenie
        na budowę zostało wydane 24 stycznia i prawdopodobnie dziś się uprawomocni.
        Przy okazji chętnie poznam nowych sąsiadów, bo jak na razie nasza grupa nie
        jest zbyt liczna.
        • Gość: martan Re: JW CONSTRUCTION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 11:06
          dzięki za informację GP, mam nadzieję że teraz może więcej ludzi będzie się
          odzywało i dzieliło swoimi informacjami.
        • Gość: PT Re: JW CONSTRUCTION IP: *.ippt.gov.pl 24.02.04, 13:01
          To witam sasiada, gdzie mieszkasz ? Ja w A1/21 ;)
          Wlasnie dostalem pisemko o uprawomocnieniu i co za tym idzie mam wplacac kase.
      • Gość: AB Re: JW CONSTRUCTION IP: *.axelspringer.com.pl 11.02.04, 11:18
        Twoi sąsiedzi zorganizowli się na forum DP I
        www.debowy-park.prv.pl
        pozdrawiam
    • ala011 Re: JW CONSTRUCTION 10.02.04, 15:15
      Aniu polecam Ama-Bud,jest solidna firma i odaje na czas.Jezeli chcesz wiecej
      informacji to napisz do siebie jakis kontakt naj lepiej e-mail.
      Pozdrawiam Manuela
      • Gość: TrAnik Re: JW CONSTRUCTION IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.02.04, 10:46
        Mysle o kupnie tam mieszkania. Okolica ladna, mile sasiedztwo DPI. Boje sie
        tylko tych opoznien, a zalezy mi na tym, by bylo jak najszybciej.Zreszta komu
        nie zalezy:)))
        Pozdr...TrAnik
        • Gość: muniek Re: JW CONSTRUCTION IP: *.econ.uni-hamburg.de 11.02.04, 13:42
          A macie jakies informacje na temat prawa wlasnosci gruntow i pozwolenia na
          budowe PLAZY II przy ulicy bukowinskiej (ten watek ciagniemy jako JWC Mokotow
          Plaza II Bukowinska)
          • Gość: Maggreg Re: JW CONSTRUCTION IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 15:44
            Mam mieć mieszkanko w MP 1 do niedawna lecieli z robotą na łeb na szyję
            przysyłali tylko zawiadomienia że prace na [poszczególnych etapach zostały
            ukończone. Teraz wszystko jakby staneło ale chyba jest to kwestia prowadzenia
            prac wewnętrznych. Trudno dostać się na budowę ponieważ po podjechaniu pod
            bramę wychodzi ochrona i lustruje. Co do handlowców to bardzo marn... Na
            początku podawano mi wysokość mieszkań 2,9 m i inne wynalazki budynki
            projektowano po sprzedazy mieszkań itp. Jeśliy toś miał pytania to śmiało.
            Jeżeli chodzi o MP II to ciekawą sprawą są małe domki pod nosem budowy i
            dodatkowy problem chyba stanowi zaplecze budowy, które chyba jest usytuowane na
            miejscu jednego z bloków.
    • Gość: gość Re: JW CONSTRUCTION IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 16:02
      Rok temu miałem zamiar "dokleić" się do inwestycji na Targówku - miała być
      gotowa do końca br. Minął rok i tylko płot zobaczyłem wokół budowy. Całe
      szczęście ze mnie tknął instynkt samozachowawczy i zmieniłem developera. Za 3,4
      miesiące już się wprowadzam. A inwestycja na Targówku w rok na pewno sie nie
      uda. W umowie - nic a nic nie miałbym żadnych praw. Jak oferowali tarasy gratis
      tak oferują do dzisaj, a wykupione są już od roku...dziwna firma. Zrezygnowałem
      z ich oferty bo bałem się że znajomi będą się ze mnie nabijać i...miałem
      niestety rację.
      • Gość: Malgosia Re: JW CONSTRUCTION IP: *.mcnet.pl 24.02.04, 16:53
        Ku przestrodze - kopiuje moj tekst z poprzedniego forum.
        Ja tez pare miesiecy temu przymierzalam sie do zakupu w JW Construction, ale na
        szczescie od zamiaru tego odwiodl mnie prawnik, ktory wczytal sie w ich
        propozycje umowy kupna-sprzedazy oraz podjal sie trudu proby negocjowania
        niekorzystnych dla mnie zapisow. A jest ich cala masa. Na dowod tego moze
        swiadczyc fakt, iz 17 z nich zostalo uznanych przez Urzad Ochrony Konkurecji i
        Konsumentow jako niedozwolone w polskim prawie. Niebawem z powodztwa prezesa
        UOKiKu ma sie odbyc sprawa sadowa. Natomiast moje kontakty z JW skonczyly sie
        niemila wymiana zdan, w ktorych zostalam poinformowana m.in o tym, ze
        mieszkanie zostanie sprzedane ze mna w udziale lub bez, a na zmiane warunkow
        umowy i tak liczyc nie moge, bo oni "klientom na glowe nie daja sobie wchodzic".
        Zenujące traktowanie klienta jak intruza.
        Ciekawym podobnych opinii polecam forum:
        nowydom.onet.pl/1,46,6,482861,1389077,235241,forum.html
        Chetnych do wczytania sie w opinie UOKiKU dotyczaca zaskarzonego dokumentu
        prosze o sygnal na maja29@gazeta.pl - moge przeslac ich odpowiedz na moja
        skarge.
        Konczac - kupno mieszkania to bardzo powazna decyzja i inwestycja. Uwazajcie,
        komu powierzacie swoje pieniadze i bezpieczenstwo!
        • Gość: TrAnik Re: JW CONSTRUCTION IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.02.04, 10:55
          Zgadza sie. Umowa z JW jest niezupelna, a proba negocjacji podstawowych zapisow
          jakie winny zawierac umowy konczy sie fiaskiem. Brakuje zalacznikow o
          standardzie wykonczenia budynku a podpisujac taka umowe godzisz sie praktycznie
          na kazdy. Moga w3iec zbudowac chatke z papieru, trzy- lub pieciopietrowa,
          wewnatrz, badz na zewnatrz osiedla. Moze bedzie domofon, a moze brama???Kto to
          wie....Uwaga na stala cene!!!waloryzowana czesto procentem zlodziejskim, co
          pracownicy wyzszego szczebla tlumacza "ze cena za metr musi sie zwrocic".
          Handlowcy klamia i polecam, aby kazda obietnica, jaka skladaja ci przemili
          ludzie zapisywali w umowie...Wtedy dopiero mozna dowiedziec sie jak naprawde
          wygladal bedzie nasz przyszly dom....Kiedys ta chora sytuacja na rynku
          mieszkaniowym sie skonczy, zaczna wtedy wykladac pieniadze na budowe z wlasnej
          kieszeni i wtedy rozpocznie sie prawdziwa troska o klienta. Niestety, pozycje
          na rynku gruntuje sie przez kilka lat...A JWC chyba zbyt dobrej opinii nie ma.
          Pozdrawiam TrAnik...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka