Dodaj do ulubionych

Amabud developer

• witalik O Piaskowej w "Rzeczpospolitej" (16.01.06) 16.01.06, 22:05
      Dziś w "Rz"
      (www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_060116/nieruchomosci_a_14.ht
      ml) ukazał się artykuł o nowych inwestycjach na Woli, w którym wspomniano
      również o Piaskowej. Ciekawy jestem, czy wywoła to ruch na tej liście? ;-)

Pozdrawiam i załączam fragment o Piaskowej (cena wynika 5900zl/m2):
      "**Przy ul. Piaskowej**

Pod tym adresem inwestuje Ama-Bud. Aby zamieszkać na 74 mkw., należy zapłacić
      ponad 436 tys. zł. Wybrane mieszkanie ma balkon, liczący 11 mkw., za który
      należy dopłacić 16,5 tys. zł (1,5 tys. zł za mkw.). Obowiązkowe do wykupienia
      miejsce w garażu kosztuje 30 tys. zł.

Inwestycja zakończy się w listopadzie 2007 r. Okolica jest spokojna i zielona.
      Teren wokół luźno zabudowany. Dobry jest dojazd do osiedla komunikacją miejską -
      autobusem lub tramwajem, ze względu na bliskość ronda Babka.

Obowiązki nabywcy: przy podpisaniu umowy należy wpłacić 10 - 15 proc. Pozostała
      kwota zostanie rozłożona zgodnie z indywidualnym harmonogramem. Koszty
      utrzymania przewidywane są w granicach 6,5 - 7 zł za mkw. Kwota ta zawierać
      będzie zaliczki za media, a także opłatę za ochronę i miejsce garażowe."
    • Gość: witalik Piaskowa 7 IP: *.net.external.hp.com 13.03.06, 16:16
      Ciekawy artykul w dzisiejszej Rzepie nt. budynku komunalnego przy Piaskowej 7.

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_060313/nieruchomosci_a_14.html

A swoja droga, czy ktos wie dlaczego nie mielismy cieplej wody w niedziele?
      • Gość: Sambi Re: Piaskowa 7 IP: 195.177.83.* 16.03.06, 09:13
        Odnosnie wody to naprawiali rułe na Burakowskiej - podobno pękła.

A co do Piaskowej 7 to niby mieszkania komunalne, a samochody przed klatką to
        nie byle jekie maluchy, ale jest nawet jaguar ;).
      • Gość: maniek Re: Piaskowa 7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:07
        czy ma ktoś z was ten artykuł,chętnie bym go przeczytał
    • Gość: hhh Re: Amabud developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:33
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • Gość: michal Re: Amabud developer IP: *.chello.pl 18.04.06, 09:33
        Mają zamiar chyba budować przy ulicy Odkrytej na Tarchominie "Zakątek Wiślany"
        oraz przy ulicy Trzcinowej zlikalizowanej w dzielnicy Warszawa Włochy.
        • Gość: piaskowiec Hałas klubowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 04:54
          Drodzy sąsiedzi!
          Co sądzicie o tych kojących dzwiękach
          dobiegających nocą z pobliskich klubów?
          Bo ja mam dosyć! Już kolejną noc nie mogę
          się wyspać.Czy myślicie, ża można coś z tym
          zrobić,czy może próbowaliście? Ja wielokrotnie dzwoniłem do straży
          miejskiej,ale to nie przynosi żadnych rezultatów.
          • Gość: witalik Re: Hałas klubowy IP: *.europe.hp.net 28.06.06, 15:12
            Tak, te dzwieki do 5 rano to koszmar. Kiedyś raz podejmowałem ten wątek na tym
            forum. Ale sam nie wiem, co sie da z tym zrobic... Chyba zainstalowac płytę
            dzwiękoszczelna od strony Burakowskiej, jak przy autostradach...
            • adeq Re: Hałas klubowy 29.06.06, 14:22
              wyglada na to, ze piaskowa 4 ma generalny problem z halasem z jednej strony
              budynku czesc mieszkancow na bezplatna przymusowa wejsciowke na imprezy do
              rana, z drugiej strony mieszkancy maja szanse przechodzic intensywny kurs
              mlotow pneumatycznych i innych halasogennych narzedzi...
              sielanka...

ale wyglada na to, ze ciezko bedzie cos w tych przypadkach zdzialac...
              • witalik Re: Hałas klubowy 28.07.06, 14:52
                może jednak czeka nas przyszłośc słoneczna, gdy za 5 lat okolice się zmienią
                nie do poznania, i nie będzie ani budowy od północy, ani tartaków od południa,
                ani MPO i CDQ od wschodu, a od Powązkowskiej będzie nas odgraniczał piękny
                park :) Ahh, jak pieknie...
                • Gość: Paweł ...balkonowy (pod)palacz... IP: 62.29.166.* 30.07.06, 23:26
                  Ma ktoś skuteczny sposób na balkonowych pod-palaczy?, przez których w takie
                  upały muszę zamykać okna?
                  paweł
                  • witalik Re: ...balkonowy (pod)palacz... 31.07.06, 12:47
                    Pawel, a kto to sa balkonowi podpalacze? Bo jeszcze chyba nie mialem z nimi do
                    czynienia...
                    • Gość: bryś Re: ...balkonowy (pod)palacz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:05
                      chyba chodzi o ludzi palących na balkonach. Raczej nie da się z tym nic zrobić.
                      Gorzej jak w zimie im sie nie chce i wylaza na klatke :( Nie wiem jacy sa Twoi,
                      ale umnie np. rzuca pety na mój balkon, bo po prostu popielniczka jest ponad
                      jego siły. Chamstwo niestety.
                      • Gość: dix Re: ...balkonowy (pod)palacz... IP: 195.205.147.* 31.07.06, 16:29
                        no i na hu.. kupować wszystkie te mieszkanka za rekordowe ceny. Żeby później
                        ciągle narzekać. Toć to marnotrawstwo pieniędzy, które całe życie wielu bedzie
                        oddawać.
                        • Gość: Paweł Re: ...balkonowy (pod)palacz... IP: 62.29.166.* 31.07.06, 23:16
                          Jasne, super rozwiązanie, jak się nie ma mieszkania to nie ma na to narzekać!
                          Gratuluję strategii życia !

Chodziło mi oczywiście o palenie papierosów przez sąsiadów na balokonie -
                          piętro niżej. U mnie w domu nikt nie pali, więc od razu czuć smród wszędzie.
                          Z tego co się orientowałem to jest to walka z wiatrakami, więc... może kiedyś
                          go zaleję wodą:)

Paweł
                          • Gość: Antyadministrator Flaga IP: *.aster.pl 02.08.06, 14:21
                            Dlaczego administrator naszego budynku nie wywiesił wczoraj polskiej flagi na
                            naszym budynku?
                          • Gość: Sasiad Re: ...balkonowy (pod)palacz... IP: *.era.pl 21.08.06, 14:13
                            Ja wiem o kogo chodzi i chciałabym się ustosunkować. A zalanie to już chyba
                            fakt dokonany? Nie wydaje mi się sformułowanie walka z wiatrakami za
                            adekwatne do zaistniałej sytuacji. Po ostatnim zalaniu naszego balkonu woda z
                            mydlinami (i nadmieniam, że nie było to tylko niewinne wiaderko, o czym na
                            pewno wie sam zainteresowany jak również nie był to pierwszy raz zalania) a
                            muszę powiedzieć, że w tym przypadku nie było to tylko zalanie balkonu; oprócz
                            zabrudzenia mi prawie całego prania i balkonu, mydliny odbijały się o parapet
                            wpadajac do mieszkania. Oczywicie było ciepło więc cóż niewinna woda?
                            Owszem, po wyschnięciu zostały wszędzie białe plamki po mydle. Woda
                            leciała z takim głosnym impetem, że trudno było się doprosić czegokolwiek przez
                            balkon więc konieczna była wizyta osobista. I cóż dowiedzielismy się, że
                            sasiad nie będzie na nas lał wody, jak my nie będziemy palić papierosów na
                            balkonie (!!!!). Cudnie.. No, ale ponieważ staramy się żyć zgodnie z
                            sasiadami, uważmy na palenie majac na uwadze, że może to komus przeszkadzać.
                            Nie mamy jednak możliwosci zmieniania kierunku wiatru. Natomiast na pewno nie
                            dmuchamy umyslnie na balkon powyżej, żeby robić cos po złosci.
              • Gość: dosia Re: Hałas klubowy IP: *.u.mcnet.pl 23.08.06, 14:03
                czy ktoś z mieszkańców w trybie pilnym może powiedzieć coś więcej a propo
                hałasu,czy na piaskowej 4 nie da sie spać?
                • witalik Re: Hałas klubowy 23.08.06, 15:23
                  Zależy o którą stronę budynku Ci chodzi. Od strony Poważkowskiej bliżej
                  Burakowskiej nadaje tartak. Od strony Burakowskiej - CDQ i Piekarnia. Od
                  północy - nowa budowa Ama-budu. Jedynie od strony Piaskowej to ponoc jest w
                  miarę cicho.

Zależy tez czy śpisz bardziej w nocy, i dostaniesz od CDQ; czy lubisz polenic
                  się w łóżku z rana, i spokój bedzie Ci zakłucac piła tnąca drzewo :))
                  • Gość: dosik Re: Hałas klubowy IP: *.u.mcnet.pl 23.08.06, 16:01
                    Dzięki bardzo za info. A jak z tym tartakiem (rano tzn o której? w soboty też?,
                    tam sa jakies baraki, czy znacie plany zagospodarowania?
                    • witalik Re: Hałas klubowy 25.08.06, 20:07
                      Tzn. to nie jest tartak, tylko koleś produkuje jakieś mebli, włącznie z sobotą.
                      Ja czasami pracuję z domu w ciągu tygodnia, i koles nadaje prosto mi pod oknem
                      (klatka C). Ja na szczeście jestem mało wrażliwy, ale mojej żonie to powązie
                      przeszkadza - szczególnie w sobotę.

Plany PONOĆ są takie by w tym miejscu kiedyś powstał parkin dla
                      przyjeżdżających na Powązki. Ale planów zagospodarowania na razie nie ma, choc
                      wszyscy powtarzają że teren jest zbyt atrakcyjny, by na nim trwały takie
                      budy :) Ale my żyjemy teraz i tu.

Pozdrawiam, Witalik
                      • Gość: piaskowiec Re: Hałas klubowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 04:08
                        Kochani Sąsiedzi!!!
                        Cieszę się, że jeszcze czasem ktoś z Was tu zagląda.
                        Dzisiejszej nocy, po raz kolejny, mam wątpliwą przyjemność
                        słuchać "muzyki klubowej" z piekarni.
                        MAM DOSYĆ!!!
                        Jeżeli ktoś z Was ma podobne odczucia i chciałby coś z tym zrobić ze mną proszę
                        o info na forum. Na początek proponuję założenie sprawy w sądzie grodzkim,
                        zrobi to w naszym imieniu straż miejska, ale potrzebni do tego są świadkowie.
                        Myślę, że im nas będzie więcej tym lepiej.
                        Dodam, że nie mam nic przeciwko klubom, ale nie muszą one grać w mojej sypialni.
                        • Gość: neon Re: Hałas klubowy IP: *.u.mcnet.pl 15.11.06, 07:28
                          A dokładnie w której klatce to jest uciażliwe? Cały blok jest zterroryzowany i
                          nic nie da się zrobić?
                          • Gość: B Wspólnota mieszkaniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:06
                            Czy pamiętacie, że już za dwa tygodnie nasz deweloper przestanie być zarządcą
                            naszego osiedla? Ciekawe na kiedy zostanie zwołane zebranie naszej wspólnoty
                            mieszkaniowej.
                            • witalik Re: Wspólnota mieszkaniowa 20.11.06, 10:03
                              Pierwsze zebranie jest chyba zwoływane właśnie przez develpera, no nie?
                              • Gość: Lemur Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:42
                                Powinno zostać zwołane przez obecnego zarządce (w naszym przypadku to też
                                deweloper). Co ciekawe, powinniśmy dostać zawiadomienie o zebraniu na piśmie
                                przynajmniej na 7 dni przed zebraniem. Biorąc pod uwagę, że 30 AmaBud przestaje
                                być zarządcą, a dziś mamy 20, zawiadomienia powinniśmy dostać już.
                          • witalik Re: Hałas klubowy 20.11.06, 10:02
                            Ostatnio wydawało się że zelżało, ale w tą sobotę to piłowanie (nie wiem czy
                            CDQ czy Piekarnia) było niezłe.
                    • Gość: zibi Re: Hałas klubowy IP: 212.75.102.* 05.10.06, 18:17
                      witam;czy ktos jest zainteresowany nowa ofertą tego dewelopera-chodzi o
                      Białołęke-Zakatek Wiślany???? pozdr
                      • harribbo Renatka comeback !!! 06.10.06, 18:37
                        : )) i znów człowiek czuje się jak za starych, dobrych czasów
                        • Gość: gość Re: Renatka comeback !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 14:32
                          Witamy Ciebie Renia, jak tam młodzież się czuje ?
                          gdzie teraz będziesz nadzorować budowę ?
                          pozdrowienia dla młodego!
                          • Gość: Rafii Re: Renatka comeback !!! IP: *.tpnet.pl 10.10.06, 19:38
                            Pytałem o młode pokolenie - dziewczynka:)
    • Gość: ania Re: Amabud developer IP: *.acn.waw.pl 02.08.06, 15:16
      Mam pytanie bo kupiliśmy mieszkanie od tego dewelopera i chciałabym się
      orientacyjnie dowiedzieć ile wynosi czynsz? dziękuje
      • Gość: Piaskowa Re: Amabud developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 18:07
        Na Piaskowej jakieś 7 zeta za m2.
        • Gość: ania Re: Amabud developer IP: *.acn.waw.pl 02.08.06, 19:04
          serdeczne dzięki
    • kruder76 Niespodzianka 23.11.06, 11:16
      Dla tych, którzy nie dostali maila ode mnie wczoraj - informacja, że AmaBud nie
      zamierza w najbliższym czasie zwoływać zebrania wspólnoty. Wczoraj do nich
      dzwoniłem. Co ciekawe po 30 listopada nadal zamierzają zarządzać naszym
      budynkiem, mimo, że nie zawarli umowy z właścicielami mieszkań.
      Jedyny sposób, żeby się ich pozbyć to zwołanie zebrania wspólnoty we własnym
      zakresie.
      • witalik Re: Niespodzianka 26.11.06, 23:03
        Ciekawe. Bo pamiętam, że narzekali na to, że ludzie nie płacą czynszu :)
        • kruder76 Re: Niespodzianka 01.12.06, 10:37
          witalik napisał:

> Ciekawe. Bo pamiętam, że narzekali na to, że ludzie nie płacą czynszu :)

Ludzie nie płacą, bo administrator nic nie robi i osiedle niszczeje, a
          administrator nic nie robi, bo ludzie nie płacą. Trzeba w końcu przerwać to
          zaklęte koło.
          • Gość: Linka Re: Niespodzianka IP: *.era.pl 16.01.07, 12:34
            Witam,
            Czy ktoś z piaskowiczów wie o podwyżce czynszu?!! Dostałam dzisiaj rozliczenie
            na koniec roku i wychodzi, że czynsz jest większy!!
            • witalik Re: Niespodzianka - czynsze 17.01.07, 21:56
              Tez dostalismy rozliczenie licznikow, ale nie widze tam rubryki Czynsze ani
              żadnego zawiadomienia o podwyżkach...
              • Gość: Linka Re: Niespodzianka - czynsze IP: *.era.pl 18.01.07, 10:33
                Uff, źle spojrzałam - zadzwoniłam i się wyjaśniło. Na szczęście nie ma żadnej
                podwyżki. Sorki za zamieszanie.
    • witalik Szczęśliwego Nowego 2007 Roku! 01.01.07, 21:36
      Coż, głucho jest u nas na forum. Każdy kolejny "topic" nie znajduje masy
      krytycznej, mimo krytyczności co niektórych tematów :)

Więc spróbuję z tym: Wszystkim Szanownym Sąsiadom życzymy udanego i nieobfitego
      w problemy (rówenież "piaskowe") Nowego 2007-ego!!

Basia i Witalik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka