grazyna_s 26.02.04, 23:19 Odezwijcie się.... jak tam mieszkanka Wasze?? Pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka52 Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 27.02.04, 11:31 Witam! Ja co prawda tam nie mieszkam, ale zastanawiam sie nad kupnem mieszkania właśnie tam. Jak tam się mieszka? Jakie opłaty ponosicie Panstwo miesiecznie za np. czynsz, ogrzewanie, wode, wywóz śmieci, ochrone itd..? Będę wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 29.02.04, 23:27 Magdulka! Na osiedlu będą 4 domy, dwa są już gotowe, jednak chyba jeszcze nikt w nich na dobre nie mieszka. Tak więc chyba nikt precyzyjnie nie odpowie na Twoje pytania. Z mojej umowy wynika, że przez pierwsze 6 miesięcy deweloper będzie admininstrował osiedlem non-profit (po kosztach), po tym okresie mieszkańcy w głosowaniu mają zdecydować, kogo wybrać na admininstratora. Podobno na wszystkich osiedlach zbudowanych przez Sedno mieszkańcy zdecydowali się kontynuować z nimi współpracę. Jak zapytałem prezesa ile mniej więcej płaci się za administrowanie na podobnych osiedlach, to powidział, że około 3,50 za metr. Ogrzewanie mieszkania i wody jest indywidualne, bo każdy ma piec dwufunkcyjny. Tyle mogę Ci pomóc. Dodam tylko, że jak na razie współpracę z deweloperem uznaję za bardzo dobrą. Może inni coś dopiszą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 27.02.04, 15:27 Cześć! Odzywam się (lokator dopiero budowanego budynku C m7). A Ty już zamieszkujesz? Jeśli tak, to jak wrażenia? Jeśli nie, to coś się ta zima przeciąga i ciekawe kiedy skończą. Na razie zamontowali nam całą elektrykę, a teraz łatają dach. Pozdrawiam! Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 01.03.04, 12:12 cześć! z tego co napisałeś wnioskuję, że będziemy sąsiadami (moje mieszkanie to nr 4 w budynku C), a elektryka jest na razie skończona tylko w naszych mieszkaniach - w pozostałych dopiero zaczynają. w najbliższym czasie będzie przeprowadzana instalacja hydrauliczna i gazowa. byłem w sobotę na budowie i dowiedziałem się , że pod koniec maja/poczatek czerwca będą już elewacje budynku i pozostanie wykończenie wewnątrz. jeżeli chodzi o termin zakończenia to zdaniem kierownika budowy koniec sierpnia (już z wykończeniem) jest "bardzo realnym terminem". pozdrawiam Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptrzemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 01.03.04, 14:01 Witam sąsiada! wreszcie ktoś z bloku C, bo już się bałem, że nikt tam nie kupił mieszkanka. Szperałem niedawno na Twoich "śmieciach", bo chciałem sprawdzić jak inni wykombinowali z gniazdkami. Kurcze, myślałem, że się uwiną wcześniej niż na koniec wakacji - taki ostry mieli start. Pozdrawiam! Przemek PS. będę mieszkał razem z Izą i córeczką Kotunią, tak że tłupać mocno nie będziemy. Mam nadzieję, że nie grasz na gitarze, jak ktoś w bloku C ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 01.03.04, 14:20 cześć ! nie, nie na gitarze nie gram :-) szczerze mówiąc to myślę, że uda się odebrać wykończone mieszkania wcześniej - wspominał o tym prezes przy podpisywaniu umowy, a z rozmowy z kierownikiem budowy wnisokuję, że jest to realne, ale nie podał żadnych konkretów. pozdrawiam ! Mateusz PS. podobnie jak Ty będę mieszkał z Żoną i córką. nasza Zuzia ma dopiero dwa miesiące, więc pierwsze kroki postawi już w nowym mieszkaniu - biada sąsiadom z parteru :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 01.03.04, 15:12 z tą gitarą to ktoś z budynku D... a dokładnie mój przyszły mąż... ale On ma salę prób więc nie będzie grał w domu...jeszcze tego by brakowało...a jeśli chodzi o dzieciaczki i rodzinki.. to my chcemy wprowadzić sie do domku tuż po ślubie (a ślub 26 VI) Pozdrawiam sąsiadów z budynku C... a może kiedyś byśmy sie spotkali wszyscy w ramach wieczorku zapoznawczego :) ?? Gruszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 01.03.04, 15:59 Gratulacje z okazji ślubu (też mamy nadzieję, że małżonek będzie mógł już wtedy przenieść cię przez próg)! Wieczorek zapoznawczy obowiązkowy (może Sedno zoo postawi trunki ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wejder Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 21:55 jak już tam zamieszkacie to osiedle Kwadrat z Józefosławia wyzywa was na pojedynek w piłkę nożną na najbliższym szczerym polu :D pozdrawiam :D Wejder :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMieszkaniec Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.chello.pl 16.05.04, 10:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=12284189&a=12667059 Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 29.02.04, 23:16 Cześć! No właśnie, cicho na tym forum o naszym osiedlu. Z jednej strony to dobrze, bo jak jest o jakiejś inwestycji bardzo głóśno, to zazwyczaj dlatego, że źle się tam dzieje. Z drugiej lepiej by było gdyby trochę się zgrać razem jako sąsiedzi, bo przecież będziemy wspólnotą mieszkaniową i trzeba będzie razem podejmować ważne decyzje. Wydaje mi się, że prace idą w odpowiednim tempie. Chociaż jak kupowałem mieszkanie w sierpniu, to deweloper mówił, że budynek A i B będzie gotowy z końcem grudnia. Wydaje mi się, że nie był. Na razie jednak nie martwię się, bo do czerwca jeszcze dużo czasu. Poza tym mam umowę notarialną. Ja będę mieszkał w D na parterze. Chętnie też zagram w takim meczu. Pozdrawiam! Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 01.03.04, 08:24 No u nas jest juz okablowanie, widzialem tez instalacje odplywowa, ale to bylo tydzien temu :-) Ale to budynek D, natomiast widzialem, ze ktos juz chyba mieszka w A - i to z wielkim psem! Chyba niepotrzebna nam bedzie ochrona :-) Czy zdecydowaliscie sie na montaz dodatkowych kontrolerow do kotlow dwuufnkcyjnych? Bo jestem ciekaw jakie to ma mozliwosci - tyle wiem, ze daje sie to programowac na 7 dni. Ktos wspomnial o meczu w noge - zgoda ja tez chetnie bede uczestniczyl :-) Ale nasze osiedle chyba mniejsze wiec ciezej bedzie sklad zebrac! A ewentualny rewanz proponuje rozegrac w kanter-strajka, albo innego quejka :-)) To wyzej zaraz narzuca pytanie: jak jest z internetem - u nas na razie nic nie wiadomo, zle moze mieszkancy os. Kwadrat wypowiedza sie jak to jest u nich? Jak nie to to sie najwyzej w ta pilke wymieszamy :-) pozdrowka z rana piotrek, os. Zakatek, bud D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 01.03.04, 10:32 O co chodzi z tymi kotłami??? Nic mi nie mówiono o dodatkowych kontrolerach. Nie wiesz po co to i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 01.03.04, 10:42 Witam Cieszy mnie że można już spotkać tu sąsiadów, póki co było bardzo cicho... chętnie spotkamy (ja i żonka) się z Wami na wspólnym meczyku no i oblaniu zakupionych mieszkań Mamy mieszkanko w bud B i póki co także jestem b.zadowolony ze współpracy z developerem Co do kontrolerów to mają być po 400 zł, podobno będzie można ustawić na każdy dzień tygodnia ile ma być stopni C w kilku przedziałach godzinowych... ale nie wiem czy się zdecydować, a Wy co o tych kontrolerach myślicie? prosze o odpowiedź, ew. info na priva : mamuto@op.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 01.03.04, 11:48 Witam Ja sie zdecydowalem - ma to kosztowac ok 300zl + dodatkowy punkt elektryczny - razem 380 zl. Nie jest to duza kwota, jak popatrzylem za kontrolerami to do innych piecow sa sporo drozsze (600-900). Mysle, ze przyniesie to jakies osczednosci, no i wygode (ja lubie jak spie i jest chlodno, ale jak rano wstaje to wolalbym, zeby bylo cieplej :-))) pozdrowka piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewa Internet IP: 194.74.105.* 01.03.04, 11:26 Cześć, Macie jakieś informacje o ewentualnym podłączeniu Internetu (stałe łącze, modem...) było by super jakby sie dało podłączyć wszystkie cztery domy, koszt by spadł. Z tego co wiem to NETIA moze to zrobić ale oni chca sporo kasy za stałe łącze i na jedno mieszkanie to raczej nie da rady. Macie jakieś pomysły ? Marcin os. Zakątek, Bud D ( razem z graza_s ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Internet IP: *.polkomtel.com.pl 01.03.04, 11:30 nic a nic, ale wiecie jaką kablówkę nam podłączą? pozdrawiam, budB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewa Re: Internet IP: 194.74.105.* 01.03.04, 11:35 Co do kablówiki, to chyba nie będziemy "skazani" na jakiegoś konkretnego operatora ... chyba będzie mo zna coś wybrać. Zabrać jakieś oferty od kablówek i zdecydować. AsterCity i UPC mają w ofertach Internet tylko nie we wszystkich lokalizacjach mają sygnał zwrotny do netu i tu moze być problem. Wydaje mi sie ze to kwestja dogadnia sie z konkretną kablówką. Marchewa bud D Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Internet 01.03.04, 11:55 Jesli chodzi o internet i kablowke to chyba latwiej bedzie z tym pierwszym. Jesli sie jakos zorganizujemy i kupimy wspolne lacze od netii to nie bedzie drogo. Z tego co kiedys czytalem to netia dla uzytkownikow niebiznesowych ma lacza tansze. Niebiznesowy sprowadza sie do czasu reakcji na niedostenosc - wydluza sie chyba do 72 godzin - ale to moze byc nieaktualne. Ciekawe tylko czy wszyscy miekszancy sie zdecyduja, albo chociaz wiekszosc. No i pozostalaby sprawa okablowania pomiedzy budynkami - bo w obrebie jednego budynku to bysmy sobie pewnie jakies WIFI postawili. to mogloby wygladac mniej wiecej tak: lacze od netii, jakie urzadzenie dostepowe, ktore moze od razu sluzyc jako jakies proxy, moze nasz serwerek http i co tam bysmy jeszcze chcieli, pozniej kabel do pozostalych budynkow i w kazdym nadajnik wifi. Juz sobie wyobrazam jak siedze sobie w ogrodeczku, popijam piwko i pisze posta na forum :-) pozdrowka piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewa Re: Internet IP: 194.74.105.* 01.03.04, 12:06 A Ja na balkoniku z fajeczką i tytoniem wiśniowym, oczywiście zimne piwko i sprawdzam maila... taaaaak to by było coś ! ;)))))) Marchewa bud D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewa Re: Internet IP: 194.74.105.* 01.03.04, 12:06 A Ja na balkoniku z fajeczką i tytoniem wiśniowym, oczywiście zimne piwko i sprawdzam maila... taaaaak to by było coś ! ;)))))) Marchewa bud D Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Internet 01.03.04, 12:11 ja tym czasem przy garach... obiad będę usiałowała ugotować... Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 01.03.04, 14:59 Widzę, że dyskusja się trochę się ożywiła między sąsiadami. Z tego co wiem, to w Józefosławiu nie ma żadnego operatora kablowego. Chyba nie będzie się opłacało takiemu molochowi jak Aster City kablować nasze małe osiedle. No, ale może się mylę. Piotrek ma świetny pomysła na internet. Potrzeba będzie tylko chętnych i pomocnych sąsiadów. Mam jeszcze pytanie, jak zapatrujecie się na ewentualną ochronę osiedla? Ja jestem przeciew, ale to będzie zależało od większości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewa Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 194.74.105.* 01.03.04, 15:13 Co do ochrony, to ja też nie jestem zwolennikiem tych panów co im się wydaje że są ochroniarzami... Mamy rodzinę w Józefosławiu dosłownie na osiedlu oddalonym o 300 m, też przy ul.Wilanowskiej. Tam jest ochrona... nie miałem ani razu problemów z wyjechaniem samochodem z terenu osiedla. Nie podawałem żadnych danych, dosłownie nic... a oni poprost otwierali szlaban i machali mi na do widzenia...kazdy mógłby wejść na teren osiedla ukraśc samochód i spokojnie sobie niem odjechać. Jasne że tak nie musiało by być w Zakątku ale... ja nie mam zaufania do firm ochroniarskich... pozatym kasa... Czy ktoś wie ile to kosztuje na miesiąc na osiedlu wielkości Zakątku ? Jak wyglada cała suma za ochronę ? Marchewa, bud D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 01.03.04, 15:23 ja również podpisuję sie pod powyższą propozycją (jak juz wspomniano pies w bloku A będzie lepszy niż ochroniarz/cieć/portier) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 01.03.04, 15:27 Najlepsza ochrona to czujni sąsiedzi. Myślę, że na tak małym osiedlu raczej trudno będzie się do kogoś włamać i wyjechać niezauważonym ciężarówką pełną łupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 01.03.04, 15:45 Popieram! (bo też liczę na psa z bloku A) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 01.03.04, 16:57 całkowicie się z Wami zgadzam, koledzy którzy mieli/maja do czynienia z firmami ochr. tylko żałują - placisz kase i w zasadzie nic w zamian - umowa z nimi jest obwarowana ilomas zastrzezeniami które wykluczają jakakolwiek rekompensate w przypadku wtargniecia do mieszkania. co do wjazdu/wyjazdu to patrz post wyzej... jesli zamontowac kilka kamer to po 1 - nikt na to nie patrzy, 2 - jakosc obrazu + glupi kaptur załatwia nam dowód (lepsza jakość = dużo większe koszty) juz duzo lepsze są nibykamery po paredziesiat zl/szt, a najlepiej dobrzy sasiedzi + pies z "budA" a tak z innej beczki to szkoda byłoby bez kablówki - może jednak się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 02.03.04, 01:38 No to skoro juz wszyscy sie wypowiadaja na temat ochrony to i ja sie wypowiem :- ) Ochrona jest raczej wyjsciem slabym, bo albo sa to starsi panowie (ktorzy moga sie troche bac co krocej ostrzyzonych, mlodszych od siebie), albo sa to koledzy tych mlodszych, ktorzy pracujac na osiedlu przy okazji zrobia rozeznanie co kto ma i czy wogole warto zapraszac kolegow (ciemna noca), albo... tak jak np w niedalekiej Magdalence ochroniarze co 500m spia sobie smacznie w samochodach, zwykle nie tam gdzie akurat sie wlamuja. Jakos nie mialbym zaufania. Zamiast ochrony proponuje: dobrze sie poznac z sasiadami, tak, zebysmy sie dosc szybko rozpoznawali (np na wspolnej imprezce:-)), a pozniej zwracac uwage na osoby ktorych sie nie zna. Nie bedzie nas tam duzo, wiec poznamy sie dosc szybko! Lepszy zaufany sasiad niz oplacony ochroniarz! pozdrowka piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 02.03.04, 02:24 sądząc po ilości postów to już prawie 1/4 mieszkańców jest przeciw - co chyba przesądza sprawę oczywiście dajmy im szansę na imprezce -:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 18:16 Witam Milo ze az tylu Was, ale brak mi tu sasiadek! Ciesze sie ze bedzie chociaz Grazka no i moze Magdulka w koncu sie zdecyduje :-)My tez bedziemy musialy sobie cos zorganizowac, kiedy nasi mezowie beda grali w pilke albo siedzieli przed komputerami, bo widze ze zainteresowanie tym tematem dosc duze ;-) pozdrawiam ewa (bud D) Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 02.03.04, 09:52 Hmm... kółka hafciarskiego nie proponuję, ale sądzę że coś wymyślimy. Strasznie fajnie by było co byśmy żyli w jakiejś możliewj komitywie (my sąsiedzi):) Graza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek wykańczanie IP: 193.109.123.* 02.03.04, 21:08 Mój budyneczek C dopiero się stawia, ale może ktoś z A i B ma jakieś ciekawe przymyślenia na temat wykończenia mieszkania przez Sedno. Czy nie było z tym kłopotów, a może zrezygnowaliście z tej opcji? Ciekawe, jak deweloper rozlicza, jeżeli kupię tańszy produkt niż cena z umowy (w odwrotnej sytuacji oczywiście trzeba dopłacić). Zwiedziłem wszystkie współpracujące z Sednem hurtownie i wszystkich mych marzeń mogę tam nie zrealizować - pewnie z cześci pakietu zrezygnuje, a skorzystam jedynie z pełnej robocizny. Czy są z tym kłopoty? I jeszcze jedno - ile płaciliście za ewentualne dobudowanie ścianek? Gorąco pozdrawiam wszystkich Zakątkowiczów! Przemek, C7 Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: wykańczanie 03.03.04, 01:03 Ja chetnie sie dolacze do pytania! Co prawda jeszcze w zadnym sklepie nie bylem i na nic nie patrzylem, wiec moze zaczne od cen: czy ceny w sklepach, z ktorymi sedno wspolpracuje sa mozliwe? Moze macie namiary na te sklepy i jakies rozeznanie co gdzie kupic, a gdzie nawet nie warto jechac? pozdrowka piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: wykańczanie IP: 193.109.123.* 03.03.04, 08:37 Zdecydowanie najdrożej jest w sklepie w Powsinie (chyba ul. Waflowa). Przyzwoicie na Okulickiego w Piasecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: wykańczanie IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 03.03.04, 10:12 Za tydzień w sobotę (13 marca) dostanę od kierownika budowy wycenę materiałów oraz wykaz wszystkiego co niezbędne do wykończenia tzn. ilość kleju, fugi itd. Jak dotychczas się dowiedziałem w przypadku rezygnacji z pośrednictwa Sedna w zakupie materiałów zwracają za mieszkanie 45m2 około 4000 zł, za robociznę "tylko" 2200 zł, więc moim zdaniem z wykończenia nie opłaca się rezygnować. Powiedział także, że wszystkim mieszkańcom z bloków A i B wyszły dopłaty (nie wiem na ile jest to prawdziwe - może sąsiedzi z tych bloków zweryfikują) i można za zaproponowaną przez Sedno cenę wykończyć nasze mieszkania, ale nie wie czy warto. Pozdrawiam Mateusz, C4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: wykańczanie IP: *.polkomtel.com.pl 04.03.04, 09:20 rzeczywiście teoretycznie nie opłaca się rezygnować z sednowego wykańczania... My z żoną wybraliśmy wszystkie materiały w sklepie CERMAT na Okulickiego w Piasecznie - sporawy asortyment ,ceny naprawdę niewygórowane i biorąc pod uwagę zniżkę wg umowy chyba ciężko byłoby znależć taniej. Nie ma dobrej alternatywy na panele podłogowe - do wyboru jest tylko złodziejski sklep z ul. Waflowej - więc z paneli zrezygnowaliśmy... Co do dopłat wszystko zależy jaki standart chcesz mieć w swoim gniazdku - jak masz gruby portfel to dopłata może być spora - ale jak urządzasz umiarkowanie... to np. nam wydaje się że max. dopłacimy ok. ceny paneli ps. przeczytaj dokładnie załącznik nr3 umowy.... budB Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Namiary na sklepy 04.03.04, 11:44 Sklepy z ktorymi wspolpracuje sedno, tak informacyjnie dla tych ktorzy jeszcze nie zaczeli :-) pozdrowka piotrek, D1 CERFIN (dawna nazwa: CERMAT) Ul. Gen. Okulickiego 3A 05-500 Piaseczno, tel. 750 32 90 (glazura, terakota, urzadzenia sanitarne, armatura) DOMEKO Ul. Waflowa 1 02-971 Warszawa, tel. 651 65 58 (glazura, terakota, urzadzenia sanitarne, armatura, panele podlogowe) SOFTBUD Ul. Pulawska 601 02-885 Warszawa, tel. 643 49 22 Ul. Pulawska 326 02-885 Warszawa, tel. 643 49 22 (glazura, terakota, urzadzenia sanitarne, armatura) Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: wykańczanie 19.03.04, 11:59 My jutro się wybieramy zobaczyć co tam słychać na naszym osiedlu, jedziemy też zobaczyć co zaoferują nam sklepy... Pozdrawiam, Gruszka Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Nowa oferta Sedna 18.03.04, 08:39 Kto widzial? We wczorajszym dodatku Nieruchomosci byla na pierwszej stronie reklama. Nie mam pod reka, ale ul. Osiedlowa chyba, oczywiscie Jozefoslaw. Osiedle cos z jablkami, moze to nasi przyszli sasiedzi? Kolo nas sa stare sady jablkowe, a cos mi sie kiedys o uszy obilo, ze Sedno ma cos tam budowac. Tylko gdzie tam ta ul. Osiedlowa?? Prostopadla do Wilanowskiej? Pozdrowka piotrek, D p.s. przyszla nam kolejna platnosc, kto byl na budowie i widzial jak prace postepuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Nowa oferta Sedna IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 18.03.04, 09:12 byłem w sobotę. w moim bloku (C) już chyba wszędzie są położone kable do instalacji elektrycznej + są już rury w łazience i kuchni (odpływowe). te rury to jedyna zmiana ... pzdr Mateusz (C4) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Nowa oferta Sedna IP: *.polkomtel.com.pl 18.03.04, 14:08 byłem tam przed pół godziną - (żeby zobaczyć czy przywiezione materiały do wykańczania mieszkania to te co wybraliśmy - warto sprawdzać!) - prace idą jak należy - co do budynków C i D to mogę tylko powiedzieć że z zewnątrz C już prawie cały ocieplony... (poprzednim razem tego nie widziałem) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek protest? IP: 193.109.123.* 22.03.04, 09:10 Byłem w weekend na budowie i dowiedziałem się od jednego z pracowników, że sasiądzi z domków jednorodzinnych walczą z Sednem. Chodzi o zbyt wysokie i za blisko usytuowane bloki. Gość mówił coś o jakimś arbitrażu, itp. Wiecie coś na ten temat? Przemek,C7 Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: protest? 22.03.04, 12:45 Ja nic o tym nie słyszałem. Wydaje mi się, że to chyba nam, przyszłym mieszkańcom, niczym nie grozi. Jest przecież ostateczne pozwolenie na budowę. Ciekawe co to znaczy ten arbitraż? Z drugiej strony nie dziwię się tym ludziom. Trzeba przyznać, że te domy zostały nieco przytłoczone. Mam nadzieję, że w sadzie obok nas nie zbudują czegoś jeszcze większego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: protest? IP: *.polkomtel.com.pl 29.03.04, 12:19 ale numer! choć rzeczywiście sam na ich miejscu nie byłbym szczęśliwym, to i tak proponuję przejechać się na Ursynów gdzie obecnie wynajmuję - przykładowo Osiedle Viterry na Stryjeńskich czy nowo dobudowywane bloki przy metrze Kabaty - można "pograć z sąsiadem w szachy" , a Słońca tyle że w dzień trzeba włączać światło... My tak naprawdę też nie wiemy co nam stanie przed blokami - podobno jest jakieś ograniczenie ze względu na samoloty czy plan zagospodarowania ale przekonamy się dopiero jak coś stanie... Wątpię, żeby SEDNO budowało coś bez przeanalizowania i zapytania się odpowiednich jegomości z Urzędu Piaseczno, czy można... więc możemy spać spokojnie Pozdrawiam wszystkich budB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 13.04.04, 08:46 Budynek C jest już wymalowany. Psa z budynku A jakoś ostatnio nie widać (jest tylko buda na jednym z balkonów). Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 13.04.04, 13:11 ...i budynek D jakiś ogrodzony był :( Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 13.04.04, 17:32 I nic sie przy nim chyba prace nie posunely :( Przynajmniej z zewnatrz nie bylo widac. Za to C juz pomalowany, widzialem w mieszkaniach instalacje co. pozdrowka piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz droga dojazdowa IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 20.04.04, 09:12 może ktoś z Was wie kiedy nasze osiedle zostanie połączone z ul. Wilanowską "normalną" drogą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: droga dojazdowa IP: *.plusgsm.pl 20.04.04, 22:05 no właśnie, a brama i ogrodzienie, podpisujecie już odbiory? pozdrawiam budB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: 193.109.123.* 22.04.04, 21:01 ... zmieni się stawka podatku VAT na udział we współwłasności działki – gruntu, co skutkuje zmianą ceny o 7% wartości gruntu, tj. 7% x 35 000,00 = 2.450,00zł, której płatność będzie wymagalna do dnia 14.05.2004r.... dostaliście takie coś z Sedna ? Przemek, c7 Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja 23.04.04, 15:43 Ja nie dostałem. Nie spodziewam się, że dostanę takie pismo, bo już za udział w gruncie zapłaciełem. Być może będzie to jakoś dotyczyć tych lokatorów, którzy przed 1 maja nie zdążą zapłacić za udział w grunice. Takich chyba jednak nie, bo udział w grunice był pierwszą ratą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: 193.109.123.* 23.04.04, 18:49 niestety nie jest to takie proste, bo de facto data sprzedaży przypadnie nam na po 1 maja - VAT będzie wtedy wyższy Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja 23.04.04, 23:27 Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale w ten sposób rozumując musielibyśmy też zapłacić wyższy VAT za materiały budowlane, czyli za całą inwestycję. VAT na materiały też idzie w górę od pierwszego maja. Na mój prosty rozum, jak już zapłaciłem ratę za grunt we wrześniu, to nie mogą teraz żądać ode mnie żadnej zapłaty. Czy rozmawiałeś z kimś, kto się na tym dobrze zna? Spróbuję się zapytać kogoś kompetntnego. Jak się czegoś dowiem, to dam napiszę. Pozdrawiam krzysiek, D2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: 193.109.123.* 27.04.04, 11:41 Niestety Sedno i niektórzy prawnicy (ponoć opinie urzedu skarbowego) są innego zdania. Liczy się data sprzedaży (choć faktycznie to dziwne, bo faktura na grunt jest sprzed 1 maja), więc trzeba będzie dopłacić te 2,5 tys. (u mnie do 14 maja). zasmucony Przemek z c7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 27.04.04, 12:03 Przemku, a masz w fakturze wyszczególniony udział w gruncie ze stawką ZW ??? pozdrawiam Mateusz C4 (sąsiad z dołu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: 193.109.123.* 27.04.04, 12:41 Przyznam, że nawet nie odebrałem faktur, ale nasz sąsiad z I piętra (Mariusz) to zrobił, skonsultował w US i powiedziano mu, że liczy się sprzedaż (tak mi powiedziała Pani Kasia Stępień). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 27.04.04, 12:47 ja widziałem wystawione dla mnie faktury w piatek i nie ma na nich wyszczególnionej wpłaty za grunt - wszystko jest ze stawką 7% jako : przedpłata na budowę lokalu ...itd. mam jeszcze jedno pytanie : dostałeś już to pisemko z Sedna w sparwie dopłaty ??? pozdrawiam Mateusz, C4 P.S. jesli możesz to napisz do mnie na mateusz.slezak@skanska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: *.polkomtel.com.pl 28.04.04, 16:01 Witam! właśnie telefonowałem w tej sprawie i okazuje się że na 2 dni przed wejściem do Unii NIE WIADOMO jak to będzie! - nawet urzędnicy w US nie wiedzą, czy liczy się faktura VAT, czy umowa notarialna... (to znaczy zdarzają się paniusie które opowiadają się za pierwszą lub drugą opcją w zależności od nastroju) a jeżeli umowa notarialna, to budynek A i B też ma do tyłu... jedziemy na tym samym wózku... żeby tylko nie skończyło się na kawach albo nie wiadomo czym jeszcze dla paniuś w US Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 11.05.04, 11:08 Hej...mamy już drogę dojazdową do bramy :) Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 13.05.04, 17:44 Mamy. Robota w ogóle posuwa się szybko. Byłem w poniedziałek na budowie po dłużdzej przerwie (od lutego), no i jest spory postęp. Kierwonik budowy mówił, że już za trzy tygodnie będzie można wykańczać. Napiszcie, od kiedy planujecie zamieszkać. Ja planuję od września, choć oczywiście wolałbym wcześniej. Wydaje mi się jednak, że wcześniej się nie uda. Z moich obserwacji wynika, że budynki A i B były dość długo wykańczane. Pozdrawiam sąsiadów! krzysiek, D2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 17.05.04, 07:31 ja w sobotę do swojego mieszkania się nie dostałem :-( (było zamknięte na klucz - tak jak zdecydowana większość mieszkań w bloku C). w jednym z dwóch otwartych mieszkań widziałem juz parapety, instalację gazową, dokończone ściany w łazienkach (rury zasłonięte płytami gipsowymi) i pomalowane jednokrotnie na biało ściany. do stanu surowego, jaki mamy w umowach brakowało jedynie pieca, grzejników i drzwi wewnętrznych, a to już chyba tylko chwila ! pozdrawiam! Mateusz C4 P.S. Przemek - to było Twoje mieszkanie, po którym "buszowałem" w sobotę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 17.05.04, 08:40 Tez bylismy w sobote, prace faktycznie mocno sie ruszyly. W budynku D wszystkie mieszkania jeszcze dostepne, wiec mozna bylo poogladac: parapety juz chyba w wiekszosci mieszkan, czesc mieszkan ma juz instalacje oblozene kartongipsem, futryny w drzwiach, przod budynku pomalowany, tyl jeszcze nie od konca ocieplony. Ale faktycznie mozliwe jest, ze stany surowe beda na dniach, nawet w ostatnim D, czyli byc moze blisko miesiac wczesniej. pozdrowka piotrek, D1 Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 21.05.04, 16:55 Kochani...pewnie wiecie nie od dziś...mamy juz swój adres...Wilanowska 13 A, B, C i D. Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 08:08 Numer domu... to już pachnie mieszkaniem ;)) Tylko kiedy ja się w końcu wprowadzę ;) Co robimy w sprawie TV? Nie pamiętam kto, ale ktoś miał sprawdzić miejscową kablówkę... Pozdawiam wszystkich słonecznie w poniedziałkowy ranek :) Rafał T (9A) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: TV AGD meble IP: *.polkomtel.com.pl 24.05.04, 10:03 przepraszam, miałem sprawdzić, ale póki co ...sami rozumiecie... Aha, może Komuś z Was się jeszcze przydać: Otóż przyszłym nabywcom sprzętu AGD i RTV polecam sklep internetowy: www.planeta-agdrtv.pl/index.php a mebli Black Red White: www.meblenajtaniej.pl/ oba sklepy sprawdziliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni Pozdrawiam B6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Dejmek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 13:55 Po kilkudziesieciu minutach rozmow z matolkami z roznych telewizji udalo mi sie wreszcie cos ustalic!!! Na Geodetow jest podlaczona UPC!!! Co prawda ul. Wilanowskiej nie ma chwilowo w planach inwestycyjnych, ale jesli napiszemy pismo do centrali, to moga nas okablowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 14:12 No!! Jakby coś to możemy listę społeczną podpisać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewa Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 194.74.105.* 24.05.04, 14:23 No to piszemy pismo... a czy bedą w stanie pociągnąć net w kablu razem z TV ? pozdrawiam, Marchewa D5 Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 14:43 Na pewno będą robić Wilanowską, bo jest tam coraz więcej ludzi. Po drugiej stronie ulicy buduje się duże osiedle - Kwadrar chyba. Mam kilku znajomych, którzy mają UPC. Jakośc dobra, ale wychodzi dość drogo. Telewizja + internet około 200 zł. Myślę, że ludzie na naszym osiedlu będą aktywni (co już widać po forum), więc może powinniśmy pomyśleć o lokalnej sieci. Wyjdzie taniej. Teraz mieszkam na Mokotowie i korzystam z takiej sieci, wychodzi 50 zł na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 15:24 Ja tez jak juz gdzies ponizej pisalem jestem za lokalna siecia z wyjsciem na zewnatrz. W UPC sa ograniczenia ilosci sciaganych danych ... ;-) Ale kablowka to inna bajka i trzeba chyba z kims umowe podpisac... chyba ze cyfry jakies... Wszystko sie wiaze tez z telefonem - kablowki tez oferuja telefon stacjonarny, ale nie korzystalem i nie wiem jakie to sa koszty i jaka jakosc. pozdrowka piotrek, D1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 24.05.04, 15:31 git!! jak najbardziej oddaję swój głos na UPC - kiedy i jak piszemy pismo? jeśli zaś idzie o sieć lokalną to możemy się pokusić o własną - jednorazowe koszty, a wymieniać się filmami itd już można: 4x switche 8-portowe D-Linka = 680zł i trochę kabli (jeśli nie chcemy już nic wiercić to może wyjść drożej (z AP-kami i kartami WLAN) - możnaby się nad tym zastanowić... Pozdrawiam B6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Turek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.acn.waw.pl 24.05.04, 20:09 Szczerze mówiąc, to bardziej mi zależy na dobrym necie niż na TV :) Własna sieć jest ok. Oczywiście z przyzwoitym transferem pzynajmniej takim jaki daje aster w standardzie - na osobę licząc, żeby nagle nie przestawał działać net gdy kilka osób zacznie ściągać naraz jakieś filmy ;)) A TV... hmmmm. Niezłe chyba jest rozwiązanie typu Satelnet (zbiorcza satelita)- w końcu to jednorazowa instalka i wydatek a potem abonament płacisz lub nie - zależy co kto chce oglądać - i czy wogóle chce oglądać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 20:32 I jeszcze jedno... Na stronie www.polchat.pl załozyłem czat Zakątka. Wejście poprzez wpisanie do pola "wejdź do pokoju": Zakatek Będę tam teraz do g. 21. Jeśli ktoś chce pogadać to zaraszam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 22:20 To ponownie ja :) Zapraszam do odwiedzenia adresu www.tele2.pl/index.php?section=internet_ind Według mnie całkiem ciekawa propozycja. Co do TV to jeszcze poszperam w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 23:01 myślę że musimy współnie pomyśleć... my też liczymy bardziej na net niż na TV... ale sie cieszę, że będziemy tam mieszkać :) (jupiiiiiiiii) Odpowiedz Link Zgłoś
trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 25.05.04, 00:42 też się cieszę! jak głupi :)) tylko skąd na to wszystko wziąć kasę?! ;)) a tak przy okazji... czy ktoś może przeczytał umowę odnośnie administracji osiedlem? Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 25.05.04, 11:07 No właśnie? Czy Ty już tam mieszkasz? Czy Sedno już admininstruje osiedlem? Na czym to admininstrowanie polega i ile kosztuje? Niech ktoś też napisze ile czasu zabrało wam wykańczanie mieszkania z pomocą Sedna? No i czy były jakieś problemy z jakością, etc? Odpowiedz Link Zgłoś
trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 25.05.04, 13:11 Jeśli o mnie chodzi, to nie wiem kiedy się wprowadzę. Myślę, że to kwestia miesiąca... gdy tylko kuchnię umebluję. Wykończenie z sednem... hmmm... z łazienki jestem bardzo zadowolony jeśli chodzi o resztę to trzeba pilnować - ja zaniedbałem trochę doglądanie i przeoczyłem co nieco przy odbiorze... ogólnie jednak tragedii nie ma. Zawsze jednak lepiej jest przypilnować , w końcu pańskie oko konia tuczy ;)) Administrowanie to wszystkie sprawy związane ze sprzątaniem osiedla, klatek schodowych, serwisem np. domofonów, bramy, wywóz śmieci itp. Koszt jaki zaproponowało Sedno to: 2.30 zł za m.kw. mieszkania miesięcznie. Administracja rozpoczyna się 1 czerwca... chyba ;)) > No właśnie? Czy Ty już tam mieszkasz? Czy Sedno już admininstruje osiedlem? Na > czym to admininstrowanie polega i ile kosztuje? > Niech ktoś też napisze ile czasu zabrało wam wykańczanie mieszkania z pomocą > Sedna? No i czy były jakieś problemy z jakością, etc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Sąsiedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 01.06.04, 10:36 mam do Ciebie (właściwie do Was wszystkich juz mieszkających) prośbę: móglibyście przekazać kilka, Waszym zdaniem istotnych, wskazówek dotyczących odbioru ... z góry dziękuję i pozdrawiam Mateusz C4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł B3 Re: Sąsiedzi z Zakątka Józefosław IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 10:51 Mateusz, a propos odbioru... to nie taka prosta sprawa. Napisz maila, to Ci dam nr telefonu i myślę, że kilka cennych wskazówek: p.dejmek@sova.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wega Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 217.153.47.* 18.06.04, 11:41 Dzień Dobry! Zastanawiamy się nad zakupem mieszkania z ogródkiem na osiedlu Zakątek - II etap. Byłabym wdzięczna za Państwa opinię na temat tego dewelopera: czy dotrzymuje terminów, czy ich wykonawstwo to nie "lipa", czy są jakies kruczki w umowie i czy bardzo dzierają w przypadkach gdzie dopłaca się za robociznę (np. gdy zamiast standardowych paneli chce się zrobić parkiet). Pozdrawiam, AS Odpowiedz Link Zgłoś
wega76 Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 18.06.04, 12:04 Dzień Dobry! Jesteśmy zainteresowani zakupieniem mieszkania na osiedlu Zakatek - II etap. Bylibysmy wdzięczni za Państwa opinię na temat tego dewelopera: czy ich wykonawstwo to dobra jakość? czy umowa posiada jakieś podchwytliwe punkty które trzeba sprawdzać z prawnikiem? jak ogólnie się z nimi negocjuje? Czy oddali wszystko w terminie? Czy w czasie wykańczania mieszkania moża bez problemu wchodzić i sprawdzać ekipę montującą? Pozdrawiam, Wega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.euro.ge.com / 193.173.33.* 02.06.04, 13:50 nie wiem czy ktoś Ci już odpisał ale mogę Ci przelac swoje doświadczenia z wykończeniem. Generalnie jestem zadowolony z tego jak mi wykończyli mieszkanie, jedyny minus to taki że trwało to ponad miesiąc a to z powodu tego że panowie robili przy okazji inne mieszkania jak również niektóre materiały były źle wymierzone i zamówienie np. dodatkowej glazury trawało dobry tydzień jak nie dłużej. Ekipa jest solidna ale polecam dogadać się z nimi poza ich kierownikiem i wtedy dwa razy szybciej bedziesz miał skończone mieszkanie. Oczywiście musisz się liczyć z dodatkowym kosztem ale myśle że nie jest on zbyt wygórowany, gdyż biorą tyle ile inne ekipy wykończeniowe z gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s czat ZAKĄTEK 25.05.04, 09:23 czy ktoś tam będzie dziś?? (tzn. na polchacie) grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
trafiony Re: czat ZAKĄTEK 25.05.04, 13:13 grazyna_s napisała: > czy ktoś tam będzie dziś?? (tzn. na polchacie) > grazyna mogę zaraz wejść ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
trafiony Re: czat ZAKĄTEK 25.05.04, 13:48 grazyna_s napisała: > ja juz jestem...od rana ;) niestety... przykro mi ale nie wejdę na czat... firma blokuje czaty ;)) może wieczorkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Dejmek Re: czat ZAKĄTEK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 12:28 Witam ponownie... Co z tą kablówką? Mogę napisać pismo do UPC, ale chcę znać Wasze zdanie na ten temat... Proponuje, zeby kazdy zainteresowany wyslal do mnie maila p.dejmek@sova.pl Jesli dostane 5 maili wysle prosbe o okablowanie budynkow Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: czat ZAKĄTEK 28.05.04, 12:21 Może nie podejmujmy decyzji tak szybko. Myślę że warto się spotkać i pogtadać na ten temat. Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: czat ZAKĄTEK IP: *.polkomtel.com.pl 28.05.04, 15:06 to zależy... niektórym zależy na tym, żeby odbyło się to w miarę szybko, np. mi - bo już tam mieszkam od tygodnia... jestem za wysłaniem pisma... Pozdrawiam B6 Odpowiedz Link Zgłoś
trafiony vat od gruntu 29.05.04, 10:35 Czy wszyscy już dostali zawiadomienie dot. płatności różnicy wynikającej ze wzrostu VAT - za grunt. Umowa umową, ale za grunt już dawno zapłaciłem ze stawką 7%. Co wiecie na ten temat? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
trafiony Re: vat od gruntu 29.05.04, 11:22 ... mój błąd... tam nie było VAT:(( ale kicha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupujący Indra-Ogrodowa IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.06.04, 14:48 CZy ktoś może zakupił mieszkanie u tego developera?Jak wyglądają kwestie z osiedlem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.04, 11:27 nie płacisz - w zasadzie masz to co możesz odebrać wystawioną anteną siatkową płacisz to masz - ale która TV satelitarna przebije UPC - 46zł miesięcznie i b.dobra jakość? trzeba to przedyskutować... pozdrawiam B6 Odpowiedz Link Zgłoś
trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 25.05.04, 13:12 > nie płacisz - w zasadzie masz to co możesz odebrać wystawioną anteną siatkową > płacisz to masz - ale która TV satelitarna przebije UPC - 46zł miesięcznie i > b.dobra jakość? > trzeba to przedyskutować... w sumie masz rację... to nie wiele... jeśli udałoby się net załatwić do 80 zeta to byłoby przyzwoicie... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Nasi sasiedzi - Zakatek II etap 19.05.04, 08:56 Ech wcisnal mi sie enter. Dzisiaj w nieruchmosciach na pierwszej stronie jest reklama Sedna i w niej Os. Zakatek II etap. Mysle, ze to juz jest to co Sedno chce zbudowac obok naszego osiedla. Jesli tak bedzie jak na rysunku wygladalo to bedziemy mieli zalkiem fajne sasiedztwo :-) Ciekawe czy te osiedla beda polaczone w jakis sposob (kiedys slyszalem o wspolnym placu zabaw). Pewnie dzieki temu bedzie troche bezpieczniej, ale za to zniknie zielona przestrzen sadu :( Pozdrowka piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Nasi sasiedzi - Zakatek II etap 19.05.04, 11:02 Kurde! Ale fajnie to wygląda na tym małym rysunku. Aż żałuję, że nie kupię tam mieszkania. Mam nadzieje, że nie będę zbyt blisko. Zdaje się jednak, że będę mniejsze od naszych. Są bardzo "miejskie", stylistycznie kompletnie różne od naszych pudełek. Nie komponują się w ogóle z naszym osiedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Odbiory techniczne - C,D 29.06.04, 12:59 Witam! Czy ktos z budynkow C lub D odebral juz mieszkanie? I moglby podzielic sie wrazeniami? Czy wszystko jest w porzadku, sprawnie, czy sa jakies rzeczy na ktore nalezy szczegolnie zwrocic uwage? A moze jestescie juz poumawiani na jakies konkretne terminy odbioru? Prosze o opinie tez mieszkancow A i B. pozdrawiam piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Odbiory techniczne - C,D IP: 193.109.123.* 29.06.04, 13:16 Szczygieł chciał, bym odebrał w środę, ale ja wolę poczekać na oficjalne wezwanie do odbioru. Ponoć już je wysłali. Odbierasz sam, czy masz jakiegoś fachowca? Przemek , c7 Odpowiedz Link Zgłoś
mikmar Re: Odbiory techniczne - C,D 29.06.04, 13:21 witam, ja jestem umowiony na czwartek. a przy okazji witam przyszlych sasiadow, "ja" to marcin m. z d 6. pozdrawiam, mikmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Odbiory techniczne - C,D IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 29.06.04, 14:12 właśnie odebraliśmy pisemko dot. odbioru. wstepnie ustalony termin mamy na jutro. pozdrawiam Mateusz, C4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Odbiory techniczne - C,D IP: *.polkomtel.com.pl 29.06.04, 15:18 Witam sąsiadow! Generalnie jestem zadowolony z odbioru - ale radzę oprócz standardowych testów opisanych przez gazetę -:) (czy równe podłogi, ściany itd) dokładnie przyjrzeć się armaturze (czy nie ma np rys na wannie) Skoro już odbieracie to i niebawem zaczniecie się przyprowadzać. Wszystko wskazuje na to,że nie zdążymy się zorganizować tak szybko we wspólnotę i chyba rozsądnym będzie poczekać na Was. Do tej pory np UPC odpowie jaki byłby koszt przyłączenia Pozdrawiam i życzę udanych odbiorów Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 14.07.04, 10:38 Hej! Jak tam Wasze mieszkanka? Jak się mieszka? My odbieramy (jak się uda) w połowie sierpnia :) Gruszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 14.07.04, 15:23 u mnie zaczęli wykańczać tydzień temu i wczoraj powiedzieli, że do końca tego tygodnia skończą. mam więc nadzieję, że odbiorę (zgodnie z umową) do 30 lipca i zaraz zacznę się przeprowadzać. wypowiedziałem juz umowę najmu dotychczasowego mieszkania, więc nie mam wyjścia ... M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.chello.pl 17.07.04, 17:01 Planuje zakup mieszkania w Jozefoslawiu, ogladalam juz mieszkania na Willa Nowej i Ogrodwej III, ale nie slyszlam zbyt wiele pozytywow. A co mieszkancy Zakatka mowia o swoich mieszkankach, czy warto tam kupowac, czy jestescie zadowoleni? Bede wdzieczna za odpowiedz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 26.07.04, 13:31 Cisza zapadła na naszym forum... hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 26.07.04, 15:04 Chyba wszyscy mocno zajeci wykanczaniem :-) U nas zaczna dopiero 2.08 cos robic, wszystko juz mamy na miejscu wlasciwie ale ekipa mocno zajeta. A widzialem, ze w budynku D na 1p (to chyba 4 ) ktos juz mieszka :-) Kwiatek na oknie, pranie na balkonie... ja tez chce juz... :-) A jak u Was postepy i kiedy zamierzacie sie wprowadzic? pozdrowka piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
ksas Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 26.07.04, 15:49 prosze o odpowiedz ladnie wykanczaja ,?? robia nietypowe rzeczy jesli chodzi o sciany wneki ,swietliki w scianach itp ? wlasnie kupuje mieszkanie w sednie w ich nowej inwestycji "zielony sad" i mam mnostwo dylematow... odpowiedzcie, plizzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 26.07.04, 17:10 Cześć Wszystkim! do naszego mieszkanka (C7) ekipa wchodzi już jutro. Czekają nas więc gorące dni, ale fachowcy z nowosądeckiego wydają sie OK. pozdrawiamy Przemek i Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz do ksas IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 27.07.04, 09:56 Można w mieszkaniu zrobić sobie praktycznie wszystko, jednak jak większość firm developerskich Sedno ma podwykonawców i z tego co wiem, "nasi" (z osiedla zakątek) robotnicy nie budują zielonego sadu, więc musisz sama o szczegóły dopytać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 27.07.04, 13:10 U nas już jest prawie cała łazienka...i kafelki w kuchni i na podłodze w przedpokoju. Kontakt mamy cały czas z ekipą wykańczającą. Narazie jesteśmy zadowoleni. Musimy kupić panele i wykładzinę do sypialni. Niepokoi mnie brama która się zacina... Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 27.07.04, 13:18 szczególnie jak popada... jak już się wprowadzicie będziemy musieli pomyśleć o "wspólnocie" i funduszu remontowym Pozdrawiam Robert B6 Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 27.07.04, 13:27 chodzi właśnie o to że podobno brama się przegrzała, a ani wielkiego ruchu ani wielkich upałów nie było…a my kluczyka "pomocniczego" do bramy nie posiadamy i mieliśmy problem z wyjechaniem…miejmy nadzieję że to był ostatni popis krnąbrności naszej bramy... Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 28.07.04, 12:43 Cześć sąsiedzi! U mnie jeszcze nie zaczeli wykończeniowych prac. Mają wystartować w następnym tygodniu. Mam nadzieję wprowadzić się do końca sierpnia. Czy ktoś z Was na 100% wyjaśnił już sprawę Vatu od gruntu? Ja żadnego pisma w tej sprawie nie dostałem, ale rozmawiałem teraz z kolegę, które jest w niemal identycznej sytuacji (inny deweloper) i niestety będzie płacił. Poza tym może wiecie, kiedy będziemy podpisywać akty notarialne i jak wygląda procedura finalnego odbioru? Trzeba chyba będie też na jesień powołać wspólnotę, ustanowić fundusz remontowy i takie tam rzeczy. Pozdrawiam Krzysiek, D2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 28.07.04, 16:25 Tak, wygląda na to,że trzeba zapłacić. Temat ten poruszała ostatnia Rzeczpospolita Nieruchomości. Ja właśnie dostałem do podpisu fakturę korygującą (;-)) Ale od wczoraj nas "wykańczają" więc sie tym nie przejmuję Przemek C7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSAS do MATEUSZA:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 10:32 dzieki serdeczne,chociaz jedna osoba mi odpowiedziala:) pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 06.08.04, 14:19 My jutro mamy odbiór. To chyba drugi w budynku D. Na co zwrócić uwagę przy tym odbiorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 13.08.04, 12:05 Jesteś więc już po odbiorze - masz jakieś wnioski, bo my odbieramy w przyszłym tygodniu? I kiedy się wprowadzacie? Przemek, c7 Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 12.08.04, 10:17 Czy to forum jeszcze żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 12.08.04, 20:30 No wlasnie chyba slabo! Wszyscy zajeci mieszkaniami, my tez ciagle cos jezdzimy, zalatwiamy.... ale juz na wtorek mamy miec odbior... No i moze w nastepny weekend sie przeprowadzimy... Czy ktos z Was kupowal jakis sprzet do kuchni w sklepach internetowych? Mozecie jaksi polecic lub wrecz przeciwnie? pozdrowka serdeczne piotrek, D1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 13.08.04, 10:05 witam! u mnie koniec przeprowadzek, meblowania, notariuszy - trochę czuję się nieswojo bez tego szumu wokół mieszkania - ale doprawdy życzę Wam jak najszybszego zakończenia tego procesu Co do sklepów internetowych - niemal cały sprzęt właśnie tam zakupiłem AGD-RTV: www.planeta-agdrtv.pl/kontakt.php - szczególnie polecam! meble BRW: www.meblenajtaniej.pl/ - też jestem zadowolony w obu płaciłem przy odbiorze..., można się potargować (szczególnie jeśli duże zamówienie) Pozdrawiam i życze udanych zakupów Robert, B6 Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Sklepy internetowe z agd 26.08.04, 14:09 Do sklepow internetowych z agd i nie tylko moge dorzucic sklep ewabymail.pl/ Kupilem lodowke sprawnie, na czas, przywiezli co do godziny. Ceny zblizone do innych sklepow w sieci, asortyment bardzo duzy, jak czegos nie maja to pisze sie meila i beda mieli ;-) Wiedza juz gdzie nasz osiedle wiec nie beda bladzic. Pozdrowka piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s brama się zacina :( 19.08.04, 16:17 zacina się i zacina.... :( co zrobić??!! Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Internet 26.08.04, 11:43 Chcialbym wrocic do sprawy internetu na osiedlu? Czy ktos ma i w jaki sposob? A jak nie to jakie macie pomysly? Bo ja juz niedlugo tydzien bede mieszkal i bez tego internetu to tak nie tego troche...... Pozdrowka piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Akty notarialne... 02.09.04, 00:23 sąsiedzi z C i D, kiedy podpisujecie akty notarialne?? My w piątek :) Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: Akty notarialne... 02.09.04, 07:28 To szybko! My mamy wyznaczony termin do 15-go pazdziernika. pozdrowka piotrek, d1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Akty notarialne... IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 02.09.04, 08:34 ja się tak bardzo nie spieszę - najpierw muszą wyjasnić wszystkie niezgodności pomiędzy umową a wystawionymi fakturami. okazało sie bowiem, że faktury zostały wystawione z błędami (np. zgodnie z umową stawka VATu na miejsce parkingowe jest 22% a na fakturach wszystko jest z 7%) - czekam na odpowiedź głównej księgowej i faktury korygujące. ponadto zgodnie z umową na podpisanie aktu notarialnego mam trzy miesiące od 29.07 pozdrawiam Mateusz, C4 P.S. korzystacie ze "swoich" notariuszy czy tego z którym współpracuje Sedno ??? Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Akty notarialne... 02.09.04, 15:23 Nam daje Sedno notariusza...w sumie nie ma różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Akty notarialne... IP: *.polkomtel.com.pl 02.09.04, 15:47 Też tam podpisywaliśmy 1.Bardzo szybka procedura - inny notariusz musiałby się przegryźć przez tony papierków. 2.Cena całkiem konkurencyjna - pod warunkiem że się troszkę starguje cenę "startową" Powodzenia, pozdrawiam Robert, B6 Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s KABLÓWKA???? 08.09.04, 10:33 Pojawiły się anteny różnego typu na balkonach i domach pewnie też....a co z kablówką i netem??? a i czy nie przeszkadza wam parkowanie na chodniczku?? G Odpowiedz Link Zgłoś
nigras Re: KABLÓWKA???? 09.09.04, 08:05 Chyba trzeba wrocic do sprawy okablowania osiedla, siec by sie przydala :-) Co do parkowania to chyba trzeba sie przywzyczaic do zastawionych chodnikow, zeby tylko nie samochodow :-) Niestety nasze osiedle jest male, miejsc parkingowych dla gosci praktycznie nie ma, nieraz dojazdy w rozne miejsca powoduja koniecznosc posiadania drugiego samochodu... Takze czy przeszkadza, czy nie to chyba jest koniecznoscia. pozdrawiam piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek duża szansa na autobus IP: 193.109.123.* 10.09.04, 10:52 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2278292.html Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 13.09.04, 13:45 Coś to nasze forum jest mało żywe... cóż... pewnie wszyscy sa zajęci urządzaniem mieszkanek.. Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś