Dodaj do ulubionych

Sądziedzi z Zakątka Józefosław

26.02.04, 23:19
Odezwijcie się.... jak tam mieszkanka Wasze??
Pozdrawiam
Grażyna
Obserwuj wątek
    • magdulka52 Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 27.02.04, 11:31
      Witam! Ja co prawda tam nie mieszkam, ale zastanawiam sie nad kupnem mieszkania
      właśnie tam. Jak tam się mieszka? Jakie opłaty ponosicie Panstwo miesiecznie za
      np. czynsz, ogrzewanie, wode, wywóz śmieci, ochrone itd..? Będę wdzięczna za
      odpowiedź.
      pozdrawiam.
      • o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 29.02.04, 23:27
        Magdulka!
        Na osiedlu będą 4 domy, dwa są już gotowe, jednak chyba jeszcze nikt w nich na
        dobre nie mieszka. Tak więc chyba nikt precyzyjnie nie odpowie na Twoje pytania.

Z mojej umowy wynika, że przez pierwsze 6 miesięcy deweloper będzie
        admininstrował osiedlem non-profit (po kosztach), po tym okresie mieszkańcy w
        głosowaniu mają zdecydować, kogo wybrać na admininstratora. Podobno na
        wszystkich osiedlach zbudowanych przez Sedno mieszkańcy zdecydowali się
        kontynuować z nimi współpracę. Jak zapytałem prezesa ile mniej więcej płaci się
        za administrowanie na podobnych osiedlach, to powidział, że około 3,50 za metr.
        Ogrzewanie mieszkania i wody jest indywidualne, bo każdy ma piec dwufunkcyjny.

Tyle mogę Ci pomóc. Dodam tylko, że jak na razie współpracę z deweloperem
        uznaję za bardzo dobrą.

Może inni coś dopiszą.

Pozdrawiam!
    • Gość: przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 27.02.04, 15:27
      Cześć! Odzywam się (lokator dopiero budowanego budynku C m7). A Ty już
      zamieszkujesz? Jeśli tak, to jak wrażenia? Jeśli nie, to coś się ta zima
      przeciąga i ciekawe kiedy skończą. Na razie zamontowali nam całą elektrykę, a
      teraz łatają dach.
      Pozdrawiam!
      Przemek
      • Gość: Mateusz Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 01.03.04, 12:12
        cześć!
        z tego co napisałeś wnioskuję, że będziemy sąsiadami (moje mieszkanie to nr 4 w
        budynku C), a elektryka jest na razie skończona tylko w naszych mieszkaniach -
        w pozostałych dopiero zaczynają.
        w najbliższym czasie będzie przeprowadzana instalacja hydrauliczna i gazowa.
        byłem w sobotę na budowie i dowiedziałem się , że pod koniec maja/poczatek
        czerwca będą już elewacje budynku i pozostanie wykończenie wewnątrz. jeżeli
        chodzi o termin zakończenia to zdaniem kierownika budowy koniec sierpnia (już z
        wykończeniem) jest "bardzo realnym terminem".

pozdrawiam
        Mateusz
        • Gość: Ptrzemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 01.03.04, 14:01
          Witam sąsiada!
          wreszcie ktoś z bloku C, bo już się bałem, że nikt tam nie kupił mieszkanka.
          Szperałem niedawno na Twoich "śmieciach", bo chciałem sprawdzić jak inni
          wykombinowali z gniazdkami. Kurcze, myślałem, że się uwiną wcześniej niż na
          koniec wakacji - taki ostry mieli start.
          Pozdrawiam!
          Przemek
          PS. będę mieszkał razem z Izą i córeczką Kotunią, tak że tłupać mocno nie
          będziemy. Mam nadzieję, że nie grasz na gitarze, jak ktoś w bloku C ;-))
          • Gość: Mateusz Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 01.03.04, 14:20
            cześć !
            nie, nie na gitarze nie gram :-)
            szczerze mówiąc to myślę, że uda się odebrać wykończone mieszkania wcześniej -
            wspominał o tym prezes przy podpisywaniu umowy, a z rozmowy z kierownikiem
            budowy wnisokuję, że jest to realne, ale nie podał żadnych konkretów.
            pozdrawiam !
            Mateusz
            PS. podobnie jak Ty będę mieszkał z Żoną i córką. nasza Zuzia ma dopiero dwa
            miesiące, więc pierwsze kroki postawi już w nowym mieszkaniu - biada sąsiadom z
            parteru :-)))
          • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 01.03.04, 15:12
            z tą gitarą to ktoś z budynku D... a dokładnie mój przyszły mąż... ale On ma
            salę prób więc nie będzie grał w domu...jeszcze tego by brakowało...a jeśli
            chodzi o dzieciaczki i rodzinki.. to my chcemy wprowadzić sie do domku tuż po
            ślubie (a ślub 26 VI) Pozdrawiam sąsiadów z budynku C... a może kiedyś byśmy
            sie spotkali wszyscy w ramach wieczorku zapoznawczego :) ??
            Gruszka
            • Gość: Przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 01.03.04, 15:59
              Gratulacje z okazji ślubu (też mamy nadzieję, że małżonek będzie mógł już wtedy
              przenieść cię przez próg)! Wieczorek zapoznawczy obowiązkowy (może Sedno zoo
              postawi trunki ;-))
    • Gość: Wejder Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 21:55

jak już tam zamieszkacie to osiedle Kwadrat z Józefosławia wyzywa was na
      pojedynek w piłkę nożną na najbliższym szczerym polu :D

pozdrawiam :D
      Wejder :D
      • Gość: KMieszkaniec Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.chello.pl 16.05.04, 10:22
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=12284189&a=12667059
    • o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 29.02.04, 23:16
      Cześć!
      No właśnie, cicho na tym forum o naszym osiedlu. Z jednej strony to dobrze, bo
      jak jest o jakiejś inwestycji bardzo głóśno, to zazwyczaj dlatego, że źle się
      tam dzieje. Z drugiej lepiej by było gdyby trochę się zgrać razem jako
      sąsiedzi, bo przecież będziemy wspólnotą mieszkaniową i trzeba będzie razem
      podejmować ważne decyzje.

Wydaje mi się, że prace idą w odpowiednim tempie. Chociaż jak kupowałem
      mieszkanie w sierpniu, to deweloper mówił, że budynek A i B będzie gotowy z
      końcem grudnia. Wydaje mi się, że nie był. Na razie jednak nie martwię się, bo
      do czerwca jeszcze dużo czasu. Poza tym mam umowę notarialną.

Ja będę mieszkał w D na parterze. Chętnie też zagram w takim meczu.

Pozdrawiam!
      Krzysiek
    • nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 01.03.04, 08:24
      No u nas jest juz okablowanie, widzialem tez instalacje odplywowa, ale to bylo
      tydzien temu :-) Ale to budynek D, natomiast widzialem, ze ktos juz chyba
      mieszka w A - i to z wielkim psem! Chyba niepotrzebna nam bedzie ochrona :-)

Czy zdecydowaliscie sie na montaz dodatkowych kontrolerow do kotlow
      dwuufnkcyjnych? Bo jestem ciekaw jakie to ma mozliwosci - tyle wiem, ze daje sie
      to programowac na 7 dni.

Ktos wspomnial o meczu w noge - zgoda ja tez chetnie bede uczestniczyl :-)
      Ale nasze osiedle chyba mniejsze wiec ciezej bedzie sklad zebrac!
      A ewentualny rewanz proponuje rozegrac w kanter-strajka, albo innego quejka :-))

To wyzej zaraz narzuca pytanie: jak jest z internetem - u nas na razie nic nie
      wiadomo, zle moze mieszkancy os. Kwadrat wypowiedza sie jak to jest u nich?

Jak nie to to sie najwyzej w ta pilke wymieszamy :-)

pozdrowka z rana
      piotrek, os. Zakatek, bud D

• Gość: Przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 01.03.04, 10:32
        O co chodzi z tymi kotłami??? Nic mi nie mówiono o dodatkowych kontrolerach.
        Nie wiesz po co to i za ile?
        • Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 01.03.04, 10:42
          Witam
          Cieszy mnie że można już spotkać tu sąsiadów, póki co było bardzo cicho...
          chętnie spotkamy (ja i żonka) się z Wami na wspólnym meczyku no i oblaniu
          zakupionych mieszkań
          Mamy mieszkanko w bud B i póki co także jestem b.zadowolony ze współpracy z
          developerem
          Co do kontrolerów to mają być po 400 zł, podobno będzie można ustawić na każdy
          dzień tygodnia ile ma być stopni C w kilku przedziałach godzinowych... ale nie
          wiem czy się zdecydować, a Wy co o tych kontrolerach myślicie?
          prosze o odpowiedź, ew. info na priva : mamuto@op.pl
          pozdrawiam

• nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 01.03.04, 11:48
            Witam
            Ja sie zdecydowalem - ma to kosztowac ok 300zl + dodatkowy punkt elektryczny -
            razem 380 zl. Nie jest to duza kwota, jak popatrzylem za kontrolerami to do
            innych piecow sa sporo drozsze (600-900).
            Mysle, ze przyniesie to jakies osczednosci, no i wygode (ja lubie jak spie i
            jest chlodno, ale jak rano wstaje to wolalbym, zeby bylo cieplej :-)))

pozdrowka
            piotrek
      • Gość: Marchewa Internet IP: 194.74.105.* 01.03.04, 11:26
        Cześć,
        Macie jakieś informacje o ewentualnym podłączeniu Internetu (stałe łącze,
        modem...) było by super jakby sie dało podłączyć wszystkie cztery domy, koszt
        by spadł. Z tego co wiem to NETIA moze to zrobić ale oni chca sporo kasy za
        stałe łącze i na jedno mieszkanie to raczej nie da rady. Macie jakieś pomysły ?

Marcin os. Zakątek, Bud D ( razem z graza_s )
        • Gość: mamut Re: Internet IP: *.polkomtel.com.pl 01.03.04, 11:30
          nic a nic, ale wiecie jaką kablówkę nam podłączą?
          pozdrawiam, budB
          • Gość: Marchewa Re: Internet IP: 194.74.105.* 01.03.04, 11:35
            Co do kablówiki, to chyba nie będziemy "skazani" na jakiegoś konkretnego
            operatora ... chyba będzie mo zna coś wybrać. Zabrać jakieś oferty od kablówek
            i zdecydować. AsterCity i UPC mają w ofertach Internet tylko nie we wszystkich
            lokalizacjach mają sygnał zwrotny do netu i tu moze być problem. Wydaje mi sie
            ze to kwestja dogadnia sie z konkretną kablówką.

Marchewa bud D
        • nigras Re: Internet 01.03.04, 11:55
          Jesli chodzi o internet i kablowke to chyba latwiej bedzie z tym pierwszym.
          Jesli sie jakos zorganizujemy i kupimy wspolne lacze od netii to nie bedzie drogo.
          Z tego co kiedys czytalem to netia dla uzytkownikow niebiznesowych ma lacza
          tansze. Niebiznesowy sprowadza sie do czasu reakcji na niedostenosc - wydluza
          sie chyba do 72 godzin - ale to moze byc nieaktualne. Ciekawe tylko czy wszyscy
          miekszancy sie zdecyduja, albo chociaz wiekszosc. No i pozostalaby sprawa
          okablowania pomiedzy budynkami - bo w obrebie jednego budynku to bysmy sobie
          pewnie jakies WIFI postawili.
          to mogloby wygladac mniej wiecej tak:
          lacze od netii, jakie urzadzenie dostepowe, ktore moze od razu sluzyc jako
          jakies proxy, moze nasz serwerek http i co tam bysmy jeszcze chcieli, pozniej
          kabel do pozostalych budynkow i w kazdym nadajnik wifi. Juz sobie wyobrazam jak
          siedze sobie w ogrodeczku, popijam piwko i pisze posta na forum :-)
          pozdrowka
          piotrek

• Gość: Marchewa Re: Internet IP: 194.74.105.* 01.03.04, 12:06
            A Ja na balkoniku z fajeczką i tytoniem wiśniowym, oczywiście zimne piwko i
            sprawdzam maila... taaaaak to by było coś ! ;))))))

Marchewa bud D
          • Gość: Marchewa Re: Internet IP: 194.74.105.* 01.03.04, 12:06
            A Ja na balkoniku z fajeczką i tytoniem wiśniowym, oczywiście zimne piwko i
            sprawdzam maila... taaaaak to by było coś ! ;))))))

Marchewa bud D
            • grazyna_s Re: Internet 01.03.04, 12:11
              ja tym czasem przy garach... obiad będę usiałowała ugotować...
    • o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 01.03.04, 14:59
      Widzę, że dyskusja się trochę się ożywiła między sąsiadami. Z tego co wiem, to
      w Józefosławiu nie ma żadnego operatora kablowego. Chyba nie będzie się
      opłacało takiemu molochowi jak Aster City kablować nasze małe osiedle. No, ale
      może się mylę.
      Piotrek ma świetny pomysła na internet. Potrzeba będzie tylko chętnych i
      pomocnych sąsiadów.
      Mam jeszcze pytanie, jak zapatrujecie się na ewentualną ochronę osiedla? Ja
      jestem przeciew, ale to będzie zależało od większości.

Pozdrawiam
      • Gość: Marchewa Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 194.74.105.* 01.03.04, 15:13
        Co do ochrony, to ja też nie jestem zwolennikiem tych panów co im się wydaje że
        są ochroniarzami... Mamy rodzinę w Józefosławiu dosłownie na osiedlu oddalonym
        o 300 m, też przy ul.Wilanowskiej. Tam jest ochrona... nie miałem ani razu
        problemów z wyjechaniem samochodem z terenu osiedla. Nie podawałem żadnych
        danych, dosłownie nic... a oni poprost otwierali szlaban i machali mi na do
        widzenia...kazdy mógłby wejść na teren osiedla ukraśc samochód i spokojnie
        sobie niem odjechać. Jasne że tak nie musiało by być w Zakątku ale... ja nie
        mam zaufania do firm ochroniarskich... pozatym kasa...
        Czy ktoś wie ile to kosztuje na miesiąc na osiedlu wielkości Zakątku ? Jak
        wyglada cała suma za ochronę ?

Marchewa, bud D
        • Gość: Mateusz Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 01.03.04, 15:23
          ja również podpisuję sie pod powyższą propozycją (jak juz wspomniano pies w
          bloku A będzie lepszy niż ochroniarz/cieć/portier)
          pozdrawiam
          • o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 01.03.04, 15:27
            Najlepsza ochrona to czujni sąsiedzi. Myślę, że na tak małym osiedlu raczej
            trudno będzie się do kogoś włamać i wyjechać niezauważonym ciężarówką pełną
            łupów.

• Gość: Przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 01.03.04, 15:45
              Popieram!
              (bo też liczę na psa z bloku A)
              • Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 01.03.04, 16:57
                całkowicie się z Wami zgadzam, koledzy którzy mieli/maja do czynienia z firmami
                ochr. tylko żałują - placisz kase i w zasadzie nic w zamian - umowa z nimi jest
                obwarowana ilomas zastrzezeniami które wykluczają jakakolwiek rekompensate w
                przypadku wtargniecia do mieszkania. co do wjazdu/wyjazdu to patrz post wyzej...
                jesli zamontowac kilka kamer to po 1 - nikt na to nie patrzy, 2 - jakosc obrazu
                + glupi kaptur załatwia nam dowód (lepsza jakość = dużo większe koszty)
                juz duzo lepsze są nibykamery po paredziesiat zl/szt, a najlepiej dobrzy
                sasiedzi + pies z "budA"

a tak z innej beczki to szkoda byłoby bez kablówki - może jednak się uda?
                • nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 02.03.04, 01:38
                  No to skoro juz wszyscy sie wypowiadaja na temat ochrony to i ja sie wypowiem :-
                  )
                  Ochrona jest raczej wyjsciem slabym, bo albo sa to starsi panowie (ktorzy moga
                  sie troche bac co krocej ostrzyzonych, mlodszych od siebie), albo sa to koledzy
                  tych mlodszych, ktorzy pracujac na osiedlu przy okazji zrobia rozeznanie co kto
                  ma i czy wogole warto zapraszac kolegow (ciemna noca), albo... tak jak np w
                  niedalekiej Magdalence ochroniarze co 500m spia sobie smacznie w samochodach,
                  zwykle nie tam gdzie akurat sie wlamuja.

Jakos nie mialbym zaufania.

Zamiast ochrony proponuje: dobrze sie poznac z sasiadami, tak, zebysmy sie dosc
                  szybko rozpoznawali (np na wspolnej imprezce:-)), a pozniej zwracac uwage na
                  osoby ktorych sie nie zna.
                  Nie bedzie nas tam duzo, wiec poznamy sie dosc szybko!
                  Lepszy zaufany sasiad niz oplacony ochroniarz!

pozdrowka
                  piotrek

• Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 02.03.04, 02:24
                    sądząc po ilości postów to już prawie 1/4 mieszkańców jest przeciw - co chyba
                    przesądza sprawę
                    oczywiście dajmy im szansę na imprezce -:)
    • Gość: ewa Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 18:16
      Witam
      Milo ze az tylu Was, ale brak mi tu sasiadek! Ciesze sie ze bedzie chociaz
      Grazka no i moze Magdulka w koncu sie zdecyduje :-)My tez bedziemy musialy
      sobie cos zorganizowac, kiedy nasi mezowie beda grali w pilke albo siedzieli
      przed komputerami, bo widze ze zainteresowanie tym tematem dosc duze ;-)
      pozdrawiam
      ewa (bud D)
      • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 02.03.04, 09:52
        Hmm... kółka hafciarskiego nie proponuję, ale sądzę że coś wymyślimy.
        Strasznie fajnie by było co byśmy żyli w jakiejś możliewj komitywie (my
        sąsiedzi):)
        Graza
    • Gość: Przemek wykańczanie IP: 193.109.123.* 02.03.04, 21:08
      Mój budyneczek C dopiero się stawia, ale może ktoś z A i B ma jakieś ciekawe
      przymyślenia na temat wykończenia mieszkania przez Sedno. Czy nie było z tym
      kłopotów, a może zrezygnowaliście z tej opcji? Ciekawe, jak deweloper rozlicza,
      jeżeli kupię tańszy produkt niż cena z umowy (w odwrotnej sytuacji oczywiście
      trzeba dopłacić). Zwiedziłem wszystkie współpracujące z Sednem hurtownie i
      wszystkich mych marzeń mogę tam nie zrealizować - pewnie z cześci pakietu
      zrezygnuje, a skorzystam jedynie z pełnej robocizny. Czy są z tym kłopoty?
      I jeszcze jedno - ile płaciliście za ewentualne dobudowanie ścianek?
      Gorąco pozdrawiam wszystkich Zakątkowiczów!
      Przemek, C7
      • nigras Re: wykańczanie 03.03.04, 01:03
        Ja chetnie sie dolacze do pytania! Co prawda jeszcze w zadnym sklepie nie bylem
        i na nic nie patrzylem, wiec moze zaczne od cen: czy ceny w sklepach, z ktorymi
        sedno wspolpracuje sa mozliwe? Moze macie namiary na te sklepy i jakies
        rozeznanie co gdzie kupic, a gdzie nawet nie warto jechac?

pozdrowka
        piotrek
        • Gość: Przemek Re: wykańczanie IP: 193.109.123.* 03.03.04, 08:37
          Zdecydowanie najdrożej jest w sklepie w Powsinie (chyba ul. Waflowa).
          Przyzwoicie na Okulickiego w Piasecznie.
          • Gość: Mateusz Re: wykańczanie IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 03.03.04, 10:12
            Za tydzień w sobotę (13 marca) dostanę od kierownika budowy wycenę materiałów
            oraz wykaz wszystkiego co niezbędne do wykończenia tzn. ilość kleju, fugi itd.
            Jak dotychczas się dowiedziałem w przypadku rezygnacji z pośrednictwa Sedna w
            zakupie materiałów zwracają za mieszkanie 45m2 około 4000 zł, za
            robociznę "tylko" 2200 zł, więc moim zdaniem z wykończenia nie opłaca się
            rezygnować.
            Powiedział także, że wszystkim mieszkańcom z bloków A i B wyszły dopłaty (nie
            wiem na ile jest to prawdziwe - może sąsiedzi z tych bloków zweryfikują) i
            można za zaproponowaną przez Sedno cenę wykończyć nasze mieszkania, ale nie wie
            czy warto.

Pozdrawiam
            Mateusz, C4
            • Gość: mamut Re: wykańczanie IP: *.polkomtel.com.pl 04.03.04, 09:20
              rzeczywiście teoretycznie nie opłaca się rezygnować z sednowego wykańczania...
              My z żoną wybraliśmy wszystkie materiały w sklepie CERMAT na Okulickiego w
              Piasecznie - sporawy asortyment ,ceny naprawdę niewygórowane i biorąc pod uwagę
              zniżkę wg umowy chyba ciężko byłoby znależć taniej.
              Nie ma dobrej alternatywy na panele podłogowe - do wyboru jest tylko
              złodziejski sklep z ul. Waflowej - więc z paneli zrezygnowaliśmy...
              Co do dopłat wszystko zależy jaki standart chcesz mieć w swoim gniazdku - jak
              masz gruby portfel to dopłata może być spora - ale jak urządzasz
              umiarkowanie... to np. nam wydaje się że max. dopłacimy ok. ceny paneli
              ps. przeczytaj dokładnie załącznik nr3 umowy....
              budB
      • nigras Namiary na sklepy 04.03.04, 11:44
        Sklepy z ktorymi wspolpracuje sedno, tak informacyjnie dla tych ktorzy jeszcze
        nie zaczeli :-)

pozdrowka
        piotrek, D1

CERFIN (dawna nazwa: CERMAT)
        Ul. Gen. Okulickiego 3A
        05-500 Piaseczno, tel. 750 32 90
        (glazura, terakota, urzadzenia sanitarne, armatura)

DOMEKO
        Ul. Waflowa 1
        02-971 Warszawa, tel. 651 65 58
        (glazura, terakota, urzadzenia sanitarne, armatura, panele podlogowe)

SOFTBUD
        Ul. Pulawska 601
        02-885 Warszawa, tel. 643 49 22
        Ul. Pulawska 326
        02-885 Warszawa, tel. 643 49 22
        (glazura, terakota, urzadzenia sanitarne, armatura)

• grazyna_s Re: wykańczanie 19.03.04, 11:59
        My jutro się wybieramy zobaczyć co tam słychać na naszym osiedlu, jedziemy też
        zobaczyć co zaoferują nam sklepy...
        Pozdrawiam,
        Gruszka
    • nigras Nowa oferta Sedna 18.03.04, 08:39
      Kto widzial? We wczorajszym dodatku Nieruchomosci byla na pierwszej stronie
      reklama. Nie mam pod reka, ale ul. Osiedlowa chyba, oczywiscie Jozefoslaw.
      Osiedle cos z jablkami, moze to nasi przyszli sasiedzi? Kolo nas sa stare sady
      jablkowe, a cos mi sie kiedys o uszy obilo, ze Sedno ma cos tam budowac.

Tylko gdzie tam ta ul. Osiedlowa?? Prostopadla do Wilanowskiej?

Pozdrowka
      piotrek, D

p.s. przyszla nam kolejna platnosc, kto byl na budowie i widzial jak prace
      postepuja?
      • Gość: Mateusz Re: Nowa oferta Sedna IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 18.03.04, 09:12
        byłem w sobotę. w moim bloku (C) już chyba wszędzie są położone kable do
        instalacji elektrycznej + są już rury w łazience i kuchni (odpływowe).
        te rury to jedyna zmiana ...
        pzdr
        Mateusz (C4)
        • Gość: mamut Re: Nowa oferta Sedna IP: *.polkomtel.com.pl 18.03.04, 14:08
          byłem tam przed pół godziną - (żeby zobaczyć czy przywiezione materiały do
          wykańczania mieszkania to te co wybraliśmy - warto sprawdzać!) - prace idą jak
          należy - co do budynków C i D to mogę tylko powiedzieć że z zewnątrz C już
          prawie cały ocieplony... (poprzednim razem tego nie widziałem)
          pozdr
    • Gość: Przemek protest? IP: 193.109.123.* 22.03.04, 09:10
      Byłem w weekend na budowie i dowiedziałem się od jednego z pracowników, że
      sasiądzi z domków jednorodzinnych walczą z Sednem. Chodzi o zbyt wysokie i za
      blisko usytuowane bloki. Gość mówił coś o jakimś arbitrażu, itp. Wiecie coś na
      ten temat?
      Przemek,C7
      • o_k_o Re: protest? 22.03.04, 12:45
        Ja nic o tym nie słyszałem. Wydaje mi się, że to chyba nam, przyszłym
        mieszkańcom, niczym nie grozi. Jest przecież ostateczne pozwolenie na budowę.
        Ciekawe co to znaczy ten arbitraż?
        Z drugiej strony nie dziwię się tym ludziom. Trzeba przyznać, że te domy
        zostały nieco przytłoczone.
        Mam nadzieję, że w sadzie obok nas nie zbudują czegoś jeszcze większego.
        • Gość: mamut Re: protest? IP: *.polkomtel.com.pl 29.03.04, 12:19
          ale numer!
          choć rzeczywiście sam na ich miejscu nie byłbym szczęśliwym, to i tak proponuję
          przejechać się na Ursynów gdzie obecnie wynajmuję - przykładowo Osiedle Viterry
          na Stryjeńskich czy nowo dobudowywane bloki przy metrze Kabaty - można "pograć
          z sąsiadem w szachy" , a Słońca tyle że w dzień trzeba włączać światło...
          My tak naprawdę też nie wiemy co nam stanie przed blokami - podobno jest jakieś
          ograniczenie ze względu na samoloty czy plan zagospodarowania ale przekonamy
          się dopiero jak coś stanie...
          Wątpię, żeby SEDNO budowało coś bez przeanalizowania i zapytania się
          odpowiednich jegomości z Urzędu Piaseczno, czy można...
          więc możemy spać spokojnie
          Pozdrawiam wszystkich
          budB
    • Gość: Przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 13.04.04, 08:46
      Budynek C jest już wymalowany. Psa z budynku A jakoś ostatnio nie widać (jest
      tylko buda na jednym z balkonów).
      • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 13.04.04, 13:11
        ...i budynek D jakiś ogrodzony był :(
        Grazyna
        • nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 13.04.04, 17:32
          I nic sie przy nim chyba prace nie posunely :(
          Przynajmniej z zewnatrz nie bylo widac.
          Za to C juz pomalowany, widzialem w mieszkaniach instalacje co.

pozdrowka
          piotrek
          • Gość: Mateusz droga dojazdowa IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 20.04.04, 09:12
            może ktoś z Was wie kiedy nasze osiedle zostanie połączone z ul.
            Wilanowską "normalną" drogą ???
            • Gość: mamut Re: droga dojazdowa IP: *.plusgsm.pl 20.04.04, 22:05
              no właśnie, a brama i ogrodzienie, podpisujecie już odbiory?
              pozdrawiam
              budB
    • Gość: przemek wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: 193.109.123.* 22.04.04, 21:01
      ... zmieni się stawka podatku VAT na udział we współwłasności działki – gruntu,
      co skutkuje zmianą ceny o 7% wartości gruntu, tj. 7% x 35 000,00 = 2.450,00zł,
      której płatność będzie wymagalna do dnia 14.05.2004r....
      dostaliście takie coś z Sedna ?
      Przemek, c7
      • o_k_o Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja 23.04.04, 15:43
        Ja nie dostałem. Nie spodziewam się, że dostanę takie pismo, bo już za udział w
        gruncie zapłaciełem. Być może będzie to jakoś dotyczyć tych lokatorów, którzy
        przed 1 maja nie zdążą zapłacić za udział w grunice. Takich chyba jednak nie,
        bo udział w grunice był pierwszą ratą.
        • Gość: Przemek Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: 193.109.123.* 23.04.04, 18:49
          niestety nie jest to takie proste, bo de facto data sprzedaży przypadnie nam na
          po 1 maja - VAT będzie wtedy wyższy
          • o_k_o Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja 23.04.04, 23:27
            Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale w ten sposób rozumując
            musielibyśmy też zapłacić wyższy VAT za materiały budowlane, czyli za całą
            inwestycję. VAT na materiały też idzie w górę od pierwszego maja. Na mój prosty
            rozum, jak już zapłaciłem ratę za grunt we wrześniu, to nie mogą teraz żądać
            ode mnie żadnej zapłaty.
            Czy rozmawiałeś z kimś, kto się na tym dobrze zna?
            Spróbuję się zapytać kogoś kompetntnego. Jak się czegoś dowiem, to dam napiszę.
            Pozdrawiam
            krzysiek, D2
            • Gość: Przemek Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: 193.109.123.* 27.04.04, 11:41
              Niestety Sedno i niektórzy prawnicy (ponoć opinie urzedu skarbowego) są innego
              zdania. Liczy się data sprzedaży (choć faktycznie to dziwne, bo faktura na
              grunt jest sprzed 1 maja), więc trzeba będzie dopłacić te 2,5 tys. (u mnie do
              14 maja).
              zasmucony Przemek z c7
              • Gość: mateusz Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 27.04.04, 12:03
                Przemku,
                a masz w fakturze wyszczególniony udział w gruncie ze stawką ZW ???
                pozdrawiam
                Mateusz C4
                (sąsiad z dołu)

• Gość: Przemek Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: 193.109.123.* 27.04.04, 12:41
                  Przyznam, że nawet nie odebrałem faktur, ale nasz sąsiad z I piętra (Mariusz)
                  to zrobił, skonsultował w US i powiedziano mu, że liczy się sprzedaż (tak mi
                  powiedziała Pani Kasia Stępień).
                  • Gość: mateusz Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 27.04.04, 12:47
                    ja widziałem wystawione dla mnie faktury w piatek i nie ma na nich
                    wyszczególnionej wpłaty za grunt - wszystko jest ze stawką 7% jako : przedpłata
                    na budowę lokalu ...itd.
                    mam jeszcze jedno pytanie : dostałeś już to pisemko z Sedna w sparwie
                    dopłaty ???
                    pozdrawiam
                    Mateusz, C4
                    P.S.
                    jesli możesz to napisz do mnie na mateusz.slezak@skanska.pl
                    • Gość: mamut Re: wyższy VAT na ziemię po 1 maja IP: *.polkomtel.com.pl 28.04.04, 16:01
                      Witam!
                      właśnie telefonowałem w tej sprawie i okazuje się że na 2 dni przed wejściem do
                      Unii NIE WIADOMO jak to będzie! - nawet urzędnicy w US nie wiedzą, czy liczy
                      się faktura VAT, czy umowa notarialna... (to znaczy zdarzają się paniusie które
                      opowiadają się za pierwszą lub drugą opcją w zależności od nastroju)

a jeżeli umowa notarialna, to budynek A i B też ma do tyłu...
                      jedziemy na tym samym wózku...

żeby tylko nie skończyło się na kawach albo nie wiadomo czym jeszcze dla paniuś
                      w US

Pozdrawiam
    • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 11.05.04, 11:08
      Hej...mamy już drogę dojazdową do bramy :)
      • o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 13.05.04, 17:44
        Mamy. Robota w ogóle posuwa się szybko. Byłem w poniedziałek na budowie po
        dłużdzej przerwie (od lutego), no i jest spory postęp. Kierwonik budowy mówił,
        że już za trzy tygodnie będzie można wykańczać. Napiszcie, od kiedy planujecie
        zamieszkać. Ja planuję od września, choć oczywiście wolałbym wcześniej. Wydaje
        mi się jednak, że wcześniej się nie uda. Z moich obserwacji wynika, że budynki
        A i B były dość długo wykańczane.
        Pozdrawiam sąsiadów!
        krzysiek, D2
        • Gość: mateusz Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 17.05.04, 07:31
          ja w sobotę do swojego mieszkania się nie dostałem :-( (było zamknięte na
          klucz - tak jak zdecydowana większość mieszkań w bloku C). w jednym z dwóch
          otwartych mieszkań widziałem juz parapety, instalację gazową, dokończone
          ściany w łazienkach (rury zasłonięte płytami gipsowymi) i pomalowane
          jednokrotnie na biało ściany. do stanu surowego, jaki mamy w umowach brakowało
          jedynie pieca, grzejników i drzwi wewnętrznych, a to już chyba tylko chwila !

pozdrawiam!
          Mateusz C4

P.S.
          Przemek - to było Twoje mieszkanie, po którym "buszowałem" w sobotę :-)))
          • nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 17.05.04, 08:40
            Tez bylismy w sobote, prace faktycznie mocno sie ruszyly. W budynku D wszystkie
            mieszkania jeszcze dostepne, wiec mozna bylo poogladac:
            parapety juz chyba w wiekszosci mieszkan, czesc mieszkan ma juz instalacje
            oblozene kartongipsem, futryny w drzwiach, przod budynku pomalowany, tyl
            jeszcze nie od konca ocieplony.
            Ale faktycznie mozliwe jest, ze stany surowe beda na dniach, nawet w ostatnim
            D, czyli byc moze blisko miesiac wczesniej.

pozdrowka
            piotrek, D1
      • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 21.05.04, 16:55
        Kochani...pewnie wiecie nie od dziś...mamy juz swój adres...Wilanowska 13 A, B,
        C i D.
        Grazyna
        • trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 08:08
          Numer domu... to już pachnie mieszkaniem ;))
          Tylko kiedy ja się w końcu wprowadzę ;)

Co robimy w sprawie TV? Nie pamiętam kto, ale ktoś miał sprawdzić miejscową
          kablówkę...

Pozdawiam wszystkich słonecznie w poniedziałkowy ranek :)
          Rafał T (9A)
          • Gość: mamut Re: TV AGD meble IP: *.polkomtel.com.pl 24.05.04, 10:03
            przepraszam, miałem sprawdzić, ale póki co ...sami rozumiecie...

Aha, może Komuś z Was się jeszcze przydać:
            Otóż przyszłym nabywcom sprzętu AGD i RTV polecam sklep internetowy:
            www.planeta-agdrtv.pl/index.php
            a mebli Black Red White:
            www.meblenajtaniej.pl/
            oba sklepy sprawdziliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni
            Pozdrawiam
            B6
          • Gość: Paweł Dejmek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 13:55
            Po kilkudziesieciu minutach rozmow z matolkami z roznych telewizji udalo mi sie
            wreszcie cos ustalic!!! Na Geodetow jest podlaczona UPC!!! Co prawda ul.
            Wilanowskiej nie ma chwilowo w planach inwestycyjnych, ale jesli napiszemy
            pismo do centrali, to moga nas okablowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 14:12
              No!! Jakby coś to możemy listę społeczną podpisać!!
            • Gość: Marchewa Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 194.74.105.* 24.05.04, 14:23
              No to piszemy pismo... a czy bedą w stanie pociągnąć net w kablu razem z TV ?
              pozdrawiam,
              Marchewa D5
              • o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 14:43
                Na pewno będą robić Wilanowską, bo jest tam coraz więcej ludzi. Po drugiej
                stronie ulicy buduje się duże osiedle - Kwadrar chyba.
                Mam kilku znajomych, którzy mają UPC. Jakośc dobra, ale wychodzi dość drogo.
                Telewizja + internet około 200 zł.

Myślę, że ludzie na naszym osiedlu będą aktywni (co już widać po forum), więc
                może powinniśmy pomyśleć o lokalnej sieci. Wyjdzie taniej. Teraz mieszkam na
                Mokotowie i korzystam z takiej sieci, wychodzi 50 zł na miesiąc.

• nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 15:24
                  Ja tez jak juz gdzies ponizej pisalem jestem za lokalna siecia z wyjsciem na
                  zewnatrz. W UPC sa ograniczenia ilosci sciaganych danych ... ;-)
                  Ale kablowka to inna bajka i trzeba chyba z kims umowe podpisac... chyba ze
                  cyfry jakies...
                  Wszystko sie wiaze tez z telefonem - kablowki tez oferuja telefon stacjonarny,
                  ale nie korzystalem i nie wiem jakie to sa koszty i jaka jakosc.
                  pozdrowka
                  piotrek, D1
                • Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 24.05.04, 15:31
                  git!!
                  jak najbardziej oddaję swój głos na UPC - kiedy i jak piszemy pismo?
                  jeśli zaś idzie o sieć lokalną to możemy się pokusić o własną - jednorazowe
                  koszty, a wymieniać się filmami itd już można: 4x switche 8-portowe D-Linka =
                  680zł i trochę kabli (jeśli nie chcemy już nic wiercić to może wyjść drożej (z
                  AP-kami i kartami WLAN) - możnaby się nad tym zastanowić...
                  Pozdrawiam
                  B6
                  • Gość: Rafał Turek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.acn.waw.pl 24.05.04, 20:09
                    Szczerze mówiąc, to bardziej mi zależy na dobrym necie niż na TV :)
                    Własna sieć jest ok. Oczywiście z przyzwoitym transferem pzynajmniej takim jaki
                    daje aster w standardzie - na osobę licząc, żeby nagle nie przestawał działać
                    net gdy kilka osób zacznie ściągać naraz jakieś filmy ;))
                    A TV... hmmmm. Niezłe chyba jest rozwiązanie typu Satelnet (zbiorcza satelita)-
                    w końcu to jednorazowa instalka i wydatek a potem abonament płacisz lub nie -
                    zależy co kto chce oglądać - i czy wogóle chce oglądać :))
                    • trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 20:32
                      I jeszcze jedno...
                      Na stronie www.polchat.pl załozyłem czat Zakątka.
                      Wejście poprzez wpisanie do pola "wejdź do pokoju": Zakatek
                      Będę tam teraz do g. 21. Jeśli ktoś chce pogadać to zaraszam.
                      Pozdrawiam.
                      • trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 22:20
                        To ponownie ja :)
                        Zapraszam do odwiedzenia adresu
                        www.tele2.pl/index.php?section=internet_ind
                        Według mnie całkiem ciekawa propozycja.
                        Co do TV to jeszcze poszperam w necie.
                        • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 24.05.04, 23:01
                          myślę że musimy współnie pomyśleć... my też liczymy bardziej na net niż na
                          TV... ale sie cieszę, że będziemy tam mieszkać :) (jupiiiiiiiii)
                          • trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 25.05.04, 00:42
                            też się cieszę! jak głupi :))
                            tylko skąd na to wszystko wziąć kasę?! ;))

a tak przy okazji... czy ktoś może przeczytał umowę odnośnie administracji
                            osiedlem?
                            • o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 25.05.04, 11:07
                              No właśnie? Czy Ty już tam mieszkasz? Czy Sedno już admininstruje osiedlem? Na
                              czym to admininstrowanie polega i ile kosztuje?
                              Niech ktoś też napisze ile czasu zabrało wam wykańczanie mieszkania z pomocą
                              Sedna? No i czy były jakieś problemy z jakością, etc?
                              • trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 25.05.04, 13:11
                                Jeśli o mnie chodzi, to nie wiem kiedy się wprowadzę. Myślę, że to kwestia
                                miesiąca... gdy tylko kuchnię umebluję.
                                Wykończenie z sednem... hmmm... z łazienki jestem bardzo zadowolony jeśli
                                chodzi o resztę to trzeba pilnować - ja zaniedbałem trochę doglądanie i
                                przeoczyłem co nieco przy odbiorze... ogólnie jednak tragedii nie ma. Zawsze
                                jednak lepiej jest przypilnować , w końcu pańskie oko konia tuczy ;))
                                Administrowanie to wszystkie sprawy związane ze sprzątaniem osiedla, klatek
                                schodowych, serwisem np. domofonów, bramy, wywóz śmieci itp.
                                Koszt jaki zaproponowało Sedno to: 2.30 zł za m.kw. mieszkania miesięcznie.
                                Administracja rozpoczyna się 1 czerwca... chyba ;))

> No właśnie? Czy Ty już tam mieszkasz? Czy Sedno już admininstruje osiedlem?
                                Na
                                > czym to admininstrowanie polega i ile kosztuje?
                                > Niech ktoś też napisze ile czasu zabrało wam wykańczanie mieszkania z pomocą
                                > Sedna? No i czy były jakieś problemy z jakością, etc?
                                • Gość: mateusz Re: Sąsiedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 01.06.04, 10:36
                                  mam do Ciebie (właściwie do Was wszystkich juz mieszkających) prośbę:
                                  móglibyście przekazać kilka, Waszym zdaniem istotnych, wskazówek dotyczących
                                  odbioru ...

z góry dziękuję i pozdrawiam
                                  Mateusz C4
                                  • Gość: Paweł B3 Re: Sąsiedzi z Zakątka Józefosław IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 10:51
                                    Mateusz, a propos odbioru... to nie taka prosta sprawa. Napisz maila, to Ci dam
                                    nr telefonu i myślę, że kilka cennych wskazówek: p.dejmek@sova.pl
                                • Gość: wega Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 217.153.47.* 18.06.04, 11:41
                                  Dzień Dobry!
                                  Zastanawiamy się nad zakupem mieszkania z ogródkiem na osiedlu Zakątek - II
                                  etap. Byłabym wdzięczna za Państwa opinię na temat tego dewelopera: czy
                                  dotrzymuje terminów, czy ich wykonawstwo to nie "lipa", czy są jakies kruczki w
                                  umowie i czy bardzo dzierają w przypadkach gdzie dopłaca się za robociznę (np.
                                  gdy zamiast standardowych paneli chce się zrobić parkiet).

Pozdrawiam,
                                  AS
                                • wega76 Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 18.06.04, 12:04
                                  Dzień Dobry!
                                  Jesteśmy zainteresowani zakupieniem mieszkania na osiedlu Zakatek - II etap.
                                  Bylibysmy wdzięczni za Państwa opinię na temat tego dewelopera: czy ich
                                  wykonawstwo to dobra jakość? czy umowa posiada jakieś podchwytliwe punkty które
                                  trzeba sprawdzać z prawnikiem? jak ogólnie się z nimi negocjuje? Czy oddali
                                  wszystko w terminie? Czy w czasie wykańczania mieszkania moża bez problemu
                                  wchodzić i sprawdzać ekipę montującą?
                                  Pozdrawiam,
                                  Wega
                              • Gość: Rafik Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.euro.ge.com / 193.173.33.* 02.06.04, 13:50
                                nie wiem czy ktoś Ci już odpisał ale mogę Ci przelac swoje doświadczenia z
                                wykończeniem. Generalnie jestem zadowolony z tego jak mi wykończyli mieszkanie,
                                jedyny minus to taki że trwało to ponad miesiąc a to z powodu tego że panowie
                                robili przy okazji inne mieszkania jak również niektóre materiały były źle
                                wymierzone i zamówienie np. dodatkowej glazury trawało dobry tydzień jak nie
                                dłużej. Ekipa jest solidna ale polecam dogadać się z nimi poza ich kierownikiem
                                i wtedy dwa razy szybciej bedziesz miał skończone mieszkanie. Oczywiście musisz
                                się liczyć z dodatkowym kosztem ale myśle że nie jest on zbyt wygórowany, gdyż
                                biorą tyle ile inne ekipy wykończeniowe z gazety.
                      • grazyna_s czat ZAKĄTEK 25.05.04, 09:23
                        czy ktoś tam będzie dziś?? (tzn. na polchacie)
                        grazyna
                        • trafiony Re: czat ZAKĄTEK 25.05.04, 13:13
                          grazyna_s napisała:

> czy ktoś tam będzie dziś?? (tzn. na polchacie)
                          > grazyna

mogę zaraz wejść ;))
                          • grazyna_s Re: czat ZAKĄTEK 25.05.04, 13:20
                            ja juz jestem...od rana ;)
                            • trafiony Re: czat ZAKĄTEK 25.05.04, 13:48
                              grazyna_s napisała:

> ja juz jestem...od rana ;)

niestety... przykro mi ale nie wejdę na czat... firma blokuje czaty ;))
                              może wieczorkiem
                              • Gość: Paweł Dejmek Re: czat ZAKĄTEK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 12:28
                                Witam ponownie... Co z tą kablówką? Mogę napisać pismo do UPC, ale chcę znać
                                Wasze zdanie na ten temat... Proponuje, zeby kazdy zainteresowany wyslal do
                                mnie maila p.dejmek@sova.pl Jesli dostane 5 maili wysle prosbe o okablowanie
                                budynkow
                                • grazyna_s Re: czat ZAKĄTEK 28.05.04, 12:21
                                  Może nie podejmujmy decyzji tak szybko. Myślę że warto się spotkać i pogtadać
                                  na ten temat.
                                  Grazyna
                                  • Gość: mamut Re: czat ZAKĄTEK IP: *.polkomtel.com.pl 28.05.04, 15:06
                                    to zależy...
                                    niektórym zależy na tym, żeby odbyło się to w miarę szybko, np. mi - bo już tam
                                    mieszkam od tygodnia...
                                    jestem za wysłaniem pisma...
                                    Pozdrawiam
                                    B6

• trafiony vat od gruntu 29.05.04, 10:35
                                      Czy wszyscy już dostali zawiadomienie dot. płatności różnicy wynikającej ze
                                      wzrostu VAT - za grunt.
                                      Umowa umową, ale za grunt już dawno zapłaciłem ze stawką 7%.
                                      Co wiecie na ten temat?
                                      Pozdrawiam,
                                      • trafiony Re: vat od gruntu 29.05.04, 11:22
                                        ... mój błąd... tam nie było VAT:(( ale kicha!
                                • grazyna_s Re: czat ZAKĄTEK 04.06.04, 10:28
                                  i co z tą kablówką??
                                  • Gość: Kupujący Indra-Ogrodowa IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.06.04, 14:48
                                    CZy ktoś może zakupił mieszkanie u tego developera?Jak wyglądają kwestie z
                                    osiedlem??
                    • Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 25.05.04, 11:27
                      nie płacisz - w zasadzie masz to co możesz odebrać wystawioną anteną siatkową
                      płacisz to masz - ale która TV satelitarna przebije UPC - 46zł miesięcznie i
                      b.dobra jakość?
                      trzeba to przedyskutować...
                      pozdrawiam
                      B6
                      • trafiony Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 25.05.04, 13:12
                        > nie płacisz - w zasadzie masz to co możesz odebrać wystawioną anteną siatkową
                        > płacisz to masz - ale która TV satelitarna przebije UPC - 46zł miesięcznie i
                        > b.dobra jakość?
                        > trzeba to przedyskutować...

w sumie masz rację... to nie wiele... jeśli udałoby się net załatwić do 80 zeta
                        to byłoby przyzwoicie...
                        pzdr
    • nigras Nasi sasiedzi - Zakatek II etap 19.05.04, 08:51
      • nigras Re: Nasi sasiedzi - Zakatek II etap 19.05.04, 08:56
        Ech wcisnal mi sie enter.
        Dzisiaj w nieruchmosciach na pierwszej stronie jest reklama Sedna i w niej Os.
        Zakatek II etap. Mysle, ze to juz jest to co Sedno chce zbudowac obok naszego
        osiedla. Jesli tak bedzie jak na rysunku wygladalo to bedziemy mieli zalkiem
        fajne sasiedztwo :-)
        Ciekawe czy te osiedla beda polaczone w jakis sposob (kiedys slyszalem o
        wspolnym placu zabaw). Pewnie dzieki temu bedzie troche bezpieczniej, ale za to
        zniknie zielona przestrzen sadu :(

Pozdrowka
        piotrek
        • o_k_o Re: Nasi sasiedzi - Zakatek II etap 19.05.04, 11:02
          Kurde! Ale fajnie to wygląda na tym małym rysunku. Aż żałuję, że nie kupię tam
          mieszkania. Mam nadzieje, że nie będę zbyt blisko. Zdaje się jednak, że będę
          mniejsze od naszych. Są bardzo "miejskie", stylistycznie kompletnie różne od
          naszych pudełek. Nie komponują się w ogóle z naszym osiedlem.
    • nigras Odbiory techniczne - C,D 29.06.04, 12:59
      Witam!
      Czy ktos z budynkow C lub D odebral juz mieszkanie? I moglby podzielic sie
      wrazeniami? Czy wszystko jest w porzadku, sprawnie, czy sa jakies rzeczy na
      ktore nalezy szczegolnie zwrocic uwage?
      A moze jestescie juz poumawiani na jakies konkretne terminy odbioru?
      Prosze o opinie tez mieszkancow A i B.

pozdrawiam
      piotrek

• Gość: Przemek Re: Odbiory techniczne - C,D IP: 193.109.123.* 29.06.04, 13:16
        Szczygieł chciał, bym odebrał w środę, ale ja wolę poczekać na oficjalne
        wezwanie do odbioru. Ponoć już je wysłali. Odbierasz sam, czy masz jakiegoś
        fachowca?
        Przemek , c7
      • mikmar Re: Odbiory techniczne - C,D 29.06.04, 13:21
        witam,
        ja jestem umowiony na czwartek. a przy okazji witam przyszlych sasiadow, "ja"
        to marcin m. z d 6.

pozdrawiam,
        mikmar
        • Gość: mateusz Re: Odbiory techniczne - C,D IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 29.06.04, 14:12
          właśnie odebraliśmy pisemko dot. odbioru.
          wstepnie ustalony termin mamy na jutro.
          pozdrawiam
          Mateusz, C4
          • Gość: mamut Re: Odbiory techniczne - C,D IP: *.polkomtel.com.pl 29.06.04, 15:18
            Witam sąsiadow!
            Generalnie jestem zadowolony z odbioru - ale radzę oprócz standardowych testów
            opisanych przez gazetę -:) (czy równe podłogi, ściany itd) dokładnie przyjrzeć
            się armaturze (czy nie ma np rys na wannie)
            Skoro już odbieracie to i niebawem zaczniecie się przyprowadzać.
            Wszystko wskazuje na to,że nie zdążymy się zorganizować tak szybko we wspólnotę
            i chyba rozsądnym będzie poczekać na Was.
            Do tej pory np UPC odpowie jaki byłby koszt przyłączenia

Pozdrawiam i życzę udanych odbiorów
    • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 14.07.04, 10:38
      Hej!
      Jak tam Wasze mieszkanka? Jak się mieszka? My odbieramy (jak się uda) w połowie
      sierpnia :)
      Gruszka
      • Gość: mateusz Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 14.07.04, 15:23
        u mnie zaczęli wykańczać tydzień temu i wczoraj powiedzieli, że do końca tego
        tygodnia skończą. mam więc nadzieję, że odbiorę (zgodnie z umową) do 30 lipca i
        zaraz zacznę się przeprowadzać. wypowiedziałem juz umowę najmu dotychczasowego
        mieszkania, więc nie mam wyjścia ...
        M
        • Gość: Anka Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.chello.pl 17.07.04, 17:01
          Planuje zakup mieszkania w Jozefoslawiu, ogladalam juz mieszkania na Willa
          Nowej i Ogrodwej III, ale nie slyszlam zbyt wiele pozytywow.
          A co mieszkancy Zakatka mowia o swoich mieszkankach, czy warto tam kupowac,
          czy jestescie zadowoleni?
          Bede wdzieczna za odpowiedz, pozdrawiam
    • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 26.07.04, 13:31
      Cisza zapadła na naszym forum... hmm...
      • nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 26.07.04, 15:04
        Chyba wszyscy mocno zajeci wykanczaniem :-) U nas zaczna dopiero 2.08 cos
        robic, wszystko juz mamy na miejscu wlasciwie ale ekipa mocno zajeta. A
        widzialem, ze w budynku D na 1p (to chyba 4 ) ktos juz mieszka :-) Kwiatek na
        oknie, pranie na balkonie... ja tez chce juz... :-)
        A jak u Was postepy i kiedy zamierzacie sie wprowadzic?

pozdrowka
        piotrek
        • ksas Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 26.07.04, 15:49
          prosze o odpowiedz ladnie wykanczaja ,?? robia nietypowe rzeczy jesli chodzi o
          sciany wneki ,swietliki w scianach itp ? wlasnie kupuje mieszkanie w sednie w
          ich nowej inwestycji "zielony sad" i mam mnostwo dylematow...
          odpowiedzcie, plizzzz
        • Gość: - Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 26.07.04, 17:10
          Cześć Wszystkim!
          do naszego mieszkanka (C7) ekipa wchodzi już jutro. Czekają nas więc gorące
          dni, ale fachowcy z nowosądeckiego wydają sie OK.
          pozdrawiamy
          Przemek i Iza
          • Gość: mateusz do ksas IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 27.07.04, 09:56
            Można w mieszkaniu zrobić sobie praktycznie wszystko, jednak jak większość firm
            developerskich Sedno ma podwykonawców i z tego co wiem, "nasi" (z osiedla
            zakątek) robotnicy nie budują zielonego sadu, więc musisz sama o szczegóły
            dopytać.
            pozdrawiam
      • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 27.07.04, 13:10
        U nas już jest prawie cała łazienka...i kafelki w kuchni i na podłodze w
        przedpokoju. Kontakt mamy cały czas z ekipą wykańczającą. Narazie jesteśmy
        zadowoleni. Musimy kupić panele i wykładzinę do sypialni. Niepokoi mnie brama
        która się zacina...
        Grazyna
        • Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 27.07.04, 13:18
          szczególnie jak popada...
          jak już się wprowadzicie będziemy musieli pomyśleć o "wspólnocie" i funduszu
          remontowym
          Pozdrawiam
          Robert B6
          • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 27.07.04, 13:27
            chodzi właśnie o to że podobno brama się przegrzała, a ani wielkiego ruchu ani
            wielkich upałów nie było…a my kluczyka "pomocniczego" do bramy nie posiadamy i
            mieliśmy problem z wyjechaniem…miejmy nadzieję że to był ostatni popis
            krnąbrności naszej bramy...
            Grazyna
            • o_k_o Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 28.07.04, 12:43
              Cześć sąsiedzi!
              U mnie jeszcze nie zaczeli wykończeniowych prac. Mają wystartować w następnym
              tygodniu. Mam nadzieję wprowadzić się do końca sierpnia.
              Czy ktoś z Was na 100% wyjaśnił już sprawę Vatu od gruntu? Ja żadnego pisma w
              tej sprawie nie dostałem, ale rozmawiałem teraz z kolegę, które jest w niemal
              identycznej sytuacji (inny deweloper) i niestety będzie płacił.
              Poza tym może wiecie, kiedy będziemy podpisywać akty notarialne i jak wygląda
              procedura finalnego odbioru?
              Trzeba chyba będie też na jesień powołać wspólnotę, ustanowić fundusz remontowy
              i takie tam rzeczy.
              Pozdrawiam
              Krzysiek, D2
              • Gość: - Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 28.07.04, 16:25
                Tak, wygląda na to,że trzeba zapłacić. Temat ten poruszała ostatnia
                Rzeczpospolita Nieruchomości. Ja właśnie dostałem do podpisu fakturę korygującą
                (;-))
                Ale od wczoraj nas "wykańczają" więc sie tym nie przejmuję
                Przemek C7
                • Gość: KSAS do MATEUSZA:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 10:32
                  dzieki serdeczne,chociaz jedna osoba mi odpowiedziala:)
                  pozdr,
    • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 06.08.04, 14:19
      My jutro mamy odbiór. To chyba drugi w budynku D. Na co zwrócić uwagę przy tym
      odbiorze?
      • Gość: Przemek Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: 193.109.123.* 13.08.04, 12:05
        Jesteś więc już po odbiorze - masz jakieś wnioski, bo my odbieramy w przyszłym
        tygodniu? I kiedy się wprowadzacie?
        Przemek, c7
    • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 12.08.04, 10:17
      Czy to forum jeszcze żyje?
      • nigras Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 12.08.04, 20:30
        No wlasnie chyba slabo! Wszyscy zajeci mieszkaniami, my tez ciagle cos
        jezdzimy, zalatwiamy.... ale juz na wtorek mamy miec odbior... No i moze w
        nastepny weekend sie przeprowadzimy...
        Czy ktos z Was kupowal jakis sprzet do kuchni w sklepach internetowych? Mozecie
        jaksi polecic lub wrecz przeciwnie?

pozdrowka serdeczne
        piotrek, D1
        • Gość: mamut Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław IP: *.polkomtel.com.pl 13.08.04, 10:05
          witam!
          u mnie koniec przeprowadzek, meblowania, notariuszy - trochę czuję się nieswojo
          bez tego szumu wokół mieszkania - ale doprawdy życzę Wam jak najszybszego
          zakończenia tego procesu
          Co do sklepów internetowych - niemal cały sprzęt właśnie tam zakupiłem
          AGD-RTV: www.planeta-agdrtv.pl/kontakt.php - szczególnie polecam!
          meble BRW: www.meblenajtaniej.pl/ - też jestem zadowolony

w obu płaciłem przy odbiorze..., można się potargować (szczególnie jeśli duże
          zamówienie)
          Pozdrawiam i życze udanych zakupów
          Robert, B6
          • nigras Sklepy internetowe z agd 26.08.04, 14:09
            Do sklepow internetowych z agd i nie tylko moge dorzucic sklep
            ewabymail.pl/ Kupilem lodowke sprawnie, na czas, przywiezli co do
            godziny. Ceny zblizone do innych sklepow w sieci, asortyment bardzo duzy, jak
            czegos nie maja to pisze sie meila i beda mieli ;-) Wiedza juz gdzie nasz
            osiedle wiec nie beda bladzic.

Pozdrowka
            piotrek
    • grazyna_s brama się zacina :( 19.08.04, 16:17
      zacina się i zacina.... :( co zrobić??!!
      • nigras Internet 26.08.04, 11:43
        Chcialbym wrocic do sprawy internetu na osiedlu? Czy ktos ma i w jaki sposob? A
        jak nie to jakie macie pomysly? Bo ja juz niedlugo tydzien bede mieszkal i bez
        tego internetu to tak nie tego troche......

Pozdrowka
        piotrek
    • grazyna_s Akty notarialne... 02.09.04, 00:23
      sąsiedzi z C i D, kiedy podpisujecie akty notarialne?? My w piątek :)
      • nigras Re: Akty notarialne... 02.09.04, 07:28
        To szybko! My mamy wyznaczony termin do 15-go pazdziernika.
        pozdrowka
        piotrek, d1
        • Gość: mateusz Re: Akty notarialne... IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 02.09.04, 08:34
          ja się tak bardzo nie spieszę - najpierw muszą wyjasnić wszystkie niezgodności
          pomiędzy umową a wystawionymi fakturami.
          okazało sie bowiem, że faktury zostały wystawione z błędami (np. zgodnie z
          umową stawka VATu na miejsce parkingowe jest 22% a na fakturach wszystko jest z
          7%) - czekam na odpowiedź głównej księgowej i faktury korygujące.
          ponadto zgodnie z umową na podpisanie aktu notarialnego mam trzy miesiące od
          29.07
          pozdrawiam
          Mateusz, C4

P.S.
          korzystacie ze "swoich" notariuszy czy tego z którym współpracuje Sedno ???
          • grazyna_s Re: Akty notarialne... 02.09.04, 15:23
            Nam daje Sedno notariusza...w sumie nie ma różnicy
            • Gość: mamut Re: Akty notarialne... IP: *.polkomtel.com.pl 02.09.04, 15:47
              Też tam podpisywaliśmy
              1.Bardzo szybka procedura - inny notariusz musiałby się przegryźć przez tony
              papierków.
              2.Cena całkiem konkurencyjna - pod warunkiem że się troszkę starguje
              cenę "startową"
              Powodzenia, pozdrawiam
              Robert, B6
    • grazyna_s KABLÓWKA???? 08.09.04, 10:33
      Pojawiły się anteny różnego typu na balkonach i domach pewnie też....a co z
      kablówką i netem??? a i czy nie przeszkadza wam parkowanie na chodniczku??
      G
      • nigras Re: KABLÓWKA???? 09.09.04, 08:05
        Chyba trzeba wrocic do sprawy okablowania osiedla, siec by sie przydala :-) Co
        do parkowania to chyba trzeba sie przywzyczaic do zastawionych chodnikow, zeby
        tylko nie samochodow :-) Niestety nasze osiedle jest male, miejsc parkingowych
        dla gosci praktycznie nie ma, nieraz dojazdy w rozne miejsca powoduja
        koniecznosc posiadania drugiego samochodu... Takze czy przeszkadza, czy nie to
        chyba jest koniecznoscia.
        pozdrawiam
        piotrek
    • Gość: Przemek duża szansa na autobus IP: 193.109.123.* 10.09.04, 10:52

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2278292.html
    • grazyna_s Re: Sądziedzi z Zakątka Józefosław 13.09.04, 13:45
      Coś to nasze forum jest mało żywe... cóż... pewnie wszyscy sa zajęci
      urządzaniem mieszkanek..
      Grazyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka