Dodaj do ulubionych

Bluszczanska 76 - do sasiadów

IP: 217.153.60.* 29.03.04, 16:31
Witam wszystkich mieszkańców Bluszczańskiej 76
Proponuje rozpocząć tu wątek w którym będziemy informować/komunikować o
problemach i ważnych sprawach naszego bloku.
Rozpoczynam 1-szy problem: Internet, TV kalbowa, telefon
Czy juz ktoś próbował zatławiać sobie powyższe media do miekszania, czy juz
są jakieś interesujące oferty dla neszego bloku?
może jak będzie wiecej chętnych osób to uda nam sie załatwić coś ciekawszego
i tańszego niz TPsa

pozdrawiam
ps. jak się mieszka? jak dobrze pojdzie to ja przed swietami tez juz bede na
nowym lokum
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:05
      Sorki, ze pytam, ale ten budynek jest chyba jeszcze niewykonczony. A moze sie
      myle? Jak to wyglada w srodku budynku?
      • brad1 Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów 30.03.04, 09:30
        Witam serdecznie. Pytałem się w Społdzielni co z TV, i telefonami. Z pierwsza
        sprawą to sprawa wygląda następująco zainteresowana jest ASTER ale ma jakies
        problemy z doprowadzeniem kabla (sprawy własności gruntu) ponoć za 6 miesięcy
        będzie (ponoć). Z telefonami nie udało mi sie wyjaśnić - może ktos juz cos wie
        niech wiec napisze. ja równiez sprowadzam się przez Świętami wiec pozdawiam
        wszystkicj juz mieszkających i zamiarzających zamieszkac - bardzo serdecznie.
        Mam pytanie dot praw własności czy może ktos juz wie kiedy będziemy podpisywac
        akty notarialne.
        Do Wieśka - budynek jest wykończony - teraz zajmują się zielenią.
        Hej

akty notarialne.
        Hej

akty notarialne.
        Hej

akty notarialne.
        Hej

akty notarialne.
        Hej

• Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 81.219.8.* 30.03.04, 09:47
          No to masz chyba zle info - Aster nie jest zainteresowany okablowanie
          Bluszczanskiej a zainteresowanie wyrazila telewizja UPC. Z tego co wiem umowa
          ma byc niedlugo sfinalizowana. Skad inforamcja o zainteresowaniu Astera
          Bluszczanska?

Pozdr
          • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 30.03.04, 10:04
            Co to znaczy ze niedługo ma być podpisana umowa z UPC, czyli kiedy? za miesiac,
            dwa?
            Jeszcze sie w tym temacie nie orientuje, ale co by było dla nas lepsze Aster
            czy UPC i czy za pośrednictwem obu można mieć i TV i internet i telefon razem w
            pakiecie?
            • Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 81.219.8.* 30.03.04, 11:09
              Wiem to stad, bo rozmawialem z gosciem z administracji, ktory jest
              odpowiedzialny za TV na Bluszczanskiej. Powiedzial mi, ze umowa z UPC jest
              praktycznie sfinalizowana. Z internetem tez nie ma klopotu - wiem ze duzo firm
              oferuje Internet za rozsadne pieniadze. Na telefony tez dlugo nie trzeba bedzie
              czekac.

P.S. Czy nie latwiej jest zadzwonic do administracji i podpytac o te sprawy
              osobe odpowiedzialna za telewizje. telefon do tej osoby jest dostepny na
              stronach SAM81 www.sam-81.pl
              • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 30.03.04, 11:21
                MOze łatwiej jest zadzwonic do administracji - ale chyba tez nie musimy brac
                tego co wybierze społdzielnia stad moj watek
                Jezeli udałoby sie znalzc cos bardziej atrakcyjnego niz zaoferuje spoldzielnia
                to przy wiekszej ilosci chetnych takie rozwiaznie jest tez mozliwe prawda?
                • Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 81.219.8.* 30.03.04, 11:26
                  Nie bardzo - z tego co wiem to tylko UPC bylo zainteresowane okablowaniem
                  naszych blokow. Aster nie bral Bluszczanskiej w ogole pod uwage. Moim zdaniem
                  powinnismy sie cieszyc, jesli w ogole bedziemy miec kablowke.

• Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 30.03.04, 11:58
                    bez przesady - potencjalnych klientów na Bluszczanskiej jest coraz wiecej i
                    bedzie jeszcze wiecej
                    to niech oni sie ciesza ze maja klientów a nie odwrotnie
                    myśle ze nie tylko UPC jest zainteresowane tym terenem, ale po prostu
                    społdzielnia tylko z nimi gada a dlaczego to wole nie wnikac
                    w kazdym razie jezeli w miedzy czasie pojawi sie cos bardziej konkurencyjengo
                    jezeli chodzi o jakiekolwiek media to byłoby dobrze, bedziemy mogli wybierac z
                    tego co nam najlepiej odpowiada a nie brac to do czego nas ktos zmusza
                    nie mowie ze mam cos przeciw UPC ale nim wieksza konkurencja tym dla nas
                    klientów lepiej
                    • Gość: marko Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 30.03.04, 13:01
                      Hej Panan,
                      Popieram. Nie dajmy sie zwariowac Rachunki bedziemy placici my a nie
                      spoldzielnia. Kablowka nie jestesmy zainteresowani (bo mamy cyfre), ale
                      internetem owszem. Proponuje przejsc sie po sasiadach za kilka tygodni i zebrac
                      troche ludzi by wspolnie zalozyc internet.
                      PS. Wprowadzymy sie po Wielkanocy
                      pozdrawiam
                      • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 30.03.04, 13:18
                        My akurat jestesmy zainteresowani wszystkim czyli kablowka, internetem i
                        telefonem
                        A z tego co wiem UPC oferuje tylko kablowke - dlatego dla mnie lepsza byłaby
                        chyba Aster, chyba ze internet z innego jeszcze zrodla byłby tańszy (np. STOEN)
                        jestesmy otwarci na propozycje
                        • brad1 Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów 30.03.04, 15:29
                          No to ciekawych rzeczy sie doawiaduję na tym forum. ja również rozmawiałem z
                          panem ze Spółdzielni który wspomniał o ASTER nie o UPC. Pamiętam doskonale
                          ponieważ wg pana to ASTER sama zgłosiła sie do nich z ofertą a wczesniej nie
                          chciała podłaczyc bloku obok. Osiedla na czerniakowskiej maja okablowanie ASTER
                          wiec sadze że dla nich byłoby to taniej. Zatem nie wiadomo kto, kiedy i za ile.
                          Zdziwiony jestem iz ta sama osoba (prawdopodobnie) udziela róznych informacji).
                          Dodatkowo zapewniono mnie iż predko to nas nie podłączą ze względu na
                          nieunormowana sprawę gruntu poprzez jaki musi biec kabel.

Pozd.

• Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 81.219.8.* 31.03.04, 13:35
      A jak oceniacie te brazowe barierki - podobaja sie wam?
      • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 31.03.04, 16:49
        Szczerze mowiac to nie wiem o jakich barierkach mowisz?
        na schodach, na balkonach??
        mnie osobiscie bardzo nie podobaja sie stopnie schodów z lastriko - które juz
        zreszta sie powykruszały, mieli to poprawic przed odbiorem gminy, odbior sie
        odbył a stopni poprawionych nie ma
        • Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 19:00
          Panan co sie czepiasz o wszystko - moim zdaniem postawili ladny budynek i w
          wysokim standardzie. A Ty masz ciagle jakies ale!

• Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 01.04.04, 10:22
            Nie czepiam sie o wszystko tylko o kilka szczegółów
            Budynek jest rzeczywiscie ładny ale to nie znaczy ze mam do wszystkiego
            podchodzić bezkrytycznie - jest troche niedociągnięć i nie ma co tego kryc, a
            standard nazwałabym raczej dobry a nie wysoki
            Generalnie jestem z mieszkania zadowolona a co będzie dalej to życie pokaże
            Mam nadzieje ze wszystkim nam będzie się w nim dobrze mieszkac
            • Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 81.219.8.* 01.04.04, 11:23
              Dlaczego uwazasz, ze standard jest dobry a nie wysoki?

PozdrTZ
              • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 01.04.04, 11:56
                Miedzy innymi dlatego co juz napisałam
                raz - W blokach o wysokim standardzie nie robi się juz schodów z lastriko, poza
                tym spóldzielnia miała poprawic ułamane stopnie i zamiast wymienic cały trep to
                zasztukowali betonem co oczywiscie sie wykruszyło i wyglada nadal beznadziejnie
                (moze tylko w mojej klatce jest ten problem)
                Dwa- jak juz kiedys pisałam na tym forum było sporo szczegółów w wykończniu
                mieszkania których jakośc nie była najlepsza m.in.tragiczna wylewka, która w
                niektórych miejscach zaraz po odbiorze popekała,
                Trzy - drzwi wejsciowe Gerdy sa najtańsza wersja w mozliwych,
                Poza tym czy w wysokim standardzie w dzisiejszych czasach proponuje sie
                lokatorom drzwi z metalowymi oscieznicami o wartości za szt ponizej 300 zł? (na
                szczescie mozna było z tego luksusu wczesniej zrezygnowac)
                wiec dlatego uwazam ze standard jest dobry a wysoki
                a dobry oznacza dobry wiec nie jest źle
                I mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej
                pozdr
                • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 01.04.04, 11:58
                  A w takim razie dlaczego Ty uwazasz ze jest standard wysoki a nie dobry?
                  pozdr
                  • Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 81.219.8.* 01.04.04, 12:13
                    Dobre windy, duze patia i ladnie zagospodarowane, niskie budynki, duze balkony
                    i loggie, wysokosc 270 cm, drewniane okna. Lastrico rzeczywiscie jest takie
                    sobie...
                    • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 01.04.04, 12:38
                      Z tym co napisałes ze jest dobre sie zgadzam - moze jedynie blok mogłby byc nie
                      w studnie ale w litere U - wtedy byłaby mniejsza akustyka,
                      a u mnie po polozeniu podłogi mieszkanie ma 262 (chyba dokładnie tyle), wiec
                      jestes bardziej szczesliwy niz ja bo u Ciebie jest 270 - tylko nie wiem
                      dlaczego?
                      I własnie dzieki m.in.tym argumentom które wymieniłeś jest moim zdaniem
                      standard dobry
                      Nie chce wychodzic tu na jakiegos marudere bo tak nie jest
                      Ale z drugiej strony nie mozemy do sprawy podchodzic jak panie z naszej
                      spoldzielni, ktore mowia " ze tak w ogole to czemu marudzimy skoro mamy tak
                      piekne mieszkania i tak tanio" - bez przesady chyba prawie wszystkie mieszkania
                      które sie teraz oddaje sie "piekne", a to nie znaczy ze nie moga byc jeszcze
                      piekniejsze
                      • Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 81.219.8.* 01.04.04, 13:08
                        Nie wszytkie mieszkania oddawane teraz przez developerow czy spoldzielnie sa
                        piekne - uwierz mi.
                        Tak przy okazji - nie wiem czy kojarzysz ten wolnostojacy budynek przy
                        Bluszczanskiej biurowo mieszkalny. Mysle ze to jest ten wysoki standard o ktory
                        Ci chodzi. Piekne chromowane balkony, drewniane okna w ciemnym kolorze -
                        ciekawe kto to budowal?
                        Jak myslisz - czy zrobia nam w koncu Bluszczanska i czy tereny wokol kopca
                        zostana ostro zabudowane?
                        • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 01.04.04, 17:22
                          Z tego co wiem to pod kopcem ten teren zarosniety trawami ma byc jakies miejsce
                          rekreacyjne - ale na czym miałoby to dokładnie polegać to nie wiem. Mam
                          nadzieje ze skończy sie na terenie zielonym a nie na jakims głosnym parku zabaw.
                          Natomiast ten teran za nami i obok - tam gdzie sa działki to w palnie
                          zagosporarowania to wszystko ma byc zanudowane miekszaniami - oby nie szybko
                          • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 06.04.04, 13:15
                            POdciagam watek - moze jeszcze ktos ma jakies interesujace informacje czy
                            pomysły odnosnie naszego bloku
                            A jezeli chodzi o zrobienie drogi - to dla mnei lepiej aby jak najdluzej jej
                            nie było. Jak juz zaczna robic Bluszczanska to moga od razu zrobic
                            Czerniakowska Bis - a to bedzie duzo gorsze niz dojazd po wertepach do
                            mieszkania. Poza tym jak tu bedzie dobra droga to ludzie moga tedy zaczac
                            jezdzic na Bartycka - bo tam czesto sie korkuje
                            • Gość: marco Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 06.04.04, 15:47
                              Rozmawialem w sprawie internetu z panem Tomaszewskim z SAM-a.
                              Moze okabluje nas UPC, moze Aster , a moze nikt.
                              Dramat.
                              • Gość: Wiesiek Do marco IP: 81.219.8.* 06.04.04, 16:44
                                Rozwon prosze - jak to moze nas okabluje? To oni jeszcze nie wiedza? A jesli
                                nie to kiedy beda wiedziec?
                              • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 06.04.04, 17:16
                                Mnie pani w spoldzielni - bodaj Zielinska - powiedziala ze pod koniec maja ma u
                                nas byc Aster
                                Natomiast jak zadzwoniłam na infolinie do Aster to tam jeszcze nic nie wiedza
                                czy Bluszczanska bedzie przez nich okablowana, ale istnieje p-nstwo ze jezeli
                                bedzie to Aster to moze byc tylko kablowka - czyli bez telefonu i bez
                                internetu
                                Wiec obawiam sie ze na poczatek zostanie nam tylko neostrada - ponoc jak ktos
                                chce to juz TPSA zakłada telefony w naszym bloku
                                • Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 81.219.8.* 07.04.04, 09:37
                                  Ehhh jaka nesotrada? W tej chwili 3 czy 4 firmy dostarczaja internet na
                                  Bluszczanska i wcale nie trzeba kupowac neostrady.
                                  P.S. Jak oceniacie prestiz i lokalizacje osiedla Bluszczanska?
                                  • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 07.04.04, 10:57
                                    Jakie te 3 czy 4 firmy dostarczaja internet na Bluszczanska?

A odnosnie lokalizaji dla mnie jak na razie super -
                                    jak to juz ktos tu pisał blisko centrum a jednoczesnie jak na wsi
                                    A prestiz ? - co przez to rozumiesz?
                                    • Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 81.219.8.* 07.04.04, 12:18
                                      No czy bedzie szpanersko zaprosic tam znajomych?
                                      • Gość: Goska Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.srvsquid2.gln / 195.68.110.* 07.04.04, 17:13
                                        Bardzo szpanersko. Zwłaszcza że od dwóch dni nie palą się latarnie na naszej
                                        offowej ulicy:)
                                        • Gość: Wiesiek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 18:12
                                          jak to sie nie pala latarnie? Ale przedtem sie przeciez palily bo bylem tam
                                          wieczorem wielokrotnie. Ktos zglaszal awarie, ze sie nie pala?
                                        • Gość: Wiesiek Do Gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 18:23
                                          A co Ty sadzisz o Bluszczanskiej i o naszym osiedlu i o SAMie?
                                          • Gość: Goska Re: Do Gosi IP: *.srvsquid2.gln / 195.68.110.* 09.04.04, 12:02
                                            Wszystko wspaniałe!!! Chociaż kołchozowo troszkę bo ludzie zaglądają sobie
                                            nawzajem w okna (i jak któryś z sąsiadów włączył country na cały regulator to
                                            wszyscy słuchali razem - to bardzo jednoczy;) Pozdrawiam serdecznie sąsiada
                                            countrowca przy okazji). Poza tym na miejscu pięknego parkingu przed blokiem
                                            wolałabym widzieć troszkę trawy chociaż. Ale co tam - w końcu "tanio i wysoki
                                            standard" jak to mówią miłe panie w sekretariacie w spółdzielni. Zawsze mogę na
                                            przykład skoncentrować wzrok na pobliskich drzewach albo w ogóle nie wyglądać
                                            przez okno - w zasadzie po co;)

Jeszcze jest parę rzeczy które szczególnie mnie cieszą od kiedy się
                                            wprowadziłam, tj. od lutego, ale może nie będę opisywać szczegółowo bo ktoś
                                            (np. Wiesio) mógłby mi zarzucić że za bardzo wybrzydzam.

P.S. Latarnie nie działają nadal - informacja aktualna na wczoraj wieczorem.
                                            Pewnie trzeba by to gdzieś zgłosić ale mi się nie chce. Pozostawiam inicjatywę
                                            bardziej aktywnym Sąsiadom...;)

P.S.2 Wszystkim Sąsiadom życzę Radosnych Świąt Wielkanocnych!!!
                                            • Gość: Goska Re: Do Gosi IP: *.srvsquid2.gln / 195.68.111.* 13.04.04, 09:42
                                              I jeszcze jedna rzecz: dostałam ostatnio wyliczenie ile trzeba będzie płacić:
                                              czy nie wydaje Wam się że 60 PLN miesięcznie za ochronę to trochę za dużo? nie
                                              mam co prawda porównania z innymi spółdzielniami / deweloperami, ale mam
                                              wrażenie, że ktoś na nas nieźle zarabia: w bloku jest ponad 200 mieszkań, więc
                                              miesięcznie koszt ochrony to ponad 12.000 PLN; jak na dwóch ochroniarzy i
                                              brzydką zieloną budkę przed blokiem to naprawdę przesada moim zdaniem. Co
                                              myślicie???
                                              • Gość: Panan Re: Do sasiadów IP: 217.153.60.* 13.04.04, 09:49
                                                tez uwazam ze 60 pln za ochrone to lekkie przegiecie
                                                popytam znajomych jak to u nich wyglada
                                                a swoja droga - jak juz bedziemy miec wlasnosc to moze warto pomyslec o
                                                wydzieleniu wspolnoty? wtedy nawet i SAM mogłby zarzadzac budynkiem ale juz na
                                                naszych a nie na ich warunkach
                                                nie znam sie na prawie -ale obawiam sie ze wszyscy mieszkańcy musieli by sie
                                                zgodzic na wspolnote lub przynajmniej wszyscy miekszancy jednej klatki, a to
                                                moze nie byc łatwe
                                                chyba warto o tym pomylec - moze znajdzie sie wsrod nas ktos kto zna sie lepiej
                                                na tych sprawach a do tego lubi sie udzielac społecznie
                                              • Gość: Wiesiek Re: Do Gosi IP: 81.219.8.* 13.04.04, 11:32
                                                Gosiu, napisz prosze co Ci sie jeszcze nie podoba na Bluszczanskiej, bo jak
                                                widze jestes wyjatkowo nastawiona na "nie".

Pozdrawiam
                                                • Gość: Panan Re: Do Gosi IP: 217.153.60.* 13.04.04, 12:02
                                                  Podpytałam znajoma ktra ma mieszkanie w NCC na Kabatach
                                                  tam ochrona kosztuje 70 gr od m2 mieszkania + garaz
                                                  w moim przypadku byłoby to niecałe 50 zł ( a nie 60zł)
                                                  nie wiem jak to jest w odniesienu do całego bloku czy w sumie płacimy mniej czy
                                                  wiecej - bo nasza opłata jest chyba od lokalu a nie od m2

Wiesiu - skad u Ciebie dla odmiany takie bezkrytyczne podejscie do naszego bloku
                                                  i spoldzielni
                                                  • Gość: Wiesiek Re: Do Gosi IP: 81.219.8.* 13.04.04, 12:56
                                                    Bo uwazam, ze naprawde jest niezle. Nie rozumiem dlaczego sie czepiacie caly
                                                    czas naszej spoldzielni.
                                                  • Gość: Panan Re: Do Gosi IP: 217.153.60.* 13.04.04, 16:08
                                                    Ja uwazam ze my sie nie czepamy - ale jestesmy obiektywni
                                                    a to jest znaczna róznica
                                                    Trzeba mowic głosna o plusach i minusach i oby tych pierwszych było jak
                                                    najwiecej a tych drugich jak najmniej, a jezeli jest szansa zmieny czegos na
                                                    lepsze to dlaczego tego nie zrobic ??
                                                    poza tym sam napisałes "nieźle" - i pod tym "niezle" mysle ze wiekszosc z nas
                                                    sie podpisze - bo "niezle" to znaczy ze generalnie jest ok, ale .... i tu kazdy
                                                    moze wymienic to co mu sie nie podoba i co mozna poprawic
    • Gość: Cebit Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.138.* 14.04.04, 15:58

OFERTA DOSTĘPU DO SIECI INTERNETOWEJ
      CEBIT WIRELESS – DO 2048 kb/s

Szanowni Państwo!

Pragniemy Państwu zaproponować stały, nielimitowany i niezależny od telefonii
      stacjonarnej dostęp do sieci internetowej CEBIT WIRELESS o przepustowości do
      2048 kb/s (łącze symetryczne) za jedyne 107zł brutto (jeden komputer)
      miesięcznie, jednocześnie gwarantując, że opłata ulegnie zmianie jedynie w
      przypadku podniesienia stawki VAT na dostęp do Internetu.
      Całkowity koszt podłączenia jednego lokalu wyniesie: 1 zł netto przy umowie
      zawartej na 12 miesięcy. Podłączenie tak szybkiego łącza jest możliwe, jeśli w
      bloku zbierze się 25 osobowa grupa chętnych. Regulamin oraz przykładową umowę
      na proponowane przez nas usługi internetowe znajdą Państwo na naszej stronie
      internetowej www.cebit.com.pl/internet.htm.
      W przypadku wyboru naszej firmy jako dostawcy usług internetowych na terenie
      Państwa lokalizacji wszystkie koszty związane z instalacją sieci internetowej
      ponosi Cebit Sp. j. wraz z późniejszą eksploatacją oraz serwisem.
      Po Państwa stronie pozostaje jedynie wyznaczenie pomieszczenia lub miejsca, z
      łatwym zejściem z dachu oraz zasilaniem 220V, w którym zainstalujemy niezbędny
      sprzęt.

Nasza firma posiada niezbędne zezwolenia na prowadzenie działalności
      telekomunikacyjnej, które dotyczą:

1) ŚWIADCZENIA USŁUGI ZAPEWNIANIA DOSTĘPU DO SIECI INTERNET (ZA POMOCĄ
      SIECI TRANSMISJI DANYCH OBJĘTYCH ZGŁOSZENIEM ORAZ PRZY WYKORZYSTANIU ŁĄCZY
      STAŁYCH DZIERŻAWIONYCH OD INNYCH UPRAWNIONYCH OPERATORÓW)
      2) ŚWIADCZENIA USŁUGI TRANSMISJI DANYCH ZA POMOCĄ(SIECI TRANSMISJI DANYCH
      OBJĘTYCH ZGŁOSZENIEM ORAZ PRZY WYKORZYSTANIU ŁĄCZY STAŁYCH DZIERŻAWIONYCH OD
      INNYCH UPRAWNIONYCH OPERATORÓW.

Z poważaniem

Michał Janik
      mobile:501 590 613

Internetowego:
      • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 217.153.60.* 15.04.04, 13:19
        Drodzy sasiedzi - co Wy o tej ofercie sadzicie?
        • Gość: marco Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 15.04.04, 13:56
          Mis sie podoba. Szukalem troche (aster, tepsa). TA wydaje sie najbardziej
          interesujaca.
          • Gość: marco Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 15.04.04, 14:00
            Moze by wydrukowac ten tekst i powiesic na klatce. ?
            Zrobilbym to, ale jeszce nie mieszkam. Moze ktos z Was juz tak?
            • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 193.24.24.* 19.04.04, 10:22
              ja na poczatek rozwiesze ten teks w swojej klatce (X-tej)
              ale rzeczywiscie chyba nie obedzie sie bez posrednictwa spoldzielni w tym
              przedsiewzieciu
              Troche słabo znam sie na tych rzeczach - ale dlaczego Twoim zdaniem Marco ta
              oferta byłaby najlepsza?
              • Gość: marco Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 19.04.04, 13:40
                Tez nie znam sie na tym zbytnio, ale moi znajomi maja chello i aster. W obu
                przypadkach musisz wykupic kablowke, zeby cena internetu byla sensowna, a poza
                tym, jak wynika z wypowiedzi SAMa nie ma zadnej pewnosci, ze chcociazby jedna z
                tych firm udostepni w naszym bloku swe uslugi. Z aster mam negatywne
                doswiadczenia
                pozdrawiam
                • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 193.24.24.* 21.04.04, 10:20
                  Tylko obawiam sie ze problem z internetem poza TPSA moze byc taki ze bardzo
                  długo trzba bedzie czekac aby sie jakas sensowna oferta pojawiła
                  A nam internet potrzebny jest praktycznie juz
                  Moze rozwiazaniem jest zalołyc na razie neostrade - a jak bedzie cos
                  ciekawszego to wtedy zmienic firme
      • Gość: marco Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 16.04.04, 13:24
        Witam,
        Wydaje mi sie, ze sensownym byloby zwrocenie sie przez Panstwa firma do
        Spoldzielni, ktora stety czy niestety (to sie okaze) zadzadza budynkiem, a bez
        ktorej zgody taka instalacja jest chyba niemozliwa (niestety).
        Poza tym ta droga latwiej dotrzec do potencjalnych internautow.
        Namiary znajdzie pan na stronie
        www.sam-81.plpozdrawiam
        • Gość: Piter INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 22:59
          Witam. Nosze sie z zamiarem kupna mieszkania w tej inwestycji jest bardzo
          ciekawa no i ceny niczego sobie, widzialem we wczesniejszych wątkach, że
          poruszacie temat internetu obecnie wynajmuje mieszkanie na woli ul. Mroczna
          mieszkam tam prawie od poczatku i tak jak tutaj wystepował tam ten sam problem
          z siecią czyli skad za ile kiedy itd. Ale problem został szybko rozwiązany
          przez firme neonet nie chce tu jej zabardzo chwalic bo pomyslicie ze jestem
          włascićelem : ))) lecz jest naprawde OK i mysle, że wszyscy byli bysmy
          zadowoleni jezeli obieła by swoją ofertą osiedle na bluszczańskiej. Ceny w
          porównaniu do innych maja naprawde przystepne ponizej podaje adresy ich stron.

www.mroczna.net.pl i www.ki.net.pl
          • Gość: marco Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 07.05.04, 09:28
            Rozmawialem z Piterem na temat interenetu. Powiesili ogloszenie ze swa oferta
            (cenowa interesujaca) na baraku przy Bluszczanskiej. Nasi "ochroniarze" dostali
            ponoc od SAMa instrukcje zrywanie wszyslkich ogloszen na klatkach.
            Wyglada na to ze monopolista SAM chroni pozycje nie dosc ze panstwowej to
            jeszcze francuskiej TEPSY.
            Potrzeba 20 osob by Piter zalozyl internet z oplata 89 PLN miesiecznie.
            Mysle sobie, ze sensownym byloby zaprosic go, rowniez innych oferentow, jesli
            sie pojawia na zebranie Spoldzilcow (jeszcze, am nadzieje ze nie wiecznych), by
            mogli nam przedstawic oferte inna niz ta, ktora najbardziej podoba sie
            pracownikom wuja SAM-a.
            Zainteresowanym podaje kontakt z ogloszenia 0501 385 395
            pozdrawiam
            • Gość: Panan Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: 193.24.24.* 07.05.04, 15:34
              A jak sie ma oferta Neonet do oferty Cebitu?
              głownie chodzi mi o szybkosc?
              generalnie jestesmy zainteresowani szybkim i tanim internetem!
              • Gość: Panan Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: 193.24.24.* 07.05.04, 15:42
                I jeszcze odnosnie zrywania ogłoszeń przez ochroniarzy
                moze sie myle - ale moim zdaniem to my dajemy pensje ochroniarzom a nie SAM
                to jakies "lekkie" przegiecie
                • Gość: marco Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 11:47
                  Nie mylisz sie na pewno.
                  Odnosnie szybkosci , to jest okolo 1000 kb, ale to max. szybkosc. Rzeczywista i
                  srednia jest pewnie mniejsza ale i tak pewnie porownywalna z neostrada.

• Gość: Neonet Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:25
                    NEONET
                    01-459 Warszawa
                    ul. Górczewska 155
                    877 29 99
                    Szerokopasmowy dostęp do Internetu.

Szanowni Państwo,

Jesteśmy niezależnym Operatorem istniejącym na rynku od 2002 roku. Od samego
                    początku naszymi priorytetami są przede wszystkim jakość i niezawodność
                    świadczonych usług oraz profesjonalna obsługa naszych klientów. Bazując na
                    wielu innowacyjnych rozwiązaniach oraz doświadczeniu zbudowaliśmy elastyczną
                    sieć teleinformatyczną spełniającą wszystkie obowiązujące wymogi, zapewniając
                    jednocześnie możliwość przyszłego podnoszenia standardu jakości. Wybierając nas
                    wybierają Państwo:

– Gwarancję jakości i niezawodności świadczonych usług
                    – Stały szerokopasmowy dostęp do światowych zasobów
                    – Stały miesięczny abonament
                    – Brak ograniczeń czasowych
                    – Brak ograniczeń ilości przesyłanych danych
                    – Możliwość elastycznego kształtowania parametrów pakietu
                    – Profesjonalną obsługę
                    – Krótkie terminy montażu

Proponujemy Państwu Pakiet STANDARD:

– Jednorazowa opłata aktywacyjna: 299,99 PLN
                    – Stała opłata abonamentowa: 89,99 PLN

Oferowane usługi:
                    n Instalacja i aktywacja
                    n Montaż wymaganych urządzeń i okablowania
                    n Montaż i konfiguracja karty sieciowej Abonenta
                    n Dostęp
                    n Dostęp do sieci NEONET
                    n Zdalny serwer plików
                    n Serwer dynamicznych baz danych
                    n Serwer poczty elektronicznej
                    n Hosting stron i / lub wirtualnych serwerów w domenach będących
                    własnością NEONET
                    n Dostęp do sieci Internet
                    n Pasmo pobierania danych do 1024Kbit
                    n Pasmo wysyłania danych do 256Kbit
                    n Adresy IP z klasy prywatnej lub publicznej*
                    n Pozostałe
                    n Przyznanie do 5 kont
                    n Przyznanie przestrzeni dyskowej do 512MB dla wszystkich usług łącznie

*) Adres IP dla pierwszego komputera z klasy prywatnej lub publicznej, dla
                    następnych z prywatnej w cenie pakietu lub publicznej za dodatkową opłatą.
                    Dopuszczalna ilość komputerów w cenie pakietu wynosi 2. Istnieje możliwość
                    przyłączenia większej ilości komputerów za dodatkową opłatą.

Z poważaniem, Nasze sieci

www.mroczna.net.pl
                    www.ki.net.pl
                    Przemysław Rafał
                    0 501 385 395
                    • Gość: Panan Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: 193.24.24.* 11.05.04, 09:47
                      Czy jakie operator np. NEONET jest w stanie założyc nam internet bez udziału
                      SAM'a? bo jezeli bedzie to tego potrzebna ich zgoda, to nie wiem czy uda nam
                      sie cokolwiek załatwić?
                      Czy ktoś ma pomysł jak to wszystko powinno byc załatwiane? Np. Zbieranie
                      podpisów czy cos innego?
                      • Gość: marco Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 11.05.04, 15:30
                        Zadzwonilem i zaproponowalen NOENETowei by zjawil sie na spotkaniu 21.05
                        mieszkancow na Orlej i poinformowal nas o ofercie.
                        Nie wiem, czy da sie obejsc SAMa, jako wlasciciele wlasnosiowego prawa do
                        lokalu jestesmy dla SAMa raczej niz on dla nas. Dopiero Wlasnosc (pelna
                        mieszkania w tym przypadku) rowna sie wolnosc (wyboru dostawcy uslugi)
                        • Gość: Panan Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: 193.24.24.* 12.05.04, 17:06
                          Marco a skad masz taka informacje ze na Orlej jest spotkanie 21.05?
                          czy ono ma dotyczyc tylko naszego bloku?
                          • Gość: Panan Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: 193.24.24.* 14.05.04, 15:37
                            tez juz widziałam ogłoszenia o spotkaniu 21-go
                            mam nadzieje ze bedzie ono owocne w dobre postanowienia
                            • Gość: Cebit Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.cebit.com.pl / 217.153.133.* 14.05.04, 19:46

Witam wszystkich mieszkańców ul. Bluszczańskiej.
                              Przesyłam Państwu nową ofertę na Internet, ale najlepszym rozwiązaniem byłby
                              kontakt osobisty lub telefoniczny w celu dopasowania oferty dla Państwa
                              potrzeb. Tel. 022-611-49-81 lub 505-134-305
                              E-mail:cebit@cebit.com.pl

Cebit w Twoim Domu

Przepustowość Abonament miesięczny Aktywacja
                              do 64 kb/s 49 zł *od 1 zł
                              do 128 kb/s 69 zł *od 1 zł
                              do 256 kb/s 89 zł *od 1 zł
                              do 512 kb/s 100 zł *od 1 zł
                              powyżej 512 kb/s Ceny ustalane indywidualnie

* cena aktywacji zależna od ilości osób

Pozdrawiam ,
                              CEBIT SP.J
                              WWW.CEBIT.COM.PL
                              E-meil
                              Tel.022-611-49-81: 0505-134-305
                              • Gość: marco Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 17.05.04, 09:13
                                Zapraszamy na spotkanie mieszkancow 21.05 Orla 6 B (siedziba Sam-a)
                                • Gość: NeoNET Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.mroczna.net.pl 19.05.04, 13:50
                                  Witam,
                                  Szanowni Państwo!
                                  Informuję że będe na spotkaniu w dniu 21.05 i z miłą chęcią odpowiem na wszekie
                                  pytania. Na pojawiające sie pytania odnośnie prędkości naszej sieci mogę w tej
                                  chwili powiedzieć że faktycznie 1024 kbps to wartości maxymalne (co bardzo
                                  ważne - prędkość ta dotyczy ruchu w obie strony).Porównywanie do oferty ASTER
                                  czy NEO+ pozostwaiam bez komentarza. Nadmienić mogę jedynie, że na osiedlach w
                                  których funkcjonuje nasza sieć nikt już nie korzysta z oferty TPSA. Wszystkich
                                  zainteresowanych zapraszam do siebie do firmy na przetestowanie łącz.Dodatkowo
                                  inforumję iż prowadze rozmowy z Państwa Administaracją aby jak najszybciej i
                                  legalnie zasilić Wasz blok w internet.
                                  Pozdrawiam,
                                  Przemysław Rafał
                                  UPDATE
                                  0 501 385 395
                                  877 29 99
                                  -------------
                                  www.ki.net.pl
                                  www.mroczna.net.pl
                                  • Gość: NeoNET Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 14:31
                                    Witam ponownie,
                                    Właśnie dowiedziałem się że możecie juz Państwo korzystać z internetu
                                    oferowanego przez firmę Citystrada - www.citystrada.com
                                    Dziekuje i polecam się,
                                    Przemysław Rafał
                                    UDPATE
                                    0 501 385 395
                                    877 29 99
                                    ----------
                                    www.ki.net.pl
                                    www.mroczna.net.pl
                                    • Gość: marco Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 19.05.04, 16:16
                                      To smieszne. Musze zweryfikowac swe sady. Ceny, ktore mouzna znalezc na stronie
                                      www.citystrada.com/cennik.htm pokazuja, ze Tepsa ma racje bytu. Ktos jednak
                                      oferuje uslugi drozsze. Jesli to prawda to wszscy ludzie SAMa musieli troche
                                      poszukac , by znalezs drozsza oferte. Gratuluje, bo wiem, ze nie bylo to latwe
                                      • Gość: marco Re: INTERNET NA Bluszczańskiej IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 20.05.04, 12:47
                                        Rozmawialem z citystrada. Podobno rzeczywista predkosc transmisji jest wieksza
                                        od deklarowanej 512 kb/s. Czy moze ktos z Panstwa z Bluszcanskiej 74 moze to
                                        potweirdzic. Jesli tak jest , to chernie przyznam sie do bledu, ze bladzilem i
                                        zaglosuje za ta oferta na spotkaniu. Mam nadzieje, ze wytrwam na nim do konca
    • Gość: chris Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 213.134.128.* 21.05.04, 14:44
      Witam,

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej lokalizacji.
      Mam kilka pytań.
      Czy jest szansa na jakąś komunikacje miejską w pobliżu ? (na razie chyba
      najbliższy przystanek jest na Czerniakowskiej).
      Jak sobie radzicie (szczególnie kobiety) z pieszymi, nocnymi powrotami do domu,
      nie jest niebezpiecznie?
      Czy wiadomo coś o rozbudowie Czerniakowskiej BIS - czy przebiegałaby pod oknami
      budunków ?
      I jak się wam ogólnie mieszka - jesteście zadowoleni z tej lokalizacji?

pozdrawiam serdecznie
      chris
      • Gość: Jacek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 62.233.199.* 21.05.04, 15:04
        Dolaczam sie do pytan. Co do komunikacji - niby to jest centrum miasta ale tak
        naprawde komunikacja z tamtego miejsca jest fatalna. Do przystanku jest
        kilometr. Jaka jest opinia mieszkancow?

• brad1 Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów 21.05.04, 15:49
          Witam serdecznie. No cóż odpowiem iż to zależy co kto chce mieć. Jesli
          faktycznie komunikacja jest dla niego ważna i nie lubie spacerów to będzie dla
          niego lepij wybrać budowy na linii metra. Jednak dla obób dla których nie ma
          problemu z przejciem tych 800 m. i lubią wiekszy spokoj, trasy rowerowe i taki
          oddech od miasta to będzie mu tu dobrze. jak na razie odpukac to nie miałem
          jakichkolweik przegód z powrotem do domu. Owszem sa w okolicy bieda domki w
          których mieszkaja zdaje sie bezrobotni ale sa o niebo lepsi od chłopków
          przesiadujących na osiedlach w bardziej cywlizowanych miejscach. jakis mam tu
          wieszy spokój niz tam gdzie mieszkałem wczesniej. Co do planów czerniakowskiej
          BIS to ponoć - to plany - ma przebiegac koło budynku ale bardziej łukiem i
          bokiem ma byc z niej zjazd na osiedle - ale kiedy to będzie - to pewnie daleka
          przyszłość.
          Mieszka się dobrze. jak na razie jest sympatycznie.

Pozdrawiam.
          • Gość: Jacek Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 62.233.199.* 21.05.04, 16:08
            Dzieki craig za tak szybka odpowiedz. Napisz mi prosze cos wiecej na temat tego
            jak sie mieszka i Twoich ogolnych wrazen. Wiesz powiem Ci szczerze, ze nie
            zastanawialbym sie czy kupic tam mieszkanie ale ta odleglosc do przystanku mnie
            troche odrzuca. To jest jednak daleko.
            No i brak infrastruktury, te betonowe plyty, nie sadze zeby w najblizszym
            czasie je zrobili. Co do czerniakowskiej bis to pewnie w ciagu 5 lat ja zrobia,
            chociaz tez pewnosci nie ma.

• Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 193.24.24.* 25.05.04, 09:58
              Ja w pełni zgadzam sie z wypowiedzia brad'a_1
              jezeli ktos oczekuje mieszkania zaraz przy przystankach autobusowych i blisko
              zalet wielkiego miasta - to Bluszczanska nie bedzie dla niego dobrym miejscem
              Ja osobiscie ciesze sie ze pomimo iz jest dosc blisko centrum to jednoczesnie
              jest to pewne odludzie, droga z płyt mi mocno nie przeszkadza, a do
              Czerniakowskiej Bis równiez mi nie spieszno - oby jak najdłuzej nie miało
              miasto na nia kasy - bo na pewno bedzie ja u nas słychac
              • Gość: Grzegorz Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 62.233.199.* 25.05.04, 11:25
                Witam,

Chcialbym wrocic do tematu kablowki - czy juz cos wiadomo? Moim zdaniem
                powinnismy pilotowac ta sprawe. Na Bluszczanskiej 76 spoldzielnia nie zapewnila
                zadnych mozliwosci odbioru telewizji jak do tej pory. Obok nas na
                Bluszczanskiej 74 spoldzielnia zapewnila mozliwosc odbioru polskich kanalow -
                jesli ktos nie chce sobie zakladac zadnej z platform cyfrowych, moze podlaczyc
                sie do gniazdka i ogladac polskie kanaly. Jest nawet zrobione mini studio ktore
                to wszystko koordynuje. U nas nie ma nic i jest to skandal. Moim zdaniem
                specjalnie nic nie robili bo liczyli na to, ze wiekszosc ludzi podlaczy sie do
                kablowki (skoro bedzie to jedyna mozliwosc ogladania telewizji). Ale teraz
                okazuje sie, ze kablowki nie ma i niedlugo nasz blok bedzie wygladal jak slumsy
                na Pradze (z antena satelitarna na kazdym balkonie).
                Jaka jest wasza opinia? moze macie jakies swieze info?

Pozdr
                • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 193.24.24.* 25.05.04, 12:42
                  Zgodnie z zapewnieniami jakie padły na zeszłotygodniowym spotkaniu mieszkańców
                  naszego bloku Aster ma byc najpozniej w czerwcu
                  bedzie tez za pomoca Aster internet
                • Gość: marco Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 25.05.04, 13:00
                  witam,
                  Mam antene satelitarna, ale nie mam przez to poczucia mieszkanie w slumsach.
                  Ilosc dostepnych kanalow droga satelitarna rosnie, w kablowkach niestety maleje.
                  Z Aster mam jak najgorsze doswiadczenia. Pododnie jak Tepsa jest paramafijna
                  instytucja.
                  Licze na internet niezaleznego oparatora, ktory oferuje swe uslugi na
                  Bluszczanskiej 74.
                  • Gość: Grzegorz Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 62.233.199.* 25.05.04, 13:50

Niestety nie bylem na tym zebraniu z przyczyn ode mnie niezaleznych. Jesli
                    bedzie Aster to super. Moim zdaniem spoldzielnia musi zapewnic mozliwosc
                    odbioru telewizji (nawet na poziomie podstawowych kanalow tak jak ma to miejsce
                    na Bluszczanskiej 74). Jesliby nie bylo kablowki to moim zdaniem bylby to
                    skandal. Jesli nie ma mozliwosci podciagniecia kablowki to musi byc antena
                    zbiorcza. Chociaz z drugiej strony podciagniecie kablowki to tylko kwestia
                    czasu. To nasze osiedle z biegiem czasu bedzie coraz wieksze. Duzo ilosc nowych
                    abonentow. Pewnie z czasem i tak by jakas kablowka podciagnela tam kabel.
                    Przy okazji - czy wiecie, ze juz niedlugo pod nosem zacznie nam sie kolejna
                    budowa? Co tym sadzicie? Docelowo maja powstac jeszcze 2 budynki? Czy to nie za
                    duzo?

Pozdr
                    • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 193.24.24.* 26.05.04, 16:35
                      Obawiam sie ze nie mamy wpływu na to: ile powstanie obok nas nowych budynków,
                      tak samo jak na ich lokalizaje
                      • Gość: Gosc Re: Bluszczanska 76 - kablowka, internet i telefon IP: *.state.gov 09.06.04, 10:01
                        W ubegla niedziele podpisalismy umowe z Aster City na kablowke. Monterzy maja
                        pojawic sie w poniedzialek. Oferta internetowa z Aster nie jest zbyt kuszaca.
                        Natomiast po wakacjach beda oferowali takze telefon.
                        Jesli ktos nie ma zbyt wielkiego zaufania do TPSA to warto zaczekac, nizszy
                        abonament i tansze rozmowy (sprawdzone)
                        • Gość: Jacek Re: Bluszczanska 76 - kablowka, internet i telefo IP: 62.233.199.* 09.06.04, 15:48
                          A wiec tym razem spoldzielnia nie sciemniala...

• Gość: Roberto Re: Bluszczanska 76 - kablowka, internet i telefo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:59
                            Witam. A co sodzicie o ofercie firm NeoNet i Citystrada.
                            • Gość: Andrew Re: Bluszczanska 76 - kablowka, internet i telefo IP: 195.136.36.* 15.06.04, 15:12
                              Oferty NeoNet nie znam, a co CityStrady - to cos sie strasznie "grzebia". 70PLN
                              za m-c nie jest szczegolnie wygorowana oferta, choc bywaja w W-wie tansze.
                              • Gość: Pedro Re: Bluszczanska 76 - Piwnice IP: *.crowley.pl 16.06.04, 08:38
                                Tak troche z innej beczki, czy ktos wie co jest grane z piwnicami. Mialo byc
                                jakies dodatkowe zebranie w sprawie rozdysponowania piwnic, ale jak na razie
                                cisza. Pozdrawiam sasiadów
                                • Gość: Sasiad Re: Bluszczanska 76 - Piwnice IP: *.state.gov 17.06.04, 11:40
                                  Tez jestem zainteresowany kwestia piwnic, ale nic mi na ten temat nie wiadomo.
                                  Moze juz zostaly rozdzielone?
                                  • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - Piwnice IP: 193.24.24.* 18.06.04, 11:44
                                    Ja rowniez czekam na zebranie odnosnie piwnic i tez mam nadzieje ze nie zostały
                                    jeszcze rozdzielone
                                    • b74 Re: Bluszczanska 76 - Piwnice 29.06.04, 19:04
                                      Witam.
                                      Jestem mieszkańcem z budynku obok czyli Bluszczańska 74.
                                      Właśnie dzisiaj pierwszy raz wszedłem na forum i trafiłem (po sąsiedzku) na
                                      wasz wątek.
                                      KOCHANI !!!
                                      My to już przerabiamy od prawie 3 lat ! Tak samo ładują Was w trąbę jak nas
                                      ładowali na początku ! A to dopiero początek !!! Nam udało się kilka problemów
                                      rozwiązać (śmiało mogę użyć słowa: wywalczyć) Ale tylko kilka przez prawie 3
                                      lata !!! - podkreślam :o(
                                      Sami w pojedynkę nic nie z działacie - oleją Was(każdego z osobna). Moja dobra
                                      rada: Koniecznie wybierzcie z pośród Was zaufane i kompetentne osoby do RADY
                                      OSIEDLOWEJ. Uwierzcie, to połowa sukcesu (Spółdzielnia jeśli się w ogóle z kimś
                                      liczy to tylko ze zdaniem rady osiedla) Aaaaaaaaaaa druga połowa - to konieczne
                                      wsparcie z waszej strony rady osiedla w ich działaniach czyli w walce ze
                                      spółdzielnią. Tylko w ten sposób uda się Wam coś osiągnąć !
                                      POWODZENIA !!!
                                      PS. Myślę,że również warto byście Wy lub Wasi ludzie (rada osiedla) podjeli
                                      próbę kontaktu z radą osiedla z mojego budynku.Na pewno część problemów jest
                                      wspólna dla nas wszystkich.
                                      Pozdrawiam
                                      b74 :o)
                                      • Gość: Gosc Re: Bluszczanska 76 - Piwnice IP: *.state.gov 30.06.04, 09:47
                                        Dziekujemy za dobre rady. Jesli dobrze rozumiem to problem z piwnicami byl
                                        rowniez na Bluszczanskiej 74. Jak go wobec tego rozwiazano? Komu
                                        zostaly "przyznane" te piwnice?
                                        I mam jeszcze jedno pytanie, czy Wasza rada osiedla probowala jakos
                                        interweniowac w sprawie bezdomnych i wszechobecnych smieci na dzialkach i
                                        drodze od Czerniakowskiej do naszych budynkow?
                                        pozdrawiam
                                        • b74 Re: Bluszczanska 76 - Piwnice 30.06.04, 10:55
                                          Problem z piwnicami ??? Oczywiście !!! (to tylko jeden z problemów, który
                                          został - można powiedzieć - rozwiązany) Na wstępie spółdzielnia w ogóle nie
                                          zakładała żadnych piwnic. Później okazało się, że owszem powstaną ale na pewno
                                          nie dla wszystkich bo brakuje miejsca (he,he to ciekawe bo cały czas nie
                                          sprzedali 11 miejsc parkingowych !!!)Te, które powstały były przydzielane w
                                          bardzo dziwny sposób oczywiście bez możliwości wyboru miejsca. Aha,
                                          przydzielili jak kupiłeś !!! - 600 zł za m2 (jeśli dobrze pamiętam)
                                          Jeśli chodzi o śmieci to raz wspólnymi siłami zorganizowaliśmy czyn społeczny i
                                          uprzątneliśmy teren. Spółdzielnia tłumaczy, że nie leży to w ich kompetencjach
                                          tylko gminy !!!
                                          To co na szybko przychodzi mi do głowy ze spraw, które powinny zainteresować
                                          również twoich sąsiadów z Bluszczańskiej 76 to: ochrona, telewizja, plac zabaw
                                          dla dzieci, internet. Razem możemy na pewno zdziałać więcej !!!
                                          Pozdrawiam b74
                                          • Gość: Łukasz Re: Bluszczanska 76 - Piwnice IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 30.06.04, 11:42
                                            > Jeśli chodzi o śmieci to raz wspólnymi siłami zorganizowaliśmy czyn społeczny
                                            i uprzątneliśmy teren. Spółdzielnia tłumaczy, że nie leży to w ich
                                            kompetencjach tylko gminy !!!

Śmieszne, ale prawdziwe. W takich sytuacjach mieszkaniec Bluszcańskiej skazany
                                            jest na nadgorliwość służb miejskich zajmujących się sprzątaniem terenów
                                            należących do gminy!

Co do przydzielania piwnic - czy ktoś wie czy spółdzielnie ma prawo egzekwaować
                                            od nas dodatkowe kilkaset zl/m2 za przydzielenie (sic!) piwnicy?
                                            • Gość: Gosc Re: Bluszczanska 76 - Piwnice IP: *.state.gov 30.06.04, 12:14
                                              Sprobuje dowiedziec sie jak wyglada egzekwowanie pieniedzy za piwnice w prawie
                                              spoldzielczym.
                                              To ze sprzatanie okolicy lezy w obowiazkach gminy to wiem, ale gdyby
                                              spoldzielnia zainterweniowala w gminie, moze przynioslo by to bardziej wymierne
                                              rezultaty, niz monity poszczegolnych osob.
                                              Ja niedawno pokusilam sie o napisanie pisma do naszego dzielnicowego, ktorego
                                              obowiazkiem jest skontaktowanie sie z gmina w sprawie porzadku na dzialkach -
                                              poki co bez odpowiedzi.
                                              • b74 Re: Bluszczanska 76 - Piwnice 30.06.04, 14:52
                                                Tak,tak. Spółdzielnia cały czas śle monity w tej i innych sprawach do gminy ;o)
                                                Nie łudź się. Jeśli my-wy nie przyciśniemy spółdzielni (tzn.trzeba cały czas
                                                patrzeć im na ręce !!!) to NIC NIE ZROBIĄ w tej czy innej kwestji.Wiem, że jest
                                                to bardzo smutne co tutaj piszę ale taka jest brutalna prawda o naszej
                                                "ukochanej, przemiłej,życzliwej spółdzielni" :o(

b74
                                                • Gość: Gosc Re: Bluszczanska 76 - Piwnice IP: *.state.gov 30.06.04, 17:02
                                                  Udalo mi sie dotrzc dzisiaj do inspectora z Wydzialu Infrastruktury przy
                                                  Urzedzie Dzielnicy Mokotow. Ma zajac sie posprzataniem ulicy Bluszczanskiej.
                                                  Jutro ma przyjechac na tzw. inspekcje. Zobaczymy co z tego bedzie....

Sprobuje dotrzec jeszcze do szanownego zarzadu dzialek (niech troszke sie
                                                  zainteresuja swoim terenem)i troche ich ponekac...pewnie rezultat bedzie
                                                  mierny, ale mysle, ze warto sprobowac.
                                                  • krakpiotr Re: Bluszczanska 76 - lawki 02.07.04, 18:11
                                                    gdzie sa lawki to kazdy widzi.zanim stolarz wytrzezwieje to bedzie zima.
                                                    pozdrawiam kolege 74
                                                • Gość: Grzesiek Do b74 IP: 62.233.199.* 01.07.04, 08:42
                                                  Witam,

Moglbym Cie prosic o napisanie paru wrazen z mieszkania na Bluszczanskiej?
                                                  Jestem zainteresowany kolejna, trzecia juz inwestycja, ktora ma zaczac sie w
                                                  lipcu. Miejsce wydaje mi sie fajne, troche daleko od komunikacji miejskiej ale
                                                  mimo to ok. Duzo zieleni wokol. Zupelnie nie wiem jak standard wykonczenia
                                                  mieszkan i same mieszkania. Jak Ty to wszystko oceniasz. Napisz prosze pare
                                                  slow. Dzieki.

• b74 Re: Do b74 05.07.04, 12:35
                                                    Witam!
                                                    Zadowolony jestem z: lokalizacji i rozkładu mieszkania.
                                                    Jeśli chodzi o negatywy to: budynek ma dopiero 3-lata a się sypie !!!
                                                    (niezliczona ilość usterek, która poprawiana jest w zabójczym żółwim
                                                    tempie); totalne olewanie nas mieszkańców ze strony spółdzielni i brak
                                                    jakiegokolwiek zaangażowania ze strony mieszkańców-sąsiadów (w większości)w
                                                    podejmowane próby zmienienia tego :o(.
                                                    Jeśli chodzi o standart - podkreślam samego mieszkania - to może być jeśli sam
                                                    tego dopilnujesz. Tzn. będziesz się cały czas interesował postępami prac w
                                                    twoim M (rada: cały czas patrz im na ręce i nie przepuść nawet najdrobniejszego
                                                    niedociągnięcia - niech poprawiają aż będzie dobrze - w końcu to ty płacisz
                                                    grube pieniądze i nikt łaski ci nie robi) Koniecznie na odbiór mieszkania
                                                    wynajmij niezależnego inspektora budowlanego (koszt ok.300 zł),który wychwyci
                                                    wszystkie niedociągniecia i usterki w twoim nowym M podczas tkz. odbioru
                                                    mieszkania i dopilnuje aby wszystkie one znalazły się w protokole odbiorczym.TO
                                                    BARDZO WAŻNE !!! Dzięki temu spółdzielnia na własny koszt musi poprawić
                                                    wszystkie usterki aż do skutku :o) Powodzenia !!! 74b :o)
                                          • Gość: gość Re: Bluszczanska 76 - Piwnice IP: *.local.pl / *.zigzag.pl 06.08.04, 08:45
                                            Piwnice w naszym budynku nie są z żadnego "przydziału",bo też piwnice jako
                                            takie nie były przewidziane w projekcie.Te które powstaną są z podziału tzw.
                                            niewykorzystanych pomieszczeń w podziemiu budynku(np.fragmentów
                                            niewykorzystanych w pełni pomieszczeń technicznych).Są to pomieszczenia
                                            płatne,ponieważ po wykupieniu stanowią własność lokatora jak mieszkanie.Jest to
                                            ukłon sp-ni dla mieszkańców,bo podziału takich pomieszczeń nie musiałaby wogóle
                                            dokonywać.Jak ktoś jest zainteresowany,to kupi.
                      • Gość: krakpiotr Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: *.acn.pl 09.07.04, 00:09
                        Chciałbym sie dowiedzieć czy może ktoś z sąsiadów oriętuje się jaka jest (czy
                        wogóle jest) odpowiedzielność naszej ochrony bądź spółdzielni za ewentualne
                        kradzieże(ponieważ zdażają się potwierdzone przypadki na innych osiedlach SAM-
                        81).
                        Bo jeśli nie ma żadnej odpowiedzialności to po co nam ochrona za tak duże
                        pieniądze, które ewntualnie można przeznaczyć na ubezpieczenie.
                        PS.
                        A tak na marginesie te dziadki to nie ochroniarze tylko ochraniacze.
                        • Gość: Andrew Re: Bluszczanska 76 - do sasiadów IP: 195.136.36.* 12.07.04, 11:06
                          Z tego co mi wiadomo, to nasi "ochraniacze" pelnia jedynie funkcje prewencyjna
                          i nie ponosza odpowiedzialnosci za nasze mienie. A przypadek kradziezy mial
                          miejsce rowniez w naszym bloku (zginal rower z "wozkowni") i bynajmniej ochrona
                          nie kwapila sie do wyplaty odszkodowania. Ostatecznie poszkodowanemu udalo sie
                          cos od nich wyciagnac, ale nie mozna na tej podstawie stwierdzic, ze bedzie to
                          stala praktyka. Stosowny zapis powinien znalezc sie w umowie.
                        • Gość: Grzesiek kablowka - Aster City IP: 62.233.199.* 16.07.04, 15:56
                          Witam,

czy ktos z szanownych sasiadow zalozyl sobie kablowke? Jesli tak to jakie
                          wrazenia?
                          A co z internetem?

Pozdrawiam
                          • Gość: krak Re: kablowka - Aster City IP: *.acn.pl 16.07.04, 23:34
                            jakie moga byc wrazenia z telewizji w ktorej(przewaznie)nic nie ma
                            ciekawego.jesli chodzi o jakosc tylko pakiet dodatkowy cyfrowo,oddzielny
                            prymitywny pilot.internet o.k.(nie miaalem problemow)jedyny minus drogo!!!
    • Gość: Grzechu Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 22:59
      Sorki, ze was o to pytam, ale czy zdawaliscie sobie sprawe, ze wasz budynek
      bedzie tak badziewiasto wykonczony? Te brazowe barierki, te balkoniki
      przypominajace swym wygladem dom wczasowy Jutrzenka w Ciechocinku, te
      badziewiaste brazowe drzwi wejsciowe juz zreszta poobijane (chyba tanszych nie
      bylo), te pomazane i zaniedbane klatki schodowe.
      No szczerze ciekaw jestem waszej opinii.

• Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: 193.24.24.* 20.07.04, 16:59
        Rzeczywiscie standard naszego budynku nie jest najwyzszy, ja osobiscie takze
        mam sporo uwag co do wykonania,
        ale ty Grzechu chyba troche przesadziles w druga strone
        Ja do balkonow i zewnetrznego wygladu budynku nie mam wiekszych zastrzezen -
        moze to kwestia gustu
        a w ktorej klatce sa pomazane i zaniedbane klatki - bo ja nie widzialam?
        A ty własciwie dlaczego tak atakujesz - jestes niezadowolonym lokatorem czy tak
        hobbistycznie?
        • Gość: Grzechu Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 20:09
          > Rzeczywiscie standard naszego budynku nie jest najwyzszy, ja osobiscie takze
          > mam sporo uwag co do wykonania,

a ciekaw jestem jakie masz uwagi? Bo mnie dobijaja ohydne rury pomalowane na
          brazowo, balkoniki zwlaszcza wewnatrz patia, beznadziejne drzwi wejsciowe, brak
          kamer do monitoringu, okropne plytki na zewnatrz przy sklepach. No i ogolnie
          pare innych rzeczy, ktore powoduja ze niby nowy budynek ale nie ma blysku.

> ale ty Grzechu chyba troche przesadziles w druga strone
          > Ja do balkonow i zewnetrznego wygladu budynku nie mam wiekszych zastrzezen -
          > moze to kwestia gustu
          > a w ktorej klatce sa pomazane i zaniedbane klatki - bo ja nie widzialam?

Przy Nowoprojektowanej w klatce kolo pomieszczenia ochrony.

> A ty własciwie dlaczego tak atakujesz - jestes niezadowolonym lokatorem czy
          tak
          >
          > hobbistycznie?

Jestem lokatorem - w sumie zadowolonym ale majacym duzo zastrzezen, zwlaszcza
          jak sie pojdzie do znajomych na Kabaty. Jakosc wykonania zupelnie inna (inna
          tez cena za metr).
          • Gość: kk Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: *.acn.pl 20.07.04, 21:17
            dajmy spokoj wygladowi zewnetrznemu wiadomo jest do d..y grono moich znajomych
            w tym samym czasie kupowalo mieszkania i rzeczywiscie nie mamy czym sie chwalic
            standard tu nie ma zadnego standardu (i niech nikt nie pisze o windach bo sa
            najmniej wazne)a jak u was w srodku?znajomy budowlaniec stwierdzil ze od czsow
            prl-u nie widzial gorszych tynkow(piach i woda mozna palcem zeskrobac z calego
            mieszkania i dotego nie dotarty)brzydkie i niedbale polozone plytki na
            balkonach nie wspominajc o "niskim" progu balkonowym,sciany katow nie
            trzymaja,widac jak przebiega elektryka w sufitach.moze nie bylo bardzo drogo
            ale taki "standard"i wykonanie wycenilbym na nie wiecej niz 2000pln(zbili
            kokosy,mogliby z malutenkiej czesci asfalt polozyc)najgorsze jest to ze na sile
            wmawiaja nam "Piekne, tanie i wysoki standard"ale nie zalamujmy rak sa i
            plusy,przeprasazam plus LOKALIZACJA(pomijajac droge).
            • Gość: misiek Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.04, 23:39
              A jak się wchodzi do windy, to aż cofa.
              Zamiast normalnej podłogi, położyli beznadziejny gres, ściany żółte i
              oślepiające światło.
              Odrapane ściany na klatkach schodowych to stan przejściowy ale trzeba przyznać
              ze spowodowany pracą lokatorów wykańczjących mieszkania (nieważne czy
              samodzielnie czy wykonawcami)
              A szyldy na sklepikach wyglądają jak na jakimś bazarze
              Za kilka miesiecy minie rok jak odebralismy klucze a o aktach notarialnych nikt
              nawet nie słyszał. Wypada tylko mieć nadzieję że spółdzielnia nie popadnie w
              finansowe tarapaty
              • Gość: Grzechu Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: 62.233.199.* 21.07.04, 08:20
                A z tymi windami to prawda. Niby windy Kone, super firma a wybrali chyba
                njtanszy model z mozliwych. Ten gresik jest dobijajacy.
                Co do klatek schodowych to nie wiem czy to stan przejsciowy. Bylem u znajomych
                na Kabatach i tam klatki wygladaja zupelnie inaczej, mimo ze lokatorzy tez sie
                urzadzaja. Zreszta co ma wykanczanie mieszkan do wydrapanego na scianie "Legia
                Mistrz"?
                Nie oszukujmy sie - tej inwestycji bardzo daleko do idealu ale polasilismy sie
                na niska cene za metr. Pretensje mozemy miec tylko do siebie.
                Ciekaw jestem waszej opinii. Wydaje mi sie, ze ta dyskusja odnosnie jakosci
                wykonczenia jest potrzebna.
                • Gość: abc Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: 195.136.36.* 21.07.04, 10:34
                  a czemu swoje smutki i zale wylewacie na forum, moze warto przelac tan zapal w
                  strone spoldzielni w kwestii wymiany podlogi w windzie, szybszego malowania
                  klatek i lepszej ochrony. Jakosc jest jaka jest i dokladnie zdawaliscie sobie z
                  tego sprawe, wystarczylo pojsc do sasiedniego bloku przed podjeciem decyzji. A
                  jak ktos teraz porownuje 3200 za metr z np. 4000 na Kabatach to chyba dziwne
                  porownanie.
                  • Gość: Grzechu Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: 62.233.199.* 21.07.04, 10:45
                    Drogi abc,

Chyba cos Ci sie pomylilo. Nikt tutaj nie wylewa swoich smutkow i zalow. Po
                    prostu rozpoczelismy dyskusje na temat jakosci wykonania, bo do tej pory nikt
                    na ten temat nie rozmawial. A wydaje sie ze warto, bo to w sumie jedna z
                    wazniejszych rzeczy. Swoja droga warto sie dowiedziec co sie komu podoba w
                    naszym bloku a co nie.
                    Wszyscy sobie zdawalsimy sprawe z tego, ze ten budynek to nie apartamentowiec,
                    ale mimo wszystko ja np czuje sie rozczarowany jakoscia wykonania. Myslalem, ze
                    bedzie lepiej. Prostacka oszczednosc spoldzielni jest czasami dobijajaca.

• Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: *.acn.pl 21.07.04, 22:20
            o moich uwagach co do wykonczenia pisalam juz kiedys w tym watku
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11670196&a=11735800
            jeszcze do tej listy moglabym pare rzeczy dorzucic ...
            poza tym nie podoba mi sie to ze poza placem zabaw nie widze postepow w
            ustalonych na spotkaniu mieszkancow sprawach (np zebranie o piwnice,
            monitoring, pojemniki do seregacji smieci, woda zbierajaca sie na plytach pod
            blokiem po deszczach itd)

wiec mimo wyszystko widze Grzechu ze masz podejscie takie jak ja tj
            ze generalnie jestem zadowolona (glownie z lokalizaji) ale mam duzo zastrzezen
            pozdrawiam wspollokatorow
            • b74 Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia 22.07.04, 10:44
              Popieram. Lokalizacja jest ok. A placu zabaw (gdyby nie 3 lata walki o niego ze
              spółdzielnią mieszkańców z Bluszczańskiej 74) do dzisiaj by nie było.
              Panan, spółdzielnia w ogóle nie brała pod uwagę zabezpieczenia jakiegokolwiek
              terenu pod plac zabaw dla dzieci !!! - dlatego jest tam gdzie jest.
              Co do samego projektu placu zabaw mam wrażenie, że nadworna spółdzielni pani
              architekt która go zaprojektowała ma kupiony dyplom na bazarze !!! To bardzo
              smutne :o(
              Pozdrawiam
              Sąsiad z Bluszczańskiej 74
              • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: 193.24.24.* 22.07.04, 13:57
                Ja tez nie pałam entuzjazmem na widok placu zabaw
                ale wydaje mi sie ze projekt był konsultowany z rada osiedla wiec chyba tez do
                nich powinnismy miec pretensje
                a co z innymi problemami poruszonymi na zebraniu mieszkańców, moze tez nasza
                rada jest opieszała dlatego nic sie nie dzieje
                to ze jeszcze nie ma zebrania odnosie piwnic jest karygodne
              • Gość: gość Re: Bluszczanska 76 - jakosc wykonczenia IP: *.local.pl / *.zigzag.pl 06.08.04, 08:59
                Plac zabaw nie był przewidywany w projekcie.Żeby był z prawdziwego zdarzenia
                spółdzielnia musiałaby zostawić na ten cel teren kupowany po 200 dolarów za
                metr,wtedy mógłby być taki plac zabaw jak np. na Odyńca.A na placu zabaw są
                takie urządzenia,jakie wybrały Rady Osiedli B.74 i B76.Piszecie,że spóldzielnia
                wybiera najtańsze rozwiązania w realizacji tych budynków(na marginesie zawsze
                można wybrać wyższy standard(?) u deweloperów,którzy też budują na tym
                terenie,tylko za 5000 za metr),a sami lokatorzy poprzez Rady Osiedli wybrali
                najtańsze urządzenia,bo muszą za nie sami zapłacić.
                • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - plac zabaw IP: 193.24.24.* 06.08.04, 09:14
                  lokalizajca jaka została wybrana na plac zabaw to chyba jakas pomyłka
                  w najwezszym miejscy miedzy dwoma budynkami gdzie hałas nie ma gdzie uciekac
                  czy nie mozna było bo umiescic np. gdzies na strajnych końcach, gdzie jest
                  wiecej pustej przestrzeni, a nie ma środku ludziom prosto "w twarz"
                  Niestety nie sposób wymagac od dzieci aby cicho sie bawiły - a uwierzcie mi ze
                  hałas jest niemiłosierny :(
                  W takim razie - może powinien on być przeeniesiony w mniej przeszkadzające
                  mieszkańcom miejsce - albo niech spółdzielnia zainstaluje ekrany wygłuszające,
                  może to coś pomoze
                  Wiem ze mój protest nie spotka sie z akceptacja wiekszości mieszkańców, bo
                  wiekszość nie ma okien na wschód, ale mino wszystko moze warto ten temat
                  poruszyc

ps. czy ktos cos wie na temat piwnic?? cisza trwa juz chyba zbyt długo!
                  • Gość: xxx Re: Bluszczanska 76 - plac zabaw IP: *.czerniakowska / 80.51.237.* 11.09.04, 00:22
                    Mam mieszkanie na Bluszczańskiej 74 od strony zachodniej. Hałas z placu zabaw
                    jest nie do zniesienia. Istnieją zapewne normy budowlane, które określają
                    warunki tego typu zabudowy. Może ktoś je zna? Jestem zainteresowana stworzeniem
                    listu "protestacyjnego" do Spółdzielni z żądaniem przeniesienia placu zabaw.
                    Większość lokatorów z mojej klatki na pewno się podpisze. Jestem nawet skłonna
                    zainwestować w prawnika, który pomógłby rozwiązać problem, czyli zmusić
                    Spółdzielnię do przeniesienia placu zabaw.
                    • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - plac zabaw IP: 193.24.24.* 13.09.04, 15:09
                      Tak jak pisałam wczesniej lokalizacja placu zabaw to jakas straszna pomyłka
                      Pomimo ze sama jestem zainteresowana tym aby plac zabaw istiniał - to uważam ze
                      nie w takim miejscu
                      Wiec ja rowniez pod takim protestem sie chetnie podpisze
                      Tylko probelm jest taki - ze mieszkańców którym okna nie wychodza na plac zabaw
                      jest wiecej niz nas - czyli tych którym hałas bardzo przeszkadza
                    • b74 Re: Bluszczanska 76 - plac zabaw 13.09.04, 16:13
                      Ooooooooooo, Witam Panią z Bluszczańskiej 74 :o) Dlaczego dopiero teraz się
                      Pani tak żywo zainteresowała sprawą placu zabaw -lokalizacją ??? Teraz, kiedy
                      po 3 latach walki mieszkańców, (podejrzewam, że w większości rodziców) udało
                      się wyrwać spółdzielni obiecany i przewidziany w planach budowy osiedla plac
                      zabaw. Teraz, kiedy stoją zamontowane wszystkie "zabawki", wybudowana
                      piaskownica i rozpoczęto kładzenie tzw. bezpiecznej nawierzchni. Gdzie Droga
                      Pani była przez te 3 lata??? Dlaczego wspólnie z nami - mieszkańcami - w
                      większości rodzicami nie walczyła Pani o inną lokalizację?!!! Czyżby uważała
                      Pani, że to nie jej sprawa i co ją to obchodzi i tak naprawdę to jej ten
                      problem nie dotyczy. Teraz będzie Pani walczyć i protestować?!?!? Śmieszne!!!
                      Chociaż raz w ciągu tych trzech lat była Pani na jakimkolwiek zebraniu grupy
                      członkowskiej BLUSZCZAŃSKA 74 w spółdzielni mieszkaniowej lub na spotkaniu z
                      radą osiedla naszego budynku - przypuszczam, że nie. Na każdym zebraniu w
                      spółdzielni był poruszany temat miejsca i bycia placu zabaw. Miała Pani szansę
                      na wspólne działanie i doprowadzenie do tego aby plac zabaw powstał w miejscu,
                      z którego wszyscy bylibyśmy zadowoleni :o) A teraz droga Pani pozostaje mi
                      tylko życzyć powodzenia w misji przeniesienia placu zabaw i uświadomienia innym
                      mieszkańcom naszego budynku wielkości kosztów jakie będziemy musieli wspólnie
                      ponieść w przypadku jej powodzenia.
                      Pozdrawiam :o)
                      b74
                      • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - plac zabaw IP: *.acn.pl 13.09.04, 23:05
                        jezeli przy planowaniu placu zabaw nie uwzgledniono mieszkanow pod ktorych
                        oknem je zlokaliwowano - to przynajmniej teraz niech zostana wybbudowane jakies
                        ekrany wygluszajca lub cos w tym stylu
                        B74 - rozumiem ze nie masz okien na plac zabaw skoro tak agresywnie
                        zareagowales/as na protest tych ktorzy w tej sytuacji zostali poszkodowani

• b74 Re: Bluszczanska 76 - plac zabaw 14.09.04, 11:25
                          Witaj Panan. To prawda nie mam bezpośrednio nad placem zabaw, ale po tej samej
                          stronie troszeczkę dalej. Tak naprawdę to nie jest ważne. Ważne jest to, że
                          spółdzielnia zapewniała wszystkich, że plac zabaw będzie, ale prawdopodobnie
                          nie przewidziała w swoim projekcie osiedla jakiejkolwiek sensownej lokalizacji
                          (pewnie myśleli, że jakoś to będzie i nikt nie będzie ich o to męczył) Myślę,
                          że naprawdę większość mieszkańców naszego budynku (bardzo dużo rodzin z małymi
                          dziećmi i troszeczkę starszymi) jest zadowolona z tego, co jest, bo lepsze to
                          niż nic - patrz podwórko studnia w budynku BLUSZCZAŃSKA 76.
                          Myślę, że gdyby od samego początku wszyscy mieszkańcy (rodzice i te osoby,
                          które dzieci nie posiadają) podjęliby walkę o plac zabaw i jego lokalizację to
                          możliwe, że nie byłoby teraz tego problemu i mielibyśmy plac zabaw z
                          prawdziwego zdarzenia w miejscu, które wszystkim by odpowiadało.
                          Pozdrawiam
                          b74 :o)
                          • Gość: Pedro Re: Bluszczanska 76 - City Strada IP: *.crowley.pl 11.10.04, 10:04
                            Czy ktoś z szanownych sąsiadów ma internet w CityStradzie, ewentualnie jakie
                            wrażenia? Pozdrawiam
                            • Gość: kamil Re: Bluszczanska 76 - City Strada IP: 81.219.8.* 11.10.04, 23:26
                              Internet w citystradzie mam od 2 miesięcy.
                              Może nie jest to rekord prędkości, ale chyba w sumie trudno narzekać.
                              Zdarza się (średnio raz na 3 tygodnie), że przez kilka godzin nie działa.
                              Ale ludzie tam mili pracują i dość szybko reagują na reklamacje.
                              Pozdrowiam wszystkich Sąsiadów.
      • Gość: Panan Re: Bluszczanska 76 - akty notarialne IP: 193.24.24.* 15.10.04, 17:01
        czy ktos z szanownych sasiadów rozpoczał juz procedurę ustalania własności?
        interesuje mnie koszt i jak długo to trwa
        uzyskałam info ze spoldzielni ze dokumenty sa juz przekazywane do notariusza
        celem stworzenia aktów
        pozdrawiam
        • Gość: A Re: Bluszczanska 76 - akty notarialne IP: 195.164.48.* 28.10.04, 13:30
          Juz podpisalem akt notarialny przeniesienia wlasnosci mieszkania - koszt okolo
          1200zł, garaz odrębym aktem
    • Gość: k akustyka IP: 81.219.8.* 12.10.04, 00:00
      Mam pytanie, czy u Was - Drodzy Sąsiedzi - też tak koszmarnie słychać wszystkie
      dźwięki z góry, dołu, lewej i prawej?
      Mam wrażenie, że wszystkie ściany i stropy są z pergaminu.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Panan Re: akustyka IP: 193.24.24.* 12.10.04, 11:33
        TAKKKKKKKKKKKK!
        u mnie jest to samo!!!!!!!!
        najgorsze to że ze wszystkich stron jestesmy otoczeni łazienkami - to jakiś
        koszmar
        syk wody i inne dźwięki są nie do zniesienia – przecież nie zabronię sąsiadom
        korzystania z łazienki
        po pierwsze jak mogli dostać akceptacje projektu gdzie łazienki są dziadują z
        pokojami w innych mieszkaniach
        po drugie łazienkę z pietra wyżej może być słychać w łazience, ale nie w innych
        pokojach
        juz się nawet zastanawialiśmy czy można ciągać spółdzielnie za to partactwo, w
        końcu kupę kasy zapłacilismy za nasze mieszkania
        mieszkaliśmy w róznych mieszkaniach, nawet z wielki płyty która niby jest
        najgorsza ale takich rzeczy jak tu nigdy wcześniej nie spotkałam
        do tego słychać głosy sąsiadów z góry, a jakby tego było mało nie należą oni do
        najcichszych i słuchaja bardzo głosno radia
        ja osobiście jestem mocno zdeterminowana aby walczyć o swój spokój,
        do tego hałasu nie da się przyzwyczaić
        • Gość: k Re: akustyka IP: 81.219.8.* 12.10.04, 13:15
          U mnie jest jeszcze śmieszniej - sypialnia graniczy z kuchnio-salonem Sąsiadów.
          Dobrze chociaż, że to spokojni ludzie.
          Ale najbardziej mnie śmieszy, że całkiem wyraźnie słychać jest tupanie z
          mieszkania .... niższym piętrze! No z góry - to bym zrozumiał, ale z dołu? To
          chyba rzeczywiście jest jakieś partactwo spółdzielni.
          No i ta winda. Słychać ją w niemalże w każdym miejscu mieszkania.
          A tak w ogóle to najgorzej jest nocą - wtedy można zauważyć, że świetnie
          słychać hałasy dochodzące z najodleglejszych miejsc budynku.
          • Gość: anulka Re: akustyka IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 12.10.04, 14:16
            Hałasy jak hałasy, ale ja dzięki niezwykłej akustyce budynku jestem dokładnie
            zorientowana w życiu seksualnym mojej sąsiadki z dołu. Dla mnie dobrze, że nie
            jest ono zbyt bujne...
            • Gość: Lolka Re: akustyka IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 12.10.04, 15:44
              Witajcie sasiedzi, faktycznie ta akustyka chyba zostala taka sama jak we
              wczesniejszym bydynku (B 74), a pamietam jak w super-spółdzielni zapewniano
              mnie (oczywiscie przed zakupem mieszkania jak zapytalam o akustyke, bo akurat
              mam znajomych w 74 i znany byl mi ten problem), ze "wyciągnięto wnioski" i
              zostanie zastosowane dodatkowe wyciszenie!!! Kurcze a moze powinni zastosowac
              PO PROSTU STANDARDOWE ? na szczescie mam cichych sąsiadów, natomiast nadrabiamy
              sobie nawzajem łazienkami! ja im a oni mnie - slychac każdą krople wody a praca
              naszych baterii jest niekończącym sie rumorem. Ale jak juz piszemy o hałasach
              to zachaczę o Panów budowlańców - okna mam na ulice i pieęęękną
              łąkę ..kopiec...oraz na baraki budowy. To że sie kurzy to pal licho ale
              Panowie z budowy aktywizują sie dzień w dzien o 6 z paroma minutami UWAGA
              łacznie z sobotą! I własnie o soboty mi chodzi - ostatnio z upodobaniem od 6.3.-
              7 (w sobote oczywiście) uskutecznieją piłowanie jakis rur. Nie bede Wam pisać
              jaką to budzi irytacje (wiedza to ci którzy maja okna na ta samą stronę) i ze
              wogóle budzi człowieka po calym tygodniu orki w sposób obłędnie nieprzyjemny.
              Naturalnie zaznaczam , że panów z budowy o godzinie 11j to juz nie widac,
              znikają. Jak myslicie czy jest szansa zainterweniować żeby chociaz w soboty
              zaczynali troche później? bo z tego co widać to ze zaczynają wczesnie nie
              oznacza, ze pracują więcej tylko krócej.
              • Gość: aaaaaaaa Re: akustyka IP: 195.164.48.* 14.10.04, 13:16
                czesc,
                zasadniczo potwierdzam, ze irytujące są odgłosy z budowy. Do szału może
                człowieka doprowadzić codziennie odpalana około godziny 7ej kopara. Inne
                odgłosy?? Zabawne, ale u mnie tez slychac sasiadów z dołu, jakby chodzili w
                drewniakach. Poza tym kran w łazience sasiada na tym samym pietrze też slychac.
                Co do rozmow i innych odgłosów to do tej pory ich nie ma. Sąsiedzi imprez nie
                organizuja, więc nas odwiedzają, kiedy tylko zarzucimy jakąś muzykę. Zasadniczo
                nie sluchamy jakoś mega głośno, ale widać to wina akustyki budynku, chyba że
                ktoś jest nadwrazliwy.
                • Gość: k. Re: akustyka IP: *.devs.futuro.pl 27.10.04, 21:47
                  Co tu tak cicho i pusto.
                  Nic nikomu nie chce się pisać?
                  Wszystko jest OK?
                  Nie śmieszy Was ta głupia klamka w furtce, która odpada każdego dnia?
                  Albo pewien idiotyczny błąd spółdzielni w ogrodzeniu budynku, który pozwala tam
                  wejść każdemu, kto chwilę pomyśli?
                  Pozdrawiam wszystkich
                  • b74 Re: akustyka 28.10.04, 10:07
                    Mnie nie śmieszy drogi sąsiedzie z budynku obok. Lepiej by sąsiad zadzwonił do
                    spółdzielni i o.......ł ich za to. Najłatwiej się śmiać. Oni (spółdzielnia)
                    cały czas to robi. Śmieją się z nas i są spokojni o swoją przyszłość. Dlaczego
                    ? Ano dlatego, że baaaaaaaaaardzo dużą większość mieszkańców gó.. obchodzi co
                    się tutaj dzieje.
                    Pozdrawiam. Miłego dnia.
                    b74

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka