Dodaj do ulubionych

Mieszkanie na Wrzecionie przy metrze Wawrzyszew

30.09.10, 16:13
wiem, że na forum są watki dotyczące Wrzeciona, ale są stare. A chciałabym się dowiedzieć, co aktualnie sądzicie o pomyślę zakupu mieszkania na ul. Wrzeciono 100 metrów od stacji metra Wawrzyszew??? Jest to blok z 2005 roku. Dotychczas mieszkałam w Warszawie na: Kabatach, Ursynowie, Bródnie i Muranowie. Nie znam natomiast oolic ul. Wrzeciono i proszę o Wasze opinie o tym miejscu, a jak ktoś mieszka to o tym bloku. Z góry dziekuję !
Obserwuj wątek
    • Gość: Cheri Re: Mieszkanie na Wrzecionie przy metrze Wawrzysz IP: *.chello.pl 03.10.10, 18:10
      Poszukaj dokładnie, pisałam już na ten temat...mieszkam na Wrzecionie ale w bloku z 97 czy 98 roku, Wrzeciono 65, wynajmuję i szczerze nie polecam.
      Nigdy w życiu bym nie zaciągnęła kredytu żeby mieszkać w takiej dzielnicy. Przecież w końcu wyjdziesz z tego nowego bloku, a dookoła patologia i alkoholizm.
      Też mieszkałam na Ursynowie, konkretnie na Natolinie i różnica jest gołym okiem widoczna.Na niekorzyść Wrzeciona delikatnie ujmując.
      Tu pięknie opisane wszystko na temat Wrzeciona oraz inwestycji o którą pytasz, 100 metrów od Wawrzyszewa, czyli inwestycję Mariposa.
      forum.gazeta.pl/forum/w,106,105063769,,Mariposa_Lubasa_Kasprowicza_68_uaktualnienie_ofert.html?v=2
      • tomekwwa Re: Mieszkanie na Wrzecionie przy metrze Wawrzysz 03.10.10, 19:38
        Potwierdzam - to miejsce dobre dla degeneratów, chyba, że masz zamiar wsiadać tylko w garażu podziemnym i uciekać stamtąd na cały dzień.
        • barabella84 Re: Mieszkanie na Wrzecionie przy metrze Wawrzysz 04.10.10, 13:17
          Super, dziękuję za pomoc. Z Wrzeciona rezygnuję.
          ALe powiem Wam, że kupno mieszkania w Wwie nie jest łatwą decyzją...
          Na Pileckiego też mi odradzają ludzie, gdyż ponoć wybudowali tam TBS-y i mieszkańcy są niezbyt fajni... Na Bukowińskiej (metro Wilanowska) mam znów dylemat, bo to blok JW Construction. Może coś polecicie?
          • delfinlex Re: Mieszkanie na Wrzecionie przy metrze Wawrzysz 04.10.10, 13:21
            Hmm, właśnie się przymierzamy do sprzedaży naszego mieszkania na Natolinie - przy samym metrze :) Miejsca nie muszę reklamować - komunikacyjnie i logistycznie rewelacja :) Polecam się - szczegóły na maila :)
          • cheri_lady Re: Mieszkanie na Wrzecionie przy metrze Wawrzysz 05.10.10, 19:31
            Ja w Wawie mieszkam 4 lata, na Ochocie, Natolinie i teraz to koszmarne Wrzeciono...Zależy czego szukasz. Na Ochocie fajnie jest ale nie wszędzie, ja na Rakowcu mieszkałam i mnie sie podobało. Problem z przedszkolem dla dzieci był. Ale utrzymanie nie drogie, dwa bazarki, Hala Banacha i Pole Mokotowskie, daleko ale ja spacerkiem tam szłam. A i Szczęśliwicki Park też super miejsce.
            Natolin super, tylko utrzymanie drogo wychodziło, truskawki latem nas dobijały i owoce czy warzywa droższe niż na bazarkach osiedlowych w innych dzielnicach. No ale komfort życia inny. Zero pijaczków przy klatkach czy blokersów. W przedszkolu publicznym miejsc mniej niż zero, w płatnym byłoby ale za 1500/mc za dziecko...
            Teraz Wrzeciono, przedszkole jest, bazarek jest ale dookoła pijaczki...i ja się boję wyjść po zmroku. Z dzieckiem z zajęć dodatkowych wracam z duszą na ramieniu.
            :(

Jedyne co mnie cieszy,to to, że nie wrąbaliśmy się w kredyt na Wrzeciońskie mieszkanie.A cenią się tutaj...
            • cheri_lady Re: Mieszkanie na Wrzecionie przy metrze Wawrzysz 05.10.10, 19:32
              Pole Mokotowskie to nie bazarek tylko park, tak jakoś dziwnie wyszło :))) można opacznie zrozumieć.
              • barabella84 Re: Mieszkanie na Wrzecionie przy metrze Wawrzysz 18.10.10, 15:08
                Dzięki...
                W końcu zdecydowalam się na zakup nieruchomości na Ursynowie. Wreszcie znalazlam jakieś sensowne mieszkanie. Teraz przede mną formalności. ;///
                • Gość: ola Fort Bema IP: *.chello.pl 18.10.10, 19:43
                  a ja polecam osiedle lesne przy obroncow tobruku, zaraz kolo foru bema, cicha , spokojna okolica, a do tego zielona, dla mnie super, dlatego polecam innym,
                  • Gość: eh loseidle lesne - to slumskie familoki ? IP: 178.73.49.* 18.10.10, 23:11
                    teren piekny, ale inwestycje kiepskie ... ale i tak jedna z najfajniejszych mieszkaniowek w wawie
    • Gość: o zesz ty cudowny pomysl !!! - mega SYF IP: 178.73.49.* 18.10.10, 23:10
      jak ktos lubi blokowiska, holote z osiedli pohucianych oraz krzyki i wrzaski w srodku nocy to goraco polecam - jest super LEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEGIA !!!!!!!
      • Gość: ola Re: cudowny pomysl !!! - mega SYF IP: *.chello.pl 19.10.10, 18:10
        syff na osiedlu lesnym?? pierwsze slysze, krzyki w srodku nocy a niby skad? chyba pomylily ci sie osiedla albo po prostu zazdroscisz, bo sam mieszkasz w jakis slumsach, kazdy sam powinien ocenic osiedla bo na forum ile ludzi tyle opinii
        • tomekwwa Re: cudowny pomysl !!! - mega SYF 19.10.10, 19:38
          ola, ogarnij się i zobacz do czego odpowiadasz, bo robisz z siebie idiotkę
          • Gość: Adam Bielan Re: cudowny pomysl !!! - mega SYF IP: *.home.aster.pl 19.10.10, 21:49
            ola jest tak zakochana w swoim mieszkanku na kredyt w lesie bemowskim, ze zycie by za nie oddala!
        • Gość: alez olka Re: cudowny pomysl !!! - mega SYF IP: 178.73.49.* 19.10.10, 22:18
          ola popros sasiada aby zaslonil firanki, gdyz swiatlo z jego mieszkania ciebie oslpeia (chodzilo o APARTAMENTOWCE na bielanach, ktore sa bliskie memu sercu) - tak przy okazji, jak sie mieszka w mieszkaniu acciony, gdzie kazdy widzi kazdego ... czy to troche krepujace, czy tez jest super ? tam mozna byloby krecic big brother extra ... czy nie moglas kupic w jakiejs sasiedniej inwestycji, mieszkania z mniejszymi oknami, ale ktore dawaloby odrobine wiecej intymnosci ?
    • racja89 Ha ha 18.12.13, 01:11
      Cóż jedna idiotkę z siebie zrobiłą leśne to nie wrzeciono tak po fakcie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka