Dodaj do ulubionych

Robyg - osiedle kameralne

IP: *.rednet.pl 02.11.10, 15:14
na targach mieszkaniowych rozdawali foldery z nowym osiedlem na Bemowie. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Budują czy czekają? Na ich stronie nie ma takiej inwestycji. Z góry dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: oj tam zanim kupisz u robyga ... IP: 178.73.49.* 02.11.10, 21:24
      poszukaj w internecie informacji na temat jakosci ich budow :))) no chyba ze tobie scianki gispowokartonowe nie przeszkadzaja, a grzyb w mieszkaniu uwazasz za normalnosc :)))
    • Gość: ojej Re: Robyg - osiedle kameralne IP: 109.243.137.* 03.11.10, 22:21
      Czemu piszesz z domeny rednet.pl? Hę? Bosz :)
      • Gość: pinknet Re: Robyg - osiedle kameralne IP: 46.112.7.* 03.11.10, 23:05
        muhahahahahaha!

ależ podręcznikowo przyłapany OBRZYDLIWY NAGANIACZ!
        Piękna sprawa!

zgłosić go na policję! w dyby i na rynek! żeby dzieci mogły se popluć na płatnego pachołka mafii mieszkaniowej! tfu!

buhahahahaahahaha!

ALE WTOPA!

i co ! łyso ci! REDNETOWCU skubany! hahahahaahha
        • Gość: gość Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.home.aster.pl 03.11.10, 23:18
          siara po całości :D buahahahaaaaaaa!!!
      • Gość: oli Re: Robyg - osiedle kameralne IP: 217.98.20.* 04.11.10, 12:19
        Jakiś niedouczony fachu naganiacza młokos
    • Gość: ddd Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.rednet.pl 09.11.10, 16:54
      byli widziałem i wiem, że będą mieli
      • Gość: autor Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 14.02.11, 14:58
        mieszkam na jelonkach, widziałem pare dni temu że ogrodzili teren i kręcą sie tam robotnicy
        • Gość: ja Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.159.27.29.static.crowley.pl 15.02.11, 18:37
          osiedlekameralne.fora.pl/
          • Gość: Ed Re: Robyg - osiedle kameralne IP: 195.33.129.* 18.02.11, 12:36
            Bylem tam dzis rano na zwiadach przed praca. Wjazd na teren budowy z ulicy Strzelców. Stoi jeden zuraw i widac ze cos juz tam pnie sie do gory. To tyle. Gdyby tylko byla jakas pewnosc ze tym razem zostanie to porzadnie zbudowane i cena jakas przystepna to .... Ale coz, teraz mozna tylko obserwowac. Jesli ktos cos wie to prosze o info
            Pzdr
    • Gość: Trader Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.centertel.pl 27.02.11, 22:28
      To może napiszmy coś merytorycznie:

plusy:
      - pierwszy etap oddalony od ruchliwej Połczyńskiej
      - niska zabudowa (2-4 piętra)
      - własność nieruchomości (nie użytkowanie wieczyste)
      - niezły dojazd do centrum (tramwajem ok. 20 min do Śródmieścia)

minusy:
      - sporo negatywów dotyczących jakości oddawanych budów przez Robyga
      - teren osiedla oznaczony jako glinianki Jelonki (teren położony jest bardzo nisko, może być podmokły)
      - z uwagi na powyższe budynki mogą znacznie osiadać, pękać, ulegać zagrzybieniu
      - latające samoloty nad głowami potrafią być uciążliwe (wiem bo mieszkam na Jelonkach)

Podsumowując, ponieważ przewiduję dalsze spadki cen na rynku nieruchomości (które będą trwały co najmniej kilka lat) oraz nieciekawa pogliniankowa działka, nie kupię tu nieruchomości na etapie budowy.
    • Gość: bońfacy Re: Robyg - osiedle kameralne IP: 212.160.172.* 28.02.11, 09:55
      odnośnie informacji propunuje zapytać kolegów z pokoju obok - jedna z Waszych "firm córek" "redNet24 Agencja Nieruchomości" powinna miec trochę informacji na ten temat....
    • Gość: mieszkaniec Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.phfsa.pl 01.03.11, 09:20
      Proponuję poczytać forum mieszkańców Rydygiera 15 też Robyga i już wszystko jasne: NIE! NIE! NIE! www.rydygiera15.pl/
      • Gość: ja Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 10.03.11, 20:33
        właśnie się zastanawiam nad zakupem mieszkania na bemowie ( osiedle kameralne ) Czytam te opinie i jestem przerażony. Dziwię się że te bloki jeszcze stoją.
        • Gość: gość1 Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 17:10
          ludzie nigdy nie będzie idealnie, zawsze znajdą się plusy i minusy, jak ktoś chce mieć ciszę, to niech kupi działkę pod warszawą i się buduje, to jest miasto, duże miasto i hałas jest wszędzie obecny czy na bemowie czy na ursynowie, dojazd jest niezły do centrum. akurat pierwsze budynki stoją obok glinianek gdzie teren akurat suchy, wiadomo że wilgoć możę chłonąć, ale bez przesady,wszystko zależy od technologii w jakiej jest wykonany fundament, jakoś cały wilanów stoji na terenie podmokłym i jeszcze nic się nie osuneło i nie zawaliło.

ta inwestycja robiona przez robyg jest dla głównego inwestora z holandii i raczej fuszerki nie powinno być, bo główny wykonawca który to teraz stawia to fabet kielce, firma z bardzo dużym doświadczeniem.

pzdr.
          • Gość: plusik Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 18:56
            zawsze znajdą się plusy i minusy najwazniejsze, zeby minusy nie przeslonily nam plusow
            jakoś cały wilanów stoji na terenie podmokłym i jeszcze nic się nie osuneło i nie zawaliło a to pierwszy duzy plus!
            • Gość: juhas Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 19.03.11, 09:51
              Szukam przyszłych sąsiadów. Co myślicie o tej inwestycji ??
              • Gość: marcino Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 01:57
                Witam ja również sie zastanawiałem i już zdecydowałem że kupuje. Jak czyta sie te wszystkie komentarza w internecie o firmie Robyg to aż włosy sie jeżą. Kumpel na moje opowieści o niesławie Robyga powiedział że każdy developer ma takie story, a piszą ci którzy są niezadowoleni. Byłem w sobote u developera i zobaczyłem że sprzedaż naprawdę idzie im dobrze i dużo lokali już sprzedali (podejrzałem całą liste lokali i zobaczyłem że czerwony kolor dominował). Wszystkie benchmarki wskazują że w Polsce jest duża liczba osób mieszkających na m2. Czyli jest podaż, a popyt dopiero po kryzysie sie zwiększa. Wg. mnie teraz jest dobra sytuacja na kupno mieszkania bo ludzie liczą na dalsze spadki i tym samym developer nie podnosi cen. Polityka kredytowa banków staje sie dużo lepsza co stymuluje sprzedaż mieszkań. Dla porównania mieszkania w Ursusie(Ebejot) kosztuja za m2- 7.5k, w Bemowo(Robyg)- 6.7k, na Gocławiu (Dom Dev)- 7.6k, na Bemowie(Dom Dev.)- 7.5k Mieszkania na rynku wtórnym są przewartościowane jak na stan lokalu, dlatego czesto w cenie wliczony jest sentyment właściciela. Kupno jest ryzykiem ale jak chcesz tanio kupić to musisz brać część ryzyka na siebie inaczej będziesz cały czas odwiedzał takie fora.
                Smutne ale prawdziwe.
              • Gość: Execuiter Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 10:05
                ja się zdecydowałem na osiedle kameralne, przyszłych mieszkanców zapraszam do dyskusji, mam zamiar założyć forum o inwestycji, tam będziemy się mogli wymieniać spostrzeżeniami.

pzdr.
                • Gość: Krynio Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 20:10
                  Ja właśnie byłem dzisiaj i też się zastanawiam też mi mówili że tyle mieszkań sprzedali jestem mieszkańcem Jelonek także znam historię tego terenu były tam glinianki wcześniej
                  • Gość: xxxx Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 23:33
                    Zawsze mowia, ze sprzedali, lub ze zarezerwowane. Kiedys u jednego deva malo sie nie poplakalem ze smiechu, jak zaszedlem, to nawet muchy nie lazily po scianach, takie byly ospale, a jak wszedlem rozmawiac o mieszkaniach, to nagle zaczal sie szum, baby zaczely biegac z jednego pokoju do drugiego, wyrywac sobie liste z mieszkaniami, zakreslac, ze wlasnie ktos zarezerwowal, no istny cyrk. Oczywiscie oloweczkiem, zeby sie dalo lato zetrzec przed nastepnym potencjalnym naiwniakiem. Pozdrawiam ludzi z Eco, macie rozmach i fantazje. Jeszcze zmiencie liste na jakas scentralizowana bazke, nawet access bedzie lepszy od kartki papieru, bo siec lokalna to chyba macie w tym biurze pod Orlem?:D
                • Gość: Szyjka Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 14.01.12, 20:32
                  Ja i moj partner wlasnie podpisalismy umowe przedwstepna. Caly ten zakup jest troszke na wariackich papierach i nawet nie wchodzismy na zadne fora zeby sprawdzic tego developera. Teraz sie naczytalismy wszystkich tych negatywow i sami nie wiemy co mamy o tym myslec. Zdajemy sobie sprawe z tego 'ze cos za cos' no i ze zawsze sa jakies plusy i minusy. Prawdopodobnie zaryzykujemy - jak nie ryzykujesz, nie wygrywasz. Dlatego jestesmy bardzo zainteresowani mozliwoscia wymiany spostrzezen.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: kris Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 14.01.12, 22:50
                    Szyjka - dyskusja toczy sie na innym forum - na damym koncu postow masz adres. Zapraszamy.
          • Gość: Magda Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.centertel.pl 20.04.11, 23:02
            Odnośnie Wilanowa i tego jak stoi- załączam bardzo ciekawy link, zaczerpnięty z forum mieszkańców
            www.youtube.com/watch?v=YrRhnBF-eWc
            myślałam bardzo poważnie o zakupie mieszkania na tym osiedlu, ale chyba się skutecznie wyleczyłam. Tym którzy już kupili, mimo wszystko życzę miłego użytkowania:)
    • Gość: gość portalu Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 15:40
      a ja tam nie kupie bo mnie kominy od elektrociepłowni denerwują i ten żółty wieżowiec na skrzyżowaniu :))))
      W sumie duży plus to dojazd do centrum. Glinianki to chyba nie jest problem? One były dość głębokie rozumiem że je zasypią i utwardzą teren a nie będą stawiać w dołku??? :))).
      Cena coś chyba 6,7 tys/m2 - nie jest to okazja skoro kupujemy dziurę w ziemi (i to jeszcze dziurę z wodą:) ). W sumie 6,7 tys. to można już wybrać coś używanego co stoi. Fakt że budownictwo starsze ale Robyg nie gwarantuje że to co wybudują będzie jakościowo lepsze niż to co budowano za komuny. Słowem - szału nie ma. Ot, propozycja do rozważenia.
      • Gość: była zainteresowan Re: Robyg - osiedle kameralne IP: 194.181.96.* 27.05.11, 13:32
        wszystko ładnie wygląda na wizualizacjach.. a w biurze sprzedaży Pan mówi że już prawie wszystkie 2 pokojowe w dużym budynku sprzedane ( gdy byłam tam pół roku temu)3 dni temu byłam ponownie okazało się ze jest jeszcze nadal wiele mieszkań 2 pokojowych do sprzedaży.. jak to się stało? nie wiem..
        pójdźcie też Państwo zobaczyć co się dzieje w tym dole koło biura sprzedaży.. kupa wody tam stoi ..istne jezioro to gwarancja zalanych garaży.. grzybów,itp...
        prócz tego strasznie głośna i ruchliwa Połczyńska.. nie daleko Powstańców Śląskich równie głośna i skrzyżowanie z Dźwigową ( bardzo głośne) wiem bo mieszkam tam w tej chwili.. okolica średnio ciekawa.. salon lexusa, mc donald, salon fiata stacja BP jeszcze jakieś inne zakłady...? to oznacza kameralnie? to ma być cisza i spokój.. ? wyjazd rano z tamtej okolicy to tragedia.. po 5,5 - 5,9 tyś bym może kupiła.. i pewnie taka cena niedługo będzie skoro już sprzedają po 6700.. a mieszkania które były sprzedane pojawiają się znowu..
        co do samego developera to wiadomo.. Robyg oszczędzi na wszystkim..
        ale to tylko moje zdanie... pozdrawiam
        • Gość: nieeee Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 14:38
          nigdy więcej od Robyga!!!
          zobaczcie:
          www.youtube.com/watch?v=vJfjEpMrGnQ&feature=related
          www.youtube.com/watch?v=YrRhnBF-eWc&feature=related
          to jest to co zostało upublicznione a innych tego typu spraw są podobno tysiące

w kryzysie pewnie ściany zrobią z kartonów a szyby z foli!!!! hihihi
          • Gość: jacek Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 11:41
            też o tym myślałem jakiś czas temu ale po tylu opiniach o innych inwestycjach tego dewelopera jakoś mi się odechciało

6700 to jednak trochę za dużo jak na dziurę w ziemi otoczenie tego osiedla hałas i możliwość zalewu
        • Gość: inny Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.mostostal.waw.pl 01.06.11, 10:50
          a gdzie nie jest glosno, dojazd stamtad na srodmiescie zajmuje ok 25 min ( mieszkam praktycznie obok ), jest tramwaj, autobus. jakie korki rano, o czym ty piszesz, wyjazd stamtad jest rewelacyjny, praktycznie w kazdą stronę, pomijam dzwigową bo tam od zawsze nie było po co jezdzic.

cena tam sie zaczynala od 6100, teraz jest po 6700 więc podniesli cenę, z tego względu że jest sprzedanych juz ok 60 mieszkan ze 133 ( to byla oficjalna informacja dewelopera, na podstawie podpisanych przedwstępnych umów ), wiec jak na dziure w ziemi, choc budowa idzie pelną parą i kilka pięter już widac to juz nie do konca taka dziura.

jezeli chodzi glinianki ktore są obok, to woda zostanie odpompowana w calosci a dol zasypany, bo tam powstanie drugi etap ktory wyizoluje akustykę od polczynskiej więc problem z glowy będzie jezeli chodzi o halas.

obecne budynki stoją na suchym terenie gdzie wody nigdy nie bylo, wiec o zalanie nie ma sie co martwic, pozatym konstrukcje robi firma fabet z kielc ktora jest chyba jedną z lepszych firm jezeli chodzi o tego typu roboty ( a wiem bo pracuje w firmie budowlanej )

z drugiej strony osiedla są same domy jednorodzinne a w glebi pelna infrastruktura sklepy, szkoly ,przedszkola, niedaleko hala wola, bazar itd. mozna normalnie zyc.

a sam deweloper dziala tak jak pozostali, myslicie ze dom developmnent, jw, echo, marvipol, sando to fuszerki nie robi ?

moim zdaniem robyg ma niezly stosunek jakosci do ceny.
          • ola Re: Robyg - osiedle kameralne 01.06.11, 12:08

a sam deweloper dziala tak jak pozostali, myslicie ze dom developmnent, jw, echo, marvipol, >sando to fuszerki nie robi ?

>moim zdaniem robyg ma niezly stosunek jakosci do ceny

no nie wiem..
            Robyg ma sprawę w sadzie z każdą wspólnotą w swoich "inwestycjach". To chyba jednak rekord na warszawskim rynku mieszkaniowym...
          • Gość: xyz Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 12:10
            Taaaa, widzielismy na zalaczonych przez kogos filmikach. Ponad 6 kola za metr grzyba to troche duzo, prawdziwki sa tansze i zdrowsze. Ja podziekuje Robygowi, mimo ze jestem na etapie szukania mieszkania - takiego nie kupilbym nawet za 3 za metr, bo nie mialbym wstydu, zeby to komus szybko odsprzedac z zyskiem...
            • Gość: aha Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 18:59
              Kolega "inny" pracuje w firmie budowlanej zwanej Robyg..

pozdrawiam.. weźcie nie ściemniajcie.. bo to aż w oczy pali..:)
              • Gość: juh Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 03.06.11, 19:27
                moim skromnym zdaniem to inwestycja jest godna zainteresowania. Jak zwykle trole forumowe wszystko krytykują. A tak na serio: cena 6,5 tyś + niezła komunikacja, + fajne układy mieszkań, - blisko połczyńska, - bliskość stawów. Ciężko powiedzieć czy warto ? Moim zdaniem można zaryzykować. Podobnie było z inwestycją przy ulicy Narwik. Jak miałem 5-10 lat też tam były glinianki. Jeździliśmy tam w wakacje kąpać się a teraz jakie osiedle?. Kto by pomyślał.
                • Gość: oleg Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.spray.net.pl 03.06.11, 19:50
                  > Moim zdaniem można zaryzykować.

Przepraszam, ze co? Zaryzykować? A to jest oferta prania starych spodni?
                  • Gość: kora Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.11, 18:25
                    zawsze jest ryzyko przy deweloperce, może po tych wpadach na Wilanowie tutaj bardziej się postarają...ludzie jednak ryzykują, sporo mieszkań juz sprzedali
                  • Gość: juh Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 05.06.11, 18:26
                    no właśnie takie gamonie jak ty psują atmosferę rozmowy. Zamiast coś napisać merytorycznie piszesz pierdoły o spodniach heheh
                • Gość: Emil Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.146.182.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.06.11, 18:38
                  Mnie zastanawia jedna rzecz. Te osiedle jest budowane w dużym leju po gliniankach. Kiedyś były tam trzy stawy, które na wiosnę, podczas roztopów łączyły się w jedno duże. Najpierw myślałem, że poziom gruntu zostanie podniesiony, ale okazało się, że budują w tym wgłębieniu. I tu mam pytanie: co będzie na dolnych kondygnacjach, które teraz są odsłonięte: garaże? Bo teraz te budynki sprawiają wrażenie piwnic, które po zakończeniu budowy zostaną obsypane ziemią. A jeśli to będą piętra mieszkalne, to które piętro będzie na poziomie gruntu tj. Połczyńskiej?
                  • Gość: obserwator Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.mostostal.waw.pl 06.06.11, 13:53
                    budynek B jest w małej niecce, w nim 1 piętro to jak poziom zero przy 3 budynkach A, tak więc by nie być w piwnicy, trzeba min. wybrac mieszkanie na 1 piętrze.

ale to nie wydaje sie byc problemem, z tego względu ze drugi etap bedzie na rowni z tym budynkiem B, te 3 budynki A są jako tzw. reprezentatywne i kameralne i są umiejscowione po prostu wyzej, bo tak przebiegal teren.

poza tym są głeboko umieszczone konstrukcje, a woda byla odpompowana z tego miejsca juz latem zeszlego roku i tam wody od tamtego czasu juz nie bylo.

pzdr.
                    • Gość: jk Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.centertel.pl 06.06.11, 14:14
                      To który poziom w wyżej położonych budynkach A jest na poziomie ul. Połczyńskiej?
                      Bo jak zrozumiałem budynek B i kolejny etap są o 1 kondygnacje niżej niż budynki A.
                      • Gość: info Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 16:56
                        w budynkach A, parter jest na poziomie 0 na rowni z ulicą połczyńską, do nich bedzie wejscie po schodkach, ulica bedzie jakby o poziom niżej.
                        • Gość: juh Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 09.06.11, 07:28
                          Wczoraj byłem na budowie. Imponujące jest jak szybko budują. Mam nadzieję, że tak samo solidnie.
                          • Gość: uhu Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 21:33
                            Budują rzeczywiście szybko. I mieć tylko nadzieję, że równie porządnie.
                            Ostatnio Robyg poprosił o kolejną transzę płatności - wynika z tego, że przewidywany termin ukończenia etapu 1 przesunął się. W Robygu twierdzą, że możliwy jest nawet 1 kwartał przyszłego roku.
                            Co do fuszerek - "znawcom" tematu proponuję pobuszować w internecie i znaleźć kilka informacji na temat Dolcana czy Marvipolu. Robyg może i ma sprawy w sądzie (np. z osiedlem na Szczęśliwicach) ale przynajmniej nie wystawial szopek tak jak Marvipol - który krnąbrnym klientom wypowiedział umowy. Polecam materiał TVN.
                            Do obserwatora - widzę, że jesteś zorientowany w budowie. Właśnie zastanawiałem się, dlaczego budynek B stoi w obniżeniu. Czy masz może informacje, kiedy Robyg zamierza rozpocząć budowę kolejnego etapu osiedla, w tym budynku zasłaniającego osiedle przed Połczyńską?
                            • lukasz-szatkowski Re: Robyg - osiedle kameralne 11.06.11, 19:51
                              Drugi etap będzie od strony Brygadzistów i podobno właśnie otrzymali warunki zabudowy (info z Działu sprzedazy), więc do rozpoczęcia budowy etapu II jeszcze dłuuuuugo.

Etap trzeci - od strony Połczyńskiej to zatem pieśń przyszłości

jelonek
                            • Gość: inny Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.mostostal.waw.pl 13.06.11, 14:44
                              data ukonczenia 1 etapu to 30.06.2012 roku z możliwym obsuwem o 90 dni, wiem ze taki zapis istnieje w umowie, po tym czasie robyg bedzie musial wyplacac kary umowne w % odsetkach.

• Gość: xyz Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.home.aster.pl 13.06.11, 19:34
                                Tak. Datę którą podałeś/aś jest wskazana w umowie przedwstępnej. Ale tak jak pisałem, wykonawca przyśpieszył prace związane z budową i w tej chwili przewidywany termin oddania pierwszego etapu trochę się przesunął. Biuro Sprzedaży przyznaje, że jest wielkie prawdopodobieństwo, że skończą wcześniej. Byc może nawet będzie to 1 kwartał.
                                Zresztą widzę to po płatnościach - niedawno zapłaciłem transzę, która powinna zgodnie z harmonogramem budowy pójśc pod koniec sierpnia....
                                • Gość: Gość Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.pse.pl 15.06.11, 11:31
                                  Po przejrzeniu ich umowy przedwstępnej zrezygnowałam. Nic z niej nie wynika. Deweloperowi wszystko wolno a Ty się tylko dostosuj i czekaj.
                                  • Gość: gość2 Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 15.06.11, 16:41
                                    a możesz coś konkretnie napiszesz ? Jakie konkretnie zapisy cię zniechęciły ?
                                    • Gość: Gość Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.pse.pl 17.06.11, 09:13
                                      Brak informacji o uzyskaniu pozwoleń na użytkowanie budynku mieszkalnego,
                                      Brak informacji o terminie max o usunięciu usterek
                                      Zobligowanie osoby do skorzystania z ich notariusza

Z grubsza tyle, jest ich sporo, trzeba się dobrze wczytać w umowę a uważam że to jest za duże zobowiązanie finansowe aby zgadzać się na wszystko. Widziałam dużo lepsze umowy od deweloperów.
                                  • Gość: xyz Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.home.aster.pl 15.06.11, 21:45
                                    Polecam przeczyta umowę przedwstępną np Dolcanu.
                                    Tak prawdę mówiąc to zawsze komuś się coś nie spodoba. Niestety - jeśli chcesz kupic mieszkanie to musisz się dostosowac do dewelopera. Inaczej inni cię wyprzedzą i nie będzie czego kupowac. Chyba że duuuże mieszkanie, to owszem;-)
                                    • Gość: Piotr Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.146.69.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.06.11, 21:58
                                      "Inaczej inni cię wyprzedzą i nie będzie czego kupowac."
                                      Dobre...To cały czas są kolejki, listy społeczne itp?
                                      • Gość: gość2 Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 15.06.11, 22:18
                                        ale ja prosiłem o konkrety mendy forumowe !!!!!!!!!!!
                                      • Gość: xyz Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.home.aster.pl 15.06.11, 23:01
                                        Kup sobie małe mieszkanie - do 40 metrów w Warszawie. Rynek dewelopera - jak nie ty, to za drzwiami są kolejki chętnych.
                                        • kocica_ewela Re: Robyg - osiedle kameralne 15.06.11, 23:25
                                          Gość portalu: xyz napisał(a):

> Kup sobie małe mieszkanie - do 40 metrów w Warszawie. Rynek dewelopera - jak ni
                                          > e ty, to za drzwiami są kolejki chętnych.
                                          dokladnie a ja mam pytanie kiedy kurs robyga pojdzie do gory? bo od debiutu spada albo stoi w miejscu coooo? jak tam ? przedziecie jakos z wynikami za 2 kw? :D:D
                                        • kocica_ewela Re: Robyg - osiedle kameralne 15.06.11, 23:29
                                          Gość portalu: xyz napisał(a):

> Kup sobie małe mieszkanie - do 40 metrów w Warszawie. Rynek dewelopera - jak ni
                                          > e ty, to za drzwiami są kolejki chętnych.

widze te kolejki chetnych po wynikach robyga za 1 kw 2011
                                          "Robyg miał 0,64 mln zł zysku netto w I kw. 2011 r., spadek o 94,1% r/r"
                                          Zrodlo: stooq.pl/n/?f=461460&search=robyg

Ladnie ladnie :D
                                          Radze czytac wyniki z gpw to skarbnica wiedzy o nowym boomie mieszkaniowym :D
                                          • Gość: gosc2 Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 16.06.11, 16:04
                                            W sumie to mało się znam ale może chodzi o to, że teraz mają duże inwestycje. Prowadzą kilka dość dużych projektów. Może realizacja zysków będzie po zakończeniu budów. Czyż nie jest tak ?
                                            • Gość: inny Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.mostostal.waw.pl 20.06.11, 10:24
                                              wczoraj byłem pod budową, budynki już prawie w stanie surowym stoją, stawiają boczne scianki z ytongów ;)

budynek B jest w niecce 2 metrowej, tak więc stojąc na równi przy budynku A, 1 piętro jest na wysokości parteru.

pzdr.
                                              • Gość: juh Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 21.06.11, 11:35
                                                Ja nawet już byłem na terenie. To prawda budynek jest niżej obsadzony ale chyba nie aż 2 metry. W garażu w budynku B są dość spore kałuże. Przy jeziorku został wykopany duży dół w którym jest wbetonowane coś w rodzaju szamba. Chyba po to aby sciągały wodę z jeziorek. Budynki są bardzo masywne. Praktycznie wszystkie sciany międzylokalowe są betonowe. Może przeniesiemy nasze dyskusje i spostrzeżenia na jakieś bardziej prywatne forum ?
                                                • Gość: xyz Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 23:13
                                                  Świetny pomysł z tym forum.
                                                  Masz jakiś pomysł, gdzie?

P.s. A jakim cudem się dostałeś na teren osiedla?;-))
                                                  • Gość: juh Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.aster.pl 22.06.11, 07:38
                                                    na każdej budowie jest dziura w płocie żeby skakać po piwo :)
                                                  • Gość: inny Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.mostostal.waw.pl 22.06.11, 10:56
                                                    witam,
                                                    zapraszam przyszłych mieszkańców jak i wszystkich chętnych do rejestrowania się na forum i wymiany poglądów nt. osiedla.

www.osiedlekameralne.waw.pl
                                                    pzdr.
                                                  • Gość: gośc Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 19:50
                                                    Niestey nie można się zalogować na formum. Mail rejestracyjny nie doszedł na wskazany e-mail. Czy słyszał ktoś o zmianach w aranżacji?
                                                  • Gość: xyz Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.home.aster.pl 22.06.11, 21:57
                                                    Mi się udało, choc rzeczywiście musiałem spróbowa dwa razy.
                                                  • Gość: xyz Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.home.aster.pl 22.06.11, 22:01
                                                    Temat jest założony na forum...
                                                  • Gość: inny Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.tktelekom.pl 22.06.11, 22:51
                                                    Rejestracja juz poprawiona, nie trzeba aktywować przez mail. można się rejestrować, zapraszam :)
                                                  • Gość: robygowiec Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 21:48
                                                    czy wiadomo Wam coś na temat podpisywania zmian w aranżacji?
                                                    minęlo już kilka miesięcy od czasu kiedy Robyg otrzymal zmiany ode mnie i cisza...
                                                  • Gość: inny Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 21:48
                                                    wejdz na forum www.osiedlekameralne.waw.pl - jest tam wątek o tej sprawie.

pzdr.
                                                  • Gość: forum Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 11:14
                                                    Byłem na tym forum. Nic się tam nie dzieje. To raz.
                                                    Po drugie, nie znalazlem tam odpowiedzi na pytanie - od ostatniego postu minęlo prawie 2,5 miesiąca i pewnie wiele się przez ten czas zmieniło.
                                                    Dlatego ponawiam pytanie tutaj.
                                                  • Gość: hmm Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 18:13
                                                    w ogóle na tej budowie przestało się coś dziać od paru miesięcy..
                                                  • Gość: xyz Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 18:24
                                                    a skad to wiesz? byłem tam w połowie lipca, i z tego co ja zauwazyłem (a jezdże tam regularnie co 2-3 miesiące) to budowa się posuwa - np. teraz wstawiają okna.
                                                  • Gość: hmm Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 18:42
                                                    no właśnie.. strasznie długo wstawiają te okna.. dopiero 1 budynek i chyba nie do końca.. wcześniej o wiele więcej osób na budowie było..jakiś taki ruch było widać.. z tego co wiem to też negocjacje z dostawami materiałów są opóźnione.. nic nie mówię że coś jest nie tak ale tylko piszę co widzę.. być może się mylę..
                                                  • Gość: xyyy Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 18:45
                                                    a skąd masz takie informacje?
                                                    Możliwe że roboty przeniosły się do wnętrza - w końcu etap najbardziej spektakularnych efektów budowy mamy za sobą.
                                                  • Gość: hm Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 19:05
                                                    mieszkam w okolicy.. pracuję od 15 lat w branży budowlanej.. i wiem jak wyglądają etapy budowy.. ta zwolniła.. ale jak Ty wiesz lepiej to widocznie masz większe doświadczenie..
                                                  • Gość: xyzzz Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 19:14
                                                    Może i masz racje. Weź jednak pod uwagę, że planowana data oddania etapu osiedla mieszkańcom to koniec czerwca 2012 r. Budowa jest dość zaawansowana jak na tak odległą datę zakończenia budowy.
                                                    Robyg jest spółką giełdową, zatem informacje finansowe są ogólnodostępne. Nie natknąłem się na informacje mówiące o problemach finansowych spółki.
                                                    Oczywiście Twoje uwagi są bardzo cenne, jednak sporo osób może je odczytać jako że zwolnienie tempa budowy może świadczyć o problemach. Po co ludziom szargać nerwy?
                                                  • Gość: hmm Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 19:40
                                                    ale ja nie uważam że zwolnienie tępa jest spowodowane tym że Robyg ma problemy finansowe.. wydaje mi się że mieszkania nie sprzedają się tak jak prognozowano i stąd to spowolnienie.. ale może to być też problem techniczny.. typu woda.. ostatnia pogoda..dużo deszczu.. problemy z zalaniami itd..teren jest wyjątkowo narażony na tego typu sytuacje.. masz racje termin jest odległy i nie sądzę żeby przyszli posiadacze mieszkań mogliby się obawiać jakiś problemów z terminem, własnością czy dokończeniem inwestycji..
                                                  • Gość: xyz Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 20:00
                                                    Fakt - ostatnio pogoda nie jest najlepsza do prowadzenia prac budowlanych.
                                                    tak czy inaczej - bo widzę, że jesteś stałym uczestnikiem tego forum - dzięki za informacje i spostrzeżenia. Zawsze to lepiej jak ktoś ma mozliwość obserwowania postępu budowy na bieżąco i przekazuje swoje uwagi.
                                                    W najbliższych dniach sam przejadę się na budowę zobaczyć, czy od 17 lipca (byłem ostatnio) coś się ruszyło, czy nie.
                                                  • Gość: MKB Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.159.44.114.static.crowley.pl 05.08.11, 14:52
                                                    Aktualnie wstawiane są okna w budynku B
                                                  • Gość: zyx Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 05.08.11, 17:20
                                                    Czyli okna w tych 3 budynkach A są już wstawione?
                                                  • Gość: inny Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.mostostal.waw.pl 19.08.11, 07:52
                                                    nic sie na forum nie dzieje, bo nie piszesz, zacznij zakladac wątki i udzielać spostrzeżenia, to może i inni się dołączą.

budowa idzie normalnie, w srodku nic nie robią, bo nie są zaakceptowane wszystkie zmiany odnośnie zmian lokatorskich i stąd nie wchodzą ekipy instalatorskie, obsunięcia raczej byc nie powinno, zresztą mam umowę w formie aktu notarialnego, więc jak robyg opóźni budowę o 3 miechy, to będzie zwrot 10 % od wartości umowy + możliwość odstąpienia od umowy i zwrot wszystkich kosztów.

• Gość: forum Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 23:09
                                                    Z miłą chęcią. Tylko niech administrator forum najpierw poprawi błąd związany z publikowaniem postów (wyrzuca do strony logowania, mimo wcześniejszego zalogowania się).

A propos akceptacji zmian lokatorskich. U mnie cisza. Kiedyś wzięli od nas zmiany, ale nic nie podpisywaliśmy. Ktoś z was podpisywał cokolwiek?
                                                  • Gość: aaa Re: Robyg - osiedle kameralne IP: 91.208.93.* 24.08.11, 09:35
                                                    tak, ja podpisywałem i dostałem wycenę zmian (w piątek 19.08)
                                                  • Gość: bbbb Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.home.aster.pl 06.09.11, 20:14
                                                    Czesc.
                                                    dzieje sie cos na tym naszym osiedlu?
                                                    Podobno wciaz wstawiaja okna - juz chyba minie drugi miesiac.
                                                    Robyg tez ostatnio poinformowal o koniecznosci wplaty kolejnej transzy za mieszkanie...
                                                  • Gość: Aneta Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 23:53
                                                    Jutro jade na budowe, ale z tego co slysze to ida juz tynki wewnatrz (czyli elektryka pewnie też). ale foty wrzucam na tym forum docelowym:
                                                    osiedlekameralne.fora.pl/
                                                    wejdzcie tam, bo trzeba pogadac nad odbiorem technicznym. nam proponowali już na grudzień!!!
    • Gość: Pan Adasiek Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.205.unused.etelko.pl 05.12.11, 13:42
      Wejdź na forum robyg kameralnie - tam jest folder ze zdjęciami oraz dyskusje.
    • Gość: Max Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 11:01
      Czy to prawda, że w lutym 2012 nie ma już wolnych mieszkań 2 i 3 pokojowych w sprzedaży? Jakie są obecnie ceny na tym osiedlu? Myślicie, że warto teraz inwestować czy lepiej poczekać na spadki cen w tym roku?
      • Gość: play Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.play-internet.pl 17.02.12, 13:30
        Chyba najlatwiej dowiadywac sie u dewelopera...
        Mieszkan chyba juz nie ma ale lada dzien ma ruszyc kolejny etap budowy osiedla.
        • Gość: qwert Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.13, 14:26
          Zapraszam na nowe, aktywne forum Osiedla Kameralnego
          osiedlekameralne2.fora.pl/
          • Gość: Ania Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.14, 23:32
            Dlaczego jest już nieaktywne forum www.osiedlekameralne.waw.pl ?
            • Gość: nick Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.net-serwis.pl 10.01.14, 18:55
              witam serdecznie, zastanawiam sie nad zakupem mieszkania na parterze w kameralnym II. Czy to dobry wybór. Chodzi mi głównie o cene , podobno najtansze. Zalezy mi tez na ogrodku, Prosze o opinie.
              • Gość: nick Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.net-serwis.pl 10.01.14, 18:57
                I jak jest z miejscem w garazu, czy zalewa je ze wzgledu na zanizenie terenu i jaka jest orientacyjna cena
                • m-yc3 Re: Robyg - osiedle kameralne 19.03.15, 11:34
                  Uwaga na ROBYG!!! Nie wiem jak na Kameralnym, ale na osiedlu Young City Bemowo odbiór mieszkania był w grudniu, jest marzec, a w mieszkaniu nadal nie ma prądu. Okazuje się jednak, że ROBYG TO NIERZETELNY deweloper i dba tylko o wyniki sprzedaży. Mieszkania wykończone, a i tak nie można w nich mieszkać, no chyba że ze świeczką. Jakiś koszmar!!!!!!!!! Nikt nic nie wie, ciągle sprzeczne informacje, każdy mówi co innego i termin montażu liczników przesuwany był już milion razy! A miało być tak pięknie...
              • Gość: gosc Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 18:04
                zapraszam na osiedlekamerlane2.fora.pl to pogadamy :)
            • Gość: gosc Re: Robyg - osiedle kameralne IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 18:03
              Admin z dnia na dzień zamknął forum. Teraz znowu działa, ale niesmak pozostał!
    • pkowalski.84 Re: Robyg - osiedle kameralne 08.11.16, 10:05
      Witam,
      chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.
      Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu:
      Piotr 889 228 440
    • madzia20750 Re: Robyg - osiedle kameralne 17.02.17, 11:06
      Niedawno zakupiłam mieszkanie od tego dewelopera i jestem bardzo zadowolona z obsługi. Mam nadzieje, że po odbiorze moja dobra opinie o Robygu nie ulegnie zmianie. Posiadam kartę Robyg Club, więc jeśli ktoś jest zdecydowany na kupno mieszkanie od tego dewelopera proszę o kontakt. Można skorzystać z promocji za polecenie i otrzymać rower, więc warto:) Mój numer to 665801721
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka