gebhard 02.02.11, 09:39 już jest na ich stronie dostępny drugi etap, ciekawy jest trzeci budynek odsunięty od KEN-u, w nim kilka fajnych mieszkań np. to narożne: www.ronson.pl/files/flat-e1-2352-c1e1.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
planespotter Re: Ronson Gemini 2 02.02.11, 10:13 co z tego jak niższy blok będzie zaciemniony tym wyższym stojącym przy KENie i starym jakimś z płyty stojącym od strony zachodniej; ciemno i ponuro - za takie warunki cena 9600 za metr to nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kupiem3 Re: Ronson Gemini 2 02.02.11, 12:00 licza na bogatych egipcjan uciekajacych z kraju... podobno wlasnie u nas maja wyladowac i podobno maja kupowac apartamenty ba nawet cale bloki dla swoich rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
gebhard Re: Ronson Gemini 2 03.02.11, 16:15 cena rzeczywiście spora - pobliskie inwestycje Simuru i SM Imielin były tańsze ponadto wizualizacje, np. nr 2 mijają się z prawdą - na miejscu tej łączki gdzie chłopiec goni piłkę stoi obecnie 8-piętrowy budynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tnt Re: Ronson Gemini 2 IP: *.acn.waw.pl 03.02.11, 16:32 > na miejscu tej łączki gdzie chłopiec goni piłkę stoi obecnie 8-piętrowy budynek etam. zdetonują go i już Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-67 Re: Ronson Gemini 2 04.02.11, 13:51 Mam możliwośc kupna mieszkania w gemini 2 na rogu od strony kena, obawiam się tylko o cisze której nie bedzie przez ruchliwa ulice... Czy któś mogłby sie wypowiedziec na temat czy moje zmartwienia sa słuszne? Najlepiej ktoś mieszkajacy z Gemini I, lub w ogole mieszkajacy przy kenie... jeden plus to duzy balkon i widok na dośc dobrze zadbona ulice, lepsze to przynajmniej od widoku na stare bloki jak w [rzypadku mieszkan od wewnetrznej strony... ale z drugiej strony hałas mnie bardzo martwi... a nie moge kupic innego bo z malych mieszkan zostało juz tylko to... prosze o opinie z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Ronson Gemini 2 IP: *.microsoft.com 04.02.11, 13:57 Ja kupiłem właśnie narożne i jestem pewien swojego wyboru. ronson to jednak nieporównywalnie inny standard niż wspominane inwestycje, a to niestety....kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2 Re: Ronson Gemini 2 IP: *.acn.waw.pl 04.02.11, 18:43 karolina-67 napisała: > Mam możliwośc kupna mieszkania w gemini 2 na rogu od strony kena, obawiam > się tylko o cisze której nie bedzie przez ruchliwa ulice... KEN? KEN to pikuś: siskom.waw.pl/s2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SirAd Re: Ronson Gemini 2 IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.11, 23:39 Bez przesady. KEN jest głośny, wiem, bo mieszkam przy samiutkiej ulicy. Problem jest w lato, gdy jest gorąco, okna są otwarte a motocykliści urządzają sobie wyścigi o 2 w nocy. Poza tym da się przywyknąć :-) A jeśli chodzi o S2 to jest wyraźnie napisane ... Najważniejszymi obiektami inżynierskimi są na tym odcinku tunel pod Ursynowem długości ponad 2600 m... więc to chyba nie będzie zbyt uciążliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2 Re: Ronson Gemini 2 IP: *.acn.waw.pl 08.02.11, 09:53 > ... Najważniejszymi obiektami inżynierskimi są na tym odcinku tunel pod Ursy > nowem długości ponad 2600 m... Po czym poznać, że polityk kłamie? Po tym że rusza ustami www.tvnwarszawa.pl/archiwum/2,2298052,1,1,0,0,wideo.html poza tym, obojętnie jak tego nie zbudują, tony spalin będą truć tak czy siak Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-67 Re: Ronson Gemini 2 08.02.11, 13:52 Mam jeszcze takie pytanie, co uważacie na temat, że na budynku ma być trafostacja? Czy to ma wogóle znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
gebhard Re: Ronson Gemini 2 08.02.11, 14:46 chyba nie "na" budynku tylko w ewentualnie pod. to normalne rozwiązanie jeśli jest to trafostacja dostarczająca prądu na potrzeby budynku i są zachowane minimalne odległości (2,8m) między nią a pomieszczeniami przeznaczonymi na stały pobyt ludzi (sypialnie itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabad57 Re: Ronson Gemini 2 IP: 94.42.88.* 25.02.11, 15:40 Chyba jednak nie do końca jest tak jak piszesz... Zakupiłem mieszkanie w mniejszym budynku, od strony płd. Bardzo dokładnie analizowałem wszelkie google mapy itp i muszę prosić, żebyś dokładniej się im przyjrzał. To że mniejszy budynek będzie zasłaniany przez większy nie ma praktycznie żadnego znaczenia gdyż jest usytuowany od str płn - wsch. Natomiast od strony zachodniej, owszem znajduje się jakiś stary blok, ale ma on tylko 3 kondygnacje. Pozdr. Mam pytanie do pozostałych... Ile udało wam się zejść z pierwotnej ceny?? Oprócz oczywiście tego 5% "rabatu", który wszyscy zdaje się dostają. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-67 Re: Ronson Gemini 2 01.03.11, 09:49 > Mam pytanie do pozostałych... > Ile udało wam się zejść z pierwotnej ceny?? Oprócz oczywiście tego 5% "rabatu", > który wszyscy zdaje się dostają. 5% + jakieś około 5%... a jak u Pana/ Pani sytuacja sie wyklarowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabad Re: Ronson Gemini 2 IP: 94.42.88.* 01.03.11, 13:32 No właśnie u nas jest problem z zejściem więcej niż te "gwarantowane 5%", ponieważ chcemy wpłacać cenę ratami (tzn. po 10% - regularnie). Kolejne 5% dorzuciliby gdybyśmy zapłacili 100% od razu. Rozumiem, że Państwo wpłacili całą kwotę lub jej większość przy podpisaniu umowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ronson Gemini 2 IP: 85.222.109.* 09.02.11, 11:08 Może kilka jest, ale większość to porażka www.ronson.pl/files/flat-a802-2260-gii_b9b52_61.pdf 2 pokoje (oczywiście z aneksem) - sypialnia 8 m2, łazienka 7 m2 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gebhard Re: Ronson Gemini 2 09.02.11, 13:46 no tu układ ścianek działowych rzeczywiście słabiutki, z przechodnim salonem ale przy odrobinie wysiłku można powiększyć sypialnię kosztem łazienki i zrobić do niej wejście z holu aneks na szczęscie z oknem i we wnęce więc można go wydzielić moim zdaniem układy są o wiele lepsze od tych koszmarków które pamiętam z I etapu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Ronson Gemini 2 IP: 194.154.219.* 09.02.11, 16:31 tak, rozklady sa dziwne, ale tak jak w linku powyzej na 43m2 sa niby dwa pokoje. w mojej subiektywnej ocenie o wiele ciekawsze rozklady ma www.smsnd.pl na Elsnera 9 przy Nowoursynowskiej. niby jest to troche dalej do metra ale za to jest o 1tys z metra taniej i nie ma przechodnich pokojow (a wlasciwie to hallow, bo jak nazwac pokoj z ktorego sie wchodzi do kuchnii i do sypialnii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nasti Re: Ronson Gemini 2 IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 11:47 tak, Gemini Ronson blizej metra, ale cena tysiac wyzsza, halas chyba mniejszy jednak na Sluzewiu przy Nowoursynowskiej - na tym smsnd.pl. Nie wiem, chyba lepiej przy Dolince. I rozklady fajniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Ronson Gemini 2 IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 20:51 fakt, ze nad dolinka taniej, ale sa tez inne roznice, dom smsnd jest budowany na uzytkowaniu wieczystym, poza tym bedzie w tym budynku duzy sam spozywczy z alkoholem, a spoldzielnia juz w umowie rezerwuje sobie prawo zamieszczania reklam na elewacji, wiec co komu tam odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Ronson Gemini 2 IP: 194.1.144.* 15.03.11, 20:53 Ale w Spółdzielni trzeba liczyć się z waloryzacją cenową, tu z kolei cena jest stała i ostateczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastanawiam sie Re: Ronson Gemini 2 IP: *.kh.pl 03.03.11, 17:31 Witam wszystkich, Mam pytanko do tych którzy zakupili/noszą się z zakupem mieszkania w gemini 2: Czy podpisaliście/zamierzacie podpisać umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego? Chodzi mi o to czy deweloper pokroju Ronsona (notowany na GPW z kilkoma zrealizowanymi inwestycjami itp.) może pokusic sie o taki numer jak oportunistyczna sprzedaz mieszkania, na ktore jest juz podpisana umowa przedwstepna z innym klientem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabad57 Re: Ronson Gemini 2 IP: 94.42.88.* 04.03.11, 10:01 Witam, ja jestem na etapie podpisywania umowy przedwstępnej. Nie będzie ona miała formy aktu notarialnego, lecz zwykłą formę pisemną. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, jaką opisałeś, tzn. że deweloper sprzedaje mieszkanie, które było przedmiotem umowy przedwstępnej w formie aktu pomiędzy innymi stronami. To by ich potencjalnie narażało na sporą stratę, dlatego że Ty byś miał zakupione prawnie mieszkanie, natomiast osoba, która podpisała umowę przedwstępną mogłaby domagać się np. zwrotu 2x zadatku (tj. tego co zapłaciła przy umowie przedwstępnej razy 2) plus ewentualnie domagać się odszkodowania w wysokości strat, które poniosła przez to, że na zawarcie umowy sprzedaży liczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SirAd Re: Ronson Gemini 2 IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.03.11, 22:58 Witam, ja podpisałem z Ronsonem umowę w formie aktu. W umowie tej ronson oświadcza, że w księdze wieczystej nie ma roszczeń do lokalu który zamierzam nabyć. Tak więc jeżeli byłaby druga umowa na te samie mieszkanie to developer zeznałby nieprawdę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 17:48 Nic się tam nie dzieje, tylko biuro sprzedaży działa :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiłam Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: 194.1.144.* 15.03.11, 20:56 Dzisiaj dowiedziałam się, że najpóźniej 18.03.2011 Ronson ma ruszyć z budową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 22:10 Witam, Jaki bank udziela kredytu na mieszkania z tej inwestycji? Pzdr, J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dab Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: 94.42.88.* 21.03.11, 12:40 z tego co wiem to raczej każdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: *.cst.tpsa.pl 21.03.11, 15:32 no właśnie nie jest tak różowo, nie ma nawet jeszcze dziury w ziemi, inwestycja nie jest kredytowana, developer nie występuje w bankach na listach "zaufanych developerów" - w sumie to nie wiem dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 07:17 Tak coś się z tym 18-tym marca nie zgadza, bo działka nadal spokojnie sobie istnieje i na żadne prace budowlane się tam nie zanosi, ciekawe w czym problem, że nie podają daty rozpoczęcia budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastanawiam sie Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: *.kh.pl 23.03.11, 10:14 Dobre pytanie - z tego co pamiętam, pierwotnie mieli ruszyć z budową przed końcem lutego. Czy miał ktoś jakieś wieści od dewelopera z wyjaśnieniem tej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jle_ffm Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: *.infonet.com 29.03.11, 14:47 Z tego co sie wstepnie dowiedzialem, to opoznienie wystapilo z powodu jakis jeszcze brakujacych formalnosci ktore zostaly ostatnio przez nich w koncu dopiete (przeniesienie pozwolenia na budowe z Ronson Dev. na Ronson Gemini). Na placu dziala juz koparka, ale tempo pracy nie zachwyca i jakos to wszystko sie slimaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 09:40 No właśnie, zabierają się do tego jak do jeża i najgorszy jest brak zwykłej informacji o przyczynach tak powolnego rozpoczynania budowy w stosunku do obietnic rozpoczęcia budowy jeszcze w lutym (mrozy moim zdaniem niczego nie tłumaczą, bo inne budowy w tym czasie w jakimś stopniu działały). Trochę to wszystko dziwne, bo wyglada to tak, jakby tylko dorywczo wpadali robotnicy z innych budow hochtiefa, cos tam podłubią dla pozoru, ale żadne konkretne prace nie są podjemowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badboy Hahahaha IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 09:56 ronson rozpoczął nową metodę sprzedaży: obietnica dziury w ziemi, i jak widać nawet na to barany dają się złapać hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAsia Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 17:10 dla zainteresowanych mogę powiedzieć, że ronson ma sporo czasu na zakończenie Gemini 2 więc nie ma się co martwić że roboty idą powoli dobrze - beton porządznie się wysuszy ściany nie będą pękać, roboty idą zgodnie z harmonogramem i na pewno skończą przed terminem z umowy, pamiętajmy że to nie Ronson jest marką tylko Hochtief, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ciekawe kiedy zaczną budowę? IP: *.sgh.waw.pl 04.06.11, 09:34 Getin Noble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ronson Gemini 2 IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.04.11, 19:33 Witam, wszystkich przyszłych mieszkańców jak również zainteresowanych zakupem mieszkania w inwestycji Gemini 2 zapraszam na forum www.ronsongemini2.fora.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werbatin Re: Ronson Gemini 2 IP: *.180.17.28.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.05.11, 15:54 jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Ronson Gemini 2 IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 19:00 w kwietniu już miałam zakupić mieszkanie w Gemini 2, ale nie znalazłam nic odpowiedniego, zwłaszcza nie pasowały mi kierunki na które były zwrócone okna - w większości południowy zachód. Cena też dość wygórowana. Na szczęScie na targach mieszkaniowych trafiłam na SM Służew nad Dolinką, której budowy nie znalazłam wcześniej w żadnych ogłoszeniach, choć nie wiem czemu, bo było z czego wybierać a blok już stoi w stanie surowym, w fajnym miejscu i ceny też fajniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Ronson Gemini 2 24.09.11, 16:08 Witam! Chciałabym się dowiedzieć czy macie jakieś nowe informacje na temat Gemini 2? Byliśmy dzisiaj w biurze dewelopera i spodobały nam się 2 narożne 2pokojowe mieszkania. Dużo mieszkań jest już sprzedanych i sami nie wiemy co robić. Bardzo odpowiada nam lokalizacja. Mieszkamy teraz w tej okolicy i hałas jest niezbyt duży, przynajmniej dla nas. I czy lepiej spłacać w formie rat proponowanych przez nich czy może najpierw zaliczkę a potem całość? Z tego co widziałam budowa już ruszyła, mieszkania mają być oddane w grudniu 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ronson Gemini 2 IP: *.home.aster.pl 24.09.11, 19:36 Ja sie tez niedawno zdecydowalem na zakup. Faktycznie sporo mieszkan jest juz sprzedanych, ale wybralem takie jakim bylem zainteresowany, na wysokim pietrze. Tez mieszkam na Ursynowie, wiec stad wybor Gemini. Zdecydowalem sie na ich harmonogram. Formalnosci kredytowe mam juz za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z starego bloczku Re: Ronson Gemini 2 IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.11.11, 02:49 Witam, mieszkam w 'starym" bloczku przy budowie Gemini2. Jak patrzę na tę budowę, to się cieszę że mieszkam w bloku który stoi już kilka ładnych lat. Ostatnio nasza spółdzielnia wzięła się do roboty i w 3/4 blok jest zmodernizowany ( automatyka grzewcza, oświetleniowa, nowa fasada, okna, remont balkonów itd.). To tak względem tych co piszą "stary jakiś bloczek". Co do budynku C z inwestycji Gemini2 to drodzy przyszli sąsiedzi będziecie mieszkać jakieś 50 m od "naszych" miejsc parkingowych :). Nasz blok odsunięty jest nie więcej niż 90 m od budynku C. Będziemy sobie po części zaglądać w okna. Powyżej 3 piętra ze swoich okien będziecie oglądali papę na "naszym" dachu :). Wizualizacje mają mało wspólnego z rzeczywistością - Ronson pod inwestycję zniszczył 90 % roślinności. Coś tam będą sadzić, ale ciekawe jak się to utrzyma przy smrodzie naszych spalin. Ciąg pieszo jezdny znajduje się około 65 m od zachodniej fasady bloku C i go niemalże otacza, więc raczej samych dzieci na dwór nie puścicie. Placyk zabaw przy Gemini 1 to śmiech na sali :) Już "nasz", spółdzielczy dwa bloki dalej jest z pięć razy większy. Jak mocno lało rok temu to garaż w Gemini 1 zamienił się w basen, teraz co pada deszcz dziadki z ochrony latają z workami z piaskiem. Mógłbym tu jeszcze wiele pisać. Nie myślcie że piszę to złośliwie, nawet się cieszę że nas zasłoni blok C, bo w lato jest takie nasłonecznienie, że ciężko spać rano, nie mówiąc już o temperaturze. Teraz przyjmie to na siebie bloc C :). Po prostu zastanówcie się jeszcze raz mieszkańcy Gemini2.... Jedno co mogę zapewnić, zyskacie fajnych sąsiadów z 8 -emki :). Pozdrawiam i do zobaczenia jak zaczniecie się wprowadzać :) J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Ronson Gemini 2 IP: *.e-plan.pl 12.11.11, 21:22 A ja mieszkam w budynku SIMUR na wysokim piętrze. Co do "starego bloku" to on rzeczywiście teraz ładnie wygląda i czasem Wam zadroszczę, że macie taki piękny ogród od strony zachodniej. Ronson przesadził z budowaniem tak gęsto - ten blok C jest tu strasznie wciśnięty. Zniszczyli całą zieleń. Jak widać po Gemini I, Ronsona nie obchodzą miejsca parkingowe przy lokalach usługowych. Przed naszym blokiem 53 nie parkujcie, bo przyjeżdża straż miejsca i wlepia mandaty. U nas Pod Brzozami nie zalewa garaży - dobrze zbudowane. Okna mamy praktycznie dźwiękoszczelne, tylko trohę ich za dużo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś