Dodaj do ulubionych

SABE investment Wola osiedle symfonia

IP: *.acn.waw.pl 26.03.11, 19:14
Witam,

Rozglądam się za mieszkaniami na woli, czy ktos z Was slyszal o takim deweloperze i o jego inwestycji ?
Jakiś jest teraz rabat sprzedazowy ale obawiam sie ze ceny sa specjalnie zawyzone zeby wykazac rabbat, oraz narazie nawet dziury na dzialce nie ma tylko jest ogrodzona, czy ktos wie cos moze wiecej ?
Obserwuj wątek
    • Gość: wolak1 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 11:16
      Jesteśmy zainteresowani kupnem mieszkania w tej inwestycji.

Dziwi trochę brak jakiegokolwiek zainteresowania na tym forum... :]
      • Gość: P Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.13, 15:13
        Zapraszam na forum osiedla Symfonia - www.osiedlesymfonia.com.pl
    • kingston.livingston Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 26.07.11, 09:42
      Szukam przyszłych sąsiadów, ujawnijcie się! :)
      • Gość: marta Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.atman.pl 01.08.11, 11:47
        Zgłaszam się, kupiłam:) Budynek D:)
      • Gość: mka Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.bentley.com 01.08.11, 12:50
        dołączam do grona sąsiadów :o)
        • Gość: jerry Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.open.pl 03.08.11, 16:47
          i ja! blok B
          • Gość: gonzo Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.spray.net.pl 03.08.11, 17:19
            wolak1
            kingston.livingston
            marta
            mka
            jerry

Zbieranina deweloperskich tłuków z biura sprzedaży lub jeden deweloperski tłuk z biura sprzedaży, który myśli, że jak napisze kilka razy "i ja też kupiłam" bez jakiejkolwiek merytorycznej zawartości to zleci się tłum.

Swoją drogą w tej branży i na tych stanowiskach orłów przecież nie ma.
            • treadstone73 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 03.08.11, 22:17
              Gość portalu: gonzo napisał(a):

> wolak1
              > kingston.livingston
              > marta
              > mka
              > jerry
              >
              > Zbieranina deweloperskich tłuków z biura sprzedaży lub jeden deweloperski tłuk
              > z biura sprzedaży, który myśli, że jak napisze kilka razy "i ja też kupiłam" be
              > z jakiejkolwiek merytorycznej zawartości to zleci się tłum.
              >
              > Swoją drogą w tej branży i na tych stanowiskach orłów przecież nie ma.

Koledze jerry'emu to się nawet nie chciało przełączyć w laptopie na modem usb... Prosto z open.pl walił :)
              • Gość: jerry Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.open.pl 08.08.11, 14:37
                no tak wyszlo, przegladalem forum i dorzucilem sie do dyskusji z nadzieja ze rzeczywiscie poznam przyszlych sasiadow, bez zmiany ip na ukryte czy inne.
              • Gość: OSZUKANY Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.aster.pl 03.11.11, 00:19
                OSZUKANYCH PRZEZ FAŁSZYWE WPISY NA FORACH wrzucone przez kiepsko opłaconych studenciaków na zlecenie .
                Jest taki budynek nad rzeką, Legia blisko , gdzie miał być tłum fajnych kolesiów , a są pustki.
            • kingston.livingston Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 04.08.11, 11:59
              Pompuj się, hejterku. Tylko to możesz.

Szukam sąsiadów, nie forumowego bękarta.
              • treadstone73 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 04.08.11, 13:05
                apisz jeszcze, kingston.livingston napisał:

> Pompuj się, hejterku. Tylko to możesz.
                >
                > Szukam sąsiadów, nie forumowego bękarta.

Napisz jeszcze, że:
                - nie mam swojego
                - nie stać mnie
                - mieszkam u mamy/pod mostem
                - wynajmuję i nawet wbić gwoździa nie mogę

albo dowolny inny argument.

P.S. Napisz mi też co takiego pompuję i czego nienawidzę bo nie skumałem :)
                • kingston.livingston Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 04.08.11, 14:26
                  To była odpowiedź do "gonzo", przykleiła się inaczej.
              • Gość: Kot Edward Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.183.250.3.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.08.11, 16:32
                > Pompuj się, hejterku. Tylko to możesz.
                >
                > Szukam sąsiadów, nie forumowego bękarta.

Zdumiewającym językiem posługują się mieszkańcy tej inwestycji. A narzekacie na Wrzeciono :)
            • Gość: jerry Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.open.pl 08.08.11, 14:32
              gonzo jak chcesz to przesle Ci umowe przedwstepna.
              Na szczescie Ty nie bedziesz mieszkal na tym osiedlu. ufffff
          • treadstone73 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 03.08.11, 23:13
            Gość portalu: jerry napisał(a):

> i ja! blok B

W 88m2 mieszkaniu 2 pokoje mają po 8m2. W innym mieszkaniu jest 12m2 pokój i o wymiarach 6x2m. Nie żartujcie, że ktoś to kupuje :)
            • treadstone73 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 03.08.11, 23:41
              treadstone73 napisał:

> Gość portalu: jerry napisał(a):
              >
              > > i ja! blok B
              >
              > W 88m2 mieszkaniu 2 pokoje mają po 8m2. W innym mieszkaniu jest 12m2 pokój i o
              > wymiarach 6x2m. Nie żartujcie, że ktoś to kupuje :)

A w mieszkaniach około 75m2 (budynek C) z WC wychodzi się prosto na "salony". Kto to projektował??
              • kingston.livingston Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 04.08.11, 12:03
                Jeżeli już zechciało ci się otworzyć plan, to na dole na formatce masz namiary na projektanta.

Projektant:
                S.A.M.I Architekci
                Mariusz Lewandowski i Wspólnicy
                ul. Dereniowa 2 lok. 9
                02-776 Warszawa

Napisz do nich, chętnie wysłuchają opinii forumowego eksperta.
                • treadstone73 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 04.08.11, 13:03
                  kingston.livingston napisał:

> Jeżeli już zechciało ci się otworzyć plan, to na dole na formatce masz namiary
                  > na projektanta.
                  >
                  > Projektant:
                  > S.A.M.I Architekci
                  > Mariusz Lewandowski i Wspólnicy
                  > ul. Dereniowa 2 lok. 9
                  > 02-776 Warszawa
                  >
                  > Napisz do nich, chętnie wysłuchają opinii forumowego eksperta.

Ja nie jestem ekspertem :) Ja się zastanawiam jakim projektantem możne być człowiek który:
                  - w 88m2 mieszkaniu znajduje miejsce na 2 pokoje po 8m2
                  - w 75m2 mieszkaniu projektuje 12m2 pokój o wymiarach 6x2m
                  - projektuje w mieszkaniu wejście do WC w połowie pokoju dziennego.

Podyskutujesz z powyższym?? I nie spinaj się tak bardzo. Kupiłeś, wtopiłeś więc teraz mieszkaj sobie spokojnie. Ja piszę, coby inni którzy się zastanawiali zwrócili na to uwagę i się zastanowili dłużej. A z listy sprzedanych lokali wynika, że cała masa ludzi myśli podobnie do mnie:)
                  • kingston.livingston Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 04.08.11, 14:25
                    Nie interesują mnie inne mieszkania niż moje.
                    Moje, przyszłe - podoba mi się jak najbardziej.
                    Gdyby było inaczej to bym się na nie nie zdecydował.

Co oznacza "wtopiłem"?

Mamy *kompletnie* inny punkt widzenia, więc rozmowa nie ma żadnego sensu.
                    • treadstone73 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 04.08.11, 15:07
                      kingston.livingston napisał:

> Nie interesują mnie inne mieszkania niż moje.
                      > Moje, przyszłe - podoba mi się jak najbardziej.
                      > Gdyby było inaczej to bym się na nie nie zdecydował.
                      >
                      > Co oznacza "wtopiłem"?
                      >
                      > Mamy *kompletnie* inny punkt widzenia, więc rozmowa nie ma żadnego sensu.

Podyskutujmy o tym bo do tego odnosiły się Twoje maile:

- w 88m2 mieszkaniu znajduje miejsce na 2 pokoje po 8m2
                      - w 75m2 mieszkaniu projektuje 12m2 pokój o wymiarach 6x2m
                      - projektuje w mieszkaniu wejście do WC w połowie pokoju dziennego.

Patrzyłem tylko na te większe nie sprawdzając niczego poniżej 70m2. Ciekawe jakie cuda są w metrażach 40-70 bo mnie nie interesują :) Co myślimy o projektantach? Że zaprojektowali ładne i funkcjonalne mieszkania czy gnioty niewarte wygórowanych pieniędzy?
                      Kupno takiego mieszkania to wyrzucenie pieniędzy czyli tzw wtopa. To, że Ty sądzisz inaczej nie zmieni rzeczywistości. Dlatego mieszkaj tam sobie spokojnie :)

Co do tekstów typu 'hejter"i "bekart" - gonzo tylko zauważa to co w miare oczywiste - jeśli ty nie jesteś z biura srzedaży to już niejaki jerry pewnie tak :)
                  • Gość: Kot Edward Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.183.250.3.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.08.11, 16:39
                    > Podyskutujesz z powyższym?? I nie spinaj się tak bardzo. Kupiłeś, wtopiłeś więc
                    > teraz mieszkaj sobie spokojnie. Ja piszę, coby inni którzy się zastanawiali zw
                    > rócili na to uwagę i się zastanowili dłużej.

moim zdaniem kingston serio mówi, że kupił ten syf po prostu zgodnie z własnym gustem
                    • Gość: jerry Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.open.pl 12.08.11, 13:37
                      Zapraszam na oficjalne forum "SABE Symfonia" na grupie dyskusyjnej g o o g l e
                      • Gość: aaa Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 14:03
                        Jak komuś się nie podoba, to niech nie kupuje, ale czemu od razu wylewać frustrację na forum i obrażać innych?
                        Nie znam wszystkich planów, ale rozkłady mieszkań 75 m są dobre, przynajmniej na tle innych warszawskich inwestycji. Mieszkania są rozkładowe, 4- pokojowe, co w tym metrażu jest raczej rzadkością,można pokombinować i przearanżować wnętrze.
                        Zdecuduję się na mieszkanie w tej inwestycji, lokalizacja jest bardzo dobra, blisko centrum. No i prace postępują bardzo szybko. Myślę, ze developer jest w porządku, nie jest to żadna spółka celowa, więc raczej nie powinien wyparować. Do tego można dość elastycznie negocjować z nimi warunki.
                        PS. Nie jestem "tłukiem" z biura sprzedaży, dość długo szukam mieszkania i myślę, że to jest bardzo dobry wybór.
                        Pozdrawiam.
                        • treadstone73 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 22.08.11, 15:49
                          Gość portalu: aaa napisał(a):

> Jak komuś się nie podoba, to niech nie kupuje, ale czemu od razu wylewać frustr
                          > ację na forum i obrażać innych?
                          > Nie znam wszystkich planów, ale rozkłady mieszkań 75 m są dobre, przynajmniej n
                          > a tle innych warszawskich inwestycji. Mieszkania są rozkładowe, 4- pokojowe, co
                          > w tym metrażu jest raczej rzadkością,można pokombinować i przearanżować wnętrz
                          > e.
                          > Zdecuduję się na mieszkanie w tej inwestycji, lokalizacja jest bardzo dobra, bl
                          > isko centrum. No i prace postępują bardzo szybko. Myślę, ze developer jest w po
                          > rządku, nie jest to żadna spółka celowa, więc raczej nie powinien wyparować. Do
                          > tego można dość elastycznie negocjować z nimi warunki.
                          > PS. Nie jestem "tłukiem" z biura sprzedaży, dość długo szukam mieszkania i myśl
                          > ę, że to jest bardzo dobry wybór.
                          > Pozdrawiam.

Aha, czyli mieszkanie C/K/IV/04 w którym z WC wychodzi się do pokoju dziennego ma dobry rozkład?

Pozdrawiam :)
                          P.S. Decyduj się szybciej bo braknie. Jak już wykupicie wszystkie te gnioty architektoniczne to może zaczną budować lepiej.
                          • Gość: aaa Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 08:54
                            Nie interesuje mnie rozkład wszystkich 240 mieszkań w tej inwestycji, tylko mojego.
                            Poza tym faktycznie, mieszkania w tym pionie, co mieszkanie, na które się decyduję szybko zeszły.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
                            • Gość: wudoka. Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 10:00
                              Szkoda na dyskusję z trollami z tego forum, nie są zainteresowani tematem, a poza tym wszystko wiedzą lepiej.

Sprawdziliśmy wszystkie inwestycje w okolicy (na J.K. jest ich b. dużo), ta wydaję się być najrozsądniejsza.

Inwestycja wychodzi z ziemi, budują partery.

Ps. Witam przyszłych sąsiadów.
                              Ps2. Tak, oczywiście jestem handlowcem SABE i za każdy post dostaję 10 PLN.
                              • Gość: aaa Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 08:18
                                Bardzo szybko postępują prace, od maja osiągnęli już 19% zaawansowania.
                                Jeśli chodzi o tą okolicę, to początkowo dobrze wyglądało Sowińskiego, ale nie zdecydowaliśmy się na te inwestycję ze względu na kłopotliwe sąsiedztwo.

• Gość: wudoka. Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 08:49
                                  Sowińskiego - masz na myśli Ronson/Verdis?
                                  I sąsiada palącego śmiecie?

Bo jest jeszcze coś takiego:
                                  nasowinskiego.pl/
                                  • Gość: aaa Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 09:54
                                    Chodziło mi o Nasowińskiego z widokiem na park i o sąsiedztwo zlewni szamba, która znajduje się przy Karlińskiego.
                                    Zlewnia chyba aktualnie nie działa. W jej bezpośrednim sąsiedztwie są dwa osiedla - zdaje się, że PKO Property i Home Invest. Podobno są rozmowy o likwidacji zlewni. Jeśli chodzi o Sabe, to jest w odległości ponad kilometra od zlewni.
                                    Na tych terenach mają powstawać kolejne osiedla, więc jest szansa, że ją zlikwidują.
                                    A gdzie dokładnie jest ta spalarnia?
                                    • Gość: wudoka. Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 09:58
                                      Nie, to nie spalarnia.

Poczytaj wątki o tym osiedlu na tym forum - to jest jakiś koleś w okolicy tego osiedla, który robi sobie na swojej działce ogniska ze śmieci.

Oczywiście nie do ruszenia przez naszych dzielnych policjantów i strażaków miejskich i urzędników.

A działki na terenie Warbudu są już rozparcelowane na mieszkaniówkę.
                                      • Gość: aaa Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 10:03
                                        Myślę, że tam się wszystko zmieni. Działka za Sabe, około 20 ha, też jest przeznaczona pod osiedle. Pewnie znikną i słupy wysokiego napięcia i inne cuda. Uważam, że to jest dobre miejsce, blisko centrum, dobrze skomunikowane.
    • Gość: wudoka. Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.11, 13:31
      Jestem mile zaskoczony tempem prac na budowie.
      • Gość: Kasiulek Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.11, 10:55
        Faktycznie szybko z ziemi wyrasta :) Ja też tam zamieszkam. Dostałam informację, że może stan surowy zamkną już na "gwiazdkę". Ja mam mieszkanko w bud. C.
      • Gość: Kasiulek Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.11, 17:09
        I jeszcze jedno. Sprawdziłam sobie jak SABE wywiązuje się ze swoich zobowiązań, bo mam taką możliwośc. Mogę wszystkim przyszłym zainteresowanym sąsiadom powiedziec, że to solidna, terminowa firma :)
        • Gość: Ola Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.182.64.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.11.11, 21:21
          Witam sąsiadów (D). Sprawdziłam dewelopera, wykonawce i inwestora (wywiad gospodarczy) i są ok. Oby tak dalej. Co do okolicy, to osiedle jest w lepszej lokalizacji niż pozostałe na tej ulicy z powodu latających samolotów. Kolega kawałek dalej ma nad tarasem pas przelotowy :))) Rozkład mieszkań ...tez mnie dziwi, ze były jakieś małe klitki zwane pokojami, ale być może są to projekty do przebudowy ... Za jakiś czas bedzie metro, wiec dojazd super, a z planów przebudowy okolicy wiem, ze za naszym :) osiedlem ma być kolejne, obok tez, a ulice naprawią jak już zabudują wszystkie działki. Mi się najbardziej podoba to, ze mam duze okna (190 wyskość na 60 szer.) !!! :) Szkoda tylko, że osiedle nie będzie ogrodzone (tylko wnętrze jest strefą zamkniętą). No i do Biedronki blisko ;)))) Mają oddać za rok na święta, trzymajmy kciuki :)
    • Gość: 1125 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.11, 10:33
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10711525,Ulica_Jana_Kazimierza_zamknieta__Moze_runac_sciana.html
      Na działce obok wyburzają i nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem... ;)

To chyba działka Dantexu? (Dobrolin 2?)
      • Gość: Jan Kazimierz Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.11, 08:13
        Okna wstawiają - dobrze, że przed zimą...
    • Gość: Lokator Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.centertel.pl 19.12.11, 22:00
      Zapraszam przyszłych sąsiadów na forum:
      salon.pl/Osiedle-Symfonia-Jana-Kaziemierza/
      • Gość: Mandingo Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.12, 19:41
        Co tak przycichło.
        Jakieś informacje z placu boju? ;)
    • Gość: Mieszkaniec Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.homebroker.pl 28.02.12, 18:23
      Grupa dyskusyjna na google, tylko dla mieszkańców - SABE Symfonia
      • juz-mam-dosc Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 28.02.12, 22:16
        To tam już ktoś mieszka?
        • Gość: Pan Talon Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.12, 09:47
          Tak, ochrona.
        • Gość: Miieszkaniec2012 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.homebroker.pl 13.03.12, 12:20
          no ok, dla przyszłych ;)
    • Gość: iglak Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 08:36
      oo
      • Gość: wola nieba Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.msz.gov.pl 10.04.12, 12:54
        Szanowni Państwo, pierniczycie o niczym. Piszcie konkretne rzeczy bo wieje wsią i nudą.
        • Gość: Lokator Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.centertel.pl 10.04.12, 14:10
          tia, jak w polskim filmie...
          Grupa na google to tylko Węglarz i Gajewska z Homebroker`a a na salon.pl do zacnego grona dołączyła jeszcze szczekaczka z Metrohouse`a. Państwo wybaczą ale to same tłuki (cytując pierwsze posty). Sprzedaż idzie kiepsko bo i kryzys i zimno jest.. ale małych mieszkań już brak. Budowa ma imponujące tempo. Z nieoficjalnych wieści - przed gwiazdką będą klucze ;)
          • Gość: 1125 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 20:31
            No to czekamy!
          • Gość: Jerry Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.12, 22:04
            Lokator, jak zrobisz lepsze forum i zbierzesz ludzi to chętnie się do niego zapiszę. Na razie nie ma zainteresowania na google, ale liczę na to że się pojawi. A co w tym złego, że temu deweloperowi zaufali ludzie pracujący w branży? nie rozumiem tylko, dlaczego podajesz publicznie nazwiska.
            • Gość: 1125 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.12, 12:28
              Chętnie wesprę dedykowane forum, nie jakieś tam salony24.
          • Gość: wola nieba Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.msz.gov.pl 11.04.12, 16:06
            Przed gwiazdką nie oddadzą, a jeśli nawet to będzie dla mnie duże zaskoczenie bo odbiór od generalnego wykonawcy Budimexu pod koniec listopada b.r. Bardziej realny wydaje się luty 2013 dlatego na przyszłe Święta Wielkanocne zapraszam do mnie ;)
    • Gość: jerry Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.12, 13:34
      Byłem wczoraj na inwestycji, widać już kolory elewacji od strony ulicy i duży napis SYMFONIA na bloku. Co o nim myślicie?
      • Gość: Locus Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.12, 13:33
        dając się wciągnąć w pompowanie tego beznadziejnego "forum": połączenie wyblakłego pomarańczo-czerwonego z brudną bielo-szarością odstrasza na kilometr, przebija nawet kanarkowy na mrówkowcu na sokołowskiej - który wg. wizualizacji - miał być pięknym piaskowcem. Jeszcze gdyby to pachniało oryginalnością... zaraz nieco na zachód mamy coś podobnego! Nawet znajomym nie będzie można powiedzieć w ramach tłumaczenia trasy że do "czerwonego" jadą. Może tynki odpadną szybko w związku z terminem ich nakładania przez Budimex i szybko przemalują. Faktem jest że Fabryka Pasty baaaardzo się postarała w doborze projektantów w porównaniu z omawianym przypadkiem
        • Gość: L. Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.12, 14:47
          Co to jest "Fabryka Pasty"?

Dobrolin?
    • Gość: saabe gowniana inwestycja dla palantow IP: *.centertel.pl 14.05.12, 04:07
      wyglada koszmarnie

lokalizacja obciachowa

ceny ... qrwa 7 tys za co ?????????????? za takie gowno w takiej lokalizacji ..... przeciez to nie warte nawet 4 tys
      • Gość: Jan Kazimierz II Re: gowniana inwestycja dla palantow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.12, 09:15
        O, Asia powraca! Jak leci?
        • Gość: Asia pozdrawia Re: gowniana inwestycja dla palantow IP: *.centertel.pl 14.05.12, 21:21
          fajnie - zrobilam wycieczke po kilku miejscach w likend, aby zobaczyc jak te nasze deweloperskie cudenka wygladaja i ...

1/
          slupy wysokiego napiecia na jana kazimierza zrobily na mnie duze wrazenie - przy saabe chyba ich nie bylo, ale kolor elewacji wprawil mnie w lekie oslupienie ... JEST PIEKNY :)))))) eh ci architekci to maja gust, no ale francuzi w glebi jana kazimierza maja jeszcze ladniejsze :)))))

generalnie suuuuuuper okolica - mnostwo dziwacznych skladow i fajnych budyneczkow chyba z poczatku XX w ... tak sie zastanawiam czy w ogole pozwola je rozebrac, wszak to juz zabytek

no generalnie PIEKNIE ...

tak swoja droga to najladniej wybudowal dantex - jak na nasze polskie realia calkiem zgrabnie, ale ... tam jest strasznie nackane ... tam po prostu nie da sie mieszkac

2/
          pojechalam tez do naszego Izraleskiego Orla, Asa, Sepa, Mistrza Sztuki Budowlanej na Zoliborzu ... ah ten ROBYG ... istne cudenka ... no, ale pierwszy raz moglam wejsc na teren łosiedla - byc moze przez nieuwage ochrony i ... podeszlam do torow ... no nie spodziewalam sie ze to jest aaaaaaaaaaaaaaaaz tak blisko ... w zasadzie to moglabym zrezygnowac z samochodu bo wszedzie dostalabym sie koleja ... ale budynek dosc fajny, tyle ze jak to u robyga .... STRACH KUPOWAC bo nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi sie woda, grzyb, lub kiedy zawala sie sciany albo kiedy deweloper poda cie do sadu i za co

myslalam, ze w koncu zobacze jakas lopate w splace i atelier zoliborz ... no niestety poza wronami niczego nie zobaczylam ... jak stalo w miejscu tak nadal stoi ...

ciekawe czy acciona w koncu pokaze nam swoje cudenka na zoliborzu, czy tez bedzie piescila te ziemie w nieskonczonosc ... z tego co pamietam to w 2012 juz mialo byc chyba wszystko wybudowane, a tu nic

3/
          potem czmychnelam oblukac cuda DD przy a wlasciwie na cmentarzu powazkowskim ... kojarze te okolice od dziecka, ale musze powiedziec, ze nic sie nie zmienilo ... jak byl syf, tak nadal jest ... ciekawe, kto to kupi i czy dd dodaje od razu miejsce na cmentarzu w pakiecie

4/
          na koniec pojechalam do murano i trio ... no coz ... to mi sie w miare podoba, ale jak mieszkac w akademiku ... przeciez studia juz skonczylam ... wiec nie chce sluchac na okraglo balangi w trio byloby oki, ale ... ulica, wentylatory od intraco plus .... te bajeczne krzywe rozklady

wniosek ...
          poki co siedze w swoim mieszkaniu i nic z tym fantem nie robie i ... CZEKAM NA CUD ... czyli na cos na co rzeczywiscie bedzie warto wydac pieniadze ... niestety poki co, szkoda obcasow, ale za to mialam wycieczke

• Gość: Art_of_Trolling Re: gowniana inwestycja dla palantow IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 22:33
            1.
            Normalni ludzie w weekendy chodzą do parku, na basen, do ZOO, do kina, na rower.
            Ty jeździsz po budowach.
            To wiele tłumaczy.

2.
            Który to już twój nick na forum. Tak bez ściemy.
            • Gość: XXX Re: gowniana inwestycja dla palantow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 14:12
              Asia tu się też udzielała..

forum.gazeta.pl/forum/w,106,134980340,,Robyg_prawdziwa_jakosc_fotorelacja_z_koszmaru.html?v=2
              forum.gazeta.pl/forum/w,106,123995243,123995243,Intenso_Wola_ul_Ordona.html
              gwarantuję Wam, jej wybór będzie NAJLEPSZY. :-) tak nota bene ciekawe, który deweloper jej najwięcej płaci za pozytywne komentarze. Bo wolny czas spędza na forach i "wycieczkach objazdowych".

Asia - WAM pokaże, jak się kupuje własne M !!! :-)

• Gość: A. Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.12, 14:34
      Czy komuś udało się uzyskać informacje o ew. konkretnym terminie zakończenia inwestycji?
      (I kw. 2013 - to wiem).
      • Gość: Rozum1 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.12, 11:09
        12.09.2012r. - zaawansowanie budowy 91%

Może do końca roku skończą?!
        • Gość: Kasiulek Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.12, 20:08
          Ja nastawiałam się na połowę stycznia i jestem mile zaskoczona. Rzeczywiście wygląda na to, że uda się przed czasem. W tzw. międzyczasie zamienilam mniejsze mieszkanko w bud. C na trochę większe w bud. D. Jestem bardzo zadowolona :) nawet spotkalam już pod budową kilka osób - przyszłych sąsiadów, których serdecznie pozdrawiam, szczególnie z budynku A z 7 piętra :) Poza tym pozdrawiam wszystkich innych przyszłych mieszkańców, bo sądząc z forum, ci co tu piszą, że kupują, mile i kulturalnie się odnoszą do innych. To dobrze wróży :) a tych, co wylewają pomyje - pytam: po co tu wchodzicie? to jakiś rodzaj leczenia frustracji z powodu własnego niedostatku intelektualnego lub materialnego? Jak mnie nie interesuje zakup pasa cnoty to nie wchodzę na forum dla dziewic.
    • Gość: Ola Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: 79.162.99.* 19.10.12, 20:56
      Po długich poszukiwaniach, odiwedzeniu wielu osiedli, zdecydowaliśmy się z mężem na zakup mieszkania właśnie na Symfonii.
      Jesteśmy bardzo zadowoleni z tej decyzji, na tym osiedlu było wiele mieszkań o ciekawym i praktycznym rozkładzie, co wbrew pozorom nie jest często spotykane.
      NIedawno odwiedziliśmy osiedle, wygląda na praktycznie już ukończone, posadzono już nawet roślinki wewnątrz osiedla.
      Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów :)
      • Gość: Ola Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: 79.162.99.* 19.10.12, 20:59
        Dodam jeszcze tylko jedną uwagę dla przyszłych potencjalnych kupców w RnS- uważajcie na zapis w umowie dotyczący komórki lokatorskiej. Konstrukcja umowy uniemożłiwia zakup komórki w RnS. Bez komórki będzie wszystko ok ;)

Niemniej jednak bardzo polecam to osiedle.
        • Gość: BigL Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 08:52
          Jakieś wieści z budowy?
          Widzę, że obok Dantex ostro się wziął do roboty.
          • Gość: Kasiulek Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.12, 08:32
            Sabe też szybko wychodziło z gruntu i zmiany były bardzo widoczne. Najbardziej dłuży się wykończeniówka niestety... Mam nadzieję, że gdy SABE zdejmie ogrodzenie, budowlańcy nie będą parkować samochodów na nowych chodnikach... Czy ktoś wie, czy odbiory - te końcowe i właściwe - już się zaczęły? Osiedle wygląda jak pudełeczko z gotowym prezentem, którego wciąż nie można otworzyć...
            • Gość: jerry Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.homebroker.pl 02.01.13, 16:28
              odbiory będą od początku lutego :) dziś pojawiła się informacja.
              • Gość: . Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.13, 08:34
                Fajnie! Na czas!
                Nie za wcześnie, nie po terminie.
                Zastanawiam się tylko po co odbiór Sanepidu - oczywiście oprócz tego żeby dać im zarobić...
                • Gość: Balba Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.home.aster.pl 06.01.13, 23:42
                  Już trzeba szykować ekipę remontową żeby można było jak najszybciej się wyprowadzić z tej dziury w której obecnie przebywam :). Jest ktoś z mieszkanka w bloku B ?
                  • Gość: noooo Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: 195.254.177.* 10.01.13, 09:07
                    Witam,

Ja i moja małżonka będziemy na tym osiedlu :) Ale niestety chyba budynek C, w każdym bądź razie numer 17 :) Ekipa już zamówiona meble do kuchni również, nawet już materiały zakupione :)

Pozdrawiam.
                    • Gość: . Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 13:06
                      Rzeczywiście, pierwsze odbiory w pierwszym tygodniu lutego.
                      • Gość: Balba Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.home.aster.pl 30.01.13, 19:36
                        Witam przyszłych lokatorów.
                        Już niedługo odbiory mieszkań.
                        40m2
                        Jakie plusy?
                        1) Bez wątpienia drzwi wejściowe. Porządne, solidne. Koniecznie trzeba ubiegać się o atest - zniżka ubezpieczeniowa gwarantowana.
                        2) dużo dużo gniazdek sieciowych.
                        3) super okna w budynku B.
                        4) porządne parapety
                        5) wysokie mieszkanie
                        6) pomalowane ściany. Nie widziałem prześwitów. Jest dobrze.
                        7) odbiór - zmieścili się w czasie ;)

Jakie minusy?
                        1) nie doprowadzono odpływu w łazience, trzeba będzie kuć jak leci
                        2) co to za blacha na ścianie wnękowej w hallu? Nie mam zamiaru stawiać tam żadnej szafki i cholernie mi to szpeci. Może to jakiś zsyp?
                        3) mały minus za odpadający tynk.

• Gość: x idioto ty powaznie ? IP: *.play-internet.pl 30.01.13, 22:11
                          czy tylko naganiasz na ten szajs i probujesz znalezc debili ?
                        • Gość: . Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.13, 09:23
                          A gdzie ten tynk odpada!?
                          • Gość: Balba Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.home.aster.pl 31.01.13, 19:37
                            na ścianie w sypialni przy oknie. Nie dużo ale trzeba zgłosić.
                    • Gość: Fix Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.13, 10:21
                      Ciekawe gdzie ty te wszystkie materiały trzymasz i jak zdołałeś pobrać wymiary dla ekipy?
                      Jak ja lubie homebrokera za bicie piany na tym forum....
                      • Gość: balkon Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.msz.gov.pl 01.02.13, 16:05
                        U mnie też jest jakaś balacha w ścianie. To pewnie elektryka bo w innych mieszkaniach też są takie nawet w bardziej widocznych miejscach.
                      • Gość: normalny Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 17:21
                        Akurat to osiedle mnie nie interesuje.
                        ALE
                        Wymiary masz przecież na planie.
                        A przed oddaniem normalny deweloper daje (do rozliczenia) rysunek z wymiarami od geodety (czy kto tam to fachowo mierzy).

Ja, jak kupowałem mieszkanie, to zakupione graty trzymałem w pracy w magazynie (bo mamy taki).

Nie pluj jadem, jak nie musisz.
      • Gość: ot sąsiedztwo inwestycji sabe IP: *.153.1.194.in-addr.abg.com.pl 18.02.13, 11:16
        nie wystraszyło was znajdujące sie jakieś 200 m dalej wysypisko śmieci? To chyba gorsze niż równiez znajdująca sie wpobliżu firma produkująca beton i kruszywo?
        • Gość: Hania Re: sąsiedztwo inwestycji sabe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.13, 13:49
          Mi najbardziej przeszkadza poniemiecka szubienica na Odolanach.
        • Gość: ja Re: sąsiedztwo inwestycji sabe IP: *.homebroker.pl 18.02.13, 18:27
          nie, www.propertynews.pl/biura/grupa-warynski-rusza-z-projektami-na-warszawskiej-woli-powstanie-20-tys-mkw-biur,14722_1.html
        • Gość: asseco Re: sąsiedztwo inwestycji sabe IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 20:30
          W głowie masz wysypisko śmieci.
          • Gość: szaza nie można wkuwać instalacji w ściany! IP: *.home.aster.pl 01.03.13, 22:54
            No i wyszło na moje. Zgodnie z regulaminem prowadzenia prac wykończeniowych nie można wkuwać rur w/k w ściany. Rurę od kibla pociągnę chyba po suficie! Cyrk.
            • Gość: majster Re: nie można wkuwać instalacji w ściany! IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 12:40
              Bez paniki.!
              Nie przestawiaj ścian nośnych i wszystko będzie OK.
              Rób swoim mieszkaniu co chcesz...
          • Gość: M Re: sąsiedztwo inwestycji sabe IP: *.free.aero2.net.pl 09.04.13, 18:54
            Czy tekst" w głowie masz wysypisko śmieci" oznacz ze twoim zdaniem nie znajduje sie tam hałdy śmieci na terenie firmy prima s.c. Zajmującej sie wywozem śmieci? Przecież to łatwo sprawdzić. Zachęcam do poszukiwania informacji w necie lub spaceru.
        • Gość: codzienny budokrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 14:55
          widocznie jak ktoś za wszelką cenę musi mieszkać we warsiawie to mu nie przeszkadza.
    • Gość: ojciec_polak Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 17:20
      Koniecznie przy odbiorze sprawdzajcie stan części wspólnych!
      Klatki schodowe, windy, podwórko.
      Zwracajcie uwagę na wszelkie niedoróbki.
      I _wszystko_ spisujcie.
    • Gość: mieszkaniec Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 10:19
      Fajnie, że na dzień dobry są do wyboru chyba trzy kablówki - UPC, Vectra i coś jeszcze...
      Bywa tak, że f. zarządzająca narzuca jednego dostawcę - lipa.
      • Gość: giet Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: 46.183.209.* 05.02.13, 14:26
        A jak jest z podłączeniem prądu, ile trzeba czekać, jaki dostawca?
        • Gość: arczi Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.msz.gov.pl 05.02.13, 14:51
          Z RWE możesz zawrzeć umowę dopiero po podpisaniu aktu notarialnego. Najlepiej udać się osobiście do oddziału i wypełnić formularz. Termin realizacji 7-14 dni ale wiem, że ściągają plomby nawet do 3 dni po podpisaniu umowy.
          • Gość: mieszkaniec Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 18:19
            Potwierdzam, RWE.

Niby mają dwa tygodnie - ale bywa, że następnego dnia już ktoś zdejmuje plomby.
            • Gość: gość Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 21:46
              Nie potrzebujesz aktu notarialnego zeby isc do RWE, wystarczy protokół odbioru mieszkania.
              • Gość: lokator Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: 31.178.15.* 06.02.13, 10:30
                My odebraliśmy swoje mieszkanie 4.02.2013 (poniedziałek) i tego samego dnia podpisaliśmy umowę z RWE a już dzisiaj mamy zdjęte plomby. Wcześniej kontaktowałam się z obsługą klienta z RWE i też mówili że na pewno ok tygodnia. Bzdura.
                • Gość: do lokator Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.home.aster.pl 06.02.13, 21:02
                  Kolego/koleżanko czy było czego się doczepić jeśli chodzi o stan waszego mieszkania? Zgłaszaliście jakieś uwagi?
          • Gość: Piotrek Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.elmark.buko.waw.supermedia.pl 06.02.13, 15:03
            Zapraszam wszystkich na nowo otwarte forum osiedla Symfonia - www.osiedlesymfonia.com.pl
      • Gość: co kupil od SABE Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.13, 21:43
        Nie bedziesz mial firmy zarzadzajacej, ale zapewne zarzad powierzony w formie aktu notarialnego zawarty w akcie sprzedazy mieszkania. Taka forma SABE bardzo odpowiada poniewaz PRZEZ NIKOGO nie sa nadzorowani, poza corocznym zebraniem wspolnoty. Jednak oni umieja na przyklad niezgodnie z Ustawa o Wlasnosci Lokali (art. 30.1.3) nie zwolac corocznego zebrania wspolnoty.

Dodatkowo zainteresujcie sie od samego poczatku kto jest podwykonawca wspolnoty, przynajmniej w jednym przypadku glownym podwykonawca wspolnoty za przynajmniej kilkanascie tysiecy miesiecznie jest dzialalnosc gospodarcza licencjonowanej administratorki SABE, czyli koledzy krolika :-) Odpowiedzialna jest m.in. za pielegnacji zieleni, a zielen jest zapomniana i przypomina dzika dzungle :-)

Jak sie upomnisz w SABE o to aby cos zostalo wykonane do czego sie zobowiazali to mozesz uslyszec ze "swoja egoistyczna postawa epatujesz na otoczenie". Nie zmyslam, oni maja poczucie humoru lepsze anizeli w filmach Bareji.

Patrzcie im na rece i dokumenty od samego poczatku inaczej mozecie byc "strzezeni" jak baranki :-) Jednak oni do dokumentow beda robili wszystko abys dostepu nie otrzymal. Od sierpnia staram sie uzyskac dostep do dokumentow dotyczacych zieleni zarzadzanej przez nich i do dzis cisza, ignoruja wszystko. Ale czemu sie dziwic jak za zielen sa odpowiedzialni znajomi krolika, a wspolnota i wlasciciele sa od tego aby tylko za to placic :-)

Nie sa zlym zarzadca, ale do roboty maja krotkie rece jesli kase za uslugi biora znajomi krolika, a jak wiadomo krolik ma duzo znajomych w lesie :-)
    • Gość: pers Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 18:52
      Proszę się nie bać odbiorów - jakby co pomogę. Andrzej - 798 798 774
    • Gość: telewizor Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 23:57
      1. Strasznie glosna pozornie malo uczeszczana ulica Jana Kazimierza. Jezdza tam gruszki betoniarki zaopatrujace 90% budow woj. Mazaowieckiego. Z drugiej strony przemyslowa trakcja kolejowa budokrusz przeladunek cementu zwiru lub innego swinstwa latem jak wiatr w twoja strone wszystko masz na balkonie.Nie wspomne o huku jaki temu towarzyszy. Z boku zaklady przemyslowe do okola budowa.Przy Sowinskiego baza samochodowa poczty z ktorej wyjezdzaja rozklekotane furgonetki od 5.00 rano. Tyle o oklicy. Zapytaj o wentylacje z pewnoscia odpowiedza ze mechaniczna. Jesli helios to radze uciekac...
      • Gość: los tak chciał Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.home.aster.pl 07.02.13, 18:57
        To było po pierwsze. A gdzie po drugie?
        Poza tym to Warszawa człowieku. Jakbym szukał ciszy i spokoju to wybrałbym wieś i dojeżdżał godziny w korasach w te i w tamte. Ponadto dłużej pracuję niż te wszystkie zakłady przemysłowe, więc żaden problem. Ponadto kto się zdecydował temu widocznie pasuje.
        • Gość: telewizor Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 21:17
          po drugie to kupuj...
    • Gość: wentylator Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.interwan.pl 09.02.13, 22:03
      Zastanawiam się czy zastosowali tłumiki do wentylacji. Mam lekki sen a w nocy na pewno będzie słychać nawet na najniższym biegu. Nie słyszałem dobrych opinii o tej wentylacji. Ciekawy jestem czy przy kładzeniu płytek i konieczności ingerencji w wentylację nie traci się gwarancji?
      • Gość: S-a Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: 91.222.124.* 04.03.14, 15:21
        Wentylacja jest okropna. Hałas ciągły. Ogólnie mieszkania wykończone na słabym poziomie, niestety.
        • Gość: Ид Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: 212.180.227.* 04.03.14, 19:05
          Może musisz wyczyścić filtr?
    • Gość: instalator Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.home.aster.pl 11.02.13, 17:11
      Szanowni lokatorzy, z jakich dokumentów wynika, że instalacja wodna ma iść po ścianie a nie w ścianie?
      • Gość: ojciec_polak Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.13, 18:35
        ?!?!

Instalacja wodna idzie normalnie W ścianie/podłodze.
        • Gość: nerd Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.13, 18:56
          Niestety instalacja idzie PO ścianie a nie W ścianie, a odpływów brak - w Umowie nie jest to dokładnie określone.
          • Gość: instalator Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.home.aster.pl 11.02.13, 19:33
            ok kolego. U mnie w mieszkaniu jest tak, że wszystkie instalacje wodne (nie mówię o "odpływach" które są w podłodze i wystają przy pionie i nie mówię o grzejnikach) idą po ścianie a nie w ścianie. W łazience i w kuchni rury od wody wychodzą z podłogi i ułożone są na ścianie. Nie wiecie z jakich standardów to wynika? Rozumiem, że wcześniej powinno być to ustalone pomiędzy inwestorem i deweloperem a nawet klientem w zależności od tego na jakim etapie budowy kupuje. Mam rację?
            • Gość: ojciec_polak Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.13, 20:41
              Piszesz o samym miejscu przyłączenia.

Odbierałem kilka mieszkań i zawsze tak było.

Byłby (przynajmniej dla mnie) problem gdyby było inaczej.
              Rury z ciepłą i zimną wodą do kranów wychodzą na zewnątrz z podłogi przy ścianie, a potem pionowo do zaworu. (dostajesz plany od dev. jak idą po podłodze).
              Podobnie jak np. zimna woda do pralki/kibla.
              Prowadzisz je sobie gdzie ci się podoba i zakrywasz, a nie dopiero wykuwasz rury ze ściany.
              Nie zawsze chcesz mieć pralkę/umywalkę/zmywarkę/zlew tam gdzie ci dev. narysuje.
              Chyba, że już na etapie projektu sobie coś sam zaprojektowałeś.
              • Gość: ,- Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.13, 09:48
                Ja w swoim mieszkaniu odbieranym od deva też miałem rury na zewnątrz.
                To znaczy idą normalnie w podłodze, a w miejscu przyłączenia wychodzą na ścianę. :)

To chyba normalne... Nie wiem, nie jestem budowlańcem.
                • Gość: QWER Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.13, 16:46
                  Witam,
                  Kupiliśmy mieszkanie w inwestycji Symfonia w Warszawie, deweloper SABE Investments Sp. z o.o. Szukamy sąsiadów, którzy tak jak my nie są zadowoleni z wykonania instalacji kanalizacyjnej (rury po ścianie). Prosimy o kontakt na maila symfonia@onet.eu w celu wymiany opinii na ten temat i znalezienia wspólnie wyjścia z sytuacji
                  • Gość: Wincent Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.13, 19:38
                    Sprawdzaliście? -

www.osiedlesymfonia.com.pl/index.php
                    • Gość: Mo Sabe jako zarządca osiedla IP: *.free.aero2.net.pl 09.04.13, 18:21

Czy to normalne ze sabe w umownie sprzedaży wskazuje sie jako bezterminowo zarządca nieruchomosci i ustala minimalna płatność za te usługę nie podając ani obecnej ani maksymalnej stawki? Widzę 2 zagrożeni- konflikt interesów miedzy zarządca a deweloperem np. W sprawie usterek które powinien usunąć developer a wskazanych przez zarządcę oraz brak wpływu mieszkańców w najbliższym czasie na decyzje zarzadu. Czy to norma czy nie na rynku.
                      • Gość: QWER Re: Sabe jako zarządca osiedla IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 21:46
                        SABE po podpisaniu umowy i zainkasowaniu kasy za mieszkanie traktuje klienta z góry ignorując ostentacyjnie jego prośby i zapytania. W umowie deweloper skutecznie zawczasu zabezpieczył swoje niedoróbki i małe o..ustwa. Radzę skonsultować umowę z UOKiK - Senatorska 27. Jeśli jest taka jak moja, jest duże pole do popisu dla prawników UOKiK...
                  • female1 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 20.10.14, 20:18
                    witam, mam pytanie do tych którzy mieszkają juz ponad rok w Symfonii : czy w symfonii od początku jest ten sam problem z ogrzewaniem ?? nie wiem dlaczego, ale dziwnie oszczędzają i nie jest włączone ogrzewanie ( ustawione na nie wiem jaką temperaturę chyba musi spaść nie wiem do 10 ??by wlączyli ? jest to dla mnie nowy problem, nigdy sie z czyms tamim wczesniej nie spotkalam, przeciez to wlasciciel placi za ilosc zuzytej energii - wiec o co chodzi ??
          • Gość: gość Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.13, 23:00
            Czy ktoś może polecić hydraulika, który przerobiłby instalację wod-kan, ponieważ mam na jednej ścianie doprowadzenie wody, a na innej po przeciwnej stronie łazienki odpływ, w kuchni też ta sama sytuacja co pozostawię bez komentarza. kontak:bmalka@poczta.onet.pl.
            • Gość: gosc Odbiory mieszkań IP: *.itsa.net.pl 29.04.13, 16:49
              Czy u was w mieszkaniu jest również tak dużo pęknięć na ścianach?
              • Gość: Smerf Re: Odbiory mieszkań IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.13, 21:16
                Tak, pęknięć jest sporo (naliczyłem 50) ale to normalne w nowym budownictwie, zwłaszcza że w bloku jak i dookoła trwają prace które znacząco wpływają na grunt.

Gorsze jest to co mamy na podłodze - po wizycie parkieciarzy okazało się że to raczej piach niż wylewka. Trzeba będzie zalać hektolitrami gruntu + kwarcem to potraktować i odpuścić sobie deski na rzecz czegoś mniejszego.
                • Gość: filipc Re: Odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 21:29
                  jeśli masz pęknięcia to nie wynikają one z tego co napisałeś, to tak w skrócie
                • Gość: kr. Re: Odbiory mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.13, 09:21
                  U nas też było szlifowanie i gruntowanie.
                  Wylewka rzeczywiście b. średnia.
                  • Gość: gosc Re: Odbiory mieszkań IP: *.itsa.net.pl 30.04.13, 12:44
                    Czy w łazienkach jest izolacja wodoszczelna?
                    • Gość: _ Re: Odbiory mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.13, 14:32
                      Jak sobie sam zrobisz. ;]
                      • Gość: QWER Re: IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.13, 06:53
                        Posadzka jest bardzo słabej jakości - u mnie w trakcie prac wod-kan było to widać (piach pod cienką warstwą szlichty - bez komentarza...)
                        Mam mały apel do kupujących/odbierających mieszkania: przy oglądaniu mieszkań/odbiorze zwróćcie uwagę na słabej jakości domofony przy bramkach wejściowych na osiedle - przy wybieraniu numeru mieszkania wyświetlają się nie wiadomo co znaczące komunikaty typu "NA POŁĄCZENIE" lub "SŁUCHAWKĘ". Poza tym ten przeraźliwie głośny sygnał - coś w stylu alarmu samochodowego. Żenujące to jest, bo widać, że oszczędzali na tym sprzęcie. Niestety ja nie zwróciłem na to uwagi przy odbiorze...
                        • Gość: m-a Re: IP: 91.222.124.* 21.06.13, 16:48
                          Przykre, ale ja też nie zwróciłam na to uwagi a te pipki przy wejściu często nie działają. No i pani w administracji, która nic nie wie i sprawdzi, rozbrajająca.
                        • Gość: xyz Re: wylewka IP: 88.220.52.* 24.06.13, 16:16
                          Witam,
                          jestem przed odbiorem mieszkania.
                          W których budynkach macie problemy z wylewką?
                          Zgłaszaliście to do Sabe - jaka była ich reakcja?
                          • Gość: lokator Re: wylewka IP: *.play-internet.pl 25.06.13, 13:57
                            Reakcja standardowa czyli brak reakcji jak na wszystko co "zgodne z normą", zwłaszcza jej niższym zakresem. Więc teksty o wysokim standardzie i estetyce to można sobie między bajki wstawić.
                            Uwaga na zarysowania na ścianach powstające podczas szlifowania - wychodzą dopiero przy oświetleniu! a jest ich cała masa
          • Gość: S-a Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: 91.222.124.* 04.03.14, 15:23
            Zgadza się. Brak odpływów. I do tego okropni ludzie w administracji. Jakby z poprzedniej epoki...
    • Gość: codzienny wysypisko śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 14:39
      Osiedle znajduje się na terenie Waryńskiego, gdzie mają swoje wysypiska śmieci prima i ekotab.
      W lato smród padliny, kurz, walające się śmieci i szczury jak koty.
      Niedowiarkom polecam spacerek po okolicy.
    • Gość: codzienny SLUMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 14:46
      Osiedle Symfonia to nowo wybudowany SLUMS.
      Dzieci na podwórku będą się bawiły w bieganie za szczurami z sąsiadujących wysypisk śmieci.
      A na obiadek polecam kuchnię chińską przy bramie wjazdowej na teren Waryńskiego.
      Przynajmniej mają swieze mięsko :)
      Pozdrowienia dla prezesów Waryński Development
      • Gość: m-a Re: SLUMS IP: 91.222.124.* 21.06.13, 16:45
        Niestety osiedle niby "wypasione" a w środku pełno usterek. Na prawdę lipa. Mam niestety na tym osiedlu mieszkanko. Jako przykład podam, że nie zrobiono odpływów od wanny i umywalki (trzeba kuć we własnym zakresie).
        • Gość: level 11 Re: SLUMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.13, 11:46
          Jak to?
          Nie w ogóle rury odpływowej!? Nie ma kanalizacji?!
          Nie chce mi się wierzyć.
          I takie mieszkanie odebrałaś/eś?
        • Gość: jozek Re: SLUMS IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.13, 17:25
          Hej i jak z tymi odpływami, co na to poradziłeś?
          W którym budynku masz brak odpływów? Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Symfonii.
    • mieszkanienamiare2013 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia 26.09.13, 21:46
      Witam,
      Szukam osób zainteresowanych kupnem mieszkania na osiedlu Symfonia.
      • Gość: Agnieszka1 Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.14, 18:22
        Czy wiadomo coś na temat inwestycji w najbliższej okolicy? Kiedy będą burzone stare hale? Co tam powstanie?
        Niestety nie ma planu zagospodarowania terenu. Może tam powstać drapacz chmur.... Okolica obecnie bardzo INDUSTRIALNA nie mieszkalna.
        • Gość: Agnieszka Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.14, 11:25
          Czy ktoś mógłby jeszcze powiedzieć kilka słów o tej inwestycji i deweloperze? Wypowiedzi na forum w sprawie ich innych inwestycji, z poprzednich lat i na temat samego dewelopera są dość pozytywne i zachęcające. Bo okolica jest jaka jest :-( poprzemysłowa. natomiast mnie interesują opinie na temat samego dewelopera i tej konkretnej inwestycji. Kupno mieszkania to spora inwestycja....

• Gość: larisa Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: 5.172.252.* 24.02.14, 19:41
            Większość negatywnych powyższych opinii o jakości niestety się potwierdza. Ciężko z współpracą po zakupie. Koszt zarządu wspólnota kosmiczny (7.60 za m2).. Firemki krolika maja swoj raj. Jakość mieszkania średnia w porównaniu do ceny. Z perspektywy kilku miesięcy długo bym się zastanawiała. Jako mieszkanie z dziećmi to raczej pustynia . Jest to raczej miejsce dla singla.
            Forum nie żyje bo trudno swoje gniazdo kalać. Kto kupił i mieszka "musi" być zadowolony.

• Gość: paweł Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.play-internet.pl 25.02.14, 08:21
            Klienci głosują butami. Małe i "atrakcyjne" lokale sprzedały się. pozostały duże zongi. Lokalizacja słaba. Ja obawiam się co powstanie obok. Bo mieszkanie w cieniu wieżowca może znacznie obniżyć wartość naszej inwestycji. A nie mamy planu zagospodarowania terenu.
            Współpraca po zakupie znacznie gorsza. Kontakt w byle sprawie wymaga wiele cierpliwości. potwierdzam poprzednie wpisy co do jakosci jest raczej słabo.
            • Gość: Reno. Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.14, 12:14
              Nie wiem skąd taki pesymizm? Nam (2+2) dobrze się mieszka, jakoś od wakacji.
              Jasne, lokalizacja ma swoje minusy - teren (po)przemysłowy - ale z perspektywą ucywilizowania.
              Dokładnie to samo było na wolskim Młynowie.
              Nie wiem o co chodzi z tą kiepską jakością - u nas psuła się winda - ok, już jest dużo lepiej.
              Okna i drzwi zostały wyregulowane.
              Z dziećmi chodzimy na plac zabaw do parków po drugiej stronie Wolskiej (spacer 10-15 min.)
              Nie podoba się nam to, że dzieciaki z przedszkola okupują ten osiedlowy.
              Faktycznie - stawka za zarządzanie wysoka - ale po to mamy wspólnotę żeby o to walczyć.
              Bardziej boli opłata za wieczyste...
              • Gość: sn Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.14, 09:47
                Boli opłata za wieczyste bo naliczono 3 % zamiast 1% (na cele mieszkaniowe)
                SABE nie złożyło wniosku o zmianę stawki przez cały rok od momentu uzyskania pozwolenia na użytkowanie do końca 2013r . SKANDAL
    • Gość: Inproro Interiors Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 15:34
      Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów :
      wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę.
      Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę
      Państwa projektów.
      • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych
      informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu
      i korzystając z jednego źródła kontaktu.
      • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym
      standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie
      z projektem.
      • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno
      wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza
      się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami.
      • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone
      doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w
      zasięgu jednego telefonu.

Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji.

Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również
      remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń.
      Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem.
      Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów.
      Pozdrawiam
      535 406 302
    • Gość: Inproco Interiors Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 09:52
      Witam Państwa,
      Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów :
      wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę.
      Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę
      Państwa projektów.
      • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych
      informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu
      i korzystając z jednego źródła kontaktu.
      • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym
      standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie
      z projektem.
      • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno
      wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza
      się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami.
      • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone
      doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w
      zasięgu jednego telefonu.

Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji.

Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również
      remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń.
      Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem.
      Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów.
      Pozdrawiam
      535 406 302
      • Gość: asssa Re: SABE investment Wola osiedle symfonia IP: *.itsa.net.pl 11.03.14, 09:53
        Skończ waść spamować, nikt Cię tu nie potrzebuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka