Dodaj do ulubionych

system alarmowy

06.04.11, 14:43
Witam, tak się zastanawiam, znalazłem ostatnio w skrzyncę ofertę "nie do odrzucenia" dotyczącą zainstalowania systemu alarmowego. wiem że zabezpieczeń nigdy dość, ale po co w takim razie jest to osiedle zamknięte z ochroną? co Państwo myślicie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • suzuchara Re: system alarmowy 08.04.11, 21:15
      g_rzesiek napisał:

> Witam, tak się zastanawiam, znalazłem ostatnio w skrzyncę ofertę "nie do odrzuc
      > enia" dotyczącą zainstalowania systemu alarmowego. wiem że zabezpieczeń nigdy d
      > ość, ale po co w takim razie jest to osiedle zamknięte z ochroną? co Państwo my
      > ślicie na ten temat.

Za ich zaproponowaną cenę można samodzielnie z montażem "poskładać" alarm składający się z :

Centralka + Klawiatura
      6 czujników ruchu ( po 2 na pomieszczenie i jeden kuchnia + hol )
      4 czujniki otwarcia okien + 1 drzwi.
      Centralka z opcją wysyłania powiadomienia GSM przy zdarzeniu. ( Potrzebna karta SIM tylko + konfiguracja )

W cenie montaż + zaprogramowanie.

Zostaje tylko wykupienie "abonamentu" w firmie.

Przed wyborem SOLIDA proponuję zapoznać się z ich ofertą ( Patron = solid )
      Przy ICH instalacjach w większości wypadków trzeba podpisać umowę na 1 do 3 lat.

Zawsze warto się nad tym zastanowić.

Zamknięte osiedle to jedno. Drugie to zabezpieczenie indywidualne lokalu.

To że osiedle jest "zamknięte" nie znaczy 100% bezpieczeństwa.

Przyznam że nie traktuję naszego osiedla jako zamkniętego. Jeszcze mu do tego naprawdę bardzo bardzo daleko.
      • niezapom-i-najka Re: system alarmowy 09.04.11, 21:10
        Też dostałam ulotkę, rezygnuję. Ja się czuję bezpiecznie bez dodatkowego "wsparcia".
        • niezapom-i-najka Re: system alarmowy 09.04.11, 21:56
          niezapom-i-najka napisała:

> Też dostałam ulotkę, rezygnuję. Ja się czuję bezpiecznie bez dodatkowego "wspar
          > cia".

Chodzi oczywiście o moje obecne osiedle... informacje na temat ochrony widać trafiają się wszędzie a ja pomyliłam fora swojego osiedla z Waszym, które mnie interesuje...
    • kowalska207 Re: system alarmowy 22.04.13, 17:27
      Uważam że systemy alarmowe są bardzo przydatne,np jedziesz na wakacje i nie myślisz cały czas tylko o tym czy twój dom jest ,,bezpieczny,, ja mam w domu system alarmowy z firmy Awukam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka