Dodaj do ulubionych

Longbridge - Luxor Residences,

IP: *.ip.netia.com.pl 01.06.11, 15:52
Co myślicie o tym dweveloperze i inwestycji. Mam zamiar kupić tam mieszkanie, ale mało o nich wiem... Jeśli ktoś ma informację proszę o ich udzielenie
Obserwuj wątek
    • Gość: NEGOCJATORNIA.PL Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.jmdi.pl 01.06.11, 22:16
      Podaj nr księgi wieczystej oraz prześlij umowę przedwstępną od dewelopera
      na email: biuro@negocjatornia.pl a otrzymasz odpowiedż na zadane pytanie

pozdrawiam
      Dariusz Ługowoj
      www.negocjatornia.pl
      • Gość: mareczek Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.ip.netia.com.pl 06.06.11, 16:07
        nie dziękuję, pomocy w negocjacjach nie potrzebuję
        • Gość: msa Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 23:15
          Jak sprawa wygląda z tą inwestycją? Oni mają zamiar coś tam robić, budowa pierwotnie miała ruszyć w połowie zeszłego roku i póki co chyba niewiele widać mimo że pierwszy etap to malutki budyneczek składający się z 58 lokali a nie wielki kolos którego budowa ciągnie się w nieskończoność.

• Gość: ojejejeje :)))) Kapital izraelski - to mowi wszystko :))) IP: *.centertel.pl 09.04.12, 03:38
      ty nie jestes zadnym potencjalnym klientem (gdybys zamierzal kupic to bys kupil, a nie zawracal dupe na forum) tylko pracownikiem biura sprezdazy, ktory chce zainteresowac kupnem kolejnej ladnie opakowanej tandety

-----------------------------

A CO INWESTYCJI

Malo nie spadlem z krzesla jak przeczytalem informacje jaka napisali o sobie :)))

www.longbridge.pl/o_firmie_dzialalnosc.php
      Na międzynarodową grupę Longbridge, reprezentującą kapitał izraelski, składają się spółki realizujące projekty inwestycyjne z zakresu nieruchomości.

Zajmujemy się tworzeniem nowoczesnych osiedli mieszkaniowych, których główne atuty to świetna lokalizacja, klasyczna i elegancka architektura, materiały wykończeniowe najwyższej jakości oraz komfortowe układy przestrzenne mieszkań.

Dzięki połączeniu naszego profesjonalizmu z klasą współpracujących firm, w tym generalnego wykonawcy, udaje nam się osiągnąć cel: wysoki standard w przystępnej cenie.

...................

Bez względu na charakter projektu, zawsze stawiamy na najwyższe standardy budownictwa.

POWIEM KROTKO - DEWELOPERZY Z IZRAELA ZAWSZE MIELI TUPET W WYPISYWANIU GLUPOT NA TEMAT TEGO, CO MAJA :)))))) POLAK BY TAKICH PIERDOL NIE NAPISAL :)))))

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

MOWIAC KROTKO

1/
      NAJWIEKSZA TANDETA LADNIE OPAKOWANA TAK ABY GLUPI POLAK KUPIL

OBSTAWIAM ...
      - CIENKIE SCIANY MIEDZYLOKALOWE
      - SCIANKI ORTHA W MIESZKANIU
      - BADZIEWNE DREWNIANE OKNA Z WYPRZEDAZY U PRODUCENTA, KTORY ZNAJDUJE SIE NA SKRAJU BANKRUCTWA I GOTOW JEST WSZYSTKO SPRZEDAC ZA BEZCEN
      - KIEPSKIE FUNDAMENTY
      - BEZNADZIEJNE EKIPY WYKONAWCZE
      - RURY, ETC. WSZYSTKO MADE IN CHINA :)))))

2/
      Z DRUGIEJ STRONY BEDA MIELI NAJLEPSZYCH PRAWNIKOW, KTORZY BEDA GANIAC KLIENTOW PO SADACH, JAKBY COS IM SIE NIE PODOBALO :))))

Jednym slowem rekomendacja dla Polaka o IQ>100 (co niebywale rzadkie) - OMIJAJ JAK NAJWIEKSZYM LUKIEM

• Gość: Arka Re: Kapital izraelski - to mowi wszystko :))) IP: *.icpnet.pl 01.03.13, 11:24
        No to jest już śmieszne, żeby oceniać ich po pochodzeniu kapitału. Jeśli dobrze budują, to dla mnie mogą być i z Marsa...
    • Gość: ojejeje :)))) LUXOR :))))) bardziej pretensjonalnie nie sposob IP: *.centertel.pl 09.04.12, 03:43
      qrwa .... LUXOR RESIDENCE :))))))) malo co sie nie posikalem z wrazenia

no moze nastepna inwestycja bedzie sie nazwyala KING :)))))))) lub co najmniej PRINCE :)))))

az strach sie bac, jak straszny syf bedzie sie kryl za ta nazwa

kupno mieszkania w dowolnej poslkiej spoldzielni mieszkaniowej gwarantuje nieporownywalnie wyzsza jakosc wykonania niz u jakiegokolwiek izraelskiego dewelopera - to nie podlega zadnej dyskusji
      • Gość: mm Re: LUXOR :))))) bardziej pretensjonalnie nie spo IP: *.fbx.proxad.net 10.04.12, 19:38
        He, he, he nazwa powinna startowac w konkursie na najwiekszy obciach w Warszawie.
    • Gość: jejkujejku :)))) posikalem sie z wrazenia :))))))) IP: *.centertel.pl 09.04.12, 03:52
      jakis idiota zaprojektowal strone cala w czerni - zapewne wydawalo mu sie, ze tak bedzie bardziej tajemniczo i luksusowo - niemal jak w noble bank, banku na pokolenia :))))))))))))))))))

o zesz ty qrwa .... mjusialem brac lampke aby zobaczyc co ten idiota zamiescil na tej stronie :)))))))))

qrwa, jacy ci ludzie sa bezgranicznie durni i uwazaja, ze kazdy jest tak durny jak oni :))))))

ale, ale ... jak juz wyklikalem jedno mieszkanko 96 m to musze powiedziec, ze mieszkanie jako mieszkanie jest bardzo ladnie zaprojektowane, ale i tak nie kupie bo musialbym upasc na glowe aby kupic od firmy z izraela :))))) nigdy nie wiedzialbym kiedy mieszkanie zacznie mi sie sypac, a garaz zalewac woda :)))))

wolalbym juz kupic u JWC bo to jednak w kjazdym wypadku bedzie wyzsza jakosc :)))))

• Gość: jejejej :)))) Luksus wg Longbridge :))))))) IP: *.centertel.pl 09.04.12, 04:36
      wlasnie obejrzalem ich inwestycje w poznaniu

www.longbridge.pl/inwestycja.php?id=6
      takiegoi GOWNA dawno nie widzialem !!!!!

APARTAMENTY 35-82 m !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! qrwa czy ten glab z izralela w ogole wie co to jest apartament ???????

nackane w tak straszliwy sposob, ze tam sie w ogole nie da mieszkac - tam kazdy zaglada kazdemu do mieszkania - nie wiem czy tam jest chociaz 10 m pomiedzy tymi gownianymi budynkami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

QRWA TAKIEGO SYFU DAWNO NIE WIDZIALEM - to chyba nawet robyg wstydzilby sie to wybodowac !!!!!!

jezu ... gon tych kmiotow z izrealea niech sami sobie takie syfy buduja, a stad niech wypie...ja!!!!!
      • Gość: msa Re: Luksus wg Longbridge :))))))) IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 12:30
        To się rozpisałeś, po ci aż tyle postów można było w jednym.
        Widzę że iq u ciebie na wysokim poziomie to może polecisz wszystkim jakaś inwestycje na wysokim poziomie za te pieniądze .
        Fakt luxor też mi śmierdzi ale ty krytykujesz każdą inwestycję.
        • Gość: RudaKłamliwaMorda Re: Luksus wg Longbridge :))))))) IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 18:36
          bo się zraził do pejsów i ma rację bo:
          1.pkt od pejsa niczego nigdy się nie kupujemy, koniec kropka!
          2. patrz pkt. 1

a jak jesteś frajerem i chcesz się dać naciągnąć na bajki to kupujesz a potem zonk! :-))))

Tylko polski developer po przefiltrowaniu potencjalnych kandydatów, albo samemu budujemy!
          • Gość: SCN Re: Luksus wg Longbridge :))))))) IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 18:45
            Szkoda że spóźniłeś się na działający link z następną firmą z Izraela która wydymała Polaków, chodzi mi o wątek "Jakość Robyga" może odszukać w google webcache zdjęcia z tych apartamentów jakie wybudowano dla Polaków.

A tak poważnie - od krajan Michnika vel Schechtera i jemu podobnych niczego się nie kupuje. Nawet jajka na bazarze.
          • Gość: msa Re: Luksus wg Longbridge :))))))) IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 21:06
            Argument typu "bo się nie kupuje od pejsa" do mnie nie przemawia. Jeśli będzie dobrze budował to może być równie dobrze z księżyca, w d....e to mam.

A co do tego że chce się dać naciągnąć - przecież dlatego pytam i krytykuję że coś długo to trwa, szukam informacji z różnych źródeł. Jestem na etapie rozpoznania, interesuję się wieloma inwestycjami.

Na naszym kochanym rodzimym rynku developerskim wałków nie brakuje a ci u których ich nie ma solidnością nie grzeszą.Kolega o którym pisałem, miał zastrzeżenia nie tylko do firm z kapitałem Izraelskim itp. on krytykuje wszystko również inwestycje marvipol, atlas estates dlatego jestem ciekawy jaka jest ta jedna słuszna firma którą poleca.
        • Gość: jjjjjjjjjjeeeeeeee Re: Luksus wg Longbridge :))))))) IP: *.centertel.pl 09.04.12, 20:53
          a czy to moja wina ze prawie wszystko co sie teraz buduje to sie buduje do dupy - raczej nie moja, to wina tych ktorzy rzadza naszym popie...nym, zakompleksionym narodem, no ale kto ma nami rzadzic, jak rowniez zakompleksieni popie...ncy, ktorzy na niczym sie nie znaja i nie maja nic do zaproponowania - jaki narod tak wladza ... tak bylo jest i bedzie ... tu zawsze bedzie jeden wielki syf

a co do polecenia ... problem, ze nie ma czego polecac ... moge tylko radzic, aby rozgladac sie wsrod niektorych spoldzielni mieszkaniowych, gdyz one buduja najlepiej, pojebaniec balcerowicz robil wszystko aby je zmiesc z powierzchni, ale dzieki bogu nie udalo sie to temu kretynowi

z deweloperow to pewnie patrzylbym na skanska, potem to juz bylaby duza przepasc no i moze polnord i qualia (byle pko inwestcyje - nie wiem co za idiota zmienil nazwe) i budimex, ale tu nie ma prostej przekladki

jakby nie bylo najlepiej byloby wybudowac samemu, ale jak tu wybudowac samemu mieszkanie w bloku w centrum miasta to nie mozliwe - trzeba byloby miec ze 100 baniek, a ja mam 1, a nie 100

dom za miastem ... wszystko fajnie, ale kooooooooorki plus strach aby cie nie okradli
          • Gość: msa Re: Luksus wg Longbridge :))))))) IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 21:26
            Teraz to rozumiem :) rozmowa bardziej rzeczowa .
            Problem polega na tym że jakość na naszym rynku nie jest mi obca, byle tanio zrobić drogo sprzedać , ale gdzieś trzeba mieszkać.
            Zbyt wiele czynników decyduje o wyborze mieszkania żeby trafić zarówno dobre jakościowo, tanie, w "dobrej" lokalizacji, o określonym metrażu itd (tak to tylko w erze )
            Trzeba pójść na kompromis i wybrać najmniejsze zło, dlatego rozglądam się po wszystkich inwestycjach.
            Co do domu mam identyczne zdanie.
            • Gość: balbinka* Re: Luksus wg Longbridge :))))))) IP: *.icpnet.pl 01.03.13, 12:05
              Widzę, ze ktoś się uwziął chyba na longbridge, moze konkurencja :) Ja mogę powiedzieć tylko tyle, ze od kilku miesiecy mieszkam w Przy pałacu, inwestcji wybudowanej właśnie przez Longbridge. Nie wiem czego się czepiacie, pewnie zawsze można coś znaleźć, ale ja mogę tylko poświadczyć o jakości wykonania ich mieszkań. fachowcy, którzy wykańczali nam mieszkanie zgodnie przyznali, że mieszkania wykonane na tip top, a w swojej pracy widzieli już wiele fuszerek developerskich, więc znają sie na rzeczy. ja osobiście mieszkania od longbridge polecam!
      • Gość: Analityk Re: Luksus wg Longbridge :))))))) IP: *.205.38.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.09.12, 19:16
        Oj chyba Longbridge komuś jes niewygodny i teraz konkurencja się próbuje odgryzać. I to jak niewybrednie i wulgarnie. Wstyd. Ale fakty same się bronią. Tym bardziej z godłem "najlepsze w Polsce" i nagodą I stopnia w ogólnopolskim konkursie branży budowlaej "budowa roku" w 2011, ktore Longbridge za tą inwestycję otrzymał.

Pozdrawiam
        Marcin
    • Gość: weer Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.12, 14:07
      chyba ich nasz prezydent w bulu i nadzieji ortografii uczył:
      w wyszukiwarce na ich www "ilość pokoji"
      • Gość: Marek Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.180.171.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.08.12, 12:40
        Chciałbym odświeżyć temat. Zastanawiamy się z żoną nad zakupem jednego z mieszkań. Czy ktoś mógłby obiektywnie powiedzieć coś na temat tego obiektu ( to chyba jedyne forum na którym jest podjęty temat tej inwestycji). Może ktoś z was już kupił jakieś mieszkanie u tego Developera?
        • Gość: Iga Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.30.41.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.12, 10:37
          Marku, ja kupiłam u nich mieszkanie 48 m. Generalnie jestem bardzo zadowolona.
          Nie wiem co konkretnie chciałbyś wiedzieć o tej inwestycji? Najlepiej będzie jak udasz się do biura sprzedaży, tam udzielą Ci wszystkich informacji. Ale jeśli masz jakieś konkretne pytanie to służę pomocą :)
          • Gość: adas Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: 88.220.49.* 05.09.12, 08:59
            Kupilem u nich mieszkanie w Pruszkowie "Przy Pałacu"
            Obsluga najwyzsza klasa, jakosc uzytych materialow i jakos osiedla rowniez
            Nie masz sie czego obawiac
            Najlepiej pojechac w miejsce gdzie cos wybudowali i popytac ludzi
            • Gość: Gosia Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.home.aster.pl 05.09.12, 09:53
              Ja również kupiłam mieszkanie- Luxor. Podzielam zdanie kolegi, obsługa najwyższa klasa, wszystko szybko i sprawnie.Pełen profesjonalizm.A ty Marku nie masz się nad czym zastanawiać.
              Obiekt jest nie tylko w świetnej lokalizacji, a mieszkania są bardzo widne, słoneczne i przestrzenne.Generalnie każdy może wybrać coś dla siebie :)
              • Gość: Karolina Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.play-internet.pl 06.09.12, 10:04
                Widze ze duzo tu osob zadowolonych z zakupu mieszkan.Ja kupilam tam lokal uzytkowy i tez zastzrezen nie mam.Nie rozumiem dlaczego ludzie zachowuja się tak chamsko na forum i przelewaja swoje flustracje wyzywajac innych?Co z tego ze Zydzi? pewnie gdyby wybudowal to Polak to nie byloby tematu!Niestety stwierdzam, ze jestesmy starsznym narodem!A wszystkim ktorzy maja watpliwosci moge zagwarantowac ze na prawde wszystko jest na b. wysokim poziomie
                • Gość: Karol Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.home.aster.pl 11.09.12, 10:04
                  Widzę, że temat mieszkan nie daje życ ;) ja dziś jestem umówiony na oglądanie mieszkanka.Zobaczymy co i jak.Cena też nie jest w sumie zawrotna jak na tak dobra lokalizacje i zainteresowanie jest dość duze z tego co się orientowalem, inwestycja tez obiecująca
                  • Gość: Brandon Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.homenett.pl 17.12.12, 12:38
                    Ja aktualnie mieszkam za granicą, ale planuje kupić mieszkanie w Polsce.
                    Uważam, że inwestycja Luxor jest bardzo obiecująca i nowoczesna. Umieszczona w bardzo dobrej lokalizacji, co również plusuje na rzecz Developera.
                    • Gość: bike80 Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.icpnet.pl 28.02.13, 21:07
                      Ja też oglądałem Luxor, architektura fajna, idealnie dopasowana do mokotowskich nowych obiektów. Z tego co widziałem, to zostało kilka mieszkan i to same duże metraże- wszytsko się sprzedało? :(
                      • marino770 Re: Longbridge - Luxor Residences, 26.03.13, 13:19
                        kupiłem mieszkanie od longbridge w pruszkowie, mogę szczerze polecić dewelopera!
                • Gość: Kazik Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.home.aster.pl 06.12.12, 12:46
                  Jestem tego samego zdania, brak nam tolerancji. Mnie osobiście jest wszystko jedno, czy buduje Turek, Polak czy Afroamerykanin, ważne by inwestycja była solidna, a mieszkanie było przyjemne.
                  • Gość: kamilloo Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.echostar.pl 08.01.13, 12:00
                    Dokładnie, zgadzam się z kolegą. Ja również uważam, że nie istotne jest jakiej narodowości jest Developer, ważne natomiast jest jakie ma pojęcie o budowaniu.
          • katarzynasz2 Re: Longbridge - Luxor Residences, 27.08.14, 11:30
            Czesc, skoro sluzysz pomoca ;) to ja chetnie z niej skorzystam, uwazam forum.gazeta za najbardziej wiarygodneee dlatego tu pisze. Iga! Mam nadzieje, ze jeszcze tutaj zajrzysz a jak juz zajrzysz napisz mi prosze jak wyglada standard wykonczenia mieszkania jak wyglada odbior mieszkania, opieka nad klientem. Slyszy sie rozne historie, chcialabym to wszystko wiedziec zanim umowie sie na spotkanie. Wielkie dzieki. Pozdrawiam serdecznie.
            • dyrdymalla Re: Longbridge - Luxor Residences, 25.09.14, 21:01
              No i fajnie...ludzie posnęli? No tak, jak już się mieszka w swoim upragnionym gniazdku, to po co zaglądać na forum, pomóc innym, doradzić. Wszyscy żyją w pędzie, nie ma czasu na takie dyrdymały. Mimo wszystko czekamy na jakieś info, my poszukujący mieszkania w Wawce i okolicach. Przynajmniej ja, pozdrawiam
              • lux_or_not Re: Longbridge - Luxor Residences, 10.10.14, 15:29
                nie polecam inwestycji w mieszkanie w Luxor Residences!!!! Nie macie pojęcia ile wad wychodzi po odbiorze mieszkania, a generalny wykonawca ma za zadanie tylko odrzucanie reklamacji. Dodatkowo, wielu usterek rzeczywiście nie da się usunąć, bo wynikają z wad konstrukcyjnych lub kiepskiego projektu. Naprawdę przestrzegam przed zakupem jeśli nie chcecie stracić zdrowia na użeranie się z wykonawcą, nie wspomnę już o kredytach zaciągniętych przez wiele osób na 20-30 lat. Prawdziwy koszmar!
                • pkowalski.84 Re: Longbridge - Luxor Residences, 02.11.15, 11:14
                  Witam. Chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian i jakość tynków, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.

Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440
                  • lesterek111 Re: Longbridge - Luxor Residences, 18.01.16, 09:34
                    Hej!

Odebralem mieszknie i wszystko ok bez wad, tylko musze doplacic do metrazu bo jest wiekszy niz zakladano o 0.25m2

U Was tez tak jest?
                    • lisek123.321 Re: Longbridge - Luxor Residences, 07.02.16, 21:19
                      Hej , odbierałeś mieszkanie sam czy miałeś fachowca od odbiorów?Pytam bo w przyszłym tygodniu odbieram swoje i zastanawiam się czy brać fachowca aby sprawdził i wymierzył.Pozdrawiam
    • Gość: luxor naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.centertel.pl 12.09.12, 22:21
      wszyscy zachwyceni i wszyscy znajduja sie po latach aby napisac peany pochwalne na czesc dewelopera. AZ TAK ZLE IDZIE SPRZEDAZ ? jak widze to sprzedano chyba 1/3 no coz faktycznie za duzo frajerow udalo sie zlapac

tak przy okazji coz jest dobrego w tej okolicy ? co za idiota twierdzi ze to swietna lokalizacja - no moze jak ktos przyjechal z pcimia to swietna, ale dla normalnego warszawiaka to lokalizacja jest lekko dupiasta

• Gość: warszawiak Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.09.12, 20:16
        Obiektywnie patrząc to jak na taki etap budowy sprzedali dużo, lokalizacja jest dobra, może nie super, ale dobrze skomunikowana. Jak kogoś nie stać to nie musi kupować, jak stać też nie musi, Wygląda to jakbyś był przygnębiony pierwszym z powodów, więc weź się do roboty, a może za kilka lat będziesz mógł nie kupować z okazji drugiego powodu.
        Nie ośmieszaj warszawiaków, bo taki jad zwykle sączą przyjezdni, a nie ludzie od wielu pokoleń związani z Warszawą.
        • Gość: Ola Luxor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.12, 13:50
          Witam,

Przepraszam, że do Was piszę i zaśmiecam Wam wątek dotyczący budowy.

Chciałam tylko napisać, że ja mam na co dzień widoki na Wasze budujące się bloki.
          Według mnie postępy prac idą pełną parą, robotnicy robią i się nie lenią.
          Pracuję tam i widzę od siebie z okna chyba 6 p ma być?. Zasłaniają mi drzewa.
          Najmniejszy blok VII, naprzeciwko jest B.
          Widzę ludzi kręcących się na konstrukcjach i żurawia, który pracuje z lewa na prawo i odwrotnie.
          Blok już stoi cały, włącznie z dachem.
          Parter i pierwsze piętro, mają już wstawione okna z brązowymi oprawkami.

Ja będę miała mieszkanie w innej dzielnicy, dopiero w 2013 r. 5 bloków już stoi, robią teraz w środku.
          Wiem, że każdy z Nas/Was czeka na swoje wymarzone M.
          Mogę któregoś dnia zrobić zdjęcie i Wam tu podesłać na forum. I co jakiś czas pstrykać.
          Wiem jak się czeka na jakiekolwiek informację.

domwawa.pl/forum/Dzial-LUXOR-Residences
          Pozdrawiam Was wszystkich i do miłego,
          Ola.
          • Gość: Gość Re: Luxor IP: *.nameserverus2.com 28.09.12, 15:06
            Olu,

To miło, że opisałaś nam widok z biura sprzedaży. Dziękujemy.

Pozdrowienia,
            • Gość: Ola Re: Luxor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.12, 11:55
              Witam,

Wasz mniejszy budyneczek już stoi cały z dachem i oknami :)

Ładnie to wygląda!

Zdjęli już żurawia.
              • Gość: Anna Danna Re: Luxor IP: *.home.aster.pl 31.10.12, 11:41
                o taaaaak :) też widziałam :) bardzo mi się podoba, szybko Wam idzie!

pozdrawiam
                Ania
                • Gość: koksi Re: Luxor IP: *.home.aster.pl 06.12.12, 13:00
                  Nawet bardzo szybko im idzie, mam nadzieję, że ja równie szybko wyremontuje i się wprowadzę :)
                • Gość: bike80 Re: Luxor IP: *.icpnet.pl 28.02.13, 21:09
                  fajne, ale to prawda, że tam już nie ma za bardzo wyboru mieszkań?
                  • Gość: arabeska Re: Luxor IP: *.icpnet.pl 26.03.13, 13:22
                    Lokalizacja dla mnie po prostu ekstra. Pod każdym względem mi pasuje. Zajrzyj na strone longbridge, wychodzi na to ze jest 7 mieszkań tylko
                    • piknik78 Re: Luxor 17.04.13, 15:02
                      Rozumiem, że skoro zostało tylko 7 mieszkań to nie ma na co czekać. Sprzedaż poszła wyjątkowo szybko, ale nie ma się co dziwić. Super lokalizacja i ciekawy projekt za przyzwoite pieniądze. W sumie to wszedłem na forum bo myślałem, że się dowiem czegoś więcej, ale nie widzę żadnych haczyków...
                      • Gość: Ola Re: Luxor IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.04.13, 21:21
                        Kiedy macie odbiór?
                        • Gość: barti Re: Luxor IP: *.ip.netia.com.pl 15.05.13, 13:53
                          Patrząc na postępy prac pewnie koło września...
                      • Gość: Krzysiek Re: Luxor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 09:33
                        A jak ta okolica? Jestem zainteresowany i niby fajnie, że to cenrtum miasta, i że wszędzie blisko, ale czy po dłuższym czasie to nie przeszkadza? I jak na Mokotów to nie są zbójeckie ceny!
                        • Gość: Gość Re: Luxor IP: *.nameserverus2.com 03.06.13, 12:23
                          > A jak ta okolica? Jestem zainteresowany i niby fajnie, że to cenrtum miasta, i
                          > że wszędzie blisko, ale czy po dłuższym czasie to nie przeszkadza? I jak na Mok
                          > otów to nie są zbójeckie ceny!

Kolego Krzysztofie opanuj się, to nie centrum miasta ani nawet nie okolice centrum Mokotowa (jeśli takie w ogólności jest). To centrum o którym piszesz to Centrum Handlowe Galeria Mokotów ale podkreślę jeszcze raz - to nie jest centrum miasta. Być może masz na myśli centrum Służewca Przemysłowego, wiem, że niektórzy mylą to z centrum miasta ale wystarczy na mapę okiem rzucić :)
                          Dalej piszesz, że "wszędzie blisko". Czy możesz napisać co masz na myśli? Sklepy, przedszkola, szkoły, metro, urzędy? Bo sformułowanie jest dosyć ogólne. A do żadnego z wymienionych przeze mnie za blisko nie jest :) No może poza szkołą...
                        • asikkk27 Luxor 01.07.13, 10:54
                          Hej, z narzeczonym planujemy zakup własnego gniazdka. Co sądzicie o firmie LongBridge? Znajoma kupiła od nich mieszkanie, jak mówi: jest zadowolona, a wy? Proszę o opinie.
                          • Gość: Kaaali85 Re: Luxor IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.13, 15:11
                            Niedawno mój brat się tam wprowadził, bylam u niego i jestem pod mega wrazeniem, sama chcialabym sobie sprawic taka chatke, może kiedyś...mieszkanko ma nieduże bo 32 m2, ale swietnie urzadzone, polożone jest fajnie, on akurat ma blisko do pracy, ale i do centrum blisko, wkoło sklepy, z komunikacją żadnych problemów
                            • Gość: Gość Re: Luxor IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.13, 20:37
                              > Niedawno mój brat się tam wprowadził, bylam u niego i jestem pod mega wrazeniem
                              > , sama chcialabym sobie sprawic taka chatke, może kiedyś...mieszkanko ma nieduż
                              > e bo 32 m2, ale swietnie urzadzone, polożone jest fajnie, on akurat ma blisko d
                              > o pracy, ale i do centrum blisko, wkoło sklepy, z komunikacją żadnych problemów

No na litość boską kobito. Jakie sklepy ty masz tam na około?? JapanAuto z częściami do Toyoty? Czy punkt odbioru Merlina? Czy masz może na myśli lodówki do wina bo innych sklepów tam nie ma. No może jeszcze kiosk ruchu przy urzędzie skarbowym...
                            • Gość: Ola Re: Luxor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.13, 10:28
                              Witam,

To już można mieszkać Luxorze?

Z mojej strony widać jak na ostatnim pietrze ktoś się kręci. Tylko nie wiem czy to jest ktoś z budowy czy już są odbiory techniczne?
                              • Gość: Leon Re: Luxor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 19:00
                                Czy halas startujacych samolotow jest uciazliwy?Planuje kupic tam mieszkanie i tylko to mnie zastanawia
                                • Gość: gość Re: Luxor IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.13, 14:15
                                  Ściany, drzwi i okna są na tyle wyciszone, że mnie dosłownie żadne hałasy nie przeszkadzają. Jest spokooo.
                              • Gość: gość Re: Luxor IP: *.centertel.pl 01.10.13, 21:19
                                Kupiłam mieszkanie w Luxorze. Czekam. Przeprowadzka lada moment. Na razie wszystko w porządku. Deweloper uczciwy, mogę podzielić się jedynie pozytywnymi wrażeniami. Pytajcie o co chcecie. Napiszę jak już będę tam na Amen. 
                                • Gość: Ola Re: Luxor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.13, 09:02
                                  Witam,

To ja Tobie pomacham, jak tylko będziesz widoczna na balkonie :)

Pozdrawiam i życzę miłego wprowadzania się.
                                • Gość: M. Re: Luxor IP: *.205.28.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.13, 20:58
                                  Witaj.
                                  Czy odebrałaś już klucze?? Albo znasz termin odbioru?
                                  Też kupiłam tam mieszkanie i niestety mimo wyznaczania już kilku terminów, kluczy jeszcze nie dostałam i zaczynam się powoli irytować... A przecież jeszcze trochę to potrwa zanim wykończe mieszkanie...
                                  • Gość: gość Re: Luxor IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 16:33
                                    Hej, nie ma co się irytować. Ja kupiłam mieszkanie w Luxorze i wiem, że oficjalny odbiór kluczy rozpoczyna się 12 listopada. :)) Także z tym wyznaczaniem terminów to chyba zaszła jakaś pomyłka.
                                    • Gość: gość Re: Luxor IP: 91.208.10.* 21.11.13, 11:01
                                      Nie zaszla pomyłka, my bylismy w takiej samej sytuacji. Odbiory raczej zaczely się wcześniej gdyz 12 już ktoś remontował...
                                • Gość: basia Re: Luxor IP: *.centertel.pl 30.11.13, 20:16
                                  I jak zadomowiłas się już? Powiedz jak Ci się mieszka w tamtych stronach? przejeżdżałam tamtędy, przyjrzałam się inwestycji i muszę powiedzieć, że klasa sama w sobie...
                                  • Gość: Lechu Re: Luxor IP: *.dhcp.as2116.net 03.12.13, 21:20
                                    Luxor robi wrazenie.Dobra cena uczciwy developer- zero negatywnych komentarzy...ale zbyt duzo tutaj plusow aby bylo to az tak realne.
                                    • Gość: Tom Re: Luxor IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.13, 16:50
                                      Jeśli ktoś jest zainteresowany Luxorem czy tam inną inwestycją tego czy innego developera to najlepiej umówić się na spotkanie,
                                      sprawdzić i się przekonać samemu, a nie czytać opinie na forum.gazeta.pl. :D
                                      • Gość: Gość Re: Luxor IP: *.pruszcz.mm.pl 20.01.14, 19:00
                                        no ja bylem na spotkaniu, ogladalem mieszkanie z zona, to pokazowe jest
                                        spoko, fajnie urzadzone i nieduze, ale wprowadzasz sie na gotowca - to jest plus.
                                        jeszcze mamy do objechania pare miejsc. zobaczymy, zdecydowac nie jest prosto.
                                        • Gość: witeq Re: Luxor A jak wygląda naprawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 15:59
                                          Piszę do osób, które już kupiły bądź są zainteresowane mieszkaniem w Luxorze. Czy ktoś wie jak będzie ostatecznie wyglądał budynek? W planach mieszkań są małe okna na 1,2m a wizualizacje ukazują budynek z dużymi oknami na całość pomieszczeń.
                          • lux2014 Re: Luxor 26.01.15, 13:06
                            Witam,
                            Chcialabym zalozyc watek dotyczacy inwestycji Luxor. Na biezaca bede opisywac proces reklamacyjny. Poki co podejscie dewelopera Longbridge do Klienta za dobre nie jest... Reszta wkrotce
                          • lux2014 Re: Luxor 27.01.15, 13:00
                            W obecnej chwili moge z cala pewnoscia stwierdzic, ze przynajmniej czesc materialow jakie wykorzystuja w inwestycji Luxor jest bardzo slabej jakosci. Zobaczymy co bedzie dalej wychodzic...
                    • Gość: Gość Re: Luxor IP: *.nameserverus2.com 18.04.13, 10:32
                      > Lokalizacja dla mnie po prostu ekstra. Pod każdym względem mi pasuje. Zajrzyj n
                      > a strone longbridge, wychodzi na to ze jest 7 mieszkań tylko

I kolejni goście z Poznania szalejący z wykupem mieszkań w Warszawie. Co się w tym Poznaniu dzieje? Pracy tam nie ma, że wszyscy emigrujecie do Wawy?

Ludzie nauczcie się przynajmniej maskować adresy z których piszecie bo to na prawdę nędza w naganianiu...
        • Gość: zazu Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 31.10.12, 12:09
          Zgadzam się, strzelanie jadem nic nie da. Zazdrość jednym słowem! A może ten Pan jest po prostu z konkurencji? Stąd jego ciekawe poglądy?!
          • Gość: Maninka Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.customer.tom-net.pl 03.11.12, 16:54
            Słyszałam sporo pochlebnych opinii i zastanawiam się nad kupnem 2 pokojowego mieszkania. Może jest i nieco drożej, ale zobaczcie ludzie na jakość użytych materiałów, orientowałam się i konkurencja na Mokotowie nie może się pochwalić takimi rzeczami. Czytałam też o ich budynkach w Poznaniu, raczej nie ma złych opinii, mój mąż jest niepewny, ale ja się z każdym dniem decyduję coraz bardziej :) Dojeżdżam z Łomianek na Postępu, także jakby się udało, chodziłabym sobie spacerkiem do biura;)
            • Gość: miecio Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.12, 19:17
              A niby skąd słyszłaś "sporo pochlebnych opinii" ? Pan prezes takie farmazony każe na forum wypisywać??? Nie wiem, z czego to jest budowane ale:
              - po pierwsze, to nie jest Mokotów, tylko Służew Przemysłowy,
              - w okolicy same biurowce,
              - brak jakiejkolwiek infrastruktury niezbędnej dla zwykle rodziny: przedszkola, szkoły, sklep osiedlowy, wszystko daleko, ze slepów pozostaje jedynie Galeria Mokotów,
              - komunikacja w tej okolicy fatalna, ze wzgledu na tysiące biur, w godzinach szczytu niekończące się korki.
              Mieszkając w tej okolicy, będziecie sie czuć, jak na księżycu, normalnego życia, oprócz biurowców w pobliżu nie uświadczycie, tzn. nie uświadczą wasi klienci, bo nie wątpię, ze piszesz z biura sprzedaży, jak wiekszość autorów pochwalnych postów w tym wątku.
              Frajerów szukajcie gdzie indziej!!!
              • Gość: Mario Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 06.11.12, 13:51
                Szanowny Mieciu, tam nie idzie się mieszkać na całe życie, tam mieszka się po to żeby mieć blisko do pracy. Poza tym każdy indywidualnie wybiera sobie lokalizację, jeśli Tobie taka nie pasuje to szukaj mieszkania gdzie indziej- nikt nie bedzie Cię za to krytykował! Ja cenię sobie szybki dojazd do pracy, a z pipidówka raczej nie bedzie to możliwe!
                • Gość: Gość Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: 91.233.18.* 07.11.12, 10:11
                  > Szanowny Mieciu, tam nie idzie się mieszkać na całe życie, tam mieszka się po t
                  > o żeby mieć blisko do pracy.

Czyli zakładasz, ze przez całe życie Ty i twoja partnerka/partner będziecie pracować w kopalni na Domaniewskiej/Postępu. Odważne założenie. Bo ja 10 lat tak pracowałem i mieszkam w okolicy ale teraz firma mi się przeniosła na Jerozolimskie i co? D.U.P.A panie...
                  • Gość: iwonka Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 08.11.12, 12:20
                    Ludzie, dajcie sobie trochę na wstrzymanie! Każdy wybiera taką lokalizację jaka mu pasuje.Nie wszyscy kochają ciszę, spokój i śpiew słowika o poranku. Ja osobiście też wole żyć w zgiełku i gdybym miała wybierać to również postawiłabym na tą lokalizację. A póki co interesuje mnie tam lokal użytkowy.
                    • Gość: Wiktor Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 13.11.12, 12:43
                      a propo lokalów użytkowych, to ktoś wie czy są tam jeszcze jakieś dostępne?
                      • Gość: Moniq Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 13.11.12, 13:28
                        Najlepiej jak sam zadzwonisz do biura sprzedaży i zapytasz. Ale z tego co się jakiś czas temu orientowałam, to coś im jeszcze zostało. Zależy tylko jaki metraż Cię interesuje?
                        • Gość: Gość Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.79.214.200.ivmx.pl 13.11.12, 16:04
                          Litości...
                          • Gość: Janusz Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.play-internet.pl 04.12.12, 23:40
                            Ludzie co wy za farmazony wypisujecie. Ja rozumiem ze ktos lubi zycie w zgielku, ale bez przesady - okolica jest arcy tragiczna dla normalnej rodziny! Ruch, nie ma gdzie zaparkowac, straz miejska holuje codziennie auta z ulicy przy ktorej jest inwestycja. Na przeciwko jakies budy i baraki, warsztaty halasujace do wieczora oraz chinskie knajpy, zero zieleni. Sama budowla to w zasadzie betonowy bunkier. Do tego izraelski deweloper... powodzenia. Naganiaczom z biura dziekujemy. Akurat pracuje niedaleko i jestem niemal codziennie obok wspanialego Luxora ;)
                            • Gość: Wiolinka Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 06.12.12, 12:42
                              Nie rozumiem dlaczego negujecie zdanie innych osób. Każdy ma prawo do własnych wypowiedzi i decyzji. To , że jednym taka lokalizacja nie pasuje, nie znaczy, że dla kogoś innego będzie idealna.Ja osobiście wolę żyć w zgiełku niż w jakiejś dziurze zabitej dechami.
                              • Gość: Mateusz D. Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 06.12.12, 13:03
                                Zgadza się, każdy ma prawo wyboru gdzie chce mieszkać. A niektórych chyba boli to , iż być może nie stać ich na mieszkanie w takiej lokalizacji?
                                • Gość: Gość Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.79.214.200.ivmx.pl 07.12.12, 15:11
                                  zazu IP: *.home.aster.pl 31.10.12, 12:09

Mario IP: *.home.aster.pl 06.11.12, 13:51

iwonka IP: *.home.aster.pl 08.11.12, 12:20

Wiktor IP: *.home.aster.pl 13.11.12, 12:43

Moniq IP: *.home.aster.pl 13.11.12, 13:28

Wiolinka IP: *.home.aster.pl 06.12.12, 12:42

Mateusz D. IP: *.home.aster.pl 06.12.12, 13:03

Ludzie, litości... Dajcie sobie trochę na wstrzymanie w tym biurze sprzedaży, bo gadacie już sami ze sobą.

Iwonko i Wiolinko szczególnie do was. Słowo "zgiełk" jest dosyć charakterystyczne. Jeśli dwie różne osoby używają go w tym samym wątku w ten sam sposób to chyba samo mówi za siebie :) Weźcie się ogarnijcie, ZIMA IDZIE, i jak już piszecie to nie róbcie copy-paste swoich poprzednich postów. To taki elementarz sprzedawcy. Chyba, że chcecie, żeby słowo "zgiełk" weszło do głów potencjalnych kupujących i kojarzyło się z Waszą inwestycją, to wtedy nie mam uwag :) No ale chyba aż tak głupi nie jesteście co?

@ Mateusz,

stać ich stać... Jak zaczynaliście sprzedawać tą inwestycję to chcieliście ile? 7700/m2? A teraz po ile puszczacie? 6200? Ja z Wami na ten temat mailowałem to mam "piśmie" :) I stać mnie z niewielkim kredytem, ale sorry, weźcie się z tymi cenami ogarnijcie bo nawet 6200 w tym miejscu to dużo...
                                  • Gość: Witalij Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.12, 12:32
                                    Chyba o to chodzi na forum, by była dyskusja między ludźmi?! To chyba dobrze, ze ludzie piszą swoje opinie i chcą sie nimi wymieniać! ...nie wiem konkurencja się denerwuje, że na temat ich inwestycja w internecie cisza?!!!!
                                    • Gość: Gość Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.nameserverus2.com 17.12.12, 13:20
                                      > Chyba o to chodzi na forum, by była dyskusja między ludźmi?! To chyba dobrze, z
                                      > e ludzie piszą swoje opinie i chcą sie nimi wymieniać! ...nie wiem konkurencja
                                      > się denerwuje, że na temat ich inwestycja w internecie cisza?!!!!

Jaka dyskusja? Jakie opinie? Rozmowy w dziale sprzedaży pomiędzy dwoma - trzema niezbyt rozgarniętymi sprzedawcami nie trzeba prowadzić na forum. Można to robić w kuchni przy kawie, forum tylko to utrudnia :)

Jaka konkurencja? Obejrzyj ip kolesia co sprzedawców wyśmiał. Od kiedy IVMX jest konkurencją w budowlance?
                                    • Gość: Bożena K. Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 08.01.13, 10:31
                                      My z mężem jesteśmy już po umowie przedwstępnej, wybraliśmy nieduże 52-dwu metrowe mieszkanie, ale za to bardzo słoneczne i przestrzenne. Bardzo dużym plusem inwestycji jest ograniczenie ruchu kołowego na osiedlu, co daje większe poczucie bezpieczeństwa dla osób starszych i małych dzieci.
                                      • Gość: Kamila Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: 91.208.10.* 22.01.13, 08:46
                                        My jestesmy w trakcie zakupu. Czy można prosić o kontakt z kimś kto juz zakupił mieszkanie?
                                  • Gość: ewelina piertus Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.lublin.hypnet.pl 17.12.12, 12:46
                                    Drogi Gościu , skoro uważasz, że 6200 za metr w takim miejscu to dużo, to chyba musisz zacząc szukać czegoś poza Warszawą, bo w Stolicy takie ceny są na na porządku dziennym i ba wcale nie uważam, że Long Bridge ma je jakieś wygórowane!
                                    • Gość: Gość Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.nameserverus2.com 17.12.12, 13:27
                                      Skoro nie sprzedawało się po 7700 i nie sprzedaje się po 6200 (co widać po poziomie komentarzy biura sprzedaży) to znaczy, że za dużo :) W okolicy jest co najmniej kilka różnych budów (Arche, Mozaika, Galeria jedna i druga, Hubertus, Sakura itp) więc konkurencja spora, jeszcze zejdą z ceny, spokojnie.
                                    • Gość: user Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.echostar.pl 08.01.13, 12:07
                                      Oczywiście, że 6200 zł za metr w cenrum Warszawy to bardzo mało. Na Wilanowie, na terenach podmokłych przy kiepskiej komunikacji Developerzy krzyczą po 8 tys za m.
                                    • Gość: katharsiss Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.icpnet.pl 01.03.13, 11:31
                                      Naganiacze czy nie, sprawdźcie sobie ceny u innych. Też nie uważam, żeby to byla wygórowana cena jak na warszawski rynek. Inna sprawa, ze w ogóle w PL ceny mieszkań w stosunku do pensji to jakieś nieporozumienie niestety...
                                • Gość: wiki33 Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.echostar.pl 08.01.13, 12:41
                                  Dla mnie liczy się przede wszystkim komfort. Mam małe dziecko, pracuje , mąż również. Ważne jest to zeby w pobliżu była szkoła, przedszkole i żebym miała szybki dojazd do pracy i nie stała w korkach po 2 h, a niestety mieszkając na obrzeżach Warszawy tak by było.
                              • Gość: Maxxx Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.echostar.pl 08.01.13, 11:46
                                Ludzie, wybór lokalizacji miejsca zamieszkania jest dla każdego z nas kwestią indywidualną.Nie wytykajmy palcem tych, którzy po prostu z własnej woli świadomie wybierają sobie centrum miasta jak i tych, którzy z niego uciekają na obrzeża.Przecież liczy się nasz indywidualny komfort, a nie zdanie osób trzecich.
            • Gość: Marja Awarja Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 17.12.12, 12:18
              Wcale nie jest aż tak drogi. Ostatnio dzwoniłam do biura sprzedaży i ładnie zeszli z ceny, bo chcą już tylko 6200 za m2, a jak na taką lokalizację to na prawdę nie drogo.
            • Gość: Kamyczek Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: 178.212.124.* 17.12.12, 13:01
              Skoro Was stać, to nie macie się nad czym zastanawiać. Ja również wolę mieszkać w takiej lokalizacji, niż dojeżdzać po 3 h do pracy i tracić niepotrzebnie czas i nerwy.
              • Gość: Marian Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.ip.netia.com.pl 17.12.12, 13:23
                Ja nie jestem żadnym naganiaczem, jak ich tu nazywacie, ani pracownikiem biura!
                Z czystym sumieniem za to polecam Developera, oraz całą obsługę. Biuro sprzedaży odpowiada na każde pytania, żetelnie i fachowo, a Long Bridge gwarantuje na prawdę wysoką klasę budownictwa jak i wykończenia.
                • Gość: Gość Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.nameserverus2.com 17.12.12, 13:31
                  @Marian,

A po czym wnioskujesz, że gwarantują wysoką klasę budownictwa? Co do obsługi to fakt, na maile odpowiadają szybko, oddzwaniają itp. Ale to chyba jest norma w biurze sprzedaży a nie "coś extra". Skoro sprzedaje się towar po 500k PLN to chyba coś się klientowi należy :)
                  • Gość: Marian Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.ip.netia.com.pl 17.12.12, 13:40
                    Chociażby po jakości materiałów z jakich budują i po tym, że nie jest to np. teren zalewowy.
                    Inny Developerzy niestety częśto budują na grząskich terenach, co powoduje obsuwanie się budynków po kilku latach , lub inne konsekwencje. Fakt cenę mają nizszą ale co z tego?
                    A co do biura sprzedaży, to podzwoń sobie do innych i zobacz i obsługa jest równie dobra.
                    Akurat wiem co piszę, bo temat mam pzrerobiony od a do z.
                    • Gość: Gość Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.nameserverus2.com 17.12.12, 13:52
                      > Chociażby po jakości materiałów z jakich budują i po tym, że nie jest to np. te
                      > ren zalewowy.
                      > Inny Developerzy niestety częśto budują na grząskich terenach, co powoduje obsu
                      > wanie się budynków po kilku latach , lub inne konsekwencje. Fakt cenę mają nizs
                      > zą ale co z tego?
                      > A co do biura sprzedaży, to podzwoń sobie do innych i zobacz i obsługa jest rów
                      > nie dobra.
                      > Akurat wiem co piszę, bo temat mam pzrerobiony od a do z.

Ale jakość gruntów to nie jest jakość dewelopera tylko natury :) Mylisz dwie sprawy. Jeśli masz informacje na temat jakości materiałów to podziel się linkami, bo na stronie dewa tego nie ma. Błoto jest głownie na Wilanowie, tam nie planuję mieszkać, żeby nawet było po 3k/m2

Podobnie jak Ty dzwonię dosyć często po biurach i wiem jaka jest jakość obsługi, Luxor tutaj nie odstaje zbytnio ani na plus ani minus. Ale kupując mieszkanie za pół bańki (albo więcej), wymagam dobrej obsługi a nie tego, że w łaskawości swojej dewy ze mną pogadają. To nie początek 2007... Jak mi nie odpowiada standard obsługi to już nie wracam, a wtedy problem ma wiadomo kto :) Poza tym zadziwiające było zawsze to, że do momentu wpłaty pieniądza obsługa zawsze była super, kłopoty zaczynały się po zaksięgowaniu przelewu u dewa na koncie :)
                      • Gość: Messi Kessi Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 08.01.13, 10:11
                        Witajcie,
                        ja również chciałabym się wypowiedzieć na temat inwestycji Luxor.
                        Uważam, że jest to świetna lokalizacja dla osób, którzy trochę lubią żyć w zgiełu i nie ma tego co negować. Kolejnym plusem, który ja widzę jest to iż budynek jest tak zaprojektowany, że wszystkie mieszkania są w równym stopniu nasłonecznione, a przestrzeni dodają przeszklone tarasy.Wiem,że te tarasy to może i teraz standard, ale wg mnie sam budynek zaprojektowany świetnie.
                    • Gość: Gość Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.nameserverus2.com 17.12.12, 15:08
                      @Marian

Jeszcze parę drobiazgów. Ja nie lubię jak mnie deweloper kłamie na każdym kroku a wygląda, ze Luxor tak robi. Popatrz na opis inwestycji ze strony Luxor.

"Osiedle Luxor Residences zlokalizowane jest ok. 6 km od ścisłego Centrum Warszawy, w dzielnicy Mokotów, przy ul. Wynalazek 2, około 300 m od ul. Marynarskiej i ok. 500 m od ul. Cybernetyki."

Maps.Goole podaje minimum 7,1 km od Dworca Centralnego i 7,5 od Pałacu Kultury. Około 6 km? Żart... Następne: ulica Wynalazek ma około 350 m długości. Jak tam pomieścić 300 m do Marynarskiej i 500 do Cybernetyki? Toż do jakiś debil pisał :)

Kolejne:
                      "W odległości ok 1,5 km znajduje się stacja Metra Wilanowska" 1,5 km? To na piechotę można w 10 minut. No niestety nie można. Znowu wujek Googiel podaje, że najkrótsza trasa do MW to 2,5 km. I nie da się krócej dojechać. NIE DA. Dojść też się krótszą drogą nie da. No może o 100m :)

Na mapce zapobiegawczo nie ma nazw ulic bo coś tam z siatką kompletnie pomieszali :) Postępu kończy się na skrzyżowaniu z Domaniewską (a może Marynarską ale zamalowane).

Na prawdę uważasz, że ktoś kto w taki idiotyczny sposób próbuje oszukać klienta na głupotach będzie patrzył na jakość materiałów? Ja nie wiem ale oceniam po tym co mogę zobaczyć na pierwszy rzut oka. A na pierwszy rzut oka to kantują mnie na duperelach jak odległość od metra. Dlaczego nie mieliby kantować na jakości materiałów? Nie analizowałem siatki komunikacyjnej bo już mi się nie chciało ale pewnie też coś by się znalazło.
                    • Gość: Zbigniew Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.II-LO.konet.pl 09.01.13, 10:40
                      Zgadzam się z opinią Pana Mariana. Oglądałem ten projekt i również uważam, że wykonanie będzie na bardzo wysokim poziomie.Co do ceny, to również nie uważam żeby była wygórowana jak na Mokotów, który słynie z wysokich cen mieszkań.
              • Gość: Mobik33 Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.home.aster.pl 09.01.13, 10:27
                Ja osobiście uważam, że jest to świetna lokalizacja. Wszędzie blisko, sklepy,apteki,szkoła, galeria. Osiedle bardzo ładnie zaprojektowane, nowoczesne, dla ludzi ceniących wygodę.
                A jeśli pragnie się błogiej ciszy i spokoju, zawsze można się udać za miasto.
                • Gość: allen Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.icpnet.pl 28.02.13, 21:16
                  Lokalizacja jest świetna, pytanie tylko jak z hałasem?
                  • Gość: wiki787 Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.icpnet.pl 01.03.13, 11:58
                    ja też szukam czegoś na mokotowie, lokalizacja mi pasuje i stylistyka wszystkich nowych budynków. Oglądałam już inwestycje na Postępu i właśnie tą na Wynalazek, Long bridge. Jest tego troche na mokotowie, dużo sie buduje, w tym szumnie nazwanych "apartamentów", ale luxor ma nawet niezłe ceny. Ktos kupił? Targował sie?
                • Gość: Dana31 Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.icpnet.pl 01.03.13, 11:20
                  Mi tez podoba się lokalizacja, do tego ogólnie inwestycje niczego sobie, jak ktoś ma dosyć miasta to niech sobie kupi coś pod miastem, ale dwugodzinnych postojów w drodze do pracy nie uniknie... Ja mieszkam teraz w Jozefoslawiu i wiem o czym mówię :)
                  • Gość: Gość Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.nameserverus2.com 01.03.13, 19:54
                    > Mi tez podoba się lokalizacja, do tego ogólnie inwestycje niczego sobie, jak kt
                    > oś ma dosyć miasta to niech sobie kupi coś pod miastem, ale dwugodzinnych posto
                    > jów w drodze do pracy nie uniknie... Ja mieszkam teraz w Jozefoslawiu i wiem o
                    > czym mówię :)

Pierwsza fala poznańskich naganiaczy na mieszkania w Warszawie ruszyła 8 stycznia:

Maxxx IP: *.echostar.pl 08.01.13, 11:46
                    kamilloo IP: *.echostar.pl 08.01.13, 12:00
                    user IP: *.echostar.pl 08.01.13, 12:07
                    wiki33 IP: *.echostar.pl 08.01.13, 12:41

Druga fala na przełomie lutego i marca:
                    bike80 IP: *.icpnet.pl 28.02.13, 21:07
                    allen IP: *.icpnet.pl 28.02.13, 21:16
                    Arka IP: *.icpnet.pl 01.03.13, 11:24
                    Dana31 IP: *.icpnet.pl 01.03.13, 11:20
                    katharsiss IP: *.icpnet.pl 01.03.13, 11:31
                    wiki787 IP: *.icpnet.pl 01.03.13, 11:58
                    balbinka IP: *.icpnet.pl 01.03.13, 12:05

Czy wy na prawdę sądzicie, że ludzie są tak tępi i ruszą ławą do biura sprzedaży? Really? A może wy jesteście tak głupi, że nawet stylu wypowiedzi zmienić nie potraficie? Litości...

Do marketingu Luxor: zatrudnijcie jakąś mniej debilną firmę do szeptania po forach bo ci idioci powyżej się nie sprawdzają. Gadają o tym, że super mieszka się w "zgiełku" i hałasie. I że jest super bo jest super. A do tego super. I oni (wszyscy z Poznania) już kupili. No litości powtarzam litości... To już nie 2007, teraz żeby się zareklamować to trzeba trochę więcej niż zatrudnić jednego albo dwóch debili do klepania po forach.

forum.gazeta.pl/forum/w,106,125740163,140982764,Re_naganiaczom_z_dzialu_sprzedazy_dziekujemy.html
                    od kiedy Poznań jest w Warszawie, że doradzacie Warszawiakom skąd dokąd jest dobry dojazd w Wawce i gdzie się dobrze mieszka? Albo gdzie są ceny dobre a gdzie złe? Zajmijcie się Poznaniem :) Albo znowu zmieńcie IP bo głupio wygląda...
                    • Gość: drugi gosc Re: naganiaczom z dzialu sprzedazy dziekujemy IP: *.multimo.pl 10.03.13, 09:49
                      Chyba dobrze naganiali, jesli zostaly mieszkania stmetrowe wcale nie w atrakcyjnych cenach, normalna srednia cena za sluzew przemysłowy, czyli bardzo wysoko. Jedyny plus tej inwestycji, to bliskosc przystanku tramwajowego! Reszta, czyli otoczenie, infrastruktura jest bardzo kiepskie, ale jak widac nie kazdy tak mysli, skoro mieszkania sprzedali i buduja drugi ogromny budynek w ktorym nie bedzie nawet placu zabaw. Nie wiem, kto to kupuje, moze okoliczne firmy dla swoich dyrektorow, nie wiem... Dla mnie sluzew przemyslowy jest nawet do przemyslenia (wady mieszkania w tej okolicy sa mi bardzo dobrze znane), ale lepszy jest maly budynek niz wiekszy. Inne budynki mieszkalne w tej okolicy, sa dla mnie za duze, za daleko do przystanku tramwajowego, bliskosc trasy szybkiego ruchu i innych atrakcji. Jak znacie podobna inwestycje, czyli maly budynek i bliskosc torow tramwajowych, ale nie pod samym oknem, badz 600 metrow dalej, to dajcie znac.
    • Gość: NFservices Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.centertel.pl 18.12.12, 14:22
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
      • malwawawa Re: Longbridge - Luxor Residences, 01.07.14, 22:36
        Mieszkania zapewne oddawane sa w stanie, no jakim? deweloperskim!! czyli pewnie wykonczenie
        domu z zewnatrz, drzwi zewnetrzne, rozprowadzenie wszystkich instalacji...okna, parapety wewnetrzne, no grzejniki...sciany takie przygotowane juz tylko do obmalowania, posadzki sa przygotowane do polozenia podlog i takie tam. Najlepiej jest zadzwonic i sie zapytac, O! :]]]
    • Gość: NFservices Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 17:08
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
      • Gość: dadaaa Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.14, 21:38
        do odbiorów wezcie inżyniera albo szefa ekipy budowlanej która wam bedzie robic remont. naprawde wytykaja im usterki ktrych zwykly smiertelnik nie widzi. mozna ugrac cene lub za darmo komórkę lok.! nie podpisujcie jak cos nie gra! trzeba walczyć o swoje bo poniej jak malujecie odpada wszystko! polecam pawla z d&m building services !!
    • Gość: novik Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 22:22
      Przydatne informacje, bez obrzucania sie błotem na forum mieszkańców. Zapraszam

luxor-residences.warszawa.pl/
      • Gość: Oal Longbridge - Luxor Residences, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.13, 09:36
        Witam,

Kiedy macie odbiory techniczne i klucze do mieszkań?
    • Gość: Natalia Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 16:28
      Hehehe dokładnie. <ilikeit>

Mój mąż jest specem w budowlance, wykończeniówce, i nie musiałam brać firmy. :)

Nic za darmo, ale była fachowa i miła obsługa i odbiór w terminie bezusterkowego mieszkania. Także bez przygód! :D pzdr!
      • Gość: Lila Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.centertel.pl 29.03.14, 07:47
        Tutaj jest tyle informacji na temat inwestycji, ze powiem szczerze zaczynam sie gubić...
        Moze ktoś kto na swieżo kupił miesszkanie albo planuje kupić mieszkanie w Luxorze napisze coś
        dobrego lub nie? Pomoże innym dokonać wyboru pozytywnego badż nie? ; )) Czekam na opinię,
        będę tu zaglądać! :)
        • Gość: witeq Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.14, 11:07
          Kupiliśmy mieszkanie w Luxorze w budynku A - w trakcie budowy. Zdecydowaliśmy się na zakup. Jednak dopiero teraz zauważyliśmy rozbieżności między materiałami reklamowymi inwestycji a faktycznym wyglądem budynku. Będą mniejsze okna (co widać w planach mieszkań) nie będzie zatem budynek wyglądał jak na wizualizacji, i to nas martwi. Nie wiem czy inni nabywcy mają tego świadomość, czy to zauważyli?
          • Gość: kosaml Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.14, 16:07
            Ja tez kupilem mieszkanie w Luxorze, nie wiem po co ta cała afera. Kazdy klient wchodzac do biura dostaje informacje o tym ze makieta rozni sie od tego jak budynek bedzie wygladal ponieawaz ta makieta była robiona w oparciu o pierwotny projekt wykonawczy a przeciez wszyscy wiemy ze było zamienne pozwolenie na budowe. I to pozwoleniem jest załacznikiem do każdej umowy deweloperskiej. A nie ma jeszcze wizualizacji bo kolor tynku nie zostal jeszcze wybrany.
            • Gość: Maple syrup Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.14, 10:07
              Po prostu nie chcieliśmy kupować kota w worku. Uświadomiono nam, ze wizualizacje na plakatach, banerach i w materiałach informacyjnych nie odzwierciedlają rzeczywistego wyglądu budynku (w naszym przekonaniu dość znacznie). Ponoć wszyscy deweloperzy upiększają i jest to standard a nasze oczekiwanie ze budynek ma wyglądać jak na wizualizacji uznano za śmieszne. Moja żona wychowywała się zagranicą i ją to ruszyło, mnie w sumie też bo to pierwsze nasze mieszkanie. Niemniej widzieliśmy projekty elewacji, patio i projekt naszego mieszkania no i czekamy żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać w realu.
        • Gość: karolaX Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.centertel.pl 03.05.14, 21:58
          Ja mieszkam tam od trzech miesięcy. Jestem całkiem zadowolona, dla mnie ogromnym atutem jest to, że mam blisko do pracy. Wszystko zależy od tego kto ma jakie potrzeby, moją potrzebą było nietracenie czasu na dojazdy i to się sprawdziło. No i standard mieszkań jest wysoki, na tym mi także zależało, ponieważ jest to moje 1sze mieszkanie, jeśli miałabyś jakieś pytania to śmiało, chętnie odpowiem
          • Gość: cholewa Re: Longbridge - Luxor Residences, IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.14, 11:50
            ja bym miał. Co to znaczy ze standard mieszkan jest wysoki??? moglabys wiecej na ten temat napisac? Jest tam swoja droga recepcja czy dostac do budynku moze sie kto chce? a inwestycja jest ogrodzona czy moze bedzie ogrodzona? Jak to wyglada???
    • sebek88051 Re: Longbridge - Luxor Residences, 07.06.16, 10:56
      Z nami zaprojektujesz swoje wymarzone meble kuchenne, szafy meble do pokoju oraz innych pomieszczeń w domu i w firmie.

Połączymy Twoje indywidualne preferencje, najwyższą jakość, nowoczesny funkcjonalizm oraz ergonomię w efektowną & efektywną całość przyprawiając ją zjawiskowym designem i kreatywną aranżacją przestrzeni.

Właśnie w ten sposób stworzymy dla Ciebie meble na wymiar Twoich marzeń, potrzeb i konkretnych możliwości budżetowych.

Oferujemy preferencyjne i bardzo korzystne relacje wysokiej jakości do rozsądnej ceny.

Meble kuchenne, łazienkowe, biurowe, szafy wnękowe i inne !

Zapewniamy 100% zaangażowania oraz merytoryczne wsparcie na każdym etapie realizacji projektu - od pierwszego spotkania, aż po profesjonalny montaż.

meblodekor.pl
    • tanitazaitceva Re: Longbridge - Luxor Residences, 09.01.19, 13:28
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka