Dodaj do ulubionych

Marsa El Alam i Luxor

19.06.13, 19:25
Witam,
planujemy pierwszy raz do Egiptu, za tydzień i na tydzień.
1/ Lepiej z Itaka czy Alfa Star? A może inne biuro?
2/ Marsa El Alam - jaki hotel polecacie? 4*-5*, ALL. Z plażą ładną i rafą.
3/ A Luxor - czy w tym terminie to dobry pomysł? Będzie +50?:-)
Może lepiej poza sezonem letnim? Będę wdzięczny za opinie i podpowiedzi.
Pozdrawiam!
A.
Obserwuj wątek
    • dorotakatarzyna Re: Marsa El Alam i Luxor 20.06.13, 08:52
      Z oboma biurami byłam w Egipcie - oba mi się podobały. Alfa Star bardziej.
      W Marsa na pewno mogę ci odradzić hotel Fantazia - beznadzieja totalna, nigdy więcej. Ogólnie Marsa leży na końcu świata, a niektóre hotele to już na końcu końca - dookoła nie ma nic, tylko pustynia. Ja to uwielbiam, ale nie każdy tak lubi, niektórzy wolą sklepy i dyskoteki. Sprawdzaj więc na mapie, gdzie co leży.
      Polecanym hotelem just Abu Dabab - byliśmy tam na nurkowaniu, oglądaliśmy żółwie - hotel wyglądał fajnie.
      W Luksorze byłam w sierpniu - około 50 stopni, ale dało się wytrzymać. Auto (to nie był autokar, tylko "coster") klimatyzowane, a wysiadasz zwiedzać tylko na chwilę. Najtrudniej w Dolinie Królów.
      • bozenkakrk Re: Marsa El Alam i Luxor 28.06.13, 20:19
        dorotakatarzyna napisała:

> Z oboma biurami byłam w Egipcie - oba mi się podobały. Alfa Star bardziej.
        > W Marsa na pewno mogę ci odradzić hotel Fantazia - beznadzieja totalna, nigdy w
        > ięcej. Ogólnie Marsa leży na końcu świata, a niektóre hotele to już na końcu ko
        > ńca - dookoła nie ma nic, tylko pustynia. Ja to uwielbiam, ale nie każdy tak lu
        > bi, niektórzy wolą sklepy i dyskoteki. Sprawdzaj więc na mapie, gdzie co leży.
        > Polecanym hotelem just Abu Dabab - byliśmy tam na nurkowaniu, oglądaliśmy żółwi
        > e - hotel wyglądał fajnie.
        > W Luksorze byłam w sierpniu - około 50 stopni, ale dało się wytrzymać. Auto (to
        > nie był autokar, tylko "coster") klimatyzowane, a wysiadasz zwiedzać tylko na
        > chwilę. Najtrudniej w Dolinie Królów.

Osobiście nie byłam w Abu Dabab, ale podczas pobytu w Marsy rozmawiałam z gośćmi tego hotelu, którzy trochę narzekali na podejście do klienta/gościa w skali masowej...

Ja mogę śmiało polecić hotel Iberotel Lamaya Resort (jest w wersji AI), a ponoć najlepszy w Marsa El Alam jest Intercontinental. Udanych wczasów :)
    • adamk76 Re: Marsa El Alam i Luxor 09.08.13, 18:34
      W Luksorze jest niezwykła Świątynia Luksorska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka