Gość: NFservices Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 17:05 Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc. Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem. Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne. Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt. Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni. Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku. Zapraszamy nfservices.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakupiłem Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 18:04 Niestety opinie z poprzednich inwestycji się potwierdzają. Mieszkania jeszcze nie oddane (z kilkumiesięcznym opóźnieniem) a już kłamstwa i problemy. Trzymajcie się z daleka, my niestety nie posłuchaliśmy i już mamy problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 23:47 A zdradzisz jakies szczegóły? Jakie kłamstwa i problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 11:05 Teraz wiekszosc deweloperow oddaje z opoznieniem, ale jakie masz na mysli inne problemy i klamstwa? Ja rowniez jestem ciekaw, bo planuje zakup tam nieruchomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakupiłem Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.03.13, 00:04 Podczas oglądania mieszkania okazało się że woda leci po tynkach, nic nie schnie ponieważ nie ma ogrzewania (do dnia dzisiejszego nie grzeją bo szukają oszczędności) na 3 ścianach (w tym wewnętrznej) wyszedł już grzyb :-( Na moje pytanie kiedy włączą ogrzewanie odpowiedź że grzeją od początku zimy. Na pytanie w jaki sposób odpowiadają że nagrzewnicami (nagrzewnice tylko na klatkach do kładzenia gresów) W umowie jest wpisane okablowanie rtv/internet (wyprowadzenie na klatkę) w oczy kłamią że okablowanie ma zakładać dostawca (a jak się pokazuje palcem umowę to kłamią że to jest do wyjaśnienia, po czym brak odpowiedzi na maila.) Kwestia drugiego budynku który cały czas był niedomówieniem. Na pytania do przedstawiciela developera wszyscy słyszeli odpowiedzi że jeszcze nie ma szczegółów, że nie wiadomo czy wogóle będzie itp. Po czym z dnia na dzień budują drugi blok kilkanascie metrów od pierwszego (współczuje osobom które mają mieszkania na parterze (zapraszam na budowę) A propo parteru - jedna osoba ma przez cały salon naciąg od części nośniej budynku (pas wystający 3-4 centymetry nad posadzkę) do dzisiaj nie dostał odpowiedzi od developera co z tym zrobią. Kolejne osoby mają zalane i niesuszone od kilku miesięcy (od tych deszczów co zalało stadion narodowy) mieszkania. III i IV piętro. Ogólnie developer nie ma pomysłu co z tym zrobić. Kilkumiesięczne opóźnienie (a będzie jeszcze kilka miesięcy co widać jak sie pojedzie na budowę) i kombinowanie developera (zaprasza na koniec marca naodbiory) aby tylko pozbyć się mieszkań bez ogrzewania i niech sobie ludzie sami grzyba suszą nie wspomnę. Nie wiem co oni chcą oddawać bo na ta chwilę to obraz nędzy i rozpaczy :-( Niestety wszystko powiedziane wcześniej się sprawdza i odradzam. My niestety wierzylismy że będzie inaczej, niestety nie jest. nasielska44.phorum.pl/viewtopic.php?f=7&t=10&sid=d5677047e3ce004837114c4b95a379e7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes złowolski Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.tktelekom.pl 18.03.13, 15:38 z doświadczenia radzę, żeby nie tracić energii na egzekwowanie czegokolwiek od Attisa. Szukajcie lepiej opcji, jak unieważnić umowę lub odstąpić od niej z możliwie najmniejszą stratą. Przekonacie się jak mieszkańcy poprzednich fuszerek Attisa, że z czasem wasze koszty tylko rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabity w butelke Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.ai.com.pl 20.03.13, 14:03 A może cityvilla.pl/ do tego, to też ich twór. Już widzę rzesze szczęśliwych lokatorów :))))))) i do tej sielanki uroczy cytat: "O nas Ideą firmy jest budowa małych domów mieszkalnych - VILLI MIEJSKICH o podwyższonym standardzie, z niewielką liczbą mieszkań. Przywiązujemy dużą wagę do dobrych lokalizacji. Szukamy działek centrum miasta lub bezpośrednim sąsiedztwie z dobrą komunikacją i wielkomiejską infrastrukturą. VILLA MARS to nasza samodzielna inwestycja deweloperska. Dotychczas zajmowaliśmy się developerką gruntową i przygotowaniem inwestycji od etapu zakupu działki do uzyskania prawomocnego pozwolenia na budowę, Współpracujemy z doświadczonym developerem Centrum Zana S.A. Lublin (www.zana.pl) oraz Attis Development (www.attisdevelopment.pl)" Nie wiem jak Wam, ale mi niezmiernie podoba się to ostanie zdanie :))) szczególnie słowo doświadczonymi :))))) Nie ma to jak sobie słodzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia no właśnie.. IP: 212.160.172.* 20.03.13, 15:22 To jest dziwna sprawa z tym cityvilla, ale to wygląda tak jakby oni byli tą lepszą częścią starego Attisa. Oglądałam ich ostatnią inwestycję, rozmawiałam z dwoma osobami, które tam mieszkają i nie ma się do czego przyczepić. Oglądałam garaże, klatki, mieszkanie i było ok. Od roku mieszkają tam ludzie i nigdzie w necie nie mogę znaleźć negatywnych opinii a szukam od kilku miechów ostro. Co prawda dla mnie lokalizacja tego bloczku dla mnie jest dupiasta, ale pewnie ceny mieszkań były akceptowalne. Teraz się budują przy parku znicza na grochowie i ta lokalizacja jest całkiem ok. Pewnie dużo zalezy też od wykonawcy i od ilości mieszkań, wiadomo kupa mieszkań to i inny przemiał. Nasielska - te tory..hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczke Re: Nasielska 44 - Noblin 25.11.14, 00:54 up Gość portalu: Nabity w butelke napisał(a): > A może cityvilla.pl/ do tego, to też ich twór. Już widzę rzesze szczęśliwych lokatorów :))))))) > i do tej sielanki uroczy cytat: > "O nas > > Ideą firmy jest budowa małych domów mieszkalnych - VILLI MIEJSKICH o podwyższ > onym standardzie, z niewielką liczbą mieszkań. > VILLA MARS to nasza samodzielna inwestycja deweloperska. > Dotychczas zajmowaliśmy się developerką gruntową i przygotowaniem inwestycji > od etapu zakupu działki do uzyskania prawomocnego pozwolenia na budowę, > > Współpracujemy z doświadczonym developerem Centrum Zana S.A. Lublin (www.zana. > pl) > oraz Attis Development (www.attisdevelopment.pl)" > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właściciel-mieszka Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.04.13, 20:16 Czytam te wpisy już od początku 2012 roku i szczerze powiedziawszy nie wiem czy się śmiać, płakać, bać się czy mieć wszystko w d...e. Zakupiłem mieszkanie marzec/kwiecień 2012. Rozmowy prowadziłem z dwoma sprzedawcami w Noblinie i z kilkonastoma u innych developerów. Byłem na targach mieszkaniowych. W ostateczności zdecydowałem się na Nasielską 44. Dobra lokalizacja, skm, komunikacja. Tory i pociągi w niczym kompletnie nie przeszkadzają. Jedynie co wkurza to stare garaże przed blokiem, warsztat lakierniczy i stara elita pobliskich domowników. Z dyrektorem Radosławem rozmawiałem podczas podpisania umowy i mailowo oraz podczas podpisywania protokołów zdawczo-odbiorczych. Już na samym początku wiedziałem, że będzie opóźnienie bo mnie poinformowano podczas oglądania mieszkania, tak samo jak poinformowano mnie, że przed blokiem stanie drugi blok kilkupiętrowy etc dlatego też doradzono mi zakup powyżej parteru. Więc zdziwiony jestem, że niektórzy są niedoinformowani. Z ogrzewaniem był problem ponieważ developer czekał na przyłącz do ogrzewania miejskiego, ale sorrry to nie wina developera. W końcu jesteśmy w Polsce i biurokracja zawsze występowała. Na pewno nie jest to kwestia związana z oszczędzaniem. Dodatkowo były nagrzewnice uruchomione. Kolejna ważna kwestia, okablowaniem rtv/internet zajmuje się dostawca a nie inwestor czy developer. Ja już jestem po odbiorze technicznym mieszkania. Rozumiem, że jest brak gresu na balkonach i niedokończona elewacja oraz inne rzeczy w częściach wspólnych, ale wszystko jest do dogadania, wszelkie uchybienia były spisane i w przeciągu 2 tygodni zostały one poprawione oprócz części wspólnych. Mamy jeszcze cały kwiecień oraz maj więc developer spokojnie skończy remont, a przynajmniej moja firma remontowa mogła wejść i rozpocząć pracę wykończeniowe, które minimum potrwają dwa miesiące. Do tego czasu budynek zostanie oddany i można się będzie wprowadzić. Ogólnie mieszkanie oceniam jako stan dobry. Ściany proste, pomalowane i tyle. Nie ma żadnych filozofii. Mieszkanie było odbierane z fachowcem z firmy remontowej, która wykonuje mi remont mieszkania. Fachowiec nie miał żadnych zastrzeżeń do wykonanej pracy. Chciałbym zaznaczyć, że stawiając opór w podpisaniu protokołu zdawczego jest tylko na Waszą niekorzyść, ponieważ developer musi otrzymać od Was transze, żeby Inwestor mógł wykonywać pracę budowlane. Dodatkowo prace są zależne od Inwestora. Niestety pogoda dała się również we znaki. Po prostu trzeba czekać. Nie ma co walczyć prawnikami ponieważ i tak się nic nie wskóra. Są to tylko niepotrzebne nerwy i stracone pieniądze na prawników. Wiem to z autopsji;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCzyliOn Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.04.13, 22:56 Właściciel-mieszka widzę że wszędzie ratujesz developera? ;-) to i ja poniżej wkleje to co napisałem Ci już na naszym forum (link poniżej) można poczytać jak odnieśli się do tego inni również.... Kilka faktów: 1. "...Już na samym początku wiedziałem, że będzie opóźnienie bo mnie poinformowano podczas oglądania mieszkania" A widzisz, a ja i wiele osób nie byliśmy poinformowani :-) Ja rozumiem że developer może mieć opóźnienie, chodzi o fakt że każdy dostaje sprzeczne infomację a teksty które sam słyszałem od wspomnianego Pana Radosława na początku grudnia że nie ma opóźnień zostawię bez komentarza 2. ".... Dodatkowo były nagrzewnice uruchomione..." Nagrzewnice były oczywiście uruchomione... na klatkach schodowych. Jak rozumiem u Ciebie tak nagrzały nagrzewnice że nie masz grzyba na ścianach? ja niestety miałem mniej szczęścia i na dwóch ścianach (z czego jednej wewnętrznej) mam zagrzybione tynki 3. "...Kolejna ważna kwestia, okablowaniem rtv/internet zajmuje się dostawca a nie inwestor czy developer...." To też jest piękne :-) a umowę czytał? a umowę podpisał? :-) img21.imageshack.us/img21/9273/umowav.jpg Jeśli mnie moje piękne oczy nie mylą, to pkt. 9 mówi co innego.... 4. "...Rozumiem, że jest brak gresu na balkonach i niedokończona elewacja oraz inne rzeczy w częściach wspólnych, ale wszystko jest do dogadania..." A ja tego nie rozumiem niestety... Co to znaczy do dogadania? To nie jest umawianie się na piwo z kumplem, tylko zakup mieszkania i nie ma być do dogadania tylko ma być zrobione na czas kiedy ma być odebrane. Jeżeli nie jest zrobione to nie moge tego odebrać i nie ma tu nic do dogadania a jest do zrobienia. 5. "... . Mamy jeszcze cały kwiecień oraz maj więc developer spokojnie skończy remont, a przynajmniej moja firma remontowa mogła wejść i rozpocząć pracę wykończeniowe, które minimum potrwają dwa miesiące. Do tego czasu budynek zostanie oddany i można się będzie wprowadzić..." Gratuluje bystrej firmy remontowej :-) a tak przy okazji... mam pytanko... w jaki sposób twoja "firma remontowa" dostarcza materiały na budowę skoro nie może wjechać do garażu oraz wejść przez wejście do budynku z wiadomych powodów? jak rozumiem tą wydeptaną ścieżką między garażami? ;-) 6. "...Ogólnie mieszkanie oceniam jako stan dobry. Ściany proste, pomalowane i tyle. Nie ma żadnych filozofii..." Dla mnie moje mieszkanie to trochę więcej niż ściany, a filozofia (przynajmniej do tej pory dla developera) to np: ogrzewanie CO, woda, prąd i takie tam mało istotne rzeczy, ale wiesz ściany masz postawione więc to naprawdę żadna filozofia ;-) 7. "....Chciałbym zaznaczyć, że stawiając opór w podpisaniu protokołu zdawczego jest tylko na Waszą niekorzyść, ponieważ developer musi otrzymać od Was transze, żeby Inwestor mógł wykonywać pracę budowlane. Dodatkowo prace są zależne od Inwestora. Niestety pogoda dała się również we znaki. Po prostu trzeba czekać..." Szczęśliwa siódemka i wisienka na torcie na koniec :-) Jak rozumiem z tego co napisałeś powyżej, jeżeli nie odbierzemy mieszkań developer nie będzie miał pieniędzy na skończenie bloku? To ciekawe ponieważ wg. harmonogramów płatności i zdrowego rozsądku odbiera się mieszkanie w bloku w którym można mieszkać lub przeprowadzać prace wykończeniowe. Oczywiście często stosowaną praktyką jest odbiór mieszkania przed oddaniem inwestycji (zezwoleniem na użytkowanie) ale na pewno nie przed ukończeniem PODSTAWOWYCH rzeczy takich jak klatki schodowe, ciągi komunikacyjne czy balkony... Jak wyobrażasz sobie np. to że odbierasz klucze, robisz wykończenie a po miesiącu przychodzi "Pan Janek" bo przecież balkon nie wykończony jeszcze ;-) Wracając do meritum - skoro zgodnie z harmonogramem mieszkanie miałem odebrać w ukończonej budowie i wtedy zapłacić ostatnią transze, to uzależnienie ukończenia czy szybkości ukończenia inwestycji od wpłat jest co najmniej nie na miejscu. Przepraszam jeżeli Cię czymś uraziłem osobiście, nie miałem tego na celu. Jeżeli rzeczywiście masz takie podejście, masz do tego prawo. Ja (oraz wiele osób które poznałem dzięki temu forum i mam częsty kontakt) uważamy inaczej. Niestety na odległość troszkę leci mi to wpisem Noblinu.. Zapraszam na forum nasielska44.phorum.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes złowolski Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.tktelekom.pl 05.06.13, 12:40 pytał ktoś może pana radosława, czy hektor/attis/noblin nauczył się już wykonywać balkony? Aura zdaje się nie mieć litości dla ich bubli także w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.ai.com.pl 09.04.13, 13:20 Polecam się zastanowić nad formą realizacji swoich celów. Traktowanie klientów jak idiotów nie przyniesie Państwu w przyszłości większych korzyści, a wręcz nie opamiętanie w tej zaciekłej walce o bogacenie się wszelkim kosztem, spowoduje odwrotny obrót spraw. Poniewieranie ludźmi, którzy często wiele poświęcają, by to wymarzone mieszkanie posiadać, jest żałosnym dowodem Państwa słabości i małości. W dobie pełnej cyfryzacji i łatwości dostępu do informacji Państwa praktyki są śmieszne i bezcelowe. Zachęcam do wzięcia się do roboty i do nie marnowania czasu na przeglądanie i analizowanie postów forumowiczów. Oni, w przeciwieństwie do Państwa, mają czas na opisywanie swojej sytuacji w oczekiwaniu na swoje M. Państwo natomiast takiego czasu nie mają, terminy już minęły w ostatnim kwartale 2012 roku według informacji zamieszczonej na Państwa stronie internetowej. A wiec do dzieła, bo nie macie do czynienia z Idiotami. Dobrze wykonane zadanie bardziej cieszy niż fuszerka, musicie uwierzyć na słowo, a kiedyś na pewno to poczujecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Cód, miód, malina hłehłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 18:53 nasielska44.phorum.pl/viewtopic.php?f=7&t=10&start=100 oj dzieje się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Cód, miód, malina hłehłe IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.05.13, 18:57 Cieszę się że jednak nie kupiłem tam mieszkania, ale komentarz typy "hłehłehłe" co najmniej nie na miejscu. Typowe polaczkowie podejście, jak ktoś ma źle to mi lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.tktelekom.pl 20.07.13, 17:53 W paru słowach O inwestycji na Nasielskiej 44 dla kogos kto chce tam pracowac lub zainwestowac swoje pieniądze na długie lata. FIRMA ta nie jest wypłacalna , może kiedys wam zapłaci jak nazwy po raz kolejny nie zmieni. Instal Rzeszów bo taką nazwe firma ta nosiła wczesniej nie wypłaca Podwykonawcom bo nie ma z czego. Inwestorzy utopili tam grube pieniądze a nowych nie chcą dawać i trzeba robic tanim kosztem. Drodzy Koledzy prowadzacy firmy NIE INWESTUJCIE NA Nasielskiej 44 bo kasy nie dostaniecie chyba ze za pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 01:32 Podpisałem umowę przedwstepna na zakup mieszkania , mam protokół odbioru technicznego mieszkania i nie mogę do niego wejść. W tej chwili wiem ze nie zapłacę develeperowi ani grosza przed podpisaniem aktu notarialnego bo nie stanę sie właścicielem MOJA RADA Dla tych co podpisali umowy przedwstepne lub deweloperskiej PROSZĘ NIE WPŁACAĆ ŻADNYCH PIENIEDZY PRZED PODPISANIEM AKTU NOTARIALNEGO do dewelopera , dopiero po przeniesieniu aktem notarialnym i sprawdzeniu hiptoteki dokonać zapłaty. Dzisiaj sprawdziłem w księgach wieczystych ze na 100 mieszkań w budynku ujawniono w hipotece 41 umów developerskich a zatem nie jest prawdziwe stwierdzenie pana Radosława ze sprzedano 70% mieszkań. Panie Radoslawie dlaczego podaje pan dane niezgodne z wpisem w hipotece? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marga Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 00:56 W księdze wieczystej ujawnione są wyłącznie umowy przedwstępne spisanie w formie aktu notarialnego - stąd taka ilość wpisów. Podpisywałam umowę zwykłą, na starych zasadach (przed wejściem w życie ustawy deweloperskiej) - więc nie figuruję w KW. Z tego co wiem, takich osób jest co najmniej kilka. Zapraszam na forum: nasielska44.phorum.pl/index.php?sid=1522e7f934a755ced00ad58f64ca6cf0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 13:15 Pan Radosław za każdą rozmową odbija od siebie piłeczkę i ciągle, mówiąc lekko mija się z prawdą. Ja mieszkanie wg. umowy - aktu notarialnego - miałem odebrać najpóźniej w lipcu zeszłego roku, a do dnia dzisiejszego wszelkie prace związane z lokalem są nie wykonane. Oczywiście też jestem w grupie "szczęśliwców" których zalało!!! Teraz dowiaduję się od banku w którym wziąłem kredyt, że Instalbud Rzeszów z powodu długów wszedł na hipotekę nieruchomości. I co dalej??? Czy w takiej sytuacji w ogóle będę miał możliwość sfinalizowania zakupu!? Ile to będzie jeszcze trwało??? A przy kolejnej z rozmów po raz kolejny pewnie usłyszę od pana R. że wszystko zostanie zrobione w tym miesiącu! I to nie jego wina przecież. To co to za dyrektor, który skuteczność wykazuje na poziomie ZERO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.14, 18:56 Zgadzam sie ten developer to jakas poraszka na czele z dyrektorem ktory nic nie wie i nic nie moze . Odradzam kupno mieszkania od tego dewelopera chyba ze ktos ma ochote szarpac sie po sadach z tym towarzystwem . Pan dyrektor :) mija sie z prawda to malo powiedziane . Za kazdym razem jak sie z nim rozmawia to wymysla na poczekaniu odpowiedz a najlepsze jest to ze juz sie gubi i za kazdym razem mowi co innego . Rownierz czytalem rozne fora na temat tego developera i inwestycji nasielska 44 i zaluje ze nie posluchalem osob ktore przestrzegaly przed podpisywaniem z nimi umowy kupna i teraz badzo zaluje . Odradzam w 10000% znow zmienia nazwe i beda budowac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.ip.netia.com.pl 07.02.14, 19:23 Dobrowolski i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borabora Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.14, 20:17 my tez rozwazamy zakup, jak sie Wam mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.14, 22:35 Jezeli chodzi ogolnie o blok i miejsce to nie ma tragedi ale zdecydowanie odradzam ze wzgledu na developera wszystko pieknie wyglada przed podpisaniwm umowy i wplaceniu pieniedzy . Jak dostana pieniadze to maja Cie gdzies. Sprobuj sie doprosic o cos nie ma takiej mozliwosci obiecuja i nigdy nie dotrzymuja slowa . Pan dyrektor mowi ze juz zaraz zribia ze za tydzien a potem ze za tydzien a potem ze za tydzien i tak caly czas :) a na koncu powie ze to nie do nich nalezy . NIE POLECAM KUPNA OD TEGO DEVELOPERA A TAK PO ZA TYM TO I TAK CI NIE SPRZEDADZA BO MAJA WPIS W KSIEDZE WIECZYSTEJ NAKAZ ZAPLATY DLA WYKONAWCY BLOKU NIE ZAPLACILI IM ZA PRACE JEDYNE 600000 ZL . TAMCI WYGRALI SPRAWE W SADZIE I IM WESZLI NA HIPOTEKE .PROPONUJE SPRAWDZIC W KKSIEDZE WIECZYSTEJ TO SAMI PANSTWO ZOBACZĄ. ODRADZAM KUPNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borabora Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.14, 22:47 dzieki za infomracje :) bardzo chetnie bym sprawdzil ale nie mam zadnego nuemru ksiegi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.14, 22:53 Wejdź na forum osiedla www.nasielska44.phorum.pl Tam znajdziesz więcej info. Z mojej strony - blok stoi, standard zupełnie inny niż miał być, dużo rzeczy niepokończonych, dużo rzeczy non stop się psuje (tak "dobrze" są zrobione), o nic nie można się doprosić, developer kłamie w żywe oczy, obiecuje poczym się wypiera itp itd. Ja ze swojej strony nie polecam. Straciłem dużo nerwów, czasu (duże opóźnienia) oraz co za tym idzie pieniędzy. Tak jak ktoś wyżej napisal, developer ma problemy z płatnościami dla wykonawców co przejwaiało się wcześniej np. zamknięciem osiedla przez prawie miesiąc dla osób które już odebrały mieszkania przez wykonawce. Od dwóch miesięcy nie są podpisywane akty notarialne ponieważ noblin nie zapłacił wykonawcy ponad 600k i dostali hipotekę przymusową. Tak mniej więcej wygląda Noblin i ich działania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looki Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.ip.netia.com.pl 10.02.14, 17:20 Prezes buduje chatę na Wilanowie, zawsze możecie się zabezpieczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.14, 17:41 Podaje numet ksiegi WA6M/00152356/9 prosze sobie sprawdzic hipoteka przumusowa na 600 tysi zadecydowanie nie polecam tego dewelopera ludzie wplacili pieniadze i nie maja przepisanej wlasnosci i nie wiadomo kiedy to nastapi. ODRADZAM ZDECYDOWANIE ODRADZAM . Prosze poczytac forum osiedla tam jest wiecej szczegolow . Prosze jeszcze dla ciekawosci zadzwonic lub spotkac sie z panem Klujewem i zapytac o hipoteke to odpowie ze juz zaraz za chwile beda skladali wniosek o wykreslenie i tak juz od dwoch miesiecy . ODRADZAM jak bym mial jeszcze raz kupowac od nich mieszkanie nauczony doswiadczeniem i kontaktem z nimi nigdy nie popelnil bym drugi raz tego bledu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borabora Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.play-internet.pl 09.02.14, 19:05 Dzięki za pomoc.szkoda bo mieszkania bardzo ładne, osiedle wygląda naprawdę fajnie i wszystko niby pięknie. Ale przy tyłu złych opiniach nie zdecydujemy się chyba Odpowiedz Link Zgłoś
rycho2014 Re: Nasielska 44 - Noblin 09.02.14, 19:41 Aby uniknąć rozczarowań po odbiorze radzę skorzystać z fachowej pomocy przy odbiorze mieszkania od developera.Nie daj się zakrzyczeć.Na odbiorze będziesz z naszym inspektorem budowlanym.Jeżeli są wady lub usterki to pomożemy je wypunktować.To zaoszczędzi Ci kłopotów i zmniejszy przyszłe wydatki na wykończenie mieszkania.Usługa nie jest droga!!! pomocwodbiorzemieszkania@gmail.com odbiormieszkania.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobłowolski Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.ip.netia.com.pl 10.02.14, 17:23 Na innych inwestycjach również wyglądało to ładnie - przez 1 rok ale patrząc z daleka. zagłębiając się w detale, tzn mieszkając jakiś czas, wygląda to tragicznie. Dziadostwo straszne. Partacze totalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.14, 23:47 Prosze sprawdzic inne inwestycje tego pseudodevelopera oczywiscie dzialeli pod inna nazwa ATIS development a eczesniej HEKTOR a teraz noblin polecsm poczytac forum inwestycji FASOLOWA moze rozbolec glowa. ODRADZAM ZAKUP . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzyna Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.02.14, 22:48 nie kupujcie mieszania od Pana Klujewa, to nic innego jak wielka ŚCIEMA.... a ile to obiecuje ten czlowiek (dyrektor sprzedaży) przy rozmowach w sprawie mieszkania.... schodzą z ceny metraża a podbijają cenę miejsca postojowego do 60000 zł ...ta cena to chyba za miejsce postoju pod Marriotem...i jeszcze wmawia ten Pan , że miejsce jest przypisane do mieszkania .... wielka PORAŻKA , DEWELOPER I LUDZIE TAM PRACUJĄCY - ZERO PROFESJONALIZMU... 9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KS Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.itsa.net.pl 03.04.14, 16:27 Pan Radosław Klujew to kłamca i oszust a firma Noblin, to jedna wielka ściema. Swojemu wrogowi nie poleciłbym kupna mieszkania od tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Nasielska 44 - Noblin IP: *.ip.netia.com.pl 03.04.14, 20:55 Biedny Klujew chodzi tak ja mu Dobrowolski każe i tyle. Podobnie jak paru innych którzy się tam przewinęli i poodchodzili nie mogąc patrzeć na przewały na budowach, oszczędności powodujące taki stan rzeczy. Słyszałem opinie, że Dobrowolski pozwalniał firmy które nie godziły się na fuszerki celem zaoszczędzenia na materiałach. Ale teraz pan prezes buduje sobie wille na Ursynowie. Wiem jedno - udławi się jeszcze, aż mu się dupą czknie. Odpowiedz Link Zgłoś
apnapn Re: Nasielska 44 - Noblin 23.01.19, 14:11 Krzysztof Podsiadły był wspólnikiem tej inwestycji ,często działalność rejestruje na córkę ,zdarza się ,że na żonę ,nie wiem z jakich powodów ,być może dlatego że ma nieciekawą przeszłość kryminalną ,generalnie nie ma najlepszej opinii , radzę uważać, ponizej link do zeznań Masy i krótka historia developera który obecnie buduje Nowy Karczew blog.wolnemedia.net/zeznania-masy-3/ Odpowiedz Link Zgłoś