Dodaj do ulubionych

WIG - Deweloperzy - ocena sytuacji PL dewow:)

18.08.11, 18:25
Tiaaaaa, dzis analiza indeksu:
stooq.pl/q/?s=wig_dewel&c=1y&t=l&a=lg&b=0
W sklad niego wchodza spolki deweloperskie, ktore sprzedaja mieszkania po 7-10k i wiecej.
Mamy tu wykres roczny - widzimy ladny spadek z ~3000 pkt na ~1500 pkt. Co to oznacza?

Otoz od tej branzy wycofuja sie inwestorzy i kasa odplywa w innym kierunku. Dlaczego tak sie dzieje? Kryzys dolara, stanow czy europy?
Nie tylko :) Wedlug mnie sprzedaz srednio idzie - dlaczego? Otoz przejrzalam raporty finansowe kilku spolek deweloperskich. Wpiszscie wieksze dewy w stooq i wezcie wiadomosci. Spadki prognoz byly na poczatku o nawet 80% w stosunku do realnego wyniku. Masakra czyz nie?:D

Co to oznacza?
W skrocie spadki cen mieszkan albo upadki firm. I tyle w temacie. Wniosek: Kupujac teraz mozna przeplacic o dobre kilka kilo w stosunku cen za kilka miesiecy.

Takie jest moje zdanie, a wy co myslicie?
To ze dotychczas ceny nie spadaly za bardzo to dlatego, ze dewy zabezpieczyly sie i ciagna na oparach sprzed makxow banki nieruchomosciowej. To sie musi skonczyc - wklejajcie linki do aukcji komorniczych ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: pamiętny Re: WIG - Deweloperzy - ocena sytuacji PL dewow:) IP: *.pool.mediaWays.net 18.08.11, 18:40
      Piotrek młotku.
      Przecież to giełda. Jak tam twoje typy? Jak Tauron? Jak Netia? Zapakowałeś przecież po 5.30 w piątek miało być 5.80. Ty się przeca nie mylisz.

No dziś jest 4.85. Ch*owo poszło, w plecki, ale masz jeszcze 24h na realizacje zysków. Buahahaha.

Do jutra ynwestorku.
      • kocica_ewela Re: WIG - Deweloperzy - ocena sytuacji PL dewow:) 18.08.11, 19:05
        Gość portalu: pamiętny napisał(a):

> Piotrek młotku.
        > Przecież to giełda. Jak tam twoje typy? Jak Tauron? Jak Netia? Zapakowałeś prze
        > cież po 5.30 w piątek miało być 5.80. Ty się przeca nie mylisz.
        >
        > No dziś jest 4.85. Ch*owo poszło, w plecki, ale masz jeszcze 24h na realizacje
        > zysków. Buahahaha.
        >
        > Do jutra ynwestorku.

Chwileczke netie puscilem po 4.9 a kupowalem bodajze po 4.6 a byla wczoraj po 5.10 wiec zysk. Jak nie wierzysz moge dac zrzut ekranu ;)
        Tauron mam po 5.35 a dzis po 5.40 przewiduje jutro wzrost tak jak zapowiadalam ;)
        Wiec cos Ci sie myli ja inwestuje z glowa i nie pakuje na dlugo, 5-10% i realizuje ;)

Na zyczenie sluze screenami. Na netii kto mnie posluchal mogl wlasnie 10% zarobic - to ze dzis spadlo to normalka - wszak pisalam ze przy 5.10 jest opor i jak go nie przejdzie mozemy spasc w okolice 4.80.

A tauron mozesz brac nawet po 5.40 bo to okazja - w tej cenie byl rok temy przy zysku netto o 130 mln mniejszym ....
        • Gość: dr seksuolog Re: WIG - Deweloperzy - ocena sytuacji PL dewow:) IP: *.play-internet.pl 18.08.11, 19:27

CYT:
          Chwileczke netie puscilem po 4.9 a kupowalem bodajze po 4.6 a byla wczoraj po 5.10 wiec zysk.....przewiduje jutro wzrost tak jak zapowiadalam...

zaburzenia plciowe postepuja. Dopuszczam kastrację/podwiązanie jajnikow* aby nie bylo potomstwa

*niewlasciwe skreslic
          • kocica_ewela Re: WIG - Deweloperzy - ocena sytuacji PL dewow:) 18.08.11, 19:39
            gdy juz nie ma sie do czego przyczepic to wracamy albo plec albo otografia :D
      • kocica_ewela Re: WIG - Deweloperzy - ocena sytuacji PL dewow:) 18.08.11, 19:12
        Masz moja netie ;)
        img109.imageshack.us/img109/8118/clipboard02mp.jpg
        zadowolony?:)
        • Gość: jakto Ha, ha, ha! IP: 212.2.126.* 18.08.11, 22:36
          A dlaczego piksele w górnym wierszu są ciemniejsze i mają wyraźnie inny współczynnik kompresji niż w dwóch pozostałych? Na zbliżeniu widać to jak na dłoni :) Rada na przyszłość - jak chcesz fałszować screeny to lepiej posłużyć się formatem png :))))
          • kocica_ewela Re: Ha, ha, ha! 18.08.11, 22:39
            tia ....
            moze dam login i haslo ? to uwierzysz? a moze chcesz nie skompresowane w rozdzialce 2560x1200??
            • Gość: jakto Za późno! IP: 212.2.126.* 18.08.11, 22:49
              Naprawdę, więcej dowodów już nie potrzeba :) Każdy mający konto w mbanku może sobie zrobić eksperyment z zapisaniem screena do jpg, porównać i zobaczyć na własne oczy, że Twój jest grubo przewalony podwójną kompresją :)
              • kocica_ewela Re: Za późno! 18.08.11, 23:16
                to dam bez kompresji - poszlo w bmp na imagehack ale tam auto robi png to nie wiem kombinowac dalej?:)
              • kocica_ewela Re: Za późno! 18.08.11, 23:25
                masz bmp rapidshare.com/files/1910346875/Clipboard011.bmp
                rapidshare.com/files/1767772204/Clipboard012.bmp
                teraz lepiej? uwierzyl?
                • Gość: jakto To już naprawdę koniec IP: 212.2.126.* 18.08.11, 23:33
                  Więc daruj sobie te niemrawe próby wrzucenia po niewczasie poprawnie sfałszowanych screenów :) Obawiam się, że tylko wehikuł czasu jest w stanie tutaj pomóc
                  • kocica_ewela Re: To już naprawdę koniec 18.08.11, 23:43
                    kurde dalam nieskompresowane screeny w BMP - nie chcesz nie wierz - masz screen z inna spolka ktora narazie daje mi okolice zera zysku - poczekamy chwile i zobaczymy jak bedzie. Pozniej moze dam kolejna analize jak znajde jakas perle do zakupu ... a ty szukaj dziury w calym ....
          • kocica_ewela Re: Ha, ha, ha! 18.08.11, 23:10
            Gość portalu: jakto napisał(a):

> A dlaczego piksele w górnym wierszu są ciemniejsze i mają wyraźnie inny współcz
            > ynnik kompresji niż w dwóch pozostałych? Na zbliżeniu widać to jak na dłoni :)
            > Rada na przyszłość - jak chcesz fałszować screeny to lepiej posłużyć się format
            > em png :))))

Nic nie falszuje i moge Ci przeslac w dowolnej jakosci jakiej chcesz screeny, prosze ponizej bez kompresji bmp:
            img856.imageshack.us/img856/4449/clipboard012.png
            img822.imageshack.us/img822/5628/clipboard011o.png
            Ten serv automatycznie robi png z bmp :/ jak chcesz moge wrzucic gdzies indziej bmp jesli watpisz ciagle .....
            • Gość: jakto Nie tnij głupa. IP: 212.2.126.* 18.08.11, 23:30
              Starczy te Twoje "Taurony" skompresować do jpg i porównać z "Netiami" żeby odkryć fałszerstwo . W drugiej i trzeciej linii "Netii" jest wyraźnie rozmazana dolna linia, piksele wokół czcionek są ułożone zupełnie inaczej - na pierwszy rzut oka widać, że jeden i drugi napis zostały skompresowane przy użyciu innych parametrów. Tymczasem "Taurony" po kompresji wyglądają bardzo podobnie. imageshack.us/f/26/clipboard012w.jpg

Sorry, ale to chyba podsumowuje Twoją karierę jako nieomylnego prognosty :) HA! HA! HA! Jutro całe forum będzie miało ubaw po pachy!
              • kocica_ewela Re: Nie tnij głupa. 18.08.11, 23:45
                sory moze wyzszy byl stopien kompresji w irfan view albo jakbys nie wiedzial w imagehack - tez mozna tam wybierac na jaki monitor ma byc i to pewnie oni skompresowali - nie wierzysz to sprawdz na moim bmp z rapida i wrzuc tam ten plik na probe inaczej skompresowalo pliki
                o niestandardowej rozdzielczosci - bo jak widziales byly wyciete te screeny cobys za duzo nei widzial tylko najwazniejsze ;)
              • kocica_ewela Re: Nie tnij głupa. 18.08.11, 23:49
                tak prosze bardzo, na dowod daje do pobrania nie skompresowane w BMP screeny:
                rapidshare.com/files/1910346875/Clipboard011.bmp
                rapidshare.com/files/1767772204/Clipboard012.bmp

imagehack przy wrzucaniu ma wybor na jaki monitor ma byc dostoswany obrazek - stad pewnie te watpliwosci. zapraszam do skorzystania z powyzszych linkow i dokladnego obejrzenia.

Poza tym prosze tez sprawdzc moje pragnozy kiedy i jakie byly co to za problem - po co mam kombinowac :)
                • Gość: Bez wazeliny KOCICA RULEZ!!! IP: 31.61.25.* 19.08.11, 08:00
                  Nie daj się tym paru zaprzańcom!!!
                  Rób co robisz, bo robisz to dobrze!!!
                  Myślę, że wiekszość tu na forum ma podobne zdanie, tylko nie chce sie im tak angażować.
                  W sumie: dobra robota. Poz.
        • Gość: jakto Ha, ha, ha! : IP: *.aster.pl 22.08.11, 18:06
          imageshack.us/f/9/clipboard02mp.jpg/
          Pozwoliłem sobie pobawić się kontrastem i jasnością. :) Pewnie imageshack według Ciebie również automatycznie dodaje zera :) Nawet sfałszować porządnie screena nie potrafisz, ofiaro losu.
          • kocica_ewela Re: Ha, ha, ha! : 22.08.11, 19:02
            Bzdury po raz kolejny tlumacze i kazdy moze to sprawdzic:
            Nic nie falszuje i moge Ci przeslac w dowolnej jakosci jakiej chcesz screeny, prosze ponizej bez kompresji bmp:
            img856.imageshack.us/img856/4449/clipboard012.png
            img822.imageshack.us/img822/5628/clipboard011o.png
            Ten serv automatycznie robi png z bmp :/ jak chcesz moge wrzucic gdzies indziej bmp jesli watpisz ciagle .....
            Kto nie chce niech nie wierzy, niedlugo realizacja zysku tauronu .... wrzuce screena
          • kocica_ewela Re: Ha, ha, ha! : 22.08.11, 19:03
            Czyzby? a widzisz ze to co niby wykryles to jest napisane niezrealizowane? wiec po co mialam kombinowac nierozumiem :/
            • Gość: wernychora Re: Ha, ha, ha! : IP: *.home.aster.pl 22.08.11, 20:06
              To co wykryte nosi slady przeklejki z dolu lub z gory, wiec nie mozna powiedziec co jeszcze zostalo sfalszowane. Ale to ze manipulowalas trescia obrazka jest pewne na 100% A ze jak raz sie sk%wisz, to ku$#a zostaniesz to nawet milion dobrze wygladajacych printscreenow nie zwroci ci teraz wiarygodnosci. Dalas du%y i musisz z tym zyc, ot cala filozofia. :)
              • kocica_ewela Re: Ha, ha, ha! : 22.08.11, 20:37
                tia jasne - tylko, ze czesto podaje tu prognozy przed zdarzeniem ... a jak ci tak przeszkadzam to moze zaszantazuj mnie?:D
                juz 1 osiol probowal :D
                • Gość: jakto Re: Ha, ha, ha! : IP: *.aster.pl 22.08.11, 21:02
                  Naprawde po wszystkich Twoich wyczynach tutaj byłoby bardzo trudno zaszkodzić Twojej reputacji :)
                • Gość: jakto Re: Ha, ha, ha! : IP: *.aster.pl 22.08.11, 21:09
                  No i nie chodzi o to, ze mi jakos personalnie nie pasujesz. Ja po prostu nie lubię oszustów i kłamców. Zwłaszcza nieudolnych.
                  • kocica_ewela Re: Ha, ha, ha! : 22.08.11, 21:35
                    Gość portalu: jakto napisał(a):

> No i nie chodzi o to, ze mi jakos personalnie nie pasujesz. Ja po prostu nie lu
                    > bię oszustów i kłamców. Zwłaszcza nieudolnych.

To kiedy bierzesz sie za donalda?:D
                    • Gość: jakto Re: Ha, ha, ha! : IP: *.aster.pl 22.08.11, 21:56
                      Donald jest "udolnym" kłamcą, jak na premiera przystało... Ot, większość elektoratu mu wierzy. Z Twoim poziomem ściem nie nabrałabyś dziecka w przedszkolu.
                      • kocica_ewela Re: Ha, ha, ha! : 22.08.11, 22:22
                        a co mnie dziecko w przedszkolu? :D sam lepiej mysl jak przedszkolaka do szkoly wyprawic :D
          • kocica_ewela Re: Ha, ha, ha! : 22.08.11, 19:14
            Masz jeszcze to do twojej teorii moze bedzie pasowac

img204.imageshack.us/img204/922/jsw.png
            rapidshare.com/files/3240712190/jsw.bmp wersja bmp

i co? taka ze mnie golodupica za 1200 brutto?
            tia .....
            • Gość: salomon Re: Ha, ha, ha! : IP: *.centertel.pl 22.08.11, 20:08
              ale nikogo to nie interesuje
      • kocica_ewela Re: WIG - Deweloperzy - ocena sytuacji PL dewow:) 18.08.11, 19:24
        Jeszcze skomentuje Tauron. Dzis skonczyl na 5.40 wiec na 0.00% co przy wigu20 wyglada REWELACYJNIE. Tam spadek w ciagu dnia byl ponad 8%. Spokojnie - TPE da zarobic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka