Dodaj do ulubionych

ból krzyża

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.11, 19:31
witam, mam problem z bólem w okolicy krzyżowo- lędźwiowej, tylko po prawej stronie. ból pojawił się po wyziębieniu ciała. nie wiem, co to może być, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam. nie wiem nawet do jakiego lekarza z tym iść, bo równie dobrze to może być nerka (ból promieniuje do góry, pod żebro, ale podst. badanie moczu OK), jajnik, jak i jeszcze coś innego. ten ból promieniuje mi też do pośladka, nogi i trochę na bok. przy nasileniu objawów miałam też podwyższoną temp. i lekko podniesiony brzuch po prawej stronie. wiem, że muszę odwiedzić lekarza, zrobić badania itd., i zrobię to na pewno. zastanawiam się tylko, czy któraś z Was miała coś podobnego i co to było? z góry dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • nglka Re: ból krzyża 30.10.11, 21:44
      Objawy wskazywać mogą na ból korzonków [wyziębienie jak najbardziej mogło wywołać ból]. Warto przejść się do lekarza pierwszego kontaktu.
      Wszak mój mąż jajników nie posiada smile ale ból opisuje właśnie jak skrzyżowanie bólu nerek i kręgosłupa w odcinku krzyżowym z promieniowaniem na pośladki czy nawet do nóg.
      Jak to mówi: jak stoisz i się nie ruszasz, to boli - gdy próbujesz się schylić, to ból ma charakter kłujący. Przy silniejszym ataku - ból go wręcz paraliżuje.
      Każdy jednak może odczuwać to nieco inaczej i warto wykluczyć inne możliwe przyczyny.
    • marianne11 Re: ból krzyża 31.10.11, 14:31
      Do ogolnego lekarza idz, ten pokieruje, i tak do wiekszosci specjalistow potrzeba skierowanie, a takie wypisuje ogolny. Do ginekologa nie zaszkodzi pojsc, swoja droga. Promieniowanie bolu do posladka i nogi jest charakterystyczne dla nerwu kulszowego (m.in. dyskopatia powodujaca rwe kulszowo - ostry bol wlasnie przez posladek i noge, ale moze bolec tez mniej ostro, zalezy jaki nacisk na ten nerw). Ale to tylko lekarz zdiagnozuje. Kierunek: rodzinny.
    • Gość: stasia Re: ból krzyża IP: *.155.rev.vline.pl 05.11.11, 14:23
      wygląda to na rwe kulszową bardzo boli najlepiej do lekarza nawet 1 kontaktu on da odpowiednie leki lub skierowanie na dalsze badania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka