Gość: kapusnik IP: *.centertel.pl 13.04.12, 21:27 Witam, co sądzicie o nowej inwestycji Robyg ? www.robyg.pl/young-city/galeria.html Tu też karton-gips zamiast ścian między mieszkaniami ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: weronika Re: Young City by Robyg w polu IP: *.centertel.pl 14.04.12, 03:57 a czego innego oczekujesz po robygu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Young City by Robyg w polu IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.12, 10:50 Pomijając znaną jakość Robyga - to zadupie totalne. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Young City by Robyg w polu 27.04.12, 23:27 Wrony chyba już na lazurowej zawracają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozef robyg a ile chca za syf na polu kapusty poza wawa ??? IP: *.centertel.pl 15.04.12, 04:42 ciekaw jest ile sobie zycza ... jak na moje oko to za mieszkania na wsi poza warszawa to powinno byc maksymalnie 1-2 tys za metr, choc biorac pod uwage ze buduje to robyg to nawet tyle placic to przesada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-ac Re: a ile chca za syf na polu kapusty poza wawa ? IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 23:29 racja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekPolny Re: a ile chca za syf na polu kapusty poza wawa ? IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.12, 18:54 Czy jakoś taka jak w innych inwestycjach? Hahahaha ale będzie ubaw, następni uwierzą, kupią, a potem będą robić stronki ze zdjęciami fuszerki. Trzeba mieć rozum i wiedzieć, że od pewnych firm krzak trzeba się trzymać z daleka, bo potem jest żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: a ile chca za syf na polu kapusty poza wawa ? IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 20:43 kiedy kupowalam mieszkanie w Robygu czytalam Wasze opowiesci, ale byly tak niekonkretne i podobne do innych forów na temat innych deweloperow, z w ogole nie zrobilo to na mnie wrazenia. radze przeczytac to forum na temat fuszerek, bo mozna sie nauczyc postepowac z deweloperm. a uwazac trzeba bardzo - po pierwsze pamietajcie ze nie makieta ale umowa mowi co kupujecie. a handlowcy Robygowi i Home Brkowerowi duzo obiecuja a potem zapominaja. tak samo panowie inzynierowie - z nimi trzeba wszystko na pismie ustalac. to chyba standard przy powazniejszych inwestycjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robyg Re: Young City by Robyg w polu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 02:54 is cool Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter ważne IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.12, 09:06 Każdy kto podpisał umowę z Robygiem (Fort Property) na Young City musi wiedzieć, że umowy stają się nieważne. Firma w umowach przedwstępnych zobowiązała się do otrzymania ostatecznego pozwolenia na budowę do końca sierpnia 2012. Pozwolenie odebrali 24 sierpnia, a uprawomocni się po 14 dniach. Rozmawiałem z babką, która im to pozwolenie wydawała. Więc kto chcę może z umowy bez problemu zrezygnować. Zacząłem sie zastanawiać, bo Budimex zaczyna budową w tym samym pasie, tylko bliżej Lazurowej, tam gdzie kończy się asfalt. Co do budowania przez Robyga, to nie lubię jak ktoś pisze i nie wie o czym. Trzeba przeczytać umowę i zobaczyć "jakie ścianki" budują. W YC jest ok. Poza tym rozmawiałem ze znajomą, która jest sędzią i prowadzi rozprawy m.in. przeciw deweloperom i powiedziała, że Robyg ma bardzo dobrą opinię, a do sądu w rejonie nie wpłynęły żadne pozwy. A mieli inwestycje w rejonie choćby kameralna. Za to JW najczęściej. Dom Dewelopment też. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: ważne IP: *.marketplanet.pl 03.09.12, 14:04 ja na dniach jadę podpisać umowę rezerwacyjną. Ogólnie YC ma fajną ofertę bo 5900 za metr + 60 tyś za dwa miejsca postojowe. Myślę, że jest to przyzwoita oferta bo można wziąć RNS. Nie wiem czy budimex to przebije:) Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 15:16 ile udało Wam sie wynegocjowac przy zakupie? duże rabaty dają? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azazel Re: ważne IP: 193.194.132.* 29.10.12, 12:43 od 8 do 10 procent opuszczają. takie uprawnienia mają poszczególni handlowcy. trochę trzeba się z nimi poszarpać ale ulegają plus oczywiście piwnica gratis. nie dajcie się nabrać na niby-promocje. to, co w promocji to ich cena marzeń. realnie są szczęśliwi jak udaje im się przedać mieszkanie za 5400 - 5500 z metra. tym bardziej, że to dziura w ziemi i obiecują, że za rok oddzdzą. NIE ma takiej możliwości. Najwcześniej kwiecień-maj 2012. Poza tym nie ma prawdziwego rachunku powierniczego i nie wiem, czy nie ma tam postać niebawem po sąsiedzku stacja benzynowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ważne IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.12, 18:53 mam nadzieję że handlowcy mają takie uprawnienia :) 8-10% to zawsze coś... ale komórka gratis? hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
m-yc3 Re: Young City by Robyg w polu 19.03.15, 11:38 Uwaga na ROBYG!!! III etap Young City Bemowo odbiór mieszkania był w grudniu, jest marzec, a w mieszkaniu nadal nie ma prądu. Okazuje się jednak, że ROBYG TO NIERZETELNY deweloper i dba tylko o wyniki sprzedaży. Mieszkania wykończone, a i tak nie można w nich mieszkać, no chyba że ze świeczką. Jakiś koszmar!!!!!!!!! Nikt nic nie wie, ciągle sprzeczne informacje, każdy mówi co innego i termin montażu liczników przesuwany był już milion razy! A miało być tak pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
pomatol Re: Young City by Robyg w polu 19.03.15, 18:05 Powiem tak. Mi wystarczyla jedna wizyta w biurze sprzedazy robyga na wilanowie. Podczas przedstawiania oferty powiedziano mi, ze co to nie oni, ze zanim dostana pozwolenie to wszystko sprzedane itd. Ogolnie facet stworzyl taka atmosfere, ze stracilem ochote na zakup czegokolwiek od nich ;) Mial ktos podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.anett Re: Young City by Robyg w polu 20.03.15, 07:30 Young City Bemowo Batalionów Chłopskich. Pierwsza sprawa brak prądu , mieszkanie odebrałam w grudniu , dziś jest 20 marca a prądu nie ma, ludzie nie mogą się wprowadzić do swoich mieszkań wykończonych , bo niby jak np. z małym dzieckiem żyć bez prądu, a za wynajem płacą grube pieniądze.pieniądze. Żeby móc wykończyć mieszkanie musimy ciągnąć kabel z korytarz , prąd udostępnia deweloper , ale co z tego jak mieszkać się nie da a to trwa bardzo długo Po drugie miejsca parkingowe dla gości , które Robyg obiecywał wszystkim przy zakupie mieszkania , okazało się że miejsc brak , nie ma ani jednego , wszystko zostało sprzedane , po trzecie zarządca który został wytypowany przez Robyg -to jakiś kosmos , ktoś kto się zupełnie nie zna na prowadzeniu nieruchomości , dobrze że został zwolniony. Po czwarte mamy tak wysokie stawki za mieszkania ze za miejsce garażowe (za które zapłaciliśmy grube pieniądze) teraz miesięcznie będziemy bulić 100 zł a za miejsce garażowe rodzinne ludzie muszą płacić ponad 200 zł. Zaznaczam że da się to obejść ale do tańca trzeba dwojga , a oni mają nas w dupie . Zero informacji , prąd wyłączają bez uprzedzenia , a jak uprzedza to parę godzin przed ....koszmar!!!!! Jeśli ktoś chce kupić tam mieszkanie to niech się zastanowi 10 razy nad tym, obok są inne inwestycje na które warto zwrócić uwagę . Odpowiedz Link Zgłoś
speedyloco Re: Young City by Robyg w polu 23.09.15, 10:58 Dzień dobry, a jak wygląda obecnie ta sytuacja? jestem zainteresowany mieszkaniem z etapu VII który jest w budowie. Czytałem też na salon.pl że w 2014 były jakieś problemy z firmą zarządzającą nieruchomościami Status na osiedlu - czy to właśnie o jego zwolnieniu pisała Pani? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.49 Re: Young City by Robyg w polu 24.11.15, 14:57 Yong City, Najpierw było zamieszanie z prądem przez ponad trzy miesiące trzeba było sobie radzić bez niego bo Robyg zapomniał, że do nowo wybudowanego budynku trzeba doprowadzić przyłącze. Teraz okazało się, że w budynku i mieszkaniach jest pełno wad i niedoróbek, których Robyg nie chce usunąć mimo rękojmi, która wynosi 5 lat. W lokalu zamontowano nawiewniki w oknach mówiąc krótko ktoś źle nawiercił otwory powoduje to niesamowity hałas w mieszkaniu (świst) przy silny wietrze, wychładza się przez to mieszaknie i podnoszą się koszty jego ogrzania. Po odbiorze okazło się,że w lokalu jest uszkodzone gniazdko tv przy odbiorze nie dało się tego sprawdzić ponieważ nie było jeszcze telewizji. Teraz robyg od wszystkiego się wymiguje i nie chce naprawiać pozostaje tylko droga sądowa. Dach w budynku oczywiście też został źle wykonany już po pierwszym deszczu na korytarzu pojawiła się kałuża. Po kilku miesiącach udało się w końcu to naprawić, ale zaciek na suficie korytrza po zalaniu pozostał. Kolejna kwestia to wentylatory, które bez przerwy padają i robią mnóstwo hałasu. W mieszkaniu pękają ściany spękań jest coraz wiącej, a budynek ma dobpiero kilka miesięcy, aż strach pomyśleć co będzie za kilka lat. Jeżeli chodzi o Robyg to zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomatol Re: Young City by Robyg w polu 24.11.15, 22:48 I to wszystko za 5-6k/m2. Za 20 lat ludzie beda sie smiac jak mozna bylo placic 2x srednia krajowa za klitke w polu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pkowalski.84 Re: Young City by Robyg w polu 28.09.16, 12:18 Witam, chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej. Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440 Odpowiedz Link Zgłoś