Gość: sedna IP: *.uwoj.gorzow.pl 01.02.07, 08:37 Czy warto kupować frytownicę? Czy frytki (i inne rzeczy) w niej przygotowane są lepsze i mniej tłuste czy wręcz przeciwnie? Czekam na Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
em_es Re: frytownica - zalety 01.02.07, 09:48 dla mnie to byłby bezsensowny zakup - za mało robię frytek i innych tak smażonych rzeczy, żeby się opłacił zakup urządzenia, o zużywaniu koszmarnych ilości oleju nie wspominając, podobnie jak o miejscu w kuchni do trzymania kolejnego rzadko używanego grata całkowicie wystarczy mi druciana siatka wkładana do zwykłego garnka, różnicy w smaku czy 'tłustości' nie odczuwam ale jeśli robisz frytki itp. często i w dużych ilościach to może będziesz zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedna Re: frytownica - zalety IP: *.uwoj.gorzow.pl 01.02.07, 09:59 U mnie też frytki raczej okazjonalnie. Jadłam przepysznego bakłażana, będąc w Grecji - smażony niewątpliwie (plastry), ale w ogóle nie był tłusty, miał chrupiącą skórkę a w środku był mięciutki. Nijak mi coś takiego nie wychodzi na patelni, bez wględu na to czy smażę bakłażana w dużej ilości oleju czy też w małej, więc wykombinowłam, że pewnie był zrobiony we frytownicy. Z twojego opisu wnioskuję, że to jednak nie we frytownicy tkwi ten patent. Dodam, że solenie, namaczanie w słonej wodzie bakłażana nic nie daje. Jak oni to zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: frytownica - zalety 14.03.07, 18:28 je jestem za frytkownica, jeśli masz gdzie ja trzymać bo troszkę miejsca zajmuje to polecam, wg mnie frytki sa smaczniejsze, nie lubię smażyć w koszyczku, a we frytkownicy nie mam problemu z ustawieniem temperatury ani z czasem smażenia. co więcej nie mam zapachu unoszącego sie w całej kuchni jaki jest prz smażeniu w koszyczku w garnku czy na patelni udało mi sie kupić frytkownice o pojemności 1.2l(2l olej) za 30e co wiecej we frytkownicy możesz smażyć, paczki, faworki, pierożki, nuggetsy, czy inne male kawałki mięsa, robie tez we frytkownicy male cordony bleu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: frytownica - zalety IP: *.ptr.terago.ca 14.03.07, 18:41 Nie zapominajmy tez o bezpieczenstwie. Zawsze mozna przegrzac olej czy szamotajac sie ze zwyklym garnkiem oparzyc sie! Odpowiedz Link Zgłoś