Dodaj do ulubionych

frytownica - zalety

IP: *.uwoj.gorzow.pl 01.02.07, 08:37
Czy warto kupować frytownicę? Czy frytki (i inne rzeczy) w niej przygotowane są lepsze i mniej tłuste czy wręcz przeciwnie? Czekam na Wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • em_es Re: frytownica - zalety 01.02.07, 09:48
      dla mnie to byłby bezsensowny zakup - za mało robię frytek i innych tak
      smażonych rzeczy, żeby się opłacił zakup urządzenia, o zużywaniu koszmarnych
      ilości oleju nie wspominając, podobnie jak o miejscu w kuchni do trzymania
      kolejnego rzadko używanego grata

całkowicie wystarczy mi druciana siatka wkładana do zwykłego garnka, różnicy w
      smaku czy 'tłustości' nie odczuwam

ale jeśli robisz frytki itp. często i w dużych ilościach to może będziesz
      zadowolona?
      • Gość: sedna Re: frytownica - zalety IP: *.uwoj.gorzow.pl 01.02.07, 09:59
        U mnie też frytki raczej okazjonalnie. Jadłam przepysznego bakłażana, będąc w Grecji - smażony niewątpliwie (plastry), ale w ogóle nie był tłusty, miał chrupiącą skórkę a w środku był mięciutki. Nijak mi coś takiego nie wychodzi na patelni, bez wględu na to czy smażę bakłażana w dużej ilości oleju czy też w małej, więc wykombinowłam, że pewnie był zrobiony we frytownicy. Z twojego opisu wnioskuję, że to jednak nie we frytownicy tkwi ten patent. Dodam, że solenie, namaczanie w słonej wodzie bakłażana nic nie daje. Jak oni to zrobili?
    • ampolion Re: frytownica - zalety 01.02.07, 15:21
      Tak się też robi tempurę.
    • nimeska Re: frytownica - zalety 14.03.07, 18:28
      je jestem za frytkownica, jeśli masz gdzie ja trzymać bo troszkę miejsca
      zajmuje to polecam, wg mnie frytki sa smaczniejsze, nie lubię smażyć w
      koszyczku, a we frytkownicy nie mam problemu z ustawieniem temperatury ani z
      czasem smażenia. co więcej nie mam zapachu unoszącego sie w całej kuchni jaki
      jest prz smażeniu w koszyczku w garnku czy na patelni

udało mi sie kupić frytkownice o pojemności 1.2l(2l olej) za 30e

co wiecej we frytkownicy możesz smażyć, paczki, faworki, pierożki, nuggetsy, czy
      inne male kawałki mięsa, robie tez we frytkownicy male cordony bleu
      • Gość: jackk3 Re: frytownica - zalety IP: *.ptr.terago.ca 14.03.07, 18:41
        Nie zapominajmy tez o bezpieczenstwie. Zawsze mozna przegrzac olej czy
        szamotajac sie ze zwyklym garnkiem oparzyc sie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka