Dodaj do ulubionych

UWAGA NA JW CONSTRUCTION

• Gość: władek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 21:10
      Czy można powierzać swoje pieniądze firmie, która od ponad 3 miesięcy zalega z
      płatnościami innym? Szanowne JW nie dość, że buduje byle jak (patrz pękające
      ściany na Grochowskiej) i bez zwracania uwagi na terminy (bagatela 15 miesięcy
      poślizgu) to jeszcze nie raczy płacić wspólnocie opłat administracyjnych za
      posiadane przez siebie mieszkania (informacja z pewnego żródła). Dlaczego nasz
      zarząd nie egzekwuje opłat od JW. na drodze sądowej? Jak nie będą nadal chcieli
      płacić to trzeba pozwać ich do sądu albo złożyć wniosek o upadłość. A nie
      czekać aż łaskawie sobie przypomną, że wiszą nam pieniądze i zapłacą.
      • Gość: ania Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.04.03, 22:59
        to sa kurwy i zlodzieje!
    • kubafun-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 29.08.03, 13:16
      Czy to osiedle JW w Ursusie, które chwalone było przez kilku wielbicieli JW
      (albo pracowników ich działu marketingu) to to samo, w którym tynk spada z
      sufitu na podłogę? To fajnie sie wam mieszka. Gratuluję zadowolenia z trafnie
      dokonanego wyboru.
    • Gość: Aga Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 212.160.117.* 29.08.03, 15:14
      Ja też byłam głupia i naiwna i dałam się nabrać JW. Ale udało mi się
      zrezygnować (po 6 miesiącach opóźnienia w terminie oddania mieszkania). W
      całości odzyskałam swoje wpłacone pieniądze, wraz z należnymi mi odsetkami,
      chociaż walka z JW trwała 4 miesiące. I muszę Wam powidzieć jedno. Nauczyłam
      się od nich chamstwa i kretactwa, i tylko dzieki temu odzyskałam swoje
      pieniądze.
      I uważam, że rezygnacja z zakupu mieszkania od JW była najlepszą decyzją w
      życiu jaka do tej pory podjęłam.
      Właśnie odebrałam klucze do swoje wymarzonego M od innego developera i jestem
      zachwycona.
      Pieniądze od tych krętaczy da się odzyskać, ale trzeba mieć dużo odwagi aby się
      zdecydować na taki krok.
      • Gość: Beata Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.uksw.edu.pl 01.09.03, 14:23
        Ja już się z nimi użeram 2 miesiące, pani prezes kręci i oszukuje a pieniędzy
        nie widać. Oszukali mnie i jak sądzę setki innych na programie 30%.Jak walczyć
        o swoje? czy pozostaje tylko sąd?Pomocy karpiuk@poczta.fm
        • kubafun-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 01.09.03, 16:29
          Jeżeli JW winne jest Tobie pieniądze od ponad 2 miesięcy to może złóż wniosek o
          upadłość JW do Sądu. Nasza wspólnota tak zrobiła kiedy nie mogła się doczekać
          przez parę miesięcy kasy od JW i jakoś tam podziałało. Bardziej kulturalne
          środki na tego typu ludzi nie działają. Inaczej będa Cie zwodzić miesiącami.
          • Gość: aneta Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 12:12
            Ja mogę powiedziec że teraz to juz sie ciesze że mi z jwc kupno mieszkania nie
            wyszło-choc na poczatku sie zalamałam,ale nie ma tego złego...nie wyszło bo
            zerwali ze mną umowe czyli z ich winy musiałam pożegnac sie z mieszkaniem,i tu
            fakt-czekałam na zwrot w sumie 4 miesiące,ale ile sie nadzwoniłam to ja jedna i
            mój telefon wie.Cierpliwosci w czekaniu i dopominaniu sie o swoje,oni buduja
            kolejne osiedla czyli jeszcze na rynku sie trzymają,na chwiejących nogach tak
            jak ich sufity-ale sie trzymają.Pozdrowienia-zadowolona że oddali.
            • Gość: Beata Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.edu.pl 02.09.03, 13:11
              to pocieszające, że w ogóle oddali, ale czy oddadzą ponad 30tys.? Napiszcie czy
              naprawdę pozostaje tylko sąd? mnie są już potrzebne pieniądze na drugie
              mieszkanie w WSM, a nie mam skąd pożyczyć!(chyba ze prywatnie od prezes Wróbel)
              • Gość: aneta Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 13:44
                Spokojnie,nie martw się -mi oddali 66 tysięcy które im wpłaciłam w ciągu pół
                roku,lezały u nich prawie dwa lata bo tyle czekałam na mieszkanie (w tym
                czasie zamieniam na większe ),ale oddali i to ze śmiesznymi jak dla mnie
                odsetkami i wstepnym jako ,,odszkodowanie,,dla mnie.Ale pamietaj bywaj
                tam,dzwoń zawsze koło 10.00 i 15.00 bo dwa razy w tych godzinech dostaja ew
                dyspozycje ile i komu przelac.Jak tak dwa razy dziennie z nazwiskiem mówionym
                ostrym tonem sie przypomnisz to w końcu miła pani (nic zreszta nie zawiniona
                sytuacji) zapamieta cie po pierwszej sylabie i powie że wie w jakiej sprawie
                dzwonisz.Mi chyba resztę jaka została ostatnio do przelania wypłacili dlatego
                że juz nie mogli słuchac jak KONSEKWENTNIE dzwonie 2 razy dziennie...774-77-
                77/pros dział zwrotów.Powodzenia i cierpliwosci.(ja juz zaczęłam sie budowac a
                zwrot akurat pokryje mi koszt dachu,okien i ogrodzenia).
                • Gość: Beata Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.edu.pl 02.09.03, 14:46
                  Dzięki za radę, ja na razie dzwoniłam i rozmawiałam tylko z sekretarką pani
                  prezes, dział zwrotów na razie jest mi obcy. Byłam tam tylko kiedy składałam
                  rezygnację i usłyszałam od miłej pani, że maja tylko miesięczne opóźnienie za
                  co oczywiście przepraszają. od jutra dzwonię do tego działu. Trzymaj kciuki
                  szczęściaro. A tak w nawiasie to duże brawa za wytrwałość.
                  ps. myślę także o zgłoszeniu do sądu wniosku o upadłość firmy
                  Beata
                  • Gość: aneta Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 16:00
                    Gość portalu: Beata napisał(a):

> Dzięki za radę, ja na razie dzwoniłam i rozmawiałam tylko z sekretarką pani
                    > prezes, dział zwrotów na razie jest mi obcy. Byłam tam tylko kiedy składałam
                    > rezygnację i usłyszałam od miłej pani, że maja tylko miesięczne opóźnienie za
                    > co oczywiście przepraszają. od jutra dzwonię do tego działu. Trzymaj kciuki
                    > szczęściaro. A tak w nawiasie to duże brawa za wytrwałość.
                    > ps. myślę także o zgłoszeniu do sądu wniosku o upadłość firmy
                    > Beata
                    SORY-POMYLIŁAM SIE W NR:771-77-77.JESZCZE RAZ POZDRAWIAM I ŚLEDZE TWOJE Z NIMI
                    UTARCZKI.(JAKIE OSIEDLE MIALAS?)
                    • Gość: Beata Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.uksw.edu.pl 03.09.03, 09:45
                      Moja lokalizacja to Dąbrówka Wiślana bud.XII - nawet nie ma jeszcze stanu
                      surowego( w maju był na poziomie garaży i przystopowali)Wczoraj dzwoniłam po
                      pracy do działu rezygnacji i obiecali na dzisiaj wypłatę jakiejś kwoty,tylko
                      pani ksiegowa nie była w stanie określić jakiej 10tys? 15tys? Oczywiście jak
                      wpłynie to dalej będę do nich dzwonić codziennie po resztę.
                      tereaz doszedł mi nowy problem. Po tych doświadczeniach z JWC nie wiem czy mogę
                      zaufac WSM (Warszawska Spółdzielnia Mieszkaniowa), u której dostałam przydział
                      na mieszkanie - ale warunek : jak dostaną środki z Krajowego Funduszu
                      Mieszkaniowego. A jak nie dostaną? To nie będę miała mieszkania, a pieniądze
                      zwrócą mi jak dobrze pójdzie po miesiącu - oczywiście bez odsetek.
                      Tego mnie nauczyło JWC - nie bądź naiwną i łatwowierną
                      • bbkk Mieszkanie z KFM 03.09.03, 10:15
                        A może zainteresujesz się mieszkaniem w RSM Praga. Oni już dostali kredyt.
                        • Gość: Beata Re: Mieszkanie z KFM IP: *.uksw.edu.pl 03.09.03, 14:01
                          Interesuję się WSM, na razie trwają rozmowy z bankiem. Pani w dziale
                          inwestycyjno finansowym poinformowała mnie, że nie będzie problemu bo zawsze
                          dostawali ( na wcześniejsze inwestycje)
                          Może ktoś z forum kupuje mieszkanko na Hery na Bemowie?
                    • Gość: E. Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 193.187.38.* 03.09.03, 10:07
                      Pytanie do Anety i tych co zakupili mieszkanie w JW w 2001 a nastepnie wycofali
                      sie z tej inwestycji:

powiedzcie prosze co w takim przypadku z ulga budowlana, ktora obowiazywala do
                      konca 2001r.
                      czy w momencie rozwiazania umowy z JW musieliscie zwrocic pieniadze do US?
                      czy tez moze ulga zostala zachowana przy rozpoczeciu nowej inwestycji

z gory dziekuje za odpowiedz
                      pozdr.
                      E.

• Gość: aneta Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 13:46
                        do BEATY:ja miałam dw 16-miał byc oddany w marcu a jak na dzien dzisiejszy to
                        ciemno,pusto,zimno...casem tam przejeżdzam i za głowe sie łapie-ale skoro ponoc
                        jak prezes mi powiedziała 705 klintów ,,niskich''dw porezygnowałao lub oni z
                        nich to za co maja to kończyc..?DO E:nie pomoge,nie kozystałam z ulgi.
    • kubafun-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 05.09.03, 16:49
      Dzisiejsza wyborcza opisuje jak to gmach Sądów na ul. Leszno się sypie i
      odpadają tynki z sufitu bo budynek był wypalony w czasie wojny a potem byle jak
      odbudowany w ramach szaleństwa czynów 22 lipca. Ale mimo to tynk trzymał się
      sufitu ponad 50 lat.
      A u JW nie raz nie trzyma się sufitu nawet rok (patrz artykuł GW o odpadających
      tynkach z sufitu na osiedlu Ursus). A przecież JW daleko do czynów 22 lipca,
      zważywszy na slimacze tempo z jakim budowali Grochowską ("tylko" 15 miesięcy
      opóźnienia). Pytanie jak będą wyglądały budynki wybudowane przez JW za 50 lat.
      Czy wszystkie z nich będą jeszcze stały na powierzchni ziemi (te w Ząbkach
      grożą zawaleniem - artykuł też z GW z 13 sierpnia dodatek Dom).
      Ja osobiście uważam, że pieniądze jakie zainwestowałem w mieszkanie wybudowane
      przez JW były wyrzucone w błoto.
      • Gość: piotr Kasia-especially for U wracam do wątku IP: *.chello.pl 04.12.03, 22:28
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka