Gość: zainteresowana IP: *.w3cache.pl / *.pl 25.08.04, 14:05 Chciałabym zakupić mieszkanie w Otwocku w inwestycji firmy Novum. Wiem, że część osób już mieszka. Czy ktoś wie, czy mają podpisane akty notarialne własności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mieszkaniec Re: Developer Novum - Otwock IP: 82.160.69.* 18.09.04, 16:52 maja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszen Re: Developer Novum - Otwock IP: *.k.mcnet.pl 21.09.04, 09:10 Cześć, mnie również zainteresowała inwestycja Novum "Wioska Szwajcarska", ale jestem dopiero na etapie czytania umowy. Drogi mieszkańcu: czy możesz coś więcej opowiedzieć o mieszkaniu tam? Jakie są czynsze, koszty utrzymania, czy wszystko jest na prąd, czy jest gaz? Jak się sprawuje indywidualny system grzewczy (czy to piec wielofunkycjny)? Czy okolica jest naprawdę tak zadowalająca? Ja mam malutkie dziecko i jest dla mnie ważne, żeby wychowaywało się w spokojnym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Developer Novum - Otwock IP: 82.160.69.* 21.09.04, 09:26 czesc.. za mieszkanie 61 m2 place 305 pln w tym ochrona 50 pln.ta kwota mnie troszke mizerzi bo to wyglada tak jakbysmy palcili firmie za ochrone budopwy.nie cala ale w czesc..moge jednak powiedziec ze po zmianie firmy ochroniarskiej nie zadnych problemow.dziala super.koszty utrzymania?/ciezko powiedziec..pracuje w wawie i tam robie zakupy.tutaj jedynie jakis chleb albo cos w tym guscie.co do p [radu czy gazu to mozesz sobie wybrac kuchenke na prad lub gaz.ja wybralem gaz.ogrzewanie gazowe sprawdza sie jak narazie bez zastrzerzen.jesli chodzi o okolice to lasy,lasy...mnie sie tutaj baaardzo podoba.jesli masz male dziecko to pewnie niedlugo czeka cie zlobek ,przedszkole a potem szkola..wszystko w okolicy.jak narazie wprowadzilo sie sporo mlodych ludzi z dziecmi.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszen Re: Developer Novum - Otwock IP: *.k.mcnet.pl 21.09.04, 10:01 Pracujesz w Otwocku czy w Warszawie? Jeśli w Warszawie, to jak jest z dojazdem? Napisz coś jeszcze o samym developerze - czy jest ok, czy nie robił Ci jakiś problemów, czy mieszkania są porządnie wykończone, czy są usterki, czy załatwił wszystkie sprawy prawne. Wszelkie infromacje będą mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Developer Novum - Otwock IP: 212.160.235.* 21.09.04, 10:20 Szerszeń jeśli bedziesz kupował mieszkanie na poddaszu to uważaj na sposób liczenia powierzchni, nie jest zgodny z normą. O tym pisałem kiedyś w innym poście i trochę miałem spięć z handlowcem z Novum. Postaw na swoim, że 100% ceny za powierzchnie od wysokości 1,90 m, a nie jak oni proponują 1,80 m. Inne rozwiązanie to 50% ceny za powierzchnię między 1,4 a 2,2 m, a 100% za powierzchnie powyżej 2,2 m. Generalnie handlowiec nie wywarł na mnie pozytywnego wrażenia. Ale jeślijesteś zainteresowany to myśle, że to ciekawa decyzja, do rozpatrzenia. Sam chciałem w mieszkanko u nich zainwestować, ale dojazdy do Warszawy mnie przeraziły i te korki. Życze dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Developer Novum - Otwock IP: 82.160.69.* 21.09.04, 10:25 jesli chodzi o dojazd i bez samochodu to pod nosem jest po drugiej strony ulicy jest przystanek autobusowy skad autobusy dojezdzaja do centrum wawki.jesli samochod to tez ok..:))) jesli chodzi o developera to ja jestem baaardzo zadowolony jesli chodzi o obsluge sprzedazowa..wszystkie dokumenty w orginale do wgladu..xero do reki...od umowy zakupu dzialki po wszystkie pozwolenia..z tego co wiem to na zadnie zmieniaja rozklad juz wybudowanego mieszkania..za doplata oczywiscie ;))..mnie sie wszystkie drzwi wew. wypaczyly co bylo zgodne z ich ostrzezeniami(piaszczyste podloze,nowy blok,osiadanie budynku)..na nastepny dzien od zgloszenia przyszli panowie i zrobili..glazure polozylem i nic nie odpada..wiec sciany sa ok.teraz osiedlem(hmmm..raczej powinienem napisac blokiem ;)) ) administruje zewnetrzna firma..narazie zadnych kontaktow z nimi nie mialem wiecwypowiadac sie nie bede.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Developer Novum - Otwock IP: 212.160.235.* 21.09.04, 11:00 To super, że jestes zadowolony, oby takich było jak najwięcej. P5rzypadek poddasza Ciebie nie dotyczył czyli jest ok. Ja poprostu nie lubie jak próbuje się naciągać fakty. Może po moich uwagach Ci z Novum zmienili sposob liczenia powierzchni pod skosami na zgodną z Normami, jeśli jest tak to duży plus. A co do dojazdów, to niestety tragedia. Codziennie jadę Wałem Miedzieszyńskim do Międzylesia, to wiem. Mam nadzieję, że poprawi się przepustowość jak zbudują drugą część Wału. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwiani Re: Developer Novum - Otwock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 00:10 jestem zainteresowana domkami szeregowymi w wiosce szwajcarskiej; jesli ktos ma infomacje nt. prosze o podzielenie sie wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
fox.molder Re: Developer Novum - Otwock 07.02.05, 10:01 "Podciągam" wątek, bo sam stałem się zainteresowanym kupieniem tam mieszkania. Szukam osób, które są "na bieżąco" w temacie tej inwestycji. Mnie interesuje mieszkanie w budynku który na planie wywieszonym w biurze sprzedaży ma oznaczenie W2 . Na razie są tylko fundamenty tego budynku. Czy ktoś jest zorientowany, jak wygląda sprawa terminowości wykonawcy (znalazłem kilka wypowiedzi, że są niemałe opóźnienia)? Czy osoby, które już tam mieszkają, miały jakieś problemy z developerem (problem z usterkami, z aktem notarialnym, jakieś niespodzianki wychodzące w trakcie budowy lub po odbiorze, jak wygląda sprawa czynszu i innych opłat)? Ogólnie proszę osoby zorientowane w temacie o wszelkie opinie na temat osiedla jak i samego developera. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Developer Novum - Otwock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:10 Prosze znajdz wątek o budowie Targfortu. Novum bylo wykonawcą i ponoć Targfort zmienia wykonawcę. Uwazaj na sposób liczenia m2 na poddaszach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fox.molder Re: Developer Novum - Otwock 07.02.05, 13:26 Witam Tomku, Czytałem już Twoje posty i wymianę zdań z przedstawicielem Novum, więc znam ten temat. Na szczęście zagadnienie poddasza na razie mnie nie dotyczy, co oczywiście nie oznacza, że kiedyś nie bedzie dotyczyło. Zaraz poszukam wątku o Targforcie Dziękuję za info. Pozdrawiam. P.S. Jeżeli nie jest to tajemnicą, to powiedz czy zdecydowałeś się na mieszkanie w Józefowie u stockiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Developer Novum - Otwock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:53 Niestety juz nie mam nic do czynienia ani z Novum ani Stockim. I nie wiem co sie obecnie dzieje czasem tylko zajrze na forum. Pozdrawiam i zycze powodzenia w wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gali Re: Developer Novum - Otwock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 16:36 Witam, też jestem zainteresowany kupnem mieszkania w tej lokalizacji, budynek W2. Czy zdobyles juz moze jakies odpowiedzi na swoje pytania. Interesuje mnie głównie kwestia opóźnień w oddaniu mieszkania, czy okolica jest spokojna, dojazd do warszawy (korki). Interesuje mnie zdanie osób, które mieszkaja już w budynku W1 - jakie wrazenia, jak uklada sie wspolpraca z developerem, itd. Z gory dzieki za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
omaszka Re: Developer Novum - Otwock 03.06.05, 15:42 podbijam i jeszcze 1 pytanie- czy w okolicach jest jakies przedszkole (oprocz tego prowadzonego przez zakonnice)? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś