Dodaj do ulubionych

Deweloperzy Wawer - MARKAS

31.08.17, 11:22
Witam,
chciałabym szczerze zarekomendować dewelopera MARKAS, który aktualnie buduje segmenty przy Trakcie Lubelskim 251B. Bardzo dużo mogę powiedzieć na temat tego dewelopera, ponieważ kupiliśmy od nich segment przy ul. Pielęgniarek w Wawrze, a ja osobiście jestem osobą z natury podejrzliwą i ostrożną:) Początkowo byliśmy pełni obaw, nieznany nam deweloper, mały... Lokalizacja inwestycji natomiast bardzo nam odpowiadała, metraż i kwota, tak więc w końcu się zdecydowaliśmy na kupno. Od początku kontakt z deweloperem (Pani Kasia Prokopczyk) naprawdę bardzo dobry, nie tylko pod kątem przebiegu formalności, ale także atmosfery, w jakiej wszystko się odbywało. Nasz segment został dodatkowo "obejrzany-odebrany" pod kątem techniczno-budowlanym przez zaufaną, bardzo doświadczoną osobę, związaną z inspektoratem nadzoru budowlanego, która jednoznacznie stwierdziła że wszytko jest w porządku: że " u tych dużych deweloperów nieczęsto można oglądać tak zadbane budowy". Dodam także, że mieliśmy pecha do doradcy kredytów hipotecznych, nieszczęśliwie trafiliśmy na wyjątkowo niekompetentnego doradcę, którego liczne błędy i brak wiedzy opóźniły nasz kredyt do granic możliwości , aneksowalismy umowę co do terminu 4 -krotnie! Krótko mówiąc deweloper baardzo długo czekał na swoje pieniądze... Pomimo trudnej sytuacji wykazał się naprawdę dużą cierpliwością i zrozumieniem. Dodatkowo już po przeniesieniu własności, deweloper dotrzymał słowa co do pokrycia kosztów wycinki drzewa z naszej działki. Szczerze mówiąc bałam się, że będzie chciał się z tego wycofać i nie pokryje tych kosztów. Myślę że gdyby chciał...mógłby znaleźć argumenty, jednak dotrzymał słowa i pokrył dodatkowe koszty.
Także polecam szczerze p. Katarzynę Prokopczyk.
Jeśli ktoś miałby dodatkowe pytania odnośnie tego dewelopera, proszę o info.- odp. na prywatnego maila.
Obserwuj wątek
    • emiliagoclaw Re: Deweloperzy Wawer - MARKAS 03.08.20, 19:16
      Dzień dobry. Planujemy zakup mieszkania od wspomnianego dewelopera. Czy zechcialłaby Pani podzielić sie opinią z kilku lat użytkowania nieruchomości?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka