Dodaj do ulubionych

BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO

IP: 210.10.173.* 19.10.04, 03:54
Mam zamiar kupic mieszkanie w nowej inwestycji jako proponuje Budimex na
ul.Idzikowskiego rog Powsinskiej ale nie wiem czy tak lokalizacja jest
atrakcyjna oraz czy cicho jest w mieszkaniach.
Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: piotrB Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.elektrim.pl 19.10.04, 11:18
      Uważaj - nie maja jeszcze pozwolenia na budowe
      • mozdzins Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 19.10.04, 11:58
        W przypadku Budimexu nie ma raczej obaw.Zresztą płacisz 10% po otrzymaniu
        pozwolenia a resztę przy odbiorze mieszkania.
        Sam kupiłem na Osiedlu Zawiszy - oddane punktualnie :)
        Tylko na Idzikowskiego drogo trochę - ja zapłaciłem 3200 brutto na Zawiszy.
        • Gość: Milka Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.global.wawsmy.ext.ids.pl 19.10.04, 15:38
          Też szykuje sie do kupienia mieszkania na Zawiszy. Jesteś zadowolony z tej
          inwestycji ?
          • Gość: DrOzda Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 217.153.88.* 19.10.04, 16:06
            www.osiedlezawiszy.prv.pl
    • Gość: Klusek12 Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.hay.dialup.connect.net.au 19.10.04, 13:29
      Wiem ze nie maja pozwolenia dlatego trzeba tylko teraz zaplacic 2000zl a potem
      jak bedzie pozwolenie dorownac do 10%
      Moim zdaniem jest to bardzo uczciwe bo nic nie trace
      • Gość: Iga Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 217.11.152.* 19.10.04, 15:14
        Nie wiem czy widzieliscie teren na ktorym ma powstac ta inwestycja. Jak nie to
        koniecznie sie tam wybierzcie. Mieszkam nieopodal. Dziwie sie ze chca tam cos
        jeszcze wcisnac. Mieszkania na pewno beda ciemne, chyba że wytną wszystkie
        drzewa, w co wątpie. Pozdrawiam.
    • xenox Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 21.10.04, 15:50
      Czy lokalizacja Ci odpowiada to musisz ocenić sam - ruchliwa Powsińska, kościół
      po drugiej stronie a jak wytną większość drzew to wiadomo...
      Po drugie o te drzewa, dowiadywałem się w gminie mokotów i powiedziano mi że
      kilka z nich jest dość starych, poza tym to część z tych drzew została
      posadzona przez mieszkańców pobliskich bloków więc nie będzie łatwo załatwić BX
      pozwolenia na ich wycięcie. Do tego dojdą jeszcze protesty zielonych itp...
      Jednym słowem trochę śliska sprawa. Na pewno (jak mnie zapewniła pani w gminie
      mokotów) mają uprawomocnioną decyzję na temat warunków zabudowy tej działki.
      Po trzecie spytałem w biurze architekta miasta (XVII piętro PKiN) o pozwolenie
      na budowę o które rzekomo BX już wystąpił (jak zapewniał mnie handlowiec) i
      dowiedziałem się u niemiłych zresztą Pań że takowego wniosku jeszcze nie
      złożyli. (na rozpatrzenie wniosku mają 2 miesiące + odwołanie)
      Nie miałem czasu sprawdzić jak wygląda sytuacja w księgach wieczystych tego
      gruntu oraz KRS developera. Dziwne wydaje mi się że BX Nieruchomości oraz BX
      Idzikowskiego mają tego samego prezesa - który sam sobie poręcza wierzytelności.

Nie wspomnę o różnych niuansach umowy, np. to że na garaż będzie zawarta
      dodatkowa umowa przeniesienia własności (dodatkowe koszta notarialne). Poza tym
      to jeśli chodzi o lokal mieszkalny, sa tam jakieś kary jeżeli się spóźnią z
      wykonaniem, o tyle jeżeli chodzi o garaż to czegoś takiego nie ma itp.

Decyzja należy do Ciebie. Ja sie cały czas waham nad podpisaniem umowy.
      • xenox Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 22.10.04, 09:44
        Czy ktoś sprawdzał księgi wieczyste tej działki?
    • Gość: majca Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 213.241.41.* 16.11.04, 15:52
      2 tyg. temu byl art. w Wyborczej o wycinaniu drzew gdzie urzednicy gminy
      zalili ze bardzo dbaja o te drzewa.
      Przez przypadek spotkalem jakiegos rzeczozanwce ktory robil ekspertyze na temat
      stanu tych drzew i jego konkluzja byla taka iz nikt o te drzewa nie dbal ,a
      urzednicy bali sie wyciac jakiegolwiek drzewo doprowadzajac wiele z nich do
      zwyrodnien.

Pytanie jest tylko ile Budimex bedzie musial zaplacic za wycinke niektorych
      drzew, bo jak powiedzial Naczelny Architekt Miasta pozwolenia na budowe raczej
      dostana.

I jak te dodatkowe koszty(bo Budimex ich na raczej nie planowal) przeloza sie
      na standard mieszkan.
    • Gość: Lokator Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.acn.waw.pl 20.12.04, 13:54
      Temat do góry.
      Ciekawe, czy bywają na forum osoby zorientowane w tej inwestycji (ew. nabywcy
      mieszkań).
      Czekam na odzew.
      • madziaku Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 12.01.05, 09:15
        Witam!
        Ja dokładnie wczoraj podpisałam umowę przedwstępną na zakup mieszkania właśnie
        na tym osiedlu. Myslę, że lokalizacja jest bardzo atrakcyjna a oferta Budimexu
        uczciwa- wpłaciliśmy 2 tys. zł, 10% wartości mieszkania wpłaca się po uzyskaniu
        przez Budimex zezwolenia na budowę (pod koneic lutego), a 90% wartości
        mieszkania dopiero po zakończeniu budowy. Sądzę, że żaden inny developer nie
        posiada tak bezpiecznej dla klientów oferty.
        Co do drzew znajdujących się na terenie placu budowy, to Budimex większość z
        nich zostawi (plany architektoniczne osiedla powstały w oparciu o rozmieszczenie
        najstarszych i największych drzew), pozostałe drzewa natomiast zostaną
        przesadzone w inne miejsce. To również wazne.

W związku z podpisaniem przez nas wczoraj umowy na zakup mieszkania właśnie na
        Os. Idzikowskiego, postanowiłam utworzyć forum specjalnie dla przyszlych
        mieszkańców tej inwestycji, na które wszystkich Państwa bardzo, bardzo
        serdecznie zapraszam!!!

Oto link do naszego forum:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25316
        Jeszcze raz serdecznie zapraszam!!!
        • Gość: Aga Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:40
          Ja podpisałam umowę przedwstępną jako jedna z pierwszych zanim jeszcze wybuchła
          ta cała awantura o drzewa. No cóż, nie bardzo wierzę, że da się te drzewa
          uratować, ale tak to już jest jak rozporządza się prywatnym terenem i sadzi
          drzewa na czyimś placu. Trochę mi nawet tych drzew szkoda, ale za bardzo
          podobają mi się warunki Budimexu, żebym się teraz wycofała. Na razie jestem
          bardzo zadowolona ze współpracy z tą firmą. Trzymam kciuki za udzielenie
          pozwolenia na budowę, no i za to, aby się im choć część tych drzew udało
          przesadzić.
          Apropos podanego linku, to nie działa:-(
          • solberga Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 22.01.05, 18:03
            > drzewa na czyimś placu. Trochę mi nawet tych drzew szkoda, ale za bardzo
            > podobają mi się warunki Budimexu, żebym się teraz wycofała. Na razie jestem
            > bardzo zadowolona ze współpracy z tą firmą. Trzymam kciuki za udzielenie
            > pozwolenia na budowę, no i za to, aby się im choć część tych drzew udało
            Gość portalu: Aga napisał(a):

Czy ktos z przyszlych mieszkancow Idzikowskiego pomyslal ze wokol jest pelno
            ruchliwych autostrad + elektrownia Siekierki? Czy to zdrowo?
            • Gość: xyz Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.chello.pl 22.01.05, 18:11
              Budimex ma same dziwne lokalizacje soich inwestycji (oprócz osiedla zawiszy). Np
              łodygowa - budynek przy samej trasie wylotowej.
              • Gość: bies Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.016-27-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 22.01.05, 18:18
                mimo to mieszkania rozeszly sie w oka mgnieniu
            • Gość: Laczos Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:16
              Pierdu pierdu. To centrum miasta i Warszawa, bez przesady z tymi autostradami.
              • Gość: sara Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.016-27-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 22.01.05, 18:21
                To zadna przesada elektrownia i autostrady napewno zatruwaja powietrze
                • madziaku Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 14.03.05, 11:43
                  • Gość: krewa Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.crowley.pl 16.03.05, 16:04
                    budimex wycofal ze stron internetowych sprzedaz Idzikowskiego- zarowno ze
                    swojej strony www jak i z tabeli ofert .
                    w biurze utrzymuja ze wszystko jest OK ale cos tu jest nie tak.

• Gość: jacek Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.016-27-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 22.01.05, 19:06
                z tym centrum to chyba jakies nieporozumienie!Do centrum daleko
                • jocek22 Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 29.01.05, 12:47
                  Gość portalu: jacek napisał(a):

> z tym centrum to chyba jakies nieporozumienie!Do centrum daleko

chyba krócej niż z większości nowych inwestycji w W-wie. Na Nowolipki w dzień
                  powszedni rano i po południu jedzie się 17-20 minut samochodem. Jak skończą
                  dłubanie Czerniakowskiej, to pewnie krócej
            • Gość: Aga Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:08
              Ale za to szybko można się znaleźć w pracy. Dom na peryferiach to ja juz mam.
              Potrzebuję mieszkania blisko centrum. Codzienne dojazdy pociągami podmiejskimi
              również nie wpływają dobrze na mój stan zdrowia. Kto jechał w ten poniedziałek
              doskonale wie o czym piszę.
    • Gość: ? Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 02.02.05, 22:36
      madziak, aga + inni, proszę przyjąć wyrazy serdecznego współczucia. Na terenie
      na którym rośnie kilkadziesiąt drzew mają być posadowione CZTERY BUDYNKI. Od
      wschodu - w odległości 4-5 metrów coraz bardziej ruchliwa Czerniakowska (a to z
      uwagi na oddany do użytku most Siekierkowski)od południa w odległości k i l k u
      m e t r ó w od narożnego budynku....napowietrzna ogromna linia wysokiego
      napięcia podająca prąd do centralnych i południowych regionów miasta, zaznaczam
      że to naprawdę potężna linia 50 kilovolt, od zachodu...osiedle istniejące od
      kilkunastu lat, od północy- właściwie nie wiadomo co - dla jednego z boków
      budynku..kawałek trawnika. Przyjedźcie w to miejsce, przekonajcie się naocznie.
      Symulacja osiedla na stronie internetowej jest zwykłym oszustwem, jakieś
      budynki tonące w zieleni wśród drzew itp. fantazje fotograficzne. Na tym
      terenie jedyne drzewa rosną w miejscu......w którym mają być posadowione nowe
      budynki.Aby je zbudować trzeba te drzewa wszystkie wyciąć o co Budimex wystąpił
      ( w wystąpieniu jest liczba ok.140 drzew)Swoją drogą skąd oni wzięli tyle
      drzew, najprawdopodobniej policzono wszelkie krzaczki samosiejki. Innych drzew
      na tym koszmarnie ciasnym terenie nie ma. Owszem jest trochę drzewek ale
      wewnątrz istniejącego "starego" osiedla. Ludzie oglądajcie zawsze miejsca
      swoich przyszłych wymarzonych mieszkań.Bałamutne i bzdurne są twierdzenia kilku
      osób usiłujących wytłumaczyć że m.in. to przecież miasto, że nie jest tak źle,
      że nie jest taki duży ruch itd. itp. Tu (ja tu mieszkam) jest koszmarnie,
      nazywamy to miejsce "trójkątem bermudzkim" po uruchomieniu Trasy
      Siekierkowskiej ruch samochodów zwiększył się KILKAKROTNIE na ulicach
      otaczających osiedle z trzech stron, najgorzej jest od Czerniakowskiej i
      Witosa.Przewaga wiatrów zachodnich w lecie powoduje zwiewanie na osiedle z ul
      Witosa i skrzyżowania ogromnych ilości spalin z poziomu ulicy oraz estakad do
      wysokości 4 piętra, w zimie wiatry wschodnie częstują nas spalinami z
      Czerniakowskiej i dymem z Elektrociepłowni Siekierki.Nie wspomnę o cholernym
      huku praktycznie przez całą dobę ( w nocy TIR-y) Jest to doprawdy wymarzone
      miejsce. Niestety nie mam pieniędzy żeby stąd uciec.

• Gość: Aga Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 20:30
        No cóż, byłam tam. Wiem na co się decyduję. Poza tym mam dokąd uciec. Dziękuję
        za wyrazy współczucia.
        • Gość: barabas Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.016-27-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 06.02.05, 14:14
          Aga czy moglabys sie ze mna skontaktowac? Adres:barabas@mail2world.com
      • Gość: barabas Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.016-27-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 06.02.05, 14:38
        Drogi Gosciu ktory´napisales tak przerazajace rzeczy o przyszlym osiedlu
        Budimexu.Ja mam znajomych ktorzy mieszkaja na szmym wierzcholku trojkata tzn na
        Kozlowskiej i bardzo sie zdziwiki Twója opinia.Czy moglbys powiedziec gdzie ty
        mieszkasz konkretnie?.Mysle ze ludzie zawsze jezdza i ogladaja miejsca pod
        swoje osiedla, jak wiec wytlumaczyc ze mimo dosc duzej ceny i okropnosci ktore
        opisujesz cale 100 mieszkan jest juz sprzedane mimo ze jeszcze nie maja
        pozwolenia na budowe.Czy moglbys podac swoj adres mejlowy.Chetnie z toba
        podyskutuje.Serdecznie pozdrawiam!PS. Czy te straszne rzeczy dotycza rowniez
        osiedla Przy Bernardynskiej Wodzie?.Jest obok.
        • Gość: XXSW Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 09.02.05, 22:28
          To co buduje CATALINA przy Bernardyńskiej Wodzie a to co chce zbudować Budimex
          to są inwestycje NIEPORÓWNYWALNE.CATALINA buduje znakomity architektonicznie
          budynek, z doskonale rozplanowanymi mieszkaniami w bardzo dobrze "wstrzelonym"
          miejscu. Tam rzeczywiście będzie cicho, spokojnie, zielono.WSPÓŁCZEŚNIE.To co
          chce zbudować Budimex jest cofnięciem się o 30 lat do początków budownictwa
          spółdzielczego tak co do lokalizacji jak i pozostałych WSZYSTKICH aspektów
          inwestycji. Jeszcze raz współczuje przyszłym lokatorom.
          • Gość: Lokator Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.acn.waw.pl 10.02.05, 13:20
            A ja powiem szczerze, że jestem juz znudzony "współczuciami" aktualnych
            mieszkańców starych bloków na ul. Idzikowskiego (o tym świadczy bardzo dobrze
            IP), którzy po prostu nie mogą się pogodzić, że będą obok mieli nowych
            sąsiadów. i dlatego za wszelką cenę próbują zniechęcić ewentualnych nabywców.
            Myślę, że bez waszego "współczucia", każdy wie, co kupuje i decyzję co do
            mieszkania podejmuje z rozmyslem. Mieszkania Budimexu rozeszly sie zresztą w
            większości w zatrważającym tempie.
            Prawdę powiedziawszy - byłbym zainteresowany na tym forum wyłącznie rzeczowymi
            informacjami nt. inwestycji, np. odnośnie pozowlenia na budowę. Czy Budimex już
            je otrzymał albo jakie są perspektywy.
            Pozdrawiam wszystkich "współczujących" przyszłych sąsiadów, którzy tak bardzo
            nie mogą pogodzić się z czekającymi ich zmianami.
            • Gość: Gość Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 195.245.217.* 10.02.05, 14:08
              Powiem tak,
              Ja szczęśliwie mieszkam w ładnym domu przy Bonifacego i ta inwestycja
              bezpośrednio mnie nie dotyczy, ale z drugiej strony interesuje mnie, w jakiej
              okolicy mieszkam i jak ona wygląda. Jeżeli tzw. „Trójkąt Bermudzki” jest
              miejscem o jednorodnej "urodzie" to jak myślisz, jak będą wyglądały te plomby.
              To, że te bloki będą nowe (nie znaczy ładne) przecież nie wpłynie na urodę tej
              okolicy. Catalina jak już wcześniej zauważył mój „przedmówca” przynajmniej ma
              ładny projekt, który notabene zakryje wstrętne szklarnie i gospodarstwo KPRM i
              ciekawie wkomponuje się w okoliczną przestrzeń.
          • Gość: barabas Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.016-27-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 10.02.05, 22:49
            Panowie! Czy uwazacie ze macie do czynienia z kupa idiotow? To troche za
            grubymi nicmi szyte!! Przyznajcie sie jaki macie interes w odstraszaniu ludzi
            od Budimexu? Czy Catalina wam placi za to co piszecie? To wszystko jest
            szalenie zabawne a najbardziej zabawne jest to ze wasza robota jest
            nadaremna.Mieszkania Budimexu sa juz sprzedane mimo ze nie maja jeszcze
            pozwolenia na budowe,Wasze idiotyczne intrygi nic nie pomogly! Zajmijcie sie
            czyms bardziej pozytecznym i nie robcie z siebie balonow!
            • Gość: jocek Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 195.116.5.* 11.02.05, 15:15
              nik tutaj nikogo do niczego nie próbuje zniechęcać. Sa mieszkania i mieszkania,
              ja wybrałem catalinę, bo jako jedyna zaoferowała mi mieszkanie, które spodobało
              nam sie od razu. Nie poprzez pryzmat tego, jak się będzie mieszkać
              po "dopasowaniu" go do własnego pomysłu. I bardzo nam się spodobały okna od
              poziomu podłogi, i widok z okna itd. Catalina za nic nikomu nie płaci, bo i tak
              nie ma już tam czego sprzedawać. Sprzedaż Budimeksu? A czy to czasem nie jest
              tak, że za ~2k PLN dostawałeś opcję "pierwokupu" po dostaniu pozwolenia na
              budowę. Ile z tego faktycznie będzie sprzedane zależy głównie od banków
              kredytujących mieszkańców. Opcja 10-90% jest tylko ukłonem w stronę klientów,
              którym poważny bank nie bardzo będzie chciał pożyczyć pieniądze na budowę "na
              papierze". U Cataliny jest rachunek powierniczy zamknięty=duze bezpieczeństwo
              wpłaconych pieniędzy, nie wiem jak w Budimeksie. Ilość papierków, które
              Catalina dostarczyła mojemu bankowi pozwala mi sądzić, że inwestycja
              jest "czysta". I to m.in. jakość oferowana przez Budimeks skłoniła Catalinę do
              podniesienia cen na swoje mieszkania, bo wyglądałaby na "niemądrą" oferując
              swój standard w cenie niższej niż Budimex.
              • Gość: jocek Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 195.116.5.* 11.02.05, 15:19
                aha, jeszcze jedno - Przy Bernardyńskiej Wodzie będą góra dwa bloki ~200
                mieszkań, a w Budimeksie?
              • Gość: mariusz Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.mz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 13.02.05, 14:02
                > Opcja 10-90% jest tylko ukłonem w stronę klientów,
                > którym poważny bank nie bardzo będzie chciał pożyczyć pieniądze na budowę "na
                > papierze".

Ukłon w strone klientów ... TAK, w Budimexie nie kredytujesz budowy, nie musisz
                ponosić podwójnych kosztów w trakcie budowy. Płacisz i odbierasz mieszkanie i
                co dodtakowo wazne bez poślizgu

> U Cataliny jest rachunek powierniczy zamknięty=duze bezpieczeństwo
                > wpłaconych pieniędzy, nie wiem jak w Budimeksie.

Też, wieć bezpieczeństwo takie samo ...

> Ilość papierków, które
                > Catalina dostarczyła mojemu bankowi pozwala mi sądzić, że inwestycja
                > jest "czysta".

Najwięcej paieru dostarczają firmy oferujace papier do drukarek.

Jak chcesz sprawdzić inwestycję to do sprawdzenia masz kilka aspektów: KW, KRS,
                plan zagospodarowania, pozwolenie na budowę, renomę, itp.
                Budimex jest wiarygodnym partnerem.
                Nie jestem zaintertesowany akurat ta nieruchomościa (podpisałem umowe na lokal
                w innej budowie tej firmy, kupię ok. czerwca), ale oprócz normalnych warunków
                umowy mam poreczenie Budimex Nieruchomości na 110% wartości umowy, w przypadku
                nie dotrzymania warunków. I to chyba potwierda wiarygodność tej firmy.
                Co do standartu sie nie wypowiadam, bo nie zamierzam biegać po stronach, ale
                moje mieszkanko jest budowane w całości z cegły, więc w przeciwieństwie do
                wielu innych ofert innych developerów, uważam, ze jest to całkiem OK - nie będę
                miał zadnych kartonowych ścian.

Pozdrawiam,

M

• Gość: jocek Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.aster.pl 13.02.05, 17:20
                  Jak chcesz sprawdzić inwestycję to do sprawdzenia masz kilka aspektów: KW, KRS,
                  >
                  > plan zagospodarowania, pozwolenie na budowę, renomę, itp.

Tak właśnie, tylko, że za mnie zrobił to bank
                • Gość: jocek Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.aster.pl 13.02.05, 17:23
                  >itp.
                  Budimex jest wiarygodnym partnerem.

Szczególnie dla firm, które są podwykonawcami podwykonawców podwykonawców,
                  czyli dla pana Kazia i spółki
              • Gość: kapsch Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 213.17.172.* 08.03.05, 15:04
                wszystkie pieniadze za/na mieszkanie w Budimexsie rowniez sa wplacane na
                rachunek powierniczy a nie na konto Budimexu - wiem to na pewno bo kupilam juz
                i mieszkam! na osiedlu zawiszy :))
            • Gość: XXSW Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 13.02.05, 00:38
              do "lokatora" i "barabasa" ja przepraszam ale: tak uważam za idiotów tych
              którzy mając pieniądze zdecydowali się na zakup mieszkań w trójkacie bermudzkim
              Idzikowskiego-Czerniakowska-Witosa. Nikt kto jest przy zdrowych zmysłach nie
              planuje samobójstwa.Przy tak dużej ofercie na rynku warszawskim pakowanie się w
              to bagno uważam za idiotyzm.Mam prawo do oceny więc z niego korzystam.
              A spiskowa teoria o tym że "starzy" lokatorzy są przeciwni jest na poziomie
              Jasia któremu ................
              • Gość: barabas Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.016-27-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 15.02.05, 20:10
                Nikt nie prosi cie drogi kolego o pakowanie sie w bagno.Ja uwazam ze miejsce
                jest przepiekne i jestem bardzo szczesliwy ze moze wkrotce tam zamieszkam. to
                rowniez znakomita lokata kapitalu.Przynajmniej tak sadzi moj bank.Nikt nie
                pozyczylby mi 250000 zl na zamieszkanie w bagnie Na tym uwazam dyskusje za
                skonczona.Zle sie czujesz? Wejdz do tego pieknego kosciolka na przeciwko i
                popros Sw. Antoniego o spokoj i harmonie duszy.Pozdrawiam!
                • Gość: XXSW Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 15.02.05, 22:47
                  barabas - w kwestii formalnej, kupujesz mieszkanie "pod wynajem" a nie jako
                  lokum docelowe więc po co wogóle bierzesz udział w dyskusji która tak naprawdę
                  Ciebie nie dotyczy ? Tak żeby się dowartościować że poczyniłeś dobrą
                  inwestycję? Tuż obok są o klasę lepsze lokalizacje i mieszkania.Nie przekonuj
                  nikogo że to miejsce (róg Idzikowskiego i Czerniakowskiej)to raj na ziemi bo
                  jeśli jesteś przy zdrowych zmysłach to udajesz wariata i zwyczajnie cynicznie z
                  premedytacją kłamiesz albo masz kłopot ze zmysłami wzroku i słuchu.Innej
                  możliwości nie ma.Poczytaj odrobinę choćby dzisiejszą prasę komu na co i jakie
                  sumy pożyczają banki i nie argumentuj w tak bałamutny sposób.
                  • Gość: barabas Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.016-27-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 16.02.05, 07:22
                    Twoje wypowiedzi ciesza mnie bo potwierdzaja ze masz w tym jakis interes zeby
                    odstraszyc ludzi od Budimexu.Nigdy nie uwierze ze robisz to z dobrego serca bo
                    ton jest zbyt agresywny i z odrobina desperacji.Jestem naprawde ciekawy jakie
                    sa pobudki tego dzialania.Piszesz o trojkacie Bermudzkim i zach walasz Cataline
                    ktora rowniez w tym trojkacie lezy i nawet blizej Witosa ktora to ulica jest
                    duzo gorsza od Powsinskiej.Prawdziwy agent ktory czce cos osiagnac powinien byc
                    bardziej dyplomatyczny w swoim dzialaniu.Twoja dzialalnosc odnosi odwrotny
                    skutek kolego.!No.. musze przyznac ze twoja strategia rowniez podzialala na
                    mnie mnie .Straciem duzo czasu w zeszlym tygodniu jezdzac codziennie na
                    Idzikowskiego i rozmawiajac z wieloma mieszkancami twojego trojkata
                    Bermudzkiego.Przemili ludzi,wspolczuje naprawde wszystkim ze straca swoj
                    park.Ja rowniez wolalbym go zachowac.Po moich codziennyck wizytach na Mokotowie
                    przekonalem sie rowniez o tym jak sympatyczni i zyczliwi ludzie mieszkaja w
                    okolicy.Bardzo pragnalbym miec ich za sasiadow no i Ojcow Bernardynow ktorzy
                    mieszkaja przy samej Powsinskiej i nie narzekaja.Jedno mnie tylko martwi i
                    smuci .Nie wiem czy Budimex dostanie pozwolenie na budowe.Pozdrawiam serdecznie
                    dogi agencie.Wiem ze nie mozesz odslonic swoich pobudek na forum.A moze
                    pozwolisz sie zaprosic na obiad i odslonisz dla kogo pracujesz? Zzera mnie
                    ciekawosc!.
                    • Gość: XXSW Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 16.02.05, 10:39
                      Primo - jeśli piszesz że budynek Cataliny sytuowany jest bliżej Witosa to
                      znaczy że nie byłeś nigdy na tym terenie
                      secundo - nie mam żadnego interesu w tym aby zniechęcać ludzi, przestrzegam
                      jedynie przed pakowaniem własnych pieniędzy w nietrafione inwestycje ja tym
                      miejscu mieszkam a to czy do osiedla zostaną doklejone czy nie jakieś dodatkowe
                      budynki nie zmienia w niczym faktu że spaliny, hałas przekraczają wszelkie
                      dopuszczalne normy.Wyraźnie pisałem że gdybym miał odpowiednie pieniądze z całą
                      pewnościa bez żalu wyprowadziłbym się gdziekolwiek
                      tertio - naprawdę obejrzałeś plan przyszłego osiedla, odległość poszczególnych
                      bloków od siebie, odległość ich od ulicy,od lini wysokiego napięcia, masz
                      wiedzę o natężeniu ruchu na Czerniakowskiej itd. o składzie tego czym oddychamy
                      w tym miejscu od marca do września ze zwróceniem szczególnej uwagi na miesiące
                      letnie i dni upalne, wszedłeś na stronę Cataliny obejrzałeś jak sytuowany jest
                      ich budynek względem stron świata czy Ty naprawdę tego wszystkiego nie widzisz
                      czy zaślepiłeś się w przekonaniu że skoro wpakowałeś kilkaset tysięcy złotych
                      to musi to być najlepsza i najbardziej trafiona lokalizacja w Warszawie?
                      Przepraszam ale już nie będę ciągnął tego wątku, trafiłem na totalny opór.
                      • Gość: Lokator Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.acn.waw.pl 16.02.05, 11:39
                        XXSW - i Bogu dzięki, że już nie będziesz ciągnął tego wątku, bo jesteś
                        żenujący. Naprawdę, nie masz za co przepraszać.
                        • Gość: tutejszy Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:55
                          XXSW nie należy zwracać uwagi na gości zatrudnionych przez developera do
                          pisania na wątku. Z drugiej strony jeśli znajdują się chętni którzy wyrzucają
                          pieniądze w wynalazki typu JW Cons. nic mnie już nie zdziwi.Może wynika to z
                          tego, że większość kupuje to na kredyt - młodzi ludzie bez dużego doświadczenia
                          życiowego, ale to trzeba będzie kiedyś spłacić. Barbados jeśli rzeczywiście to
                          co piszesz jest prawdą, to gratuluję "trafionej" inwestycji. Przy tego typu
                          inwestycji najważniejsza jest lokalizacja, a ta jest mówiąc szczerze "średnia".
                          Pozdrawiam, mieszkaniec Czernikowskiej.
                          • Gość: Lokator Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.acn.waw.pl 16.02.05, 14:56
                            Oj, oj, oj, ale mnie odkryłeś. I co teraz będzie?? Chyba Budimex nie wypłaci mi
                            wynagrodzenia za to, że tak łatwo dałem się wykryć i moje pisanie na forum jest
                            już teraz niewiarygodne.
                            Co do tej kiepskiej lokalizacji - to jesteś wybitnym znawcą rynku nieruchomości
                            i pewnie rzeczywiście funkcjonuje ogromna rzesza idiotów, którzy tak podbijają
                            ceny (dla kaprysu) właśnie w tej okolicy.
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: Gość BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 195.245.217.* 16.02.05, 15:41
                              Wasza znajomość tego miejsca jest porażająca. Dla niewtajemniczonych Catalina
                              buduje przy ulicy Przy Bernardyńskiej Wodzie, wzdłuż kanału na odcinku pomiędzy
                              Powsińską ( bliżej Powsińskiej przy przystanku) a Sobieskiego. Po drugiej
                              stronie kanału biegnie ulica Idzikowskiego.
                              Natomiast Budimex chce budować przy samej ulicy Powsińskiej róg Idzikowskiego
                              obok budynku z napisem Arche. Obecnie rosną tam drzewa i gołym okiem widać, że
                              jak powstaną nowe budynki to będzie ciasno. W małej odległości od planowanej
                              budowy znajdują się wiadukty Trasy Siekierkowskiej a tuż za nimi ul. Witosa i
                              oczywiście Czerniakowska. To tyle. I nie pisz tu na forum, że to taka dobra
                              lokalizacja. Zapraszam na ul. Bonifacego od numeru 100 do 150 to będziesz
                              wiedział jak wygląda dobra lokalizacja.
                              Pamiętaj, że osoby piszące tu nie krytykują Ciebie, tylko fakt, że deweloper
                              buduje w przypadkowych miejscach. A swoją drogą ciekawe czy przy sprzedaży
                              mówią o tym, że okoliczne ulice nie przypominają osiedlowych?

Pozdrawiam
                            • Gość: tutejszy Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 15:45
                              Jestem rzeczoznawcą majątkowym. Pozdrawiam.
                              • Gość: Lokator Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.acn.waw.pl 16.02.05, 16:19
                                Gratuluję
                                • Gość: XXSW Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 16.02.05, 19:15
                                  Złamałem dane słowo ale nie mogę milczeć w obliczu takich "argumentów"
                                  LOKATORA - wchodzisz człowiecze w środku dyskusji, nie bardzo rozumiesz o czym
                                  tu się pisze ale gardłujesz udając że "jesteś w temacie". Gdybyś jeszcze
                                  napisał o co Ci chodzi byłaby jasność a tak ......? Czyżbyś też chciał za
                                  wszelką cenę udowodnić że jako kolejny podpisałeś cyrograf, wpakowałeś kilkaset
                                  tysięcy złotych w delikatnie ujmując nietrafioną przyszłą inwestycję i za
                                  wszelką cenę starasz się udowodnić że to była dobra lokata? Czy o to Ci chodzi?
                                  • Gość: barabas Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.016-27-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 16.02.05, 19:59
                                    A o co tobie chodzi ?
                                  • mona84 Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 17.02.05, 20:10
                                    Bardzo sie ubawilam czytajac dyskusje na tym forum lecz rowniez bardzo
                                    zasmucilam.Czy w tym jak go nazywacie trojkacie Bermudzkim i okolicy mieszkaja
                                    wogole jacys normalni sympatyczni ludzie? Jezeli tak odezwijcie sie prosze nie
                                    pozwolcie reprezentowac sie jakims psychopatom ktorzy sami nie wiedza czego
                                    chca.Sama kupilam mieszkanie w firmie Budimex i nie potrzebowalam jakichs
                                    glupich rad.Zaparzylam sobie dobrej kawy i zadzwonilam do 10 agencji
                                    nieruchomosci zapytujac czy maja jakies oferty na rynku wtornym na ulicach
                                    Bartoszka ,Piekalkiewicza lub Kozlowskiej.Wszystkie te ulice leza w waszym
                                    trojkacie a Kozlowskiej na samym jego wierzcholku prawie na autostradach.Jezeli
                                    wam sie nie chce dzwonic mozecie to sprawdzic w internecie.Znalazlam dosc sporo
                                    mieszkan i zadne nie bylo tansze niz 200000 mimo ze stare i bez windy.
                                    Te wiadomosc chcialam przekazac szczegolnie XXSW.Siedzisz stary na kupie forsy.
                                    Piszesz ze chetnie bys uciekl do innej dzielnicy.Zrob to !!!Sprzedaj swoja
                                    chalupe i wyprowadz sie.Nie przynos wstydu innym ktorzy tam mieszkaja,moze od
                                    dziecka.Za taki szmal dostaniesz napewno jakies mieszkanie w ladnej dzielnicy
                                    bez spalin!Pozdrowienia dla wszystkich mieszkancow Trojkata
                                    Bermudzkiego.Odezwijcie sie!

• Gość: Gość Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.acn.waw.pl 18.02.05, 08:29
                                      No właśnie te mieszkania wiszą w agencjach dobre kilka miesięcy. My swoje
                                      sprzedawaliśmy prawie 2 lata. Znalazł się chętny, ale trzeba było sporo obniżyć.
                                      Jak nie było tarsy to jeszcze fajnie się mieszkało ale później te tiry...
                                      Skoro to dla ciebie życiowa inwestycja, życzę powodzenia!
                                      • mona84 Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 18.02.05, 20:38
                                        Tiry znikna z chwila ukonczenia obwodnicy etapowej! pozdrawiam!
                                        • Gość: XXSW Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 19.02.05, 22:03
                                          mona 84 - typowa reakcja osoby która wpakowała spore pieniądze w absolutnie
                                          nietrafioną inwestycję i aby się dowartościować wymyśla teksty których nikt a
                                          tym bardziej ja - nie pisał. Pisałem natomiast wielokrotnie że wywalone
                                          pieniądze(moim subiektywnym zdaniem) przez ewentualnych przyszłych lokatorów
                                          przyszłych budynków - SĄ PIENIĘDZMI TYCH OSÓB.Mnie nic do tego, z pozycji osoby
                                          tu w tym trójkącie bermudzkim mieszkającej opisałem -(do czego mam prawo a co
                                          nie upoważnia Ciebie to wygłaszania pod moim adresem obelżywych zwrotów) - jak
                                          źle mieszka się w tym miejscu, podałem też przykłady inwestycji dobrej,
                                          trafionej, mającej wśród fachowców opinie pozytywne (Catalina) w
                                          przeciwieństwie do przyszłej Idzikowskiego.Nie wypisuj bzdur na temat lawiny
                                          chętnych na mieszkania w osiedlu, ich rzekomo wysokiej ceny itd. NIE
                                          DOWARTOŚCIOWUJ SIĘ TYM.Jakiekolwiek mieszkania sprzedają się w osiedlu bardzo
                                          długo jak na warunki warszawskie a i ceny bardzo znacznie odbiegają o tych o
                                          których piszesz.W przeciwieństwie do Ciebie JA TU REALNIE MIESZKAM i znam od
                                          podszewki "uroki" tego osiedla.Nie musisz mnie przekonywać o cudowności tego
                                          miejsca.Nie żyj iluzją i nie obrażaj niepotrzebnie ludzi wypowiadających swoje
                                          opinie które zwyczajnie nie pasują Ci bo są odmienne od Twoich.Tu naprawadę
                                          żyje się źle.Świetne to osiedle owszem.....było wiele lat temu jak nie było
                                          Trasy Siekierkowskiej, tak znacznego ruchu, hałasu, spalin, koszmarnego
                                          powietrza itd. o czym pisałem.
                                          • Gość: Lokator Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.aster.pl 20.02.05, 12:53
                                            Oj, uparciuszku, ale jestes niesłowny.
                                            A przecież przepraszałeś i obiecywałeś, że nie będziesz zabierał głosu na tym
                                            forum (a przede wszystkim opowiadał bzdur).
                                            Mona84 użyła bardzo trafnych argumentów, a Ty się niepotrzebnie oburzasz.
                                            Proponuję, żebyś tym razem definitywnie się zamknął.
                                          • Gość: barabas Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.016-27-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 20.02.05, 17:05
                                            Uspokoj sie!Rozumiem ze zal Ci tego parku.Tez by mi bylo zal gdybym tam
                                            mieszkal! Zamiast niego bedziesz mial piekne bloki i wiekszosc drzew ktore cie
                                            beda ochranialy przed spalinami Pozdrawiam
                                          • Gość: Aga Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:12
                                            Wiesz, nie rozumiem Cię. Narzekasz, że Ci tak źle i nic nie robisz, żeby było
                                            lepiej. Nie mów, że Twoje mieszkanie jest mniej warte niż podobne mieszkanie na
                                            Białołęce, czy choćby w Wesołej. A to piękne tereny, zielone, z mnóstwem drzew,
                                            bez spalin, bez tirów, bez ogromnych transformatorów, cichutko jak makiem
                                            zasiał, powietrze, że pełną piersią oddycha się aż miło. Wiem, bo mieszkam w
                                            podobnym miejscu. A że tracę mnóstwo czasu na dojazdy... Cóż, ja postanowiłam
                                            coś z tym zrobić i zależało mi przede wszystkim na tym, żebym z mojego nowego
                                            lokum miała dużo bliżej do pracy niż w tej chwili. I to miejsce spełnia moje
                                            wymagania. Myslę, że patrząc z tej perspektywy podjęłam dobrą decyzję. Życzę
                                            Ci, żebyś i Ty zdecydował się na zmiany, jeśli rzeczywiście Ci tam tak źle jak
                                            to opisujesz.
                                            • Gość: XXSW Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 22.02.05, 23:13
                                              aga- rozumiem że jestem wywołany do tablicy, sądzę że nie przeczytałaś
                                              wszystkiego (pewnie za dużo)ale wyraźnie napisałem że gdybym miał inną sytuację
                                              materialną ani chwili nie zastanawiałbym się nad wyprowadzką z tego trójkąta
                                              bermudzkiego, niestety jest jak jest i muszę tu siedzieć. To że trzeba działać
                                              jak komuś zależy, nie siedzieć z założonymi rękami, nie czekać, to wszystko
                                              prawda.Jednak jak wiesz istnieje druga prawda, brutalna zwana potocznie prozą
                                              życia, a są nią PIENIĄDZE i to niestety one są wyznacznikiem możliwości każdego
                                              człowieka. Wyłacznie one, między bajki włóżmy nawet najlepsze chęci.Pozdrawiam.
      • Gość: interkacpi Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.aster.pl 06.02.05, 15:50
        niestety, musze sie w tym miejscu zgodzic:(
        miejsce Budimex wybral conajmniej dziwne, prawie codzinnie jestem w
        bezposrednim sasiedztwie, tam jest naprawde ciasno jak na 4 dodatkowe budynki,
        linia napiecia jest rzeczywiscie mocna i glosna, chociaz skutecznie zagluszaja
        ja przejezdzajace obok samochody, autobusy i TIRy.
        Myslalem, ze tylko w blokowiskach typu Goclaw zabudowuje sie po latach kazdy
        maly kwadracik tuz przy skrzyzowaniu ale okazuje sie, ze na "pieknym" Mokotowie
        tez to jest mozliwe.
        Budimexowi sie nie dziwie, pewnie tanio kupili dzialke ale cena mimo
        korzystnych warunkow jest moim zdaniem mocno przesadzona.
        Co do drzew to osobiscie szacuje ich ilosc na nie wiecej niz 30 (lacznie z
        krzaczorami)wiec nie wiem skad mowa o 140?
        Rozwazalem to inwestycje dopoki dokladnie nie obejrzalem miejsca.
        Sadzac po powyzszych wpisach i ocenie moich znajomych Osiedle zawiszy udalo im
        sie najbardziej:)
        pozdrawiam, interkacpi@gazeta.pl
        • Gość: Robpaine Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.chello.pl 06.02.05, 23:01
          Pisząc o gocławiu miałeś na myśli róg bora i meissnera? Zatem prosze szanowny
          interkacpi gdzie ty masz swoje lokum ? Czy to jakas willa w konstancinie czy
          daleka białołeka? Akurat z tym Gocławiem to nie trafiłes bo to jedna z
          najlepszych lokalizacji na pradze południe (z obecnie budowanych)
    • Gość: interkacpi Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.aster.pl 06.02.05, 15:53
      hej, na pewno tu bedzie ciszej niz na przy skrzyzowaniu Kruczej i Alej
      Jerozolimskich, to masz jak w banku:)
      • Gość: Gość Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 195.245.217.* 07.02.05, 16:48
        Raczej nie!
        Pojedz i zobacz ile jezdnia ma pasów i z jaką częstotliwością jeżdżą tam
        samochody, autobusy (to akurat jest plus) i inne pojazdy. Przy otwartym oknie
        raczej nie da się wysiedzieć. Zresztą okna wychodzą (będą)albo na Powsińską
        albo na okna sąsiadów starego osiedla. Poza tym lokalizacja jest ok., bo blisko
        do centrum no i cena jak na te okolicę niska.
    • Gość: EntePente Catalina Przy Bernardynskiej Wodzie jest lepsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:59
      Polecam tamten budynek, jest duzo ladniejszy, polozony w cichszym miejscu.
      Mimo, ze te inwestycje Budimexu i Cataliny sa polozone w sasiedztwie to dzieli
      je jakosciowa przepasc. Na korzysc Cataliny oczywiscie.
    • Gość: Ania Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 19:48
      Słuchajcie, nie wiem, co Wy na to, ale ja podjęłabym już konkretną dyskusję na
      temat pozwolenia na budowę. Może ktoś był bardziej niecierpliwy niż ja i
      zasięgnął języka w Budimexie? Mają to pozwolenie? Będą mieli? Ja będę się
      dowiadywała około piątku.
      A co do wzajemnych żalów, pretensji i zniechęcania, to może już warto zakończyć
      temat? W końcu ci, którzy już podjęli decyzję, raczej się nie wycofają, a ci
      którzy tej decyzji za nic by nie podjęli, podejmować jej nie muszą. Myślę, że
      na tym etapie warto by zacząć rozmawiać na konkretne tematy interesujące
      przyszłych mieszkańców osiedla.
      • Gość: Bushman Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:42
        Czy ktos wie cos wiecej na temat pozwolenia na budowe? Miala byc do konca
        lutego i ponownie termin przesunieto - tym razem o 2 miesiace!
    • Gość: bartoszek Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 02.03.05, 00:56
      naprawde jestem w ciezkim szoku za kazdym razem gdy widze jak ludzie w
      internecie plyna... krytyka i gorycz leje sie tu strumieniami. ale mnie sie z
      tego chce po prostu smiac.

tak sie sklada ze pare dobrych lat mieszkam na bartoszka, tak sie sklada ze
      jest to w owym trojkacie, tak sie sklada ze kupuje mieszkanie na idzikowskiego.

sympatyczni przyszli sasiedzi - milo mi Was powitac :)

mieszkam tutaj i naprawde nie wiem o czym mowa... ciezko mi przekonywac o tym,
      ze linia wysokiego napiecia nie jest naprawde zadna uciazliwoscia, ze istnienia
      elektrowni nie wyczuwam swoimi (byc moze malo czulymi) zmyslami, ze halas
      absolutnie mnie nie rusza... natomiast wiem ze jest park, rzeklbym nieco
      zaniedbany wokol ktorego obecni mieszkancy, tudziez stowarzyszenia mlodziezy
      socjaldemokratycznej (ktore celem zarejestrowania stowarzyszenia obrony parku
      zebralo cale 62 podpisy, lol. zdaje sie ze na osiedlach otaczajacych park
      mieszka krotnosc tej liczby), a takze pseudo ekolodzy robia duzo szumu. ok,
      zgadzam sie... fajnie jest miec zielen pod oknem, ale to jest po pierwsze teren
      prywatny w miescie ktore powinno sie rozwijac, bo do stolicy europejskiego
      panstwa wiele warszawie brakuje! podobny szum zreszta byl przy okazji best
      mall'a i trasy siekierkowskiej... ja osobiscie zycia sobie bez niej nie
      wyobrazam. wiem takze, ze warunki finansowe mi odpowiadaja. catalina jest
      owszem fajna, ale znacznie drozsza i mnie osobiscie uklad mieszkan nie do konca
      odpowiada... okna do podlogi - tak, zdecydowanie jest to fajna rzecz ale nie
      samymi oknami czlowiek zyje. jedyna rzecz, ktorej nie potrafie sobie wyobrazic
      to jak zmieszcza tam te trzy budynki, ale nie mam zamiaru sie w to wkrecac.

jesli przestanie mi sie tu podobac nie bede marudzil tylko spakuje manatki i
      przeprowadze sie w inne miejsce, ale poki co jestem zadowolony ze na takich a
      nie innych warunkach moge kupic mieszkanko w poblizu urokliwego kosciolka, z
      wygodnym dojazdem do srodmiescia, z bliskim wylotem z waw, w calkiem spokojnym
      i bezpiecznym miejscu.
    • Gość: bartoszek Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 02.03.05, 00:59
      achas...

strony zwiazane z tematem:

- forum.idzik.pl/viewtopic.php?t=48
      - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=17072601&v=2&s=0
      - smsd.blox.pl/html/1310721,46.html
      • furja Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 04.03.05, 07:49
        Gość portalu: bartoszek napisał(a):

> achas...
        >
        > strony zwiazane z tematem:
        >
        > - forum.idzik.pl/viewtopic.php?t=48
        > - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=17072601&v=2&s=0
        > - smsd.blox.pl/html/1310721,46.html
        Drogi Bartoszku! Od razu widac ze jestes na uslugach dewelopera ktory
        oproczklopotow z pozwoleniem na budowe ma klopoty ze sprzedaza
        mieszkan.Poczytaj jak bliskosc tak wysokiego napiecia jak w tych drutach wplywa
        na organizm ludzki.Jezeli nie czujesz spalin po otwarciu okna to rzeczywiscie
        cos nie tak z twoim nosem.To ze bedziesz mogl sie wyprowadzic to tez
        naiwnosc,KTO BEDZIE CHCIAL KUPIC TWOJE MIESZKANIE W TAKIM BEZNADZIEJNYM MIEJSCU.
        Wogole dziwie sie ze ludzie moga tam mieszkac!!! Pozdrawiam
        • Gość: bartoszek Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 06.03.05, 20:17
          witaj Furja! ja na uslugach dewelopera... lol! wchodze w te inwestycje, wiec
          pozwalam sobie dopisac cos od siebie, a ze mieszkam w tej okolicy uwazam ze
          conieco na ten temat wiem.

klopoty z pozwoleniem na budowe... na razie o zadnych klopotach mi nie wiadomo,
          na razie firma oczekuje na wydanie pozwolenia. problemy ze sprzedaza mieszkan?
          tez raczej nie... bo zdecydowana wiekszosc jest sprzedana, zostaly ostatnie
          sztuki. przewody wysokiego napiecia... ciekawe co na to cala ulica
          idzikowskiego, nad ktorej glowami wisi ta linia... spaliny to prawda mnie nie
          ruszaja, to jest miasto - nie oczekuje zeby bylo inaczej.

a kto bedzie chcial kupic mieszkanie, wtedy kiedy zachce je sprzedac? nie mam
          obaw. skoro mieszkania nowo budowane schodza na pniu, nie obawiam sie o
          sprzedaz na rynku wtornym. to, ze niektore mieszkania z osiedla na ktorym m.in.
          ja mieszkam obecnie sprzedaja sie slabo to tylko zasluga tego ze ceny sa z
          kosmosu, a stan niektorych mieszkan... coz... 50kzl to rzad wielkosci ktorymi
          nalezaloby doinwestowac te mieszkania zeby moc tam zamieszkac.
      • Gość: XXSW Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 04.03.05, 10:00
        Drogi sąsiedzie - fakt że wdepnąłeś w g...... czyli zrobiłeś przedpłatę na
        wirtualne mieszkanie w najgorszym z możliwych miejsc, wcale nie zanaczy że
        Ci którzy mieli odwagę zakwestionowqać sens budowania w tym miejscu są
        idiotami, sądzę raczej że wykazali się el;ementarną logiką i kupili mieszkania
        np w Catalninie przy fosie.Wirtualne bloki przy Czerniakowskiej tak się mają
        do inwestycji Cataliny jak kurduplowate, ściśnięte "osiedla" na Woli budowane w
        latach piećdziesiątych, do współcześnie budowanych osiedli z
        zielenią,odpowiednim odstępem między budynkami z dala od spalin, w ciszy.
        To są rzeczy nieporównywalne. Ponadto zadaj sobie trochę trudu i sprawdż co i
        gdzie buduje Exbud, porównaj to z inwestycjami innymch deweloperów, zastanów
        się nad tym co zobaczyłeś i .....nie wypisuj bzdur o wspaniałej lokalizacji,
        świetnych mieszkaniach itp. rzeczach.
        • Gość: Ania Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:41
          Chciałbym jedynie nadmienić, że my wszyscy możemy się teraz wycofać, więc
          możecie nam już nic nie pisać o wdeptywaniu w cokolwiek. Ja postanowiłam się
          nie wycofywać. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie o tej inwestycji, a Wasza złość
          świadczy jedynie o nadmiarze nagromadzonej frustracji. Może czas się stamtąd
          wyprowadzić?
          • madziaku Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 04.03.05, 12:52
            Aniu w pełni się z Tobą zgadzam!!! Mnie także męczy już czytanie przepełnionych
            żółcią postów na temat naszego osiedla... i również nie zamierzam się wycofywać.
            Szczerze mówiąc cały czas czekam na bardziej konstruktywną wymianę informacji-
            może w końcu się doczekam?
            Pozdrawiam serdecznie- sąsiadka z bloku C :)
            • Gość: Bushman Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:45
              Pozdrawia (mam nadzieje ze doszly) sasiad z budynku C.
              • jonass3 Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 04.03.05, 20:08
                Witam przyszlych sasiadow.Czy nie moglibysmy utworzyc osobne forum dla nas
                przyszlych mieszkancow os.Idzikowskiego.To naprawde zenujace jak ludzie sie
                zachowuja a szczegolnie facet XXSW.Ja rowniez nie zamierzam sie wycofac i mam
                nadzieje na zamieszkanie w tym pieknym miejscu.Pozdrawiam przyszlych
                sasiadow.Trzymajmy sie!!!
                • madziaku Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 04.03.05, 21:17
                  Witam, ja również jestem za bo na tym wątku atmosfera jest niezbyt sympatyczna...
                  A forum naszego osiedla już istnieje: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26478
                  Zachęcam wszystkich przyszłych sąsiadów do pisania :)
                  • veech Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 04.03.05, 22:23
                    w pełni popieram przyszłych Sąsiadów i zapraszam do dyskusji na Nasze forum:
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26478
                    pozdrawiam
                    sąsiad z A
        • Gość: bartoszek Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 06.03.05, 20:45
          Drogi XXSW, bo do mnie pijesz... wdepnalem w to jak nazywasz g..... w pelni
          swiadomie i z pelna premedytacja. wiem w co wchodze, bo mieszkam tu i
          bynajmniej nie podzielam Twojego zdania, choc zupelnie przypadkiem wspomnianych
          przez Ciebie g..... psiego pochodzenia w parku na terenie ktorego budowane
          bedzie osiedle jest calkiem sporo, za co moge podziekowac mieszkancom
          dotychczasowego idzikowskiego i ich zwierzakom. najgorsze z mozliwych miejsc...
          usmialem sie po pachy, lol!

nigdzie nie posadzam nikogo o bycie idiota, tylko z powodu tego ze kwestionuje
          slusznosc tej inwestycji i odwrotnie idiota nie jest ten kto potrafi zarobic
          pieniadze na mieszkanie i analizujac za i przeciw wejscia w ten temat jednak na
          niego sie decyduje. wyobraz sobie, ze ludzie maja rozne priorytety i na rozne
          rzeczy zwracaja uwage i roznie oceniaja te same fakty. na razie widze jednak,
          ze sens budowania tutaj kwestionuja nie Ci ktorzy kupili w catalinie, a Ci
          ktorzy mieszkaja na idzikowskiego i strasznie ich denerwuje to ze park pojdzie
          pod siekiere.

dla mnie nadal lokalizacja ta jest bardzo dobra, mnie odpowiada i chce
          mieszkania tutaj. kropka! wspanialosc czy nie lokalizacji to calkiem
          subiektywna sprawa - zrozum to! i blagam nie przekrecaj tego co napisalem!
          • Gość: xyz Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 21:06
            Nie oceniam tej inwestycji pod względem lokalizacji, każdy ma własne
            preferencje.
            Ale pozwolenie na budowę to pierwszy dokument o jaki klijent powinien zapytać
            po przekroczeniu proku biura sprzedaży. Wpłata pieniędzy gdy deweloper go nie
            ma to coś dla ludzi o silnych nerwach.
            Pozdrawiam.
            • madziaku Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 07.03.05, 09:30
              Oj widać ze nie masz pojecia o warunkach zakupu mieszkań w Budimexie... Na
              początek wpłaca się 2 tys zł jako rezerwacje wybranego mieszkania, po uzyskaniu
              przez Budimex pozwolenia na budowę wpłaca się 10% wartości mieszkania a przy
              odbiorze kluczy pozostałe 90%. Poza tym przed podpisaniem umowy przedwstępnej
              Budimex wyjaśnił nam całą sprawę i WIEDZIELIŚMY, ze pozwolenia jeszcze nie mieli.
              Tak więc nie ryzykujemy zbyt wiele (jeżeli pozwolenia nie otrzymają to zwrócą
              nam nasze 2 tys) i możemy spać spokojnie (i wbrew pozorom wcale nie musimy mieć
              nerwów ze stali...)
              Pozdrawiam
              • Gość: xyz Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 09:52
                Jeśli jest tak jak piszesz, to OK.
                • Gość: Zszokowany Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.chello.pl 16.03.05, 22:54
                  Bosssze, co za mentalność PP. "Klientów"! Wyczuwam, że w większości
                  żeście "skundś" do Warszawy przyjechali, a teraz po osiągnięciu
                  zawodowego "sukcesu" typu praca w korporacji poszukujecie stałego lokum (ma się
                  rozumieć na kredyt 100% wartości inwestycji).

Ludzie!dobrze wam sąsiedzi piszą, miejsce jest chybione, projekt katastrofa
                  (naćkane kubaturą jak diabli) i w dodatku kilkadziesiąt drzew pod topór. Był
                  piękny zalesiony skwerek, a teraz będzie betonowa kicha z zadowolonymi
                  wsiurami. I jeszcze krzyczą, że pysznie, bo co tam linia wysokiego napięcia, co
                  tam zagłada zieleni, co tam trasy szybkiego ruchu, wazne że wyliczyli że szybko
                  się jedzie samochodem do centrum. Qrwa co za naród!
                  • Gość: esteta Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 217.153.225.* 17.03.05, 08:37
                    skąd u ciebie taki poziom agresji, czyzbyś słuchał Radia Maryja. Mogę mieszkać
                    gdzie chcę i lokowac swoje pieniądze gdzie chcę.
                  • Gość: Ania Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:04
                    No cóż, my wsiochy, musimy nieco podnieść kulturę "Twojego" miasta, ponieważ
                    sądząc po Tobie, niezbyt dobrze się ona prezentuje.
                    • Gość: esteta Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO IP: 217.153.225.* 18.03.05, 11:31
                      bardzo trafna uwaga Aniu gratuluje
    • villac do bartoszka, Ani, madziaka, jonassa3, veecha..... 18.03.05, 15:22
      Przeczytałem wszystkie wpisy.Moja prośba do Was jest następująca przeczytajcie
      poniższy tekst.On dotyczy konsekwencji wynikających z zamieszkania w przyszłym
      wirtualnym osiedlu Budimex Idzikowskiego przy skrzyżowaniu czterech ruchliwych.
      „ Większość spośród najbardziej szkodliwych zanieczyszczeń trafia do organizmu
      wraz z wdychanym powietrzem, dzięki czemu dostają się głęboko do płuc powodując
      zniszczenie delikatnych komórek. Ozon, który jest bardzo silnym utleniaczem,
      niszczy komórki ścianek płuc powodując przedostawanie się płynów do płuc.
      Ryzyko zachorowania na nowotwory jest zróżnicowane: szczególnie duże w
      przypadku dzieci, osób w starszym wieku, kobiet w ciąży.Przy okazji należy
      zwrócić uwagę na fakt, iż najbardziej zagrożone jest samo środowisko naturalne.
      Pyły zawieszone w powietrzu stanowią również czynnik potęgujący dolegliwości
      związane z różnymi chorobami. Ogólnoeuropejskie badania przeprowadzone w latach
      dziewięćdziesiątych dowiodły, że powodują wzrost liczby hospitalizacji osób
      cierpiących na astmę oraz przewlekłe choroby płuc. Mogą prowadzić jednocześnie
      do zakłóceń w pracy płuc. Wiążą się również ze wzrostem dolegliwości układu
      oddechowego, np. przeziębień, bólów gardła i chronicznego zapalenia zatok.
      Badania wykazały związek pomiędzy podniesionym poziomem zanieczyszczeń
      dwutlenkiem azotu a występowaniem kaszlu i przekrwień u dzieci oraz
      spotęgowaniem trudności w oddychaniu pośród osób np. podatnych na choroby
      układu oddechowego. Przeprowadzono również badania, które wskazują, że
      mieszkańcy terenów zlokalizowanych w pobliżu dróg, gdzie występuje wysoki
      poziom dwutlenku azotu, są szczególnie narażeni na postępujące choroby układu
      oddechowego.
      Poziom ozonu spotykany latem w miastach ma bezpośredni wpływ na wzrost
      umieralności i większą liczbę hospitalizacji osób cierpiących na dolegliwości
      układu oddechowego. Wysokie stężenie ozonu występujące w tzw. smogu letnim może
      prowadzić do stanów zapalnych dróg oddechowych, kaszlu oraz bólu przy głębokim
      oddychaniu. Pewne grupy osób są bardziej narażone na szkodliwy wpływ
      zanieczyszczenia ozonem: osoby poniżej 25 roku życia, a w szczególności dzieci,
      osoby starsze oraz 10% ogólnej populacji, które z nieznanych przyczyn są
      dwukrotnie bardziej niż pozostałe osoby podatne na szkodliwe działanie ozonu.
      Międzynarodowe Centrum Badań nad Nowotworami przy Światowej Organizacji Zdrowia
      ocenia, że niektóre rodzaje zanieczyszczeń występujących w spalinach
      samochodowych są rakotwórcze. Spośród nich za szczególnie szkodliwe dla zdrowia
      uważa się benzen i cząsteczki powstające przy spalaniu paliwa. Stwierdzono
      bezpośredni związek pomiędzy zanieczyszczeniem benzenem a wzrostem
      zachorowalności na raka. Wg niektórych ekspertów nie ma bezpiecznego poziomu
      skażenia powietrza benzenem.
      Ze wzrostem zapadalności na raka łączone są również pyły. Długoterminowe
      badania przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych dowiodły, że osoby mieszkające w
      zanieczyszczonych spalinami miejscach są bardziej narażone na zachorowanie na
      raka płuc niż osoby mieszkające w znacznie czystszych regionach i z dala od
      dróg.
      W latach dziewięćdziesiątych zapadalność na astmę i alergie w krajach Europy
      Zachodniej zwiększyła się dwukrotnie i wciąż notowany jest jej stały
      niepokojący wzrost. Ponadto ozon oraz dwutlenek azotu powodują wzrost
      wrażliwości na pyłki roślinne pośród osób ze skłonnościami do wszelkiego typu
      alergii.
      Gerald Jones z Ministerstwa Zdrowia Wielkiej Brytanii zwrócił uwagę na związek
      pomiędzy wysokimi koncentracjami dwutlenku azotu a wzrostem śmiertelności.
      Nie od dziś wiadomo, że tlenek węgla emitowany w spalinach łączy się z
      hemoglobiną zawartą we krwi i utrudnia jej prawidłowe krążenie, co powoduje
      dolegliwości związane z układem krążenia, sercem, centralnym układem nerwowym.
      Najczęstszym symptomem obecności tlenku węgla są bóle głowy, ale dość
      powszechne są przypadki nagłej śmierci spowodowanej tym gazem. Tlenki azotu
      łatwo rozpuszczają się we krwi i przez to głęboko penetrują do ludzkiego
      organizmu stając się powodem dolegliwości układu oddechowego a wg ostatnich
      doniesień mogą działać rakotwórczo.
      Szwedzcy eksperci twierdzą, że spaliny samochodowe są największym zagrożeniem w
      miastach. Badania japońskie wykazały większą zachorowalność na nowotwory osób
      mieszkających w pobliżu ruchliwych skrzyżowań. Badacze z Uniwersytetu
      Kalifornijskiego oszacowali, że z powodu spalin corocznie umiera w USA 70 000
      ludzi. Najlepszą "rekomendację" spalinom samochodowym dały Niemcy hitlerowskie
      wykorzystując je w ruchomych komorach gazowych.
      Z szacunków WHO wynika, że w Europie umiera rocznie 80 000 ludzi na choroby
      wywołane skażeniem powietrza przez ruch samochodowy.”
      • jonass3 Re: do bartoszka, Ani, madziaka, jonassa3, veecha 19.03.05, 22:40
        Coz "stary ,glupi i nie leczy sie" w dodatku opetany palant i klamca o roznych
        obliczach:villac.XXSW,Zszokowany i inne.Skad w tobie tyle nienawisci baranie!
        Udalo ci sie mnie sprowokowac!
        • villac Re: do bartoszka, Ani, madziaka, jonassa3, veecha 20.03.05, 00:04
          Przypisujesz mi zbyt dużo, odrobinę za dużo.
          Bluzgając na prawo i lewo dajesz świadectwo o sobie, o swojej kulturze,
          sposobie bycia, cechach wyniesionych z domu rodzinnego - całe szczęście że nie
          będziesz moim sąsiadem. Nie po drodze mi z takimi ludźmi. Podaj kontrargumenty
          ale nie ubliżaj.
          • Gość: Wirnik Re: do bartoszka, Ani, madziaka, jonassa3, veecha IP: *.aster.pl 20.03.05, 18:42
            budimex ma problemy z ta skandaliczną inwestycją i nie wiadomo jak będzie z
            pozwoleniem na budowę

ta dyskusja daje jednak niezły przegląd poziomu ludzi, aspirujących do miana
            polskiej klasy średniej. O ekologii to oni nie słyszeli, z poczuciem
            architektonicznego smaku też mają niewiele wspólnego. Cieszą się, że
            zamieszkają w szpetnej plombie, w zabetonowanym otoczeniu, wśród hałasu tirów i
            pod linią wysokiego napięcia. Nie przeszkadza im tez, że ich mieszkanka staną
            na miejscu lasku, który ma iść pod topór. Straszne. Pocieszam się tylko tym, że
            to w większości element napływowy, zidiociały pracą po kilkanaście godzin i
            długimi podróżami w weekendy do rodziny.
            • Gość: Ania Re: do bartoszka, Ani, madziaka, jonassa3, veecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:02
              Powiem Ci tylko jedno: o ekologii słyszałam sporo i gdyby to były moje drzewa,
              tobym ich nie wycięła. Ale Ty rządzisz się nie swoim. Stąd Twoja złość i
              frustracja. Bo to w końcu takie głupie, gdy ktoś chce zniszczyć coś do czego
              się przyzwyczailiśmy, ale co nigdy nie było, nie jest i nie będzie nasze, bo
              nas na to nie stać. To tyle. Świadomość źródła Waszej frustracji daje mi siłę,
              żeby nie denerwować się czytając to co piszecie. Bo w końcu to Wy jesteście w
              tym wszystkim najbardziej bezsilni. To, że teraz Budimex nie dostanie
              pozwolenia na budowę, nie oznacza, że te drzewa nie zostaną wycięte już w
              lipcu, czy w październiku. Pamiętajcie, że to jest teraz ich teren i mają już
              pozwolenie na to, by teren ten był terenem pod zabudowę. I to Wy będziecie się
              za każdym razem szarpać, nie ja. Ja w lipcu kupuję mieszkanie, niezależnie od
              tego, czy pozwolenie będzie, czy nie. Nic na tym wszystkim nie straciłam, a już
              na pewno więcej nie stracę. To Wy będziecie dalej tracić nerwy, angażując się w
              coś na co nie macie żadnego wpływu. Życzę powodzenia. Mnie jest to już obojętne.
              • Gość: Wirnik Re: do Ani, IP: *.aster.pl 25.03.05, 15:29
                Droga Aniu! Nigdy nie zamierzałem kupowac czegokolwiek na osiedlu
                Idzikowskiego, nie jestem też sąsiadem tej inwestycji. Owszem, odkładam kasę,
                ale na segment/dom, zresztą nie w tej części miasta. Wątek ten chyba mam jednak
                prawo czytac i komentować?!

Pleciesz jak potłuczona bez sensu starając się podtrzymać swoje dobre
                samopoczucie w sytuacji klapy tej inwestycji. Bo to Ty jesteś do tyłu, a nie
                ja, czemu starasz się głupio zaprzeczyć.
                Co do linii twoich wywodów. Rozumiem, że gdy jakiś sprzedajny urzędnik opchnie
                fragment Łazienek, a jakas komercyjna firma zapragnie postawić tam wieżowiec,
                to też będziesz debilnie argumentować, zeby być cicho, bo "nie można rządzić
                się nie swoim". Jesteś po prostu klasyczny przykład homo sovieticus, żałosnej
                istoty, która nie słyszała o społeczeństwie obywatelskim i mozliwości
                egzekwowania praw przez zorganizowane społeczności lokalne (co gwarantuje m.in.
                Konwencja UE z Aarhus ratyfikowana przez Polskę). Żal mi Ciebie i twojego
                tępego, zasklepionego światka. Szukaj sobie kolejnego mieszkanka wtrynionego
                bez ładu i składu w istniejącą zabudową, z jednometrowym oddaleniem okien od
                sąsiedniego budynku. Na pewno kupisz je w lipcu, bo przecież kredyt masz już
                załatwiony. Ciekawe, co trafisz tym razem?
                • Gość: MISTRZ Re: do Wirnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 17:38
                  A ja myśle że jesteś zazdrosnym qtasem.
                  I powiem krótko wal sie młocie.
                  • Gość: Wirnik Re: do Wirnik IP: *.aster.pl 26.03.05, 22:23
                    Aniu vel Mistrzu nie wiem o co mam byc zazdrosny? O to że sobie kupujesz
                    mieszkanie w bloku??? Żałosne że tylko taki masz argument
                    • Gość: Ania Re: do Wirnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:51
                      Pozwolę sobie zauważyć, że nie jestem żadnem Mistrzem. Widać, że nie wiesz za
                      wiele o ludziach i nie potrafisz o nich nic powiedzieć. Wybacz, ale nie mam Ci
                      czego zazdrościć. Ja mam już dom, teraz chcę mieć mieszkanie.
                      • Gość: kali Re: do Ani IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 30.03.05, 14:06
                        A gdzie TY Aniu będziesz trzymała rower bo jak masz dom to i masz stodołę a tu
                        gdzie.
                        • Gość: Ania Re: do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 18:27
                          No cóż, u mnie to się nazywa piwnica, ale być może Tobie pomieszczenie na rower
                          kojarzy się jedynie ze stodołą. A rower nadal będę trzymała w tej piwnicy, w
                          której trzymam go teraz.
                • Gość: Ania Re: do Ani, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 18:39
                  Dla Ciebie żałosne są moje argumenty, dla mnie Twoje. Każdy ma prawo mieć swoje
                  zdanie. Życzę udanej inwestycji. Jest niejaka szansa, że wybierzesz lepiej ode
                  mnie. Lepiej, oczywiście w Twoim mniemaniu, bo jak sądzę znajdzie się mnóstwo
                  osób, które stwierdzą, że wybrana przez Ciebie inwestycja jest do bani. Tak
                  zawsze było, jest i bedzie. A swoją drogą, masz jakieś kompleksy związane z
                  kredytem? Co wypowiedź to jak bumerang przewija się jakiś kredyt... Duma czy
                  uprzedzenie?
                  • Gość: amator Re: do Ani, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:13
                    Jestem bardzo zainteresowany tą inwestycją.
                    Pomocy!!!!
                    • Gość: amator Re: do Ani, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:00
                      Pomocy!!!!!
                      • Gość: Yaris Re: do Ani, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:57
                        Ta inwestycja została chyba zaniechana przez Budimex
                        Inwestor nie dostał pozwolenia na wycięcie drzew, czy coś w tym guście.

Pozdr.
      • Gość: Ela Re: do bartoszka, Ani, madziaka, jonassa3, veecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 11:51
        I wiedząc to wszystko nie zwiewasz, gdzie pieprz rośnie??? Świadczy to jedynie
        o ty, że albo kłaniesz pisząc to, albo jesteś mocno niefrasobliwy. Pieniądze
        nie są żadną wymówką, jesli się naprawdę chce.
        • aishunka Re:do przyszlych mieszkancow osiedla idzikowskiego 21.03.05, 17:40
          Witam,
          Chcialam powiedziec, ze ja z mezem rowniez zastanawialismy sie nad kupieniem
          mieszkania w tej inwestycji (i prawie juz kupilismy). Bardzo podobal nam sie
          rozklad mieszkania oraz dogodne warunki splaty (bardzo dogodne wrecz powiem, ze
          zaszokowali mnie pozytywnie taka oferta). Fakt, ze jednak nie kupilismy od
          Budimexu wiazal sie z lokalizacja. Zdecydowalismy sie na inne osiedle.

Przyszlych mieszkancow Osiedla Idzikowskiego chcialam tylko pocieszyc, ze na
          forum osiedla, w ktorym kupilismy mieszkanie rowniez jest pelo ludzi plujacych
          jadem i starajacych sie uwypuklic wszystkie wady inwestycji (o ktorych i tak
          wiemy). Zwykla ludzka zazdrosc. Nie przejmujcie sie i zycze milego mieszkania :)

A tak na marginesie to tak z ciekawosci pytam, czy w koncu uzyskali pozwolenie
          na budowe czy nie?
          • Gość: Kali Re:do przyszlych mieszkancow osiedla idzikowskieg IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 29.03.05, 22:17
            Nie martwcie się Idzikowskiego nie dla was nowobogaccy ale na pocieszenie nowa
            inwestycja budimexu chełmska róg bobrowieckiej-będziecie mogli nas
            odwiedzać.Adieu
            • madziaku Re:do przyszlych mieszkancow osiedla idzikowskieg 30.03.05, 08:28
              czytając tego typu posty przestaję żałować, że inwestycja ta nie doszła do
              skutku- nie daj boże mieć tak złośliwych i zgorzkniałych sąsiadów!!! Adieu
      • zeus13 Re: do bartoszka, Ani, madziaka, jonassa3, veecha 26.03.05, 22:40
        Zadziwiajace ile podlosci,naiwnej przebieglosci i oczywiscie glupoty tkwi w
        niektorych ludziach.Czy wszyscy mieszkancy Idzikowskiego sa tacy?Moze odezwalby
        sie ktos normalny kto tam mieszka.Ty maluczki czlowieku udajesz ze chodzi ci o
        dobro innych ludzi.Robisz to niestety w tak naiwny i prymitywny sposob i pod
        tyloma pseudonimami ze latwo cie rozszyfrowac!
        Zycze ci zeby spotkalo cie wszystko to o czym piszesz i zeby te spaliny cie
        wreszcie dopadly.Nie pisz wiecej! Juz wszystko wiemy.Nie przyprawiaj nas o
        mdlosci! Fack you!
    • villac Re: BUDIMEX IDZIKOWSKIEGO 21.03.05, 10:09
      Podciągam nowy zagadkowy wątek dot. Osiedla Idzikowskiego

Nowa afera łapówkowa?
      edyta9918 17.03.2005 20:46 + odpowiedz

Słyszałam ze developer Budimex Nieruchomości zmuszony został do odstąpienia
      działki przy ulicy Idzikowskiego na Mokotowie na ktorej miały powstać
      mieszkania Irlandzkiemu investorowi który wybuduje tam komplex w skład
      którego wejdzie motel, bar szybkiej obsługi i stacja benzynowa.Czy ktoś może
      słyszał coś na ten temat?

• Re: Nowa afera łapówkowa?
      zenekk5 18.03.2005 06:57 + odpowiedz

Ja też słyszalem te pogłoski i nie wiem co o tym sądzić.Osobiście wolę motel
      niż osiedle mieszkaniowe,przeraża mnie tylko stacja benzynowa i masa
      parkujących samochodów.Ale przynajmniej drzewa pozostaną!

• Re: Nowa afera łapówkowa?
      villac 18.03.2005 10:53 + odpowiedz

Zenuś no na zdrowy rozum, jeśli COKOLWIEK zbudują to nie na koronach drzew
      tylko na miejscu które zostanie PO ICH WYCIĘCIU. Jeśli do tego ma być stacja
      to żeby wpakować pod ziemię gigantyczne bomby czyli zbiorniki z benzyną i
      gazem trzeba rozryć kawał terenu a tam jak wiesz jest paręnaście metrów na
      paręnaście metrów więc wejdą z tą inwestycją pod okna domów Idzikowskiego,
      Piekałkiewicza i zetkną ściana w ścianę z budynkiem Arche. Qrwa jakieś FATUM
      zawisło nad osiedlem, ze wszystkich stron spaliny, huk, wiadukty, zjazdy
      teraz jeszcze wpieprzą stację benzynową i hotel. To cholera przekleństwo
      jakieś czy co ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka