mp23 26.10.04, 08:39 Czy ktoś nabył u nich mieszkanie na Górczewskiej 228? Czy można negocjować ceny? Na co zwracać uwagę w umowie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja.z Re: Bud-Prof 26.10.04, 18:50 Ja nabyłam u nich mieszkanie na Górczewskiej. Kupiłam jako jedna z pierwszych, więc cena była wtedy niższa. Znałam tylko plany, na placu budowy nic wtedy nie było. Z tego co wiem, ceny poszły w górę, bo i efekty pracy są namacalne...a zawsze tak jest, że jak coś już stoi to jest droższe od tego, czego jeszcze nie ma. Cen chyba nie da się negocjowac, ale przecież ja tego nie wiem na pewno, pójdź i się dowiedz. Tak będzie najlepiej. Jeżeli chodzi o umowę, to przyjrzyj się tym punktom, które tak jak w każdej innej umowie mogą być niejasne. Pełno jest takich poradników, gdzie piszą o hakach deweloperskich. Zajrzyj tutaj: www.rzeczpospolita.pl/Print/prawo/doc/Mieszkania/miesz2.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Bud-Prof 26.10.04, 21:22 Byłam u nich dzisiaj, cena 3400zł + VAT; dodatkowo od każdego mieszkania pobierają 6800+7% VAT na zagospodarowanie terenu. Za 46m2 wychodzi ok. 186.000zł. Jak na mój gust to średnia cena. Bloki sa tak usytuowane, że zagladasz sąsiadom w okna czy tego chesz czy też nie. Z jednej strony PRK7, (nawet fajne są te małe 3-piętrowe bloczki), z drugiej strony chyba Prestige, z boku też stoi jakiś budunek, już zamieszkały, dlatego się jeszcze waham. Jeszcze przed tygodniem Bud Prof mówił o terminie oddania czerwiec 2005, teraz "łamią" to już przez lipiec. Budynki z tego co wiem mają być oddane równocześnie, ale jak patrzysz na stopień zaawansowania, to jeden z budynków (B4) jest własnie w fazie ocieplania, okna już są, pozostałym jeszcze daleko do takiego stanu. Będę się zastanawiać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Bud-Prof 06.11.04, 19:53 Przyszłym Nabywcom radzę zwrócić uwagę na brak terminu przeniesienia prawa własności mieszkania w umowie. Jest to szczególnie ważne dla osób, które biorą kredyt. Póki nie mają aktu notarialnego muszą ubezpieczać kredyt, co wiąże się z dodatkowymi kosztami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Bud-Prof IP: *.devs.futuro.pl 07.11.04, 20:03 I podpisać umowę przedsprzedażny TYLKO w formie aktu notarialnego. Bud-prof nie uznaje żadnych umów a napinane u notariusza i tak podważa i nie uznaje. Chcesz mieć możliwość dochodzenia swoich roszczeń , podpis umowę w formie aktu notarialnego. BUD-PROF jest firmą nie uznającą ŻADNYCH UMÓW !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś