biala.rzepa Re: Ronson - Lazurowa Dolina 08.03.05, 16:56 GDDiA podjęło decyzję, że wybiera wariant II S-7, tak informował przynajmniej artykuł we wczorajszym Życiu Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.aster.pl 08.03.05, 18:35 A co to oznacza dla nas war. II S 7? Oznacza to,że gdzie będzie ta droga? Czy gdzieś gdzie ul. Lazurową przecinaja tory kolejowe? Odpowiedz Link Zgłoś
biala.rzepa Re: Ronson - Lazurowa Dolina 08.03.05, 20:23 Tam będzie S-8. S-7 to planowany wylot na Gdańsk. 4 wariant miał odchodzić od S-8 na wysokości S-7 przecinającej Lazurową, czyli mielibyśmy już 2 trasy obok. Wariant drugi to ten przez środek Bemowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowa1 Re: Ronson - Lazurowa Dolina 14.03.05, 06:28 Witam wszystkich. Stwierdziłem, iż warto byłoby stworzyć forum dla przyszłych mieszkańców osiedla Lazurowa Dolina. Zatem zapraszam wszystkich pod ten link: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27750. Mam nadzieję, iż z Waszą pomocą forum rozbuduje się i będzie okazja, aby poznawać się nawzajem i wspólnie oczekiwać odbioru naszych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazurowa1 Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.chello.pl 14.03.05, 21:48 W powyższym linku jest błąd. Nie powinno być kropki na końcu. Podaję jeszcze raz forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27750 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszmir Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.05, 19:58 W umowie przedwstępnej doszukałem się tylko braków w par.4 pkt.2b-ten pkt powinien zniknąć całkowicie -wyjaśnienie- jak np:będzie wadliwy dzwig albo się złamie lub rozwali to my będziemy czekać pół roku lub więcej na zamieszkanie- paranoja. Proszę o ewentualne uwagi jeśli chodzi o temat zmiany poszczególnych par.umowy.Jeśli komuś już udało się wynegocjować zmiany w umowie i zostało to zaakceptowane przez prawników ronsona to piście do mnie na maila jakie one były!!!amadeusz130@wp.plMartwi mnie temat materiałów bud.z których powstały ścianki,belki wzmacniające itd..Jeśli ktoś zna temat dokładniej to również czekam na opinię.A drogi expresowe to raczej temat przyszłościowy-za wielka biurokracja,jak ktoś słusznie zauważył brak funduszy i organizacji-conajmniej kilka lat jak zacznie się coś klarować.Mimo wszystko chyba jednak zdecyduję się na zamieszkanie w tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
dar3cki Ronson - Lazurowa Dolina - internet 17.03.05, 11:44 Czy wiecie może coś na temat internetu w naszych budynkach? Czy będzie Aster i TPSA do wyboru? Czy może jakaś sieć lokalna? Czy ktoś byłby zainteresowany? Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowa1 Re: Ronson - Lazurowa Dolina - internet 17.03.05, 21:28 Ja bylbym. Obecnie korzystam z chello i jest super! Ale proponuje stworzenie oddzielnego tematu na forum, ktorego link zamiescilem powyzej. Pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
biala.rzepa Re: Ronson - Lazurowa Dolina 05.04.05, 18:52 Wszystkim zainteresowanym trasami polecam stronę: www.siskom.waw.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 07.04.05, 13:20 forum lazurowa dolina: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27750 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amii Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.04.05, 08:22 Czy to będzie osiedle zamknięte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.aster.pl 16.04.05, 08:59 Docelowo tak, zresztą mają to napisane na stronie. Ma być portiernia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amii Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.04.05, 09:19 Dziękuję. Ja nie mogłam znaleźć tej informacji na stronie. Jestem zainteresowana tą inwestycją, ale chciałam zapytać jak wyglądała umowa? Czy trzeba wprowadzać zmiany? Jak jest z dojazdem do centrum z tamtej okolicy? I czy można kupić jakieś pomieszczenia gospodarcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.aster.pl 16.04.05, 11:12 Pomieszczeń gospodarczych nie ma. Dojazd tramwajem 20 i autobusami 109 i 105, wszystkie przystanki obok. A jak wygląda umowa - jedź do Ronsona. A zmiany zawsze wprowadzasz takie jak uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: 83.238.13.* 19.04.05, 10:34 Witam, jestem mieszkańcem bloku Nr 1 Byłem ostatnio na budowie z moim kolegą (inżynierem budownictwa),chciałem podzielić się moimi uwagami. Na budowie wykonują następujące roboty: - Zaczęto ogrodzenie od ulicy lazurowej - Ścianki działowe - Ocieplenie stropu na ostatniej kondygnacji - Próbka balkonu zamontowana w bloku Nr 1 - Ścianka dzieląca poszczególne balkony w bloku Nr 1 - Roboty żelbetowe na II etapie Nie wchodziłem na plac budowy, oglądałem budowę za ogrodzenia. Może ktoś wie czy można już wchodzić na teren budowy? Po spostrzeżeniach mojego kolegi budzi mnie niepokój fakt, iż: - Na tablicy budowy nie ma wypisanego inspektora nadzoru (do tego może się przyczepić PIP-państwowa inspekcja pracy) - Ściany zewnętrzne miejscami są wykonane (w bloku Nr 1 i Nr 2) z dwóch rodzajów cegieł - porotherm i cegła pełna-na pewno nie jest zgodne z projektem i sztuka budowlaną-może to powodować pojawienie się mostków termicznych (grzyb) - Jakość murowanych ścian też nie jest najwyższej jakości-widać to po spoinach, które są większe niż dopuszcza to norma Takie zaniedbania świadczą o braku nadzoru. Coś należy z tym zrobić! Pozdrawiam, Mieszkaniec bloku Nr 1 Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowa1 Re: Ronson - Lazurowa Dolina 19.04.05, 20:05 Ktoś anonimowy pojawił się na forum i pisze o takich rzeczach... Może się wybiorę na Lazurową, ale jak dla mnie to nie jest to wiarygodne, co piszesz Gościu (??)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diver Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.citibank.com 20.04.05, 09:27 Moim zdaniem, jeśli ktoś spostrzegł nieprawidłowości - a dodatkowo jest inzynierem, powinien to zgłosić np. do PIP lub innych jednostek odpowiedzialnych za kontrolę budownictwa - chyba, że jest takim inżynierem co sobie chodzi po osiedlach i wszystko krytykuje - bo nikt go nie chce zatrudnić. Jak tak sobie jeszcze pochodzi i pomarudzi i nie zgłosi tego co WIE to skończy jak cała "grupa trzymająca władzę" - co wiedziała, a nie powiedziała. Jak mu się nudzi to niech idzie na budowę IV Construction - będzie miał o czym pisać - może napisze prace magisterska z dziedziny "ukrytych wad". Jadnak licze na to, iż jeśli jest Inżynierem przez duże "I" zgłosi swoje uwagi na budowie i dodatkowo tem gdzie jeszcze trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
biala.rzepa Re: Ronson - Lazurowa Dolina 20.04.05, 09:46 No cóż, ja też widziałem że ściany są miejscami z 2 rodzajów cegieł. Sprawdzę w chacie, mam zdjęcia tablicy, jeśli nie ma tam inspektora (w co szczerze wątpię) to sam najpierw zadzwonie do Ronsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.devs.futuro.pl 20.04.05, 10:44 Bardzo prosze jak bedziecie cos wiedzieli to podzielcie sie info. Ja tez widzialam, ze na tablicy nie ma wpisanego Inspektora Nadzoru, a scianki sa miejscami z innej cegly. Ustalmy tez z ktorego forum korzystamy, bo w obecnie istnija dwa. Dorota, Odpowiedz Link Zgłoś
biala.rzepa Re: Ronson - Lazurowa Dolina 20.04.05, 16:39 Tak jak myślełem, na tablicy jest między innymi pozycja: INSPEKTOR NADZ./ PROJEKTANT arch. Marek Mierzejewski, upr. bud. Wa-47/97 i dalej lecą dane teleadresowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.aster.pl 20.04.05, 18:20 O!!!!! Wystarczy sprawdzić i wszystko OK. Myślę, iż usterki wyjdą ale potem. Całe szczęście, że Hochtief to firma, która jak coś popsuje to potem powinna naprawić - i to jest najważniejsze. Faktycznie - trochę się rozjechały dwa Fora dyskusyjne ale najważniejsze, że są. Obserwuje budowę - fajnie to idzie - czekam na okna, które nadadzą klimatu. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowa1 Re: Ronson - Lazurowa Dolina 20.04.05, 20:25 Zapraszam ponownie na forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27750 Skopiowałem tam tekst gościa... Może ktoś chciałby jeszcze do niego nawiązać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajacy Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.05, 21:35 w zasadzie kazda inwestycje mozna zrypac. ot tak. ja kupilem co prawda gdzie indziej ale denerwuje mnie jak ktos jezdzi po inwestycji, i wypowiada swoje mądrości, a sam nic nie kupi. nie ma zlotej Lokalizacji!!!! pozdrawiam z górczewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad zza drogi Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.itpp.pl 23.04.05, 09:10 Kolega ma racje, w miejscach połączenia dwóch rodzajów cegieł (porotherm i cegły pełnej) występuje mostek termiczny, ale nie w przypadku późniejszego docieplenia ścian styropianem lub wełną mineralną. Jak wszyscy widzimy elewacji jeszcze nie zaczeli robić więc sprawa nie jest jeszcze przegrana i unikniecie grzyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny:) Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: 213.241.38.* 17.06.05, 18:45 NIkt tu nic nie pisze, i na prywatnym forym też. Czy ta inwestycja jest inna niż wszystkie opisywane naforum i nie ma żadnych problemów z inwestorem Pewnie tak skoro tak tu cicho. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
biala.rzepa Re: Ronson - Lazurowa Dolina 17.06.05, 22:52 Zasuwają z budową tak że na pewno dotrzymają terminów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny:)x2 Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:47 Jestem zainteresowany tą inwestycją. Dzisiaj pojechałem z rana na budowę i jestem pełen optymizmu-nawet dzisiaj pracowali i to ostro. Widziałem budynek tylko z zewnętrz, niemożna wejść i obejrzeć w środku:( może za miesiąc lub na dniach otwartych-informacja od biura sprzedaży. Pani w biurze była miła, ale z przykrością poinformowała ,że w I etapie z mieszkań 2 pokojowych zostały te od lazurowej i te mieszczace sie na parterze-a takie mnie nie interesują. Pomyślę może o II lub III etapie-pewnie bedzie jeszce drożej, ale troszkę ciszej. Myślę, że minusem jest brak komórek lokatorskich, przyszła rozbudowa lazurowej, ogrodki działkowe no i meszki i komary , ale za to dużo jest plusów-duże balkony, lasek bemowski, ścieżki rowerowe, boisko na terenie fortu blizne, dobra komunikacja, niska zabudowa, mała liczba mieszkań (około 190 na całej inwestycji), generalny wykonawca Hochtief-niemiecka jakość-przynajmniej wzorce nadzoru-bo podwykonawcy są ślązacy, górale tak jak na innych budowach. Pozdrawiam, PS: Prośba-lepiej dla przyszłych mieszkańców byłoby gdyby częściej się wypowiadali na forum publicznym niż na prywatnym. Prywatne "umiera", "publiczne" też nie jest w dobrej kondycji. A właśnie forum jest najlepszym źródłem informacji-nie tylko dla przyszłych mieszkańców ale także dla zainteresowanych(Zainteresowany chcąc się o coś spytac na forum "prywatnym" musi zakładać konto-a to trochę czasu zabiera). To nie jest tyko moje zdanie, to samo można przeczytać na innych dyskusyjnych stronach. Jeszce raz pozdrawiam, może zostaniemy sąsiadami. Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowa1 Re: Ronson - Lazurowa Dolina 20.06.05, 11:54 Kto jest zainteresowany uczestniczeniem w dyskusji moze sie zarejestrowac i przejrzec forum prywatne. A tak poza tym uwazam, iz latwiej jest poruszac sie na forum prywatnym, kiedy mamy rozne tematy i nie musimy ciagnac dyskusji w tym samym watku, jezeli piszemy np. o internecie i o infrastrukturze w okolicy. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek 76 Re: Ronson - Lazurowa Dolina IP: *.man.polbox.pl 02.11.05, 16:32 Mam pytanie do tych co zdecydowali sie na zakup tam mieszkania jakich odpowiedzi udzilili by na takie pytania? Etap I Pod oknami w przyszłości poszerzona ul. Lazurowa z ruchem znacznie wiekszym niz dotychczas bo dochodzi ruch w strone i od Autostrady Jezeli balkony w strone zachodnia to juz roche lepiej bo późnym popoludniem troche słońca złapiecie , wcześniej południowe słońce zasłoni sąsiadujący wieżowiec Corporesu. Etap II tu troszke dalej od Lazurowej ale ze słońcem podobnie. Majac mieszkanie w stronę wschodnią po poludniu kiedy wraca sie z pracy będzie troszkę ponuro. Ogólnie sprawa nasłonecznienia przez male okienka w sypialniach tez jest dyskusyjna. Witryny balkonowe sa fajne ale zeby wietrzyć pokój trzeba otwierać całe drzwi. Jak ma wyglądać spanie przy otwartym oknie? tzn. drzwiach Etap III Tu widok na zachodnią stronę jest dużym atutem ale czy nie przeszkadza wam dziwny zapach z fosy? No i na ile wilgoć z gruntu wyjdzie na ściany. Jeżeli dobrze zaizolowali to na początku bedzie spokój ale w podziemiach garazowych musi sie pojawic woda prędzej lub pózniej. Ot taka garsc własnych przemyślen. Odpowiedz Link Zgłoś
dar3cki Re: Ronson - Lazurowa Dolina 03.11.05, 13:15 kup sobie mieszkanie w raju, tam będziesz miał większe okna i mniejszy ruch. To nie była garść, ale cała kupa przemyśleń, z cyklu "do czego by się tu przyczepić i na co ponarzekać". cała nadzieja w nowym prezydencie, on na pewno zbuduje nam tą autostradę, a ze słońcem zrobi to, co zrobił kiedyś z bratem z księżycem. i wtedy dopiero będzie czas myślicieli. nie mam więcej czasu, więc over. pozdrawiam myślących pozytywnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
midarek_gazeta Re: Ronson - Lazurowa Dolina 03.11.05, 20:00 pozdrawiam wszystkich przedstawicieli handlowych konkurencji!!! Jutro bedzie lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś