Dodaj do ulubionych

k.strus-inwestycja Przy Bażantarni- I etap

• Gość: facecik Re: sciany dzialowe miedzy mieszkaniami IP: 193.108.206.* 08.08.05, 11:32
      Wrocilem z urlopu, zagladam na forum i nie wiem czy smiac sie czy plakac, tyle
      problemow z naszym deweloperem..
      Jesli chodzi o ogrodzenie osiedla, to sam musze zajrzec do umowy, ale wydaje mi
      sie ze jesli byla tam taka wzmianka, oraz wzmianki m.in. o zagospodarowaniu
      terenu wokol (trawka,drzewka itp) - to powinnismy tego wymagac i w tej kwestii
      prawo musi stac po naszej stronie.
      (a w ogole to kto bedzie ogladal obraz z tych kamer,ktore maja zainstalowac,
      ten pijany ciec?)

Ostatnio ogladalem scianki dzialowe w swoim mieszkaniu (II etap) i zauwazylem,
      ze niektore sciany pomiedzy mieszkaniami sa zbudowane z wielkich plyt
      betonowych (to chyba szkielet konstrukcji). Pytanie czy taki beton jest lepszy
      od sciany z cegiel w kwestii izlolacji halasow? I czy w takim czyms mozna w
      ogole wywiercic jakąs dziurke na powieszenie obrazka np?

Pozdrawiam
      • Gość: Serek1024 Re: sciany dzialowe miedzy mieszkaniami IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 08.08.05, 11:49
        Witam,

Też się zastanawiałem nad dźwiękochłonnością żelbetu. Wg tego co znalazłem,
        żelbet jest wystarczająco dźwiękochłonny o ile jest "szczelny" czyli pomiedzy
        pomieszczeniami oddzielonymi żelbetem nie ma żadnych otworów. Ważna jest grubusc
        scianej - u nas wystarczajaca (wg planu ścianki żelbetowe maja około 25 - do 30
        cm grubości)

Żelbet natomiast znakomicie przenosi odgłosy "punktowe", czyli jak walnę
        młotkiem w ścianę to na pewno usłyszysz.

Czym wiercić? Nie wiem - wydaje mi się, że są specjalne wiertarki lub młoty
        udarowe do betonu. Na pewno nie B&D za 200 zeta z młotkiem udarowym.
        • Gość: facecik Re: sciany dzialowe miedzy mieszkaniami IP: 193.108.206.* 08.08.05, 12:59
          Mnie sie wydaje ze na moim planie mieszkania ta zelbetowa sciana oddzielajaca
          od sasiada obok ma niestety ok 20cm, a zdaje sie ze mam takie samo mieszkanie
          jak Twoje.
          Oprocz tego tuz za scianą jest lazienka sąsiada (sasiaduje z moim pokojem) - co
          jest z tego co wyczytalem niezgodne z normami budowlanymi. niestety kolejna
          porazka tego projektu, dlatego sie zastanawiam jak to bedzie z tą glosnoscia.
      • Gość: Greggi Re: sciany dzialowe miedzy mieszkaniami IP: 83.238.15.* 08.08.05, 14:15
        wiertarka z 750w mocy powinna starczyć, na drobne dziurki pod obraz 1 wiertło
        będzie ok ale na przewiercenie czegoś takiego to już bomba atomowa ;)
    • strusie.3.etap III etap 08.08.05, 14:47
      czy jest tu ktoś z III etapu?
      W sobotę dowiedzieliśnmy się w biurze i na budowie, że 7. piętro ma być
      ukończone w pażdzierniku.
      Czy oddaliście już projekty ścianek działowych? Jakieś sugestie, ewidentne
      usterki? (szczególnie interesuje nas mieszkanie 3 pokojowe, na 2 strony)
      Budowa wygląda ok, na parterze powoli wstawiają okna.
      • Gość: Iwona Re: III etap IP: *.crowley.pl 08.08.05, 15:32
        Witam,
        jestem z III etapu. Mam mieszkanko 3 pokojowe, ale płd-wsch, a plany zmian
        oddałam już na początku lipca. Od tego czasu nie byłam na budowie, więc nawet
        nie wiem jak to wszystko wygląda. Mile mnie zaskoczył termin oddania III etapu
        na koniec paźdz. - początek listopada. Pozdrawiam
        • Gość: strusie.3.etap Re: III etap IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 08.08.05, 15:46
          a skąd wiesz o tym terminie oddania? Bo my wiemy na razie że oddanie ma być na
          koniec roku, a w październiku ma być ukończone 7. piętro.
          Pozdrawiamy z 3pokojowego :)
          • Gość: slawek Re: III etap IP: *.cst.tpsa.pl 08.08.05, 15:59
            Witam
            Ja mam mieszkanie właśnie na 7 piętrze od strony "łąki". Padały juz na forum
            terminy oddanie II etapu na przełomie X/XI ale co do trzeciego etapu to wątpię
            aby się w tym terminie wyrobili. Liczę na grudzień albo na styczeń. Projekt
            oddałem w zeszłym tygodniu po uzgodnieniu z ze wszystkimi świętymi na budowie.
          • Gość: Iwona Re: III etap IP: *.crowley.pl 08.08.05, 16:02
            O tym terminie ktoś tu pisał na tym forum. Oczywiście oficjalnie jest nadal
            podawany termin 12.2005r. Jak dla mnie to mogą oddać mi mieszkanie nawet w
            01.2006r., byleby wszystko wykończyli jak się należy, a nie robili czegoś na
            tempo i potem będzie to odczuwalne dla mieszkańców. Pozdrawiam
      • Gość: strusie.3.etap Re: III etap IP: *.kielce.net.pl 08.08.05, 21:49
        I jeszcze małe uściślenie: na początku października rzeczywiście mają zrobić 7.
        piętro, ale chodzi tutaj o postawienie ścian zewnętrznych mieszkania.
        Absolutnie nie ma mowy o oddaniu mieszkania. Pani w biurze nadal utrzymuje, że
        będzie to koniec roku. Pozdrawiamy.
        • Gość: Greggi Re: III etap IP: 83.238.15.* 09.08.05, 09:38
          Te panienki w biurze nie biorą niestety żadnej odpowiedzialności za to co
          opowiadają a ja miałem niemałe problemy w banku żeby przesuwać ratę kredytu o
          miesiąc do przodu a co dopiero mają powiedzieć ludzie z 3 etapu gdzie obiecują
          oddanie w grudniu (co za bzdura, wystarczy zobaczyć jak wygląda II a jak III
          etap a mają zostać oddane w grudniu) a inne plany? przecież trzeba się umówić z
          ekipą remontową, trzeba też zaplanować ewentualną przeprowadzkę i wiele innych
          rzeczy, I etap wyraźnie pokazuje że uparcie twierdzą swoje do końca a kilka dni
          później nagle termin przesuwa się o cały miesiąc (widać taka polityka)
          • Gość: waldas Re: III etap IP: 213.17.227.* 09.08.05, 15:43
            W niedziele bylem na budowie, i stwierdziełem że z II etapem powinni sie wyrobić
            do konca pazdziernika - takie moje odczucie a jak bedzie to zobaczymy, na III
            etapie obecnie buduja 7 pietro
            • Gość: II Etap Re: III etap IP: *.okocim.com.pl 09.08.05, 15:45
              Październik takie info dostałem od kierownika budowy co do II Etapu
              • Gość: Greggi Re: III etap IP: 83.238.15.* 10.08.05, 08:07
                Słuchajcie wieczorami jak się patrzy na budowe to w II etapie od strony pola
                pali się światło, czyżby juz ktoś odebrał tam mieszkanie i je wykańcza?????
                • Gość: m.d. Re: III etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:27
                  Niesądzę - raczej cieć albo robotnicy tam przesiadują (nocują) :)
                • Gość: facecik Re: III etap IP: 193.108.206.* 10.08.05, 11:30
                  A na ktorym to pietrze jest? Jesli tam jakies imprezki pijackie sa to chyba
                  trzeba bedzie interweniowac w biurze bo to jest przegiecie
    • Gość: facecik Re: Drzwi wejsciowe IP: 193.108.206.* 10.08.05, 11:35
      Czy w I etapie macie juz zamonotwane drzwi wejsciowe? Jak one wygladają, są
      dobrej jakosci? Czy ktos wie jaka to firma i model?
      • Gość: Greggi Re: Drzwi wejsciowe IP: 83.238.15.* 10.08.05, 11:53
        Drzwi są ale na razie tzw goła blacha, obicie czy okleina będzie za 2 tygodnie
        po ostatecznym pomalowaniu klatek. Drzwi mają być antywłamaniowe firmy La porta
        w kolorze gruszy, problem chwilowo jest z wkładką bo niestety do tych drzwo
        jest jakaś specjalna wkładka z bębnem w formie koła z ząbkami (te chyba drozej
        kosztują) a przydałoby mi się je wymienić
        • edkas Re: Drzwi wejsciowe 11.08.05, 10:32
          Mam pytanie do wszystkich tych którzy już odebrali mieszkania. Na co koniecznie
          trzeba zwrócić uwagę przy odbiorze bo są z tym kłopoty - mam na myśli nierówne
          ściany albo nietrzymanie kątów lub inne, o których nie wiem. I druga rzecz -
          czy kładziecie na ściany tynk gipsowy czy wystarczy pomalować takie ściany
          jakie mamy.
          Pozdrawiam
          sąsiadka z V piętra
          • Gość: kama gipsowanie ścian IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.08.05, 15:50
            ja mam już ściany pogipsowane,gdyż fachowiec,który u mnie wszystko robi
            stwierdził,że może pomalować na te ściany ale będzie kiepsko wyglądać i powinny
            być gipsowane pozdrawiam
            • edkas Re: gipsowanie ścian 17.08.05, 07:56
              Mam jeszcze jedno pytanie - czy po obmiarze mieszkania w trakcie odbioru
              okazało się, że powierzchnia się zgadza z tą zapisaną w umowie czy też
              mieszkania są mniejsze lub większe i ile średnio?
              pozdrawiam
              • Gość: Greggi Re: gipsowanie ścian IP: 83.238.15.* 17.08.05, 07:59
                Moje było mniejsze o 0,25 metra kwadratowego, niby niewiele ale 1125 jest do
                zwrotu w tym momencie
              • Gość: kama Re: gipsowanie ścian IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.08.05, 17:42
                moje było wieksze o 0,09m2 pozdrawiam
        • Gość: Greggi Re: Drzwi wejsciowe IP: 83.238.15.* 11.08.05, 15:00
          To co napisałem o drzwiach jest już nieaktualne gdyż jak się okazało drzwi są
          klejone już dzisiaj!!! dowiedziałem się bo ekipa zadzwoniła do mnie zdziwiona
          że jest inna wkładka i nie mogę wejść do mieszkania. Całe szczęście że to
          zrobiłem bo jak się okazało ci ludzie mają na tyle tupetu że chcieli wejść do
          mojego odebranego protokolarnie i już urządzonego mieszkanka bez mojej
          zgody!!!! jeszcze padła propozycja żebym im kluczyk zostawił - DOBRY ŻART!!!!
          już widzę jak mi parkiet nabitymi żwirem buciorami porysują i potem nagle nikt
          się do tego nie przyzna, wszystkich w związku z tym gorąco zachęcam po odbiorze
          i rozpoczęciu jakichkolwiek prac lub wniesienia materiału do WYMIANY WKŁADKI!!!
          Nie twierdzę wprawdzie że robotnicy to złodzieje i od razu zaczną wszystko
          wynosić i wymontowywać ale do cholery jasnej własność to własność!! (poza tym
          niejedną perypetię już przeżyłem)Dostęp do mieszkania zawsze może być po
          uprzednim uzgodnieniu z właścicielem i przy jego obecności. Pomijam fakt że
          biuro obsługi klienta znowu mnie wprowadziło w błąd!!!!!! miało być za dwa
          tygodnie
          • Gość: Serek1024 Re: Drzwi wejsciowe IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 11.08.05, 15:03
            A skąd wziąć taka wkładkę? Jak to załatwiłeś?
            • Gość: facecik Re: Drzwi wejsciowe IP: 193.108.206.* 11.08.05, 15:30
              A w ogole to przy odbiorze mieszkania dają klucze i zostawiają sobie zapasowy
              zeby moc sobie wchodzic gdy im sie zachce?? To dopiero nazywa sie traktowanie
              klienta..
              Jasne ze trzba wkladki odrazu wymieniac i nawet jak sie da to wstawic jeszcze z
              jeden zamek.
            • Gość: Greggi Re: Drzwi wejsciowe IP: 83.238.15.* 12.08.05, 12:30
              Pożyczyłem wkładkę od znajomego jest ona firmy suberlock (chyba izraelska) wiem
              że gerda robi wkładki wkm3 chyba jakoś tak tylko one są drogie strasznie jakieś
              120 pln
              • Gość: II Etap Re: Drzwi wejsciowe IP: *.okocim.com.pl 12.08.05, 12:39
                Ludzie skąd ta schiza odnosnie wkładek????? Zastanowcie sie skoro drzwi są
                antywlamaniowe z pewnościa standardowo maja jakąś liczbę kluczy. Podejrzewam ze
                ta informacja jest przy atescie. A Wy tez dostaliscie kilka kompletów wiec
                logiczne ze skoro otrzymaliscie mniej kompletow to ktos ma jakis komplet.
                Zachowujecie sie jak dzieci.
                • Gość: Greggi Re: Drzwi wejsciowe IP: 83.238.15.* 12.08.05, 13:05
                  Drzwi są oczywiście antywłamaniowe ale wkładki są robocze stosowane na
                  kolejnych budowach, przedmiotem dyskusji nie jest wkładka tylko fakt że obcy
                  chcą wchodzić do naszych odebranych mieszkań i nie widzą w tym nic
                  nienormalnego, dla mnie to aka sama sytuacja jakby ktoś sobie zachował kluczyk
                  do mieszkania w którym mieszkam obecnie i jakoś nie mam na to ochoty.
          • Gość: gość Re: Drzwi wejsciowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:55
            gościu ty chyba jesteś porypany
            • Gość: Greggi Re: Drzwi wejsciowe IP: *.acn.waw.pl 12.08.05, 22:53
              OOOOOOOO czyżby panienka z biura obsługi??????????
    • Gość: waldas zapraszam do tego linka IP: 213.17.227.* 11.08.05, 13:02
      emik.tivi.net.pl/strus/viewtopic.php?t=29
      • Gość: seba Re: zapraszam do tego linka IP: *.crowley.pl 11.08.05, 13:13
        Masz racje warto by się tam przenieść, bo forum jest dużo bardziej czytelne i
        przejrzyste. Wątki są rozdzielone i łatwiej się to wszystko przegląda.

A tak będzie link do strony głównej z wszystkimi wątkami poruszanymi.
        emik.tivi.net.pl/strus/viewforum.php?f=4
        pozdr
        • Gość: waldas Re: zapraszam do tego linka IP: 213.17.227.* 11.08.05, 13:29
          ja też jestem za tym aby zakończyć te forum na GW, a zacząć użytkować nasze
          stworzone dla naszej inwestycji
    • Gość: facecik Re: jakies postepy? IP: 193.108.206.* 22.08.05, 13:50
      Sporo ludzi ma tu mieszkania w I etapie.. Jest juz prawie 2 miesiace po
      pierwotnym terminie oddania, czy nic sie nie dzieje w kwestii odbioru mieszkan,
      wykanczania itp? Nikt nic nie pisze..no chyba ze wszyscy pojechali na wakacje
      • Gość: Serek1024 Re: jakies postepy? IP: *.chello.pl 22.08.05, 21:27
        Ja czekam aż doprowadzą ten burdel do porządku. W moim mieszkaniu nie ma jeszcze
        okładzin balkonu, Do klatki trzeba zapier.. po piachu... Klatke kończą, domofonu
        niet, a w liście piszą że budowa zakończona.

Szit!
        • Gość: facecik Re: jakies postepy? IP: 193.108.206.* 23.08.05, 09:34
          A czy ktos wie na jakim etapie są podziemne garaze?
          • Gość: Waldas Re: jakies postepy? IP: 213.17.227.* 25.08.05, 16:54
            Na jakim etapie to nie wiem ale wiem na jakim poziomie, na -1 i -2 ;)

pozdrawiam
      • Gość: bdg Re: jakies postepy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:40
        jest postęp - winda zaczęła jeździć! ;)

ale oddania bloku do użytku ciągle nie widać...
        • Gość: Waldas Re: jakies postepy? IP: *.eranet.pl 28.08.05, 22:17
          No ta gratulacje!!!!!!
          Moze wam prad i wodę jeszcze doprowadzą? No chyba ze juz jest.
          • Gość: ag Re: jakies postepy? IP: 193.201.167.* 29.08.05, 17:57
            prąd i woda juz są od końca lipca , oczywiscie woda zimna a prąd budowlany,ale
            to nawet lepiej-co do prądu; bo ja już mam całkowicie wykończone mieszkanko
            łącznie z zabudową mebelków :) i nic a nic nie trzeba płacić za prąd

podobno tak zwlekaja z tym prądem bo strasznie duzo kosztuje przełaczenie z
            budowlanego na stały
            także ludziska wykańczajcie!!!
            poza tym to bardzo dziwne że do 30tego września ci którzy już odebrali
            mieszkanka nie płacą czynszu, z reguły jest tak ze po podpisaniu protokołu
            odbioru trzeba płacić np połowę tego co proponuje developer docelowo... ale tu
            nic :)

co do tego; co gdzie zakupić to służę radami bo gromadziłam materiały od kilku
            miesiecy :)
            pozdrawiam sąsiadów!!!
            • Gość: facecik Re: jakies postepy? IP: 193.108.206.* 30.08.05, 09:06
              Szybka jestes:) Czy moge w takim razie poprosic CIe o kontakt na
              priv ,chcialbym spytac o kilka rzeczy?
              remg@xgen.pl
            • Gość: abcx Re: jakies postepy? IP: *.crowley.pl 05.09.05, 14:38
              to wcale nie jest dziwne, dopóki budynek jest nie odebrany to nie płacisz
              czynszu, płaci sie tylko za media od momentu odbioru kluczy i spisaniu
              liczników, ale to tez jest kwestia dogadania sie z developerem, jak ja
              mieszkanie kupowałam to od momentu odbioru kluczy do momentu oficjalnego
              oddania budynku zaplacilismy tylko za prąd, bo developer powiedział że mało
              wody się zuzwalo i że oni zapłacą.
          • Gość: bdg Re: jakies postepy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:19
            ostatnio zaczął kiełkować płot od Rabbego pomiędzy I a II budynkiem.
            a budowlańcy zawzięcie pracują - aż do 17! ;)
            • Gość: bdg Re: jakies postepy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:17
              Kolejna ciekawostka - chyba szczególnie zachwyci mieszkańców parterów: od
              strony łąki bloki nie będą otoczne płotem - płot właśnie jest montowany tylko
              pomiędzy blokami. Żeby było zabawniej, to dotyka on narożnych balkonów tworząc
              całkiem wygodną drabinkę. Geniusz tego architekta nie zna granic!
              • Gość: facecik Re: jakies postepy? IP: 193.108.206.* 02.09.05, 10:35
                Osobiscie odnosze wrazenie ze inwestycja ta budowana jest na zasadzie: zrobic
                byle jak na odczepnego, wziac kase i powiedziec "no ale jak to,jest zbudowane?
                jest, no wiec o co chodzi?"
              • Gość: Iwona Re: jakies postepy? IP: *.crowley.pl 02.09.05, 12:42
                Myślę, że na razie nie ma co się denerwować. W tej chwili jest montowany płot
                pomiędzy blokami, a po skończonej budowie będzie również ogrodzenie od strony
                północno-wschodniej (tak mam zapisane w aneksie do umowy). Pozdrawiam
                • Gość: facecik Re: jakies postepy? IP: 193.108.206.* 02.09.05, 15:55
                  Nie wiem czy dobrze pamietam ale w umowie w ogole jest napisane ze sprzedawca
                  zobowiazuje sie do zagospodarowania terenu wokol budywnkow. Mozna to rozumiec
                  roznie,ja mam nadzieje ze po prostu zrobią jakies ogrodzenie, nawet jesli nie
                  bedzie tam zadnego straznika (pozniej wspolnota moze ustalic czy chce ochronę).

Inna sprawa: jakos nikt nie mowi tu o garazach podziemnych, czy zostaly juz
                  oddane razem z meiszkaniami czy nie.. Mysle ze to istotna sprawa, bo ejsli ktos
                  kupil z garazem to chyba w momencie wykanczania chcialby juz z niego
                  skorzystac. Mam nadzieje ze Strus podejdzie jakos profesjonalnie do tego i
                  nabywcy garazy dostana jakies piloty do automatycznych bram, a nie kluczyki do
                  klódki:)
                  • Gość: bdg Re: jakies postepy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 23:04
                    w pierwszym budynku nie ma wjazdu do garazy, a ten w drugim ciagle jeszcze
                    robia.
                    • Gość: kama Re: jakies postepy/garaże IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.09.05, 08:50
                      witam,garaże będą oddane później,my w umowie mamy koniec grudnia 2005
                      roku,chyba,że teraz się coś zmieniło.wjazd na poziom -2 będzie koło trzeciego
                      budynku pozdrawiam
                  • Gość: abcx Re: jakies postepy? IP: *.crowley.pl 05.09.05, 14:41
                    to że ktoś odebrał mieszkanie nie oznacza że odebrał garaż, mieszkanie jest
                    odrębnym zakupem, garaz odrębnym. Garaze mogą być oddane w terminie późniejszym
                    niż oddanie mieszkania
                    • Gość: facecik Re: jakies postepy? IP: 193.108.206.* 05.09.05, 17:04
                      Moze w pierwszym etapie tak jest ale chyba nei w nastepnych. Bo dlaczego w
                      mojej umowie i ratach ktore place nie ma rozdzielenia na mieszkanie i na garaz?
                      Po prostu place za wszystko i przy odbiorze kluczy garaz powinien byc gotowy. I
                      mam nadzieje ze bedzie
        • Gość: marian jakies postepy w III-im etapie? IP: *.eranet.pl 29.08.05, 21:39
          jak ktos nie byl na budowie,to ja niedawno bylem (na lykendzie) W IIIim budynku
          jest 6pieter, 7 zaczyna sie budowac. Cegly (wypelnienia pieter) sa do 4ego.
          Mysle (tzn nie ja,a panowie z budowy),ze do polozenia dachu i zapelnienia
          ceglami uplynie jeszcze miesiac. Otrzymalem taka informacje od tychze panow,ze
          jak prace beda isc w takim tempie jak teraz, to do konca roku powinni sie
          wyrobic z terminem. Ja optymistycznie licze +1mies. opoznienia , bo
          oddanie,odbiory calej infrastruktury itp
    • Gość: Marten PIWNICE - można kupić??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.05, 23:13
      Witam wszystkich!
      Mam bazdo ważne pytanie - czy można kupić piwnice lub jakies pomieszzcenie
      gospodarcze w II i III etapie? Jeszce wiosną mówiono, że bedzie zmiana projektu
      i że wybudowane zostaną jakieś komórki na podziemnym poziomie. czy one powstaną
      czy to była kolejna czcza obietnica i mydlenie oczu? Ludzie chociaż jakieś
      maleństwa na rowery na przykład! Jeśli ktoś sie orientuje to proszę o info.

Pozdrawiam!
      • Gość: abcx Re: PIWNICE - można kupić??? IP: *.crowley.pl 05.09.05, 14:43
        ja tez bylam zainteresowana piwnicą lub chociazby pomieszczeniem gospodarczym,
        ale pani z biura sprzedazy poinformowała mnie ze miały być dodatkowe na
        poziomach parkingów ale nie ma i nieb edzie, także szkoda złudzeń
        • Gość: gość wypełnienia barierek na balkonach IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.09.05, 15:38
          białe wypełnienia z jakiejś pleksy,szpecące blok,czy komuś podobają sie one?
          pozdrawiam
          • Gość: facecik Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: 193.108.206.* 07.09.05, 17:01
            Ja ich jeszcze nie widzialem ale juz mi sie nie podobają, bo domyslam sie ze są
            takie same lub podobne jak w inwestycji na Jadźwingów - wygladają strasznie
            tandetnie.
            A tak w ogole to gdzie te niebieskie oszklenia klatek schodowych z prospektu
            Strusa....
            • Gość: kama Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.09.05, 17:26
              czy trzeba było tak długo czekać na takie tandetne wypełnienia?może można je
              zmienić,ale pewnie nie koszmar!!!!
          • Gość: bdg Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:06
            są tragiczne.
            • Gość: Serek1024 Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.chello.pl 08.09.05, 21:54
              Wyglada na to, że znowu się nie wywiązali...

Blok wyglada inaczej jak na prospekcie (pleksa oraz inny wygląd klatek), plany
              niezgadzają się z tymi, które otrzymałem przy podpisywaniu umowy (ogrodzenie).
              Czy za obniżenie standardu należy się rekompensata?

A tak poza tym: pomalowali wreszcie wejscia do klatek?
              • Gość: bdg Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:43
                od Raabego klatkę pomalowali, od trawnika jeszcze robią.
                • Gość: kama Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.09.05, 14:20
                  rozmawiałam z Panią Strus i przekonywała mnie,że są to super wypełnienia,nie
                  zmieniają koloru po kilku latach jak pleksa,kosztuja 100/m2 i nie da ich się
                  już zmienić niestety,
                  • Gość: Serek1024 Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.chello.pl 11.09.05, 22:51
                    Może i są super. Ale na folderze z wizualizacją budynku balkony wyglądały inaczej.
                    • Gość: facecik Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: 193.108.206.* 12.09.05, 09:03
                      > Może i są super. Ale na folderze z wizualizacją budynku balkony wyglądały
                      > inaczej.

Zeby tylko balkony..
                      • Gość: Serek1024 Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 12.09.05, 10:12
                        Rozmawiałem przed chwilą z Urzędem Ochrony Konsumentów w sprawie m.in. wypełnien
                        balkonów. Wg nich jest to niezgodnosc z projektem i proponują napisać oficjalne
                        pismo do biura. Zanim jednak takie pismo powstanie chciałbym się dowiedzieć na
                        ile podpisów mógłbym liczyć.
                        • Gość: facecik Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: 193.108.206.* 12.09.05, 11:21
                          Ja mysle ze wszyscy ktorzy tu piszemy na forum chyba mozemy to podpisac?

Natomiast uwazam ze bedzie problem z tym jaki tak naprawde byl projekt? Bo czy
                          mozemy uwazac za projekt te foldery ktore dostalismy jako reklamowke przy
                          podpisywaniu umowy? Czy ktos w ogole wyrwal od nich jakikolwiek dokladniejszy
                          opis jak beda wygladac balkony? Mnie sie to osobiscie nie udalo niestety.
          • Gość: aga Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.rdg.ac.uk / *.rdg.ac.uk 14.09.05, 10:59
            Martwi mnie to wypelnienie. W mojej kawalerce barierka na mini-balkonie wyglada
            jak kraty w oknach, a teraz jeszcze jakas pleksa...

Pozdrawiam,
            Aga z trzeciego
            • Gość: facecik Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: 193.108.206.* 22.09.05, 09:22
              Wczoraj po dluzszej przerwie pojechalem na budowe.. Jak zobaczylem te barierki
              juz zamontowane na wielu balkonach to dostalem zupelnej zalamki... Nasze bloki
              naprawde moglyby fajnie wygladac, ale z tymi barierkami to po prostu jest
              rumunia, bulgaria albo albania!! Tyle kasy dac za taka tandete, naprawde to
              jest koszmar!!! Ja nie wiem kto to w ogole projektowal??Chyba jakis idiota z
              wyciętą czescia mozgu odpowiadajaca za wrazenia estetyczne
              Troche sie unioslem, ale naprawde ciezko to przelknac!! Czy my to tak zostawimy?
              • andy_2005 Re: wypełnienia barierek na balkonach 22.09.05, 10:06
                A co możesz na to poradzić? Chyba nie myślisz, że Strusy się przestraszą
                naszych opinii i zdejmą wszystkie barierki po czym zamontują nowe? Przecież
                gołym okiem widać, że się nie wyrabiają finansowo ani co do terminu...
                • Gość: facecik Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: 193.108.206.* 22.09.05, 10:23
                  Ze sie co do terminu nie wyrabiaja to widac, ale nie strasz nas nawet ze
                  finansowo tez nie. Bo to by oznaczalo niebezpieczenstwo przedluzenia jeszcze
                  wiekszego budowy, oraz pewnie tak samo tandetne zrobienie ogrodzen, bram itp.
                  Ktos tu pisal ze w umowie mial okreslone jak beda wygladac balkony, a jest
                  inaczej, wiec moze od tego by zaczac? Zaplacilismy za te mieszkania jak za
                  zboze a bedziemy mieszkac w takiej tandecie?
                  • andy_2005 Re: wypełnienia barierek na balkonach 22.09.05, 12:12
                    Fakty mówią same za siebie: balkony tendentne, ogrodzenia tandetne, a budynki
                    nie odpowiadają wizualizacji, która jest przecież widoczna na tablicy na
                    budowie! To wszystko dla mnie oznacza, że Strus tnie finanse "po kantach". Z
                    drugiej strony, ceny nie były wcale wygórowane jak na tak ładne miejsce na
                    Natolinie. Tak więc złości mnie to wszystko, ale daleko mi od żalu, że się
                    jednak zdecydowałem kupić tu mieszkanie.
                • Gość: facecik Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: 193.108.206.* 22.09.05, 10:25
                  A tak w ogole moim zdaniem wystarczloby te barierki zamontowac na zewnatrz
                  ogrodzen balkonow i zrobic je pod kolor budynku i juz z daleka wygladalyby o
                  wiele lepiej. Prawdopodobnie po prostu nikt tego nei przemyslal, jaki robol
                  zrobil to jak leci, a ze nie dla siebie robil to mial gdzies jak to bedzie
                  wygladac
                  • Gość: waldas Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.localdomain / 195.114.161.* 22.09.05, 13:53
                    chejskonczcie ten wątek na gazecie juz dawno wiekszośc się przeniosla na inne
                    forum!!!
                    Dwa fora robią zamieszanie
                    • Gość: ron Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: 213.17.170.* 22.09.05, 15:23
                      Choźcie tu:
                      emik.tivi.net.pl/strus/viewforum.php?f=4
                  • Gość: gość Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 20:57
                    Facecik zeby nie ci robole to może mieszkał byś do tej pory w szałasie taki
                    jesteś ucony
          • Gość: Marten Re: wypełnienia barierek na balkonach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.05, 23:07
            Mnie też sie nie podobaja! Nie wiedziałem że będą aż tak brzydkie! jestem już
            pewnie że zrealizuję wobec tego mój pierwotny plan czyli i tak zabuduję
            barierki czymś w rodzaju rozwijanego ba,mbusa czy jak to się nazywa. w eilu
            nowych blokach to widziałem, drogie nie jest, a mimo że ine ma to zbyt pieknęgo
            wyglądu, to chociaz ma wzgąd praktyczny bo faktycznie cokolwiek zasłania a nie
            jak to dziadostwo małe i brzydkie które nam zasrewowali.

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów ;-)!
            • Gość: Marten Piszcie bo zniknie nam forum :-) IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.05, 20:18
              Witam! Widzę że coś kiepsko funkcjonuje nam to forum o bażantarni i spadło już
              daleko daleko za inne. Drodzy Sąsiedzi ;-) piszcie coś na temat naszej
              inwestycji, bo wkrótce to forum będzie niemożliwe do odnalezienia.

Pozdrawiam, sąsiad z 2 etapu!
              • andy_2005 Re: Piszcie bo zniknie nam forum :-) 30.10.05, 22:21
                Dyskusje przeniosły się już dość dawno na inne forum :)
    • Gość: kolesie.art.pl Re: k.strus-inwestycja Przy Bażantarni- I etap IP: *.petrus.com.pl 07.09.05, 23:13
      kolesie.art.pl<a href="http://kolesie.art.pl">kolesie.art.pl</a>
    • Gość: Serek1024 Spotkanie na budowie w sprawie pisma do Strusa IP: *.chello.pl 23.09.05, 22:35
      W dniu 23 września w godzinach od 18:00 do 19:00 miało miejsce spotkanie
      mieszkańców osiedla przy Bażantarni w sprawie podpisów pod pismem do Zarządu
      firmy Strus w sprawie opóźnienia budowy oraz balkonów. Wszystkim przybyłym
      serdecznie dziękuję.

Ponieważ zdaję sobie sprawę, że termin ten nie odpowiadał wszystkim
      zainteresowanym zorganizujemy jeszcze jedno spotkanie w środę 28 września w
      godzinach 18:00 - 19:00. Spotykamy się przed blokiem I na parkingu. Serdecznie
      zapraszam wszystkich, którzy chcą podpisać się pod pismem lub czegokolwiek
      dowiedzieć na temat dewelopera, jakości mieszkań, naszych obserwacji oraz
      problemów. Zapraszamy również tych, którzy kupili lub zamierzają kupić
      mieszkania w innych lokalizacjach.
      • Gość: zainteresowany Re: wolne mieszkania IP: 12.21.160.* 26.09.05, 21:21
        czy ktos wie, czy maja jeszcze wolne mieszkania do 35 m w budynku C ? jakie sa
        ceny za metr ? czy mozna troche zbic ceny ?
        pozdrawiam byc moze przyszlych sasiadow
        • Gość: dpawel78 Re: wolne mieszkania IP: *.okocim.com.pl 27.09.05, 12:38
          Tak cos tam jeszcze mieli zalezy co by cie interesowalo
          • Gość: AG Re: wolne mieszkania IP: 193.201.167.* 30.09.05, 13:12
            ECH NIESTETY PRZEGAPIŁAM SPOTKANIA :(
            NIE WIEM CZY WIECIE OD PONIEDZIAŁKU MAMY CIEPŁĄ WODĘ W BUDYNKU I :)
            CO MNIE BARDZO CIESZY BO JUŻ MIESZKAM :)
            WCZORAJ ZAKŁADALI NA KLATKACH LICZNIKI -DO PRĄDU

TE IDIOTYCZNE WSTAWKI NA BALKONACH SĄ OBRZYDLIWE , PODOBNO JESZCZE DO NIEDAWNA
            MIAŁY BYĆ Z PLEKSI A NAWET SZKALNE , ALE PANOWIE KTÓRZY MI TO ZAKŁADALI
            POWIEDZIELI ZE TE O WIELE MNIEJ KOSZTOWAŁY....
            BEZ KOMENTARZA
            • Gość: Serek1024 Re: wolne mieszkania IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 30.09.05, 14:23
              @AG: Nic nie szkodzi że przgapiłaś. Każdy z uczestników podpisał pismo do Strusa
              w sprawie opóźnienia i balkonów. Ty też możesz wysłac swoje. Znajdziesz je
              tutaj:
              www.host.ware.pl/przy_bazantarni/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=1
              W lewym górnym rogu wpisz imie nazwisko i adres korespondencyjny, a na dole pod
              "Z poważaniem" podpisz się. Listy wyslij poleconym lub udaj się z nimi do biura
              obsługi Klienta. W tym drugim wypadku zrób koopie, na której przsytawią prezentatę.

• Gość: andrewj Miejsce w garazu - poszukiwane. IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 13:27
      Witam,

Poszukuję miejsca w garażu podziemnym w tej lokalizacji.

Pozdrawiam,
      Sąsiad z Lokajskiego4.

andrewj@op.pl
      • Gość: ;) Re: Miejsce w garazu - poszukiwane. IP: *.chello.pl 07.01.06, 19:34
        ;)
        • Gość: if Re: Miejsce w garazu - poszukiwane. IP: *.crowley.pl 31.01.06, 20:27
          Chyba to forum jakos zamarło ;)
    • lutek_1 Przy Bażantarni- III etap - odpływ, toaleta. 10.03.06, 18:36
      Mam pytanie dotyczące hydrauliki czy jeżeli jest pion przy lazience i
      oryginalnie odpływ wody (od toalety) jest z prawej strony to czy w tym pionie
      można to przestawić na lewa stronę?

Miałem plan hydrauliki rozmawiałem z osobą za to odpowiedzialną odpowiednio
      ustawiłem miejsce na toalete dzis byłem w mieszkaniu zobaczyć je przed odbiorem
      a tu niespodzianka odpływ mam z prawej strony (prysznic) z lewej mam toalete...
      ale bez odpływu. Budynek C mieszkanie dwustronne. Pan który bedzie przy odbiorze
      twierdzi ze hydraulik na zmianach w planie podpisuje tylko dopływy wody...
      jednak pamietam dyskusje ze nie powinno byc problemu z odplywem z drugiej strony.

btw. czy mając mokre tynki można odmówic odbioru mieszkania?
      • dwunastnica Re: Przy Bażantarni- III etap - odpływ, toaleta. 11.03.06, 22:49
        Jak to, toaleta jest W OGÓLE bez odpływu ? Jeżeli tak to jest to powód żeby
        powalczyć o swoje.

A masz projekt swoich zmian w stosunku do projektu oryginalnego na piśmie ? Bo
        jak nie masz to trudno będzie udowodnić że jest zrobione niezgodnie z Twoim
        projektem.

Strasznego problemu z tym odpływem nie powinno być, bez problemu możesz jak
        sądzę wykorzystać pion po prawej stronie.

Sam byłem trochę przerażony tymi odpływami (a raczej ich brakiem). Za 400
        złotych ekipa mi je zrobiła w jeden dzień i teraz jestem bardzo zadowolony.
        Myślę że jakby to miał robić Strus to byłoby gorzej.

Mam mieszkanie w II etapie, jestem z niego super zadowolony. Tak że głowa do
        góry !!!
        • Gość: Serek1024 Re: Przy Bażantarni- III etap - odpływ, toaleta. IP: *.crowley.pl 12.03.06, 11:59
          Ja też się wściekałem o te odpływy. Przypuszczam, że nie robią odpływów (czyli
          zostawiają wyjście odpływu w ścianie i nie ciągną go dalej) bo każdy może sobie
          założyć taki kibelek jak chce: podwieszany na stelarzu albo zwykły. A do każdego
          odpływ jest inaczej prowadzony.
          • andy_2005 Re: Przy Bażantarni- III etap - odpływ, toaleta. 12.03.06, 12:21
            Dokładnie tak. W dodatku każdy może sobie go postawić w innym miejscu...
            • lutek_1 Re: Przy Bażantarni- III etap - odpływ, toaleta. 07.04.06, 10:46
              Plany zmian oraz usytuowania toalety zostały podpisane przez nich... nie chce mi
              się już z nimi bawić, za kilka dni odbieram mieszkanie ojciec przerobi mi pion.
              Odpływy powinny byc doprowadzone tam gdzie wskazałem umywalke toalete itp... po
              to zostawiałem plan żeby go zrealizować.
              Póki co rozwalili mi trochę pionu ale jak widzę i tak trzeba to wziąść w swoje
              rece... polscy developerzy jak widać nie są jeszcze nauczeni dbania o klienta...
              biorąc pod uwagę że wybudowanie takiego mieszkania to jest koszt ok 1500zł/m2 to
              i tak bija, na takich jak my, kokosy.

Ostatnio jak byłem na budowie haha zdziwiłem się jak zobaczyłem że moj
              sąsiad/sąsiadka (kawalerka na 6p etap III) ma juz panele na podłodze :) a ja
              jeszcze mieszkania nie odebrałem :D

btw. czy nie wydaje się Wam że winda chodzi za głośno?

• Gość: Serek1024 Re: Przy Bażantarni- III etap - odpływ, toaleta. IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 07.04.06, 12:20
                Wydaje nam się, że winda chodzi BARDZO GŁOŚNO.

---
                Etap I
                • Gość: ja Re: Przy Bażantarni- III etap - odpływ, toaleta. IP: *.prezydent.pl / 217.153.190.* 20.04.06, 10:26
                  hej, a czy ktos podlaczal juz moze kuchenke elektryczna do trzech faz w kuchni?
                  macie jakies namiary na fajnego elektryka (fajnego = po rozsadnej cenie i
                  takiego, ktory zna sie na rzeczy i ma uprawnienia :))) pozdr!! :)))
    • Gość: lolo Re: k.strus-inwestycja Przy Bażantarni- I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:59
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka